|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() Cytat:
Ile mm przeważnie jedzą dzieci 11kg - 7miesięcy? wie ktoś? No ja właśnie nie umiem go przenieść bez pobudki ![]() Jutro mamy wizytę u lekarza i pewnie będzie się domagał cyca na poczekalni kiedy planujesz 3 dziecko?
|
|
#2102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za wyleczenie tego paskudztwaCytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Lola gratulacje za spadek wagi i wytrwałości w dalszej walce ![]() Matal zdrówka dla dzieciaczków
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dzewczyny
))Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
co się dziś dzieje
odciągłam i trzymam w lodówce, podam wieczorem z kaszką. Dałam jej soku jabłkowego rozrobionego z wodą przez strzykawkę wypiła 10 ml Cały dzień piszczy, krzyczy, skrzeczy
|
#2105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na moim mleku pisze zeby podawać 3 razy dziennie po 180ml i tego się trzymam
|
|
|
|
|
#2106 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
punkt widzebia zalezy od punktu siedzrnia dla mnie takie noce (amialam ich ostatnio pare) to byla.istna masakra Cytat:
ja kupuje jogurt gerbera naturalny ale jak bede w eko sklepie to.kupie zwykly zreszta jadl juz danone ale jego nie chce podawac bo ma mleko w proszku w skladzie jak kazdy inny w sklepie a co do oduczenia jedzenia w nocy to probowalam ale sama nie wiem provlem jest taki ze do poczatku stycznia maciej przesypial cala.noc i nagle sie to zmienilo ja myslalam ze to zeby, ze skok i tak naprawde utrwalilo sie jego niespanie a prawda jest taka ze wtedy zmienil mi sie sklad pokarmu bo wczesniej pol butelki to smietana byla a potem sama woda:/ wtedy maciej wypijal 150-180ml na wieczor teraz wypila 120-150 mysle z ema.prawo byc glodny w nocy jak kiedys go probowalam oszukac woda czy herbata to budzil s ie czesciej wiecnie wiem czy to rozwiazanie jest Cytat:
moja mama w okresie letnim.mrozi pomidory na zupe pomidorowa w zimie wiec wyciagasz zlewasz wrzatkie i od razu schodzi ci skora a reszte mozesz zagotowac i miecna sos lub zupe Cytat:
u mnie nie ma.problemow bo jak widze ze jest zmeczony to.daje smiczek i zanosze do lozeczka popoludbiu w wozku zasypia na spacerze jak czasem jest problem to suszara z yt Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, Leoś wylądował przy cycu, zasnął w 10sek. dosłownie, teraz śpi w łóżeczku.
Cytat:
A wygląda jakby bolał ją brzuszek? kiedy ostatnio jadła?
|
|
#2108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A moze zęby idą?mój tak miał przez 1dzień że wogule niejadł butelki bo go podrażniało,a z łyżeczki to ładnie jadł. |
|
|
|
|
#2109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wesela ![]()
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy tylko ja jeszcze nie podałam jogurtu zamierzam po 10mż jak na osesku
|
|
#2111 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja lezy i niby dupke podnosi ale stoi w miejscu w ogole nie wei o co kaman i nic się nie przemieszcza...ostatnio chwaliłam się ze 3 razy się przekrecilam ale na tym się skonczylo :/ nie chce się obracać ale cwiczym dalej wytrwale żeby w końcu się udało
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby w wózku zasnął to bym chyba jakiś taniec radości odstawiła![]() oby tylko jutro u lekarza mu się cyca nie zamarzyło ![]() Cytat:
widać każde dziecko ma swoje preferencje przy ząbkowaniu![]() a co do deszczu to u mnie nie pada i tak ma zostać, bo mi dach wymieniają, nie chcę żeby mi na łeb padało
|
|
#2113 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
ja się zastanawiam po kim moja poszła bo ja uwielbiam spać i mój tż również
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
musze sie pochwalic
maciej zjadl cala porcje gotowanego obiadku robila moja mama czyli mistrzynibkucharstwa ![]() pierwszy raz mial dziuba caly czas otwartego pojutrze sprobuje tak samo w domu ugotowac jak ona to zrobila ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- dobra spadam do pracy bo zaczytuje sie w wizazu zamiast ogarniacsie do wyjscia
|
|
#2115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. tak napisałam że 160 ml to sporo, (ale może wcale nie, inne dziewczyny napiszą to porównamy,) bo mój mały za niecałe 2 tyg. kończy 7 m-cy i wyciąga 120- 130 ml mm. więcej nie chce. ja czasami przenoszę "na paluszkach "jak to się mówi rzadko kiedy mi się rozbudza a jak się zdarzy ti raczej zawsze zasypia . a jak będziesz u lekarza to daj cyca na poczekalni, a czego nie , ja dawałam na ostatnim szczepieniu ja wył i guzik mnie obchodziło co inni pomyślą, nawet pielęgniarka powiedziała że dobrze robię A co do następnego dzidziusia to za 2-3 lata będzie jak Pan Bóg da, wcześniej nie bo musze wrócić do pracy pod koniec grudnia i planuję tak z rok popracować, (tak żeby trochę się oderwać od domowych obowiązków bo zgłupieję, choć nie wiem jak zostawię małego z nianią, dzisiaj mi się śniło że zamkneła go w spiżarni a on tak strasznie płakał, wiem wymyślam ale jakoś takie mam dziwne myśli ) ,i znów zajść w ciążę, ale na pewno nie chcę żeby pomiędzy najmłodszymi dziećmi był różnica wieku dłuższa niż 3-4 lata.a ty kiedy chcesz następnego niunia? |
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam, ale na szybko odp tylko, nie mam czasu:/
jaika wygląda to na zęby ![]() ja tak samo
|
#2117 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
u mnie to jest super, a co byś powiedziała na pobudki co godzinę co dwie i na nogach na 4.30, to dopiero było, więc uwierz to już jest ok. ale razja punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ![]() Cytat:
ja też nie dawałam jeszcze i długo jeszcze nie dam Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-05-12 o 15:49 |
|||
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli miałby dwa lata w 3 trymestrze![]() na moim mleku przeczytałam że 3 razy po 210ml powinien dostawać... My sami też nigdzie nie wychodzimy, bo nie chcę go zostawiać no nie mam po prostu takiej osoby, że byłabym pewna że Leoś jest szczęśliwy. wyskakuję max na 20minut jak muszę jechać do przychodni czy na pocztę. Ale tż ma mi zapewniać rozrywki, więc jeździmy w trójkę ![]() Odkurzacz się zepsuł, pewnie potrzymają go w serwisie z 2 tygodnie, ale chata będzie zapuszczona miotłą wiele nie zwojuję mogliby dać jakiś zastępczy![]() chyba że ukrył go w garażu, mogło tak być
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
pada,
![]() ale nic, bierzemy parasol i idziemy z małym na dwór, zobaczymy czy mu sie spodoba
|
|
|
|
#2120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej brzuszek nie boliCytat:
Właśnie odciągam mleko i podam jej strzykawką
|
|
#2121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u Mateusza idą 1górne już się przebiły ale dalej idą i chyba też w nocy mu dokuczają,bo nigdy nie miałam taakiej nocy nieprzespanej jak dzisiaj a ślina to litrami się ciągnie.hehe Edytowane przez Agnieszka257 Czas edycji: 2014-05-12 o 16:17 |
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie ma szans, żebym nadrobiła, wybaczcie. Mam w domu mega marudkę, mam nadzieję, że to zęby i zaraz jej minie, bo jak nie to się wykończę, serio. Płacz, krzyk, histeria. Najgorzej popołudniami i wieczorami. ![]() Z dobrych wieści: mamy chrzestnego! No nic, uciekam bo syrenka się odzywa.
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Przy szczepieniu też karmiłam na poczekalni, ale tam gdzie idziemy drzwi obok jest lekarz medycyny pracy i pełno chłopów, ogólnie to nie lubię karmić w miejscach publicznych, źle mi z tym i właśnie dlatego poczyniam kroki ku wyeliminowaniu dziennego karmienia. nie chcę przecież stale siedzieć w domu
![]() Wczoraj odszukałam w tel smsy które słałam przed porodem i tak się wzruszyłam ale też zawstydziłam jak trułam dosłownie wszystkim ludziom jakich znam jak się boję porodu nawet zapomniałam że aż tak to przeżywałam, a smski do męża dzień przed wywoływaniem![]() no natomiast 3 dni po porodzie mocno czuć że byłam w kiepskim stanie psychicznym ![]() jak złapie natchnienie to zrobię opis porodu póki pamiętam, tak dla siebie, żeby za parę lat sobie przypomnieć jak to było.
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
Na mleku jest, że 3 razy dziennie po 210ml mm. Maja ma 7,5 miesiąca i je 3x dziennie po 180ml.
Grubasek waży 9300g ![]() A tak w ogóle witam się ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Jestem taka zakręcona przed sesją, że zapomniałam Wam napisać wczoraj, że mieliśmy pierwszą rocznicę ślubu
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytania dwa. Jak kupuje do obiadku dla małego np mrożony kalafior i go ugotuje to mogę ten obiad zamrozić? Tak samo jak np używam mrożonego łososia do słoiczkow? A jak nie to dlaczego? Drugie pytanie dzieci podczas ząbkowania mogą być senne?
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Do obiadku możesz dodać
![]() Cytat:
Dzieci podczas ząbkowania chyba wszystko mogą
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2130 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas dzienny rozkład posiłków wygląda identycznieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co dobrego babcia gotowała?Cytat:
ale chwile grozy przeżyłam...rozłożyłam młodemu koc na dywanie i sobie chwilkę śmigał, nagle patrzę a Hubi zaczyna puchnąć na buzi, więc go wzięłam raz dwa do góry... buzia cała czerwona... dałam Fenistil i posadziła w krzesełku i wróciłam do tego koca... a koc był swieżo prany w sobotę i tżtowi kazałam wsypać proszek jak pralka była załadowana i wsypał resztkę proszku "Dzidziuś" i włączył... koc proszkiem pachniał moja sis mi dzisija poleciła taki rowerek biegowy http://allegro.pl/chillafish-bunzi-j...234070623.html są w Biedro po 129 zł i kupiła taki Filipowi i pomyślała że może dla Hubiego taki sam co by się później nie kłócili...
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-05-12 o 17:33 |
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

wiem głupia jestem, normalnie czułam jego ślepia na sobie, tak żle mi z tym było więc zwiałam na górę z małym i nie schodziłam aż sobie poszedł i z tego wszystkiego jak wyciągałam mielone na spagetti na kolację, to włożyłam pomidory do zamrażarki no i jak poszedł to ja do gotowania ruszam i szukam tych pomidorów , boshe no wszędzie zajrzałam i nie ma, no dostały nóg i poszły sobie

Młody nam dalej strasznie szaleje w nocy, budzi się co godzinę albo i częściej, płacze, śpi tylko jak jest noszony albo w końcu z nami. Cyc nie bardzo pomaga, smarowanie dziąseł też nie, dziś w nocy zrobiłam butle, ale nie chciał. W dzień całkiem inaczej się zachowuje śpi spokojnie, bawi się, jest wesoły.
Wyprałam w wysokiej temperaturze pościele, ręczniki, koce, bieliznę, piżamy, zabawki no wszystko co się dało, dobrze że był wczoraj wiatr to mi szybko na balkonie powysychało, a potem prasowanie tego, choć ja nigdy nie prasuję 

odciągłam i trzymam w lodówce, podam wieczorem z kaszką. Dałam jej soku jabłkowego rozrobionego z wodą przez strzykawkę
Chcę go łagodnie odstawić, najpierw wyeliminować dzienne karmienia a całkowite odstawienie planuję do września, mam nadzieję że taki czas pozwoli rozstać mu się bezstresowo
[/RIGHT]

:confused :
za wesela 

,co za chłop
zarozumiały egoista
czyli miałby dwa lata w 3 trymestrze
ale też zawstydziłam jak trułam dosłownie wszystkim ludziom jakich znam jak się boję porodu
nawet zapomniałam że aż tak to przeżywałam, a smski do męża dzień przed wywoływaniem