Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXIV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 09:24   #151
201604250957
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXIV

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
To fakt - chłopak jest dość sztuczny. Już o montażu nie wspomnę. U mnie jednak ciekawość wzięła górę i przebrnęłam przez te filmiki, bo chciałam zobaczyć jak idzie tym restauracjom

Byłam w knajpce (jednak restauracją tego nie nazwę) na Gdańskim Brzeźnie. Kiedyś to była taka typowa buda z rybami, a Gesslerowa zrobiła z tego smaczne miejsce Tylko jestem ciekawa jak tam jest po ponad 1,5 roku od nagrania. Rok temu było spoko, niedługo wybiorę się znowu i porównam

my byliśmy w zeszłym miesiącu w Bazylii& Oregano gdzie były KR w zeszłym roku w lutym bodajże i bardzo nam się podobało fajny włoski klimat, jedzenie smaczne, ceny przyzwoite kelnerka mówiła, że zadziałała magia telewizji bo od występu w Kuchennych Rewolucjach mają ciągle pełną salę gości i że wcześniej mieli równie dobre jedzenie (z tego co pamiętam to Magda Gessler nie miała jakichś wielkich zastrzeżeń do niego) ale brakowało im chyba po prostu reklamy (a przecież tvn i MG to całkiem dobry teaser )
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:41   #152
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość

brakowało im chyba po prostu reklamy (a przecież tvn i MG to całkiem dobry teaser )
programy tego typu trzeba w ten sposób traktować: oglądasz reklamę i pracę architektów wnętrz a nie faktyczną przemianę. To wszystko jest totalnie wyreżyserowane, co pewnie większość widzi jak na dłoni. W niewielkim, swojskim salonie fryzjerskim, do którego czasem zaglądam, kręcono odpowiednik Kuchennych Rewolucji - Ostre Cięcie czy jakoś tak. Reżyser nakazał, żeby przed nagraniem nie sprzątać bo według scenariusza ma być na wejściu bajzel. Fryzjerki nie posłuchały bo nie chciały sobie robić wiochy, ogarnęły trochę to miejsce - gdy weszła ekipa i zobaczyła względny porządek, zaczęła robić burdel, np. wysypali gdzieś w kącie śmieci na podłogę, po czym kręcili jak to z wielkim zaskoczeniem odkryli syf, które fryzjerki trzymają w salonie. Właścicielka ze łzami w oczach opowiadała mi o tym programie, że wstyd na całego, pokazali ich jak ostatnie fleje a tam zawsze było schludnie. Taka to magia telewizji.

opis tego odcinka: "Zakład fryzjerski "Betti" mieści się na jednym z krakowskich blokowisk. Szefowa twierdzi, że nie ma u niej klientów, przez remont drogi dojazdowej. Jednak czy to prawdziwy powód? Andrzeja i Tomka w osłupienie wprawi to, jak w tym salonie jest… brudno. Prócz kurzu, włosów i resztek farb znajdą tam nawet… martwe owady! W odcinku dowiecie się także, co mogą prać fryzjerzy, żeby tylko zaoszczędzić kilka złotych. A co najciekawsze – Beata i jej fryzjerki twierdzą, że gdy nie ma klientów, to zawsze sumiennie sprzątają!"

Osobiście w życiu tam syfu nie widziałam. Klientów zawsze pełno.

Edytowane przez 201607110949
Czas edycji: 2014-05-13 o 09:42
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:48   #153
KathleenAnn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anja415 Pokaż wiadomość
tak potwierdzone info - Magdalena G jest w Tczewie i robi rewolucje do czwartku, jadłam parę lat dobrych lat temu tam pizzę i była nawet dobra tak w ogóle dziewczyny: to gdzie u nas w mieście polecacie zjeść?
Bardzo lubię jedzenie z Parasolki, szczególnie pizzę i naleśniki ze szpinakiem. Ale dania obiadowe też tam jadłam. Lokal bardzo malutki. Na biznesowe spotkanie albo na randkę raczej bym się tam nie zdecydowała, ale tylko ze względów lokalowych. Bo tam w sumie są tylko 3 stoliki. Ale na spotkanie z koleżanką czemu nie. Często też zamawiam z dowozem do domu. Jedzenie bardzo dobre.

Smaczne i tanie jedzenie jest też w tym nowym barze mlecznym (tam, gdzie kiedyś był Cropp). Dania takie typowo obiadowe. Ile tam jest zawsze ludzi...

A na Suchych to ewentualnie Camargo.
KathleenAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:57   #154
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
(...)odpowiednik Kuchennych Rewolucji - Ostre Cięcie czy jakoś tak.(...)
Mnie zawsze zastanawia, jak to jest z tymi VIP klientkami, ile one za to dostają i kto naprawdę zajmuje się ich włosami
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:59   #155
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
programy tego typu trzeba w ten sposób traktować: oglądasz reklamę i pracę architektów wnętrz a nie faktyczną przemianę. To wszystko jest totalnie wyreżyserowane, co pewnie większość widzi jak na dłoni. W niewielkim, swojskim salonie fryzjerskim, do którego czasem zaglądam, kręcono odpowiednik Kuchennych Rewolucji - Ostre Cięcie czy jakoś tak. Reżyser nakazał, żeby przed nagraniem nie sprzątać bo według scenariusza ma być na wejściu bajzel. Fryzjerki nie posłuchały bo nie chciały sobie robić wiochy, ogarnęły trochę to miejsce - gdy weszła ekipa i zobaczyła względny porządek, zaczęła robić burdel, np. wysypali gdzieś w kącie śmieci na podłogę, po czym kręcili jak to z wielkim zaskoczeniem odkryli syf, które fryzjerki trzymają w salonie. Właścicielka ze łzami w oczach opowiadała mi o tym programie, że wstyd na całego, pokazali ich jak ostatnie fleje a tam zawsze było schludnie. Taka to magia telewizji.

opis tego odcinka: "Zakład fryzjerski "Betti" mieści się na jednym z krakowskich blokowisk. Szefowa twierdzi, że nie ma u niej klientów, przez remont drogi dojazdowej. Jednak czy to prawdziwy powód? Andrzeja i Tomka w osłupienie wprawi to, jak w tym salonie jest… brudno. Prócz kurzu, włosów i resztek farb znajdą tam nawet… martwe owady! W odcinku dowiecie się także, co mogą prać fryzjerzy, żeby tylko zaoszczędzić kilka złotych. A co najciekawsze – Beata i jej fryzjerki twierdzą, że gdy nie ma klientów, to zawsze sumiennie sprzątają!"

Osobiście w życiu tam syfu nie widziałam. Klientów zawsze pełno.
no to ładnie poszli po bandzie kurcze ja rozumiem, że w telewizji trzeba koloryzować no ale bez przesady, w sumie właścicielka tego miejsca powinna przed podpisaniem umowy ustalić co będą mogli dokoloryzować a czego nie ale czytałam też gdzieś na wizażu o kuchennych rewolucjach właśnie i ktoś pisał że też w jakieś knajpie brudzili ściany i robili rozpierduchę żeby efekt końcowy był bardziej wow bo w sumie było tam całkiem ładnie

dla mnie luz bo nie traktuję tego co widzę w tv za najświętszą prawdę, wiem że wyreżyserowane jest wszystko ale przeraża mnie jak wielu ludzi wierzy w to co widzi
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:12   #156
Father of Dragons
Raczkowanie

Apropos zrewolucjonizowanych restauracji, jadłem w jednej. Grecka knajpka w Poznaniu, ale nie pamiętam nazwy, ani też czy nadal istnieje. Jedzenie było dobre i było dużo za całkiem przystępną cenę. Jak na męskie wymogi to dałbym 5+
Stary 2014-05-13, 10:13   #157
monicar
Zakorzenienie

Tej knajpy tajskiej w Krk absolutnie nie polecam. Wszystko smakuje podobnie, twarda wołowina, młode niedouczone kelnerki, ceny konkretne. A ruch jak w ulu.
Stary 2014-05-13, 10:19   #158
Father of Dragons
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość
no w końcu wrócił ze swoimi przemyśleniami
Po takiej relacji mogę spokojnie iść do #biuru #kochamswojaprace #jaknajwiekszegowroga
Jeśli choć jedna osoba cieszy się z mojego powrotu, to warto wracać! <3
ja mam dzisiaj wolne, bo jutro będą mje ciachać we szpitalu, także #hajlajf

