|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
![]() ![]() ![]() Debeściara jesteś bezbłędna ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Mamaya ja zamiast kaftanikow postawilabym na body. Wybierzesz do nich i spiochy i pol spodnie a jak chlodniej to na wierzch pajacyk. Mnie bardzo denerwowalo jak się kaftanik podwijal, robiąc niewygodny rulonik. Spiochy koniecznie z napami w kroku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() svelta gdzie ten chlopiec sie uchowal? ![]() ![]() ![]() debesciara ![]() ![]() robaczek ja przy corci nie mialam kaftanikow, bo w Anglii to nawet nie ma, ale poniewaz mam kilka body na krotki rekaw i chcialabym je w koncu wykorzystac, to kupilam teraz trzy w Pl i bede zakladac na wierzch do polspiochow, moze nie bedzie tak zle ![]() Milego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie zaczynam prasować ciuszki i tak doszłam do wniosku że takich 56 na wagę 3,5kg to mam mało :P wszystkie ciuszki 4-4,5kg więc muszę udać się do lumpka i kupić pare body 56
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ale brzydka pogoda dzisiaj Celebrinfea ![]() mamaya - to faktycznie sporo jeszcze tych zakupów - za pierwszym razem też miałam te wszystkie rzeczy -teraz rezygnuję z : chusty, kaftaników mam mniej - więcej body i pajacy, myjki, termometru dotykowego, specjalnych nożyczek dzeciowych chyba ani raz nie użyłam tylko normalnych od razu zamiast gazików jałowych do pępka bedę używać patyczków bo gaziki mi się zaczepiały a z patyczkami wygodniej i szybciej zastanawiam się nad otulaczkiem i pojemnikiem na sztuczne mleko chociaż przez rok chcę karmić piersią więc to później ewentualnie a pieluchy tetrowe też myślę, że jedno opakowanie to trochę mało zwłaszcza jeśli dzidzia ulewa kupiliśmy wczoraj nawilżacz i zostały już chyba tylko rzeczy apteczne a i niania oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Hej! Ja też dziś na zakupy ale sukienkowe i przy okazji wózki obejrzę
![]() Pozdrawiamy! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczęta!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj byłam u diabetologa jeszcze, bałam się trochę, że da mi insulinę bo czasami po śniadaniach miałam wyższe te cukry nieszczęsne, ale powiedział, że na tym etapie nie ma potrzeby, bo wyniki nie są bardzo wysokie i tylko sporadycznie się zdarzają więc jest ok ![]() później w nagrodę za wytrwałość zjadłam kawałeczek szarlotki mojej babci i byłam przeszczęśliwa od tego smaku ![]() aha! wczoraj w tesco kupiłam 3-pak body z długim rękawem w promocji za 21 zł i 5 par skarpeteczek za 13 ![]() ![]() ![]() Idę czytać książkę, bo później czeka mnie obiad u teściowej... miłego dnia, buziole! ![]() ![]()
#1688 |
Zakorzenienie
|
robaczek, body z krótkim rękawkiem mam 13 sztuk, z długim - 12, więc zdecydowanie mi wystarczy
![]() ![]() Spodenki mam jedne i mam dwie pary półśpiochów, ale na razie nie dokupuję, bo uważam, że maluszek powinien mieć jak najwygodniej, a więc jednoczęściowe ubranka ![]() Nożyczki dzieciowe to według mnie po prostu takie z zaokrąglonymi końcami, a ja sama do dzisiaj właśnie takich używam, metalowych z zaokrąglonymi końcówkami ![]() Na pewno nie będę bawić się w cążki/obcinacze, bo tym nie potrafię się obsługiwać ![]() Chustę kupuję głównie ze względu na TŻ ![]()
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Niedawno wróciliśmy ze spaceru, zbyt długiego i teraz wzięłam nospę i magnez, bo mnie brzucho boli :/ Jak tylko się upewnię że synek śpi, to idę też się położyć, bo kiepská nockę miałam, a pobudka przed 7 ![]() Potem poczytam.
#1690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A bo widzisz. On mieszka w UK, tylko komunię będzie mial w Polsce. Ale poza tym to on naprawdę nie jest dzieckiem z roszczeniowym podejściem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przy Jasiu nie mieliście niani? Na jaką się decydujecie? My też do tej pory nie mieliśmy, teraz zastanawiam się nad kupnem, bo przy dwójce dzieci może się naprawdę przydać... Chciałabym żeby miała dobry zasięg i dobrą cenę. Może coś polecicie dziweczyny? Mała usnęła, ja też powinnam się drzemnąć, ale mam tyle do zrobienia w sypialni, że chyba sobie tą drzemkę daruję, oczy na zapałki i jedziemy z koksem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() a co do podkładów mamayowych to ja nie jestem dobrze w cesarkowych tematach, ale po cesarce też się chyba później macica obkurcza i oczyszcza... więc nie ma zmiłuj ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-05-10 o 11:33 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 |
Zadomowienie
|
debesciara - co do płatków uważam tak samo -zostało mi prawie całe opakowanie po Jasiu -użyłam dosłownie kilku, wolałam tetrę właśnie
![]() miałam cążki -były w komplecie z nożyczkami ale jakoś nie było mi wygodnie ![]() przy Jasiu mieliśmy dużo mniejszy dom i nie była niania potrzebna -spał z nami w pokoju a teraz mamy większy dom i np. jak maluszek będzie w naszej sypialni a ja w kuchni obiad będę robić czy w łazience na dole to za nic go nie usłyszę i Jasiul w swoim pokoju a on bardzo często-codziennie mówi przez sen i się budzi więc tym bardziej się przyda ale właśnie nie mogę się zdecydować na jaką bo nie chce bardzo drogiej i tutaj ktoś (przepraszam nie pamiętam ale bardzo dziękuję za polecenie ![]() jeśli Ty byś kupiła wcześniej to daj znać jak i co bo mi właśnie najbardziej na zasięgu zależy ![]() my może po nast. wypłacie wybierzemy się na poszukiwania ale chciałabym mieć jakiekolwiek pojęcie |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież macica musi się oczyścić, czy poród jest sn czy cc ![]() Dziękuję dziewczyny za wszystkie uwagi ![]() ![]() ![]() A na fridę zdecydowałam się ze względu na bardzo dobre opinie znajomych mających dzieci ![]() ![]() W kwestii pojemników na mleko to kupuję je, bo po tym co napisała jedna z dziewczyn (Przepraszam, nie pamiętam która ![]() ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-05-10 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Rozeznanie
|
Po cesarce jest tak samo jak po sn jeżeli chodzi o oczyszczanie. Szwagra żona myślała ze po cc nie ma, jej się wszystko zatrzymało i miała zapalenie, a w rezultacie usuwanie wszystkiego, głupia nie zapytała ani mnie ani lekarza.
Ja wacikami dużymi mylam buzię syna, wydają mi się delikatniejsze niż terra. |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurczę, XXI wiek, swobodny dostęp do informacji wszelkiej maści dzięki internetowi chociażby... Naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć czegoś takiego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Zadomowienie
|
Mamaya ja też uważam, że powinnaś kupić wszystko co zaplanowałaś bo wszystkie te uwagi, podpowiedzi są super ale myślę, że każda mama sama powinna stwierdzić co będzie jej potrzebne
![]() ![]() a jedna z dziwczyn o których Wam pisała miała cholestazę ciążową i dlatego miała cesarkę w 35 tyg |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
kularek, też tak właśnie myślę
![]() ![]() Cholestaza to chyba najokropniejsza dolegliwość jaka może pojawić się w ciąży ![]()
![]() |
#1698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo więcej powikłań jest przy cukrzycy ciążowej, może uporczywa jest bo swędzi skóra ale nie jest groźna. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wczoraj lekarz się pyta co tam u nas, czy wszystko ok, czy jakieś obrzęki, bóle brzucha, nno to mu mówie że wszystko ok "tylko" mam cukrzyce ciążową. Lekarz na mnie oczy i mówi: "tylko"?? na co ja mu mówie że wiele osób ma gorzej - szyjka, wody płodowe, ciśnienie, mdłości, skurcze itp. Powiedział że dobrze że mam takie nastawienie. Oczywiście przejmuję się każdym skokiem cukru, ale jestem wdzięczna losowi że omineły mnie te wszystkie nudności i wymioty i że łagodnie znosze całą tą ciąże ![]() No to wzieło mnie na wyznania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Rozeznanie
|
Leżałam dwa dni z dziewczyną, która miała cholestazę i jedyne co mówiła, to, że to swędzenie jest upierdliwe strasznie. Momentami żeby wytrzymać w domu moczyła stopy i dłonie w zimnej w wodzie - podobno jej to pomagało, a po podaniu tabletek jak wychodziłam już było u niej dużo lepiej - a akurat u niej i tak czekał ją poród wcześniej bo miała dwóch chłopców, a wiadomo, że bliźniaki przeważnie wychodzą wcześniej.
Malwiska dobre nastawienie to chyba klucz do wszystkich dolegliwości ciążowych, nie można się nakręcać bo tylko się nasilają wtedy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
co do nastawienia w ciąży, babka w szkole rodzenia mówi że jak są święta to jest najmniej kobiet na porodówce bo wtedy każda myśli o tym aby tylko w święta nie urodzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
ale mi się nudzi... a tu taka cisza. Tż kończy łazienkę, ja wszystko poogarniałam, poszłabym na spacer ale pogoda nijaka ... na allegro już chyba wszystko co możliwe oglądnełam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
malwiska sliczna mala
celebrinfea dobrze ze z wami ok mamaya no ladnalista tez taka mialam na szczescie zostalo moze z 5 pozycji ale to juz po porodzie Ja dzis bylam na wizycie szyjka ok wody tez dziec ok 2200 haha a 2 tyg temu mial miec 2180 wiec widac jakie to obliczanie. Wierze dzisiejszemu lekarzowi bo ma dobre usg i trwalo ono 30min a nie tak jak w szpitalu 1 minute ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Rozeznanie
|
Agnes Ty już jesteś bliżej niż dalej
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
Haha zgadza sie 33tydzien mi leci az strach sie bac kiedy to zlecialo a co dopiero przeprowadzalam dyskusje z bialym lwem :-D wrrr na sama mysl o tym jeszcze mna wstrzasa jak sie zle czulam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.