|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() Wczoraj cały dzień chodziłam w białym i jest arcywygodny ![]() Mam dwa inne zakupione w styczniu albo lutym chyba to już tak mi się na obwodzie wpijały, że zakładałam je tylko na wizytę u gina i po powrocie do domu od razu zmieniałam na miękki sportowy. A teraz jest super ![]() Ktosiowa to super Pierwsza śpi. Oby drugi pod tym względem był nieodrodny ![]() ![]() Już doczytałam o zmianie planów ![]() karoylka słodkich snów ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-12 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Przepraszam za nie udzielanie się, ale tż dostarczył mi w sobotę dużo wrażeń...
wczoraj zaczelismy 39tc przez te zdarzenia nie mam zupełnie siły i się nie ruszam od wczoraj z łóżka. Do mojego porodu zostało 9 dni! ![]() Mam pytanie do mamuś, czy dzieciaczki (w szpitalu) w nocy były z Wami? Zastanawiam się czy jest możliwość wynajęcia położnej która będzie pomagać w nocy bo ja przeciez po zabiegu pewnie nie dam rady. A slyszalam o tych położnych od kogoś i nie wiem czy to prawda a plotki.
#4053 |
Zakorzenienie
|
Chansons ja kuiłam jeden stacjonarnie, wymierzyłam go i drugi na all, mam nadzieję że będzie dobry
![]() do tego druga koszula do karmienia, to chyba mam wszystko, prócz mega zapasu podkłądów, ale to tz mi kupi jakby brakło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja była od początku ze mną, ale ja sn. W noc po cc jeżeli nie będziesz jeszcze spionizowana raczej standardową procedurą jest zabranie dziecka na noworodki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Wtajemniczenie
|
Lu7 chyba nie trzeba takowej położnej wynajmować. Zdaje się, że wystarczy poprosić, by na noc dzidziuś był zabrany na oddział noworodkowy. Możesz nawet wyrazić takie życzenie/prośbę przy przyjęciu na oddział
![]() Paulka a tak właściwie skoro dziewczynki są główkowo to i tak wolisz cc? Wiesz, Twoje dzieciaczki nie będą tak wyrośnięte jak np. nasze wątkowe majeczki po 4 kilo ![]() Ktosiowa ale ty po prostu rodzisz z koleżanką, która tam w szpitalu pracuje i liczysz na jej dyżur czy też ona będzie Twoją doulą? Nie wiem jak u Ciebie na Śląsku, ale np. w moim szpitalu w Jeleniej Górze owszem, doulę mieć mogę, ale ona się do porodu jakby nie miesza. Jest tylko w formie osoby towarzyszącej. Po zmianie prawa nie ma możliwości "wynajęcia" indywidualnej położnej do "obsługi" mnie i dziecka. Na zmianie są trzy położne i mogę co najwyżej wybrać, z którą z nich chcę rodzić (o ile nie będzie jak sama mówisz natłoku rodzących).
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-12 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Raczkowanie
|
dziękuję pięknie za informację !
![]()
#4058 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie po weekendzie
![]() ja w zielarskim ale w aptekach też są ![]() dzięki dziewczyny za te liście to i ja będę piła kilka razy za dzień ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Wtajemniczenie
|
Dziś się nie wyspałam, pogoda dobija i zaczynam się złościć na wszystko. Jak to jest, że tu co chwilę jakiś poród a u mnie taka cisza? Zwariuję chyba. Nic się kompletnie nie dzieje i nachodzą mnie jakieś stresy. Boję się, że będę musiała mieć wywoływany poród, albo, że jak trafię do szpitala to się okaże, że nie ma miejsc i mnie wyślą do innego. A ja chcę tu. No i mam podły humor przez to wszytko, proszę pocieszać
![]()
#4060 |
Wtajemniczenie
|
MamoKtosia spotkałam się z teorią, że na pełnię księżyca dzieci się "bardziej" rodzą, a pełnia w środę
![]() ![]() Iemand a sądzisz, że Twoje dziecię dostanie sygnał do wyjścia jak ty taka podenerwowana chodzisz? Chill out i wyluzuj ![]() ![]() Poza tym zaufaj mocy pełni w środę o której napisałam powyżej ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-12 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do cesarki, jak to lekarka mówiła jest większe prawdopodobieństwo że coś może się stać, chodzi tu o ciąże jednojajową/jednokosmówkową. Gdyby to była ciąża dwujajowa pewnie bym się zdecydowała na SN. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mówisz, że pełnia idzie? Hmm, ale TŻ coś marudzi na rodzenie w czwartek bo tenisa ma ![]() no oczywiście! Tylko pamiętajcie, że takie sytuacje nie sprzyjają rozkręceniu laktacji jeśli komuś na kp zależy - bo wtedy jak dziecko płacze w nocy to dostaje do dzioba butlę. Z reguły też przyjeżdża rano do mamy już nakarmione i tym sposobem mamy 8-10 godzin bez karmienia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie ja slyszałam, o pomocy na Twojej sali, że dziecko jest z Tobą, ale położna na Twoje zawołanie a w nocy chyba na sali razem z Tobą i dzieciątkiem ale pewna nie jestem ![]()
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |
Zakorzenienie
|
Przyznam się, że wczoraj próbowałam, wyczułam czas kiedy była bardzo aktywna i do dzieła... Nie wiem jak efekty, bo od jakiegoś tygodnia coraz ciężej mi wyczuć konkretne ruchy czy kopniaki, chyba już ma za mało miejsca
![]() Jeju, jak Ci fajnie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4069 |
Rozeznanie
|
justiwi
spotkałam się z teorią, że na pełnię księżyca dzieci się "bardziej" rodzą, a pełnia w środę ![]() ![]() No to fajnie bo w środę umówiłam się z położną że mam do niej na dyżur do szpitala pojechać i mnie zbada. Może już mnie nie puści i będę rodzić ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do drugiego - ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tym podkładom to może zrób zdjęcie tż-ta komórką, coby nie pomylił ![]() ![]()
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanko do mamuś, które już urodziły i które zakupiły ochraniacz na materac - używacie tego w ogóle? Stosujecie pod materac czy pod prześcieradło? mam zamiar ubrac łóżeczko i się zastanawiam, czy już, czy nie za wczesnie, boję się, ze cos się stanie z materacem, jak przykryję go tym ochraniaczem i tam powietrze nie będzie dochodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ssak śpi więc ja wrzucę swój opis pordu. A nóż widelec komuś pomoże ![]() No więc jak wiecie leżałam w szpitalu od dłużeszego czasu przed porodem. 25 kwietnia od 4 miałam regularne skurcze co 5 minut poszłam do położnej ta sprawdziła tętno małej i stwierdziła, że to to. Kazała się pakować i na porodówkę. Tam KTG, Skurcze powyżej 100 3 badania szyjka nie rozwiera. Ale z każdą godziną skurcze cichły i tak wyciszyły sie do 0 ![]() I tak mi leciały dni tam dni. Dwa razy dziennie ktg, gdzie codziennie coś się nie podobało. Jak nie za spokojna to za ruchliwa i tak w kółko. Ale ja czekałam... Aż wkońcu pamiętnego 03.05.2014r ![]() ![]() ![]() Zaraz przyszedł inny lekarz i stwierdził ze pęcherz pełen i stwierdził że ja dziś urodzę. Przebił i zrobiło się ciepło i mokro... W między czasie przyjechał mąż z mamą i ciocią. Na początku skurcze ok, a między nimi śmiech i opowiadanie o dupie maryni ![]() Z każdą minutą nasilały się i ok 11 poszliśmy do wanny tam relaks bo skurcze bolały, ale dało się przeżyć. Podobno darłam się jak dzika ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie dostałam jej na piersi od razu bo pępowina krótka. Mąż dzielnie przeciął i dostałam ją do siebie ![]() Leżała sobie u mnie a mnie szyli. Długo i dokładnie. Do tego dostałam znieczulenie. Dwie godziny na sali porodowej i później na salę do siebie. Miałam jednoosobową z łazienką na dwa pokoje. W pokoju obok koleżanka z gimnazjum ![]() Ogólnie ból opisywałam w skali do 10 na 7, także wytrzymałabym więcej jeszcze. Przy partych już nie bolało. Zostałam nacięt, bo wolałam to niż popękać w każdą możliwą stronę. Nie czułam nacinania. Opieka na porodówce super, ale już noworodki i położnictwo tragedia. Nikim się nie przyjmują i zero pomocy. Po 40 minutach zrobiłam siku, a na drugi dzień już coś więcej. Od razu chodziłam i nie poddawałam się. Zero przeciwbólowych i innych. Dałam radę i powiem Wam, że jestem spełnioną kobietą, która przetrwa wszystko!!! Ogólnie poród I faza 4,45 h , II faz 25 minut
#4073 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pieknie się czyta ![]() ![]()
![]() |
#4075 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszę jeszcze pranie porobić (a pogoda do schnięcia kiepska), przygotować łóżeczko i w ogóle jeszcze tyle rzeczy.... ![]() Kasiabku - dzielna kobieta z Ciebie ![]() ![]() Witam się poniedziałkowo ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę na śniadanko! Gratuluję nowych tygodni ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do mojego szpitala, to jest tylko jeden i położne chcąc nie chcąc się znają/kojarzą. Na SR było to wytłumaczone tak, że mogę owszem przyjść ze swoją położną (wynajęta lub nie - to już indywidualna sprawa) ale ona nie może odbierać porodu bo nie może podpisać żadnych dokumentów. Owszem, może położna z dyżuru podpisać się pod moim porodem, ale w razie jakichś zastrzeżeń czy coś to na papierze jest kto inny niż był fizycznie i kto inny bierze odpowiedzialność. Chcąc tego uniknąć oficjalna informacja jest taka, że wynająć swojej położnej. Druga rzecz, to wynająć którąś z Pań pracujących w szpitalu, ale to też grozi ryzykiem, że któraś z "koleżanek" nie będzie zadowolona, że ta druga sobie dorabia jakby ich kosztem. Mam nadzieję, że teraz jest to nieco bardziej jasne dla Ciebie. Generalnie, specyfika szpitala i standard opieki sobie a życie sobie ![]() Nihil novi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() MyskaO Ramona słyszałam o giga kupach ale nie o giga siuśkach. Jak dziecię ma pampersa, body/pajaca i śpi w rożku to prawdopodobieństwa "dosikania" do materaca uważam za nikłe raczej... Może na początek podłożyć pod prześcieradło tetrę/flanelę/ręcznik a po kilku pierwszych nocach będzie widać, czy się dziecko rozkopuje totalnie w nocy tak, że nawet w rożku nie śpi czy tez jest zakokonione i rykoszetem nigdzie siki nie pójdą.. ![]() Acha ale jeszcze kwestia ewentualnego ulewania i wymiocin dochodzi o czym zapomniałam ![]() No to chyba jednak dałabym ten ochraniający podkład ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-12 o 10:23 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Wtajemniczenie
|
Ja to normalnie mam pecha
![]() Babeczka wysłała mi wózek kurierem pocztowym we wtorek, w środę już był w Warszawie a ja go do tej pory nie mam i nie wiadomo czy będę mieć w ogóle ![]() ![]() ![]() Zawsze coś ![]() ![]() ![]()
#4080 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super opis ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.