Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 21:00   #2401
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Śliczne fotki, najważniejsze, że wszystko w porządku z bejbusiem
Perełka, gratuluję córci
Misstic, wcale ci się nie dziwię, że cię poniosło u dentysty
Mandragorrka, dobrze, że szczęśliwie dotarliście do domku
wpaula zdrówka!!! Ja niedawno się ogarnęłam po przeziębieniu. Nic już od siebie nie dodaję, bo tu dziewczyny już wszystko ci napisały, też korzystałam z ich porad
etusiaaa, bardzo ładna ozdoba
dzanet2108, przykro mi z powodu męża koleżanki

Dziś dostałam maila z elektroniczną fakturą i powiadomienie, że z powodu prac technicznych termin płatności wydłużają UWAGA do: 28.11.2013r.

Aha, i dla lubiących żelki - być może kogoś nie zaskoczę, ale ja dziś to dopiero odkryłam w sklepie. Jadłyście z tej serii Akuku tzw. składaki, że łączy się żelka o smaku malinowym z ananasowym i jedząc je razem czujesz truskawkowy smak .?
Ej nawet nie wiedziałam, że są takie żelki Ekstra

A i jedna mama pisała o płynie do mycia dzieci co zmienia kolor czaaaad

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:01   #2402
agnes 20
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
za to jestem szczesliwa kupilsmy z mezem wkoncu krzaczka do naszych gazoników jestem wykonczona 2 razy dzis na zakupach to przesada, dlatego juz umyta wysamrowana odpoczywam.

A w zalaczniku pokaze wam moje drzewko:P
ekstra, może kiedyś ściągnę pomysł, bo na razie cała kasa idzie na wykończenie poddasza

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
Dziewczyny później Was doczytam i pokomentuje

Po 15 udało mi się w końcu wejść na badanie Same korki bo to godziny szczytu i spóźniliśmy się troszkę ale na szczęście chwile później wchodziliśmy na badanie

Kropek jest jak najbardziej wzorowy, cwaniak stal na nogach i był odwrócony kręgosłupem więc lekarz trząsł brzuchem (! nie wiedziałam że tak można... ) by Kropek się chociaż troszkę odwrócił, ale olał nas totalnie i ssał kciuka w najlepsze Serduszko zdrowe, kosteczki dlugosci takiej jak mają być, mozg i reszta kompanii prawidłowe - kamień spadł mi z serca. No i Kropek dalej jest Kropkiem, fifol mu nie odpadł więc zostaje chłopakiem

Wrzucam kilka fotek, ssanie kciuka, szłapki, chude nogi i fejsik
Jejku rozczulają mnie te zdjęcia z kciukiem
Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Dziewczyny my już po wizycie. Dzidzia cała i zdrowa. No i będę miała córeczkę ! moja mała Oliwka <3 jestem przeszczesliwa. Nie chciała tylko buźki pokazac a na dowód mam dwa zdjęcia tego co ma między nóżkami waży całe 580g więc sporo ( moja kluska). Jak lekarz powiedział że na 100% dziewczynka to łzy same mi poplynely po policzkach. U mnie wykrył miesniaka na macicy który ma 2cm i mam być pod stałą kontrolą swojego gin.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gratulacje
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:04   #2403
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość

Też gdzieś widziałam takie jakby dezodoranty w kulce do malowania ciała i mycia jednocześnie, fajne dla takiego większego brzdąca

Ja to pamiętam kąpałam się zawsze z moją ukochaną rodzinką gumowych kucyków, mama, tata i 3 dzieci
Stary 2014-05-09, 21:04   #2404
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość

To chociasz malutka popukała, moje (płeć niezidentyfikowana) to szaleje całymi dniami aż mi się brzuch rusza i pilot na brzuchu podskakuje Ja to może nie płakałam, tylko wyłam do szlafroka, żeby nikt nie słyszał . Raz a porządnie, ale teraz to wydaje mi się trochę śmieszne
Haha nie martw się,ja też nie wiem tak sobie tylko mówię,że to mała W sumie w środę się MOŻE w końcu dowiem Ja też z tym pilotem próbowałam od wczoraj ale nie wiem czy to od pulsu tak czasem mi się buja czy co. Ale czasem brzuch się wcale nie rusza a czasem widać jak tak lekko pulsuje,więc może to dzidzia
Ja wyłam w głos i mi to trochę pomogło Żeby tylko dzieciaczek po matce płaczliwy nie był...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:07   #2405
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość

Tak pomyslalam sobie... co myslicie o opalaniu w ciazy ?? mozna ??
Chcialabym byc troche opalona przynajmniej te czesci ciala co widac
Na pewno warto chronić brzuch, warto też pamiętać o tym że w ciąży hormony + słońce mogą powodować przebarwienia, zwłaszcza na twarzy. A takie posłoneczne przebarwienia trudno zlikwidować.

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Za dużo myślałam... i strasznie sie boję, wiem ze pewnie przesadzam. Wczoraj rano czułam małego i do dzidsiaj rano już nie, boję się ze przez tą pepowine moze ma za mało tlenu albo niedożywiony jesz. Wykoncze soe do 16 maja. No i w nocy tak naprawdę czekalam na znak od mojegi szczęścia. Strasznie się boję.
Wiem że nam się łatwo mówi ale nie powinnaś się tak stresować bo to bardzo szkodzi dzidzi. Tym bardziej że w zdecydowanej większości niczym to nie grozi. Niebezpieczne może być jak dziecku na świat się nie spieszy i prześpi swój termin wyjścia. Ale to na pewno wiesz

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46373357]PaulinaDarek współczuję chrapania mężowi też mój mąż chrapie i serio czasem ciężko jest to wytrzymać. Mozę spróbuj zmienić pozycję? Zwykle chrapie się na plecach, na boczku powinno ustąpić Ja mojego przerzucam na boczek jak zaczyna chrapanko i się uspokaja [/QUOTE]
Potwierdzam na mojego też działa

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Dlatego ja pomyślałam,że będę nosić ze sobą w razie W jakąś ceratkę,bo pielucha tetrowa wiele nie pomoże przy szczoszku tudzież przy rzadszej sprawie
Ja nosiłam zawsze takie jednorazowe podkłady. Nawet jeśli córcia by się zesikała to taki podkład wyrzuca się i po sprawie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Do Tzta dzwonili w sprawie pracy,rozmowa ok,we wtorek ma miec ostateczną decyzje,umowa o prace i kurde mam nadzieje ze sie w koncu uda ech
Trzymam kciuki, będzie dobrze

Cytat:
Anesh - jak ja nie lubie takich akcji ze ktos mi juz pod drzwiami stoi i dzwoni czy jestem w domu na telefon... maskara zwlaszcza ze zawsze mam tako balagan ze szok...
Ja też nie znoszę niezapowiedzianych gości, małe dziecko, psy, ja pracująca, no szału można dostać. A swoją drogą anesh kuzyneczka przemiła, nie ma co. Znam ten typ ludzi dowartościowujących się poprzez dogadywanie innym - przerażają mnie

Cytat:
W ogole w H&M widzialam slodkie pizamki ze snoopym mysle zeby sobie kupic bo ja mam wszystkie pizamy za male w dupie no i brzuch mi juz rozpycha i śpie w rzeczach TZta co jest malo sexowne
Eeee no snoopy chyba też nie bardzo sexy Mi się marzy coś w tym stylu

tylko drogie toto a w zasadzie na 4 miesiące by było. Ale kusi

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46379738]Jestem tak rozbita że szok...
Pojechałam dzisiaj do znajomej. Na chwile tylko. Zobaczyłam ją to ją nie poznałam. Myślałam że włosy przefarbowała. Po chwili do mnie dotarło... cała na czarno. Jej mama w ciągu ostatniego roku miała 3 zawały. Pytam się ją, a raczej stwierdziłam fakt "stało się coś, prawda". Tylko kiwnęła głową i się rozpłakała. Pytam "mama?", a ona mi mówi, "nie, mąż" Nogi się pode mną ugięły. Facet zdrowy, 44 lata, poleciał do Kanady dorobić trochę. Zmarł półtora tygodnia temu, coś z ciśnieniem, nie wiem, obie już ryczałyśmy w najlepsze Wczoraj go przywieźli. W pn msza i pogrzeb.[/QUOTE]
Straszna historia ...

Cytat:
Dziewczyny my już po wizycie. Dzidzia cała i zdrowa. No i będę miała córeczkę ! moja mała Oliwka <3 jestem przeszczesliwa. Nie chciała tylko buźki pokazac a na dowód mam dwa zdjęcia tego co ma między nóżkami waży całe 580g więc sporo ( moja kluska). Jak lekarz powiedział że na 100% dziewczynka to łzy same mi poplynely po policzkach. U mnie wykrył miesniaka na macicy który ma 2cm i mam być pod stałą kontrolą swojego gin.
super że się udało. I jakie słodkie zdjęcie stópek

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
straszne. jakiś miesiąc zmarł maż kuzynki mojej znajomej. Miał 37 lat, osierocił 8-letniego chłopca i 2-letnią dziewczynkę. Nie chorował, nagle o 5 rano zaczął się dusić, wezwali pogotowie, ale niestety nie udało się uratować. Jeszcze jego 2-letnia córeczka stała nad ciałem tatusia chcąc go obudzić. To jest dla mnie niewyobrażalna tragedia, jest człowiek i nagle go nie ma. Porządny, normalny człowiek, mąż i ojciec.
Straszna tragedia. Szczególnie pewnie dzieci to przeżyją a i znajomej będzie trudno samej z dwójką małych dzieci ...

Ja dziś miałam kaszę z sosem pieczarkowym obżarłam się jak bąk
Miałam jeszcze wczoraj pisać ale zapomniałam - moja dzidzia początkowo była większa o jakiś tydzień niż wskazywałby na to termin OM a wczoraj już tylko o 1 dzień, waży w przybliżeniu 400 g i więcej się dowiem na badaniu za tydzień.
Kupiłam sobie dziś w H&M spodnie lniano-wiskozowe, będą idealne na lato. Ja nogi mam w fatalnej kondycji i wolę jednak spodnie od spódnic. Mam też takie luźniejsze sukienki do których brzuch powinien się zmieścić więc jakoś obskoczę lato
I moim zdaniem teraz jest czas kiedy szczególnie powinnyśmy dbać o dobry biustonosz. Skóra na piersiach naciąga się bardzo, piersi są bardzo ciężkie i moim zdaniem właśnie teraz potrzebują dobrego podtrzymania żeby po skończonym karmieniu nie zrobiły się obwisłe woreczki. Wiadomo że nie będą już tak piękne i jędrne jak przed ciążą ale myślę że warto zadbać o dobre podtrzymanie. Ja w poprzedniej ciąży nosiłam staniki z fiszbinami i bardzo dopasowanym obwodem a pokarm spokojnie był, i to karmiłam dłuuuugo. Nie miałam stanika typowo do karmienia bo te były okropnie luźne w obwodzie, a takie typowo do karmienia, bez fiszbin ale z dobrym podtrzymaniem (HotMilki) są w zabójczych cenach. Więc nosiłam zwykłe a do karmienia po prostu opuszczałam ramiączko na łokieć i wyciągałam pierś. I spokojnie dałam radę.

Zastanawiam się nad pasem który pomaga odciążyć kręgosłup. Korzystała któraś z was? jakieś wrażenia? Tym bardziej że najbardziej będzie potrzebny w sumie latem a dodatkowy materiał średnio mi się uśmiecha. No ale już teraz tak mi odcinek lędźwiowy dokucza że chętnie bym sobie trochę ulżyła.
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:07   #2406
Latte88
Zakorzenienie

Amelie gratuluję synka..
Perełko a Tobie gratuluję córeczki
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:13   #2407
Paulina Darek
Rozeznanie

dziewczyny co do chrapania to podobno spałam na prawym boku...
i raczej zmiana pozycji nic nie da...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:16   #2408
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Też gdzieś widziałam takie jakby dezodoranty w kulce do malowania ciała i mycia jednocześnie, fajne dla takiego większego brzdąca

Ja to pamiętam kąpałam się zawsze z moją ukochaną rodzinką gumowych kucyków, mama, tata i 3 dzieci
Ja miałam takiego nakręcanego pingwinka co sobie machał łapkami i pływał Do tego hipopotama i misia gumowego A tak to pełno foremek, jakiś talerzyków i kubeczków i się w bar bawiłam hehe

Ja chce być mała!!

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-09, 21:19   #2409
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
dziewczyny co do chrapania to podobno spałam na prawym boku...
i raczej zmiana pozycji nic nie da...
Co di chrapania... ja od kiedy w ciąży to tez moj narzeka ze tak głośno. ..

Stary 2014-05-09, 21:20   #2410
NATALUSIA14
Rozeznanie

Metamfetaminax, Ana, dzanet, ircha, Aliszcze, Deneris, Ekateria dziękuję dziewczyny, cieszę się że Wam się podoba i że ja Wam się podobam, miło mi bardzo
Perełka gratuluję córci
Amelie gratuluję zdrowego synka
Deneris ja na zdjęciu mam bezszwowy, kupiony w Pepco za 9,90 Taki http://www.promoceny.pl/detail/pepco...szwowy-200626/

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

Edytowane przez NATALUSIA14
Czas edycji: 2014-05-09 o 21:25
NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:25   #2411
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam takiego nakręcanego pingwinka co sobie machał łapkami i pływał Do tego hipopotama i misia gumowego A tak to pełno foremek, jakiś talerzyków i kubeczków i się w bar bawiłam hehe

Ja chce być mała!!
Ja też ale najbardziej zazdroszczę mojemu dziecku,że będzie chodzić do przedszkola Ja w swoim wyłam przez 2 lata i za mamą wybiegałam ale teraz mam ogromny sentyment do tego miejsca i jak miałam tam staż to przypomniało mi się całe dzieciństwo i wszystkie obiadki jakie tam były pyszne,mimo upływu lat dalej tak samo smakują

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-05-09, 21:29   #2412
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Paulina to czemu tz z H&Mu są w rozmiarze XL

Mata a ja kocham, uwielbiam, mogłabym sie tarzać w mielonym Do tego jeszcze metkę cebulowa mogłabym jeść codziennie a tez w ciazy ponoć nie wolno
jezuuu uwielbiam tatara, metke tez -nie wiedziałam ze metki nie można, tatar to wiedziałam i ubolewam strasznie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46379738]Jestem tak rozbita że szok...
Pojechałam dzisiaj do znajomej. Na chwile tylko. Zobaczyłam ją to ją nie poznałam. Myślałam że włosy przefarbowała. Po chwili do mnie dotarło... cała na czarno. Jej mama w ciągu ostatniego roku miała 3 zawały. Pytam się ją, a raczej stwierdziłam fakt "stało się coś, prawda". Tylko kiwnęła głową i się rozpłakała. Pytam "mama?", a ona mi mówi, "nie, mąż" Nogi się pode mną ugięły. Facet zdrowy, 44 lata, poleciał do Kanady dorobić trochę. Zmarł półtora tygodnia temu, coś z ciśnieniem, nie wiem, obie już ryczałyśmy w najlepsze Wczoraj go przywieźli. W pn msza i pogrzeb.
Przepraszam że to tu tak napisałam, ale odkąd wróciłam nie wiem co mam ze sobą zrobić. Nie chce żebym przyszła na pogrzeb, ale ja sobie nie wyobrażam tam nie być. Znałam go.[/QUOTE]

o matko strasznie to smutne, współczuje koleżance

Cytat:

gratuluje córeczki

Cytat:
Cześć babeczki

Czytam was cały dzień, ale nie miałam mocy ani humoru odpisywać. Mówie wam, mam dzisiaj taki dzień do jak niektóre z was wczoraj.
Nie dość, że pogoda masakryczna bo co chwila leje i to dość porządnie, nigdzie wyjść nie można na spacer, to jeszcze miałam dzisiaj tego dentyste...
Wyobraźcie sobie, że tam jak się człowiek umawia to dostaje na karteczce napisane na którą ma, termin wizyty i do jakiego stomatologa. No i ja taką karteczke powiesiłam sobie na szybie, na szafie, żeby nie zapomnieć o wizycie. Jak byk było napisane 9 maja godzina 9:00. No i pojechałam. Wchodzę, mówię jak się nazywam i że mam na dziewiątą do tej i do tej pani doktor a ta w recepcji do mnie że nie możliwe! Ja mówie jak nie możliwe, przecież byłam zapisana już miesiąc wcześniej. A ona do mnie, że na 9 jest inna pacjentka zapisana. I jeszcze raz prosi o nazwisko, to jej podaje i mówi do mnie, że na 10 No szlag mnie trafił!!! Ja mówie do niej, że na kartce mi zapisaliście, że na 9, a ona do mnie czy mam tą kartkę. Ja mówie, że nie bo wisi u mnie w domu. No nie pomyslałam, żeby ją wziąć. I wiecie co poczułam się jak jakaś kłamczucha cholerna.
Tak się wpieniłam, że aż się uniosłam. Mówie na głos: "Ja pier**le, ciekawe kto mi odda kase za parking". Akurat mój dentysta w mieście przyjmuje a tam wszystko płatne. Nie dość, że kupe kasy płace u dentysty bo to prywatnie, do tego parking, a tu mi jeszcze mówi, że na inną godzine mam
No trochę mnie poniosło. Ale w końcu to moje zasra*e pieniądze i czas. Tym bardziej, że pogoda brzydka, mnie brzuch trochę ciągną, ogólnie samopoczucie nie najlepsze a tu taki psikus.
Wychodząc z stamtąd powiedziałam, że będę o tej 10.
Pojechałam szybko do domu, mówie o nie ja jej pokaże, że nie zmyślam. Wzięłam tą kartkę z datą i godziną i jak przyjechałam z powrotem to dałam tą kartkę tej recepcjonistce. To się tylko głupio uśmiechnęła i już nic nie powiedziała.
Na szczęście sama wizyta była wporządku, ząbek zrobiony, pani doktor jak zawsze mega miła i profesjonalna także spoko. Tylko mam tak naruszane dziąsło od zęba, że już płukałam szałwią, bo mnie boli. Teraz już jest lepiej.

No to się wygadałam hehe
ło raju te rejestratorki sa prze boskie

Cytat:
Dziewczyny później Was doczytam i pokomentuje

Po 15 udało mi się w końcu wejść na badanie Same korki bo to godziny szczytu i spóźniliśmy się troszkę ale na szczęście chwile później wchodziliśmy na badanie

Kropek jest jak najbardziej wzorowy, cwaniak stal na nogach i był odwrócony kręgosłupem więc lekarz trząsł brzuchem (! nie wiedziałam że tak można... ) by Kropek się chociaż troszkę odwrócił, ale olał nas totalnie i ssał kciuka w najlepsze Serduszko zdrowe, kosteczki dlugosci takiej jak mają być, mozg i reszta kompanii prawidłowe - kamień spadł mi z serca. No i Kropek dalej jest Kropkiem, fifol mu nie odpadł więc zostaje chłopakiem

Wrzucam kilka fotek, ssanie kciuka, szłapki, chude nogi i fejsik
superr foty

Cytat:

noo ziajka ma taki płym z żółtego zabarwia wode na taki lekk niebieski i jest full piany ogólnei ziaj-ii kosmetyki sa super

u nas pogoda dzis niby zła a jednak super, prawie cały dzien na dworze z młodocianym , a zebrac mi sie nei chciąło bo myslałam ze lać bedzie
wcinam własnei żelki z biedry niby kwaśne a jednak nie bardzo a w piekarnku robie kiełbaski "z grila"
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:36   #2413
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Denaris to jest taka składajaca sie z dwoch czesci, ale złączona u góry i od spodu jest biała, lekko przeźroczysta, a ta wierzchnia warstwa to w pasy ciemny brąz, jasny brąz i biały taki też jasny, przeźroczysty jakby, pasy grubsze, fajnie to wygląda i te 2 warstwy sa złączone tylko u góry, wiec np. przednia mozna ładnie zwiazać a tamta tylko puscic luźno zrobie fotki jak juz powiesze to zobaczycie

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:40   #2414
małaPaulina
Wtajemniczenie

perelka_np brawa dla coreczki
dzanet2108 przykro mi
Misstic rozumiem chociaz nie wyobrazam sobie... mieszkac ze szwagrem,teściami,no kimkolwiek oprocz Tzta i wlasnych dzieci
a co do spania nago... hmm nie wyobrazam sobie jakos
Amelie brawo dla chlopaka
Metamfetaminax ale ty masz nerwy w tej ciązy
Denaris chodzi mi o zwykle staniki,nie sportowe, gdzie ja w sportowym
Antananariwa snoopy moze nie ale ja w snoopym tak

nadrobilam uff lecę się myć

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:44   #2415
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też ale najbardziej zazdroszczę mojemu dziecku,że będzie chodzić do przedszkola Ja w swoim wyłam przez 2 lata i za mamą wybiegałam ale teraz mam ogromny sentyment do tego miejsca i jak miałam tam staż to przypomniało mi się całe dzieciństwo i wszystkie obiadki jakie tam były pyszne,mimo upływu lat dalej tak samo smakują
uwielbiałam chodzić do przedszkola Strasznie miło wspominam ten czas i te bale i rytmike i w ogóle Ah co to były za czasy

Cytat:
perelka_np brawa dla coreczki
dzanet2108 przykro mi
Misstic rozumiem chociaz nie wyobrazam sobie... mieszkac ze szwagrem,teściami,no kimkolwiek oprocz Tzta i wlasnych dzieci
a co do spania nago... hmm nie wyobrazam sobie jakos
Amelie brawo dla chlopaka
Metamfetaminax ale ty masz nerwy w tej ciązy
Denaris chodzi mi o zwykle staniki,nie sportowe, gdzie ja w sportowym
Antananariwa snoopy moze nie ale ja w snoopym tak

nadrobilam uff lecę się myć

hahaha Padłam

A co do tego mieszkania, ja kochana nie mam poprostu innego wyjścia to jest mus... Lepsze to niż mieszkanie pod mostem. Chociaż sama nie wiem czasami

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-09, 21:44   #2416
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Haha nie martw się,ja też nie wiem tak sobie tylko mówię,że to mała W sumie w środę się MOŻE w końcu dowiem Ja też z tym pilotem próbowałam od wczoraj ale nie wiem czy to od pulsu tak czasem mi się buja czy co. Ale czasem brzuch się wcale nie rusza a czasem widać jak tak lekko pulsuje,więc może to dzidzia
Ja wyłam w głos i mi to trochę pomogło Żeby tylko dzieciaczek po matce płaczliwy nie był...
Puls to inaczej, mnie wyłazi normalnie jakby piąstka albo główka jak na tym filmiku (wiadomo, że mała dzidzia nie wygląda jak alien pod skórą) który wrzuciła chyba bezaczek, dlatego ja zdecydowanie nie jestem w stanie pomylić ruchów z jelitami zazwyczaj nawet umiem wyczuć gdzie maleć ma ciałko a gdzie łepek, jak leżę to widzę dwie kulki, jedną dużą i drugą małą hehe. Ale brzuch mam taki, ze nawet nie umiem się w niego uszczypnąć, mam nadzieję, że moja skóra jest elastyczna i obejdzie się bez rozstępów

Cytat:

Ja chce być mała!!
jakie słodkie Pobawisz się z maluszkiem, uwielbiałam się kąpać z moją młodszą siostrą i się z nią bawić

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Metamfetaminax, Ana, dzanet, ircha, Aliszcze, Deneris, Ekateria dziękuję dziewczyny, cieszę się że Wam się podoba i że ja Wam się podobam, miło mi bardzo
Perełka gratuluję córci
Amelie gratuluję zdrowego synka
Deneris ja na zdjęciu mam bezszwowy, kupiony w Pepco za 9,90 Taki http://www.promoceny.pl/detail/pepco...szwowy-200626/
Mam właśnie taki sam na sobie tylko, że z lidla, ale może kupię drugi, jak za 10 zł to nie ma co się szczypać, a zawsze można w gorące lato łachać po domu w takim bez niczego. Wygodne są
Stary 2014-05-09, 21:49   #2417
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Puls to inaczej, mnie wyłazi normalnie jakby piąstka albo główka jak na tym filmiku (wiadomo, że mała dzidzia nie wygląda jak alien pod skórą) który wrzuciła chyba bezaczek, dlatego ja zdecydowanie nie jestem w stanie pomylić ruchów z jelitami zazwyczaj nawet umiem wyczuć gdzie maleć ma ciałko a gdzie łepek, jak leżę to widzę dwie kulki, jedną dużą i drugą małą hehe. Ale brzuch mam taki, ze nawet nie umiem się w niego uszczypnąć, mam nadzieję, że moja skóra jest elastyczna i obejdzie się bez rozstępów

jakie słodkie Pobawisz się z maluszkiem, uwielbiałam się kąpać z moją młodszą siostrą i się z nią bawić

Mam właśnie taki sam na sobie tylko, że z lidla, ale może kupię drugi, jak za 10 zł to nie ma co się szczypać, a zawsze można w gorące lato łachać po domu w takim bez niczego. Wygodne są

jaaaaaaaaaaaaaaa też A zawsze tak długo siedziałysmy w tej wannie, że aż woda zimna się robiła

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-09, 21:53   #2418
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Paulina,żebyś wiedziała... Ja ogółem nerwus jestem a w ciąży to w ogóle już pod chorobę psychiczną podchodzę.... A meliski w domu brak...

Stary 2014-05-09, 22:04   #2419
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
jaaaaaaaaaaaaaaa też A zawsze tak długo siedziałysmy w tej wannie, że aż woda zimna się robiła
Albo jak się skóra na stopach i dłoniach zmarszczyła

Cytat:
Paulina,żebyś wiedziała... Ja ogółem nerwus jestem a w ciąży to w ogóle już pod chorobę psychiczną podchodzę.... A meliski w domu brak...
Albo dobrze ukręconego bacika

Paulina na początku nie zczaiłam Twojego poruszenia odnoścnie stanika, ale w końcu mnie oświeciło. Ja zawsze chciałam takie malusie zgrabne, a nie, że na fitnessie to babki zamiast ćwiczyć to się na moje cyce patrzyły
Stary 2014-05-09, 22:10   #2420
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam też zaczęłam chodzić w dresach,bo najwygodniej :P ale wiesz ja się spotkałam już z kilkoma znajomymi,które potrafią chodzić w jednym dresie przez parę tygodni,włosy przetłuszczone z wielki odrostami i w ogóle widać,że strasznie nie dbają o siebie a czasem nawet ułożenie włosów zdziała cuda a jakoś jednak mimo,że jest się zmęczonym trzeba chociaż wyglądać schludnie a nie jak po pobudce... Zazdroszczę osobom,które nie muszą się malować,bo i tak im ładnie i po co ładować na siebie tapetę jeżeli jest niepotrzebna i brak makijażu nie sprawia żadnego dyskomfortu

No dokładnie Ja już dżinsów na tyłku nie miałam od lutego,bo wyrosłam z każdych a kupować nie będę,bo szkoda mi kasy,bo i tak długo ich nie ponoszę a po ciąży to nie wiadomo jak to będzie z moim ciałem i teraz tylko legginsy no i spodnie a'la dresowe A i po 9 latach przekonałam się do spódniczek,ale to oczywiście nie na co dzień Zresztą jak to się mówi"ładnemu we wszystkim ładnie" hahaD

No właśnie, idąc z Mają do miasta staram się na sportowo ubrać,bo baleriny mnie tak daleko obetrą i jako spodnie czasem są to dresy. Ja sumie wchodzę jeszcze w nie- ciążowe i czasem też dżinsy i właśnie addidasy... Nie Zawsze się właśnie maluje, czasem nie czuję takiej potrzeby i tyle.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:11   #2421
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam dzień z d... zepsułam Tż urodziny... W sumie on mówi,że nie zepsułam ale jest mu przykro,że ja cały dzień płaczę... Tak mi źle jak większość czasu jestem sama w tym domu... Chciałabym pójść do kogoś,porozmawiać a tu nikt dla mnie czasu nie ma i każdy dzień wygląda tak samo Normalnie ryczę i się dzisiaj uspokoić nie mogę...
Chociaż dałam Tż najlepszy prezent-pierwszy raz poczuł jak dzidzia kopię... Czuję się taka beznadziejna do paru dni a dzisiaj to już najbardziej

ja dziś też dzień placzu mam. Pogoda mnie dobija, planowałam z młoda iść na spacer, spedzić fajnie czas, a tu taka pogoda, że siedzialyśmy w domu, w dodatku dziś młoda wpierw myjąc ręce zachlapała podłogę i musialam wycierać. A potem, jak już szykowałyśmy się powoli do angielski, przebrana już była w spodnie do wyjścia, to nie zdążyłam do wc i kupę w majtki zrobiła, a nie zdążyła, bo taka luźna kupa dosyć (sorki za detale) no i wszystko ubrudzone. I to mnie dobiło. Dobrze, że mąż akurat wrócił z pracy to wziął młodą na angielski, a ja sobie popłakałam. Nie lubię być w ciąży, dla mnie ciąża mogłaby trwać miesiąc i potem mogłabym urodzić dziecko. A tak czuję się fatalnie, ociężała, rozmemłana, do niczego.....no to pomarudziłam. Teraz jest już lepiej, przeglądam własnie Smyka by coś kupić mojej młodej na jej imieniny i dzień dziecka
a najbardziej humor mi poprawila moja mala, ja u niej na łozeczku często wieczorem siadam, tak pól siadam-pól leże i młoda przytulila się do mnie i tak przytulona zasnęła

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
A w zalaczniku pokaze wam moje drzewko:P
cudne!!

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:31   #2422
Krumcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Jak cwiczylam i trzymalam diete to bylam za chuda teraz juz jestem za gruba nie dogodzi
Ja najpierw byłam za chuda, później każdy mówił, że przytyłam, no i zawsze jestem za blada
NATALUSIA14, bardzo fajna koszulka
perelka, Amelie, gratulacje
88Ekaterina88, surowe mielone mięso? Bleee A metkę też lubię i sushi...
Cytat:
To Ty prawdziwy mięsożerca jesteś ale spokojnie od września już możesz jeść metki i mielone kilogramami
Dodaj do tego września jeszcze czas karmienia piersią

Widziałam, że pisałyście o opalaniu. Ja zmierzam się trochę opalić, jak będzie cieplej, ale chyba i tak kupię samoopalacz, bo zawsze ciężko mi się opalić... Tylko nie wiem jaki, bo nigdy nie używałam
Moja dzidzia chyba ma czkawkę, tak mi śmiesznie podskakuje
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:35   #2423
aa2
Zakorzenienie

co tu dzis tak spokojnie
Stary 2014-05-09, 22:47   #2424
Niestabilna
Wtajemniczenie

Może w ciąży wszystkie :brzydal"

Stary 2014-05-09, 22:49   #2425
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
co tu dzis tak spokojnie
Dają nam czas na nadrobienie.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:53   #2426
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

mówisz

ja dzis troche padam bo młody mnei przeczołgał pól dnia po dworze a od 13 tak mnie głowa łupała.....wieczorem sie poddałam i zjadłam połówke apapu
Stary 2014-05-09, 22:56   #2427
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiałam chodzić do przedszkola Strasznie miło wspominam ten czas i te bale i rytmike i w ogóle Ah co to były za czasy
Ja nienawidziłam Pewnego razu mamie płaszcz porwałam jak szła do pracy z przedszkola A mając 4 lata byłam w przedszkolu 2 dni,bo tatuś był w delegacji i biedna ja płakałam,że nie będzie wiedział gdzie ja jestem jak wróci i zabrałam swoją poduszkę,buty i poszłam. I do dziś pamiętam jak pani do mnie mówi"Kochanie zostaw to,wrócisz jutro" a ja do niej"Nie,idź stąd głupia babo" i faktycznie przez rok nie wróciłam,bo rodzicom było mnie szkoda i woleli płacić ciotce niż mam płakać a płakałam jak bóbr aż poduszka była mokra przez te 2 dni Mam nadzieję,że z moim dzieckiem problemu nie będzie Bo moja mama to mi cuda do przedszkola kupowała żebym tylko wytrzymała te kilka godzin

Cytat:
Ze mnie nie wiem co wyłazi ale póki co jak kopie to tak się unosi taki guz w tym miejscu I dzisiaj Tż przyłożył rękę i nic nie czuł mimo,że ja czułam a po chwili tak mocno kopnęło,że aż ręka mu odskoczyła i w końcu poczuł I myślałam,że śpi małe i mówię,że nie poczuje teraz dopiero o 21 a tu jak na zawołanie zaczęło pukać jakby powiedziało"Nie gadaj bzdur ja nie śpię" Ale już nie mylę tego z jelitami I przeraża mnie czasem ten wystający guz,bo faktycznie jak Alien raz miałam wrażenie,że mi coś z pępka wyskoczy I też nie umiem odróżnić co jest gdzie,ale skoro tak mocno czuć kopy to muszą być kopytka. W sumie to 20t+3d więc może jeszcze się nauczę rozpoznawać
Wg zabobonów jak kopnie pierwszy raz w prawej to chłopiec (haha ciekawe,zobaczymy niedługo) a u Ciebie gdzie kopnęło pierwszy raz
?
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
No właśnie, idąc z Mają do miasta staram się na sportowo ubrać,bo baleriny mnie tak daleko obetrą i jako spodnie czasem są to dresy. Ja sumie wchodzę jeszcze w nie- ciążowe i czasem też dżinsy i właśnie addidasy... Nie Zawsze się właśnie maluje, czasem nie czuję takiej potrzeby i tyle.
Mnie ostatnio tak nowe baleriny obtarły,że aż dzwoniłam do Tż,że ma po mnie przyjechać,bo całe podkolanówki we krwi miałam i wyłam z bólu I póki co zostaję przy moich trampkach,bo chociaż najwygodniej mi jest Ja właśnie w dżinsowe spodnie nie wejdę,które nosiłam przed ciążą... Jedne,które były za szerokie na mnie oddałam nawet siostrze,która biodra ma szersze ode mnie (w naturalnym stanie) i jest o wiele wyższa,bo już brzuch bolał jak się w nich zapięłam i gdy gdzieś siedziałam musiałam rozpinać. Ale wolę nosić spodnie dresowe niż ciążowe spodnie,bo takie mi się średnio podobają

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja dziś też dzień placzu mam. Pogoda mnie dobija, planowałam z młoda iść na spacer, spedzić fajnie czas, a tu taka pogoda, że siedzialyśmy w domu, w dodatku dziś młoda wpierw myjąc ręce zachlapała podłogę i musialam wycierać. A potem, jak już szykowałyśmy się powoli do angielski, przebrana już była w spodnie do wyjścia, to nie zdążyłam do wc i kupę w majtki zrobiła, a nie zdążyła, bo taka luźna kupa dosyć (sorki za detale) no i wszystko ubrudzone. I to mnie dobiło. Dobrze, że mąż akurat wrócił z pracy to wziął młodą na angielski, a ja sobie popłakałam. Nie lubię być w ciąży, dla mnie ciąża mogłaby trwać miesiąc i potem mogłabym urodzić dziecko. A tak czuję się fatalnie, ociężała, rozmemłana, do niczego.....no to pomarudziłam. Teraz jest już lepiej, przeglądam własnie Smyka by coś kupić mojej młodej na jej imieniny i dzień dziecka
a najbardziej humor mi poprawila moja mala, ja u niej na łozeczku często wieczorem siadam, tak pól siadam-pól leże i młoda przytulila się do mnie i tak przytulona zasnęła
O tak pogoda to jest po zbóju.. jeszcze u mnie burza i na noc deszczu po kostki... Ale u Ciebie to też prędzej hormony wywołały burzę płaczu No,bo w końcu dziecku się zdarzają takie małe wypadki i każda matka do tego jest przyzwyczajona Ja też bym wolała być w ciąży max. 3 miesiące. Mimo,że nic mi nie dokucza,mdłości nie mam i nie miałam to jednak uważam,że przyjemniejsze dla mnie będzie trzymanie dziecka w rękach a nie w brzuchu(mniej stresów,bo chociaż będę je widzieć na co dzień i rozpoznam kiedy coś będzie nie taK) Ale chociaż przytulenie Twojego aniołka wynagrodziło Ci ten cały łzawy dzień Dlatego chyba fajnie być mamą

Stary 2014-05-09, 23:02   #2428
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Doświadczone mamusie a na czym i pod czym spały Wasze dzieci w łóżeczku? i jak długo, kiedy to się zmieniło?
Ja mam jakiś materacyk gryczano-kokosowy czy coś (nie wiem dokładnie, od szwagra dostałam). Córka śpała na początku w rożku, miała pod głową klin dla dzieci specjalny. Potem pod kocykiem. Teraz pod kołderką. I nawet płaską podusie ma, ale nie zawsze się na niej ułoży Chcę ją jeszcze zostawić jakiś czas w łóżeczku, bo lubi "wędrować" podczas spania. Do niedawna ubierałam córkę w pajacyki do spania, bo nawet jak się odkryła to ciałko miała przykryte. Ostatnio ma piżamki dwuelementowe: koszulka i spodnie. Córka ma obecnie 20 m-cy.
Stary 2014-05-09, 23:03   #2429
Aliszcze
Zakorzenienie

ja też zawsze za blada, a w dodatku nie lubię opalać się, latem raczej unikam słońca, nie żebym nie lubiła, ale mi gorąco i potem ja latem najbledsza ze wszystkich ludzi jestem. Ale co to kogo obchodzi? no jednak obchodzi choć teraz już się odcinam i jak ktoś mi mówi, czemu się nie opalam to mówię, że nie chcę mieć zmarszczek

Meta, dziś się wszystko skumulowało chyba u mnie. Ogólnie to raczej małej wpadki czy wybryki na mnie tak nie dzialają parę dni temu np flamastrami pomalowała calą swoją twarz, ręce, bluzkę i jakąś maskotkę a ja ze spokojem potem z niej to zmywalam

na mnie źle dziala siedzenie w domu, jak jest ładna pogoda to z mlodą wyjdę, na placu zabaw pogadam sobie z mamami, pójdę z młodą na rowerek i tak dzień zlatuje. A jak pogoda barowa (a napić sie nie można) to masakra. W dodatku ja przyzwyczajona, że pracuje zawodowo i brakuję mi pracy zawodowej.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 23:03   #2430
Denaris
Rozeznanie

Cytat:

Ty to ostatnio załapałaś taki wysublimowany angielski żarcik. Padłam

Meta o jeny, ale Ty trudne pytania zadajesz, bo pierwszy raz kopnęło mnie niemalże 6 tygodni temu (w niedzielę zaczynam 24tc) ale wydaje mi się, że chyba na dole więc nici z zabobonów.

Lecę dziewczyny, bo tak mnie pośladki bolą i kość ogonowa, do tego gardło też nawala i czuję ciężkość na płucach. Mam nadzieję, że nic mnie nie złapało

DOBRANOC!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości