Rossmann cz. XXII - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-10, 13:32   #4441
minthema
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXII

Dziewczynyy polecacie jakiś stain albo tint do ust w jasnym kolorze? Chodzi mi o rozjaśnienie ust, najlepiej jaśniutki róż, ewentualnie nude (byle nie trupi ani brązowy). Z tego co zdążyłam zauważyć większość stainów czy tintów (i tym podobnych produktów o ile to wszystko to nie to samo Chodzi o wgryzienie się koloru w usta) jest albo w ciemnych czy żywych kolorach albo jasna wersja brzydko zachowuje się na ustach (vide Rimmel Apocalips) ..

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 13:32   #4442
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Zniechęca mnie trochę ta problematyczna aplikacja, zwłaszcza, że orłem w kwestii malowania paznokci nie jestem...
ale kolor, kolor jest ... ciekawy.
Zobaczę jeszcze jak wyglądają paznokcie po zmyciu, ale czuje detronizacje ulubionego koloru

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 13:36   #4443
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
Dziewczynyy polecacie jakiś stain albo tint do ust w jasnym kolorze? Chodzi mi o rozjaśnienie ust, najlepiej jaśniutki róż, ewentualnie nude (byle nie trupi ani brązowy). Z tego co zdążyłam zauważyć większość stainów czy tintów (i tym podobnych produktów o ile to wszystko to nie to samo Chodzi o wgryzienie się koloru w usta) jest albo w ciemnych czy żywych kolorach albo jasna wersja brzydko zachowuje się na ustach (vide Rimmel Apocalips) ..
Nie widziałam jeszcze tintu w jasnym odcieniu, kojarzę same żywe barwy (Rimmel Apocalips nie jest ani stainem ani tintem, można go ewentualnie nazwać lakierem do ust).
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
ale kolor, kolor jest ... ciekawy.
Zobaczę jeszcze jak wyglądają paznokcie po zmyciu, ale czuje detronizacje ulubionego koloru
A jaki kolor królował u ciebie do tej pory?

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 13:37   #4444
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Zniechęca mnie trochę ta problematyczna aplikacja, zwłaszcza, że orłem w kwestii malowania paznokci nie jestem...
To przemyśl czy go na pewno potrzebujesz Ja mam same tanie lakiery: Miss Sporty, Life z SP, Miyo, Lovely, Wibo , My Secret, Vollare i absolutnie żadnej nie sprawił mi problemów z malowanie jak ten 60 sec. :/ Bez czegoś co wygładzi i wyrówna na wierzch wygląda okropnie
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 13:45   #4445
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
To przemyśl czy go na pewno potrzebujesz Ja mam same tanie lakiery: Miss Sporty, Life z SP, Miyo, Lovely, Wibo , My Secret, Vollare i absolutnie żadnej nie sprawił mi problemów z malowanie jak ten 60 sec. :/ Bez czegoś co wygładzi i wyrówna na wierzch wygląda okropnie
Żadnego lakieru nie potrzebuję, mam ich trochę .
Ale ten konkretny odcień (cielisty), czy wszystkie lakiery z serii Rity (Rury) Ory sprawiają problem?

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2014-05-10, 13:45   #4446
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Linanna Pokaż wiadomość
Pytanie do osób, które mają 4 Long Lashes
Ja też nie obcieram, wręcz zamaczam kilka razy na oko (ta ze 3 razy).
Stary 2014-05-10, 13:56   #4447
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Nie widziałam jeszcze tintu w jasnym odcieniu, kojarzę same żywe barwy (Rimmel Apocalips nie jest ani stainem ani tintem, można go ewentualnie nazwać lakierem do ust).

A jaki kolor królował u ciebie do tej pory?
trzeba przyznać , że z całkowicie innej kategorii kolorów jest ten mój ulubieniec, bo to essie watermelon. ( mam też fiji, i chyba się go pozbęde, bo nie umiem się nim malować ;( )

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2014-05-10 o 13:57
Stary 2014-05-10, 13:56   #4448
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Żadnego lakieru nie potrzebuję, mam ich trochę .
Ale ten konkretny odcień (cielisty), czy wszystkie lakiery z serii Rity (Rury) Ory sprawiają problem?
Ja mam 873 i 203 i tylko tym pierwszy malowałam na razie, ale ten drugi widzę, że tak samo wygląda i czuję że też się będę bawić z malowaniem. Co do innych to
Stary 2014-05-10, 13:56   #4449
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kevschaa Pokaż wiadomość

Zastanawiam się teraz czy kupować te pilnik czy nie.... trochę mnie wkurzyli tym że dopiero po promocji wyjęli je z magazynów... Jakoś mi się ich odechciało...
ja też się zaczełam zastanawiać, widziałam tez takie pilniki w gazetce netto
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 13:59   #4450
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Polecam Atrament do ust Rouge Infusion z Sephory
http://www.sephora.pl/Makijaz/Usta/S...usion/P1703069
Kolor wżera się w usta na cały dzień (później tylko nawilżam bezbarwnym balsamem) i w zależności od odcienia przyciemnia lub rozjaśnia naturalny kolor ust
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 14:00   #4451
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
trzeba przyznać , że z całkowicie innej kategorii kolorów jest ten mój ulubieniec, bo to essie watermelon. ( mam też fiji, i chyba się go pozbęde, bo nie umiem się nim malować ;( )
Moim ulubieńcem jest Essie Lady Like. Watermelon też mam i uwielbiam, ale jednak na co dzień noszę bardziej stonowane kolory. Modny Fiji zupełnie do mnie nie trafia, kojarzy mi się z lalką Barbie. Ale jest szał na ten kolor.
Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Ja mam 873 i 203 i tylko tym pierwszy malowałam na razie, ale ten drugi widzę, że tak samo wygląda i czuję że też się będę bawić z malowaniem. Co do innych to
Pastele bywają niegrzeczne... Hmm, chyba muszę to przemyśleć.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2014-05-10, 14:10   #4452
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez saintfreak Pokaż wiadomość
Ja maluję jak eyelinerem, tylko cienko - jak pod światło widzę wilgotną kreskę nad linią rzęs to uznaję, że jestem zadowolona.
Też nie jestem pewna, ile trzeba brać dokładnie, ale boję się braku efektów przy za małej ilości składników aktywnych, więc wolę w razie czego trochę szybciej skończyć opakowanie
Z drugiej strony - mój zwykły eyeliner ma 4ml, używam go codziennie od grudnia, kreski walę 3x tak grube jak tym serum i powoli zauważam raczej przyschnięcie niż jego kończenie się. Myślę, że serum też na trochę będzie

edit:
Ja na pewno będę brała - i tak nastawiłam się na początek przyszłego miesiąca, bo tak czułam, że będzie niemal niemożliwy do zdobycia na promocji Ale i bez niej jego cena w stosunku do Scholla jest bardzo korzystna.

Wspomnianym gdzieś wcześniej frezarkom nie umiałabym zaufać. Jakbym chciała swoim gapiostwem zrobić sobie krzywdę, to wolałabym już pożyczyć dremelek od swojego faceta Inna sprawa, że ja nie miewam odcisków pomiędzy palcami, więc kształt pilnika odpowiada mi bardziej niż frezarki.
jest watek o pilnikach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=758788

Edytowane przez annajustyna
Czas edycji: 2014-05-10 o 14:36
annajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 14:11   #4453
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Moim ulubieńcem jest Essie Lady Like. Watermelon też mam i uwielbiam, ale jednak na co dzień noszę bardziej stonowane kolory. Modny Fiji zupełnie do mnie nie trafia, kojarzy mi się z lalką Barbie. Ale jest szał na ten kolor.

Fiji kupiłam w zeszłym roku w wakacje, bo stwierdziłam że fajnie bedzie wygladał z opalenizną, i sądziłam że bedzie inny( jego popularność zauważyłam niedawno, a kiedy go kupowałam słoczowane były głownie watermelon i sand tropez )
Wracając do Rity, to niestety, ale wiele jasnych odcieni słabo się nakłada ( w moim przypadku wszystkie ) ale absolutnie wart jest tych 5,6 za ciekawy kolor i dość szybkie wyschniecie (malowałam bez wysuszacza, 3 warstwy)

Stary 2014-05-10, 14:16   #4454
oluska55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
czy mozna tutaj wklejac linki do aukcji?
przeslalabym kilka aukcji od roznych sprzedawcow by nie posadzono mnie o promowanie jakiejs firmy, itp

jesli nie to wysle Ci na PW

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

teraz bede zamawiac sobie zwykle frezy do pedicure i za 50 sztuk zaplace jakies 20zl i starczy mi to chyba na dwa lata i co najwazniejsze po kazdym pedicure wyrzucam stary frez i zawsze biore nowy

nie to co z tym pilnikiem. niby ma nasadke antybakteryjna (wlasnie przeczytalam), ale to pic na wode - w dodatku takie nasadki sie tepia no i kolejna sprawa - jak mozna uwazac, ze cos co jest na baterie jest super? (ze ma duza moc)

jezeli kupywac cokolwiek to z podlaczeniem do pradu ew. akumulatorem
czy ja również mogę prosić o link do tej frezarki? bo pilnika do tej pory nie mam, a to jest może lepsze rozwiązanie dla mnie
oluska55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 14:16   #4455
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamikadzeee Pokaż wiadomość
przepraszam ale ta RURA zrobila mi dzień dobry
Haha :d z telefonu pisałam i nie zauważyłam że tak słownik napisał

Edytowane przez kasia1608
Czas edycji: 2014-05-10 o 14:19
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 14:19   #4456
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:

Wcześniej miałam pomalowane nowym Lovely I love summer nr 3 taki róż pastelowy i też jest gęsty ale ładnie się rozprowadza i wygląda jak żelowy Mam też cielisty beżyk Miss Sporty z serii Clubbing Colours nr 031 i też pięknie kryje i bezproblemowo się go nanosi. I te lakiery polecam, a na Rimmela to jestem normalnie zła
Stary 2014-05-10, 14:26   #4457
annajustyna
BAN stały

Cytat:
I tak chyba będzie najlepiej, żeby nie wydać pieniędzy na darmo U mnie skóra na piętach mocno rogowacieje i też potrzebuje raczej czegoś "brutalnego" niż delikatnego, więc jak w przyszłym miesiącu dorwę pilnik, to podzielę się opinią.
jest watek o pilnikach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=758788
Stary 2014-05-10, 14:31   #4458
saintfreak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annajustyna Pokaż wiadomość
Z tylko jedną opinią jak na razie Nic dziwnego zresztą, to wciąż jeszcze nowość, a przez promocję prawie nigdzie go nie było, najwyraźniej celowo.
Quo vadis, Rossmann?
saintfreak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 14:38   #4459
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Z tylko jedną opinią jak na razie Nic dziwnego zresztą, to wciąż jeszcze nowość, a przez promocję prawie nigdzie go nie było, najwyraźniej celowo.
Quo vadis, Rossmann?
mi opisali z BOK, ze jest ogromne zapotrzebowanie i juz dowoza do sklepów, takze zobaczymy..ma go moja kolezanka i wiem jak pracuje i jak działa. wiem , że go kupie. Działa jak ten z scholla ale ma mniejszą średnice rolki.

Edytowane przez annajustyna
Czas edycji: 2014-05-10 o 16:18
Stary 2014-05-10, 14:58   #4460
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
Byłam po nowy żel isany bardzo fajnie pachnie
Jak się nazywa i jak pachnie? Ma jakieś wyczuwalne nuty?

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 15:13   #4461
minthema
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj na otwarciu Rossmanna w Galerii Malta, jest duży i ma wszystkie szafy - Revlon, Sally Hansen, Eveline, Eris... No i rozdają do każdych zakupów prezenty
Szafy pełne, lakiery Rita Ora obecne, wzięłam kolor Lose your Lingerie () do tego Insta-Dri i nie z promocji Tonik Wybielający z Lirene

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 15:25   #4462
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

co to za cudo ten tonik wybielajacy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 15:28   #4463
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
co to za cudo ten tonik wybielajacy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pewnie ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...nik-3-w-1.html
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 16:12   #4464
ciastecek
Zakorzenienie

Może ponowię pytanie: polecacie jakąś pomadkę w kredce ?
ciastecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 16:28   #4465
kaasiaa66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciastecek Pokaż wiadomość
Może ponowię pytanie: polecacie jakąś pomadkę w kredce ?
revlon i bourjois
kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 16:36   #4466
Ms_E
Zadomowienie

Rossmann cz. XXII

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Nie obcieram, czasem wręcz dokładam
To ja nie wiem jak Wy to robicie, bo ja jak nie obcieram to czuję, że całą powiekę mam mokrą tak powinno być?

Myślałam, że już koniec zakupów ale dziś zupełnym przypadkiem przyplątała mi się Airy Fairy :p jakoś nigdy na nią nie zwracałam uwagi mimo tej sławy, a okazało się, że to jest 100% nude na moich ustach, identyczny kolor. Wibo 05 jednak daje kolor taki brązowawy, ta nie.

Dziś pierwszy raz widziałam mężczyznę pracującego w Rossmannie, nie jako ochroniarz, tylko w tym białym kitlu normalnie :p

Wysłane przez Tapatalk

Edytowane przez Ms_E
Czas edycji: 2014-05-10 o 16:37
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 16:41   #4467
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
Jak się nazywa i jak pachnie? Ma jakieś wyczuwalne nuty?
Chyba chodzi o ten, który ma w nazwie coś alpejskiego, opakowanie w biało-różową kratkę. Ma pachnieć truskawką i wiśnią, ale średnio im to wyszło i pachnie raczej jak wata cukrowa.
Stary 2014-05-10, 17:09   #4468
scrabble1
Zakorzenienie

L4L jeszcze nie używam, bo kończę FEG ale nie aplikuję aż tak dużo. Jeżeli na pędzelku jest spora kropla preparatu to przykładam do opakowania aby ją lekko odsączyć. Aplikuję jednym ruchem ale za każdym razem zamaczając pędzelek. Z doświadczenia wiem, żeby trzymać się blisko linii rzęs i nadto nie aplikować, bo rzęsy mogą wyrastać odrobinę wyżej. Wiecie o co mi chodzi? Nikomu nie zarośnie powieka ale dwa- trzy razy wyrosła mi rzęsa odrobinę wyżej, nie obeszło by mnie to gdyby rosła równolegle z resztą ale ta sterczała niżej. Nic nie dawało sobie z tym rady, zalotka czy tusz. Głupio to wyglądało i obcięłam. Jak mówię, zdarzyło mi się to kilka razy i tylko przy wspomagaczu .
Poza tym efekt jest na prawdę spektakularny, trzeba tylko chwilę na niego poczekać Oczywiście niech każdy robi po swojemu, tylko mówię o moich doświadczeniach no i szkoda marnować kosmetyk, przez to nie urosną np. 1 cm dłuższe a będziecie go miały na dużo dłużej.

ps. ktoś pisał, że nakłada na dolną linię rzęs... nie jestem lekarzem ale wiem, że wszędzie ostrzegają aby tego nie robić, bo produkt dostanie się do oka a to nie jest bezpieczne.

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 17:15   #4469
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dzisiaj na otwarciu Rossmanna w Galerii Malta, jest duży i ma wszystkie szafy - Revlon, Sally Hansen, Eveline, Eris... No i rozdają do każdych zakupów prezenty
Szafy pełne, lakiery Rita Ora obecne, wzięłam kolor Lose your Lingerie () do tego Insta-Dri i nie z promocji Tonik Wybielający z Lirene
I oczywiście nic nie wiedziałam
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 17:16   #4470
Super Girl
Rozeznanie

Dopiero dzisiaj mogłam zrobić promocyjne zakupy. Najbardziej nastawiłam się na pomadki Bourjois Rouge Edition Velvet. Pink Pong znalazłam już w pierwszej drogerii. Trudniej było z Nude-ist. Odwiedziłam kilka Rossmannów i udało mi się ją kupić dopiero na Dworcu Zachodnim. Jeżeli któraś z warszawianek poszukuje jeszcze jakiegoś odcienia, to radzę udać się właśnie tam - dostępne są wszystkie kolory.

Edytowane przez Super Girl
Czas edycji: 2014-05-10 o 17:17
Super Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości