|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Witam melduję się po nieobecności, u mnie nic się nie dzieje trochę szaleję, bo dalej nie czuję regularnie ruchów w tamtym tygodniu były już bardzo intensywne i regularne w tym trochę gorzej. Niby codziennie daje znać, ale różnie z tym bywa. Wczoraj np. cały dzień cisza a wieczorem po 22 przypomniał sobie dzidziuś o mamusi
. Jedzenie, układanie się nic nie pomaga.... jakoś leniwego mam synka.Przepraszam, że nie cytuję, ale nie jestem ostatnio na bieżąco z wątkiem, Tż jest od tygodnia na urlopie i chcemy trochę tego czasu spędzić razem. Dziewczynki trzymajcie dzisiaj za mojego Tż kciuki o 18 ma rozmowę kwalifikacyjną na redaktora w radio ( przeszedł już pierwszy etap rekrutacji) Teraz zabieram się trochę za nadrabianie wątku.... A i dodałam coś w klubie......
|
#3962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
![]() ![]() Cytat:
Brazil, Brazil ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no u nas cała moja pensja to byłyby dojazdy + żłobek + niania na godziny, a w zasadzie ER-niania ![]() dokładnie. hehe, intrygujący ten kluczyk
|
|
|
#3963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a sny precz! ja nawet nie sprawdzam co znaczą i jestem spokojna nawet po najbardziej odjechanych snach ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda że tak mało piszesz...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz częściej, zdecydowanie za mało Cię tutaj za TŻpięknie! ![]() Cytat:
![]() Mi się dziś śniły jakieś mega głupoty z sąsiadami i imprezą u dziadka ![]() Cytat:
może to klucz do szczęścia ![]() Cytat:
No i szukaj tych dokumentów Mam nadzieję, że głupi czas szybko minie A mi dzisiaj tak niedobrze, że aż mnie skręca...ble... a jak na złość ciągle chce mi się jeść no i jak tu dogodzić kobiecie...
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
prawie... za tydzień wracam...
Cytat:
u mnie w domu jest kilka kluczyków nie wiadomo od czego, wiem, że niektóre to ze starej pracy, od jakichś starych szafek w pracy, ze starej skrzynki na listy i tak wywalam co jakiś czas te których nie potrafię zidentyfikować. |
|
|
|
|
#3967 |
|
Wtajemniczenie
|
Berbie planuje od pazdziernika wrocic, wtedy Tosia do zlobka, jak sie nie dostanie, to albo prywatny albo pojde do pracy na pol etatu i na 5-6h przyjdzie babcia (jesli bedzie w stanie
)uuuu, a co zrobicie z Jakubem? zlobek, niania, babcia?!
|
|
#3968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już
|
|
#3969 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No oby Strasznie długo. Już mnie to wkurza. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No nic biorę sie za wekendowe porządki bo w domu przez moich chłopaków sajgon,
|
|
|
#3970 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pedicure i manicure mam już za sobą już się wyjaśniło - mąż pomógł rozwikłać zagadkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ========================= ====== siedzę właśnie z maską na twarzy - a co! zaszalałam i dziś kupiłam mój tż stwierdził, że jakby mnie w nocy zobaczył, to by padł na zawał ![]() f*uck
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
Iza, brawa dla Dominika!
Rena, co za maska? Tak rozmawiacie o powrotach do pracy. Ciężki to w sumie temat w dzisiejszych czasach... Monika, jak nastrój przed powrotem do pracy? Pierwszy spacer w spacerowce udany! Po osiedlu jedynie chodziłam, bo sie bałam dalej T zadowolony był bardzo i faktycznie taki chlopulek juz.W nast tyg chyba sie odwaze i bede chodzić na rehabilitację z wózkiem zamiast jeździć samochodem. Od razu jeden spacer zaliczymy. Bo tak nie wyrabiam. Codzienne ćwiczenia poza domem to jednak organizacyjne wyzwanie. Dzien mi raz dwa ucieka. Dzisiaj u nas 20 stopni a dzieci w czapkach.
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-09 o 18:17 |
|
|
|
#3972 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani a propo jeszcze chorowania w zlobkach, dobrze ze o tym wspomnialas, bo musze z Tz porozmawiac a raczej go uswiadomic, ze w razie zachorowania Tosi to on teraz bedzie chodzil na L4 - ja przynajmniej przez rok nie bede mogla sobie pozwolic - jesli juz wroce - po tak dlugiej nieobecnosci .... ciekawa jestem jego reakcji-zaloze sie ze skonczy sie klotnia
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co tam się dzieje między Tobą i tż, bo ostatnio ciągle coś o jakichś problemach wspominasz? kto się jeszcze dziś nie meldował?zeberka?waderka? jolja zbliżasz się do końca pisania pracy? agatka jak remont? rozumiem, że rozglądasz się za mebelkach do dziecięcego?
|
|
#3974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() masz babcię na miejscu? Cytat:
![]() foty! foty! właśnie obrabialiśmy kolegę T. z V p (prawie dwulatek). dziecko w kombinezonie i w wózkowym śpiworze. czapa z nausznikami. u nas w tej chwili 21,5, ale też wiatr ![]() choć kiedyś powiedziałam, że już nie będę komentować, bo koleżanki córeczka tak kocha swój kocyk, że nawet w skwarze była pod nim. w sumie, jakby się T. nie darł, to bym go nawet w dwóch kożuchach woziła ![]() Cytat:
koszmar to jest. zawsze byłam feministką, ale gender genderem a zarobki zarobkami, więc życie życiem :/...
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za spacer ![]() maska oczyszczająca z glinką szarą (ziaja) o taka: https://www.google.pl/search?q=maska...ml%3B398%3B596 ale fajna po niej skóra muszę coś zacząć robić z twarzą, bo nigdy nie miałam tyle wyprysków, co teraz
|
|
#3977 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i mam nadzieję, że w końcu się doczekacie na wyniki, paranoja, żeby kazać czekać tyle czasu Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a jaka maseczka? jeeej ja bez maski wyglądam jak "idź stąd i nie wracaj" ![]() tak mnie wysypało ostatnio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawo dla Tymka ![]() niestety jeszcze nie tak liczę, że jakieś 150 powinno wyjść z tego co mam jeszcze do opisania, może nawet więcej, ale to jeszcze wyjdzie...Czuję się tak średnio i idzie mi jak po grudzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mąż mi upiekł cynamonowe ślimaczki objadłam się i oczywiście wciąż mi niedobrze
|
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
Skóra noworodka - pielęgnacja naturalna
Dziewczyny
widzę że poruszacie sprawy o pielęgnacji skóry, a jak pielęgnujecie skórę noworodka od pierwszych dni? Ja jestem zwolenniczką naturalnej pielęgnacji i zastanawiam się czy niemowlaczka także można przemyciać 100% Oliwnym Aleppo? Zamawiam duże ilości na biolander dla siebie 25% / 40% Laurie. A czym pielęgnować skórę po myciu jakiś olejek? który byłby najlepszy? macie jakieś sprawdzone sposoby jeśli chodzi o pielęgnację skóry maleństw? Mydełko i nawilżanie olejkiem wystarczy? Pozdrawiam Mamcie
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
fajny tekst
![]() Cytat:
jestem padnięta, dość intensywny dzień miałam, a wszystko po to żeby zająć myśli... chyba wypiję melisę, bo inaczej cienko widzę spanie w nocy. chcę żeby już było jutrzejszy wieczór ![]() jak teraz mówicie o powrotach do pracy, to ja już myślę jak to będzie... tyle czasu już siedzę w domu i na pewno dziwnie będzie przestawić się na tryb pracowniczy. mam nadzieję, że choć pod względem opieki dla małego nie będę miała rozterek, że mama będzie przy zdrowiu i będzie mogła z nim zostać w domu. ja pewnie po wychowawczym nie miałabym do czego wracać, bo kogoś by już wzięli na moje miejsce.
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bede pracowac wylacznie na popoludnia i do pozna w dodatku najprawdopodobniej 5 dni w tygodniu wiec zlobek mnie nie ratuje kompletnie. Do wakacji moja mama a potem nie wiem. Na nianie nas nie stac bo musialabym oddac jej cala moja pensje, zlobek odpada bo za krotko czynny. 2 rodzicow pracujacych na zmiany, 7 dni w tyg to jednak masakra. Jesli zdecydujemy ze na pewno J. nie bedzie mial rodzenstwa to bede szukac innej pracy...
Zeberka - u Was mozna skumulowac jakos godziny pracy? Ja na goly etat bez nadgodzin bede musiala byc 5 razy w tyg... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Kubek - staram sie nie myslec jeszcze.. nic nie wiem, jakie dni, godziny pracy, nic. No i nie wiem jak wszystko ogarne? Gotowanie przy zbyt krotko spiacym J., zakupy, sprzatanie, praca. Bede wstawac przed 6 z J. robic co sie da potem praca i powrot pewnie 22.30. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Daj znać czasem co u was
kciuki za TŻ były ![]() Pani też tak myślę... dla TymkaJa Olka też ![]() Współczuję. Ciężka sytuacja. A dlaczego Twoja mama tylko do wakacji może się zająć J.?
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planuję bronić się we wrześniu (więc z dużym zapasem czasu do porodu ) i trzymam się tego terminu tak, jakbym nie mogła mieć innego Pracę mam nadzieję napiszę najpóźniej do połowy czerwca (oby), żeby przed lipcem wyrobić się z formalnościami (powoływaniem komisji, recenzentów itp.). Bardziej mnie martwi jak ja się przygotuję do egzaminu ale na razie staram się o tym nie myśleć ![]() Cytat:
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i takie są najlepsze! samodyscyplina i wyznaczenie kolejnych kroków to połowa sukcesu. na pewno dacie radę! w końcu masz pomocnika
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie tak sobie dziubdziam dziennie 2-3 strony to może zdążę A pomocnik coś ostatnio mnie z sił ograbił i czekam aż mnie naładuje znów energią do pracy I jak by nie było będzie już miał egzamin doktorski za sobą jeśli mama zrealizuje swój plan
|
|
#3986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam rodziców 60km ode mnie pracujących w tych samych porach co ja (w dodatku w innym miescie,sami dojeżdzają jeszcze 50km), sis ppracującą naumowe zlecenie tez w tych samych godzinach dodatkowo studiującą zaocznie i uczacą sie języka po pracy, mało tego mam też brata w tym samym miescie tez pracujacego wdodatku ciagle nadgodziny robi uczącego sie jezyka i zyjącego własnym życiem....wiec fakt mam parę osób wrazie w ale pod warunkiem ze ta pora W będzie w okolicach godziny 17 i pózniej, cóż do tej pory moja mama raz wzięla w pracy 2 dni wolnego by sie zając mlodym, sis raz jeden dzien jak jeszcze nie pracowała i miala wakacj we wrzesniu i to tyle... aha noi mam jeszcze męża żolnierza ktory pojawia sie i znika.... w sumie jestem czesto sama z mlodym, a odkąd sie urodził nie bylismy z tz nigdy nigdzie sami, albo ja albo on gdzies idzie (typu wjscie ze znajomym) ze nie wspomnę swoich 4 mcy samej z mlodym 24h, no coz nie mialam mawet jak do lekarza isc z resztą nawet jakbym miała kogoś dyspozycyjnego na miejscu to chyba tez bym nje umiała go zostawic i sie gdzies wybrac jakoś sobie radzimy, a mam cichą nadzieję ze on sie juz troche wychorowal i juz tak nie będzie ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim za kciuki w imieniu Tż... jeszcze nic nie wiadomo. Jakąś godzinę temu dzwonił, że czeka na przesłuchanie wszystkich nagrań jest 26 kandydatów do następnego etapu przejdzie 4 . Jakaś masakra.
Cytat:
[QUOTE=BERBIE;46377862]synek odbije sobie tańce po drugiej stronie bzucha /QUOTE] Oby nie ja liczę, że może drugi synek będzie spokojniejszy, bo Stasio już w brzuszku dawał ostro popalić i tak zostało, ale kocham go za to.[QUOTE=Maga83;46381570]Daj znać czasem co u was kciuki za TŻ były ![]() /QUOTE]
|
|
#3988 | |||
|
Zakorzenienie
|
normalnie jak ciężarną
Hormonki. lada moment się uspokoi. eee, ale strony pęcznieją ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
też w to zaczynam wątpić ![]() u mnie to wszystko gdybania. a prawda taka, że gdybym (sic ) stała pod ścianą, gdyby sytuacja finansowa była inna, to nie byłoby że boli i musiałabym szukać nowej pracy. albo jakoś zaczarować obecną ![]() ale dzis decyzja???
|
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
Pani- foty mam nawet z dzisiaj. Tylko aparat w pokoju Tymka... Zgram je wiec dopiero jutro i pokaże.
Z wozka nie mam, moze jutro to niedopatrzenie nadrobie ![]() Twoj mały sąsiad pobił moje osiedlowe dzieci. Podobne cudo widziałam nad morzem. Tymon w body z krótkim rękawem bawełnianej bluzie a dziewczynka w zimowym kombinezonie i welnianej wiązanej czapce. I jeszcz chyba wlasnie jakis koc miała... Patrzyłam na nią jak na UFO, jej mama na Tymka tez dziwnie patrzyła ![]() Rena, tez lubię glinki najlepiej chyba mi jednak biała robi.Monika, pewnie początek łatwy nie bedzie.., ale z czasem sobie jakos to wszystko ulozycie. I fajnie ze bedziesz miała chociaz teraz pomoc mamy. U mnie niestety (stety? )babcie kilkaset km stad i obie pracują.
|
|
|
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

. Jedzenie, układanie się nic nie pomaga.... jakoś leniwego mam synka.

Brazil, Brazil 

Pisz częściej, zdecydowanie za mało Cię tutaj 

)

objadłam się i oczywiście wciąż mi niedobrze ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)