|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() tez mnie ciekawi z czego to sie bierze? mam nadzieje Kasiunia ze to nic groznego ![]()
|
|
#1712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jutro jedziemy się zorientować jak się sprawy mają na basenie bo na stronie podali tylko cenę za zajęcia a kiedy to jest to nie napisali. boję się tam iść (Leo taki malutki) ale chyba warto. Czytając poprzednie posty wnioskuję że mam kupić konewkę?
mój mały ogrodnik już dawno by powinien ją miećCytat:
z chłopami tak samo![]() Cytat:
w samochodzie umie zasnąć na szczęście ale we wózku nieee zamierzasz z tym walczyć czy będziesz czekać? ja nie wiem co robić...Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj wrócił o 23.30 bo sąsiadowi się coś popsuło ja mu ciągle sapie o tym, ale nic z tego nie wynika wkurza mnie ten chłop coraz bardziej
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Kahunia witaj w klubie eh o ile jesteśmy w domu to mi nie przeszkadza, ale poza domem jest ciężko. Mamy dwa weselicha wkrótce i nie wiem jak przetrwamy.
Co do kąpieli to widzę, że różnie u Was. A na czym sadzacie dzieci żeby im pupa nie ślizgała się? Pokaż jaką kupujesz ![]() Kaśka jak mojej dałam łososia to później cuchnęła pół dnia Mamy już szpinak na działce ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Poziokowa próbowałam i już wolę tak usypiać niż patrzeć jak dziecko płacze z żalu i patrzy na mnie smutnymi oczkami. Za miękka jestem. Uznałam że zaczekam aż bedzie mniej spała w dzień bo teraz ma trzy drzemki. Zastosuje metodę Tassi czyli stopniowgo odzwyczajania. Chociaż próbowałam ale nie udało sie. Może z większym dzieckiem będzie łatwiej Musze coś z tym zrobić, bo od września pójdzie do żłobka i tam cyca maminego nie będzie ![]() Jeszcze w jednej kwestii Ci przybijam piątę. Mieszkam też z T już 1,5 roku i nie umiem sie przełamać żeby mówić na TY i mamo. No nie może mi to przejść przez gardło Tak konstruuje zdania żeby wychodziło bezosobowo szwagierka mówi do T per WY i dziwacznie to brzmi hehe Ja czesto gęsto wolę nie prosić o pomoc bo nie wiem jak zapytać. Mało też rozmawiamy z tego powodu. W dużej mierze to wina T i jej ciulowego charakterku.
|
|
|
|
#1714 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetnie to wyszło Cytat:
Cytat:
![]() hello Ladanku ![]() Cytat:
mam dość dzisejszego dnia, Hubi po wczorajszej szczepionce ma 1. stan podgorączkowy, 2. juz kilka razy płakał tak po 20 minut że nie mogłam Go uspokoić, 3. tak mocno ssie cyca że mam w lewej piersi sutek naderwany 4. nie chciał zjeść obiadku, tzn zjadł tylko pół i dopił 120 mm a ja sama z chłopakami, tż teraz w pracy dodatkowej a później na nockę idzie, posprzątałam chatę i miałam iść z młodym na spacer, ale wiatr taki że o mało głowy nie urwie
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam z Bio Planet
![]() Kupowałam te marketowe typu Melvit czy Kupiec i nie są takie smaczne. Miłoszowi też taką dorosłą z Bio Planet gotuję i blenduję ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Zrobiłam Młodemu obiadki, wyszło 14 porcji, więc dwa tyg mam z głowy wczoraj mus owocowy i też mam na 14 dni ![]() Upiekłam też Zuzi muffinki czekoladowe a sobie ciasteczka dietetyczne jutro zrobię chilli con carne i spaghetti i coś zamroże.Zamiast odpocząć to ja w garach siedzę
|
|
|
|
#1716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja dzis mlodej ugotowalam w moim mniemaniu pycha obiadek, batat, marchewka, groszek, seler, por, kurczak, makaron i maslo.... a mlodej w buzi roslo i zjadla tylko polowe porcji w tylku ma zarelko gotowane przez mame
|
||
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka a groszek dajesz cały czy obierasz z tej twardszej łupki? Właśnie nie wiem jak zrobić znaczy nie bardzo mi się chce każde ziarenko obierac
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo marchewke z gorszkiem albo sam groszek.
|
|
|
|
|
#1719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dwa wieczory zasnął przytulony, ale w dzień to nie przejdzieJa z moją dużo gadam, bo do kogo mam paplać ale też tak kijowo mi to wychodzi. noszę się z zamiarem przejścia na ty i tyle![]() to może jeszcze mieszkasz na wsi i cię to frustruje? to byłabyś już 100% bratnią duszą ale jak mam do wyboru wiochę i dom, czy mieszkanie a miasto to wolę już tą wioskę bo muszę mieć ogród![]() my mieszkamy w miejscowości gminnej, więc niby nie tak źle, ale do centrum mam 1,5km, gdyby Leo nie lamentował w wózku, to codziennie bym chodziła tą trasą, to nie tak daleko, ale boję się że się rozwyje i będę musiała go nieść spowrotem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
ja obieram groszek z twardej łupinki, każde jedno ziarenko, raz jak nie obrałam to młody się krztusił
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś kupiłam kalarepe dla Filipa i szczerze sama nigdy nie jadłam, jutro zrobie mu zupe tylko nie bardzo wiem z czym to się jada i jak długo gotuje?
ma ktoś sprawdzone namiary na kwatery w Ustce w miarę rozsądnej cenie/ lokalizacji/ standardzie? Natala
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też mrożony
i mimo ugotowania na parze ta łupka jest twarda i tak mnie to zastanawia Cytat:
mam tak samo kukurydza puszka i groszek mrożony, kukurydzę jeszcze jako tako zblenduje groszek jednak obiore Cytat:
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny jak tu rozszerzać diete jak mi Julka nic nie chce jesc ?
ostatnio to zje pol malego sloiczka i tyle.
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laloca a co będzie jak pójdzie mała do żłobka jeszcze większa trauma i dla niej i dla Ciebie niż teraz wiem wiem jesteś miękka ale czy za 4 mce się to zmieni jak będzie płakać + nowe miejsce, nowi opiekunowie itd. Madziuchna podobno dobrze między turnusami rehabilitacji zrobić przerwe 3-4 tygodniową i jak nie widzisz postępów to może inny rehabilitant?
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Wow! Wy tu o groszku i kuku, a my dopiero startujemy z burakiem, gdzie tam nam do kalarep, brukselek itd.
No, ale pomalutku dojdziemy i my ![]() Cytat:
|
|
#1727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Antosiek zasnął. Był dzisiaj bardzo grzeczny i kochany bawił się z młodszą o dwa miesiące koleżanką rozjaśniłam dzisiaj znajomej włosy i położyłam farbę, wyszło jak w salonie a bałam się że spartole bo wcześniej nie wykonywałam podobnych zabiegów ![]() piszecie o tej kukurydzy a ja jeszcze nigdy nie dawałam Antkowi ![]() mogę kupić taką w puszce bonduala ? ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
i to bardziej niż na obojczyku, ale nie bardziej niż na plecach---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
My do kąpieli dajemy kaczuszki. Adaś zajęty nie wierci się tak. Jak gdzie indziej go kąpałam, to trudno było go utrzymać.
|
#1729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj , kalarepka jest pyszna ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
on jest na każde zawołanie swojej matki, co by się nie działo to zawsze jest na każde jej zawołanie...
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Papuga, to gdzie w końcu jest ten nowy tatoo?
Bo ja nadal nie wiem ps. a przy KP można się w ogóle tatuować? ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- faaajnie ja zawsze chciałam jakąś datę na wew. stronie nadgarstka zupełnie jak moja idolka Victoria Beckham
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
mój syn już śpi
dziwnie, bo zasnął, jak jeszcze było jasno, ale był marudny i przyspieszyliśmy kąpiel
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też podobają mi sie tatuaże na nadgarstku ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- zaraz finał eurowizji ciekawe jak polaczki wypadną
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Mieliśmy dzisiaj aktywny dzionek na polku, a Tuśka i tak mi dzisiaj zasypiała godzinę.
Łobuziara mnie rozbawiała, bo wsadziła sobie przykrywkę od butli do buzi, a że ona przezroczysta,to pięknie było widać jęzor, dziąsła i wszystko.Ja zasmiewałam się z niej, a ona ze mnie Cytat:
mówiłam mu o tym miliard razy, no ale... zdecydowaliśmy,że teraz chyba kupimy Attipasy tak do łażenia na zewnątrz, po domu boso lub w skarpetkach. Na jesień jak już pewnie będzie chodzić dostanie Emele i kapciochy z Bobuxa, bo już zimniej będzie w domu.
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa konewki i inne zabawki są normalnie na basenie. Przynajmniej u nas
![]() Cytat:
![]() http://www.znaczkijakrobaczki.pl/201...ak-wybrac.html
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, fajne butki, ale pewnie bardzo drogie
gdzie będziesz je kupować?
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2014-05-10 o 20:45 |
|
|
|
#1739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piona, bo ja tez nie wiem o co chodzi oprócz tego że o buciki Cytat:
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Lola lubisz Maćka z PR? Bo ja dla niego oglądam ten program, on jest nieziemsko zabawny!!
![]() ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

)

mój mały ogrodnik już dawno by powinien ją mieć
W pon. kończymy rehabilitację, wizyta u profesora dopiero za dwa tygodnie i nawet jak przedłuży nam ćwiczenia (a jestem pewna, że trzeba, bo Julek nie posiadł żadnej nowej umiejętności
) to pewnie nowe terminy będą za jakieś 1,5 miesiąca
Pasowało, żeby z Julem poszli po obiedzie małego, ok. 15. Zachmurzyło się do tego czasu, ale było cieplutko i moim zdaniem nie zanosiło się na deszcz. Chłopaki wyszli, jak w dres, odpalam Jillian, mija 10 minut i wracają.... bo deszcz zaczął padać
Ja wychodzę na dwór i żadnego deszczu nie widzę/nie czuję, ale mój TŻ wielce się zląkł ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
oby tak zostało. Moja M też tylko przy piersi zasypia
zamierzasz z tym walczyć czy będziesz czekać? ja nie wiem co robić...
wczoraj wrócił o 23.30 bo sąsiadowi się coś popsuło

on jest na każde zawołanie swojej matki, co by się nie działo to zawsze jest na każde jej zawołanie...
Bo ja nadal nie wiem