|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
Cytat:
|
|
#3872 |
|
Wtajemniczenie
|
Za 2 tyg mam endokrynologa, wczesniej powtarzam tsh, ft3 i ft4.
Za 2,5 tyg ginekolog. W ogole jakos dziwnie z ta tarczyca - wyszlo mi za niskie tsh. Mialam powtorzyc wraz z tymi ft i wtedy wyszlo mi dobre tsh, ale ft4 troche za niskie. To w ogole byly niewielkie odchyly, az dzis lekarz od usg sie zdziwil, ze w badaniu wizualnym wyszly nieprawidlowosci... Zapomnialam wczoraj napisac - przyznano nam becikowe Czekam na przelew ![]() I dzis kupilam nowe mleko - HIPP 3 Combiotic - o polowe tansze, niz Bebilon HA ![]() Normalnie zaczac dawac K., czy na poczatku mieszac z Bebilonem?
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia ale masz za niskie TSH? to wtedy jest to nadczynnosc - bo piszesz o niedoczynnosci..
|
#3874 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
a ja nie krzyczę tylko cichutko ide zajrzeć co robi bo czasami siądzie w innym pokoju i się zajmie oglądaniem książeczek (w każdym pokoju jest sterta
) więc tylko zajrzę i jak ok to go nie ruszam bo krzycząc wybijam go z zajęcia i leci do mnieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj sami
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najważniejsze te ft3 i 4 bo tsh samo to moze sie każdego dnia różnić.
|
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biore lek na niedoczynnosc, dzis na usg tez mowil o niedoczynnosci. A tsh za 1 razem wyszlo mi za niskie, za drugim - w normie. Tylko ft4 ponizej normy...
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia Emilian boski
Jest taka sytuacja, chrzestny A. nie był na przyjęciu urodzinowym ( chcial sie zemścic), nawet nie zlozyl jej zyczen w ogole nie pamiętał nie interesowal sie ... teraz po miesiacu się obudzil (albo ktos go upomnial) i chce kase dawac, przyjęłybyscie taki prezent czy nie ?? Bo ja jestem raczej na nie. |
|
|
|
#3879 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jakie śliczniutkie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś Mikołaj spał do 8 (zwykle śpi do 6:30-7) i zamiast zasnąć o swej zwykłej porze czyli o 11 usnął dopiero 15 minut temu ![]() I tradycjnie pozżerało mi cytaty. Kasia za podpisany wniosek.I więcej już nie pamiętam.
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzies musi byc blad, moze lekarz zle sie wyrazil, a moze masz wyzsze TSH, moze patrzy calosciowo i widzi problem - wazne, ze masz niedlugo wizyte Agnjeska Niemcy tez skapi chociaz my na slub dostalismy od rodziny brata 50€ i zestaw nozy, a od rodziny siostry tez 50€ plus drobny prezent urodziny pomiedzy 10-20€ - ale to dla dzieci, dorosli to tylko pomiedzy soba czyli maz i zona ![]() komuni to nie pamietam, dawno mielismy, ale to bylo mniej wiecej jak slub, czyli ok. 20-5o€, zaleznie od pokrewienstwa .
|
|
#3881 |
|
Raczkowanie
|
Wartości TSH są zmienne w ciągu tego samego dnia. W zależności od pory możesz mieć 1 lub 3. jeżeli przy niedoczynności TSH jest niskie to znaczy, że leki są źle dobrane i z niedoczynności można przejść w nadczynność. Jednakże na tym etapie ciąży dziecko ma już swoją tarczycę i niedoczynność u matki nie stanowi dla niego zagrożenia
|
#3882 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a T i borsuk niesamowity jest ![]() a co to za książeczka do nauki czytania? no na szczęscie nie Cytat:
i pytanie jak nauczyć dziecko czytać? i czy wogóle uczyć samemu czy czekać aż w szkole nauczą? Mówię juz o czytaniu nie o nauce literek ? Może z doświadczenia coś wiesz ![]() Cytat:
i brawa za ząbka![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|
#3883 | ||||
|
Rozeznanie
|
Znowu na szybko, bo mi dziecko już 1h śpi, więc niedługo pobudka ![]() może [QUOTE=oliwka__;46361437] Cytat:
Cytat:
Cytat:
super Cytat:
Czyli niedoczynnosc stwierdzil po badaniu USG? oliwka wypróbuję jutro Twoje placki z serem, tylko mi się białek nie chce ubijać (a raczej ciężko to zrobić z L. nieśpiącą), da radę bez ubijania? Agateczka kciuki trzymam nieustannie za szpital i badania Byłam dzis w deichmanie i oczywiście nie było żadnych kaloszy... ![]() I przy okazji wstąpiłam do tesco po mąkę i znalazłam śliczny kostium kąpielowy, 2cz. tylko nie miałam jak przymierzyć. Muszę się wybrać jakoś w weekend - kupno kostiumu zmotywuje mnie do ćwiczeń Coś z brzuchem muszę zrobić do wakacji ![]() A, zaczęłam chodzić na basen! Na razie byłam po raz 1 w weekend, w niedzielę idę następny raz i postanowiłąm że raz w tygodniu będę chodzić na 45 min popływać. I przysiady zaczęłam robić (jak Ty oliwka robisz te przysiady myjąc zęby? Nie mam koordynacji, bo albo myję zęby albo przysiad robię, 2 na raz Mam syf ogromny w domu, dzisiaj TŻ będzie wcześniej, więc mam zamiar go wysłać na dwór z L. a sama posprzątam w końcu porządnie chałupę. amelie ja bym przyjęła prezent Chyba mi się zaraz córa obudzi...
