|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Dziędobry
Chciałam powiedzieć że zostałam słomianą wdową i samotną matką dwojga dzieci... Małżonek poleciał służbowo do jukeja integrować się z angolami i będzie dopiero w sobotę
|
|
|
|
#4202 |
|
Zadomowienie
|
szklanko,
mnie rozłożyło fest, antybiotyk biorę
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
hope, a nie chcecie doradcy brac?
Ja sie w sumie ciesze, ze korzystamy z jego uslug. Porownal nam rozne oferty bankow i widac, ze czasem naprawde wysokosc raty sporo sie rozni. Ufff, przezylam dzisiejszy dzien ![]() Nie wiem co jest z moim dzieckiem, ale od kilku dni non stop wyje. Wlasciwie z kazdego powodu: za malo mu daje jesc, za wolno obieram winogrona, pomarancze, gruszki, jablka, brzydkie wieze buduję, źle wożę go na jezdziku, przy myciu zebow ryk, przy ubieraniu ryk, przy przewijaniu ryk, przy czesaniu ryk. Na dworze aniolek, w domu powiedziec diabel to malo. A jak zobaczy cos do jedzenia to trzesie sie i krzyczy "dadadadada" dopoki nie dam (pazernosc na jedzonko mu nie mija, moj tata szeroko otworzyl oczy jak zobaczyl jakie porcje wpycha w siebie ).Chcialam dzis zrobic cos dobrego na obiad, ale oczywiscie sie nie dalo. Jak tylko stalam przy blacie w kuchni to zaczynal sie armagedon. Kubus wchodzil mi miedzy nogi, siadal na stopach, wyciagal rece do gory i uruchamial buzke ![]() Podczas mycia naczyn stal za mna, drapal i gryzl mnie po nogach Pobawilam sie z nim chwile, uspokoilam - dziecko przeszczesliwe, wstawalam - znow to samo. Takze tego, skonczylo sie na szybkich nalesnikach z dzemem z biedry ![]() Na moje nieszczescie zobaczyl jak wyciagam sloiczek z dzemem. Nie wytrzymal do czasu az pierwszy nalesnik bedzie usmazony i musialam dawac mu dzem lyzeczka (a jedlismy porzeczkową kwasiurę, ten 100% owocow bez cukru). Pare razy nim trzepnelo (strasznie kwasne toto!!), ale sie nie zrazal i rąbał dalej ![]() Zwalam na "taki etap" i z niecierpliwoscia czekam na koniec, bo psychicznie zblizam sie krawedzi... ) Zeby to chyba nie sa, choc w sumie od ponad pol roku cisza u nas w tym temacie... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-05-12 o 20:25 |
|
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
dojechałam
ale mam wypaśny hotel ![]() no i tęknie za dziećmi ja chcę do dooooomu wracając do Nancy- współczuję podejścia TZ, kurde u mnie tak się zachowywał przy pierwszym,drugie dziecko totalna zmiana,po prostu dojrzał Kija, myślałam dziś o Was Fewcia- jeeeeeesteś widzę Cię ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Neti napisałam Ci pytanie w k- odnośnie skladek, w wątku prośba o pomoc, zaglądniesz?przy okazji dziękuję za ostatnią wyczerpującą wiadomość |
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Jestem, nie gniewam się na nikogo... Problemy mi się nawarstwiły, dobrze, że mam uśmiechniętą, wspaniałą córkę i kochającego, dobrego męża. Nie wiem kiedy będę. Buziaki dla Was! Zdrówka chorym dzieciom! |
|
|
|
#4207 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dużo! Cytat:
A u nas spoko. Młoda śpi, pieczeń w piekarniku, ja mam znów lody Zamówiłam dziś dla Mychy matę wodną http://urwiskowo.pl/pl/p/Aquadoodle-XXL-80x80/6290 Jaram się ![]() Wzięłam też kurczaczki: http://urwiskowo.pl/pl/p/Kubeczki-do...urczaczki/6187 Miłego wieczoru i dobrej nocki. Spadam do tz
|
||
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!!! Pokaze na szybko jak teraz wyglada pokoik Pietraszkowy ;-) uploadfromtaptalk1399921734594.jpg i zaba z taczka od babci :-P uploadfromtaptalk1399921779001.jpguploadfromtaptalk1399921804017.jpg
Aczkolwiek czekamy na premie i zwrot podatku i bedziemy dzialac dalej;-) Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam isc pobiegac a leje :-( Neti, bylas posmigac???
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#4210 |
|
Wtajemniczenie
|
szklanko ogromne kciuki trzymamy!!
![]() charlizz zdrowia! nawijko to Kubuś ma apetyt! u nas ostatnio były naleśniki. Hania jadła na podwieczorek, my sobie smażyliśmy jak usypiała. i jak zobaczyła ( w przedpokoju mamy dużą szafę z lustrem, więc Ona widzi z łóżeczka co się dzieje w kuchni), że smażymy to myślałam, że z łóżeczka wyskoczy krzycząc przy tym mniam mniam! musiałam oczywiście Jej dać bo inaczej był ryk![]() marsi na długo zostajesz? jak się czujesz? Ultra ale super te kurczaczki! hope bardzo fajne to mieszkanie ja myślę nad prezentem na dzień dziecka. są dwa typy. nie jest na to za mała? ale kłóci się ze mną o mopa więc tego ![]() http://allegro.pl/zestaw-sprzatajacy...209395137.html http://allegro.pl/smoby-koszyk-pikni...193371563.html a to kupię za rok http://www.krainaekozabawek.pl/577-p...zat-djeco.html
|
#4211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Misiael dziękuję,że pytasz, czuje się rewelacyjnie, pod tym kątem moja najlepsza ciąża no i z ciśnieniem ostatnio normalnie ale to chyba za sprawą diety Szklanko, ja też trzymam kciuki,cały czas myślę o Was ![]() Fewcia, mam nadzieję,że będzie wszystko ok |
||
|
|
|
#4212 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kuruj się ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
zarąbiste kuraki! Cytat:
![]() Cytat:
puzzle piękne! koszyk fajny, smoby ma też z hello kitty :ehem; taki wypasiony zestaw na razie bym chyba odpuściła, jeszcze dziecko nie doceni, wybrałabym taki: http://allegro.pl/klein-6722-wiadro-...212680334.html a potem wolałabym brać z lepszym odkurzaczem, np. smoby właśnie, genialne ma |
|||||
|
|
|
#4213 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46425821]Kija, a dzisiaj miałam pisać, gdzieś ty! zdrowiście?
kuruj się ![]() problemy precz, a ty wracaj! ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- zarąbiste kuraki! fajnie, ale to łóżeczko takie maleńkie mi się wydaje przy moich ![]() puzzle piękne! koszyk fajny, smoby ma też z hello kitty :ehem; taki wypasiony zestaw na razie bym chyba odpuściła, jeszcze dziecko nie doceni, wybrałabym taki: http://allegro.pl/klein-6722-wiadro-...212680334.html a potem wolałabym brać z lepszym odkurzaczem, np. smoby właśnie, genialne ma dziękuję jeszcze te puzzle, ale to już dla starszych widziałam te zestawy smoby, boskie są ale tak jak mówisz na później
|
#4214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co Ty, nie gniewam się zdrówka ![]() Cytat:
![]() byłoby identycznie, tylko u nas bunt jedzeniowy, chociaż "am am" się nauczył mówić ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4215 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hejka. malz ma dwojki w tym tyg wiec z czasem masakra. NIC nie zrobie przy malym, dopiero jak zasnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrowka! szkalnko - kciuki!!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Dasz rade!!! Cytat:
![]() Cytat:
debrah, Bokeh - 100 lat!!!! Neti - braaaaaaaaawa!!!! 1,5 kg to mega sukces!!!! Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny używające pieluszek Huggies do pływania jak się ma rozmiar np do Dad albo np do Pampersów? Widzę, że w Tesco są w promocji i żal nie wziąć
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu kuchnia jest taka duża. Dlatego, że na jej potrzebę zrezygnowano z 3go pokoju
Ja uważam że dla nas to mieszkanie jest bardzo dobre. Przedszkole obok bloku ![]() Na razie drugiego dziecia nie planujemy, a jeśli będzie to wtedy będziemy myślec np. o 3cim pokoju z powrotem. Z tym, że zanim dzieciaki się zaczną o swoje pokoje upominać, to też latka lecą
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4219 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Witam się po weekendzie Nie chwaliłam się wcześniej ale byliśmy w Amsterdamie u mojej koleżanki, było baaardzo fajnie chociaż pogoda nie dopisała.Na razie nadrabiam, ale chciałam się odnieść do jednego tematu żeby nie zapomnieć, a mianowicie do chodzenia dzieci na palcach, bo akurat rozmawialiśmy o tym z ortopedą. Jak byliśmy z Julką na kontroli u ortopedy jak zaczęła chodzić to od razu nas uprzedził że przyjdzie taki moment że może zacząć chodzić na palcach i żebyśmy się wtedy nie martwili bo to normalny etap. Wytłumaczył to tak, że dzieci chodzą na całych stopach, człapiąc. A dorośli chodzą pięta, palce. I żeby zacząć tak chodzić dziecko musi ćwiczyć łydki a żeby to zrobić stają/chodzą właśnie na palcach, żeby ćwiczyć mięśnie łydek
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowa Ci nagotuje, posprząta, dziećmi się zajmie, a Ty wrócisz z pracy i będziesz sobie tylko odpoczywać ![]() dobrze, że w porę zmieniłaś zdanie
|
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zadomowienie
|
Szaja zdrowi, to chyba była alergia a nie choroba
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tak poza tym to już dwa razy zadawałam Ci pytanie..od czego zacząć...jak ...ile..co?do eksperta sie zwróciłam..ale mnie olał...chyba zarzuce focha![]() Za to trening w dzień a wieczorkiem nie 10 a już 20min dałam rade na orbitreku, zeszlo mi w udach i lydkach po 2cm...chyba zem sie zle na początku zmierzyła i wcale nic nie zeszlo ...a i wiecie ze po 10min ćwiczenia na orbitreku zorientowalam sie ze robię to w Zakopiańskich Kapciuszkach![]() aha...a zorientowalam sie że wypijam 3 dzbanki wody dziennie, ktore nie maja łącznie 3l...tylko 3,6 l także przez ten tydzień wypiłam ponad 28 litrow wody ![]() Aha MARSI oczywiście, ale wejdę jutro juz na lapku, ok?chyba ze pilne, tylko że wiesz ja w skladkach nie pracowalam i pojęcie blade mam ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypadu oczywiscie zazdroszcze! a czy Wasze dzieci staja na glowie? Kubulencjusz znalazl sobie nowa zabawe a mi z kazda minuta przybywa siwy wlos ![]() normalne to czy mam sie martwic? |
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, bo to lozeczko to to malutkie, noworodkowe tylko ze bok sciagniety
genialna opcja, wydaje mi sie duzo lepsza niz wyciagane szczebelkiPstryniu, na tym jednym zdjeciu jest lozeczko jeszcze bez barierki, dzien pozniej juz barierka zalozona i nie ma szans, zeby mlody wypadl, wie, ze sie nie staje juz w lozeczku, wie, ktoredy wychodzic, no taki duzy juz moj chlopczyk Fewciu!!! :-* caluje was!!! Mam nadzieje, ze wszystkie problemy wam sie szybko rozwiaza :-* Charlizz, zdrowka!!! Jakajakaja, powiem Ci, ze mi lekarz tez apropos mojego pcos mowil, ze nie ma szans na ciaze, ze minimum rok leczenia a przez rok nie ma szans na dziecko, ze mam tak fatalne wyniki, ze nie ma najmniejszej opcji, a jak jakims cudem sie uda to na bank sie nie utrzyma, no a patrz.... Pietraszko jak ta lala nasz maly cud.... Dowiedzialam sie o ciazy 5 tyg po tej diagnozie![]() Hope, bardzo ladne mieszkanie! Ja mysle na dzien dziecka nad tym warsztatem boikido..... Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Neti kurna nie wiem bo ja teraz jedyny opiekun jestem, polejesz, stanie się coś i mi wyjdą promile i co będzie?
Poza tym młode śpi od paru minut, wcześniej mi przez dłuższy czas demonstrowała że płuca to ma zdrowe i doskonale rozwinięte... A starszak chyba śpi ale w sumie też od niedawna więc możliwe że udaje ![]() Na wszelki wypadek lepiej będę cicho... Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2014-05-12 o 22:17 |
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
Eee tam, takie polewanie to się nie liczy
|
|
|
|
#4229 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki kochane z kciuki i miłe słowa!
Taka nowa nadzieja we mnie wstąpiła, że jednak może się to wszystko ułoży ![]() Charliz zdrowiej szybko! Nawijko Kubuś nie mógł pokazać, że dżem za kwaśny bo byś mu więcej nie dała Fewciu oby się rozwiązało wszystko pomyślnie Ultra super te kurczaczki Takie w stylu Ewy, ale kurde, mój mąż mnie przechrzci jak kupię kolejną zabawkę Chyba, że powiem, żeby mi kupił na urodziny ![]() Lady super pokoik, dla dużego chłopca I wybacz deszcz, moja wina bo okna umyłam Misia Ewa też lubi sprzątać, ale na razie zadowala się mokrą chusteczką i śmiatkiem Myślisz, że Hania nie będzie przytłoczoną takim dużym zestawem? Zapomniałam wcześniej, Szaja historia z muchą genialna! Nawet mężowi przeczytałam, żeby się uśmiał Debrah sto lat kochana! Jeszcze więcej pociechy z Amelci i niech Ci się spełnią marzenia
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz...z braku laku i kielich wody dobry
a skoro takas wybredna to idzze lepiej spać...czas Ci szybciej zleci![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

Chciałam powiedzieć że zostałam słomianą wdową i samotną matką dwojga dzieci... Małżonek poleciał służbowo do jukeja integrować się z angolami i będzie dopiero w sobotę

).

ja chcę do dooooomu