Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-11, 10:51   #1111
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Włosy ufarbowane, w końcu czuje się w miarę atrakcyjnie
Po południu idziemy do kina. Może uda mi się jeszcze trochę normalnie funkcjonować. Po kilku dniach leżenia szyjka mniej kłuje. Byle pociągnąć jeszcze te 3 tyg i niech się dzieje co chce

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy to takie uczucie jak by ktoś mi brzuch ściskał, brakowało skóry na brzuchu i mięśni macicy?
Mniej więcej tak to wygląda i brzuch na górze się robi twardy jak skała. Mi dodatkowo jeszcze tchu brakuje.
Stary 2014-05-11, 11:07   #1112
bazile
Zadomowienie

Dzieki Dziewczyny za cieple slowa na podroz
Na szczescie przebiegla super,zero korkow,najgorszy byl sam wyjazd z Katowic,kilka km do A4 a stracilismy godzine.
Pozatym usadowilam sie z przodu,wzielam poduche pod plecy i bylo git.Kilka przystankow na siusiu i rozprostowanie.Synek tez zniosl podroz dzielnie,az nie przypuszczalam,ze tak dobrze to przebiegnie.
W sobote czulam sie ok,brzuch nie bolal. Juz w piatek faszerowalam sie zwiekszona iloscia magnezu i w sob tez,wiec moze i to tez pomoglo.

Jesli chodzi o twardnienia brzucha to mi twardnieje caly brzuch jak za mocno na pompowana pilka.I jesli macie tylko czesc twardego,to na pewno dzidzia sie wypina.

Bylam wczoraj zameldowac sie do szpitala i trafilam nawet na swoja polozna. Przy okazji podpytalam co moze wplywac na wczesniejszy porod. powiedziala,zeby przynajmniej 4 tyg przed nie jesc juz slodyczy,a jesli nie chce sie zeby dzidzia za duzo przybierala,to zrezygnowac z owocow,bo w sumie one i tak teraz za wiele wit nie maja.
Jesli chodzi o znieczulenie to powiedziala stanowczo,ze kraza smieszne teorie i ze ogolnie znieczulenie w kregoslup spowalnia akcje( nie zaleznie od momentu podania) bo wtedy miesnie sa poprostu znieczulone i nie reaguja,a dwa czesto zdarza sie,ze rodzaca jest oslabiona tym znieczuleniem i nie ma tez takiej sily do parcia.

Anteria duzo cierpliwosci dla Was i wytrwalosci w pobycie w szpitalu.Oby Radus jeszcze poczekal i wysluchal Mamusi

Ja poczynilam pierwsze kroki ku wyprawce,kupilam proszek do prania i wkladki laktacyjne.Tak duzo,ze szok,ale juz ruszylam

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 12:03   #1113
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Przy okazji podpytalam co moze wplywac na wczesniejszy porod. powiedziala,zeby przynajmniej 4 tyg przed nie jesc juz slodyczy
no to u mnie awykonalne
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 12:06   #1114
bluesky89
Zakorzenienie

Trzymając się teorii o odstawieniu slodyczy 4 tyg przed porodem, to ja za niedługo powinnam trafić na porodowke, bo ich sobie nie odmawiam

Tak w ogóle to dzień dobry
Bazile, super, że podróż minęła spokojnie

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-11, 12:20   #1115
alingles
Zadomowienie

Witam Was niedzielne.
Melduje poslusznie, ze zdałam pieknie dwa egzaminy. Zostały jeszcze 3 i koniec studiów.
Teraz czeka mnie podróż do domu. Jutro zakupy kończące wyprawke: kosmetyki + majtki + podklady i pakuje torbę.

A mały z wrażenia skacze w brzuchu, aż cały się trzęsie.
I u mnie zaczęła chyba się szyjka skracać. Są momenty, gdzie zaboli mocniej na chwile i puszcza.
Ale dajemy rade.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 12:36   #1116
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Włosy ufarbowane, w końcu czuje się w miarę atrakcyjnie .
mnie też wczorajszy fryzjer dobrze zrobił włosy przed porodem też pofarbuję bo później nie wiadomo jak z wolnym czasem będzie zaczyna się wreszcie rozpogadzać, więc może z tżetem na jakiś spacerek pójdziemy, bo od wczoraj kisimy się w domu lipa z tą przeprowadzką, normalnie wpadliby do nas jacyś znajomi a tak to nie znamy tu jeszcze nikogo brakuje mi kontaktu z ludźmi...

Mały sobie fika radośnie w brzuchu
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 13:43   #1117
pater86
Zadomowienie

Witam się i ja może sobie jakąś lekką kawkę zrobię, i zjem coś pysznego w końcu niedziela
U mnie odstawienie słodyczy i owoców jest niewykonalne niestety, mimo że słodycze bardzo ograniczyłam ale winogrona to mogłabym jeść tonami...
Poczytałam jak odczuwacie skurcze i doszłam do wniosku, że u mnie to chyba nie to, bo czuję twardnienia w części, nigdy nie był twardy cały... Poza tym jem dużo magnezu i nospy więc może to też przez to.
A w ogóle chyba zaczynam dziś 36 tydzień w końcu 9 miesiąc! Jeszcze żeby pełne 2, 3 tygodnie wytrzymać i rodzić
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam Was niedzielne.
Melduje poslusznie, ze zdałam pieknie dwa egzaminy. Zostały jeszcze 3 i koniec studiów.
Teraz czeka mnie podróż do domu. Jutro zakupy kończące wyprawke: kosmetyki + majtki + podklady i pakuje torbę.
No to pięknie gratuluję!!!
bazile super, że podróż minęła bez przeszkód, teraz możesz zająć się wyprawką i czekać na dzidzie
__Sylwia__88 gratuluję kolejnego tygodnia
Stary 2014-05-11, 14:18   #1118
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam Was niedzielne.
.
gratuluję zdanych egazminów

i za spakowanie torby
ja dokupiłam do torby sobie wodę w małych 0,5 litrowych butelkach z korkiem niekapkiem, bo podobno najwygodniejsze
wzięłam Kubuś Water chyba, a sa jeszcze jakies wody, ale nie smakowe z takim korkiem??
do tego 2 opak. małej Aero i 2 jakiejś nowej małej czekolady Milka, tak jak radziła połozna, ma byc coś co szybko da energii i nie trzeba tego gryźć
Stary 2014-05-11, 14:24   #1119
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ja dokupiłam do torby sobie wodę w małych 0,5 litrowych butelkach z korkiem niekapkiem, bo podobno najwygodniejsze
wzięłam Kubuś Water chyba, a sa jeszcze jakies wody, ale nie smakowe z takim korkiem??
do tego 2 opak. małej Aero i 2 jakiejś nowej małej czekolady Milka, tak jak radziła połozna, ma byc coś co szybko da energii i nie trzeba tego gryźć
potem taka butelka świetnie sie sprawdza z delikatnym roztworem tantum rosy do lekkiego podmycia

b. dobre energetycznie są te ciasteczka belvita zbożowe - słodkie a węglowodany uwalniają stopniowo, u mnie sie sprawdziły
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 14:31   #1120
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
potem taka butelka świetnie sie sprawdza z delikatnym roztworem tantum rosy do lekkiego podmycia

b. dobre energetycznie są te ciasteczka belvita zbożowe - słodkie a węglowodany uwalniają stopniowo, u mnie sie sprawdziły

o patrz, nie pomyślałam, ze mi się przyda do TR

własnie myślałam tez o tych ciasteczkach, ale się boję, ze w tym ferworze walki z bólem sama ze sobą nie będę miała ochoty i siły ruszać memlą, by to pogryźć
Stary 2014-05-11, 14:34   #1121
Monica80
Raczkowanie

Witam sie niedzielnie i pracowicie, mialam sesje z 5 tygodniowym szkrabem. Ale to juz chyba ostatnia bo ledwo daje rade nawet robienie zdjec mnie meczy :P

Mnie tez mecza skurcze przepowiadajace i to od dosyc dawna, twardnieje caly brzuch i faktycznie jest uczucie jakby skora robila sie za ciasna. Ale nigdy jak spie czy leze, tylko jak sie zmecze (czyli przejde 5 krokow )

Aha, dziewczyny jesli nie macie ulozenia posladkowego, to ta gula co sie pojawia na brzuchu to nie zadna glowka tylko PUPA )) Glowka w normalnym polozeniu jest tak dosyc gleboko schowana nie czuc jej pod skora - za to pupcie to mozna zlapac cala

Moja sie wypina jak nie wiem co, pupa i piety normalnie cale stopy czuje ksztalt. Tylko ze to srednio przyjemne bo czasem az boliii

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 14:44   #1122
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluję zdanych egazminów

i za spakowanie torby
Co do czekolady to mi polozna odradzala. Pamietaj ze zaraz po porodzie bedziesz karmic piersia i musisz uwazac co jesz, a po czekoladzie maluszek moze miec problemy z brzuszkiem. Radzila kupic jakies herbatniki, biszkopty albo ciasteczka zbozowe

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-11, 15:00   #1123
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

Ooo dobry pomysł z tymi ciasteczkami, muszę je koniecznie zakupić
Stary 2014-05-11, 15:15   #1124
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Aha, dziewczyny jesli nie macie ulozenia posladkowego, to ta gula co sie pojawia na brzuchu to nie zadna glowka tylko PUPA )) Glowka w normalnym polozeniu jest tak dosyc gleboko schowana nie czuc jej pod skora - za to pupcie to mozna zlapac cala
tylko u ta kulka się pojawia tuż nad owłosieniem łonowym, no to chyba za nisko jak na pupę ?? chyba że to bark
Stary 2014-05-11, 15:38   #1125
karolkya
Wtajemniczenie

witam się w 37 tc - Mała donoszona

mąż pojechał do Wawy wiec rodzic nie mogę no ale jeszcze nie mam zamiaru... muszę sobie zrobić napar z liści malin i popijać 3 szklanki dziennie.

milej niedzieli
Stary 2014-05-11, 15:55   #1126
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
tylko u ta kulka się pojawia tuż nad owłosieniem łonowym, no to chyba za nisko jak na pupę ?? chyba że to bark

Ja mówię o okolicach pępka. Tam nisko to u mnie nic sie nie dzieje

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 16:34   #1127
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Gratulacje !!!

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Ja mówię o okolicach pępka. Tam nisko to u mnie nic sie nie dzieje

w okolicach pępka mam zawsze 2 kulki, to mogą być kolanka/stópki??
Stary 2014-05-11, 16:46   #1128
Bogini Bastet
Zadomowienie

zrobiliśmy z tżetem "małą akcję porodową" i pojechaliśmy zobaczyć gdzie jest mój szpital bo w końcu się zdecydowałam i wybrałam szpital

tak w ogóle nie spodziewałam się, że mam taki duży brzuch już, bo jak otwierałam drzwi to uderzyłam nimi w lekko brzuch ból niesamowity, aż zobaczyłam gwiazdki no i mały mnie skopał za karę za nieuwagę

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
A w ogóle chyba zaczynam dziś 36 tydzień w końcu 9 miesiąc!
Cytat:

mąż pojechał do Wawy wiec rodzic nie mogę
Super Dziewczyny

zastanawiam się nad tym jedzeniem do szpitala, skoro mam cukrzycę ciążową to nie mogę wziąć nic słodkiego. to co mam chrupać żeby się wzmocnić? pełnoziarnisty chleb
Stary 2014-05-11, 16:53   #1129
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Mnie tez mecza skurcze przepowiadajace i to od dosyc dawna, twardnieje caly brzuch i faktycznie jest uczucie jakby skora robila sie za ciasna. Ale nigdy jak spie czy leze, tylko jak sie zmecze (czyli przejde 5 krokow )

Moja sie wypina jak nie wiem co, pupa i piety normalnie cale stopy czuje ksztalt. Tylko ze to srednio przyjemne bo czasem az boliii
Mnie te skurcze w nocy łapały ale myśle że przez dzień za dużo się wysiliłam.
Mój synek ten pupę mocno wypina na matkę czy na świat to już nie wiem A nogi albo z prawej albo z lewej strony brzucha taka -kulkeczka wędruje.
No i jak ma czkawkę to właśnie w okolicy tyłka czuje. I na USG ułożenie główkowe.

Cytat:

mąż pojechał do Wawy wiec rodzic nie mogę no ale jeszcze nie mam zamiaru... muszę sobie zrobić napar z liści malin i popijać 3 szklanki dziennie.

milej niedzieli
niech dzidziuś czeka aż mąż wróci.

A powiedzcie mi odnośnie tych liści malin? Ile razy dziennie je pijecie i od którego tygodnia? Wiem że było ale nie chce mi się szukać.

A i w czwartek, wczoraj i dziś- kuzynka, koleżanka i dziewczyna kuzyna urodziły synków.
Następna jest żona kuzyna męża a później ja

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 17:17   #1130
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Mój synek ten pupę mocno wypina na matkę czy na świat to już nie wiem A nogi albo z prawej albo z lewej strony brzucha taka -kulkeczka wędruje.
mój też lubię obserwować jak mój brzuch faluje
siedzę nad tym zamówieniem na gemini i nie wiem co brać tżet płaci więc trzeba kuć żelazo póki gorące

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Dziewczyny jaki termometr wybrałyście? Myślicie ,że te na podczerwień to dobry wybór?
Stary 2014-05-11, 17:42   #1131
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki termometr wybrałyście? Myślicie ,że te na podczerwień to dobry wybór?
ja brałam na podczerwień, microlife z gemini
Stary 2014-05-11, 17:55   #1132
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
ja brałam na podczerwień, microlife z gemini

dzięki
ten model? :
http://www.aptekagemini.pl/termometr...takt-1szt.html
Stary 2014-05-11, 18:14   #1133
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Na lipcowym dziewczyny też ten polecały i któraś podała linka
http://www.hurtmedyczny.pl/pl/p/Term...WA-DOSTAWA/712

5 lat gwarancji door to door
Ja chyba właśnie ten kupię

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 19:03   #1134
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedzcie mi odnośnie tych liści malin? Ile razy dziennie je pijecie i od którego tygodnia? Wiem że było ale nie chce mi się szukać.
położna dała mi przepis:
6 łyżek liści malin +1l wody -> zagotować, 20 minut gotować na wolnym ogniu. Pić 3 szklanki dziennie od 37 tc do porodu.

Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/termometr...-1-sztuka.html
my kupiliśmy ten
Stary 2014-05-11, 20:03   #1135
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Na lipcowym dziewczyny też ten polecały i któraś podała linka
http://www.hurtmedyczny.pl/pl/p/Term...WA-DOSTAWA/712

5 lat gwarancji door to door
Ja chyba właśnie ten kupię
Cytat:

dzięki Dziewczyny! Matko, nawet nie zdawałam sobie sprawy, że wybór termometru będzie taki trudny
Stary 2014-05-11, 20:25   #1136
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się nad tym jedzeniem do szpitala, skoro mam cukrzycę ciążową to nie mogę wziąć nic słodkiego. to co mam chrupać żeby się wzmocnić? pełnoziarnisty chleb
kochana cukrzyca ciążowa jest groźna w ciąży i jak jest niepilnowana a w czasie porodu to już dziecku wszystko jedno - Tobie też, więc dietę to ja bym spokojnie olała

termometr microlife nc 150
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 20:47   #1137
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
ja akurat wzięłam starszy model nc 100, bo tańszy
ale dobrze mierzy, tzn. cały czas pod rząd ta sama temperatura
Stary 2014-05-11, 21:04   #1138
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wezme jakies ciastka pelnoziarniste. Choc poprzednio zjadlam przed wyjsciem jajecznice i w ogole nie bylam glodna.

Nie polecam czekolady bo sprzyja zaparciom a pierwsza wizyta po porodzie w toalecie moze nie pojsc gladko.

Cytat:
Ja bardzo polecam thermoflash lx -26
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 00:41   #1139
Prowansja88
Raczkowanie

Witajcie w środku nocy.. Koncze niedziele jakas taka mega zdolowana byłam u mamy, dwa dni mega intensywnej opieki, chciałam troszkę odciążyć brata, który z nią uwiązany w domu. Wszystkim się zajmuje itd, oczywiscie tata pomaga ile moze. I tak po 2 dniach ledwo żyje, psychicznie i fizycznie. W piątek umieralam na bol miednicy, w sobotę uważałam, ale cala niedzielę byłam na nogach, bo sniadanie mamie, zmywanie, 3 prania, jakieś zmiany pościeli, poprasowac bratu itd, pozniej obiad na dzis i na jutro, by mieli i w końcu na nowy mnie rozbolalo... Wróciłam do Wro i umieram. A nasze mieszkanie też w rozsypce. Cale do sprzątania, dziecięce rzeczy nieposegregowane, niewypeasowane... Jak to zrobic, jak po kilku h chodzenia zdycham?!
Poczytałam watek majowy i tam porody na maksa i taki stres mnie dopadł ... Można się teraz wycofać? :P

Piszecie o torbach do szpitala i przekąskach. Wstępnie mam naiwny zamiar zmieścić się w jedna wieksza torbe- jamnika. Ciekawe czy się uda.
A co do jedzenia i wizyty w WC po porodzie to zwyczajnie nie ma szans. Ja się nie załatwię poza domem. Chyba, ze organizm bedzie się czyscil podczas skurczy porodowych i zwyczajnie nie wytrzymam. Inaczej nie ma opcji.
Nawet w domu jak jest maz to mam klopot a co dopiero w szpitalu czy gdziekolwiek. Blokada i koniec.
Milej nocy i nowego tygodnia!
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 07:14   #1140
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam wszystkie
nie zagladalam w wekend nawet bo czas jakos tak szybko zleciał...

W sobote byłam u dentysty.Stwierdzila ze mam jeszcze do zaleczenia 3 dziurki czyli sporo,one sie mnożą chyba...ale nie dam rady teraz leczyć bo bez znieczulenia mi robi i nie da sobie powiedziec ze sie boje.Wychodze z tamtąd w stresie,upocona i czuje sie masakrycznie....to nie dla mnie takie tortury na żywca!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości