|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
No to mnie teraz zabilas
Mysle, ze jednak mniej marudne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1202 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#1203 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Kochany
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Tęsknilam za Tobą
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
pewnie że może. ja nawet wole kawowe.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ja i ja tęskniłyśmy za twoim ciętym językiem
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-05-11 o 22:05 |
||
|
|
|
#1206 |
|
Zadomowienie
|
I Ja się podłączam
|
|
|
|
#1207 |
|
Wtajemniczenie
|
Martyna i jak sytuacja z facetem? skruszał trochę? Nie łam się, faceci są z marsa
przysmaruje z kwiatami i będzie przepraszał za swoje głupie gadanie zobaczyszDziś udało mi się uśpić pannę Ewę po raz pierwszy w wózku na spacerze, włączyłam turbolulanie i jakoś przysnęła. Długo nie naspała co prawda, ale dzisiaj ma dzień "mamo-nie-opuszczaj-mnie", więc każda próba położenia jej w kołysce, wózku czy na łóżku samej kończyła się szybkim wybudzeniem. W końcu poddałam się, położyłam się obok niej, między nami obowiązkowo jej przyjaciel cyc i spałyśmy 3 godziny ![]() Tylko jak tu sprawić, żeby wieczorem szybciej zasypiała. Z kąpielą czy bez, niezależnie od godziny, czy to 20 czy przed czy po, zwykle to trwa półtorej godziny. Cycka się, wierci, zapełni pampersa, przysypia, ja ją przewijam bo przecież nie zostawię jej w tej kupie na noc, ta się przebudza niezadowolona że dobieram się jej do gaci, znowu się cycka, wierci, przysypia. Co ja próbuje po cichu wstać z łózka, ta kuma że nie halo i woła cycka... Co do chusty zaczęłam zastanawiać się nad elastyczną. Może tak zacznę i zorientuję się, czy panie w ogóle przypasuje takie chustonoszenie zanim zainwestuję w drogą wiązaną |
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe znajdujesz czas na zrobienie obiadu, ogarniecie domu, czy nawet zrobienie siku? Zazdroszczę troche ze mozesz pospac z Ewa bo ja mojemu jestem.zbędna, ale z drugiej strony ja juz po 15 min lezenia z cycem.zaczynam sie nudzić i myśleć co bede robić jak Mikolaj usnie.
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe - a smoczka używacie? ja tak Przemo "oszukuję". jak wiem, że się najadł, a wybudza się przy przewijaniu, odbijaniu i dziobie mnie, to zapycham go smoczkiem właśnie i odkładam do łóżeczka.
udało mi się dziś zrobić fotę, mimo, że było szaro i ponuro. zobaczcie różnicę - pierwsze zdjęcie z wtorku (wtedy byliśmy u dermatologa) - koszmar po prostu, drugie z dziś - znaczna poprawa, prawda? |
|
|
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
Margo - ale masz spryciulę synka
![]() Limonka - ciemieniuchy jeszcze nie mamy na szczęście, ale zaczyna się jakby delikatnie łuszczyć skóra na głowie... w każdym bądź razie zamówiłam szampon w piance z firmy Mustela - ma dobre opinie i podobno radzi sobie z ciemieniuchą. martyna - co do twojego tza to brak słów... Często mu się zdarzają takie akcje ?Święta racja!. Mój też mnie wkurza nieraz takim gadaniem że on to by chętnie posiedział sobie z małym w domu. Tylko że jak on siedzi sam z nim w domu, to tylko siedzi - w dosłownym tego słowa znaczeniu. A jak ja siedzę to krasnoludki mi przychodzą pozmywać, pościelić, wstawić pranie, odkurzyć itepe itede...
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-05-11 o 22:22 |
|
|
|
#1211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zdawałam sobie sprawy , że to było aż takie straszne dobrze, że już coraz lepiej to wygląda. Biedaczek malutki |
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja i cięty język? No coś ty Cytat:
żeby jak najszybciej było jeszcze lepiej
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
tak, było aż tak strasznie. teraz widzicie, że nie przesadzałam, kiedy pisałam o jego wyglądzie, że mi się płakać chce..
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia welcome back
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1217 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tak a propos TŻ- wczorajszą noc mój małż musiał słuchać wrzeszczącego Antka i moich pretensji, że mi nie pomaga a dziś jak Antoś śpi to na górze studenci sobie imprezę zrobili i małż też spać nie może. Powiedział, ze już woli drącego się Antka Ma za swoje![]() Chyba zapłacę tym studentom by częściej uczyli małża pokory
|
|
|
#1218 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Oczywiście powiedziałam pani doktor o pojawiających się wcześniej epizodach. 2. Niestety nie urlopik. Siostra przyleciała do Polski w związku z obowiązkami służbowymi i udało jej się tak zorganizować pobyt, że może kilka dni spędzić w domu. Do chrzcin Emilki nie zostanie, bo uroczystość jest zaplanowana na 13 lipca, więc za dużo by było tego dobrego ![]() Może jeszcze okazja się pojawi, kto wie. Dziewczyny nam trochę podrosną i ruszymy na mamuśkową wyprawę do Włoch ![]() Kiedyś człowiek się relaksował przy drineczku, a teraz tylko takie atrakcje mu zostały Cytat:
![]() Mam jednak nadzieję, że gdy oboje ochłoniecie, szybko uda Wam się rozwiązać Wasze problemy Trzymam za to mocno kciuki! Cytat:
2. Brawa! 5 kg to niewiele. Pozbędziesz się ich raz dwa.Muszę Wam powiedzieć, że u mnie waga poleciała szybciej niż się spodziewałam. Tydzień po porodzie miałam już tylko 3 kg na plusie i wchodziłam w swoje dawne ubrania. Brzuch też od razu zrobił mi się płaski, chociaż wiadomo, że brakuje mu jędrności. Teraz czekam tylko na zielone światło od lekarza, żeby wrócić do jakichś konkretnych treningów (lekkie ćwiczenia zaczęłam już teraz), żeby wyrzeźbić mięśnie i odbudować formę i kto wie... może jeszcze w tym sezonie wskoczę w bikini bez kompleksów ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za wsparcie w moich problemach ze snem. Jesteście kochane Mam nadzieję, że uporanie się z nimi to kwestia (jak najkrótszego) czasu. Wydaje mi się, że już ta noc była trochę lepsza. Może te ziołowe leki działają? Albo to efekt placebo ![]() Dziękuję również za rady odnośnie ciemieniuchy. U nas wyskoczyła na brewkach, więc szampon odpada. Na razie ratujemy się oliwką. Miłego dnia, dziewczyny
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Takie śpiące czy takie wykończone? Bo nie wiem jak interpretować ta ciszę. Lol
Z telefonu...
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wrzucę Wam jeszcze tekst znaleziony w sieci. Ja się uśmiałam, więc mam nadzieję, że Wam też poprawi humor z rana
![]() " Kiedy pojawia się w Twoim życiu noworodek zaczynasz odkrywać nowe prawa Murphy'ego:
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1222 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
wysłane z smartfona
|
||
|
|
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny i słoneczka
![]() U nas dziś szczepienia więc proszę o kciuki. Nocka jak zawsze (12,3,6), ale ja jakoś bardziej wymęczona :/ Może to jakiś kryzysik... Nie mniej jednak czas sie zwlec z łóżka gdyż śniadanie czeka. |
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka cieszę sie, ze nocka była lepsza. Trzymam kciuki za kolejne.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Tygrysku kciuki za szczepienia! Z telefonu...
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek
U nas pobudka przed 5 i teraz przed 8 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie zdawałam sobie sprawy, że to aż tak strasznie u Przemka wyglądało! poprawa jest bardzo widoczna na szczęście Cytat:
![]() U nas dzisiaj leje, leje, leje... mam nadzieję, ze ta senna pogoda będzie sennie wpływała na moje dziecko bo i ja mam ochotę przespać cały dzień |
||
|
|
|
#1228 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym już spanikowała że mi dziecko idealnie się nie prezentuje Cytat:
2. Żyjesz dzisiaj? Taka miła teściowa ![]() Od razu pomyślałam że w cieście był arszenik Cytat:
2. Gratuluję ![]() 3. Buzia Przemusia faktyczne wyglądała okropnie, współczuję. Najważniejsze że jest tak znaczna poprawa, oby szybko wszystko zeszło! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem to nie ma żadnego znaczenia, co do tej nawet jeśli tam wogóle jest minimalnej ilości kofeiny to nic nie będzie Kacperkowi. I tak jest pobudzony wystarczająco ![]() Ja też tęskniłam Limonka, cieszę się że wiesz co było i że masz na sen jakieś tabletki Aga9- Piotrek też robi pielgrzymki po łóżeczku ale w przewijak jeszcze nie walił |
|||||||
|
|
|
#1229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
i po długim weekendzie... ech teraz 5 dni do następnego ![]() ale po całkiem niezłej nocce, dzieciaki z poniedziałku kochane - NIunia zasneła sama, Antoś się fajnie bawi, więc jestem dobrej myśli. Zagniotłam już chlebek i biorę się za odkurzanie Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas pobudka o 1, 4 i 6 czyli rowniez standard. Padam. Ja chce chociaz 5 h pod rzad przespac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Kochany 

?
nie zdawałam sobie sprawy , że to było aż takie straszne
dobrze, że już coraz lepiej to wygląda. Biedaczek malutki 
żeby jak najszybciej było jeszcze lepiej

żonka swojego męża