|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Włosy ufarbowane, w końcu czuje się w miarę atrakcyjnie
![]() Po południu idziemy do kina. Może uda mi się jeszcze trochę normalnie funkcjonować. Po kilku dniach leżenia szyjka mniej kłuje. Byle pociągnąć jeszcze te 3 tyg i niech się dzieje co chce ![]() Mniej więcej tak to wygląda i brzuch na górze się robi twardy jak skała. Mi dodatkowo jeszcze tchu brakuje. |
|
|
|
#1112 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Dziewczyny za cieple slowa na podroz
Na szczescie przebiegla super,zero korkow,najgorszy byl sam wyjazd z Katowic,kilka km do A4 a stracilismy godzine. Pozatym usadowilam sie z przodu,wzielam poduche pod plecy i bylo git.Kilka przystankow na siusiu i rozprostowanie.Synek tez zniosl podroz dzielnie,az nie przypuszczalam,ze tak dobrze to przebiegnie. W sobote czulam sie ok,brzuch nie bolal. Juz w piatek faszerowalam sie zwiekszona iloscia magnezu i w sob tez,wiec moze i to tez pomoglo. Jesli chodzi o twardnienia brzucha to mi twardnieje caly brzuch jak za mocno na pompowana pilka.I jesli macie tylko czesc twardego,to na pewno dzidzia sie wypina. Bylam wczoraj zameldowac sie do szpitala i trafilam nawet na swoja polozna. Przy okazji podpytalam co moze wplywac na wczesniejszy porod. powiedziala,zeby przynajmniej 4 tyg przed nie jesc juz slodyczy,a jesli nie chce sie zeby dzidzia za duzo przybierala,to zrezygnowac z owocow,bo w sumie one i tak teraz za wiele wit nie maja. Jesli chodzi o znieczulenie to powiedziala stanowczo,ze kraza smieszne teorie i ze ogolnie znieczulenie w kregoslup spowalnia akcje( nie zaleznie od momentu podania) bo wtedy miesnie sa poprostu znieczulone i nie reaguja,a dwa czesto zdarza sie,ze rodzaca jest oslabiona tym znieczuleniem i nie ma tez takiej sily do parcia. Anteria duzo cierpliwosci dla Was i wytrwalosci w pobycie w szpitalu.Oby Radus jeszcze poczekal i wysluchal Mamusi Ja poczynilam pierwsze kroki ku wyprawce,kupilam proszek do prania i wkladki laktacyjne.Tak duzo,ze szok,ale juz ruszylam
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymając się teorii o odstawieniu slodyczy 4 tyg przed porodem, to ja za niedługo powinnam trafić na porodowke, bo ich sobie nie odmawiam
![]() Tak w ogóle to dzień dobry ![]() Bazile, super, że podróż minęła spokojnie ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1115 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was niedzielne.
![]() Melduje poslusznie, ze zdałam pieknie dwa egzaminy. Zostały jeszcze 3 i koniec studiów. ![]() Teraz czeka mnie podróż do domu. Jutro zakupy kończące wyprawke: kosmetyki + majtki + podklady i pakuje torbę. ![]() A mały z wrażenia skacze w brzuchu, aż cały się trzęsie. I u mnie zaczęła chyba się szyjka skracać. Są momenty, gdzie zaboli mocniej na chwile i puszcza. Ale dajemy rade. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
mnie też wczorajszy fryzjer dobrze zrobił
zaczyna się wreszcie rozpogadzać, więc może z tżetem na jakiś spacerek pójdziemy, bo od wczoraj kisimy się w domuMały sobie fika radośnie w brzuchu |
|
|
|
#1117 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
może sobie jakąś lekką kawkę zrobię, i zjem coś pysznego w końcu niedziela U mnie odstawienie słodyczy i owoców jest niewykonalne niestety, mimo że słodycze bardzo ograniczyłam ale winogrona to mogłabym jeść tonami... Poczytałam jak odczuwacie skurcze i doszłam do wniosku, że u mnie to chyba nie to, bo czuję twardnienia w części, nigdy nie był twardy cały... Poza tym jem dużo magnezu i nospy więc może to też przez to. A w ogóle chyba zaczynam dziś 36 tydzień Cytat:
gratuluję!!!bazile super, że podróż minęła bez przeszkód, teraz możesz zająć się wyprawką i czekać na dzidzie ![]() __Sylwia__88 gratuluję kolejnego tygodnia
|
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za spakowanie torby ![]() ja dokupiłam do torby sobie wodę w małych 0,5 litrowych butelkach z korkiem niekapkiem, bo podobno najwygodniejsze ![]() wzięłam Kubuś Water chyba, a sa jeszcze jakies wody, ale nie smakowe z takim korkiem?? ![]() do tego 2 opak. małej Aero i 2 jakiejś nowej małej czekolady Milka, tak jak radziła połozna, ma byc coś co szybko da energii i nie trzeba tego gryźć
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() b. dobre energetycznie są te ciasteczka belvita zbożowe - słodkie a węglowodany uwalniają stopniowo, u mnie sie sprawdziły
|
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o patrz, nie pomyślałam, ze mi się przyda do TR ![]() własnie myślałam tez o tych ciasteczkach, ale się boję, ze w tym ferworze walki z bólem sama ze sobą nie będę miała ochoty i siły ruszać memlą, by to pogryźć
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie niedzielnie i pracowicie, mialam sesje z 5 tygodniowym szkrabem. Ale to juz chyba ostatnia bo ledwo daje rade nawet robienie zdjec mnie meczy :P
Mnie tez mecza skurcze przepowiadajace i to od dosyc dawna, twardnieje caly brzuch i faktycznie jest uczucie jakby skora robila sie za ciasna. Ale nigdy jak spie czy leze, tylko jak sie zmecze (czyli przejde 5 krokow )Aha, dziewczyny jesli nie macie ulozenia posladkowego, to ta gula co sie pojawia na brzuchu to nie zadna glowka tylko PUPA )) Glowka w normalnym polozeniu jest tak dosyc gleboko schowana nie czuc jej pod skora - za to pupcie to mozna zlapac cala ![]() Moja sie wypina jak nie wiem co, pupa i piety normalnie cale stopy czuje ksztalt. Tylko ze to srednio przyjemne bo czasem az boliii |
|
|
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się w 37 tc - Mała donoszona
mąż pojechał do Wawy wiec rodzic nie mogę no ale jeszcze nie mam zamiaru... muszę sobie zrobić napar z liści malin i popijać 3 szklanki dziennie.milej niedzieli
|
|
|
|
#1126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mówię o okolicach pępka. Tam nisko to u mnie nic sie nie dzieje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje !!!
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zadomowienie
|
zrobiliśmy z tżetem "małą akcję porodową" i pojechaliśmy zobaczyć gdzie jest mój szpital
bo w końcu się zdecydowałam i wybrałam szpital ![]() tak w ogóle nie spodziewałam się, że mam taki duży brzuch już, bo jak otwierałam drzwi to uderzyłam nimi w lekko brzuch ból niesamowity, aż zobaczyłam gwiazdki![]() Cytat:
zastanawiam się nad tym jedzeniem do szpitala, skoro mam cukrzycę ciążową to nie mogę wziąć nic słodkiego. to co mam chrupać żeby się wzmocnić? pełnoziarnisty chleb
|
|
|
|
|
#1129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój synek ten pupę mocno wypina na matkę czy na świat to już nie wiem A nogi albo z prawej albo z lewej strony brzucha taka -kulkeczka wędruje.No i jak ma czkawkę to właśnie w okolicy tyłka czuje. I na USG ułożenie główkowe. Cytat:
![]() niech dzidziuś czeka aż mąż wróci.A powiedzcie mi odnośnie tych liści malin? Ile razy dziennie je pijecie i od którego tygodnia? Wiem że było ale nie chce mi się szukać. A i w czwartek, wczoraj i dziś- kuzynka, koleżanka i dziewczyna kuzyna urodziły synków. Następna jest żona kuzyna męża a później ja
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lubię obserwować jak mój brzuch falujesiedzę nad tym zamówieniem na gemini i nie wiem co brać tżet płaci więc trzeba kuć żelazo póki gorące![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Dziewczyny jaki termometr wybrałyście?
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
dzięki ten model? : http://www.aptekagemini.pl/termometr...takt-1szt.html |
|
|
|
#1133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.hurtmedyczny.pl/pl/p/Term...WA-DOSTAWA/712 5 lat gwarancji door to door Ja chyba właśnie ten kupię
|
|
#1134 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
6 łyżek liści malin +1l wody -> zagotować, 20 minut gotować na wolnym ogniu. Pić 3 szklanki dziennie od 37 tc do porodu. Cytat:
my kupiliśmy ten |
||
|
|
|
#1135 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki Dziewczyny! Matko, nawet nie zdawałam sobie sprawy, że wybór termometru będzie taki trudny
|
||
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() termometr microlife nc 150
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dobrze mierzy, tzn. cały czas pod rząd ta sama temperatura |
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wezme jakies ciastka pelnoziarniste. Choc poprzednio zjadlam przed wyjsciem jajecznice i w ogole nie bylam glodna. Nie polecam czekolady bo sprzyja zaparciom a pierwsza wizyta po porodzie w toalecie moze nie pojsc gladko. Ja bardzo polecam thermoflash lx -26 |
|
|
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w środku nocy.. Koncze niedziele jakas taka mega zdolowana
byłam u mamy, dwa dni mega intensywnej opieki, chciałam troszkę odciążyć brata, który z nią uwiązany w domu. Wszystkim się zajmuje itd, oczywiscie tata pomaga ile moze. I tak po 2 dniach ledwo żyje, psychicznie i fizycznie. W piątek umieralam na bol miednicy, w sobotę uważałam, ale cala niedzielę byłam na nogach, bo sniadanie mamie, zmywanie, 3 prania, jakieś zmiany pościeli, poprasowac bratu itd, pozniej obiad na dzis i na jutro, by mieli i w końcu na nowy mnie rozbolalo... Wróciłam do Wro i umieram. A nasze mieszkanie też w rozsypce. Cale do sprzątania, dziecięce rzeczy nieposegregowane, niewypeasowane... Jak to zrobic, jak po kilku h chodzenia zdycham?! Poczytałam watek majowy i tam porody na maksa i taki stres mnie dopadł ... Można się teraz wycofać? :P Piszecie o torbach do szpitala i przekąskach. Wstępnie mam naiwny zamiar zmieścić się w jedna wieksza torbe- jamnika. Ciekawe czy się uda. A co do jedzenia i wizyty w WC po porodzie to zwyczajnie nie ma szans. Ja się nie załatwię poza domem. Chyba, ze organizm bedzie się czyscil podczas skurczy porodowych i zwyczajnie nie wytrzymam. Inaczej nie ma opcji. Nawet w domu jak jest maz to mam klopot a co dopiero w szpitalu czy gdziekolwiek. Blokada i koniec. Milej nocy i nowego tygodnia!
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie
nie zagladalam w wekend nawet bo czas jakos tak szybko zleciał... W sobote byłam u dentysty.Stwierdzila ze mam jeszcze do zaleczenia 3 dziurki czyli sporo,one sie mnożą chyba...ale nie dam rady teraz leczyć bo bez znieczulenia mi robi i nie da sobie powiedziec ze sie boje.Wychodze z tamtąd w stresie,upocona i czuje sie masakrycznie....to nie dla mnie takie tortury na żywca! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

i wkladki laktacyjne.Tak duzo,ze szok,ale juz ruszylam

w końcu niedziela
gratuluję!!!

ból niesamowity, aż zobaczyłam gwiazdki

byłam u mamy, dwa dni mega intensywnej opieki, chciałam troszkę odciążyć brata, który z nią uwiązany w domu. Wszystkim się zajmuje itd, oczywiscie tata pomaga ile moze. I tak po 2 dniach ledwo żyje, psychicznie i fizycznie. W piątek umieralam na bol miednicy, w sobotę uważałam, ale cala niedzielę byłam na nogach, bo sniadanie mamie, zmywanie, 3 prania, jakieś zmiany pościeli, poprasowac bratu itd, pozniej obiad na dzis i na jutro, by mieli i w końcu na nowy mnie rozbolalo... Wróciłam do Wro i umieram. A nasze mieszkanie też w rozsypce. Cale do sprzątania, dziecięce rzeczy nieposegregowane, niewypeasowane... Jak to zrobic, jak po kilku h chodzenia zdycham?!