|
|
|
#3884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
złe i na poprawę się nie zapowiada, jest między nami ciągle zacięta rywalizacja.. Wiecie co tak sobie mysle o tym moim IBS, czytalam w necie ze takie same objawy daje grzybica ukladu pokarmowego.. wiecie jakie badania na to trzeba, zeby stwierdzic? Moderna? ta choroba wykańcza mnie psychicznie i nie pozwala mi normalnie funkcjonować, boje sie ruszyc z domu już, zeby mnie gdzies nie "zlapalo" ...
|
||
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
a pytalas?
bo u nas kaloszy nie ma na sklepie, tylko w magazynie, trzeba pytac - nie wiem, co to za polityka deichmanna - spotkalam sie z tym w dwoch sklepach, ktore sa u mnie w meiscie ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- ale co ja? bo ja nie jestem lekarzem
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z poczekalni u dentysty
![]() Pewnie nie uda mi się dziś nadrobić bo wieczorem mam wychodne ![]() ale wczoraj nieźle się uśmiałam z latających i nielatających cyckow, Nestelle otwierającej tyłkiem bramę i Despy kręcącej hulahop przy Przeminęło z wiatrem Janek po szczepieniu na razie bez objawów |
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaaha
Cytat:
za 20euro to by nas chyba śmiechem zabili ale z drugiej strony nie podoba mi sie ta licytacja kto ile dał i ktore dziecko dostalo wiecej to jest jakaś myśl.
|
|
#3889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurde ja nie wiem po czym te krosty, moze po maskotkach, bo je tuli? klania sie nam dermatlog, bo za glugo to trwa-nadrabiam dalej ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Amelia ja bym przyjeła, w końcu to nie dla Ciebie.... MAłpka dobre z tym okresem..ja osttnio nie zapisałam...iie wiem, czekac, nie czekac, już czas, czy jeszcze nie czas... |
|||
|
|
|
#3890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za becikowemi pediatra przy przejściu z ha na zwykłe radziła jednego dnia dać jedną porcję nowego mleka (w sensie całą butlę), drugiego 2 i tak stopniowo zwiększać aż całkiem przejdziemy, a nie mieszać w jednej porcji 2 różnych mm. Cytat:
Cytat:
my teraz mamy wit D w sprayu, jakąś próbkę z warsztatów kiedyś tam, ale jak się skończy pójdę po receptę na krople, zwłaszcza jak dawka ma być większa (mi żaden pediatra recepty nie proponował, sama się kiedyś upomniałam, że chcę bo kapsułki są niewygodne i dostałam bez problemu, jednak pediatrzy też nakręcają interes na kapsułki...) kciuki za dermatologa |
|||
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
No przynajmniej teraz widze poprawe w pisaniu, bo se w tramwaju co nie co poczytalam...
Trolla jak z jednej strony, pulsujacy to migrenowy bol masz, wspolczuje i lacze sie w nim. Raczej nie na slonce bolala bo wczoraj bylo cieplo, wiec zmiana sie szykowala. Pano, polecam sie ![]() Nestelle to jak Ty wytrzymujesz to szacun wielki, bo ja bym juz bliskie spotkania z kiblem zaliczala
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
jestesmy w ciągłym konflikcie... my nie bylismy na roczku jego córki, a oni nie byli u nas. z tą różnica ze on jest chrzestnym a my nie jestesmy. jest starszym bratem tżta i rodzice ich bardziej o niego dbaja i stad te ciągłe spięcia...
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
ohoho dzidzia??
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. ja takie wieści jak Tasia, niedoczynność u mnie nadal, czas iść do endokrynologa
Tasia jakie masz tsh? Ja w ciąży z Kamilem na wstępie miałam 7 ale przy braniu lekarstw szybko zbiłam później miałam jakby nadczynność (niskie tsh) ale w ciąży to jest dużo lepsze i się nie leczyKasia Oliwka wcinam Twoje placuszki ![]() Despa podasz mi jeszcze raz tego bloga o tym chłopcu z powikłaniami?? Nie mogę znaleźć Zdołowana jestem troche tym TSH... ale zauważyłam że coś ostatnio tyje, a przecież nie kramie już troche więc co miałam przytyć to przytyłam. Zbadałam i mam poza tym rozważam nie szczepienie Kamila, przynajmniej na tyle na ile dam radę (z tego co czytałam to kary finansowe zniesiono) |
|
|
|
#3895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypluj te słowa ;p;p Bo CIę wezmę na CHrzestną jak wykraczesz;p No własnie.... |
|
|
|
|
#3897 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika, Luna - mialam niskie tsh (0,114), potem badanie powtarzalam i juz tsh bylo ok (1,23), ale ft4 wyszlo 0,91 (ciut za niskie). I dopiero od tego momentu zaczelam brac Euthyrox. Teraz niedlugo bede powtarzac badania krwi i zobaczymy.
Moze faktycznie tsh w ciazy skacze, jak chce, a dopiero to ft4 wskazalo na niedoczynnosc? Lacznie z dzisiejszym usg.
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

Czekam na przelew 

)
)
bo O. już obcykała szuflady i wszystko z nich wyciąga :
05.07.2008