|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Fiazo daj mu Camille. Jak nie moge wytrzymac z Alicja to jej podaje i jest spokojniejsza. Zeby moga kazdego wyprowadzic z rownowagi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#302 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Mela szkoda kwiatków ![]() Artek śpi w zasadzie już bez pobudki na mleko. Budzi się, ale przytulę go, położę obok siebie i zasypia dalej.. Nie wiem, czy to dobrze, czy nie... Mało mleka pije :/ |
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46398740]Oj nie wiem, coś koło 70 cm, ubranka nosimy 74-80 z przewagą 80. Mela szkoda kwiatków ![]() Artek śpi w zasadzie już bez pobudki na mleko. Budzi się, ale przytulę go, położę obok siebie i zasypia dalej.. Nie wiem, czy to dobrze, czy nie... Mało mleka pije :/[/QUOTE] Perse ciesz się że Artuś daje ci pospać mleko już teraz nie stanowi głównego pożywienia, więc będzie go coraz mniej na rzecz innych pyszności.U nas dziś pobudka o 3 bo kupol był, ale jak tylko pieluszka już była czysta Majulka usnęła. Potem pobudka z płaczem po 5. Glodna była, aż jej w brzuszku burczało. Wypila mleczko i dalej w kime. Także u nas marna nocka- porównując do innych, które Maja przesypia całe
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
MELA
FIAZO a w ciągu dnia jak Mały? PERSE na zdjęciu Artuś nie wygląda na wychudzonego ![]() MISIACZKA a jak u Was z ząbkami? My nocka jak zwykle przespana. Dziś wybieramy się na basen
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas nocka ok..z dwoma karmieniami... Wczoraj posadziłam wreszcie kwiatki.. nie mam wprawy i na pewno mogłoby to lepiej wyglądać ![]() Mela spojrzałam jak te kwiatki wyglądają..piękne..... no naprawdę szkoda Ale dzień Ci się parszywie zaczął, bo jeszcze mąż do tego ![]() Agrafka ale fajnie Twoje dziecię zasnęło ![]() Ja wczoraj wlazłam do Małego jak już nockę odbębniał i nim oczy się przyzwyczaiły do ciemności najpierw próbowałam go wymacać w łóżeczku,a tu pusto...dziecko mi się ulotniło?? A on odwrócił się o 180 stopni i na brzuchu na kołderce zasnął ![]() Elaine super, że z mężem się pogodziliście.. oby na jak najdłużej ![]() Stokrotka, Fiazo współczuję strasznie nocy ![]() Moje dziecię jeszcze w piżamie..zazwyczaj śniadanko jemy już przebrani..ale niedziela jest, więc dzisiaj luz Zjedzone wszystko, idziemy się doprowadzać
|
|
|
|
#307 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46396466]
Agrafka, Artek też raz tak spał, nawet wklejałam fotę Jeszcze raz wrzucę [/QUOTE]Dopiero dzisiaj zobaczyłam to zdjęcie, na tel, nie pokazuje mi. Ja nie wiem, jak dzieci mogą tak spać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- a miałam jeszcze o krzesełkach napisać, my mamy jakieś (jak dla mnie badziew) z tworzywa, ale nie wyobrażam sobie zycia bez niego, rano daje mu bułe i se wcina siedząc, a ja mogę sama śniadanie jeść, w bujaku to cuda już wyprawiał więc musieliśmy go schować Każdy posiłek jest w krzesełku i wtedy wie, że będziemy jeść. Jednym słowem takie krzesełko to wygoda. |
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() AGRAFKA rewelacyjna poza do spania ELAINE bardzo ładnie wyglądaszDZOAN super, że kwiatki się doczekały... ![]() MELA te chłopy... współczuję niefajnego poranka a psu pokazałabym gdzie jego miejsce![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- a tak poza tym to chyba jestem niewidzialna... ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- A ja kupiłam więcej kwiatów, posadziłam w donicach i wszystko stoi za domem pod dachem Takie ulewy u nas ostatnio, ze szkoda mi ich wystawiać. Poza tym chciałam je najpierw wodą z jakąś odzywkę popodlewać żeby je odzywić a one wciąż mokro miały.Zostawiłam tylko bratki, które już też mają chyba dość deszczu bo trochę mizernie wyglądają Grrr![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Miłej niedzieli ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- SAMMI jak kupowałaś ten medal dla meza? przez internet? Jeśli tak to pamiętasz sklep? bo stwierdziłam, że moze kupię mu taki medal- myślę, ze zasłużył
|
|
|
|
#310 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a jeszcze niedawno tak kiepsko z tym u was było, Oluś dorósł do wszystkiego Cytat:
![]() Cytat:
u nas nocka niespecjalna bo 3 karmienia i miauczenie pomiędzy ale jakoś w miarę się wyspałam. Łukasz zasnął teraz i o dziwo 8 minut mu to tylko zajęło, a do tego popłakiwał ale tak bardziej miauczał niż się darł jak wczoraj. Oby ku dobremu to szło ![]() a moja mleczarnia jakoś nie może się przyzwyczaić, że się w dzień nie karmimy i ciągle produkuje pełno mleka i chodzę z bańkami widać teraz dopiero, ze dużo częściej karmiłam z jednej piersi niż z drugiej bo różnią się wielkością i zawartością mleka
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka jak wiesz słabo znam się na kwiatkach .. ale przy okazji sadzenia pelargonii przeczytałam, że po posadzeniu sadzonek dobrze jest odczekać ze 3 tygodnie z nawozami itp., bo roślinka sobie z nowej ziemi powyciąga początkowo czego jej tam trzeba..no a po ok. 3 tyg. już są braki, więc dobrze jest coś dodać..czy jakoś tak
![]() Chciałam zrobić schaboszczaki póki Mały śpi, ale nie pomyślałam, że trzeba je trochę utłuc i muszę czekać kurde ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Stokrotka haha a moja mleczarnia dość sprawnie się przestawiła...pomału jej zabierałam w dzień i zostawiłam noc w końcu tylko.. szybko poszło i od dawna mam flaki
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
SURKA to przy okazji poszukam. Z serii to teraz skończyłam Mankella i chce przeczytać trylogie Leifa GW Perssona. Dobrze ze chociaż emotek Ci brakowało:P
STOKROTKA dziękuję za komplement a z zasypianiem to pewnie z czasem nie będzie płakać. Igi coraz rzadziej się to zdarza,chociaż teraz praktycznie znowu tylko na cycku przez chorobę jesteśmy i ma dyspense w zasypianiu.MELA przytulam przytulam i bacik dla męża. FIAZO Twój też bacik. najlepszego za to z okazji rocznicy MELA,MISZKA,DZOAN podziwiam was z tymi kwiatami ![]() IGI spal do 10.30!! Ale obudził się cały w wysypce i skrzeczy jak gada i też dosypial na siedzą o:pMnie dla odmiaty tata dzisiaj wkurza. mieli być u nas o 11 najpóźniej, a teraz dzwoni ze są jeszcze daleko w trasie. nie wiem na ile serio mówi bo lunbi takie mile żarty robić. O 16 mecz MCI o mistrzostwoi chcemy juz w spokoju obejrzeć,wiec maz też juz wkurzony. A przecież nie wyprosze po godzinie skoro dwie im podróż w jedna stronę zabiera. irytuJace jest to ze tata jest jaki jest a maz nerwowy:p Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
DZOAN ja kupuję mięso w sklepie, w którym jak poproszę to pani przepuści mi to mięsko przez kotleciarke i są pychaaaa, a w domu nie trzeba tluc
![]() ELAIN może jednak zrobią Wam niespodziankę? ![]() Ten zab chyba bardzo dokucza Misiowi, bo taki marudny jest i jeść za bardzo nie chce ... no nic zobaczymy. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no chyba i my w końcu będziemy mieli zęby. dwie dolne jedynki już widać było a dawno przez dziąsła ale coś nie mogą się przebić. A dzisiaj w jednej miejscu jest biała mała kropka, może to w końcu róg się przebija. Czekam na te ząby z niecierpliwością
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przez to, że Młody w dzień nie jadł z piersi a w nocy co godzinę miałam zapalenia co dwa tygodnie ![]() Mala a u Ciebie się uspokoiło z tymi zastojami? My się meldujemy, że żyjemy Dobrze nam tu, Dziadek z Młodym na spacerze Wczoraj jak wyszliśmy o 9 na podwórko to wróciliśmy na spanie dopiero, nawet kolacje jadł na podwórkuSurka- witaj w domu Bardzo mi Cię tu brakowałoA czystek na pierwszej stronie nie rozumiem do końca
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny.
Piotruś chyba odsypia zaległości nocne bo śpi już 2h40min Czekamy na moja siostre i wychodzimy z mężem na obiad ![]() Dzis mają jeszcze wpaść do nas z zaproszeniem na ślub i wesele. W te wakacje musze trzymac sie kieszeni bo już dwa zaproszenia, trzecie też niedługo bedzie a to jeszcze nie koniec ![]() W sierpniu mamy wesela dzien po dniu. Już szukam w co sie ubiore i postanowiłam wziąć sie za siebie i zapisać sie na bieżnie pod ciś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Margosia Ty masz chyba pieluszki wielorazowe, gdzie kupiłaś i po ile? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN wielkie dzięki. Widzisz jak się dokształciłaś w/t kwiatów
Nie wiedziałam o tym nawozeniu i od razu podlałam i zawsze tak robiłam. No cóż, chyba im nie zaszkodziłam bo pięknie się rozrastają i za chwilę będą się rozwijały pączki ale na przyszłość zapamiętam![]() STOKROTKA wprawdzie ja już nie kp ale Twój Łukaszek nie zje tyle kaszki na kolację, zebyś nie musiała kp? A z piersiami nie zazdroszczę- u mnie jakoś pięknie się przestawiały na mniejszą ilość karmień- aż sama byłam w szoku. Może jeszcze za krótko tak się rzadziej karmicie, żeby "zrozumiały" że będzie już inaczejELAINE o jak ja nie lubię spóźnialskich I dlatego trochę trudno mi żyć w tym kraju gdzie pojęcie czasu nie istniejeMYSZKA jak u was, jak jedzenie?? byliście u lekarza? (bo chyba kiedys pisałaś) I jak tam, pakujesz sie już? ![]() MOON jak tam poszukiwania? znalazł mąż jakiś apartament ***** dla was? |
|
|
|
#318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego zapalenia się trochę boję, jakiem miałaś objawy? ja pierwszego dnia, dałam małemu raz jeść w dzień aby opróżnił pierś, drogiego trochę ścigałam palcami, a wczoraj miałam napięte piersi ale już nie ściągałam. Ja ma nadzieję, ze z dnia na dzień będzie lepiej i samo się unormuję, boję się tej szałwia aby nie stracić całkiem pokarmu. karmie teraz 4 razy (wieczorem raz i 3 w nocy). ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Mam
![]() Stokrotka ja piłam szałwię i brałam witaminy na zanik pokarmu (chciałam zlikwidować do cna) ale nie udało mi się ![]() Ale każdy organizm inny więc nic nie proponuje
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byliśmy na dworze godzinkę ale głupia pogoda jak słońce wyjdzie to gorąco, ale duży wiatr jest i nawet zdążyliśmy zmoknąć
|
|
#321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Was też mi brakowalo Oj ja też bardzo nie lubię, jak ktoś się spóźnia. Ja jestem bardzo punktualną osobą, przeważnie przed czasem, więc tego samego oczekuję od innych, a czekanie doprowadza mnie do szału A zieleni na stałe i wypoczynku zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Elaine polecam jeszcze Karen Rose - czytałam tylko 2 pozycje, bo więcej u mnie w biblio nie ma i Rolf Börjlind, Cilla Börjlind - przypływ. Zaskakująca dla mnie końcówka
|
||
|
|
|
#322 |
|
Wtajemniczenie
|
ELAINE a co to MCI?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN pochwal się swoimi kwiatami
![]() FIAZO my mieliśmy weselny zawrót głowy dwa lata temu i rok temu. w tym roku tylko jedno.. mam nadzieję bo finansowo jestem przygotowana tylko na to jedno.ELAIN i jak tata? Spóźnił się rzeczywiście? STOKROTKA moje bimbałki już też nie są takie jędrne i sterczące.. ale cóż... strój kąpielowy kupiłam jak jeszcze byłam w ciąży i o dziwo jest dobry My bo basenie. Igor najpierw się bał wody, trzymał mnie i nie chciał puścić jakieś 10 minut. A potem tak mu się spodobało, że chlapał wodą, kopał nogami i cieszył się okropnie Myślałam, że będzie gorzej. Póki co nie zauważyłam zmian skórnych więc chyba uczulenia na chlor nie ma ![]() Jak przyjechaliśmy to na Igora czekały już domowe paróweczki. Teściowa mu robiła. ![]() Ja muszę znowu przygotować zajęcia dla każdego na cały tydzień, a M. opowiada Igorowi na jakie dziewczyny ma zwracać uwagę i pokazuje mu występ Polski na eurowizji... padnę chyba... |
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę basenu, moja ma azs i chwilowo kąpiele dłuższe niż 10 minut odpadają
|
|
|
|
|
#325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
SURKA trochę obeznana jestem w temacie azs bo szwagierki syn ma.
Współczuję bo jest to straszna choroba. Leczysz to jakoś? SToKROTKA teściowa zmieliła baaaardzo drobno mięsko surowe i potem nabiła do jelit. Sparzyła takie małe kiełbaski w wodzie i mamy paróweczki bez soli z malutką ilością majeranku i ze sprawdzonego mięska
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dobrze, że bez sterydów się obchodzicie. Mały od szwagierki ma azs i w zasadzie jest bardzo powiązanie z uczuleniem na marchewkę. Od kiedy wyeliminowali ja całkiem, ze skórą jest coraz lepiej, ale i tak szwagierka mówi, że w lecie nawet nawet się goją rany, ale w zimie to tragedia. A Twoja Lilka (piękne imię, chciałabym mieć córeczkę o tym imieniu |
|
|
|
|
#329 |
|
Konto usunięte
|
Ja pier....
Co za dzień, co za pogoda :/ Artur miał pierwszą drzemkę 3h!! I potem nie chciał za nic usnąć, usypiałam go chyba z 10 razy, a teraz był już tak zmęczony, że płakał jak nigdy. Na spacer się nie wybraliśmy, bo wiele, leje i Bóg wie co jeszcze. Maj, a pogoda jak w październiku :/ Usnął, ciekawe ile pośpi i ciekawe, o której pójdzie spać na noc... Kiedy się skończą te chore wiatry? Od grudnia non stop wieje :/ |
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testów na razie nie robiłam, bo u takiego malucha nie są miarodajne.Pewnie jak będziesz miała córeczkę to i tak dasz jej inaczej na imię. Ja przed ciążą miałam zupełnie inne wymarzone imiona dla córeczki ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46405942]Ja pier.... Co za dzień, co za pogoda :/ Artur miał pierwszą drzemkę 3h!! I potem nie chciał za nic usnąć, usypiałam go chyba z 10 razy, a teraz był już tak zmęczony, że płakał jak nigdy. Na spacer się nie wybraliśmy, bo wiele, leje i Bóg wie co jeszcze. Maj, a pogoda jak w październiku :/ Usnął, ciekawe ile pośpi i ciekawe, o której pójdzie spać na noc... Kiedy się skończą te chore wiatry? Od grudnia non stop wieje :/[/QUOTE] To fakt ciągle wieje, ale mi tylko deszcz uniemożliwia spacery
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

mleko już teraz nie stanowi głównego pożywienia, więc będzie go coraz mniej na rzecz innych pyszności.

bardzo ładnie wyglądasz
współczuję niefajnego poranka a psu pokazałabym gdzie jego miejsce