|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Słyszałam to na ostatniej imprezie u znajomych tragedia chociaż nie powiem refren chwytliwy---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
A to jednak jest więcej dziewczyn które wybrały takie rozwiązanie ![]() |
|||
|
|
|
#2912 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ah jeśli chodzi o przygotowania to właśnie jesteśmy na etapie wysyłania zaproszeń tj. będziemy teraz wypisywać i wyślemy, czekam tylko na koperty bo mamy kwadratowe zaproszenia i u siebie nie mogłam znaleźć takich kopert ;-/. Zaproszenia zaprojektował mój TŻ Tydzień temu byłam na makijażu próbnym, byłam bardzo zadowolona, jak normalnie się świecę bardzo szybko tak po tym makijażu nic, wszystko się trzymało, nic się nie osypywało, nie świeciłam się. Robiłam próbny bo akurat byliśmy na weselu więc mogłam przetestować Niestety nie mam zdjęć bo totalnie o tym zapomniałam bo musiałam się szybko uczesać jeszcze i ubrać i jechaliśmy już, wyleciało mi z głowy żeby zrobić zdjęcia ale ludziom się makijaż podobał ![]() Na fryzurę próbną niedługo się wybiorę ale czekam na włosy clip in. W załączniku fryzury, które mi się podobają ![]() Miałam mieć wianek ale z obawy, że gdzieś mi spadnie wpadłam na pomysł zrobienia spinek z kwiatami, zrobiła mi je dziewczyna od której wcześniej zamówiłam wianek dla siostrzenicy Nauki mamy zrobione, poradnia załatwiona, a niedługo idziemy do księdza z dokumentami, dać na zapowiedzi i chyba wtedy też będziemy protokół spisywać ![]() Obrączki zamówione, klasyczne, białe złoto, moja będzie miała trzy diamenciki. Zamówiliśmy u jubilera, który zajmuje się jedynie produkcją obrączek, daliśmy swoje złoto ![]() Przymiarkę sukni mam dopiero miesiąc przed ślubem, a więc pod koniec lipca. Muszę jednak pojechać tam wcześniej żeby mi bolerko uszyły Kiss ja też mam suknię "salonową" i będzie ona na mnie dopasowywana, będzie jeszcze czyszczona i prasowana itd zakochałam się i na drugi dzień po przymiarce ją zarezerwowałam nówka 3800 zł ja miałam dać 2000, zeszły do 1800 na przymiarce, przy spisywaniu umowy zapłaciłam 1500 zł za to, że byłam tak zdecydowana
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2014-05-10 o 22:13 |
|
|
|
|
#2914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej... Mozecie mnie oswiecic? Slubujemy 9 sierpnia, w przyszlym tyg idziemy dac na zapowiedzi. I teraz moje pytanie, skoro dokumenty sa wazne 3 miesiace to liczy sie to od daty slubu? Czy trzeba dodac te pare dni po slubie zeby ksiadz oddal cale dokumenty odpowiedniej instytucji?
|
|
|
|
#2916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli tak, to nam powiedzieli, żeby wziąć sobie około 7-10 dni zapasu, czyli zabrać dokumenty z USC na około 2miesiące i 3 tygodnie przed ślubem- tak dla pewności. Zresztą u nas można ten papier donieść do księdza na drugą rozmowę- zapytajcie, może też będziecie mieć taką możliwość
|
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a pochwalisz się suknią?Moja jest właściwie nowa bo do salonu przywieźli ja w piątek ( w tym samym dniu ja ją zobaczyłam - przeznaczenie ) no i w poniedziałek planuje ją zaklepać no chyba że utarguje suknie całkiem nowej z moim rozmiarem bo ta salonowa jest niestety trochę za duża na mnie
|
|
|
|
|
#2918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musiałam się zgodzić na Cipuleńkę, ale dopiero po północy a ten Tarzan boy to ja myślałam, że jakaś piosenka, a on ma cały repertuar
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy w lipcu czy nie będzie takiej potrzeby. Po prostu założyłam, zasznurowała mnie i leżała jak ulał
|
|
|
#2920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
ja tez sie wybieram3 raz przed
|
#2923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I najpierw "gondola się buja ona trzyma go za rękę" a później za rurę? Od razu było delete ![]() Cytat:
Miałam na liście Tarzan Boy - Kaligula
|
||
|
|
|
#2924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dużo siły Moja Kajcia też już za tęczowym mostem.. razem sobie hasają ![]() Cytat:
Atomowka juz jest żoną!
|
||
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Lece dziewczynki spać- jutro uczelnia i impreza u bratanicy TŻ - jej I Komunia Św.
Atomoowka szaleje na weselu, też już chcę... Dobrej nocki
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
my dziś rozdaliśmy 8 zaproszeń u rodziny Tżta. wszędzie było mega miło, wszyscy się cieszyli, że będzie wesele i doczekać się nie mogą
i wszyscy od razu potwierdzili przybycie i do tego wypiłam hektolitry herbaty mam nadzieję, że dalej też pójdzie tak super!
|
|
#2927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że tak fajnie Wam poszło i oby tak dalej![]() Ja też już nie mogę się doczekać jak zaczniemy jeździć z zaproszeniami, ale z drugiej strony boję się tych odmów a na pewno będzie sporo... |
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Do utworow na ranem mozna dolaczyc https://www.youtube.com/watch?v=8qfcyZ4W-XE
Ja sie witam i zegnam po poprawinach panienskiego DObranoc
|
|
|
|
#2929 |
|
Rozeznanie
|
Moja suknia kosztowała 4500,- zł, kupiłam za 3300,- zł
![]() Co do cipuleńki nigdy wcześniej nie słyszałam na żadnym weselu i mam nadzieję, że to się nie zmieni
|
|
|
|
#2930 |
|
Raczkowanie
|
hihihi mile uczucie jak sie bliscy ciesza i potwierdzaja
A ja jednak rezygnuje z tego goscia, ktorego wahalam sie czy zaprosic wczoraj zostal u nas na imprezie i to jednak przewazylo, ze nic mu nie powiemy o weselu. Juz powiedzialam do TZ zeby nie prosic go, fajny jest do czasu a pozniej typowy menel. Razem z kumplem sie dobrali a ja nie lubie takiego zachowania a moje wesele nie jest po to, zebym patrzyla na takie zachowanie i sie denerwowala. Tym bardziej, ze to nie rodzina i nie mam obowiazku zapraszac i z glowy |
|
|
|
#2931 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fryzury piękne, szczególnie ta ostatnia ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- A ja kupiłam urządzenie do peelingu kawitacyjnego i robię sobie sama w domu Efekty praktycznie takie same jak u kosmetyczki
|
|
|
#2933 | |
|
Zadomowienie
|
Kajam się
![]() Cytat:
|
|
#2934 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
jejuniu, strasznie duzo postow znow produktywne jestescie ![]() @ Cornflower_girl dekoracji sali duzo nie bedzie bo sala sama w sobie jest juz bardzo rustykalna. Ale na stole chce polozyc jakis maly bieznik z juty, kwiaty beda w butelkach albo sloikach albo w takich wazonikac jak wkleila Rabbitka i beda poustawiane na pienkach. Miedzy tym swieczki typu tea light rowniez w jakis szklanych pojemniczkach . Pojemniczki tez chce udekorowac dratwa I moze jaks kolorowa wstazka. Krzesla chce udekorowac zbozem. Bedzie tez kilka snopkow i pomponow z kwiatow w kolorach lowickiej wycinanki, bo takie tez mielismy zaproszenia I takie tez beda winietki i menu na stolach. pare zdjec do moich inspiracji. Krzesla i ciasteczka ktore dostana goscie |
|
|
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, chyba mi sie wykasowal post L no to jeszcze raz
Cornflower_girl, robie dekoracje stolow-kwiaty w takich buteleczkach jak wkleila Rabbitka, tez pewnie ozdobione sznurkiem i moze wstazka. Butelczki beda na pienkach. Swieczki tez pewnie w jakis buteleczkach. Na stolach s abila eobrusy wiec poloze jakis bieznik z juty. Krzesla chce udekorowac zbozem . Cos takiego jak na zdjeciach. Serwetki beda przewiazane sznurkiem i bedzie wsuniete ciasteczko dla gosci. Jako ze zaproszenia byly z motywem wycianki lowickiej (projektslub), takie tez beda dodatki- wienietki i menu. |
|
|
|
#2936 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny jak wytzrzwieje kiedyś to będzie dobrzr
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
#2937 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
enzunio do weselna na pewno
Wlosy zamawiacie syntetyczne czy prawdziwe? Marze o falach ale na co dzien takich nie nosze. Gdybym chciala zamowic prawdziwe fale i dopowiednia gramature, zeby wyszlo gesto wyjdzie ponad kolo 250 zl. Dwa razy zamawialam wlosy i raz sie przejechalam, zbyt rzadkie sie nie udaja, trzeba brac te bardzo geste. Za to gdybym zamowila syntetyczne, geste lub 2 zestawy cienkich w falach to bym miala na jeden raz bo w sumie tak chce i taniej by wynioslo. Dumam co zrobic raz sobie kupilam syntetyczne na wesele, 3 zestawy po 12 zl sztuka a wygladaly swietnie bo skoro na jeden raz?
|
|
|
|
#2939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie laptop mi padł przed świętami a tam miałam zdjęcie Wcześniej jak bywałam tu regularnie to wrzucałam ale nie wiem w którym wątku to było :P. Napiszę potem do siostry żeby mi wysłała bo ona ma chyba w kom to zdjęcie Cytat:
a Ty ? Mam nadzieję, że szybko dojdą bo już chciałabym mieć ta próbną zobaczyć czy w ogóle wyjdzie ta fryzuramama_2010 włosy naturalne, nie syntetyczne ![]() Cytat:
super pomysły. U mnie wazony będą stały właśnie na takich pieńkach i słodycze na słodki stół też na takich pieńkach, tylko większych
|
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
Naturalne- 40cm 75g za 110zł+ przesyłka. Wiem, że te 75g to niewiele, ale przy moich włosach niestety nie mogę sobie wpiąć więcej
![]() ja też bardzo jestem ciekawa czy trafiłam z kolorem. Jak nie, to będę musiała potraktować je farbą
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

26.07.2014 

) no i w poniedziałek planuje ją zaklepać no chyba że utarguje suknie całkiem nowej z moim rozmiarem bo ta salonowa jest niestety trochę za duża na mnie

Moja Kajcia też już za tęczowym mostem.. razem sobie hasają
super że tak fajnie Wam poszło i oby tak dalej
Wcześniej jak bywałam tu regularnie to wrzucałam ale nie wiem w którym wątku to było :P. Napiszę potem do siostry żeby mi wysłała bo ona ma chyba w kom to zdjęcie
? Mam nadzieję, że szybko dojdą bo już chciałabym mieć ta próbną