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

a i jeszcze oglądałem ostatnio filmik AndżelaNaOponach o podkładach do skóry tłustej.
Niby nic, ale świeciła się jak mojemu psu oczy kiedy jem kurczka
Nie wiem jakoś ktoś ze smalcem na twarzy może kogokolwiek pouczać na temat matowienia skóry? No bez jaj :3
Stary 2014-05-13, 10:47   #159
KathleenAnn
Zadomowienie

https://www.youtube.com/watch?v=gCd788KkMAQ

PannaJoanna pokazuje nam swoją szafę. To były czasy, kiedy jeszcze nie stylizowała się na gwiazdę Złotopolskich. Pamiętam też ten odcinek z pierwszej serii, ale jest już niedostępny - tam była w ciemnych włosach i stylwetka była większa.
KathleenAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 12:14   #160
Father of Dragons
Raczkowanie

Nie chce was tu zadręczać moim hejtem na AniolaNaResorach, ale po paru jej starszych filmikach i paru nowszych mam takie dziwne wrażenie. I chcialbym sie z wami nim podzielić.

Mianowicie- ona musiala sie pogodzic z choroba. I moze stwierdziła ze skoro los pokarał ją chorobą, to chociaz cos z tego zycia będzie miala i wykorzysta naiwność ludzi dla różnych profitów.

Moze blednie oceniam, ale niestety- takie sprawia wrażenie. A co do takiej miłości Bartka... Moze on odnajduje w niej kogoś w rodzaju matki? Są różnego typu zaburzenia psychiczne itp...

Ale nie zebycos, tylko glosno myślę
Stary 2014-05-13, 12:44   #161
L e n a a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Father of Dragons Pokaż wiadomość
Nie chce was tu zadręczać moim hejtem na AniolaNaResorach, ale po paru jej starszych filmikach i paru nowszych mam takie dziwne wrażenie. I chcialbym sie z wami nim podzielić.

Mianowicie- ona musiala sie pogodzic z choroba. I moze stwierdziła ze skoro los pokarał ją chorobą, to chociaz cos z tego zycia będzie miala i wykorzysta naiwność ludzi dla różnych profitów.

Moze blednie oceniam, ale niestety- takie sprawia wrażenie. A co do takiej miłości Bartka... Moze on odnajduje w niej kogoś w rodzaju matki? Są różnego typu zaburzenia psychiczne itp...

Przesadzasz. Nie przepadam za Bogusią, widać że rozpieszczony z niej "bachor", ale ona sama siebie tak nie wychowała. A to wychowanie ma też swoje plusy, mimo swojej choroby jest pewna siebie i pewnie w miarę zaradna jak na swoje możliwości. Ja bym nie chciała być na jej miejscu.
A co do Bartka, to nie jest ani przystojny, ani fajny, ani zabawny, ani inteligentny, ani zaradny... Poza tym dlaczego Bogusia nie może mieć faceta?
L e n a a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 12:44   #162
tworazka
Zakorzenienie

haha, tez obstawiam na takie zaburzenie, ze ma silna potrzebe opieki nad kims. Czuje sie mocno dowartosciowany, ze jest ktos kto bez niego nawet sie nie wykapie, zrobi zakupy itd. Jak heros jakis.
Stary 2014-05-13, 13:10   #163
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
haha, tez obstawiam na takie zaburzenie, ze ma silna potrzebe opieki nad kims. Czuje sie mocno dowartosciowany, ze jest ktos kto bez niego nawet sie nie wykapie, zrobi zakupy itd. Jak heros jakis.
Być może, ale jak widać - tacy ludzie też są potrzebni. Co jak co, ale świetnie się razem uzupełniają.
Stary 2014-05-13, 13:20   #164
patycek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Jak o Gesslerowej mowa to u mnie w mieście też była. Wizyta trwała 3/4 dni. Na kolacje zostali już wcześniej zaproszeni goście :P tak samo jak firma remontująca też już wcześniej wiedziała, że będą remontować związku z 'rewolucją'. Z tego co gdzieś czytałam to Pani Gesslerowa jak idzie na 'sprawdzenie' restauracji po tych kilku tygodniach to jak jej zasmakuje to każe zapakować na wynos (ona oczywiście nic za to nie płaci). Wtedy przypominam sobie jej wizytę w restuaracji tajskiej w Krakowie gdzie na stole miała dania za ponad 1000 zł :P

No i dobrze że nie płaci, jeszcze jej powinni zapłacić. Każdy sam dobrowolnie zgłasza się na taką rewolucję, każdy po zapoznaniu się z regulaminem wie z czym to się wiąże. Telewizja robi im ogromną reklamę, program jest powtarzany kilka razy, obroty restauracji wzrastają o 400 % więc jak Gessler chce od nich za darmo jedzenie na wynos, to niech jej jeszcze kwiatki dorzucą, za to jaką im robi reklamę.
No chyba że ktoś chce tylko zaistnieć w tv i ma gdzieś całą rewolucję, to niech się potem nie dziwi, że ostateczny efekt jest kiepski.
patycek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 13:23   #165
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez L e n a a Pokaż wiadomość
Przesadzasz. Nie przepadam za Bogusią, widać że rozpieszczony z niej "bachor", ale ona sama siebie tak nie wychowała. A to wychowanie ma też swoje plusy, mimo swojej choroby jest pewna siebie i pewnie w miarę zaradna jak na swoje możliwości. Ja bym nie chciała być na jej miejscu.
A co do Bartka, to nie jest ani przystojny, ani fajny, ani zabawny, ani inteligentny, ani zaradny... Poza tym dlaczego Bogusia nie może mieć faceta?
Zgadzam sie. Mocno na wyrost mowic, ze pewnie ma zaburzenia, ze z nia jest. Jaka jest kazdy widzi, ale taka gleboka analiza ich zwiazku jest po prostu buracka. Tez mi sie wydaje ze po prostu zostala tak wychowana. Zawsze miala przywileje i tyle. Ja bym sie z nia nie zakolegowala, ale mocno mi sie nie podoba do ciagle biadolenie tu jak to ona moze miec faceta, chyba tylko psychicznego, jak oni sie kochaja itp...
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 13:41   #166
kustraczek
-ist

Cytat:

"Los pokarał ją chorobą"? Czy Ty czytasz to, co piszesz? Jak los może POKARAĆ maleńkie dziecko życiem pełnym bólu, z jakiej racji? A jeśli chodzi o miłość Bartka, to nadal nie mogę zrozumieć jak ludzie mogą być tak cyniczni, żeby odmawiać niepełnosprawnej osobie prawa do tego, żeby ktoś się w niej po prostu zakochał, tak po ludzku; na pewno musi coś za tym stać. Nie przepadam za Bogusią i Bartkiem, ale wpienia mnie takie gadanie
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 13:53   #167
201607131028
Konto usunięte

Boguśka jest rozpieszczona, ale to, że potrafi wykorzystać swoją niepełnosprawność, to wg. mnie niezaprzeczalny fakt. Dużo razy było już o tym na wątku )
201607131028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 13:57   #168
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
żeby odmawiać niepełnosprawnej osobie prawa do tego, żeby ktoś się w niej po prostu zakochał, tak po ludzku; na pewno musi coś za tym stać.
mnie się wydaję, że każdy człowiek jest w jakiś sposób niepełnosprawny - nieidealny. Jedni mniej, drudzy więcej, nie chodzi tylko o fizyczność ale wszelkie upierdliwe wady charakteru. Grunt to się dopasować, dla jednych dana cecha może być wadą, dla innych zaletą lub czymś nieistotnym.
Stary 2014-05-13, 14:24   #169
Luska Lamborgini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez L e n a a Pokaż wiadomość
Poza tym dlaczego Bogusia nie może mieć faceta?
z bardzo prozaicznej przyczyny - ponieważ nasza mentalność nakazuje nam myśleć ze osoba niepełnosprawna jest do niczego i zdrowy facet u jej boku to od razu albo fetyszysta albo człowiek z zaburzeniami - a takie nasze myślenie jest wynikiem naszej zaściankowości i braku obycia - niestety smutne to ale jakże prawdziwe
Mi osobiście kompletnie nie przeszkadza to ze ona ma jakieś tam kosmetyki , ze ma paczki ze kreci filmiki ze jest rozpieszczona - Jezus Maria - niech se będzie - do momentu kiedy ktoś inny swoim życiem i zachowaniem nie krzywdzi drugiego człowieka - niech robi co chce

Edytowane przez Luska Lamborgini
Czas edycji: 2014-05-13 o 14:31
Luska Lamborgini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:38   #170
Cattivo
Wtajemniczenie

Kurczę, ja nigdy nie myślałam że Bartek musi mieć jakieś zaburzenia z powodu których związał się z Bogusią. Uznałam za oczywiste że po prostu ją pokochał i jej niepełnosprawność mu nie przeszkadza. Jedyne co to można go podziwiać że tak długo wytrzymał, praktycznie wszystko za nią robiąc - czy to od razu znaczy że robi to żeby się dowartościować? Kochającego człowieka po prostu stać na wiele.

Cytat:
Napisane przez Luska Lamborgini Pokaż wiadomość
z bardzo prozaicznej przyczyny - ponieważ nasza mentalność nakazuje nam myśleć ze osoba niepełnosprawna jest do niczego i zdrowy facet u jej boku to od razu albo fetyszysta albo człowiek z zaburzeniami - a takie nasze myślenie jest wynikiem naszej zaściankowości i braku obycia - niestety smutne to ale jakże prawdziwe
Rany, Luska, po niewesołym początku na wątku zaczynasz naprawdę pozytywnie zaskakiwać zgadzam się z tym co napisałaś.

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2014-05-13 o 14:41
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:43   #171
201703241651
Konto usunięte

Bogusia jest takim samym człowiekiem, jak każdy z nas. I nie przepadam za nią przez jej zachowanie, a to, że jest niepełnosprawna, to już inna kwestia.
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:52   #172
Luska Lamborgini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość

Rany, Luska, po niewesołym początku na wątku zaczynasz naprawdę pozytywnie zaskakiwać zgadzam się z tym co napisałaś.
nie znasz mnie i stad opinia po kilku wpisach - to niestety tez nasza przypadlosc - generalizowanie juz na samym poczatku
Stary 2014-05-13, 14:55   #173
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luska Lamborgini Pokaż wiadomość
nie znasz mnie i stad opinia po kilku wpisach - to niestety tez nasza przypadlosc - generalizowanie juz na samym poczatku
rzeczywiście. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4309
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:58   #174
NeedToFeelLoved
Raczkowanie

Cytat:

Idąc Twoim tokiem rozumowania, każda miłość to zaburzenie psychiczne, myslę ze każdy szuka w partnerze cech których podświadomie pragnie nie widze w tym nic złego

Edytowane przez NeedToFeelLoved
Czas edycji: 2014-05-13 o 15:00
NeedToFeelLoved jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:02   #175
comablack89
Wtajemniczenie

Madzik ma unikalny ten styl aahh...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

comablack89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:07   #176
201607111040
Konto usunięte

Raadzka na Fashion Week https://www.youtube.com/watch?v=f2CQqpcsHro
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:14   #177
hairytale
Rozeznanie

Cytat:

Nie wiem czy wiesz, ale podświadomie szukamy u swoich partnerów cech, które odnoszą się też do naszych rodziców (nie mówię tu o rodzinach patologicznych), co wcale nie równa się żadnym zaburzeniom psychicznym.
hairytale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:14   #178
_Summer_
Zadomowienie

Niekorzystnie wygląda w tych włosach
https://www.youtube.com/watch?v=qIbJxLzZRSU

tu ładnie
https://www.youtube.com/watch?v=Pb1DF8_MxSs

Edytowane przez _Summer_
Czas edycji: 2014-05-13 o 15:16
_Summer_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:17   #179
Luska Lamborgini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
Dziunia ile Ty masz lat co ????:haha ha:
Stary 2014-05-13, 15:19   #180
Munkaa
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=FInnuM81dNs nowości z Essence u ladymakeup

https://www.youtube.com/watch?v=ztpEZ6dFF4M vlog u slooneszko

https://www.youtube.com/watch?v=5iddXEvdlWA denko u Oleski

/
co do Bogusi i Bartka - po pierwsze kategoria matki w psychoanalizie to złożona sprawa i nie wrzucałabym wszystkiego z tym związanego do wora 'zaburzenie'
po drugie zgadzam się z kustraczkiem i Hadi
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości