Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 14:56   #1261
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Karolcia wg mnie to głupi zakup, spróbuj tego segregatora i jeśli się sprawdzi kup sobie klin , przeciez można nawet ręcznik włożyć pod materac. My mamy klin i mały nienawidził go tak mocno że codziennie znajdowałam go w nogach łóżeczka bo nie chciał leżeć pochyło. W końcu wyjęłam klin i Piotruś śpi szczęśliwy
Stary 2014-05-12, 16:12   #1262
bebe97
Wtajemniczenie

Side wkładałaś klin pod materac i mimo to się zsuwał ?

U nas próba leżaczka bujaczka. Na razie 2 minuty siedzi i ogląda świat z niska mocno się zainteresowała rowerkiem treningowym- jest czarny więc ciekawy. I namiętnie puszcza bąki z kleksami

A jak przestaje przesypiać 3/4 doby i zaczyna się interesować światem to znaczy że przepisowo wchodzi w wiek niemowlęcy, jutro 28 dzień życia, więc kończymy z okresem noworodkowym chlip chlip...
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:28   #1263
side85
Zakorzenienie

bebe- tak, pod materac i przez to był nieco pochyło- Piotruś wyczuwał milimetr pochylni i musiał być na płasko
Stary 2014-05-12, 16:51   #1264
teQiba
Moderator

Dziekujemy za uznanie
Tylko jednak wozek to wygoda - mam nadzieje ze niedlugo da sie do niego przekonac

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Wow TeQ dla Ciebie i Kacpra za spacer.

Moja Olka jest ewidentnie curusia tatusia caly dzien grzeczna, a jak tz wyszedl do pracy to pol godziny ryku i marudzenia na zmiane uspilam ja na klacie w koncu .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To mala lobuziara

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Side wkładałaś klin pod materac i mimo to się zsuwał ?

U nas próba leżaczka bujaczka. Na razie 2 minuty siedzi i ogląda świat z niska mocno się zainteresowała rowerkiem treningowym- jest czarny więc ciekawy. I namiętnie puszcza bąki z kleksami

A jak przestaje przesypiać 3/4 doby i zaczyna się interesować światem to znaczy że przepisowo wchodzi w wiek niemowlęcy, jutro 28 dzień życia, więc kończymy z okresem noworodkowym chlip chlip...

Ale teraz beda pierwsze.usmiechy i masa innych fajowych rzeczy

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
bebe- tak, pod materac i przez to był nieco pochyło- Piotruś wyczuwał milimetr pochylni i musiał być na płasko
Ale wrazliwy ten Twoj Piotrus - jak ta bajka z grochem pod materacem... On tez pewnie by go wyczul
Stary 2014-05-12, 16:55   #1265
tygrysek83
Zadomowienie

Dzięki dziewczynki za kciuki. Nie zostanę na pewno fanką szczepień.
Robiliśmy w końcu 5w1 Infanrix - IPV + Hip i zapłaciłam aż 160zł, po prostu zdzierstwo Jeszcze na dodatek po jednym wkłuciu bardziej poleciała krew i przykleili gazik wielgachnym plastrem. Oczywiście przy odklejaniu w domu był straszny płacz
Dalej planujemy jeszcze pneumokoki, zaczynamy przy kolejnych szczepieniach, i meningokoki, zaczynamy jak skończymy z pneumo.

Do neurologa dostaliśmy skierowanie bo pani pediatra podejrzewa wzmożone napięcie mięśniowe u Kingi. A ja się tak cieszyłam, że młoda ładnie główkę trzyma, a tu się okazuje, że zbyt spięta jest przy tym
Na szczęście udało mi się umówić już na środę na wizytę, więc zobaczymy czy pani pediatra nie przesadza.

Oczywiście, jak to ja, przejęłam się wszystkim i jakoś strasznie zestresowana wyszłam z przychodni mimo, że pielęgniarki jeszcze ze mną pogadały i uspokajały. Więc aby poprawić sobie humor kazałam TZ wrócić do domku

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Bebe - a smoczka używacie?

udało mi się dziś zrobić fotę, mimo, że było szaro i ponuro. zobaczcie różnicę - pierwsze zdjęcie z wtorku (wtedy byliśmy u dermatologa) - koszmar po prostu, drugie z dziś - znaczna poprawa, prawda?
Smoczka używamy na czas ubierania po kąpieli bo nic innego nie działa, a w końcu mamy dziecię wyciszać a nie pobudzać histerią

Widać poprawę

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Mi też się marzy cola albo pepsi z puszeczki... taka zmrożona
Ja szaleje i już cola za mną i to jakoś w pierwszym miesiącu.

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Pochwalę się, że przedwczoraj moja Hanka bije rekordy spała od 20-5rano bez przerwy! a potem po jedzeniu i przebraniu jeszcze do 8.00 Szaleństwo
Dziś już norma czyli pobudka przed 2 i 5:30.
Miło nawet raz na jakiś czas się tak wyspać.

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
A dzisiaj chyba powtórka z rozrywki. Na rekach śpi, przy cycku jeszcze lepiej a w kolysce po pol godziny alarm bo mama ja zostawila
Moja kuzynka mawiała, że "materac parzy". Jedno z jej dzieci, przy próbie odłożenia, wystarczyło się nachylić nad łóżeczkiem, od razu podnosiło alarm

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Takie chwile najpiękniejsze, prawda?
Oj piękne są, szkoda tylko że dziś po szczepieniach jak się budzi to od razu zaczyna pochlipywać

Jeszcze piszecie o swojej wadze. Mi szybko zleciało 5kg (z 10) i dalej ni w ząb nie chce pójść Mieszczę się tylko w jedne spodnie, które były luźne przed ciążą, a reszta nadal czeka na półce. W tym tygodniu zaczynam się brać ostro za ćwiczenia.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:57   #1266
Ela87
Zakorzenienie

U mnie klin się sprawdził Trzymam go na materacu. Ola chętniej śpi w łóżeczku. Poza tym wczesniej więcej ulewała i bałam się kłaść ją samą do łóżeczka, bo często się krztusiła, odkąd mam klin, to ani razu nie ulała w łóżeczku Ale w dzień na naszym łózku leży na płasko czasami jej sie uleje, ale rzadko, a klina boję się wyciągnąć z łóżeczka, że nie będzie chciała już tam spać

Karolcia kupiłam ten
http://allegro.pl/poduszka-dla-niemo...137052596.html

Tygrysek nic się nie martw to że wysoko podnosi, nie znaczy, że ma zmożone napięcie, pewnie pediatra tylko dmucha na zimne. Moja Ola od pierwszych dni potrafi podnosić główkę a napięcia chyba nie ma

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-05-12 o 17:01
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 17:06   #1267
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Karolcia wg mnie to głupi zakup, spróbuj tego segregatora i jeśli się sprawdzi kup sobie klin , przeciez można nawet ręcznik włożyć pod materac. My mamy klin i mały nienawidził go tak mocno że codziennie znajdowałam go w nogach łóżeczka bo nie chciał leżeć pochyło. W końcu wyjęłam klin i Piotruś śpi szczęśliwy
Dzięki za opinię My chcemy kupić klin, bo położna nam doradziła kłaść główkę wyżej, by bączki łatwiej uciekały, bo mamy czasem z tym problem...
Ale nie wiem czy pomysł segregatora wypali do końca, bo mała dość dużo śpi z nami w łóżku i tutaj też przydałoby się to podniesienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dziekujemy za uznanie
Tylko jednak wozek to wygoda - mam nadzieje ze niedlugo da sie do niego przekonac
Może jak w chuście pozna świat to polubi spacery i przebywanie na świeżym powietrzu i wtedy już mu będzie wszystko jedno czy w wózku czy w chuście

Cytat:
U mnie klin się sprawdził Trzymam go na materacu. Ola chętniej śpi w łóżeczku. Poza tym wczesniej więcej ulewała i bałam się kłaść ją samą do łóżeczka, bo często się krztusiła, odkąd mam klin, to ani razu nie ulała w łóżeczku Ale w dzień na naszym łózku leży na płasko czasami jej sie uleje, ale rzadko, a klina boję się wyciągnąć z łóżeczka, że nie będzie chciała już tam spać

Karolcia kupiłam ten
http://allegro.pl/poduszka-dla-niemo...137052596.html
Dziękuję za opinię i link
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 17:25   #1268
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Szalona

Szczepienia my tez bardzo przezylismy, takze rozumiem co czujesz. A co do napiecia to mysle tak jak Ela, pewnie tylko dla pewnosci dala skierowanie.

Karolcia - a nie lepiej pod nozki lozeczka cos podstawic? My mamy deseczki i jest ok
Stary 2014-05-12, 17:53   #1269
side85
Zakorzenienie

tygrysku współczuje przeżyć, mnie już słabo na myśl o drugim szczepieniu...

Ja mam dziś na prawdę ciężki dzień, Piotrusia coś męczy ale ne umiem zdiagnozować co bo raz wydaje mi się że zęby a raz że kupa...więc rozpiętość jest dość duża
Stary 2014-05-12, 18:01   #1270
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Tygrysek nic się nie martw to że wysoko podnosi, nie znaczy, że ma zmożone napięcie, pewnie pediatra tylko dmucha na zimne. Moja Ola od pierwszych dni potrafi podnosić główkę a napięcia chyba nie ma
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Szczepienia my tez bardzo przezylismy, takze rozumiem co czujesz. A co do napiecia to mysle tak jak Ela, pewnie tylko dla pewnosci dala skierowanie.
I tego się będę trzymać
Stary 2014-05-12, 18:05   #1271
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewczynki za kciuki. Nie zostanę na pewno fanką szczepień.
Robiliśmy w końcu 5w1 Infanrix - IPV + Hip i zapłaciłam aż 160zł, po prostu zdzierstwo Jeszcze na dodatek po jednym wkłuciu bardziej poleciała krew i przykleili gazik wielgachnym plastrem. Oczywiście przy odklejaniu w domu był straszny płacz
Dalej planujemy jeszcze pneumokoki, zaczynamy przy kolejnych szczepieniach, i meningokoki, zaczynamy jak skończymy z pneumo.

Do neurologa dostaliśmy skierowanie bo pani pediatra podejrzewa wzmożone napięcie mięśniowe u Kingi. A ja się tak cieszyłam, że młoda ładnie główkę trzyma, a tu się okazuje, że zbyt spięta jest przy tym
Na szczęście udało mi się umówić już na środę na wizytę, więc zobaczymy czy pani pediatra nie przesadza.

Oczywiście, jak to ja, przejęłam się wszystkim i jakoś strasznie zestresowana wyszłam z przychodni mimo, że pielęgniarki jeszcze ze mną pogadały i uspokajały. Więc aby poprawić sobie humor kazałam TZ wrócić do domku

Smoczka używamy na czas ubierania po kąpieli bo nic innego nie działa, a w końcu mamy dziecię wyciszać a nie pobudzać histerią

Widać poprawę

Miło nawet raz na jakiś czas się tak wyspać.

Moja kuzynka mawiała, że "materac parzy". Jedno z jej dzieci, przy próbie odłożenia, wystarczyło się nachylić nad łóżeczkiem, od razu podnosiło alarm

Oj piękne są, szkoda tylko że dziś po szczepieniach jak się budzi to od razu zaczyna pochlipywać

Jeszcze piszecie o swojej wadze. Mi szybko zleciało 5kg (z 10) i dalej ni w ząb nie chce pójść Mieszczę się tylko w jedne spodnie, które były luźne przed ciążą, a reszta nadal czeka na półce. W tym tygodniu zaczynam się brać ostro za ćwiczenia.
Nie martw się, na pewno wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Dzięki za opinię My chcemy kupić klin, bo położna nam doradziła kłaść główkę wyżej, by bączki łatwiej uciekały, bo mamy czasem z tym problem...
Ale nie wiem czy pomysł segregatora wypali do końca, bo mała dość dużo śpi z nami w łóżku i tutaj też przydałoby się to podniesienie

Może jak w chuście pozna świat to polubi spacery i przebywanie na świeżym powietrzu i wtedy już mu będzie wszystko jedno czy w wózku czy w chuście

Dziękuję za opinię i link
Ja pod materacyk włożyłam segregator. A jak śpi ze mną w łóżku- czyli zawsze- to staram się kocyk trochę składać pod główką. Nie wiem czy to na gazy pomaga bo mój Antek i tak ma ciągle z nimi problem

Dziś zaliczyliśmy pierwszy samodzielny- bez małża- spacer. Dałam radę jakoś ogarnąć drugie piętro Ale jak będzie cieplej to zanim wyjadę z bloku będę cała mokra

Pochwalę się moim 3 tygodniowym- jeszcze tydzień i nie będzie noworodkiem
Pępuszek już nam odpadł
Ps. do kiedy zakładać niedrapki? Bo jak widać na załączonym obrazku męczę syna skarpetami- jakoś mu nie ufam jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mnmn.jpg (64,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kkjk.jpg (90,6 KB, 47 załadowań)

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 18:20   #1272
mariolasl
Zakorzenienie

Niezapominajka śliczny synuś! Ja nigdy nie zakładałam.

Z telefonu...
Stary 2014-05-12, 18:33   #1273
Ela87
Zakorzenienie

Niezapominajka śliczny chłopczyk, a on płacze na pierwszym, czy ziewa ??
Ja nie zakładałam w ogóle na łapy nic

Stary 2014-05-12, 18:37   #1274
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Niezapominajka śliczny chłopczyk, a on płacze na pierwszym, czy ziewa ??
Ja nie zakładałam w ogóle na łapy nic
ziewa nie miałabym serca mu zdjęć pstrykać jakby ryczał

Aparatka:
góra 27.06.2014
Stary 2014-05-12, 18:41   #1275
tygrysek83
Zadomowienie

Ja również niedrapek nie używałam.
Stary 2014-05-12, 18:56   #1276
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
to ja jestem bez serca
IMG_3013.jpg
Stary 2014-05-12, 19:00   #1277
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
aa ok

Cytat:
to ja jestem bez serca
Załącznik 5680878
Biedna malutka

Stary 2014-05-12, 19:04   #1278
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
to ja jestem bez serca
Załącznik 5680878
ojtam, ojtam
Biedactwo

Aparatka:
góra 27.06.2014
Stary 2014-05-12, 19:17   #1279
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
to ja jestem bez serca
Załącznik 5680878
Stary 2014-05-12, 19:20   #1280
Ela87
Zakorzenienie

Podobno rodzicowi, ktory zobaczy pierwszy ząbek, drugi rodzic kupuje prezent mama mi dzisiaj powiedziala.
Nie powiem nic tztowi, chyba, ze ja pierwsza zauwaze, to powiem bedzie to uczciwe?

Stary 2014-05-12, 19:27   #1281
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Podobno rodzicowi, ktory zobaczy pierwszy ząbek, drugi rodzic kupuje prezent mama mi dzisiaj powiedziala.
Nie powiem nic tztowi, chyba, ze ja pierwsza zauwaze, to powiem bedzie to uczciwe?

nie będzie ale czy musi być?

Właśnie karmię małego i słyszę niezłe pobojowisko w gatkach ale Tż za 20 minut wraca więc niech zmienia- będzie to uczciwe?:P

Aparatka:
góra 27.06.2014

Edytowane przez niezapomnijkaa09
Czas edycji: 2014-05-12 o 19:29
Stary 2014-05-12, 19:47   #1282
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
tygrysku współczuje przeżyć, mnie już słabo na myśl o drugim szczepieniu...

Ja mam dziś na prawdę ciężki dzień, Piotrusia coś męczy ale ne umiem zdiagnozować co bo raz wydaje mi się że zęby a raz że kupa...więc rozpiętość jest dość duża

Cytat:
1. Ja pod materacyk włożyłam segregator. A jak śpi ze mną w łóżku- czyli zawsze- to staram się kocyk trochę składać pod główką. Nie wiem czy to na gazy pomaga bo mój Antek i tak ma ciągle z nimi problem
2. Pochwalę się moim 3 tygodniowym- jeszcze tydzień i nie będzie noworodkiem
3. Pępuszek już nam odpadł
4. Ps. do kiedy zakładać niedrapki? Bo jak widać na załączonym obrazku męczę syna skarpetami- jakoś mu nie ufam jeszcze
1. kurcze, czyli może faktycznie popróbuję z segregatorem, bo może klin to zbędny wydatek, skoro niekoniecznie pomaga to podniesienie główki...
2. Śliczny chłopiec
3.
4. Ja nie zakładałam wcale, mimo że mała ma takie pazurki, że drapie jak oszalała Ale na szczęście nie siebie tylko mnie

Cytat:
Zdecydowanie tak

Cytat:
Właśnie karmię małego i słyszę niezłe pobojowisko w gatkach ale Tż za 20 minut wraca więc niech zmienia- będzie to uczciwe?:P
yhy

Ale mnie mój tż wk...a dzisiaj
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 19:56   #1283
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
oj tak, ja dlugo myslalam czy oby materac nie robi dziecku krzywdy teraz jest ok.
Trzymam kciuki za wizytę u neurologa.

Cytat:
Kochana ja mam tp samo od wczoraj... Leży, smieje sie, nagle placz. Chyba brzuszek bo sie prezy przy tym, ale zeby tez juz podejrzewalam bo sie Slini okropnie i pcha palce do buzi. Ale nie za wczesnie ???

Cytat:
Pępuszek już nam odpadł
Ps. do kiedy zakładać niedrapki? Bo jak widać na załączonym obrazku męczę syna skarpetami- jakoś mu nie ufam jeszcze
Nie zakladalam wcale. Parę razy, ale zawsze mu spadaly.
za pepek

Cytat:

kradne pomysł! aczkolwiek nawet jak powiem tz to jest bez szans

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 20:23   #1284
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Będzie, powiesz "och właśnie poszła kupa" albo "ojej, nie wiedziałam"

Cytat:

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

kradne pomysł! aczkolwiek nawet jak powiem tz to jest bez szans

.
to masz prezent w garści, ja bede musiała powalczyć

Stary 2014-05-12, 20:26   #1285
teQiba
Moderator

Cytat:
Pochwalę się moim 3 tygodniowym- jeszcze tydzień i nie będzie noworodkiem
Pępuszek już nam odpadł
Sliczny Ja tez nigdy niedrapek nie zakladalam.

Cytat:
to ja jestem bez serca
Załącznik 5680878

Ja tez mam jedno ryczace zdjecie - musze miec dowod jaki to maruda

Cytat:

A wiecie ze mnie jakos te kupy nie ruszaja? W sumie przy ciaglym marudzeniu - zmiana pampersa to relaks

Cytat:

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
sie Slini okropnie i pcha palce do buzi.
Kurcze u nas dokladnie to samo - wlasnie sie chcialam pytac czy tez tak macie. Ciekawe co to.
Stary 2014-05-12, 20:34   #1286
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Skok

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 20:40   #1287
Ela87
Zakorzenienie

Nie.
Na pewno jest glodny

Stary 2014-05-12, 20:47   #1288
Limonka1987
Zakorzenienie

Ja na szybko, bo dzisiejszy dzień mnie wymęczył.

Virgo- wyłącznie z panienkami

Niezapominajka- śliczny, trzytygodniowy mężczyzna
Niedrapek również nie zakładałam.

Tygrysku- ja też uważam, że pediatra dmucha na zimne. N pewno wszystko będzie ok.

My mieliśmy dziś wizytę kontrolną u neurologa. Pediatra nas skierowała, bo Emilka dostała po urodzeniu tylko 7 punktów. Wszystko jest ok tylko mięśnie brzuszka Młoda ma zbyt słabe. Brzuszków jeszcze nie może robić (), więc muszę ją "podszczypywać"- wtedy będzie je automatycznie spinać i wzmacniać.
Odpadł mi też problem z wyborem szczepionki. Pani neurolog odradziła nam skojarzoną, a tą tradycyjną mamy robić w odstępach czasowych, żeby Żaby nie atakować od razu zbyt dużą ilością antygenów.

Miłego wieczoru i spokojnych, przespanych nocek dla wszystkich
Stary 2014-05-12, 21:08   #1289
uparta8210
Raczkowanie

czytam i czytam, końca nie widać, ale nadrobiłam. cytować nie będę bo zaraz idę spać

dziewczynki mi usnęły więc i ja idę na odpoczynek.

jestem na etapie rozszerzania diety i po dzisiejszym wieczorku wiem że jajko odpada

w czwartek mamy szczepienie i też raczej infanrix weźmiemy jak przy starszej córci i starszej musimy zrobić badanie krwi bo ostatnio złe jej wyszły...

ja też pod materac włożyłam segregator ale po jakimś czasie wyciągnęłam bo małą musiałam kłaść na zmianę na boczki, żeby główka ładna była

aha zapomniałam się pochwalić, malutka spi mi od 21 do 2, a potem o 6 rano

kolorowych snów mamusie

Szczęścia moje dwa plus Mąż

Edytowane przez uparta8210
Czas edycji: 2014-05-12 o 21:11
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 21:41   #1290
bebe97
Wtajemniczenie

łapki niedrapki zakładałam tylko w szpitalu, bo w domu obcięłam Małej paznokcie i po sprawie.

myślałam, że ta poduszka klin to głównie jest dla ulewajacych dzieci

do wyrzynania sie zębów jeszcze daleko dziewczyny ale sama pamiętam że i Marcel tak się slinił i pchal do buzi i tez wtedy myślałam, że to na zęby
o tym prezencie dla rodzica ktory zauwazył pierwszego zeba nie słyszałam, ale podłapie chetnie pod warunkiem że to ja pierwsza go zoabczę

mnie też kupy nie ruszają wcale a wcale

Śliczny Antoś i słodka płaczka Kinga

Niezapominajka co dajesz Antosiowi od brzuszka? bo i u nas chyba cos się zaczyna dziac, tzn. kupy idą, ale z takim łoskotem, a jak je robi to nieraz zmienia barwy na twarzy, zas ostatnio miewa trudności z zasypianiem, widac, że coś ja męczy, jakby skurcze brzuszka, nie na tyle mocno żeby bardzo płakała więc trudno mi mówić o kolce, ale zakupilismy infacol. Jutro kończy 4 tygodnie to mozna spokojnie podawać
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości