Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-10, 09:48   #1681
joanna2228
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

zasnęłam o 6 i dopiero wstałam . Miłego dnia brzuchatki
Debeściara jesteś bezbłędna
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:54   #1682
robaczek-85
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Mamaya ja zamiast kaftanikow postawilabym na body. Wybierzesz do nich i spiochy i pol spodnie a jak chlodniej to na wierzch pajacyk. Mnie bardzo denerwowalo jak się kaftanik podwijal, robiąc niewygodny rulonik. Spiochy koniecznie z napami w kroku.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 10:14   #1683
rybka13
Zakorzenienie

Bry
svelta gdzie ten chlopiec sie uchowal? swietna sprawa dziwne, ze nawet w szkole sie nie dowiedzial, przeciez przed komunia to tylko o prezentach dzieci gadaja

debesciara prawdziwa matka polka zdolna do poswiecen

robaczek ja przy corci nie mialam kaftanikow, bo w Anglii to nawet nie ma, ale poniewaz mam kilka body na krotki rekaw i chcialabym je w koncu wykorzystac, to kupilam teraz trzy w Pl i bede zakladac na wierzch do polspiochow, moze nie bedzie tak zle bo w spiochach to rzeczywiscie niewiadomo co sie z tym kaftanikiem dzieje.

Milego dnia.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 10:17   #1684
malwiska
Zakorzenienie

ja właśnie zaczynam prasować ciuszki i tak doszłam do wniosku że takich 56 na wagę 3,5kg to mam mało :P wszystkie ciuszki 4-4,5kg więc muszę udać się do lumpka i kupić pare body 56
Stary 2014-05-10, 10:33   #1685
kularek
Zadomowienie

dzień dobry
ale brzydka pogoda dzisiaj

Celebrinfea

mamaya - to faktycznie sporo jeszcze tych zakupów - za pierwszym razem też miałam te wszystkie rzeczy -teraz rezygnuję z : chusty, kaftaników mam mniej - więcej body i pajacy, myjki, termometru dotykowego, specjalnych nożyczek dzeciowych chyba ani raz nie użyłam tylko normalnych od razu
zamiast gazików jałowych do pępka bedę używać patyczków bo gaziki mi się zaczepiały a z patyczkami wygodniej i szybciej

zastanawiam się nad otulaczkiem i pojemnikiem na sztuczne mleko chociaż przez rok chcę karmić piersią więc to później ewentualnie
a pieluchy tetrowe też myślę, że jedno opakowanie to trochę mało zwłaszcza jeśli dzidzia ulewa

kupiliśmy wczoraj nawilżacz i zostały już chyba tylko rzeczy apteczne a i niania oczywiście
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 10:39   #1686
Fame
Zakorzenienie

Hej! Ja też dziś na zakupy ale sukienkowe i przy okazji wózki obejrzę
Pozdrawiamy!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:00   #1687
framboise87
Raczkowanie

hej Dziewczęta! ale dużo napisałyście od wczoraj a ja zapomniałam nawet o włączeniu komputera, bo przyjechałam do rodziców na wieś, po południu byłam u babci na plotkach i tak zeszło, a później padłam! dziś szybko i pobieżnie nadrobiłam, wszystkie brzuchy piękne (muszę też swój udokumentować w końcu)

wczoraj byłam u diabetologa jeszcze, bałam się trochę, że da mi insulinę bo czasami po śniadaniach miałam wyższe te cukry nieszczęsne, ale powiedział, że na tym etapie nie ma potrzeby, bo wyniki nie są bardzo wysokie i tylko sporadycznie się zdarzają więc jest ok
później w nagrodę za wytrwałość zjadłam kawałeczek szarlotki mojej babci i byłam przeszczęśliwa od tego smaku

aha! wczoraj w tesco kupiłam 3-pak body z długim rękawem w promocji za 21 zł i 5 par skarpeteczek za 13 dziś chyba tam jeszcze podjadę z tż-em bo widziałam więcej fajnych rzeczy, ale akurat były w większych już troszkę rozmiarach i mama mi powiedziała, że mi kupi kilka rzeczy (drugi rożek, jakieś ciuszki i pytała w ogóle co tam jeszcze potrzeba, kochana jest ).

Idę czytać książkę, bo później czeka mnie obiad u teściowej... miłego dnia, buziole!:cmok :

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 11:06   #1688
mamaya
Zakorzenienie

robaczek, body z krótkim rękawkiem mam 13 sztuk, z długim - 12, więc zdecydowanie mi wystarczy Kaftaniki kupię, bo wolę mieć niż nie mieć
Spodenki mam jedne i mam dwie pary półśpiochów, ale na razie nie dokupuję, bo uważam, że maluszek powinien mieć jak najwygodniej, a więc jednoczęściowe ubranka

Nożyczki dzieciowe to według mnie po prostu takie z zaokrąglonymi końcami, a ja sama do dzisiaj właśnie takich używam, metalowych z zaokrąglonymi końcówkami
Na pewno nie będę bawić się w cążki/obcinacze, bo tym nie potrafię się obsługiwać

Chustę kupuję głównie ze względu na TŻ
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:08   #1689
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Niedawno wróciliśmy ze spaceru, zbyt długiego i teraz wzięłam nospę i magnez, bo mnie brzucho boli :/
Jak tylko się upewnię że synek śpi, to idę też się położyć, bo kiepská nockę miałam, a pobudka przed 7

Potem poczytam.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:19   #1690
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Postanowiłam zrobić dziś zakupy totalne, w miarę możliwości. Odpuszczę sobie kupowanie chusty i torby do wózka, bo to planuję załatwić przez internet. A poza tym muszę kupić: kaftaniki, śpiochy ze stopami, śliniaki, otulaczek, pieluchy tetrowe, pościel, ochraniacze na materacyk, myjki frotte, termometr wielofunkcyjny, podpaski, podkłady poporodowe, duże płatki higieniczne, herbatę na kolki, lek z simetikonem, patyczki do uszu, mydło Biały Jeleń, fridę, krem ochronny z filtrem, wodę morską, sól fizjologiczną, gaziki jałowe, Octenisept, nożyczki do paznokci, szczotkę do butelek, pojemnik na smoczek, pojemniki na mleko, balsam do ciała i chusteczki nawilżane
mamaya po co Ci podpaski i podkłady poporodowe? Ty nie miałaś czasem mieć cesarki?
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Bry
svelta gdzie ten chlopiec sie uchowal? swietna sprawa dziwne, ze nawet w szkole sie nie dowiedzial, przeciez przed komunia to tylko o prezentach dzieci gadaja
A bo widzisz. On mieszka w UK, tylko komunię będzie mial w Polsce. Ale poza tym to on naprawdę nie jest dzieckiem z roszczeniowym podejściem.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:27   #1691
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość

Ja też mam w tym miesiącu komunię i liczyłam na ten cel 200-300 zł. POmysłu nie mam kompletnie. Tylko, że jestem w tej sytuacji, że chłopiec kompletnie nie jest świadomy tego, że na komunię dostaje się jakieś prezenty. Komunie kojarzy tylko z przyjęciem sakramentu. Więc on będzie zachwycony nawet z gry planszowej, bo najzwyczajniej w świecie niczego się nie spodziewa.
Jak on się uchował? Przecież w szkole tylko o prezentach dzieciaki rozmawiają No ale szacun, tylko ja poproszę receptę na taki sukces
Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Zief... My po porannym ktg dziś jest ok ale wczoraj byl stresik... Tętno tak podskoczyło prawie 1,5 h pod ktg krew na cito do badania i z antybiotykami zostajemy dalej. Już 6 dob w szpitalu i liczymy na wiecej.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
oooo matko 1,5h ktg Już prawie tydzień, szybko minęło.. jeszcze kilka takich i będzie git kciuki zaciśnięte
Cytat:

Postanowiłam zrobić dziś zakupy totalne, w miarę możliwości. Odpuszczę sobie kupowanie chusty i torby do wózka, bo to planuję załatwić przez internet. A poza tym muszę kupić: kaftaniki, śpiochy ze stopami, śliniaki, otulaczek, pieluchy tetrowe, pościel, ochraniacze na materacyk, myjki frotte, termometr wielofunkcyjny, podpaski, podkłady poporodowe, duże płatki higieniczne, herbatę na kolki, lek z simetikonem, patyczki do uszu, mydło Biały Jeleń, fridę, krem ochronny z filtrem, wodę morską, sól fizjologiczną, gaziki jałowe, Octenisept, nożyczki do paznokci, szczotkę do butelek, pojemnik na smoczek, pojemniki na mleko, balsam do ciała i chusteczki nawilżane

Napisałam co muszę kupić, bo może okaże się to dla którejś z Was inspiracją

Pościel mam, ale tylko jeden komplet. Tetrówek też tylko jedno opakowanie, więc dokupuję jeszcze jedno
jednak fridę nie gruszkę? Pojemniki na mleko? yyy, a jakie zamierzasz dawać? Bo niektóre (np. Enfamil na którym my jedziemy od początku) występuje w bardzo fajnych puszkach A te duże płatki higieniczne miałam i jak dla mnie zupełnie bezużyteczne, teraz przy "wykopkach" po Matylce znalazłam prawie całe opakowanie.. Częściej do wytarcia czegokolwiek używa się tetry albo chusteczek nawilżonych Generalnie kochana współczuję, trochę tego jest
Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Mamaya ja zamiast kaftanikow postawilabym na body. Wybierzesz do nich i spiochy i pol spodnie a jak chlodniej to na wierzch pajacyk. Mnie bardzo denerwowalo jak się kaftanik podwijal, robiąc niewygodny rulonik. Spiochy koniecznie z napami w kroku.
Zgadzam się w 100% W ogóle ja się dziwię, że po tym jak ktoś genialny wymyślił body, jeszcze używane są kaftaniki... Ja dla córy miałam kilka, ale wkurzały mnie strasznie... przez to rolowanie
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
dzień dobry

mamaya - to faktycznie sporo jeszcze tych zakupów - za pierwszym razem też miałam te wszystkie rzeczy -teraz rezygnuję z : chusty, kaftaników mam mniej - więcej body i pajacy, myjki, termometru dotykowego, specjalnych nożyczek dzeciowych chyba ani raz nie użyłam tylko normalnych od razu
zamiast gazików jałowych do pępka bedę używać patyczków bo gaziki mi się zaczepiały a z patyczkami wygodniej i szybciej

zastanawiam się nad otulaczkiem i pojemnikiem na sztuczne mleko chociaż przez rok chcę karmić piersią więc to później ewentualnie
a pieluchy tetrowe też myślę, że jedno opakowanie to trochę mało zwłaszcza jeśli dzidzia ulewa

kupiliśmy wczoraj nawilżacz i zostały już chyba tylko rzeczy apteczne a i niania oczywiście
a nie miałaś cążek?
przy Jasiu nie mieliście niani? Na jaką się decydujecie? My też do tej pory nie mieliśmy, teraz zastanawiam się nad kupnem, bo przy dwójce dzieci może się naprawdę przydać... Chciałabym żeby miała dobry zasięg i dobrą cenę. Może coś polecicie dziweczyny?

Mała usnęła, ja też powinnam się drzemnąć, ale mam tyle do zrobienia w sypialni, że chyba sobie tą drzemkę daruję, oczy na zapałki i jedziemy z koksem Aaaa dzień który zaczął się marnie, zapowiada się że nie skończy się tak źle, tż ładnie wstał, łóżko poskręcał, szafki poustawiał, dywan przyniósł, wszystko bez marudów, grzeczna chłopina I generalnie bardzo mi się zaczyna podobać nasza sypialnia obawiałam się trochę koloru farby którą wybraliśmy ale jest super i fajnie współgra z dywanem, ah eh oh Jeszcze trza zmienić pościel i będzie się działo, hue hue hue

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
mamaya po co Ci podpaski i podkłady poporodowe? Ty nie miałaś czasem mieć cesarki?

A bo widzisz. On mieszka w UK, tylko komunię będzie mial w Polsce. Ale poza tym to on naprawdę nie jest dzieckiem z roszczeniowym podejściem.
aaaaa, to wszystko wyjaśnia
a co do podkładów mamayowych to ja nie jestem dobrze w cesarkowych tematach, ale po cesarce też się chyba później macica obkurcza i oczyszcza... więc nie ma zmiłuj

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-05-10 o 11:33
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 11:38   #1692
kularek
Zadomowienie

debesciara - co do płatków uważam tak samo -zostało mi prawie całe opakowanie po Jasiu -użyłam dosłownie kilku, wolałam tetrę właśnie
miałam cążki -były w komplecie z nożyczkami ale jakoś nie było mi wygodnie
przy Jasiu mieliśmy dużo mniejszy dom i nie była niania potrzebna -spał z nami w pokoju a teraz mamy większy dom i np. jak maluszek będzie w naszej sypialni a ja w kuchni obiad będę robić czy w łazience na dole to za nic go nie usłyszę i Jasiul w swoim pokoju a on bardzo często-codziennie mówi przez sen i się budzi więc tym bardziej się przyda ale właśnie nie mogę się zdecydować na jaką bo nie chce bardzo drogiej i tutaj ktoś (przepraszam nie pamiętam ale bardzo dziękuję za polecenie ) polecał taką z opcją video ale takiej nie potrzebuję -chodzi mi tylko o głos - bo jakby miała obraz to chyba nic bym nie robiła tylko patrzyła co tam się dzieje
jeśli Ty byś kupiła wcześniej to daj znać jak i co bo mi właśnie najbardziej na zasięgu zależy
my może po nast. wypłacie wybierzemy się na poszukiwania ale chciałabym mieć jakiekolwiek pojęcie
Stary 2014-05-10, 11:39   #1693
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:

No tak, będę mieć cesarkę i co to zmienia? Połóg się ma bez względu na sposób rodzenia
Przecież macica musi się oczyścić, czy poród jest sn czy cc

Dziękuję dziewczyny za wszystkie uwagi Tak czy tak kupię wszystko to, co zaplanowałam Duże płatki kosmetyczne równie dobrze mogę sama wykorzystać do przemywania buzi tonikiem czy do zmywania makijażu płynem micelarnym

A na fridę zdecydowałam się ze względu na bardzo dobre opinie znajomych mających dzieci Z resztą nie kosztuje ona dużo, więc nawet jeśli zamienię ją na gruszkę ostatecznie to nie będzie mi żal

W kwestii pojemników na mleko to kupuję je, bo po tym co napisała jedna z dziewczyn (Przepraszam, nie pamiętam która ) musząc przygotować w nocy mleko wolę mieć odmierzoną porcję w pojemniku, żeby nie zastanawiać się na śpiąco czy wsypałam już "x" łyżek czy "y"

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-05-10 o 11:56
Stary 2014-05-10, 11:57   #1694
robaczek-85
Rozeznanie

Po cesarce jest tak samo jak po sn jeżeli chodzi o oczyszczanie. Szwagra żona myślała ze po cc nie ma, jej się wszystko zatrzymało i miała zapalenie, a w rezultacie usuwanie wszystkiego, głupia nie zapytała ani mnie ani lekarza.
Ja wacikami dużymi mylam buzię syna, wydają mi się delikatniejsze niż terra.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 12:03   #1695
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Po cesarce jest tak samo jak po sn jeżeli chodzi o oczyszczanie. Szwagra żona myślała ze po cc nie ma, jej się wszystko zatrzymało i miała zapalenie, a w rezultacie usuwanie wszystkiego, głupia nie zapytała ani mnie ani lekarza.
Matko jedyna, jak słyszę coś takiego to aż mi się gorąco robi
Kurczę, XXI wiek, swobodny dostęp do informacji wszelkiej maści dzięki internetowi chociażby... Naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć czegoś takiego
Stary 2014-05-10, 12:11   #1696
kularek
Zadomowienie

Mamaya ja też uważam, że powinnaś kupić wszystko co zaplanowałaś bo wszystkie te uwagi, podpowiedzi są super ale myślę, że każda mama sama powinna stwierdzić co będzie jej potrzebne -ile ludzi tyle opinii na dany temat

a jedna z dziwczyn o których Wam pisała miała cholestazę ciążową i dlatego miała cesarkę w 35 tyg
Stary 2014-05-10, 12:15   #1697
mamaya
Zakorzenienie

kularek, też tak właśnie myślę Dlatego wszelkie uwagi są dla mnie bardzo cenne, chętnie słucham ich i czytam, ale jednak wolę mieć wszystko, co zaplanowałam niż później pluć sobie w brodę i biegać z Maluchem, bo czegoś nie mam a jednak mnie okazało się przydatne

Cholestaza to chyba najokropniejsza dolegliwość jaka może pojawić się w ciąży
Stary 2014-05-10, 12:21   #1698
svelta
Rozeznanie

Cytat:
O raju... Jednak jeszcze mało wiem, nie sądziłam, że po cesarce połóg wygląda w ten sposób. W zasadzie to się nad tym nigdy nie zastanawiałam
Stary 2014-05-10, 13:32   #1699
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
kularek, też tak właśnie myślę Dlatego wszelkie uwagi są dla mnie bardzo cenne, chętnie słucham ich i czytam, ale jednak wolę mieć wszystko, co zaplanowałam niż później pluć sobie w brodę i biegać z Maluchem, bo czegoś nie mam a jednak mnie okazało się przydatne

Cholestaza to chyba najokropniejsza dolegliwość jaka może pojawić się w ciąży
aż poczytałam o tej cholestazie ciążowej i nie jest ona wcale taka zła,
  • z przyczyn matczynych w zasadzie nie wymagałoby leczenia z uwagi na łagodny i przemijający charakter. W przypadku uporczywego świądu skóry stosuje się kwas ursodeoksycholowy lub cholestyraminę. Z uwagi na zaburzenia pracy wątroby - może prowadzić do upośledzenia produkcji czynników krzepnięcia i następowej zwiększonej skłonności do krwawienia. Dlatego stosuje się również witaminę K[3].
  • wpływ na dziecko
W przypadku cholestazy ciężarnych nie zwiększa się umieralność okołoporodowa, zwiększa się jednak częstość porodów przedwczesnych

Dużo więcej powikłań jest przy cukrzycy ciążowej, może uporczywa jest bo swędzi skóra ale nie jest groźna.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
O raju... Jednak jeszcze mało wiem, nie sądziłam, że po cesarce połóg wygląda w ten sposób. W zasadzie to się nad tym nigdy nie zastanawiałam
a wiesz że ja też o tym nie pomyślałam tj że po cesarce też tyle krwawienia

Wczoraj lekarz się pyta co tam u nas, czy wszystko ok, czy jakieś obrzęki, bóle brzucha, nno to mu mówie że wszystko ok "tylko" mam cukrzyce ciążową. Lekarz na mnie oczy i mówi: "tylko"?? na co ja mu mówie że wiele osób ma gorzej - szyjka, wody płodowe, ciśnienie, mdłości, skurcze itp.
Powiedział że dobrze że mam takie nastawienie.
Oczywiście przejmuję się każdym skokiem cukru, ale jestem wdzięczna losowi że omineły mnie te wszystkie nudności i wymioty i że łagodnie znosze całą tą ciąże czasami mam chwile gdzie marudze i wyżywam się na tż, ale jak czytam o waszych problemach albo o problemach dziewczyn z klubu panien młodych to nie śmiem marudzić o tym że nie moge zjeść loda - bo to pikuś w porównaniu z innymi sytuacjami.

No to wzieło mnie na wyznania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 14:22   #1700
sunfire
Rozeznanie

Leżałam dwa dni z dziewczyną, która miała cholestazę i jedyne co mówiła, to, że to swędzenie jest upierdliwe strasznie. Momentami żeby wytrzymać w domu moczyła stopy i dłonie w zimnej w wodzie - podobno jej to pomagało, a po podaniu tabletek jak wychodziłam już było u niej dużo lepiej - a akurat u niej i tak czekał ją poród wcześniej bo miała dwóch chłopców, a wiadomo, że bliźniaki przeważnie wychodzą wcześniej.

Malwiska dobre nastawienie to chyba klucz do wszystkich dolegliwości ciążowych, nie można się nakręcać bo tylko się nasilają wtedy
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 14:38   #1701
malwiska
Zakorzenienie

co do nastawienia w ciąży, babka w szkole rodzenia mówi że jak są święta to jest najmniej kobiet na porodówce bo wtedy każda myśli o tym aby tylko w święta nie urodzić mówiła też że jak się leżało gdzieś w szpitalu i się zraziło do niego to nie warto tam wracać bo będzie się nastawiało zle, będzie bardziel bolało i będzie się miało gorsze samopoczucie i nawet skakanie nad pacjentką może nie pomóc, psychika kobiet jest bardzo silna
Stary 2014-05-10, 14:54   #1702
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
co do nastawienia w ciąży, babka w szkole rodzenia mówi że jak są święta to jest najmniej kobiet na porodówce bo wtedy każda myśli o tym aby tylko w święta nie urodzić mówiła też że jak się leżało gdzieś w szpitalu i się zraziło do niego to nie warto tam wracać bo będzie się nastawiało zle, będzie bardziel bolało i będzie się miało gorsze samopoczucie i nawet skakanie nad pacjentką może nie pomóc, psychika kobiet jest bardzo silna
I to są święte słowa! Ja tak mam nawet z ludźmi: raz mnie ktoś wkurzy i potem przy każdym spotkaniu nie mam ochoty z takim człowiekiem rozmawiać.
Stary 2014-05-10, 15:22   #1703
malwiska
Zakorzenienie

ale mi się nudzi... a tu taka cisza. Tż kończy łazienkę, ja wszystko poogarniałam, poszłabym na spacer ale pogoda nijaka ... na allegro już chyba wszystko co możliwe oglądnełam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 15:26   #1704
agnes208
Zakorzenienie

malwiska sliczna mala
celebrinfea dobrze ze z wami ok
mamaya no ladnalista tez taka mialam na szczescie zostalo moze z 5 pozycji ale to juz po porodzie

Ja dzis bylam na wizycie szyjka ok wody tez dziec ok 2200 haha a 2 tyg temu mial miec 2180 wiec widac jakie to obliczanie. Wierze dzisiejszemu lekarzowi bo ma dobre usg i trwalo ono 30min a nie tak jak w szpitalu 1 minute od 35t lekarz kazal sobie masowac szyjke zeby ja uelastycznic. Haha poinstruowal nawe tz jak to robic. Pytalam tez o te klocia co mialam przez dwa dni,stwierdzil ze to normalne glowka naciska i tak juz bedzie sie zdazac.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 16:01   #1705
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
malwiska sliczna mala
celebrinfea dobrze ze z wami ok
mamaya no ladnalista tez taka mialam na szczescie zostalo moze z 5 pozycji ale to juz po porodzie

Ja dzis bylam na wizycie szyjka ok wody tez dziec ok 2200 haha a 2 tyg temu mial miec 2180 wiec widac jakie to obliczanie. Wierze dzisiejszemu lekarzowi bo ma dobre usg i trwalo ono 30min a nie tak jak w szpitalu 1 minute od 35t lekarz kazal sobie masowac szyjke zeby ja uelastycznic. Haha poinstruowal nawe tz jak to robic. Pytalam tez o te klocia co mialam przez dwa dni,stwierdzil ze to normalne glowka naciska i tak juz bedzie sie zdazac.
za wizyte,
Stary 2014-05-10, 16:18   #1706
sunfire
Rozeznanie

Agnes Ty już jesteś bliżej niż dalej jeszcze trochę i 9 m-c zaczniesz coraz bliżej już u nas.

Stary 2014-05-10, 16:49   #1707
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Agnes Ty już jesteś bliżej niż dalej jeszcze trochę i 9 m-c zaczniesz coraz bliżej już u nas.

Haha zgadza sie 33tydzien mi leci az strach sie bac kiedy to zlecialo a co dopiero przeprowadzalam dyskusje z bialym lwem :-D wrrr na sama mysl o tym jeszcze mna wstrzasa jak sie zle czulam
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 17:00   #1708
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Haha zgadza sie 33tydzien mi leci az strach sie bac kiedy to zlecialo a co dopiero przeprowadzalam dyskusje z bialym lwem :-D wrrr na sama mysl o tym jeszcze mna wstrzasa jak sie zle czulam
z białym lwem
Stary 2014-05-10, 17:16   #1709
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
z białym lwem
pewnie przemyślenia z nad dywanika łazienkowego z pierwszego trym. aż mi się przypomniało jak latałam w pracy bleeee ale już o tym nie myślę, pewnie tak samo będzie z porodem
Stary 2014-05-10, 17:19   #1710
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
debesciara - co do płatków uważam tak samo -zostało mi prawie całe opakowanie po Jasiu -użyłam dosłownie kilku, wolałam tetrę właśnie
miałam cążki -były w komplecie z nożyczkami ale jakoś nie było mi wygodnie
przy Jasiu mieliśmy dużo mniejszy dom i nie była niania potrzebna -spał z nami w pokoju a teraz mamy większy dom i np. jak maluszek będzie w naszej sypialni a ja w kuchni obiad będę robić czy w łazience na dole to za nic go nie usłyszę i Jasiul w swoim pokoju a on bardzo często-codziennie mówi przez sen i się budzi więc tym bardziej się przyda ale właśnie nie mogę się zdecydować na jaką bo nie chce bardzo drogiej i tutaj ktoś (przepraszam nie pamiętam ale bardzo dziękuję za polecenie ) polecał taką z opcją video ale takiej nie potrzebuję -chodzi mi tylko o głos - bo jakby miała obraz to chyba nic bym nie robiła tylko patrzyła co tam się dzieje
jeśli Ty byś kupiła wcześniej to daj znać jak i co bo mi właśnie najbardziej na zasięgu zależy
my może po nast. wypłacie wybierzemy się na poszukiwania ale chciałabym mieć jakiekolwiek pojęcie
orajt
Cytat:

oooo jaaaa pierwsze słyszę To my do szyjki możemy się dostać i tam gmerać? jak to niby ma się odbywać?
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości