W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 21:54   #241
TheFall
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
3majcie kciuki bym jeszcze wylezala ta ciaze, jestem w szpitalu, dostalam sterydy na plucka
ciezko mi pisac, czytac tez wiec tylko sie witam
Optymistka ale to nie miał być jeszcze wątek porodowy.
Jak dostałaś te sterydy na płucka to znaczy, ze spodziewają się wczesnego porodu?
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 21:55   #242
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
3majcie kciuki bym jeszcze wylezala ta ciaze, jestem w szpitalu, dostalam sterydy na plucka
bardzo mocne

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 21:57   #243
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Wg rozpisek w necie 68 jest na 3 miesiące. Ale ja byłam dużym dzieckiem, 4050 i 58 cm. Co prawda mąż był mały, ok 2700. Jak dziecko pójdzie we mnie, to założy kombinezon na jesieni, a jak w męża, to na wiosnę :P
A jk będzie po środku to będzie musiała nosić go w zimę!

Tak tak, tylko najpierw muszę jechać do sądu po odpis, mam nadzieję że jutro to ogarnę.

Jakie czapy cudne też bym chciała taką żabę
Nie wiem w jakim banku macie kredyt, ale ja z moim doradca umowilam sie na telefon i on internetowo sobie sprawdzili ten wpis w ksiedze wieczystej, dopiero po paru dniach donosilam odpis do banku.

Cytat:
Oj biedulko to zle, ze trafilas do szpitala... A ktory to u Ciebie tydzien ciazy??? Bo jesli podaja sterydy na plucka, to znaczy, ze malenstwo przygotowuja na ewentualne przyjscie na swiat! Nic sie nie martw, jestes pod opieka profesjonalistow, a z naszej strony masz mocne trzymanie kciukow! Glowa do gory- bedzie dobrze!!!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 21:59   #244
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
ogromne

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziewczyny, orientujecie się od którego tygodnia ciąży można robić ktg?
Mnie się kojarzy 26tydzień
Stary 2014-05-12, 22:01   #245
anetag80
Raczkowanie

Cytat:
Trzymamy ,bedzie dobrze,jestescie w dobrych rekach
anetag80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:28   #246
kasiuulad
Raczkowanie

optymistka trzymaj sie.
Sterydy podaja na wszelki wypadek. Jak lezałam w szpitalu to podawali praktycznie wszystkim dziewczynom ktore sie przez te dwa tygodnie przewineły ale jak sie sytuacje unormowały to te dziewczyny wychodziły do domow( tylko jedna urodziła ale wszystko było ok).
Nawet dobrze ze dostaniesz bo w razie czego dzidzia bedzie miała lepiej.
Ja jestem mama wczesniaka, urodziłam w 33 tyg i niestety nie zdazyli tych sterydow podac no i Kajtek miał trudnosci z oddychaniem.

Zaciskaj nogi i mysl pozytywnie.
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:47   #247
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Kochana co się stało? Trzymaj się tam!!! Na pewno wszystko będzie dobrze, musi być My tutaj jesteśmy i trzymamy mega kciuki za Ciebie!!

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
62 to chyba tak zaraz po urodzeniu bo w sumie kombinezon się zakłada na ciuszki, to musi być luźniejszy nie? Zobaczymy jak to będzie.

Trzymam kciuki, będzie dobrze!
Wiesz co jak dla mnie 62 to na takie 2-3 miesiące Pod spodem będę ubierać małą tylko w jakiś pajacyk albo body i śpiochy i na to chciałam ten kombinezon właśnie zamiast jakiejś kurteczki czy czegoś...
Taki typowo na zimę kombinezon mam na 68 a gdzie tu do 74
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:51   #248
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Hej dziewczyny
Słuchajcie, byłam dzisiaj u lekarza na wizycie kontrolnej. Po wysłuchaniu serduszka i zbadaniu rekami brzucha stwierdził, że dziecko jest źle ułożone bo nad łożyskiem. Łożysko jakby na samym dole. Orientujecie się czy to znaczy, że mam "przodujące" łożysko? Powiedział, że to jest bardzo niedobrze, ale że jest mała szansa, że jeszcze się przesunie :/ Martwię się teraz, bo oststnio właśnie często mnie brzuch na dole uciskał i czytałam, że to może od tego Ja chciałam jeszcze popracować 2 m-ce, ale mam pracę stojąco-chodzącą więc nie za bardzo

A te wszystkie ciuszki, które macie O jaaaaaa..... Muszę się koniecznie wziąć już do roboty
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 23:03   #249
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Słuchajcie, byłam dzisiaj u lekarza na wizycie kontrolnej. Po wysłuchaniu serduszka i zbadaniu rekami brzucha stwierdził, że dziecko jest źle ułożone bo nad łożyskiem. Łożysko jakby na samym dole. Orientujecie się czy to znaczy, że mam "przodujące" łożysko? Powiedział, że to jest bardzo niedobrze, ale że jest mała szansa, że jeszcze się przesunie :/ Martwię się teraz, bo oststnio właśnie często mnie brzuch na dole uciskał i czytałam, że to może od tego Ja chciałam jeszcze popracować 2 m-ce, ale mam pracę stojąco-chodzącą więc nie za bardzo

A te wszystkie ciuszki, które macie O jaaaaaa..... Muszę się koniecznie wziąć już do roboty
Miałam przez pewien czas nisko łożysko i ginka mówiła wtedy, że może być przodujące jeśli się nie podniesie.
Przodujące łożysko jest wskazaniem do CC. Wcześniej jednak mogą pojawić się krwawienia i wtedy należy natychmiast udać się do szpitala.

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2014-05-12 o 23:04
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 23:10   #250
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Miałam przez pewien czas nisko łożysko i ginka mówiła wtedy, że może być przodujące jeśli się nie podniesie.
Przodujące łożysko jest wskazaniem do CC. Wcześniej jednak mogą pojawić się krwawienia i wtedy należy natychmiast udać się do szpitala.
Ale tak właśnie czytam sobie o tym i zastanawiam się, czy faktycznie on może to stwierdzić przez zwykłe badanie położnicze bez usg? Bo żadnego usg juz nie przewidują tu, więc skąd będą wiedzieli czy jest ok

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

TheFall Dzięki za dopisanie do wątku Możesz dodać mój wiek- 28 lat
Stary 2014-05-12, 23:10   #251
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tak właśnie czytam sobie o tym i zastanawiam się, czy faktycznie on może to stwierdzić przez zwykłe badanie położnicze bez usg? Bo żadnego usg juz nie przewidują tu, więc skąd będą wiedzieli czy jest ok
Może wyczuł to w badaniu. Ja słyszałam, że przy łożysku przodującym nie powinno się nawet badać ginekologicznie, bo to może zaszkodzić. Chyba na tym etapie łożysko się już tak nie przesuwa, co może oznaczać, że czeka cię cc. Co do pracy to nie wiem... nie orientuję się w sumie, czy to jest zagrożenie porodem przedwczesnym... ale pewnie w Pl tak, a w Uk nie...

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 23:17   #252
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Może wyczuł to w badaniu. Ja słyszałam, że przy łożysku przodującym nie powinno się nawet badać ginekologicznie, bo to może zaszkodzić. Chyba na tym etapie łożysko się już tak nie przesuwa, co może oznaczać, że czeka cię cc. Co do pracy to nie wiem... nie orientuję się w sumie, czy to jest zagrożenie porodem przedwczesnym... ale pewnie w Pl tak, a w Uk nie...

No tak pewnie jest Pójdę może w takim razie na macierzyńskie jak najwcześniej można i już. Cholercia
Stary 2014-05-12, 23:33   #253
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak pewnie jest Pójdę może w takim razie na macierzyńskie jak najwcześniej można i już. Cholercia
mi na usg w 20tyg stwierdzili ze mam za nisko łożysko,jutro idę do położnej wiec moze mi wymaca i powie czy się podnioslo Też idę na macierzyński juz 11tyg przed bo tutaj nie za bardzo lekarze przejmują się łożyskiem przodującym. Trzeba sie oszczędzać wiec jak masz mozliwosc to zrezygnuj szybciej z pracy i sie oszczedzaj

Optymistka,trzymaj się ! Szczególnie nogi zwarte

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-05-12 o 23:35
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 06:55   #254
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście mocno trzymamy Trzymaj się kochana

Butter bear ja dostałam skierowanie na ktg, a jestem w 28 tyg, ale od kiedy można nie wiem... w 24 tyg wyszło że dzidzia ma zwolniony rytm serca...i się dziwiłam ze jeszcze nie dał mi żadnego skierowania( a to widocznie było za wcześnie) Mam nadzieje że dziś dobrze dogadałam sie z pielęgniarka i będzie położna bo wczoraj jej nie zastałam( mimo że pielegniarka wyraźnie mi powiedziała ze w poniedziałki od rana jest, a wczoraj stwierdziła że źle ja zrozumiałam ) i oznajmiła mi abym przyszła dziś bo na pewno będzie. Wiec idę trzymajcie mocno kciuki aby było wszystko dobrze

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-13 o 07:07
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 07:41   #255
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam mocno kciuki żeby dzidziuś jeszcze poczekał

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Wstałam dziś po 5 i nie chce mi się spać Czekam teraz aż mąż i Olivia wstaną i zabieramy się za kończenie naszej sypialni.
U nas dziś piękne słonko, miłego dnia dziewczyny

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 07:44   #256
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
My za dwa lata planujemy przeprowadzić się do swojego domku
Czyli jest fajnie, ale najlepiej na swoim
My wolimy być biedni, mieszkać w bloku w mieście, niż się cisnąć z moimi rodzicami w dużym domu na wsi Mój tata ciągle nas nakłania do przeprowadzki, ale pomijając już kwestię pracy (trzeba by było dojeżdzać 60km w jedną stronę, albo szukac nowej), to najzwyczajniej nie nadajemy się do życia pod jednym dachem Oczywiście fanie by było, gdyby dziecko dorastało na wsi, w domu z ogrodem, ale lepiej mieć święty spokój, a ogródek może być w weekendy.
Cytat:
Zobaczysz, ze szybko wrócisz do domku i wyleżysz w swoim łóżku
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 08:00   #257
malutka100
Zakorzenienie

dzień dobry dziewczyny
u mnie niestety od rana niewesoło, źle się czuję, bardzo mnie bolą plecy
nie wiem chyba zwolnię się z pracy, bo ciężko mi wysiedzieć. Ogólnie jestem rozbita i zmęczona, bo w nocy nie mogłam spać, a rano niestety pobudka jak codziennie o 5

Dziewczyny ile przyjmujecie magnezu? I jaki?
Ja biorę Magne B6, ale od dwóch dni często drga mi powieka i tak sobie myślę, że to chyba brak magnezu. Zaczęłam brać częściej ( rano i wieczorem po tabletce) ale jakoś nie ma poprawy. Czy biorę za mało tego magnezu czy ten objaw może być też od czegoś innego?

Cytat:
Optymistko trzymam mocno kciuki
Trzymaj się, jesteś pod dobrą opieką.
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 08:07   #258
zVenus
Zakorzenienie

Witam w tym pięknie zapowiadającym się dniu

czy łożysko przodujące to łożysko położone na przedniej ścianie?

ja mam na przedniej ścianie i jest to jak najbardziej prawidłowe z tego co wiem...i nie kwalifikuje odgórnie do cc...

życzę miłego dnia, ja dziś mam wizytę i odbieram wyniki z gluko mam nadzieję, że jest ok.

optymistka - trzymam kciuki żebyś wytrwała jak najdłużej, przynajmniej do 32tc - tak jak pisała Sara to podobno już bezpieczny tydzień
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 08:08   #259
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa_mamusia Pokaż wiadomość
Ja o tym wózku właśnie słyszałam same pozytywne opinie. Moja znajoma bardzo go sobie chwali. Sama zastanawiam się zresztą nad jego kupnem, ale to niestety nie moja decyzja. Wózek kupuje teściowa
Ja przyznam szczerze nie rozumiem. Jaki jest powod tego? Finanse? To przeciez sa tanie wozki albo uzywane w dobrym stanie komplet koszt ok 700zl przeciez mozna podac kwote do ktorej ma byc wozek. Czyje to dziecko bedzie?? No ja nie ogarniam takich akcji bo na wszystko jest rozwiazanie.
Nam tesciowa sponsoruje kolyske. Ja wybieram ona placi. Pow zeby wybrac do 300 zl i to dla mnie nie problem. Sama nie kupie bo musze kupic przewijak a ten gunther jest kosztowny plus koszyki. Ze wszystkim moznabsie dogadac. No nie rozumiem narzucania swojego zdania...

Cytat:
Napisane przez damcilapke Pokaż wiadomość
hej dopiero teraz mogę odpisac .
Mam na imie Patrycja, będę mloda mama bo mam dopiero 18 lat wiec jeszcze się ucze
przyszly tatuś chce Antosia, podoba mi się zdrobnienie ale już Antoni nie za bardzo ;/. Ja bym chciała Kacperka albo Filipka ale rwaja nad tym dyskusje jeszcze.
co do wyprawki to mam 2x komplet pościeli, śpiworek, 2 body z długim rękawem 56, 4 z krótkim 62, skarpeteczki, 3 reczniki do kapieli z kapturkiem przescieradlo z gumka i na razie to tyle ;/ także dużo dużo rzeczy zostało mi do kupienia

Mlodziutka jestes witaj
A jak tatus dziecka sie sprawuje?
Jak sie czujesz? Mama Ci duzo pomaga? Trzymaj sie i odzywaj czesciej

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Dzis mam dzien do du.. Nie mam humoru, nic mnie nie cieszy,, nawet to, ze moj Tz wlasnie sklada kolyske.

Moj przyjaciel dzis kolejny raz powiedzial do mnie : "Może zastanów się jeszcze nad tym imieniem " Nie chodzi mu, ze nie ładne, ale zle mu sie kojarzy i nie wie jakby miał do małego mówic. Podniosłam głos i powiedziałam, ze najlepiej po imieniu i nie bede sie nad niczym zastanawiac. Wrrr.. widział moje oburzenie! Jestem z nim bardzo blisko, zawsze liczylo sie nasze wzajemne zdanie, imienia nie chce zmieniac, ale daje mi to coraz bardziej do myslenia czy czasem wybrane przez nas imie nie jest jakies z kosmosu.

Aaaa i widział ze mna dzis wozek na miescie, ktory chcemy kupic.. tez mu sie nie podoba.. ! Masakra

Kupiłam dzis male wieszaczki do szafy Wstepnie poukladam dzis rzeczy w szafie, zeby wizualnie widziec ile czego mam. Moze w nastepnym tygodniu wezme sie za pranie.

Widzac waszą ilość rzeczy jestem w małym szoku Dziewczyny, to wszytsko jest w rozmiarach poczatkowych czy juz tez wieksze?? Mega wyprawki

Ja rozumiem ze komus moze sie nie podobac dane imie, mnie tez niektore sie nie podobaja. Ale jaki sens mialoby mowienie przyszlym rodzicom "ale imie, zmiencie je, czemu takie, jest wiele ladniejszych" skoro takie wybralismy to znaczy ze to dla nas jest najladniejsze! Wkurza mnie takie gadanie innych o moim wyborze.
Bedziesz miec dziecko to nazwiesz go po swojemu i koniec tematu jak dla mnie.

Cytat:
Optymistko badz optymistka - jestes pod dobra opieka a my tu wszystkie zaciskamy nasze kciuki aby bylo dobrze
Lap buziaki i nogi w gore!

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 08:10   #260
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

Ja biorę Magne B6, ale od dwóch dni często drga mi powieka i tak sobie myślę, że to chyba brak magnezu. Zaczęłam brać częściej ( rano i wieczorem po tabletce) ale jakoś nie ma poprawy. Czy biorę za mało tego magnezu czy ten objaw może być też od czegoś innego?

Mi lekarka powiedziała, że w ciąży nalezy przyjmować magnez w postaci leku a nie suplementu, bo tylko lek jest badany i wiadomo, że jeśli piszą, że zawiera 400mg Mg to tyle zawiera.
Lekami są właśnie Magne B6 i Maglek B6.
ja zażywam Maglek (jest tańszy) zawiera 500mg Mg i biorę 6 tabletek dziennie.
Stary 2014-05-13, 08:22   #261
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Wczoraj w jakimś kabarecie usłyszałam, że mąż za becikowe nakupi sobie piwa I tak się zaczęłam zastanawiać na co najlepiej wydać te pieniądze, żeby się nie rozeszły. Przecież zanim je dostanę, to będę już miała wszystko gotowe
No i najlepszy pomysł to lokata. Bo co innego?
Stary 2014-05-13, 08:28   #262
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Mi lekarka powiedziała, że w ciąży nalezy przyjmować magnez w postaci leku a nie suplementu, bo tylko lek jest badany i wiadomo, że jeśli piszą, że zawiera 400mg Mg to tyle zawiera.
Lekami są właśnie Magne B6 i Maglek B6.
ja zażywam Maglek (jest tańszy) zawiera 500mg Mg i biorę 6 tabletek dziennie.
czyli magnez biorę dobry
ale wiesz co, poczytałam właśnie trochę o suplementacji w ciąży i było napisane że kobieta w ciąży potrzebuje 100 mg magnezu więcej niż dorosły człowiek , czyli 350-400 mg to czy takie 6 tabletek to nie za dużo??Przecież przyjmujemy jeszcze magnez w pożywieniu.
Ja generalnie mam jakiś uraz do łykania tabletek na własną rękę i może dlatego jestem przewrażliwiona nawet jeśli chodzi o witaminy

A jeśli już jesteśmy przy temacie witamin, to zażywacie regularnie jakieś zestawy witamin dla ciężarnych?
Mi lekarz zalecił już jakiś czas temu, mimo że wyniki miałam zawsze bez zarzutu. Ale nie polecił jakie, tylko żeby brać "jakieś" witaminy dla kobiet w ciąży.
Gdzieś przeczytałam że nawet położne odradzają regularną suplementacje takimi tabletkami , jeśli kobieta ma dobre wyniki ( oczywiście przy niedoborach nie ma o czym dyskutować), bo dzieci rosną duże i jest ciężki poród Więc nie wiem jak to do końca jest.
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 08:32   #263
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
czyli magnez biorę dobry
ale wiesz co, poczytałam właśnie trochę o suplementacji w ciąży i było napisane że kobieta w ciąży potrzebuje 100 mg magnezu więcej niż dorosły człowiek , czyli 350-400 mg to czy takie 6 tabletek to nie za dużo??Przecież przyjmujemy jeszcze magnez w pożywieniu.
Ja generalnie mam jakiś uraz do łykania tabletek na własną rękę i może dlatego jestem przewrażliwiona nawet jeśli chodzi o witaminy

A jeśli już jesteśmy przy temacie witamin, to zażywacie regularnie jakieś zestawy witamin dla ciężarnych?
Mi lekarz zalecił już jakiś czas temu, mimo że wyniki miałam zawsze bez zarzutu. Ale nie polecił jakie, tylko żeby brać "jakieś" witaminy dla kobiet w ciąży.
Gdzieś przeczytałam że nawet położne odradzają regularną suplementacje takimi tabletkami , jeśli kobieta ma dobre wyniki ( oczywiście przy niedoborach nie ma o czym dyskutować), bo dzieci rosną duże i jest ciężki poród Więc nie wiem jak to do końca jest.
Co do magnezu to on sie bardzo słabo wchłania i z jedzenia + tabletki niewiele zostaje w organiźmie reszta jest wydalana. Ja mam zalecenie od lekarki żeby tyle zażywać. Podobno nie można sie "przemagnezować", inne witaminki owszem, np wit A - nie wskazana tylko pod ścisłą kontrola a z magnezem jest troche inaczej. Znam osoby co po 10 takich tabletek dziennie jedzą

co do ogólnej suplementacji to moja gin powiedziała, że jak mam jeszcze prenatal (zażywałam w I trymestrze) to mogę sporadycznie zażyć tabletkę ale zeby się juz nie szprycować codziennie.
Stary 2014-05-13, 08:35   #264
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Witam w tym pięknie zapowiadającym się dniu

czy łożysko przodujące to łożysko położone na przedniej ścianie?

ja mam na przedniej ścianie i jest to jak najbardziej prawidłowe z tego co wiem...i nie kwalifikuje odgórnie do cc...

życzę miłego dnia, ja dziś mam wizytę i odbieram wyniki z gluko mam nadzieję, że jest ok.

optymistka - trzymam kciuki żebyś wytrwała jak najdłużej, przynajmniej do 32tc - tak jak pisała Sara to podobno już bezpieczny tydzień
Nie, przodujące to takie, które znajduje się pod dzieckiem i w razie porodu pierwsze by wyszło.

Stary 2014-05-13, 08:38   #265
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Nie wiem w jakim banku macie kredyt, ale ja z moim doradca umowilam sie na telefon i on internetowo sobie sprawdzili ten wpis w ksiedze wieczystej, dopiero po paru dniach donosilam odpis do banku.
Mamy w Deutsche. Z tego co wiem, to takie samo pismo, jak ja dostałam, że ta hipoteka już jest miało być też wysłane do banku, więc zakładam, że oni już wiedzą poza tym, dziś odbiorę odpis a jutro zawiozę, więc już te dwa dni mnie nie zbawią. Generalnie nie wiem, czy jest tak we wszystkich bankach, ale oni są strasznie problematyczni. Co chwilę najpierw ustalają jedno, potem wymagają czegoś innego, dokumenty które dowożę i tak wpisują z opóźnieniem, przez co już dwa razy dostałam pismo w którym mnie straszyli konsekwencjami w związku z niedotrzymaniem warunków umowy kredytu.
Jak składałam w sądzie wniosek o hipotekę, to mi facet kazał nie przyjeżdżać z tym poświadczeniem, tylko jak już będę miała odpis. Więc nic nie zrobiłam, a potem dostałam pismo, że mam dostarczyć w terminie, bo jak nie to coś tam. Więc dzwonię, pytam, każe mi zeskanować i wysłać na maila na wszelki wypadek, bo przecież mówił że im niepotrzebne i to pismo to jakaś pomyłka. A na drugi dzień dzwoni, że jednak musi mieć oryginał i wysyła do mnie kuriera

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Wiesz co jak dla mnie 62 to na takie 2-3 miesiące Pod spodem będę ubierać małą tylko w jakiś pajacyk albo body i śpiochy i na to chciałam ten kombinezon właśnie zamiast jakiejś kurteczki czy czegoś...
Taki typowo na zimę kombinezon mam na 68 a gdzie tu do 74
Wiesz, jak przeglądałam z mamą ciuszki to twierdziła, że z rozmiaru 56 niewiele zdążę założyć :P także 62 to ja zakładam, że będzie w użyciu trochę wcześniej niż mówisz. Ale tak samo jak wcześniej pisałaś, nie znam się, to moje pierwsze dziecko, przy drugim będziemy mądrzejsze

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Wczoraj w jakimś kabarecie usłyszałam, że mąż za becikowe nakupi sobie piwa I tak się zaczęłam zastanawiać na co najlepiej wydać te pieniądze, żeby się nie rozeszły. Przecież zanim je dostanę, to będę już miała wszystko gotowe
No i najlepszy pomysł to lokata. Bo co innego?
Lokata to bardzo dobry pomysł. Jestem zdania, że na malucha trzeba od początku odkładać jakieś pieniążki, ile kto może, bo nawet z kilku zł miesięcznie uzbiera się potem niezła sumka.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
czyli magnez biorę dobry

Mi odkąd wiemy o ciąży gin kazała brać 'jakieś' tabletki, też nie mówiła jakie, tylko zaznaczyła, że koniecznie z kwasami DHA. A ponieważ nie wiem co brać, to co miesiąc kupuję z innej firmy :P
Duże dzieci...ha! no to już wiemy, że przyda mi się ten duży kombinezon :P
Stary 2014-05-13, 08:41   #266
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
czyli magnez biorę dobry

Ja biorę magne b6 2x2 tabletki ze względu na podwyższone tętno (przy podniesionym ciśnieniu, na szczęście się unormowało odkąd zażywam). A co do witamin, to mi lekarz zalecił pharmaton matruelle i biorę gdzieś od 12.tc. Ale ja tam chcę, żeby synek rósł jak nabardziej, bo ciągle mi się wydaje, że ja urodzę o wiele za wcześnie. A nawet jak nie, to i tak czeka mnie cesarka (przez ciśnienie).

Co do drgań/ skurczy, to nie tylko magnez odpowiada za nie. Duże znaczenie ma też potas. Mój gin mówi, żeby jeść dużo pomidorów i bananów bo tam go dużo.

Stary 2014-05-13, 08:46   #267
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Mi gin zalecił Vitaminer DHA. W ostatnim miesiącu brałam go w kratkę, np. co 2, 3 dzień i wtedy zaczęły mi się skurcze.. To wolę jednak brać codziennie, zgodnie z zaleceniami lekarza. Chociaż Magne B6 też mam i zażywam, przy tych skurczach.
Stary 2014-05-13, 08:52   #268
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny

Cytat:

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

TheFall Dzięki za dopisanie do wątku Możesz dodać mój wiek- 28 lat
ja mam to samo stwierdzili mi na skanie polowkowym, ale tydz. temu polozna po pomacaniu brzuszka stwierdzila to samo, na pewno musza ci zrobić jeszcze jedno usg przed porodem ja mam już umówione na 36 tydz. co do pracy to moja polozna powiedziała ze nie widzi przeszkody i ja mam zamiar pracować do 34 tyg ale ja mam prace siedzonca
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 08:53   #269
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Od razu sterydy? Mi porobili badania, czekamy na wynik posiewu z pochwy a ginekologicznie bede mnie badac w czwartek. I jak sie nie pogorszy to pewnie spadam do domu bo nie mam boli praktycznie w ogole. A Ciebie czesto badali ginekologicznie? Mnie w piatek i teraz będą w czwartek, podobno nie mozna za czesto tam grzebac jesli cos tam sie dzieje. Boli Cie brzuch?
Stary 2014-05-13, 08:54   #270
Mamamarta2010
Raczkowanie

Witam Was Mamusie!!
Alez dzisiaj piekny, sloneczny dzien, az chce sie wstac!
Dzisiaj mam wizyte u lekarza i mam nadzieje ze bedzie ok, wczoraj podgladnelam wyniki krwi i moczu i wszytsko pieknie w normie, juz 2 miesiac wiec ciesze sie jak glupia

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które używały laktatorów, macie doświadczenie z tymi modelami

http://allegro.pl/philips-avent-lakt...194747909.html

http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...212887238.html

http://allegro.pl/laktator-elektrycz...157691698.html

Poprzednio miałam taki laktator

http://allegro.pl/laktator-reczny-la...193991944.html

Gdyby nie to, że potrzeba do jego użycia 2 rąk, to byłby ok na moje potrzeby.
Ja mialam aventa reczny, teraz bede uzywac tego samego bo szkoda mi kasy, chociaz nie umiem doradzic bo z iinego nie korzystalam. Troche musialam sie nameczyc zeby odciagnac pokarm i slabo mi lecialo, ale za to moja sistra nie miala problemu, 5 min i odciagniete, ale jej coreczka jadla ekspresem wlasnie a tomek dluzej wiec moze taka uroda moich piersi i juz..

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
już po wizycie. Mam zrobić badania laboratoryjne na potas, magnez i d-dimery. Więc jutro czeka mnie wycieczka do laboratorium. Ręka boli. Dobrze, że nie używałam Naproxenu w żelu, który mi wczoraj przepisał lekarz, bo gin prowadzący ciążę zabronił mi go brać. Mogę jedynie wziąć paracetamol, ale on to mi nie pomaga na ból.

A tak, to powiem Wam, że jestem wykończona. Po nocach nie śpię, w dzień nie mam jak - wujek TŻ kafelkuje nam łazienkę i czasem coś potrzebuje, żeby mu przynieść, coś chce dopytać itp. a tak poza tym, to głupio bym się czuła, jakbym spała, a on łaziłby mi za drzwiami. Praktycznie dopilnowanie remontu, dokupywanie części "na już" spadło na mnie... Potem trzeba wymyć podłogi, bo wiecznie jest siwo, a jak widzę podłogi, po myciu przez TŻ< to wolę zrobić to sama... Tata robi odpowietrzniki pod dachem (pomiędzy sufitami i dachem), wierci itp. zaraz mi nad oknami, potem trzeba wszystko czyścić. Powiem, że mam dość.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

ps. dzisiaj 12.05, a TP mam 12.08 - zostały trzy miesiące. Dzisiaj 26+6.
Biedactwo, kurde rozumiem ze Ci glupio lezec przy wujku, ale moze jednak olej to troche i powiedz ze powinnas lezec przy opuchnieciu i zeby Cie wolal w razie potrzeby a Ty sie zrelaksuj chociaz..

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, przepraszam za krótką nieobecność, ale nawet nie miałam czasu i weny żeby się odezwać..

TheFall wielkie brawa za tak wspaniałe rozpoczęcie nowego wątku

tak bardzo cieszyłam się, że swędzenie mi przeszło.. ale jednak nie i jest coraz gorzej.. jutro zaczynam maraton po lekarzach.. najpierw mój gin, już mnie uprzedzał że mnie skieruje na próby wątrobowe, później pobieranie krwi i endokrynolog, bo mam problemy z tarczycą, coś jeszcze dojdzie pewnie.. także dwa tyg z głowy.. :-( mam nadzieję, że obejdzie się bez leczenia szpitalnego.. dam Wam znać jak będę wiedziała co i jak.. trzymajcie się
Trzymam kciuki!!!!

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Mam do Was jeszcze jedną sprawę, miałam pisać wcześniej, ale czekałam aż przejdzie. Dwa tygodnie temu obudziłam się z zakrwawionym okiem. Nie było tej krwi jakoś dużo, wyglądało jak pęknięte naczyńko. Następnego dnia krew się rozlała koło siatkówki a ta obok przygasła. Myślałam, że ta też zniknie, ale dwa tygodnie mijają a ja dalej mam krwawą kreskę obok siatkówki. Ciśnienie mam w normie, oczy fakt faktem bolą mnie częściej i czasami bolą mnie także zatoki.
Jak zwykle na wizycie miałam o tym wspomnieć i zapomniałam. Może lekarz rodzinny i skierowanie do okulisty, co?
Ja bym poszla do okulisty od razu..

Cytat:
Dzis mam dzien do du.. Nie mam humoru, nic mnie nie cieszy,, nawet to, ze moj Tz wlasnie sklada kolyske.

Moj przyjaciel dzis kolejny raz powiedzial do mnie : "Może zastanów się jeszcze nad tym imieniem " Nie chodzi mu, ze nie ładne, ale zle mu sie kojarzy i nie wie jakby miał do małego mówic. Podniosłam głos i powiedziałam, ze najlepiej po imieniu i nie bede sie nad niczym zastanawiac. Wrrr.. widział moje oburzenie! Jestem z nim bardzo blisko, zawsze liczylo sie nasze wzajemne zdanie, imienia nie chce zmieniac, ale daje mi to coraz bardziej do myslenia czy czasem wybrane przez nas imie nie jest jakies z kosmosu.

Aaaa i widział ze mna dzis wozek na miescie, ktory chcemy kupic.. tez mu sie nie podoba.. ! Masakra

Ejjj no niee, powiedz mu wprost ze to Wasze dziecko i nie zyczysz sobie tegio typu uwag! Bez przesady nie wybraliscie imienia z kosmosu! Skoro do tej pory kojarzy mu sie to negatywnie to od sierpnia mu sie odmieni, nie przejmuj sie naprawde!! Mi przynajmniej sie podoba chociaz nie znam nikogo o tym imieniu Przynajmniej jak zawolasz synka na placu zabaw to przyleci jedno dzeicko a nie kilkoro

Cytat:
Wlasnie mialam pytac czy wiecie od kiedy ruchy maja byc regularne, czyli od 30tyg? Moj maluch od dwoch dni ma mamusie daleko gdzies, bo jak kopnie mnie raz na dzien to jest swieto.

Jak mu powiedziałam Tobi, to stwierdził : Tobi, Tobi do nogi .. No nie wytrzymam, co to psa sie spodziewam czy dziecka?
co za burak
Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
U mnie remont pełną parą w dalszym ciągu. I ja również jestem odpowiedzialna za dostarczenie rzeczy zapomnianych zakupić lub brakujących do.... Ile mogę to robię.
Nie obyło się bez sprzeczek z moim Tatą o kolorystykę którą wybrałam do domu. Noo ale ostatecznie przyznał mi rację, ze dobrych wyborów dokonałam.
Rodzice się pokłócili ... atmosfera napięta bo ani jeden nie chce odpuścić.
Tato parę lat temu zbudował mamie szafę w sypialni (niestety nie wyszła mu idealnie i mama wiecznie na nią narzekała) i teraz trzeba ją rozłożyć bo zajmuje dużo miejsca i jest niepraktyczna a mama chce sobie zamówić porządną z prawdziwego zdarzenia sypialnianą szafę....a tato stwierdził, że on tyle serca włożył w szafę i teraz ma ją rozkładać po to żeby kupować nową...NIGDY W ŻYCIU POWIEDZIAŁ i nie chce się wyprowadzić z tej sypialni co nam obiecali zwolnić pokój!!! Jaaaaaaaaaa chcę mieć swój domek swoje mieszkanie swój kąt pod mostem... Tż obiecuje, że jak odłożymy kasę to będziemy myśleć a Ja do tego czasu dostanę pierd***olca !!! Nie jest źle bo nie wtrącają się w nasze życie i nasze sprawy...ale podejmowanie decyzji jak np. kolor ściany na klatce schodowej i już problem ... Chcemy dłużej pospać w weekend to są wyrzuty sumienia bo Tata coś robi na ogrodzie czy przy domu TO PRZYDAŁOBY się mu w czymś pomóc.... mamę wyręczyć w zmywaniu, czy zrobieniu śniadania dla całej rodzinki w niedzielę....łooooooooooo oooooooooosz i wkręciłam się znowu na to, żeby się wyprowadzić.
To mój dom i czuję się w nim swobodnie bo całe zycie tu praktycznie mieszkam. Ale co raz częściej zaczynam się czuć obco .... brakuje mi intymności i mojej tylko przestrzeni. Zamkniętych drzwi, nie otwieranie komuś kto mi nie pasuje!! A na dodatek ciągłego bycia w pogotowiu bo klienci przyjeżdżają kiedy chcą i o której chcą BO PRZECIEŻ zawsze ktoś do nich wyjdzie bo firma jest przy domu. A ja marzę żeby nawet nie wstać z łóżka i mieć w D.... kto stoi za drzwiami...niech dzwoni kiedyś mu się znudzi i pójdzie.! OO TAK!!
Sorry dziewczyny ale musiałam się wygadać.

Zazdroszczę tym co mają swoje cztery kąty i robią co chcą i jak im się podoba!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Cieszcie się i szanujcie to co macie!!
Doskonal4 wiem o czym mowisz, mieszkalam przez 2 m-ce z rodzicami (tzn po uridzeniu synka) a potem 3.5 roku z tesciami...i...skonczylo sie tragicznie, ale to nie temat na forum.
W kazdym razie wiem ze da sie mieszkac razem, ale nie wierze ze relacje sie nie pogarszaja, zawsze wyplywaja sprawy do ktorych ma sie odmienne zdanie, mlodym glupio jest sie odezwac bo to przeciez nie ich wlasnosc i tworzy sie niezly skis...
Ale to glupio troche ze przez sprzeczke rodzicow nie dostaniecie pokoju.. Mysle ze oni sie pogodza, ustala miedzy soba wszystko i ostatecznie musi sie udac, nie zalamuj sie
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy kolor seledynowy pasuje dla chłopca czy to raczej dziewczęcy kolor?
Wydaje mi sie ze pasuje jak najbardziej!

Cytat:
Trzymamy mocno!!!!

Cytat:

Optymistko trzymam mocno kciuki
Ja biore maksymalna ilosc podana na opakowaniu, biore asparginian magnezu z potasem..

Oki troche nadrobilam, lece do wanny przygotowac sie na weizyte ale cholerolcia golenie nog z takim brzucholem to nielatwa sprawa, nie mowiac juz o okolicach intymnych, nawetz z lusterkiem jest mi ciezko bo mam bardzo waska wanne
Chyba pojade troche wczesniej i zachacze o galerie...

Mam pytanie jeszcze do Was o pieluchy tetrowe, czy ktoras kupowala je moze w ikei? Moja siostra ma i sa swietne ale ona w niemczech mieszka i jak weszlam na nasza stroine ikei to...nie ma..
I teraz nie wiem czy nie ma na stronie czy w Polsce...

Przy Tomku mialam ok 12 pieluch i bylo za malo, teraz chce misec przynajmneij 20. Co prawda Tomek ulewal strasznie wiec 3 pieuchy dziennie byly do prania, ale uzywa ich do tej pory-jak ma w lozku to sie do niej przytula a jak juz dzieciom nie bedas potrzebne to bede miala super scierki)))

Milego dnia Dziewczynki, brzuchy do gory i wszystko bedzie dobrze

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości