|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Czy Wasze dzieci rwą się do siadania?
Kaja półleżąc mi na kolanach, gdy tylko wyciągnie się przed jej twarz kciuki chwyta je oburącz i podciąga się do pozycji siedzącej i w niej "balansuje" dobre kilkanaście sekund. Zauważyłam, że próbuje się podciągać wszędzie. A jak nie ma punktu zaczepienia to ciągnie szyją i barkami. Pozwalać na to? Nie zaszkodzi jej? W środę zapytam lekarza, ale chciałabym poznać Waszą opinię. Czy parasolka poza tym, że się składa i zajmuje mniej miejsca niż spacerówka ma inne plusy o których nie wiem?
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Rozeznanie
|
Caillouu jeżeli Kajusza sama próbuje się podciągać to jak najbardziej jej pozwalaj
co innego jakbyś na siłę ją podciągała bez jej chęci.co do spacerówki to oprócz tej co mamy w komplecie do głębokiego to po Milenie mam taki niebiesko-granatowy http://olx.pl/oferta/sprzedam-wozek-...8-ID5jFV5.html bardzo wygodny dla dziecka bo oparcie się rozkłada,dobrze się prowadzi i zajmuje mało miejsca w bagażniku i składa się go łatwo i szybko
23.06.2007r Dzień Ojca-Milena 28.02.2014r Imieniny taty-Artur Edytowane przez celin10 Czas edycji: 2014-05-12 o 11:30 |
|
|
|
#2884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A parasolka też w moich planach. Nasz wózek wielki i zajmuje cały bagażnik, więc na wakacje w sierpniu parasolka (jak już będzie siedzieć) albo przyczepa |
|
|
|
|
#2885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Także przyczepa była również brana pod uwagę, bo bagażnika dachowego nie znaleźliśmy. Ostatecznie pojedziemy na dwa kursy, choć prawdopodobnie uda nam się nakłonić kogoś, żeby pojechał z nami na jeden dzień i wziął nam część rzeczy. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Konsternacja - Sto lat dla Jasia!
|
|
|
#2886 |
|
Gang Iren
|
Kacper właśnie nie i trochę mnie to niepokoi. W czwartek idę do lekarza i będę pytać między innymi o to. Tzn on jak chwyci mnie za ręce, to wcale główki nie podnosi.
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2890 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie i pocieszenie, rozmawiałam z mama apropo karmienia i jak sie wychowywało dzieci i ma całkiem inne spostrzeżenia ( bardziej hmm... Nowoczesne?! ) niż teściowa a są z tej samej mieściny i dzieci miały w tych samych okresach. A teściowa chyba korzystała z tej książki przy wychowywaniu dzieci. Cytat:
[/COLOR]Sand - ja mieszkam w Krakowie a nie widZiałam jeszcze nikogo w chuście. A spaceruje wszedzie nie tylko w okolicy [/QUOTE] Punamama ja znów w krak co chwile widzę kogoś w chuście i bardzo chciałam ją kupić niestety nie przekonałam męża i mamy nosidło które można używać w poziomej pozycji- na dłuższy spacer mega. Ponadto, Gratuluje tez pierwszego posiłku. Banana kupowałaś jakiegoś eko czy zwykły z warzywniaka? Cytat:
![]() Cytat:
Super, a byliście na specjalnych zajęciach dla bobasow? Cytat:
Moja kruszynka wcZoraj zabrała się za wstawanie ( skończyła 3 miesiące tydzień temu) i tez sie nad tym zastanawiałam zwłaszcza ze myślałam że pierwsze powinna się nauczyć przywracać a pózniej brać się za siadanie. Daj znać co powie lekarz Zapomniałam sie pochwalić że Iwona śpi już cała noc i jest cudownie. Nigdy nie sądziłam że taka mała rzecz będzie mnie tak cieszyć ![]() LWysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Edytowane przez saole Czas edycji: 2014-05-12 o 14:04 |
||||||
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Planujemy niedługo isc z Kacprem ale nie wiem jak to opracowac strony technicznej -chodzi mi o szatnie po basenie. Sama siebie nie mogę sprawnie ogarnąć a co dopiero jeszcze dziecko. Jak go przebrac, gdzie zostawic zeby samej sie ubrac (w foteliku?)
|
#2892 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brawa dla Iwonki! Cytat:
Jeżeli będziesz sama to fotelik to rzecz niezbędna, właśnie kiedy będziesz chciała się przebrać. Ale z ręką na sercu, ten pierwszy raz polecam Ci iść z kimś, bo wiadomo, co szkoła to inny rozkład pomieszczeń/pomysł. Na samym basenie było jak w Amazonii - gorąco i wilgotno, co dla mnie było koszmarem, bo się nie kąpałam. Ale dla bobasów temperatura super. Woda miała temperaturą wyższą niż normalnie i znacznie mniej chlorowaną.
Edytowane przez Caillouu Czas edycji: 2014-05-12 o 14:51 |
||
|
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za usunięcie mnie z facebooka. Gdybym chciała odejść to sama bym się wpisała.
No ale wiadomo, jeżeli ktoś kogoś nie lubi to najlepiej usunąć. W takim razie poproszę teraz o usunięcie wszystkich moch wypowiedzi, bo sama tego zrobić nie mogę. Powodzenia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2894 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A parasolka jest lżejsza a na tym mi zależy najbardziej Cytat:
Cytat:
jak będziecie miały jakieś info dajcie znać ![]() Cytat:
To chyba jestem mistrzem w pakowaniu siebie i Karola. Na tydzień spakowałam Nas w 2 plecaki (zwykłe "szkolne") i torbę podręczną z mlekiem, pampersami itp dla młodego. Wózek też braliśmy wiadomka ![]() konsternacja dla Jasia od Cioci Puny saole nawet nie pomyślałam żeby kupić eko ![]() dla małej za pierwsze przespane noceiwantyou99 Hej Fajnie, że się odezwałaś. Zaglądasz tu czasem? Co słychać u Dominika?
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Caillou:
wybiermy się na zwykły basen, nie ma tam materacyków dla dzieci, szatnie są osobne, wiec nawet z TZ mam zagwostkę jak to zorgnizowac. Nie cierpie basenów zamknietych, ale dla dziecka sie poswięcę Kupiłam nawet ostatnio strój w lidlu.
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej, pewnie ze zaglądam Dziękujemy u Nas wszystko ok Domik super - ma zęba Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2899 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż dzisiaj obstawiłam go porządnie jak leżał na brzuchu - przed nim lusterko, za nim poduszka do kopania, obok jakieś zabawki. Zainteresowany był tylko poduszką, od której się odbijał stopami. Był fun Cytat:
![]() Cytat:
Ponadto, Gratuluje tez pierwszego posiłku. Banana kupowałaś jakiegoś eko czy zwykły z warzywniaka? Współczuje, tez po ciąży muszę iść do dentysty ale muszę sie zebrać w kupę i przezwyciężyć lęk- jak narazie nie umiem ![]() Super, a byliście na specjalnych zajęciach dla bobasow? Moja kruszynka wcZoraj zabrała się za wstawanie ( skończyła 3 miesiące tydzień temu) i tez sie nad tym zastanawiałam zwłaszcza ze myślałam że pierwsze powinna się nauczyć przywracać a pózniej brać się za siadanie. Daj znać co powie lekarz Zapomniałam sie pochwalić że Iwona śpi już cała noc i jest cudownie. Nigdy nie sądziłam że taka mała rzecz będzie mnie tak cieszyć ![]() LWysłane z mojego iPhone przez Tapatalk[/QUOTE] super, że Iwona przesypia nocki
|
||||
|
|
|
#2900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak przechodził pierwszego ząbka?
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2902 | ||
|
Raczkowanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Fajny jest ten filmik o tym jak sie zorganizować do wyjścia na basen http://m.youtube.com/watch?v=5yY6vctspLU Caillou- a czym się kierowałaś przy wyborze szkółki ? Miałaś poleconą przez znajomych czy znalazłaś info w internecie ? Cytat:
No to pięknie. Nie mogę uwierzyć że ten czas tak szybko leci Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Edytowane przez saole Czas edycji: 2014-05-12 o 16:51 |
||
|
|
|
#2903 |
|
BAN stały
|
Natrafiłam na forum przypadkiem, ale świetny ten filmik z yt. Dzięki!
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Sand dzięki
|
|
|
|
#2905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- http://kobieta.dziennik.pl/dziecko/a...-miesiecy.html może któraś w wolnej chwili chciałaby sobie poczytać
|
|
#2906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dominik z racji przejść jest bardzo dzielnym dzieckiem. To niesamowite jak to wszystko na Niego wpłynęło. Ewidentnie zeby mu przeszkadzały i dalej przeszkadzają ale nie jest skrajnie marudny. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#2907 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Hosenko - powiedz mi, czy idziecie na basen "zwykły" ale z wodą ozonowaną czy chlorowaną?
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Ps. Przepraszam, że tak wypytuje Po prostu dawno nic nie pisałaś
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

co innego jakbyś na siłę ją podciągała bez jej chęci.

Sto lat dla Jasia!

a moje dziecie dzisiejszą noc na mm przeżyje bo matka na prochach bedzie