|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. III
Zamawiam dziś książki po małej przerwie.
Ale niestety nie dla siebie tylko na prezenty. Dla mamy Zaklinacz czasu, a dla kuzynki Sześć lat później. ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Dobra mam mały dylemat, bo nie wiem czy Sześć lat później wziąć w twardej czy w miękkiej. Osobiście jaką okładkę wybrałybyście? ;P
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wzięłabym w twardej
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Też się skłaniam ku twardej, ale jeszcze nie zdecydowałam. :P
|
#3634 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() Ale na prezent fajniej wygląda! Zależy, kto co lubi!
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wolę twardą, wydaje mi się, że dłużej pożyje taka książka
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla siebie kupiłabym w miękkiej, ale na prezent - w twardej![]() Planuję książkowe zakupy pod koniec maja, póki co czytam to, co mam na półkach
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
No i będzie w twardej oprawie.
O ile mi przyślą, bo na stronie pisze, że dostępnych 9 egzemplarzy, a nadal moja paczka nieskompletowana.
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam wczoraj cudowny sklep
Z książkami i różnymi starymi rzeczami - jakieś sztućce, szkatułki itp. Wygrzebałam sobie "Katedrę Marii Panny w Paryżu" bardzo ładne wydanie, w twardej oprawie, nic a nic nie zniszczona, do tego Grzesiuka "Boso, ale w ostrogach" i "Dziennik powstańca". Trochę poddenerwowana podeszłam do pana, żeby zapłacić - nigdzie nie było cen, ale pomyślałam, że najwyżej jak będzie powyżej 50zł to podziękuję i odłożę, Pan mnie kompletnie zaskoczył wyskakując z 9zł - okazało się, że wszystkie książki są po 3 zł, nieważne jaki mają stan Żebym wiedziała, to bym przegrzebała cały sklep, bo dużo tego mieli, ale nie było czasu.. Wrócę tam niebawem
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Ojoanna29 pozazdrościć takiego sklepu
Ja na razie powstrzymuje się z zakupami. Może jak znowu będzie jakaś większa akcja obniżkowa to się wtedy na coś zdecyduje, póki co czytam to co leży na półkach i czeka na swoją kolej.
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3642 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() Skończyłam Zanim się pojawiłeś... Tyle emocji! Bardzo się wzruszyłam. Ogólnie majstersztyk!
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawno w jakimś antykwariacie nie byłam
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj kupiłam "Kwiaty na poddaszu" za 12,90 - w twardej oprawie
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
W Galerii Żoliborz - jest tam supermarket Simply i Pepco. Warto się przejechać jak się ma dużo wolnego czasu
Sklep jest na 1 piętrze, ale nawet nie wiem jak się nazywa.. Muszę wyciągnąć tam tż znowu ![]() Byłam dzisiaj w bibliotece, wypożyczyłam sobie "Metro 2034" i dla siostry jakies książki do matury - szkoda, że można mieć na koncie tylko 5, tyle różnych fajnych znalazłam.. Poza tym wymieniałam się ostatnio na LC, dostałam "Sekretną księgę Dantego" i "Grobowiec"
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam info na maila: weekend z matras.pl do 40% Rabat rośnie od ilości książek w koszyku 5% na 2 10% na 3 15 % na 4 itd.
Promocja bez rewelacji, ale może się komuś przyda
|
#3647 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Dziewczyny, czy korzystałyście z odbioru paczek na stacjach Orlen? Taką opcje ma Weldbild, ciekawa jestem czy to sprawnie działa?
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Naklikałam się w matrasie różnych książek, ale rabat wskakiwał mi tylko 15%, nawet jak wsadziłam do koszyka 8
Co prawda nalicza się od cen tych już po rabacie i np za "Nawałnicę mieczy" w filmowej okładce wychodzi 30zł, ale jakoś nic nie muszę mieć w tej chwili, więc chyba sobie odpuszczę...Fajnie, że na książki w zapowiedziach też wchodzi, może tam coś wygrzebię
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie jest remont lokalu, w którym był Matras, ale myślałam, że to tylko remont, a nie likwidacja...
ale faktycznie na matras.pl nie wskazuje już sklepu w Lublinie Bardzo mnie to zmartwiło, bo głównie kupowałam w Matrasie ostatnio...
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2014-05-10 o 11:19 |
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak pisałam wcześniej, wydawało mi się, że jest tylko remont, a nie likwidacja, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości napisałam do nich i odpowiedź bardzo mnie cieszy: "do końca maja księgarnia jest w remoncie", potem znowu otworzą
U mnie znowu pada deszcz dzisiaj bez kawy albo dwóch się nie obejdzie A jak tam u Was z pogodą?Przeglądałam ostatnio zapowiedzi wydawnicze i nic ciekawego mi się nie rzuciło w oczy, macie jakieś ciekawe tytuły na oku?
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2014-05-12 o 10:48 |
|
|
|
#3653 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Hej.
U mnie wczoraj było ładnie ale zimno. Dzisiaj właśnie padało ale się przejasnia. Musi bo mam zamiar zrobić pranie ![]() Ale ogólnie jest zimno. Chciałam coś kupić na Matrasie ale obnizyli wiekszosc ksiazek do ok 16% To bez sensu... Czytam teraz Dolinę umarłych .- Gerritsen. Nawet nawet się w kręciłam ale ogólnie słabe są te książki. Zamówiłam sobie w bibliotece książkę Karin Slaughter. Ta pisarka jest świetna. Z nowości chciałabym nowa Simons i Echa pamięci. I książkę Magdaleny Makarowskiej
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2014-05-12 o 11:11 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Ja skończyłam Szczęśliwą ulicę Marklund całkiem przyzwoity kryminał/thriller.
Teraz czytam Kocham Paryż. Echa pamięci zapowiadają się interesująco, nie czytałam jeszcze Katherine Webb, a jej poprzednia książka Dziedzictwo wydaje się bardzo ciekawa, uwielbiam książki z rodzinnymi tajemnicami i retrospekcje w czasie, na pewno sięgnę po tą autorkę. Szukam książek z przepisami na lekkie dania więc Makarowska może być przydatna, chociaż ja (na szczęście) odchudzać się nie muszę, ale zdrowo odżywiać staram się od dłuższego czasu
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2014-05-12 o 11:40 |
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na pewno będzie "Ciernista róża" Link, ale na matrasie albo jej nie ma, albo nie umiem znaleźć
Poza tym wynalazłam sobie kilka "wojennych" książek, które chciałabym przeczytaćhttp://www.empik.com/dzieci-44-wspom...4064,ksiazka-p http://www.empik.com/warszawskie-dzi...9378,ksiazka-p http://www.empik.com/mlodosc-witolda...9707,ksiazka-p i jeszcze druga część "Śladami zapomnianych bohaterów" na podstawie Bloga Biszopa I jeszcze zaraz wychodzi nowy Mo Yan, co prawda nic jego nie czytałam, ale "Żaby" wyglądają ciekawie http://www.empik.com/zaby-yan-mo,p1095360989,ksiazka-p Ahhh, no i nowy Coelho, jestem ciekawa jego "Zdrady", ale to pewnie raczej wypożyczę sobie z pracy, nie będę kupować ![]() No i jeszcze to mnie zaciekawiło "Prawdziwa historia oparta na kłamstwach" http://www.empik.com/prawdziwa-histo...4205,ksiazka-p Pogoda u mnie cudowna, własnie skończyłam myć okna, więc zaczęło padać
"Przeszłości nie da się zmienić, ale przyszłość wygląda całkiem nieźle. Jest pełna nieskończonych możliwości." Nasza Niunia 13.03 Edytowane przez Ojoanna29 Czas edycji: 2014-05-12 o 12:45 |
|
|
|
#3656 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
Mnie skala wagi zwaliła z nóg... ![]() Lubie gotować, jeść, lubię słodycze ![]() I niestety z roku na rok coś tam się odkłada Dziedzictwo czytałam, bardzo mi sie podobało!!!!
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2014-05-12 o 12:37 |
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam w sumie na dwie pozycje (tzn. wiem że na pewno kupię) "Zdradę" i "Grand" Wiśniewskiego - możecie się śmiać ze mnie, ale lubię tego pisarza
i z niecierpliwością czekam na każdą zapowiedź. Tak pięknie pisze o miłości, życiu... Ojoanna29 pracujesz w bibliotece?
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, w księgarni
Mamy taką politykę, że pracownicy mogą na kilka dni wziąć książkę - bo niby jak mamy polecać coś klientom, skoro nie wiemy jaka dana książka jest? A wiadomo, że ze sklepową wypłatą nie da się kupić wszystkich nowości, to by było bez sensu - zostawiać całą wypłatę w miejscu pracy Chociaż chętnie bym tak robiła, to niestety trzeba zapłacić za mieszkanie i kupić jakieś jedzenie
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Ojoanna29 to super pomysł ze strony właściciela księgarni, ale później te przeczytane przez pracowników książki wracają na półkę?
Ja też kiedyś pracowałam w księgarni i niestety nie wspominam tego dobrze, wręcz przeciwnie Była to bardzo ciężka fizycznie i psychicznie praca. Rabatu pracowniczego na książki miałam szalone 5% W innych księgarniach bez łaski jest dużo większy. Nie można było zaglądać do środka książki, kartkować. Oczywiście pracodawca nakazywał bycie na bieżąco z nowościami, co było śmiechem na sali przy tej pensji i rabacie pracowniczym Jedyny plus tej pracy był taki, że miałam na bieżąco informację o nowościach, bestsellerach. Klienci okropni, bardzo roszczeniowi wymagali nie wiadomo czego od obsługi Szukanie książki po kolorze okładki to standard
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście jak ktoś zabrudzi książkę albo chociaż delikatnie zniszczy to musi kupić
Dlatego nie przepadam za wypożyczaniem w pracy - boję się, że zniszczę, nie mogę się odprężyć przy czytaniu, bo cały czas myślę, że coś zagniotę Klienci bywają straszni, te ich teksty "bo jak byłem ostatnio, to tam leżała taka zielona książka, a teraz jej nie ma, proszę mi ją znaleźć" Albo ostatnio miałam klientkę, która brała na chybił-trafił książki z półki i pytała czy fajna, co o niej myślę itp, jakby to że pracuję w księgarni znaczyło, że przeczytałam wszystko co mamy w sprzedaży.. Poza tym pracownicy mogą mieć różne zainteresowania - jeden kolega czyta tylko historię, od starożytności do pierwszej wojny, koleżanka nic innego tylko fantastykę, druga znowu pasjonuje się książkami kucharskimi A jak ktoś do mnie przychodzi i prosi o polecenie książki dla 7-latka myśląc, że je wszystkie przeczytałam to mam ochotę roześmiać mu się w twarz
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

Ale niestety nie dla siebie tylko na prezenty. Dla mamy Zaklinacz czasu, a dla kuzynki Sześć lat później. 

06.09.2014 
Dla siebie kupiłabym w miękkiej, ale na prezent - w twardej

Bardzo mnie to zmartwiło, bo głównie kupowałam w Matrasie ostatnio...
A jak tam u Was z pogodą?
Była to bardzo ciężka fizycznie i psychicznie praca. Rabatu pracowniczego na książki miałam szalone 5%
Oczywiście pracodawca nakazywał bycie na bieżąco z nowościami, co było śmiechem na sali przy tej pensji i rabacie pracowniczym