PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-11, 08:38   #301
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Fiazo daj mu Camille. Jak nie moge wytrzymac z Alicja to jej podaje i jest spokojniejsza. Zeby moga kazdego wyprowadzic z rownowagi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 08:43   #302
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Faktycznie Artek też szczypiorek, a jak jego wzrost?

Oj nie wiem, coś koło 70 cm, ubranka nosimy 74-80 z przewagą 80.

Mela szkoda kwiatków

Artek śpi w zasadzie już bez pobudki na mleko. Budzi się, ale przytulę go, położę obok siebie i zasypia dalej.. Nie wiem, czy to dobrze, czy nie... Mało mleka pije :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 08:53   #303
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
FIAZO a dawalas coś? Może coś podaj?

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
W nocy najpierw podałam przeciwbólowe a po 2 dałam camilie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:55   #304
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nie śpię od 5. Alicja stwierdziła, że się wyspała. Po pół godzinnej rozmowie z mężem założyłam dresy i trzasnęłam drzwiami. Wyszłam na dwór a tu zobaczyłam, że z mojej wielkiej skrzyni gdzie posadziłam pnącze i floksy mój pies wygrzebał ziemię. Floksy zniszczone, pnącze mam nadzieję, że się odratuje. No ja pierd...le co za wqurw mnie opanował. Myślałam, że psa zabiję. On jak tylko mnie zobaczył to spieprzał, więc wiedział, że źle zrobił. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Teraz siedzę na dworze i patrzę na te moje floksy. No wyć mi się chce.
Buuuuuuu kiepski poranek

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46398740]Oj nie wiem, coś koło 70 cm, ubranka nosimy 74-80 z przewagą 80.

Mela szkoda kwiatków

Artek śpi w zasadzie już bez pobudki na mleko. Budzi się, ale przytulę go, położę obok siebie i zasypia dalej.. Nie wiem, czy to dobrze, czy nie... Mało mleka pije :/[/QUOTE]

Perse ciesz się że Artuś daje ci pospać mleko już teraz nie stanowi głównego pożywienia, więc będzie go coraz mniej na rzecz innych pyszności.

U nas dziś pobudka o 3 bo kupol był, ale jak tylko pieluszka już była czysta Majulka usnęła. Potem pobudka z płaczem po 5. Glodna była, aż jej w brzuszku burczało. Wypila mleczko i dalej w kime.
Także u nas marna nocka- porównując do innych, które Maja przesypia całe

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 10:08   #305
mamaszkrabka
Zakorzenienie

MELA

FIAZO a w ciągu dnia jak Mały?

PERSE na zdjęciu Artuś nie wygląda na wychudzonego

MISIACZKA a jak u Was z ząbkami?

My nocka jak zwykle przespana.
Dziś wybieramy się na basen dawno nie byłam, chyba rok temu ostatni raz bo potem już d.pki w wodzie nie mogłam unieść.
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 10:09   #306
dzoan
Zakorzenienie

Hej

U nas nocka ok..z dwoma karmieniami...

Wczoraj posadziłam wreszcie kwiatki.. nie mam wprawy i na pewno mogłoby to lepiej wyglądać Jak się trochę rozrosną i kwiatki wystrzelą nie powinno być źle.. Szkoda że jeszcze nie mogę ich powiesić..na razie cały parapet zajmują i jedna skrzynia na podłodze. Ale fajnie siedzi się przy stole w jadalni..tak zielono za oknem

Mela spojrzałam jak te kwiatki wyglądają..piękne..... no naprawdę szkoda Ale dzień Ci się parszywie zaczął, bo jeszcze mąż do tego

Agrafka ale fajnie Twoje dziecię zasnęło
Ja wczoraj wlazłam do Małego jak już nockę odbębniał i nim oczy się przyzwyczaiły do ciemności najpierw próbowałam go wymacać w łóżeczku,a tu pusto...dziecko mi się ulotniło?? A on odwrócił się o 180 stopni i na brzuchu na kołderce zasnął Obróciłam go, na podusię i spał dalej

Elaine super, że z mężem się pogodziliście.. oby na jak najdłużej

Stokrotka, Fiazo współczuję strasznie nocy

Moje dziecię jeszcze w piżamie..zazwyczaj śniadanko jemy już przebrani..ale niedziela jest, więc dzisiaj luz Zjedzone wszystko, idziemy się doprowadzać

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 10:32   #307
surka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46396466]
Agrafka, Artek też raz tak spał, nawet wklejałam fotę Jeszcze raz wrzucę [/QUOTE]

Dopiero dzisiaj zobaczyłam to zdjęcie, na tel, nie pokazuje mi. Ja nie wiem, jak dzieci mogą tak spać

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Krzesełko to jeden z najlepszych zakupów. Żałuje że tak późno kupiłam i meczyłam siebie i Maje karmieniem w bujaczku.
My mamy takie. Jest świetne tylko zajmuje dość dużo miejsca, ale i tak kocham to krzesełko miłością absolutną 😆
A co to za krzesełko?

Cytat:
Nie śpię od 5. Alicja stwierdziła, że się wyspała. Po pół godzinnej rozmowie z mężem założyłam dresy i trzasnęłam drzwiami. Wyszłam na dwór a tu zobaczyłam, że z mojej wielkiej skrzyni gdzie posadziłam pnącze i floksy mój pies wygrzebał ziemię. Floksy zniszczone, pnącze mam nadzieję, że się odratuje. No ja pierd...le co za wqurw mnie opanował. Myślałam, że psa zabiję. On jak tylko mnie zobaczył to spieprzał, więc wiedział, że źle zrobił. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Teraz siedzę na dworze i patrzę na te moje floksy. No wyć mi się chce.
Współczuję

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Moje dziecię jeszcze w piżamie..zazwyczaj śniadanko jemy już przebrani..ale niedziela jest, więc dzisiaj luz Zjedzone wszystko, idziemy się doprowadzać
Moja w piżamie siedzi do obiadu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 11:27   #308
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
MELA

FIAZO a w ciągu dnia jak Mały?

PERSE na zdjęciu Artuś nie wygląda na wychudzonego

MISIACZKA a jak u Was z ząbkami?

Dziś wybieramy się na basen dawno nie byłam, chyba rok temu ostatni raz bo potem już d.pki w wodzie nie mogłam unieść.
Wczoraj marudny i wszystko i wszystkich gryzł. Dziś mało lepiej

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

a miałam jeszcze o krzesełkach napisać, my mamy jakieś (jak dla mnie badziew) z tworzywa, ale nie wyobrażam sobie zycia bez niego, rano daje mu bułe i se wcina siedząc, a ja mogę sama śniadanie jeść, w bujaku to cuda już wyprawiał więc musieliśmy go schować
Każdy posiłek jest w krzesełku i wtedy wie, że będziemy jeść. Jednym słowem takie krzesełko to wygoda.

Synek
Stary 2014-05-11, 11:44   #309
miszkaaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

AGRAFKA rewelacyjna poza do spania

ELAINE bardzo ładnie wyglądasz

DZOAN super, że kwiatki się doczekały...

MELA te chłopy... współczuję niefajnego poranka a psu pokazałabym gdzie jego miejsce

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

a tak poza tym to chyba jestem niewidzialna...

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

A ja kupiłam więcej kwiatów, posadziłam w donicach i wszystko stoi za domem pod dachem Takie ulewy u nas ostatnio, ze szkoda mi ich wystawiać. Poza tym chciałam je najpierw wodą z jakąś odzywkę popodlewać żeby je odzywić a one wciąż mokro miały.
Zostawiłam tylko bratki, które już też mają chyba dość deszczu bo trochę mizernie wyglądają Grrr

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Miłej niedzieli

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

SAMMI jak kupowałaś ten medal dla meza? przez internet? Jeśli tak to pamiętasz sklep? bo stwierdziłam, że moze kupię mu taki medal- myślę, ze zasłużył

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 11:59   #310
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Fiazo daj mu Camille. Jak nie moge wytrzymac z Alicja to jej podaje i jest spokojniejsza. Zeby moga kazdego wyprowadzic z rownowagi.

u nas camilia uspakaja małego, najchętniej dawałabym co noc bo wtedy lepiej śpi
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
W nocy najpierw podałam przeciwbólowe a po 2 dałam camilie

współczuję ciężkiej nocki i najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:
fajnie masz z basenem, ja też chcę się niedługo wybrać z małym, tylko zastanawiam się, czy moje piersi zmieszczą się w strój kąpielowy
Cytat:
Hej

U nas nocka ok..z dwoma karmieniami...

Wczoraj posadziłam wreszcie kwiatki.. nie mam wprawy i na pewno mogłoby to lepiej wyglądać Jak się trochę rozrosną i kwiatki wystrzelą nie powinno być źle.. Szkoda że jeszcze nie mogę ich powiesić..na razie cały parapet zajmują i jedna skrzynia na podłodze. Ale fajnie siedzi się przy stole w jadalni..tak zielono za oknem

Mela spojrzałam jak te kwiatki wyglądają..piękne..... no naprawdę szkoda Ale dzień Ci się parszywie zaczął, bo jeszcze mąż do tego

Agrafka ale fajnie Twoje dziecię zasnęło
Ja wczoraj wlazłam do Małego jak już nockę odbębniał i nim oczy się przyzwyczaiły do ciemności najpierw próbowałam go wymacać w łóżeczku,a tu pusto...dziecko mi się ulotniło?? A on odwrócił się o 180 stopni i na brzuchu na kołderce zasnął Obróciłam go, na podusię i spał dalej

Elaine super, że z mężem się pogodziliście.. oby na jak najdłużej

Stokrotka, Fiazo współczuję strasznie nocy

brawo za nockę i jedzenie a jeszcze niedawno tak kiepsko z tym u was było, Oluś dorósł do wszystkiego

Cytat:
Wczoraj marudny i wszystko i wszystkich gryzł. Dziś mało lepiej

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

a miałam jeszcze o krzesełkach napisać, my mamy jakieś (jak dla mnie badziew) z tworzywa, ale nie wyobrażam sobie zycia bez niego, rano daje mu bułe i se wcina siedząc, a ja mogę sama śniadanie jeść, w bujaku to cuda już wyprawiał więc musieliśmy go schować
Każdy posiłek jest w krzesełku i wtedy wie, że będziemy jeść. Jednym słowem takie krzesełko to wygoda.
ja mam podobnie, też jak daję coś do raczki do jedzenia to mam czas aby zjeść, ogarnąć trochę kuchnię. co do bujaczka to u mnie stoi cały czas ale ostatnio był używany jakiś miesiąc temu

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość

A ja kupiłam więcej kwiatów, posadziłam w donicach i wszystko stoi za domem pod dachem Takie ulewy u nas ostatnio, ze szkoda mi ich wystawiać. Poza tym chciałam je najpierw wodą z jakąś odzywkę popodlewać żeby je odzywić a one wciąż mokro miały.
Zostawiłam tylko bratki, które już też mają chyba dość deszczu bo trochę mizernie wyglądają Grrr

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Miłej niedzieli

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

SAMMI jak kupowałaś ten medal dla meza? przez internet? Jeśli tak to pamiętasz sklep? bo stwierdziłam, że moze kupię mu taki medal- myślę, ze zasłużył
u nas też ciągle deszcze niestety, na szczęście w dzień się przejaśnia i chociaż z domu można wyjść. Fajny pomysł z tym medalem

u nas nocka niespecjalna bo 3 karmienia i miauczenie pomiędzy ale jakoś w miarę się wyspałam. Łukasz zasnął teraz i o dziwo 8 minut mu to tylko zajęło, a do tego popłakiwał ale tak bardziej miauczał niż się darł jak wczoraj. Oby ku dobremu to szło

a moja mleczarnia jakoś nie może się przyzwyczaić, że się w dzień nie karmimy i ciągle produkuje pełno mleka i chodzę z bańkami widać teraz dopiero, ze dużo częściej karmiłam z jednej piersi niż z drugiej bo różnią się wielkością i zawartością mleka

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 12:12   #311
dzoan
Zakorzenienie

Miszka jak wiesz słabo znam się na kwiatkach .. ale przy okazji sadzenia pelargonii przeczytałam, że po posadzeniu sadzonek dobrze jest odczekać ze 3 tygodnie z nawozami itp., bo roślinka sobie z nowej ziemi powyciąga początkowo czego jej tam trzeba..no a po ok. 3 tyg. już są braki, więc dobrze jest coś dodać..czy jakoś tak

Chciałam zrobić schaboszczaki póki Mały śpi, ale nie pomyślałam, że trzeba je trochę utłuc i muszę czekać kurde

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Stokrotka haha a moja mleczarnia dość sprawnie się przestawiła...pomału jej zabierałam w dzień i zostawiłam noc w końcu tylko.. szybko poszło i od dawna mam flaki

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 12:19   #312
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

SURKA to przy okazji poszukam. Z serii to teraz skończyłam Mankella i chce przeczytać trylogie Leifa GW Perssona. Dobrze ze chociaż emotek Ci brakowało:P

STOKROTKA dziękuję za komplement a z zasypianiem to pewnie z czasem nie będzie płakać. Igi coraz rzadziej się to zdarza,chociaż teraz praktycznie znowu tylko na cycku przez chorobę jesteśmy i ma dyspense w zasypianiu.

MELA przytulam przytulam i bacik dla męża.

FIAZO Twój też bacik. najlepszego za to z okazji rocznicy

MELA,MISZKA,DZOAN podziwiam was z tymi kwiatami

IGI spal do 10.30!! Ale obudził się cały w wysypce i skrzeczy jak gada i też dosypial na siedzą o:p

Mnie dla odmiaty tata dzisiaj wkurza. mieli być u nas o 11 najpóźniej, a teraz dzwoni ze są jeszcze daleko w trasie. nie wiem na ile serio mówi bo lunbi takie mile żarty robić. O 16 mecz MCI o mistrzostwoi chcemy juz w spokoju obejrzeć,wiec maz też juz wkurzony. A przecież nie wyprosze po godzinie skoro dwie im podróż w jedna stronę zabiera. irytuJace jest to ze tata jest jaki jest a maz nerwowy:p

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 12:25   #313
Agrafka86
Wtajemniczenie

DZOAN ja kupuję mięso w sklepie, w którym jak poproszę to pani przepuści mi to mięsko przez kotleciarke i są pychaaaa, a w domu nie trzeba tluc

ELAIN może jednak zrobią Wam niespodziankę?

Ten zab chyba bardzo dokucza Misiowi, bo taki marudny jest i jeść za bardzo nie chce ... no nic zobaczymy.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 12:30   #314
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Miszka jak wiesz słabo znam się na kwiatkach .. ale przy okazji sadzenia pelargonii przeczytałam, że po posadzeniu sadzonek dobrze jest odczekać ze 3 tygodnie z nawozami itp., bo roślinka sobie z nowej ziemi powyciąga początkowo czego jej tam trzeba..no a po ok. 3 tyg. już są braki, więc dobrze jest coś dodać..czy jakoś tak

Chciałam zrobić schaboszczaki póki Mały śpi, ale nie pomyślałam, że trzeba je trochę utłuc i muszę czekać kurde

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Stokrotka haha a moja mleczarnia dość sprawnie się przestawiła...pomału jej zabierałam w dzień i zostawiłam noc w końcu tylko.. szybko poszło i od dawna mam flaki
a wieczorem przed snem nie dajesz cyca? co dajesz na kolację? mój zjada kaszkę ale są to za małe ilości aby go tak spać puścić

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
STOKROTKA dziękuję za komplement a z zasypianiem to pewnie z czasem nie będzie płakać. Igi coraz rzadziej się to zdarza,chociaż teraz praktycznie znowu tylko na cycku przez chorobę jesteśmy i ma dyspense w zasypianiu.

Mnie dla odmiaty tata dzisiaj wkurza. mieli być u nas o 11 najpóźniej, a teraz dzwoni ze są jeszcze daleko w trasie. nie wiem na ile serio mówi bo lunbi takie mile żarty robić. O 16 mecz MCI o mistrzostwoi chcemy juz w spokoju obejrzeć,wiec maz też juz wkurzony. A przecież nie wyprosze po godzinie skoro dwie im podróż w jedna stronę zabiera. irytuJace jest to ze tata jest jaki jest a maz nerwowy:p

biedny Igi, oby jak najszybciej mu przeszło. Ja tez nie cierpię ludzi spóźnialskich, przecież każdy ma jakieś plany.

no chyba i my w końcu będziemy mieli zęby. dwie dolne jedynki już widać było a dawno przez dziąsła ale coś nie mogą się przebić. A dzisiaj w jednej miejscu jest biała mała kropka, może to w końcu róg się przebija. Czekam na te ząby z niecierpliwością

Łukaszek
Stary 2014-05-11, 12:38   #315
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
a moja mleczarnia jakoś nie może się przyzwyczaić, że się w dzień nie karmimy i ciągle produkuje pełno mleka i chodzę z bańkami widać teraz dopiero, ze dużo częściej karmiłam z jednej piersi niż z drugiej bo różnią się wielkością i zawartością mleka
Na Twoim miejscu bym uważała Może nie zaszkodziło by wypicie kilku kubków szałwi?
Ja przez to, że Młody w dzień nie jadł z piersi a w nocy co godzinę miałam zapalenia co dwa tygodnie

Mala a u Ciebie się uspokoiło z tymi zastojami?

My się meldujemy, że żyjemy Dobrze nam tu, Dziadek z Młodym na spacerze Wczoraj jak wyszliśmy o 9 na podwórko to wróciliśmy na spanie dopiero, nawet kolacje jadł na podwórku Nie ma to jak własny ogródek z placem zabaw... dobrze, że nikt nie każe mi kosić traw i tym podobnych rzeczy
Surka- witaj w domu Bardzo mi Cię tu brakowało

A czystek na pierwszej stronie nie rozumiem do końca

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 12:44   #316
fiazo
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny.
Piotruś chyba odsypia zaległości nocne bo śpi już 2h40min

Czekamy na moja siostre i wychodzimy z mężem na obiad

Dzis mają jeszcze wpaść do nas z zaproszeniem na ślub i wesele. W te wakacje musze trzymac sie kieszeni bo już dwa zaproszenia, trzecie też niedługo bedzie a to jeszcze nie koniec
W sierpniu mamy wesela dzien po dniu.
Już szukam w co sie ubiore i postanowiłam wziąć sie za siebie i zapisać sie na bieżnie pod ciś.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Margosia Ty masz chyba pieluszki wielorazowe, gdzie kupiłaś i po ile?

Synek
Stary 2014-05-11, 12:48   #317
miszkaaa
Zakorzenienie

DZOAN wielkie dzięki. Widzisz jak się dokształciłaś w/t kwiatów Nie wiedziałam o tym nawozeniu i od razu podlałam i zawsze tak robiłam. No cóż, chyba im nie zaszkodziłam bo pięknie się rozrastają i za chwilę będą się rozwijały pączki ale na przyszłość zapamiętam

STOKROTKA wprawdzie ja już nie kp ale Twój Łukaszek nie zje tyle kaszki na kolację, zebyś nie musiała kp?
A z piersiami nie zazdroszczę- u mnie jakoś pięknie się przestawiały na mniejszą ilość karmień- aż sama byłam w szoku. Może jeszcze za krótko tak się rzadziej karmicie, żeby "zrozumiały" że będzie już inaczej

ELAINE o jak ja nie lubię spóźnialskich I dlatego trochę trudno mi żyć w tym kraju gdzie pojęcie czasu nie istnieje

MYSZKA jak u was, jak jedzenie?? byliście u lekarza? (bo chyba kiedys pisałaś)
I jak tam, pakujesz sie już?

MOON jak tam poszukiwania? znalazł mąż jakiś apartament ***** dla was?

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 12:52   #318
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Na Twoim miejscu bym uważała Może nie zaszkodziło by wypicie kilku kubków szałwi?
Ja przez to, że Młody w dzień nie jadł z piersi a w nocy co godzinę miałam zapalenia co dwa tygodnie

Mala a u Ciebie się uspokoiło z tymi zastojami?

My się meldujemy, że żyjemy Dobrze nam tu, Dziadek z Młodym na spacerze Wczoraj jak wyszliśmy o 9 na podwórko to wróciliśmy na spanie dopiero, nawet kolacje jadł na podwórku Nie ma to jak własny ogródek z placem zabaw... dobrze, że nikt nie każe mi kosić traw i tym podobnych rzeczy

A czystek na pierwszej stronie nie rozumiem do końca
ale wam dobrze
tego zapalenia się trochę boję, jakiem miałaś objawy? ja pierwszego dnia, dałam małemu raz jeść w dzień aby opróżnił pierś, drogiego trochę ścigałam palcami, a wczoraj miałam napięte piersi ale już nie ściągałam. Ja ma nadzieję, ze z dnia na dzień będzie lepiej i samo się unormuję, boję się tej szałwia aby nie stracić całkiem pokarmu. karmie teraz 4 razy (wieczorem raz i 3 w nocy).

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
DZOAN wielkie dzięki. Widzisz jak się dokształciłaś w/t kwiatów Nie wiedziałam o tym nawozeniu i od razu podlałam i zawsze tak robiłam. No cóż, chyba im nie zaszkodziłam bo pięknie się rozrastają i za chwilę będą się rozwijały pączki ale na przyszłość zapamiętam

STOKROTKA wprawdzie ja już nie kp ale Twój Łukaszek nie zje tyle kaszki na kolację, zebyś nie musiała kp?
A z piersiami nie zazdroszczę- u mnie jakoś pięknie się przestawiały na mniejszą ilość karmień- aż sama byłam w szoku. Może jeszcze za krótko tak się rzadziej karmicie, żeby "zrozumiały" że będzie już inaczej

ELAINE o jak ja nie lubię spóźnialskich I dlatego trochę trudno mi żyć w tym kraju gdzie pojęcie czasu nie istnieje

MYSZKA jak u was, jak jedzenie?? byliście u lekarza? (bo chyba kiedys pisałaś)
I jak tam, pakujesz sie już?

MOON jak tam poszukiwania? znalazł mąż jakiś apartament ***** dla was?
no właśnie nie zje dużo kaszki, je ok 60-90 więc to za mało. Na razie jeszcze nie rezygnuję z karmienia wieczornego, jeszcze ze dwa miesiące chcę karmić. Od września wracam do pracy i chciałabym już odstawiać całkiem małego, ale to powoli.

Łukaszek
Stary 2014-05-11, 13:58   #319
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Margosia Ty masz chyba pieluszki wielorazowe, gdzie kupiłaś i po ile?
Mam kupowaliśmy na all, z różnych aukcji ale raczej z tych tańszych niż droższych

Stokrotka ja piłam szałwię i brałam witaminy na zanik pokarmu (chciałam zlikwidować do cna) ale nie udało mi się I dopiero od tygodnia Młody nie dostaje w ogóle piersi
Ale każdy organizm inny więc nic nie proponuje

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 15:18   #320
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Mam kupowaliśmy na all, z różnych aukcji ale raczej z tych tańszych niż droższych

Stokrotka ja piłam szałwię i brałam witaminy na zanik pokarmu (chciałam zlikwidować do cna) ale nie udało mi się I dopiero od tygodnia Młody nie dostaje w ogóle piersi
Ale każdy organizm inny więc nic nie proponuje
no pamiętam jak to u Ciebie było Peter się sam odstawił, czy Ty odstawiłaś?

byliśmy na dworze godzinkę ale głupia pogoda jak słońce wyjdzie to gorąco, ale duży wiatr jest i nawet zdążyliśmy zmoknąć

Łukaszek
Stary 2014-05-11, 15:45   #321
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
SURKA to przy okazji poszukam. Z serii to teraz skończyłam Mankella i chce przeczytać trylogie Leifa GW Perssona. Dobrze ze chociaż emotek Ci brakowało:P

Ja juz przeczytałam i Mankella i Perssona
Was też mi brakowalo
Oj ja też bardzo nie lubię, jak ktoś się spóźnia. Ja jestem bardzo punktualną osobą, przeważnie przed czasem, więc tego samego oczekuję od innych, a czekanie doprowadza mnie do szału

Cytat:

A zieleni na stałe i wypoczynku zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
no właśnie nie zje dużo kaszki, je ok 60-90 więc to za mało. Na razie jeszcze nie rezygnuję z karmienia wieczornego, jeszcze ze dwa miesiące chcę karmić. Od września wracam do pracy i chciałabym już odstawiać całkiem małego, ale to powoli.
Mojej taka ilość kaszki wystarcza na 8 godzin snu

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Elaine polecam jeszcze Karen Rose - czytałam tylko 2 pozycje, bo więcej u mnie w biblio nie ma i Rolf Börjlind, Cilla Börjlind - przypływ. Zaskakująca dla mnie końcówka
Stary 2014-05-11, 15:46   #322
Agrafka86
Wtajemniczenie

ELAINE a co to MCI?

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 16:21   #323
mamaszkrabka
Zakorzenienie

DZOAN pochwal się swoimi kwiatami

FIAZO my mieliśmy weselny zawrót głowy dwa lata temu i rok temu. w tym roku tylko jedno.. mam nadzieję bo finansowo jestem przygotowana tylko na to jedno.

ELAIN i jak tata? Spóźnił się rzeczywiście?

STOKROTKA moje bimbałki już też nie są takie jędrne i sterczące.. ale cóż... strój kąpielowy kupiłam jak jeszcze byłam w ciąży i o dziwo jest dobry

My bo basenie. Igor najpierw się bał wody, trzymał mnie i nie chciał puścić jakieś 10 minut. A potem tak mu się spodobało, że chlapał wodą, kopał nogami i cieszył się okropnie Myślałam, że będzie gorzej. Póki co nie zauważyłam zmian skórnych więc chyba uczulenia na chlor nie ma

Jak przyjechaliśmy to na Igora czekały już domowe paróweczki. Teściowa mu robiła.

Ja muszę znowu przygotować zajęcia dla każdego na cały tydzień, a M. opowiada Igorowi na jakie dziewczyny ma zwracać uwagę i pokazuje mu występ Polski na eurowizji... padnę chyba...
Stary 2014-05-11, 16:39   #324
surka
Zakorzenienie

Cytat:

FIAZO my mieliśmy weselny zawrót głowy dwa lata temu i rok temu. w tym roku tylko jedno.. mam nadzieję bo finansowo jestem przygotowana tylko na to jedno.

STOKROTKA moje bimbałki już też nie są takie jędrne i sterczące.. ale cóż... strój kąpielowy kupiłam jak jeszcze byłam w ciąży i o dziwo jest dobry

My bo basenie. Igor najpierw się bał wody, trzymał mnie i nie chciał puścić jakieś 10 minut. A potem tak mu się spodobało, że chlapał wodą, kopał nogami i cieszył się okropnie Myślałam, że będzie gorzej. Póki co nie zauważyłam zmian skórnych więc chyba uczulenia na chlor nie ma

Jak przyjechaliśmy to na Igora czekały już domowe paróweczki. Teściowa mu robiła.

Ja muszę znowu przygotować zajęcia dla każdego na cały tydzień, a M. opowiada Igorowi na jakie dziewczyny ma zwracać uwagę i pokazuje mu występ Polski na eurowizji... padnę chyba...

Zazdroszczę basenu, moja ma azs i chwilowo kąpiele dłuższe niż 10 minut odpadają
Stary 2014-05-11, 16:44   #325
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie, że wypad na basen udany a jak robi teściowa te paróweczki?
Cytat:
Ja juz przeczytałam i Mankella i Perssona
Was też mi brakowalo
Oj ja też bardzo nie lubię, jak ktoś się spóźnia. Ja jestem bardzo punktualną osobą, przeważnie przed czasem, więc tego samego oczekuję od innych, a czekanie doprowadza mnie do szału

A zieleni na stałe i wypoczynku zazdroszczę

Mojej taka ilość kaszki wystarcza na 8 godzin snu

czyli mój się budzi nie z głodu a dla zasady, tak go podejrzewałam o to

Łukaszek
Stary 2014-05-11, 17:08   #326
mamaszkrabka
Zakorzenienie

SURKA trochę obeznana jestem w temacie azs bo szwagierki syn ma.
Współczuję bo jest to straszna choroba. Leczysz to jakoś?

SToKROTKA teściowa zmieliła baaaardzo drobno mięsko surowe i potem nabiła do jelit. Sparzyła takie małe kiełbaski w wodzie i mamy paróweczki bez soli z malutką ilością majeranku i ze sprawdzonego mięska
Stary 2014-05-11, 17:13   #327
surka
Zakorzenienie

Cytat:
SURKA trochę obeznana jestem w temacie azs bo szwagierki syn ma.
Współczuję bo jest to straszna choroba. Leczysz to jakoś?

SToKROTKA teściowa zmieliła baaaardzo drobno mięsko surowe i potem nabiła do jelit. Sparzyła takie małe kiełbaski w wodzie i mamy paróweczki bez soli z malutką ilością majeranku i ze sprawdzonego mięska
Mogę napisać, że nie leczymy, bo stosowanie sterydu dla mnie się nie liczy. Jutro idziemy do alergologa. Zobaczmy co nam powie, choć skóra teraz wygląda całkiem ok w porównaniu do najgorszego stanu

Stary 2014-05-11, 17:25   #328
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę napisać, że nie leczymy, bo stosowanie sterydu dla mnie się nie liczy. Jutro idziemy do alergologa. Zobaczmy co nam powie, choć skóra teraz wygląda całkiem ok w porównaniu do najgorszego stanu

No to dobrze, że bez sterydów się obchodzicie.
Mały od szwagierki ma azs i w zasadzie jest bardzo powiązanie z uczuleniem na marchewkę. Od kiedy wyeliminowali ja całkiem, ze skórą jest coraz lepiej, ale i tak szwagierka mówi, że w lecie nawet nawet się goją rany, ale w zimie to tragedia.
A Twoja Lilka (piękne imię, chciałabym mieć córeczkę o tym imieniu) ma na coś alergię?
Stary 2014-05-11, 18:18   #329
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja pier....
Co za dzień, co za pogoda :/

Artur miał pierwszą drzemkę 3h!! I potem nie chciał za nic usnąć, usypiałam go chyba z 10 razy, a teraz był już tak zmęczony, że płakał jak nigdy. Na spacer się nie wybraliśmy, bo wiele, leje i Bóg wie co jeszcze. Maj, a pogoda jak w październiku :/ Usnął, ciekawe ile pośpi i ciekawe, o której pójdzie spać na noc... Kiedy się skończą te chore wiatry? Od grudnia non stop wieje :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 18:37   #330
surka
Zakorzenienie

Cytat:
No to dobrze, że bez sterydów się obchodzicie.
Mały od szwagierki ma azs i w zasadzie jest bardzo powiązanie z uczuleniem na marchewkę. Od kiedy wyeliminowali ja całkiem, ze skórą jest coraz lepiej, ale i tak szwagierka mówi, że w lecie nawet nawet się goją rany, ale w zimie to tragedia.
A Twoja Lilka (piękne imię, chciałabym mieć córeczkę o tym imieniu) ma na coś alergię?
Nie mamy żadnej alergii pokarmowej. 2 tyg. podawałam jej bebilon pepti i nic poza tym, a skóra ani trochę nie była lepsza Testów na razie nie robiłam, bo u takiego malucha nie są miarodajne.

Pewnie jak będziesz miała córeczkę to i tak dasz jej inaczej na imię. Ja przed ciążą miałam zupełnie inne wymarzone imiona dla córeczki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46405942]Ja pier....
Co za dzień, co za pogoda :/

Artur miał pierwszą drzemkę 3h!! I potem nie chciał za nic usnąć, usypiałam go chyba z 10 razy, a teraz był już tak zmęczony, że płakał jak nigdy. Na spacer się nie wybraliśmy, bo wiele, leje i Bóg wie co jeszcze. Maj, a pogoda jak w październiku :/ Usnął, ciekawe ile pośpi i ciekawe, o której pójdzie spać na noc... Kiedy się skończą te chore wiatry? Od grudnia non stop wieje :/[/QUOTE]

To fakt ciągle wieje, ale mi tylko deszcz uniemożliwia spacery
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości