|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki już gotowe na dwie kreski wyjątkowe - cz. 14
Cytat:
|
|
#2912 |
|
Rozeznanie
|
Mania dzieki za kciuki
jestem optymistycznie nastawiona ale jak się nie uda to nie będzie tragedii. Tak w ogóle to tylko raz płakałam jak @ przyszła... Kiedyś nadejdzie ten piękny dzień że @ nie pojawi się na dłużej ![]() Nuno ja mam spory dystans do testów owulacyjnych. Kupiłam je bo moja bratowa je zamawiała i ja się "doczepilam" do zamowienia z all. Dlatego mimo że wychodzą mi negatywne testy to plan jest żeby serduchować co drugi dzień ![]() Meire miło czytać jak tak pozytywnie piszesz o tym ciesze się że Tż Cię tak wspiera i że dużo rozmawiacie, że nie jesteś z tym sama ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2913 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wolę do buźki
![]() Ja robię projekt wielofunkcyjnego metropolitalnego dworca autobusowego z szeroko pojętą rewitalizacją całego otoczenia + praca pisemna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Placebo jest dobrze, nastukasz mu komplementów i od razu będzie chętniejszy. Ja zawsze tak robię jak czegoś chcę
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
ja uciekam na dziś
. Zbieram się do pracy . Do spisania .
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieźle
|
|
#2916 |
|
Rozeznanie
|
Wiecznie do spisania zatem
![]() Debra a co złego w tym żeby być zimną suczą? Wg mnie czasem trzeba! Nie wyobrażam sobie być ciepłą kluchą czekającą na to co jej życie przyniesie i tylko grzecznie przytakującą na wszystko, bez własnego zdania i bez kszty własnej inwencji na życie. Co do projektu, to o ile pamiętam jesteś grafikiem wiec dasz radę kim z zawodu jest Twój Tż?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2917 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
Super Ale się cieszę
|
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze to dopiero drugi cykl po, więc głowa do góry i cyce do przodu Cytat:
mógłby być znowu fasolkowy wysyp
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ostatnio mnie mniej, lecz proszę o wybaczenie, bo na razie to czuję się bez sensu i jakoś dużo spraw na głowie. Mam dziś 40dc a @ jak nie było tak nie ma. Ciągle mam plamienie, ale nic nie wskazuje na to aby się @ zbliżała. Czasem zaboli mnie trochę brzuch i to tyle. Dziś byliśmy z tż na badaniach krwi. Tzn on, bo ja nie robiłam. Jest promocja znowu w ŚLA i 31 zł kosztuje Krew (25 parametrów), TSH, glukoza, cholesterol i CRP. Jakby któraś chciała to polecam Nie nadrabiałam za bardzo. meire fajnie, że jajca pękają ![]() Leine bidulko Aaa i dziś mi się śniła mania i przyszła do mnie i powiedziała, że jestem w 8 tygodniu ciąży
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2014-05-12 o 13:57 |
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja już po wizycie u ginekolożki. W śr nie idę do kliniki bo to jednak nie jest klinika "niepłodności" tylko po prostu klinika z lepszym sprzętem, ale zajmująca się dziećmi jak coś z nimi nie tak w matczynym brzuszku, więc bardziej 'ciężarnymi' się przejmują, więc sobie ją odpuszczam ![]() A z niej: babka taka sobie, gadała chciała i nie mogła, ale jak zobaczyła mój wyraz twarzy że coś nie spodobała mi się jej odpowiedź, to już lepszą śpiewkę miała... Ogólnie mam tak średnio policystyczne jajniki, żadnych cyst, wszystko popękało, jajniki widać, że są większe i jakby ich skórka "grubsza" (potwierdziła się teza gina, że kakao źle wpływa na jajniki stąd te bóle) zbadała mi krwistego jeżozwierza (a po co będę się pacykować do baby???) i przepchała trochę i mówi, że powinno teraz krwawienie się ruszyć bo leci jakby chciało a nie mogło ![]() 2 czerwca idę na badanie krwi i pobranie wymazu i po tym stwierdzi, czy mnie wysłać do kliniki niepłodności (brak polskich lekarzy). Jak wyniki będą złe to możliwe, że będę miała jakiś zabieg przez pępek żeby coś tam zniwelować (nie pamiętam co, ale to nie było hsg).No ogólnie czekam do tego drugiego żeby porobić badania i poznać bardziej tą babkę i się zastanowię co dalej polecała mi testy owu ale lekko ją wyśmiałam ![]() Byłam z koleżanką, jej nie przyrasta aż tak dobrze beta... zarodka nie widać, serca też nie, zaczyna jej się plamienie... w pon miała bety 5000 a w czwartek tylko 9000 i te moje teksty, zero empatii, współczucia, znieczulica ze mnie jak chuj Cytat:
|
|
|
|
|
#2921 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Posiedziałam do 20 i się zmyłam, bo czułam zmęczenie. Ale dawno nie byłam na takiej imprezie Cytat:
![]() Cytat:
Plan jest bardzo dobry i mam nadzieję, że będzie owocny, czego z całego serducha życzę Mi się owulka zbliża, a mąż wyjechał Też wczoraj po imprezie nad ranem było ogniście, więc może armia da radę
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- nuno mnie też się owulka zbliża, chodź - zaciązymy sobie razem :P
|
|
#2923 |
|
Rozeznanie
|
Izunia
ŚLA - Śląskie Laboratoria Analityczne :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
10.06 też mam wizytę u mojego starego gina, ma dziś oddzwonić w sprawie clo i monitoringu, ciekawe co zaproponuje...
dobrze, że w rejestracji była polka to zapisała mój nr i ot, tyle
|
|
|
|
#2925 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu nie rozklejasz się i nie jesteś nie do życia, zatopiona w smutku, tylko przyjęłaś to jako kolej rzeczy. Domyślam się, że nie jest to łatwa sytuacja i jest żal, ból nie tylko fizyczny, ale i duchowy. Ale nie stanęłaś w miejscu, tylko próbujesz iść dalej. Podoba mi się Twoje podejście i dlatego Cię podziwiam. Powiedziałabym wręcz, że jesteś wzorem do naśladowania w tej sytuacji. Tylko nie popadaj w samozachwyt ![]() I masz świetny temat pracy ![]() Cytat:
Może to faktycznie cykl bezowulacyjny i trzeba wywołać @. Za tydzień wizyta to się okaże Cytat:
A koleżance współczuję problemów z ciążą. Cytat:
Ale to nie takie łatwe Trzymam kciuki za Ciebie, żeby się udało
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam już ŚLA. i w sumie podobają mi się tam dwa pakiety..
|
#2927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Malina kuruj się tam. Nuno, Młoda owulujcie i seksujcie się skutecznie
|
|
#2928 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć piękności niestety nie dam nadrobić 507postow
czekam na streszczenie dziś wyszlam z szpitala, TŻ odbierze mnie od siostry ok 16 bo nie dostal urlopu i w końcu wykapie się w swojej lazience Wysłane z mojego X2 10.25 przy użyciu Tapatalka
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
vioris
no to oby ten sen się sprawdził, ale to Ty masz nam powiedzieć, że jesteś w ciąży, bo ja to skąd niby mam wiedzieć ![]() Leine najważniejsze, że poszłaś. może w końcu coś ruszy, pomoże. Mam nadzieję, że szybko znajdą sposób na fasolkę. Współczuję koleżance...
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
malinOla!
jak się czujesz? opowiadaj co mówili lekarze
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
Wycięli oba platy, operowal ordynator, pytal czy mam dzieci mowil ze mam się nie martwić bo mam dobrego endokrynologa. Ogólnie jestem zadowolona nawet wczoraj jak mi inny chirurg dren wyciagal to pytal kto tak ladnie zszyl
narazie rewelacyjnie to nie wygląda ale jestem bardzo dobrej myśli wypis przysla mi do domu mam miesiąc L4. Trochę dlugo się z narkozy wybudzalam i za przeproszeniem zygalam jak kot ale wczoraj juz bylam rzeska ![]() Wysłane z mojego X2 10.25 przy użyciu Tapatalka
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Znajdz ich sobie na fb
Ja robiłam miesiąc temu pakiet TSH, ft3 i ft4 za 29 zł
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2935 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam za Ciebie ![]() Nudne to trochę ![]() Cytat:
Grafikiem jeszcze nie jestem, za jakiś 2 miesiące dopiero odbiorę dyplom tylko muszę jeszcze i projekty stamtąd zrobić, a dyplom, o którym napisałam robię z magisterki z architektury. Tż jest po rachunkowości. Cytat:
Leine, ja też nie wiem jak reagować na takie wiadomości i jak się wtedy zachować... zresztą nie da się w takich sytuacjach pocieszyć. Ja jak się dowiedziałam, to byłam u gin z siostrą i jak aby wyszłam z gabinetu to wiedziała, że coś jest nie tak. Całą drogę się do mnie nie odezwała, w domu też nie i całe szczęście, bo niby co ona miła mi powiedzieć? Ja wolałam żeby nikt mi nie współczuł, bo nie chciałam widzieć i słyszeć smutku. Tylko z Tż'em mogłam o tym rozmawiać i tylko on umiał wysłuchać. No to się rozpisałam
|
|
#2936 |
|
<3 <3 <3
|
MalinOla kochana cieszę się, że wszystko jest ok i że do nas zajrzałaś
Leine za kolejne wizyty niech w końcu u Ciebie coś ruszy
|
#2937 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Leine, teraz jak przeczytałam to co Ci napisałam to
Oczywiście to nie znaczy, że tak jest i trudno jest ocenić grubość skórki na jajnikach przez usg, a ona pewnie tak tylko powiedziała, że może tak być, ale nie musi. Tobie pęcherzyki pękają, bo się torbiele nie robią Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja ciotka miała wycinaną tarczycę, nie wiem czy całą czy kawałek, ale ma 6 dzieci, to się o nic nie martw
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez pępek?? ![]() zaraz jadę po receptę na clo, mam nadzieje, ze doktorek oddzwoni ![]() no i widzisz a ja glupia pytam "i jak ci z tym" nosz ☠☠☠☠a ale blondynka ze mnie ja bym sie w☠☠☠☠ila, tym bardziej ona... No juz cicho siedzę |
|
|
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
malina witaj z powrotem
najważniejsze że teraz sobie w domu odpoczniesz.
|
|
|
|
#2940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz, najwyraźniej jesteś podobnym przypadkiem do mnie, że Ci tempka nie skoczyła po owulacji Może to normalne w przypadku jak w różnym czasie pękają pęcherzyki? ![]() Cytat:
A jak jest z leczeniem niepłodności w Niemczech? Jest jakoś refundowane lub dofinansowywane? Pytam odnośnie tej laparoskopii, bo prywatnie to byłby dla mnie majątek...---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Malinka, super, że operacja się udała
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

jestem optymistycznie nastawiona ale jak się nie uda to nie będzie tragedii. Tak w ogóle to tylko raz płakałam jak @ przyszła... Kiedyś nadejdzie ten piękny dzień że @ nie pojawi się na dłużej 

. Do spisania

23.06.2011
01.06.2013
żeby coś tam zniwelować (nie pamiętam co, ale to nie było hsg).

Pytam odnośnie tej laparoskopii, bo prywatnie to byłby dla mnie majątek...