|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Tego to nie wiem. Pewnie myślała, że normalnie pójdzie na macierzyński, dlatego pracowała mimo, że nie dostawała wynagrodzenia.
I tak sklepy będą dalej działać i szukać jeleni. W moim regionie jest sporo takich pracodawców którzy nie płacą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Raczkowanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4634883 2]Tego to nie wiem. Pewnie myślała, że normalnie pójdzie na macierzyński, dlatego pracowała mimo, że nie dostawała wynagrodzenia.
I tak sklepy będą dalej działać i szukać jeleni. W moim regionie jest sporo takich pracodawców którzy nie płacą.[/QUOTE] A ja właśnie chciałam pytać co się sądzi o bezpłatnych próbnych dniach czy godzinach, a tu proszę, koleżanka 3 miechy za darmo robiła. Szok!!!
#2853 | ||||
Wtajemniczenie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4634829 4]bo na zleceniu nie masz minimalnej stawki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kasiorek_L, dostałam taką możliwość, ale nastawiałam się na całkowite odejście i tego najbardziej chciałam. Ale los się potoczył inaczej i w sumie nie żałowałam. Ale teraz to już historia ;-) Powodzenia i siły Ci życzę w podjęciu właściwej decyzji. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Zadomowienie
|
Apelly - moim zdaniem to ze studiami to wystarczająco dobry powód... np. że jednak pewne sprawy ułożyły się inaczej niż myślałaś i dopóki studiujesz, nie możesz tego pogodzić z pracą
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Zadomowienie
|
Kasiorek_L - jeśli mogę Ci coś radzić, to zrezygnuj bez skrupułów, jeśli masz złą atmosferę w pracy i źle się w niej czujesz. Szukaj intensywnie czegoś nowego, może byle co (nie biurowa) na chwile oczekiwania złapiesz.
Teraz mam pracę, w której nie cierpię być. Odliczam dni do końca (16 dni w tym 10 pracujących) ![]() ![]()
![]() |
#2856 |
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4634883 2]Tego to nie wiem. Pewnie myślała, że normalnie pójdzie na macierzyński, dlatego pracowała mimo, że nie dostawała wynagrodzenia.
I tak sklepy będą dalej działać i szukać jeleni. W moim regionie jest sporo takich pracodawców którzy nie płacą.[/QUOTE] No coz... Teraz wychodzi to, ze dobrze jest sie choc troche znac na obowiazujacych przepisach czy to prawa pracy czy dot ubezpieczen bo nikomu nie mozna dzis ufac. ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Jestem w stanie zrozumiec darmo dwie czy trzy h. Od biedy dzien tez a trzy mce?! Rozumiem, z ta panna pracwala bez wynagrodzenia przez caly kwartal? Jej tez gratuluje inteligencji - nie ma placy wiec nie ma placy, dziekuje, wychodze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio w ośrodku zdrowia poznałam laskę, która pracuje a kasy nie dostaje, w zamian on nowe osoby przyjmuje. Liczy może na to, że jej w końcu wypłaci.
#2858 |
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;46352948]
Jestem w stanie zrozumiec darmo dwie czy trzy h. Od biedy dzien tez a trzy mce?! Rozumiem, z ta panna pracwala bez wynagrodzenia przez caly kwartal? Jej tez gratuluje inteligencji - nie ma placy wiec nie ma placy, dziekuje, wychodze.[/QUOTE] Podejrzewam że będąc w ciąży liczyła na macierzyński. W sumie to nie ma się co dziwić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Konto usunięte
|
ja po części rozumiem te osoby, które pracują za darmo. pewnie sytuacja ich do tego zmusiła, pracodawca obiecuje umowę i pensję "już od jutra, bo teraz księgowej/kadrowej/stolarza nie ma", a one z braku perspektyw na inne zajęcie pracują, bo może jednak "od jutra"...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do pracy za darmo - ja ''pracowałam'' ponad 2 tygodnie w radio taxi za darmo, bo ciągle od szefowej słyszałam że ''jutro przyjdę podpisać umowę,'' a potem w dniu w którym to miało nastąpić dzwoniła z wymówkami, że ma grypę, że dziś nie może itd. Nie dam się tak więcej nabrać, bardzo mi zależało na tej pracy ale co mi z tego jak nie było umowy = nie wiem nawet czy by mi zapłacili. Poza tym przez ostatni tydzień pracowałam z jedną strasznie niemiłą babką która raz mi mówiła, że mam odmawiać klientom a potem na mnie krzyczała czemu odmówiłam ![]() ![]() Dziewczyny - nie dajcie się wrobić! Lepiej być bez pracy, niż pracować na czarno bez umowy - bo nie macie wtedy żadnych praw ! Okres próbny nie może trwać w nieskończoność ! Niestety wiele osób teraz próbuje w ten sposób się wysłużyć nowym pracownikiem, żeby zdobyć dla siebie czas wolny (bo wiecie, pieniądze się same nie zarobią, więc de facto pracując w radio taxi zarabiałam za kierowniczkę, która zrobiła sobie wakacje...) . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie wymyślałam żadnych powodów odrzucając ofertę pracy. Wydaje mi się, że zdanie typu: bardzo dziękuję za propozycję, ale niestety w chwili obecnej już nie jestem zainteresowana jest w zupełności wystarczające. Ewentualnie można dodać, że mamy nadzieję że być może w przyszłości będzie taka możliwość.
#2862 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi ;-) Coś wybiorę, jak zadzwonią. Tu o tyle niewygodna sytuacja, że pytali na początku, czy będę w stanie zaczekać tyle czasu do rozpoczęcia i odpowiedziałam dość wymijająco, więc to mogło mnie skreślić, ale nigdy nic nie wiadomo.
U mnie żadnych ciekawych ofert. Wdrażam więc plan B. |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Copyraptor
|
Dziewczyny, konsultacja
![]() Znajomy X napisał do mnie, że w jego firmie zajmującej się produkcją gier komputerowych szukają grafika 2D i czy byłabym zainteresowana. Byłam. Powiedział, że w takim razie zagada do szefa działu Y. Następnego dnia podał mi maila na którego miałam wysłać CV i portfolio, wysłałam. To było przed weekendem majowym. Nie dostałam żadnej odpowiedzi, ani me, ani be, więc szturchnęłam na facebooku znajomego X żeby zapytał, czy dotarło w ogóle, i że będę wdzięczna nawet jak mi powiedzą, że jednak nie, bo będę miała przynajmniej jasną sytuację i żeby się nie przejmował w razie czego. X powiedział, że zapyta, i Y odpowiedział, że teraz ma urwanie głowy bo jest taki zjazd producentów gier komputerowych i nie ma czasu, że dostał portfolio i odezwie się za dwa tygodnie. No i myślicie, że chciał mnie tak spławić i po prostu jest na nie, czy faktycznie nie ma czasu i sprawdzą to za te dwa tygodnie? Bo w sumie chyba gdybym im nie leżała, to jeden rzut oka na portfolio wystarczy i łatwiej by mi było przekazać, że jednak nie, dziękują? Nie lubię sobie robić nadziei bo później nie lubię być rozczarowana, ale z drugiej strony chciałabym tam pracować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem możliwe, że serio jest zajęty
![]() ![]() Ja już byłam 2 razy w nowej pracy. Wysyłając cv zakładałam, że pracować zacznę od czerwca (bo sobie pomyślałam, że szukając pracownika dałabym ogłoszenie miesiąc wcześniej żeby na spokojnie poszukać ![]()
#2865 |
Zadomowienie
|
cholernarejestracja, powodów może być co najmniej kilka, ciężko powiedzieć, ale 2 tygodnie (włączając długi weekend, w czasie którego facet pewnie nie zajmował się sprawami służbowymi) to jeszcze nie tak długo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Copyraptor
|
No właśnie oficjalnej rekrutacji jako takiej nie ma, nie ma ogłoszenia w ich dziale "praca" na stronie, na lokalnych serwisach ogłoszeniowych też nie ma nic. Chyba najpierw postanowili właśnie rozpytać wśród znajomych królika i mnie znajomy polecił.
Cierpliwość nie jest moją mocną stroną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Raczkowanie
|
Apelly a cóż to za plan B? Jeśli oczywiście można wiedzieć?
cholernarejestracja skoro Twój znajomy X zapytał najpierw Ciebie, czy nie chciałabyś pracować, to myślę, że żadnych ogłoszeń nie dali. A gdyby już kogoś nawet mieli, to prawdopodobnie nie kazaliby Ci czekać tych 2 tyg więcej. W każdym razie trzymam kciuki, skoro chciałabyś tam pracować. Ja z kolei pluję sobie dziś w brodę, bo odezwała się do mnie pani, której CV wysyłałam pod koniec marca. Szuka kogoś, ale na zasadzie pracy subsydiowanej, więc chciałaby skorzystać z pomocy urzędu pracy, żeby jej chociaż koszty ZUSu zwracali.. I gdyby nie to, że obecnie mam pracę, to zapewne mogłabym mieć dużą szansę na zatrudnienie w tej firmie, w dodatku byłaby to możliwość zdobycia naprawdę cennego dla mnie doświadczenia. A tu się okazuje, że nie mam szans.. Nie ma pracy, źle, ma się pracę, jeszcze gorzej ![]()
#2868 |
Zakorzenienie
|
po miesiącu oczekiwania zaczynam staż, w poniedziałek czeka mnie rajd up-drogeria-up-drogeria, muszę wziąć wniosek ,pojechać po pieczątkę i znowu się wrócić :/
z tym oczekiwaniem odechciało mi się stażu, tak porównałam sobie poprzednią pracę, leciała muzyka, mogłam czytać gazety obijać się, a tu będę stała 8h, no ale kasa sama się nie zarobi A jak to jest z wolnymi dniami, na miesiąc przypadają 2dni wolne ? w sierpniu planuje wyjazd w góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, za 30dni przypada 2 dni wolnego. Ja tak samo wyjeżdzam w sierpniu, ale nad morze ![]()
![]() |
#2870 |
Zakorzenienie
|
Zamien się ze mną :-D wole morze ale tz uparł się w góry
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Konto usunięte
|
dziewczyny często pisały, że praca biurowa, na którą aplikowały okazywała się telemarketingiem. w moim wypadku okazała się pracą... na produkcji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zadomowienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4639351 3]dziewczyny często pisały, że praca biurowa, na którą aplikowały okazywała się telemarketingiem. w moim wypadku okazała się pracą... na produkcji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Wtajemniczenie
|
Kasiorek_L, napiszę jak mi się uda to załatwić :P Póki co, czekam na odzew.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zadomowienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4640699 7]sklejanie butów
![]() w których inni ludzie będą chodzili do biura. Wszystko się zgadza! Nie wiem o co Ci chodzi...
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny aplikuję ponownie do pewnej firmy. Byłam u nich na rozmowie kilka miesięcy temu ale stwierdziłam, że nic się nie stanie jak spróbuje ponownie.
Czy taki mail może być? Coś jeszcze dopisać? Brakuje mi odpowiednio dobranych słów ![]() Witam, W odpowiedzi na ogłoszenie zamieszczone na stronie: przesyłam dokumenty aplikacyjne. Jak zapewne Państwo pamiętają byłam kilka miesięcy wcześniej na rozmowie kwalifikacyjnej. Pomimo tego próbuję ponownie ![]() Uważam, że jestem w stanie poradzić sobie na oferowanym przez Państwa stanowisku. Jestem osobą upartą i konsekwentnie dążącą do realizacji swoich celów. Rzetelnie wykonuję swoje obowiązki. Obecnie pracuje zdalnie przy projektach, jednak nie kolidowałoby to z ewentualną pracą. Jeśli będzie taka możliwość chętnie ponownie zaprezentowałabym się na rozmowie. Z poważaniem |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Konto usunięte
|
ja bym absolutnie nie umieszczała informacji o tym, ze już tam aplikowałam. wątpię, czy ktokolwiek poza mną jeszcze by o tym pamiętał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
maszyna, nie człowiek
|
Ja też bym odpuściła pisanie o tym, bo to trąci depseracją. Dopiero jakby mnie na rozmowie spytano, to powiedziałabym, że owszem, próbuję ponownie bo (...).
#2879 |
Zakorzenienie
|
Tylko ta rozmowa była na początku marca. Dotarłam do ostatniego etapu. Na pewno pamiętają....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.