Chłopak ze mną zerwał po 3 latach -czyja to wina - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-11, 19:51   #1
Qrola
Raczkowanie

Chłopak ze mną zerwał po 3 latach -czyja to wina

D

Edytowane przez Qrola
Czas edycji: 2014-05-12 o 21:20
Qrola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 19:58   #2
summer_sadness
Raczkowanie

Dot.: Chłopak ze mną zerwał po 3 latach -czyja to wina

Cytat:
Napisane przez Qrola Pokaż wiadomość
Witam
Chciałabym was się spytać o poradę -kogoś kto oceni sytuacje trzeźwo.
Wczoraj zerwał ze mną chłopak.
Zaczęło się od tego ,ze chciał iśc z kumplami na piwo i na koncert ale miała iśc nasza taka koleżanka z nimi, ja się zgodziłam ,ale pod warunkiem ,że ona nie będzie szła.
Gdy się dowiedziałam,ze ona będzie dałam mu warunek, że przyjade do niego ale zostajemy w domu. Głupia jadąc do niego wystroiłam sie w szpilki.
Po wypiciu kilku łyków alkoholu zgodziłam się iśc z nimi na ten gupi koncert mimo ,ze nie słucham takiej muzyki, ale niestety daleko nie zaszłam w tych butach bo były nowe i nie rozchodzone.
Jak wróciłam z chłopakiem do domu pokłóciliśmy się (ostatnio cały czas to robimy), nie dałam rady wytrzymać i uderzyłam go w policzek.
Wtedy on wybuchnął wrzeszcząc, że go ograniczam i ze mną zerwał płacząc i zaczął mnie przepraszać za to ,ze to zrobił.
Przyznam ,że to mnie zszokowało, nigdy tego nie zrobił jak już to w kłótni ja to nie umyślnie robiłam.
Nie wiem jak sobie z tym poradzić, z czasem zaczynam myśleć, że może to ja jestem jakaś nienormalna i chorobliwie zazdrosna, ale mi chodziło tylko o ta laskę bo jej nie ufam.
Myślicie, że jest jakaś szansa na jego powrót?, jak się zachować, żeby go odzyskać?

Po pierwsze, jak można czegokolwiek zabraniać swojemu chłopakowi? Jesteś jego mamą?
Po drugie, zabroniłaś mu pójścia, bo nie ufasz tej koleżance. A ja sądzę, że nie ufasz swojemu chłopakowi.
Faktu spoliczkowania nie będę komentować, bo to jest żałosne. Myślę, że jesteś osobą bardzo zazdrosną i dominującą w związku. Pewnie chłopak ma już tego dość i dlatego zerwał. W ogóle, co to za idiotyczny pomysł z dawaniem jakichś warunków Czy ta dziewczyna jest dla Ciebie zagrożeniem, że posuwasz się do takich działań, gdy jest szansa, iż ona będzie w pobliżu Twojego chłopaka?

Ile macie lat?
summer_sadness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 19:58   #3
Floydka
little hungry lady

Oczywiście, że jesteś przewrażliwiona. Przykro mi to przyznać, ale najwidoczniej powodem rozstania jest Twoja... podejrzliwość i kontrolowanie go. Przecież nigdzie nie jest powiedziane, że od razu Twój własny chłopak zdradziłby Cię na koncercie pośród tłumu ludzi z jakąś koleżanką. Jak kocha i jest mu dobrze z Tobą to nie myśli o zdradzie, a kobieta w każdej innej widzi potencjalną rywalkę, nawet jeżeli ta nikomu nie zagraża
Stary 2014-05-11, 19:59   #4
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

o co się pokłóciliście? o co kłócicie się ciągle? dlaczego zabraniałaś wyjśc chłopakowi na koncert, jeśli pójdzie z nim i jego kumplami jakaś dziewczyna? no i dlaczego bijesz swojego faceta? to nie świadczy o Tobie dobrze.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 20:00   #5
Qrola
Raczkowanie

Chodziło mi o to ,że przez cięzki okres w życiu licencjat, egzaminy itp chciałam ,żeby przynajmniej mięsiąc poświecił mi ,a nie latał tak z kumplami na piwo. Wcześniej mu tak nie zabraniałam.
Nie jest dla mnie ta dziewczyna żadnym zagrożeniem, nawet nie wiem czego tak się zachowałam, teraz tego strasznie żałuje, ale nie wiem jak to naprawić :/

Edytowane przez Qrola
Czas edycji: 2014-05-11 o 20:02
Stary 2014-05-11, 20:00   #6
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Konto usunięte

Uderzyłaś go. Nie w ramach samoobrony, tylko jako agresor. Nie myśl o wracaniu do niego, bo dobrze zrobił, tylko o porządnej pracy nad sobą.
Nie bardzo rozumiem, w jaki sposób miałby się pozbyć koleżanki, tym bardziej, że była tam w grupie. Zabronić jej wyjścia ze znajomymi? Chora zazdrość, no chyba że faktycznie miałaś do niej solidne podstawy, co wciąż niestety Cię nie usprawiedliwia.

Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Czas edycji: 2014-05-11 o 20:03
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 20:01   #7
201609102148
Konto usunięte

Eee... Tu nie chodzi o to, że nie ufasz tej lasce. Ja też nie ufam wszystkim naokoło.
Tu chodzi o to, że nie ufasz swojemu chłopakowi. A co to za związek bez zaufania?

Miał rację, że zerwał, ograniczałaś go, zachowywałaś się jak rozkapryszona księżniczka i uderzyłaś (!). Jeśli ma choć trochę oleju w głowie- nie masz szans, żeby go odzyskać.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 20:05   #8
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Chodziło mi o to ,że przez cięzki okres w życiu licencjat, egzaminy itp chciałam ,żeby przynajmniej mięsiąc poświecił mi ,a nie latał tak z kumplami na piwo. Wcześniej mu tak nie zabraniałam.
Nie jest dla mnie ta dziewczyna żadnym zagrożeniem, nawet nie wiem czego tak się zachowałam, teraz tego strasznie żałuje, ale nie wiem jak to naprawić :/
chciałaś, żeby przez miesiąc spotykał się tylko z Tobą? Licencjat i egzaminy to taki czas, kiedy powinnaś poświęcić na naukę moim zdaniem, ale co ja tam wiem. Nie wiem, co by przeszkadzało, gdybyś Ty się uczyła a on był gdzieś z kumplami. No ale... bluszczem trochę chyba jesteś.
ograniczałaś chłopaka, nie ufasz mu (to jedyny powód Twojego "nie pojdziesz, jak ona pójdzie" skoro nie czujesz się zagrożona), a teraz jeszcze go uderzyłaś. Nie dziwię mu się, że Cię zostawił.
Stary 2014-05-11, 20:07   #9
Qrola
Raczkowanie

W sumie on też bywał zazdrosny, kazał mi zerwać z kolegą znajomość, mimo ,że nic nas nie łączyło , a gdy kiedyś wychodziłam z koleżankami do klubu chodził najeżony i się do mnie nie odzywał.
Żeby naprawić stosunki między nami ograniczyłam stosunki ze swoimi znajomymi do tego stopnia, że zaczęłam wychodzić tylko z nim i jego kumplami.
Teraz tego żałuje.

Edytowane przez Qrola
Czas edycji: 2014-05-11 o 20:08
Stary 2014-05-11, 20:09   #10
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

I o tym wszystkim piszesz dopiero teraz, kiedy wizażanki stwierdziły, że chłopak dobrze zrobił.
Bardzo... schematycznie postępujesz.
Stary 2014-05-11, 20:11   #11
Minna
Zielona Driada

Przecież nie ukrywał, że owa koleżanka tam będzie, niczego nie kombinował, więc skąd ten brak zaufania??
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 20:14   #12
ajah
wańka wstańka

Zachowałaś się paskudnie.
Tez bym z tobą nie wytrzymała.
Stary 2014-05-11, 20:14   #13
Qrola
Raczkowanie

Kisielova
Może i dobrze zrobił, tyko po co były jego teksty, że robi to dla mojego dobra bo mnie kocha itp. Przez to cały czas mam nadzieje.
Jestem nawet zdolna pracować nad sobą ale nie wiem nawet od czego zacząć przeproszenia go, czy dać mu lepiej spokój i jak będzie chciał to się odezwie.
Stary 2014-05-11, 20:15   #14
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Dać mu spokój, zmienić się (ale tak realnie, a to trwa!) a potem może próbować kombinowac nad związkiem jakimkolwiek.
Stary 2014-05-11, 20:18   #15
summer_sadness
Raczkowanie

Cytat:
W sumie on też bywał zazdrosny, kazał mi zerwać z kolegą znajomość, mimo ,że nic nas nie łączyło , a gdy kiedyś wychodziłam z koleżankami do klubu chodził najeżony i się do mnie nie odzywał.
Żeby naprawić stosunki między nami ograniczyłam stosunki ze swoimi znajomymi do tego stopnia, że zaczęłam wychodzić tylko z nim i jego kumplami.
Teraz tego żałuje.

Szkoda, że dopiero teraz o tym piszesz. Być może owe problemy miały podłoże gdzieś indziej.
Czytajac to wszystko, można wywnioskować, że raczej nie dorośliście do poważnego związku. Ty go bijesz, stawiasz warunki, on zabrania Ci wychodzić ze znajomymi.
summer_sadness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 20:29   #16
Qrola
Raczkowanie

Może nie dorośliśmy jestem jego pierwszą poważna dziewczyna, ja już byłam w kilku związkach. Może też za mało się wyszalał w życiu.
Zastanawiam się tylko czy to możliwe, że po czasie będzie chciał ze mną chociaż porozmawiać i jak mu dam spokój to zateskni i będzie chciał wrócić czy raczej dojdzie to wniosku, że te trzy lata ze mną to pomyłka.
Stary 2014-05-11, 20:56   #17
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie dorośliśmy jestem jego pierwszą poważna dziewczyna, ja już byłam w kilku związkach. Może też za mało się wyszalał w życiu.
Zastanawiam się tylko czy to możliwe, że po czasie będzie chciał ze mną chociaż porozmawiać i jak mu dam spokój to zateskni i będzie chciał wrócić czy raczej dojdzie to wniosku, że te trzy lata ze mną to pomyłka.
Ja bym od Ciebie uciekla, na pewno bym nie dala szansy osobie, ktora mnie uderzyla. Sa granice, ktorych przekraczac NIE WOLNO.
Stary 2014-05-11, 21:47   #18
201605300922
Konto usunięte

Jakby mi facet dał za przeproszeniem po pysku, w dodatku nie mając racji, to też bym z nim zerwała, nawet po trzech latach. Masz co chciałaś.

NIE MA różnicy między uderzeniem przez kobietę albo przez mężczyznę, w obu przypadkach oznacza to po prostu brak szacunku i niezrównoważenie emocjonalne. Wmawia nam się, że jak kobita da z liścia, to dziad pewnie zasłużył, ale jak facet uderzy, to damski bokser, to chyba jedyny przypadek, gdy kobietom w opinii ogółu wolno więcej. Ale tak nie jest.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 08:33   #19
201803290936
Konto usunięte

Podsumowując:
1. Strzelanie fochem bez powodu.
2. Brak zaufania do faceta.
3. Zmienianie facetowi planów, "bo tak mi się podoba" (buty to była niezła wymówka, trzeba było myśleć wcześniej).
4. AGRESJA.

Mam nadzieję, że chłopak pójdzie po rozum do głowy i trwale z Tobą zerwie, bez oglądania się za siebie. Może sprawi to, że przemyślisz sobie pewne sprawy i zrozumiesz co zrobiłaś i jaka jesteś. Na razie refleksji w Tobie jest niewiele.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 10:33   #20
nadijka
Rozeznanie

Podejrzewam, że teraz zacznie się wybielanie, że w sumie to on już od dawna był be i sobie zasłużył na to, co zrobiłaś.
Jeśli mój facet by mi robił takie fochy, decydował, czy Bogu ducha winny kolega ma iść z nami na koncert, marudził i kazał mi wracać z powodu byle pierdoły (znajomi musieli mieć niezłe miny...), a w końcu uderzył mnie, byłoby to nasze ostatnie spotkanie, choćbym nie wiem jak tęskniła. Nie radzisz sobie z własnymi emocjami, jesteś agresywna, zaborcza i jeszcze próbujesz to usprawiedliwiać - ok, masz licencjat i co z tego? to normalny etap na studiach, w DOROSŁYM życiu, a nie jakaś choroba, w której chłopak musi Cię trzymać za rękę non-stop.
nadijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 11:33   #21
kennedy
Zakorzenienie

zepsulas mu wieczor.

zamiast isc z nim i bawic sie, ty zalozylas niewygodne buty ( na koncert>?) , strilas fochy, i walnelas w twarz.

naprawde dalabym ci autorko z 16 lat...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 13:36   #22
ciekawskanadia
Raczkowanie

Zrezygnowałaś z przyjaciół dla chłopaka? W normalnym związku nie trzeba rezygnować z niczego. A takie fochy, nie odzywanie się jak gdzieś wychodziłaś to istna dziecinada. Chyba, że macie po 16 lat, to rozumiem.
ciekawskanadia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 14:17   #23
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
On ogranicza Twoje kontakty ze znajomymi. Zgadzasz się na to (dla mnie kosmos). Ty nie pozwalasz żeby koleżanka z nimi szła na koncert (jak chcesz to osiągnąć - nie wiem? Jaką masz nad nią władzę?), bijesz swojego chłopaka ..... Normalnie brazylijska telenowela.
Dobrze że się rozstaliście bo strasznie jesteście toksyczni.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 14:22   #24
Margola1910
Przyczajenie

GG do Margola1910

Co zrobić? Ogarnąć się. Ok, rozumiem zazdrość ale gdzie twoje zaufanie do TŻ? Moim zdaniem oboje nie dorośliście do bycia w związku. Nawzajem siebie ograniczać - no nie jest to zbyt ciekawa opcja. Jestem osobą z natury dosyć zazdrosną ale staram się z tym walczyć. Nie wyobrażam sobie czegokolwiek zabraniać swojemu TŻowi. A wiesz czemu? Bo kocham go, ufam mu i chce żeby był ze mną szczęśliwy. Nie wolno ograniczać swojego świata tylko do ukochanego. Pierwszy twój błąd był taki że pozwoliłaś aby TŻ odciął Ciebie od znajomych. Kolejne to Twoja chorobliwa zazdrość, agresja i zbyt impulsywne działanie. Powinnaś popracować nad poczuciem własnej wartości, proponuje też znaleźć jakąś pasje, zainteresowanie. Takie zajęcia z np. sztuk walki potrafią nieźle poprawić samoocene i zadbać o sylwetke. Z chłopakiem się definitywnie rozstań bo widać, że nic z tego nie będzie. Zamknij ten rozdział.
Margola1910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 14:46   #25
szczesliwa_mamusia
BAN stały

Każde z Was ma trochę racji, nie nam to oceniać. Postąpił tak, jak postąpił - miał do tego prawo. Ty wysuń wnioski z całej tej sytuacji.
szczesliwa_mamusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 15:46   #26
mary_poppins
sissy that walk

Bez względu na to o co poszło, jak wyglądał cały Wasz związek i kto miał rację, przegięłaś pałę bardzo konkretnie - uderzyłaś go. Po czymś takim w żadnej sytuacji nie warto postępować inaczej niż odchodząc. Nie tylko facet bijący kobietę to zero.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 15:53   #27
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz tego żałuje.
Po co ograniczałaś? I co z tego teraz masz? Zero swoich znajomych.

Dlaczego go uderzyłaś? Nie dziwię się, że odszedł. Gdybyś była w odwrotnej sytuacji to zostałabyś?
Widać, że oboje sobie nie ufacie - Ty jesteś zazdrosna o jakieś koleżanki, on o kolegę. Dajcie sobie spokój.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 16:04   #28
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Witam
Chciałabym was się spytać o poradę -kogoś kto oceni sytuacje trzeźwo.
Wczoraj zerwał ze mną chłopak.
Zaczęło się od tego ,ze chciał iśc z kumplami na piwo i na koncert ale miała iśc nasza taka koleżanka z nimi, ja się zgodziłam ,ale pod warunkiem ,że ona nie będzie szła.
Gdy się dowiedziałam,ze ona będzie dałam mu warunek, że przyjade do niego ale zostajemy w domu. Głupia jadąc do niego wystroiłam sie w szpilki.
Po wypiciu kilku łyków alkoholu zgodziłam się iśc z nimi na ten gupi koncert mimo ,ze nie słucham takiej muzyki, ale niestety daleko nie zaszłam w tych butach bo były nowe i nie rozchodzone.
Jak wróciłam z chłopakiem do domu pokłóciliśmy się (ostatnio cały czas to robimy), nie dałam rady wytrzymać i uderzyłam go w policzek.
Wtedy on wybuchnął wrzeszcząc, że go ograniczam i ze mną zerwał płacząc i zaczął mnie przepraszać za to ,ze to zrobił.
Przyznam ,że to mnie zszokowało, nigdy tego nie zrobił jak już to w kłótni ja to nie umyślnie robiłam.
Nie wiem jak sobie z tym poradzić, z czasem zaczynam myśleć, że może to ja jestem jakaś nienormalna i chorobliwie zazdrosna, ale mi chodziło tylko o ta laskę bo jej nie ufam.
Myślicie, że jest jakaś szansa na jego powrót?, jak się zachować, żeby go odzyskać?
W tym momencie przestaję czytać.
Moja odpowiedź na tytuł wątku: ...i dobrze zrobił.
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 20:21   #29
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Ale kosmos... Rozumiem, że masz teraz ciężki czas (sama piszę pracę magisterską i czeka mnie ostatnia sesja, więc stresów mi nie brakuje i też mam odpały), ale bez przesady... Po co komuś niestabilna emocjonalnie i agresywna partnerka?
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 10:28   #30
Deborah100
Zakorzenienie

Ja tylko nie rozumiem jednego....jakby była odwrotna sytuacja: Tż mnie uderzył - zostaw drania, zgłoś na policję itd...A gdy to kobieta uderzyła faceta to już nie ma takiej nagonki.
Brak szacunku w związku to koniec takiej relacji. A ona nie szanowała swojego faceta, bo odważyła się podnieść na niego łapska.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości