|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
dziewczyny tak lecicie z tym wątkiem ze masakra dopiero udało mi się nadrobić z czytaniem ale z pisaniem nie dam rady tyle tematow poruszacie,
witam wszystkie nowe mamusie trzymam za wszystkie sliczne imionka za piękne wyprawki
|
|
|
|
#272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Biorę Magne B6,3x2 tabletki. Cytat:
Magnezu chyba nie da sie przedawkować, z tego co wiem, bo dość łatwo wypłukuje się z organizmu. Ja biorę witaminy, codziennie 1 tabletkę Pharmaton Matruelle, mój gin je polecił, więc biorę. Ja jednak kieruję się tym, co mówi lekarz, a na drugim miejscu tym, co mówi położna Cześć. Moje dziecko nic się nie chce ruszyć dziś i uspokoić matki ![]() Aaa...co do becikowego, to faktycznie, chyba fajnie wpłacić tę kaskę na jakąś lokatę, bo nie są to ogromne pieniądze, ale fajnie o czegoś zacząć. Chyba, że są inne priorytety
|
||
|
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
ja wczoraj dostałam paczke od teściowej z pl i po prostu
![]() musze leciec do lekarza dzisiaj pobranie krwi i zastrzyk na konflikt mam nadzieje ze sprawnie pojdzie
|
|
|
|
#274 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tysiąca złotych na lokacie się dużo więcej nie zrobi niestety. U mnie pewnie wyląduje na subkoncie i będzie czekało na dzień przeznaczenia. ![]() Cytat:
![]() U mnie właśnie leci druga pralka ciuszków. ![]() Zrobiliśmy wczoraj burzę mózgów z moimi chłopakami i wyszło na to, że jednak nie remontujemy przedpokoju. Trzeba będzie tylko rozwalić zabudowę z kartongipsu a potem położyć nową. Ufff, kamień z serca.
|
||
|
|
|
#275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Magnez z potasem- dawka max, czyli 2 tabletki dziennie asparginaniu magnezu (wczesniej zazywalam magnokal chyba i wtedy musialam 6 tabletek! a ja nienawidze ich lykac do tego te byly bardzo "tepe" i stawaly mi w gardle wiec poprosilam o cos bardziej skoncentrowanego .Do tego Mum Omega, Pregna Plus i kwas foliowy. Dzisiaj pogadam z lekarka bo kurde widze ze w tym pregna plus sa juz kwasy omega wiec po cholere tego tyle ( a mam omega kosztuje 65 zl na m-c), tak samo pewnie kwas foliowy jest, musze sprawdzic i zapytac w koncu bo jakos mnie zbywala zawsze iu mowila ze dobrze zazywam, ale kurka pytam po co??? A Wy Dziewczyny co zazywacie??? Zapytam jeszcze o cos z innej beczki, zwlaszcza jesli ktos mieszka zagranica.. Czy macie mozliwosc pobrania lozyska i przerobienia go na leki? Moja siostra w niemczech tak zrobilo i ma takie kuleczki dla coreczki d jedzenia na rozne rzeczy jak kolka, przeziebienie i mnistwo innych i dawala jej od malenkiego.. Kosztowalo ja to 100EUR chyba wiec nie jakos duzo... Czy ktoras z Was bedzie to robic??
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz Ci pokazuję pieluszki tetrowe w Ikei nie nazywają sie po prostu pieluszki ![]() Widziałam je w Ikei, są dość fajnej jakości http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60203764/ Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo poloz sie i pospiewaj sobie, ja tak wczoraj chyba obudzialm mojego bo zaczal wariowac...przypuszczam ze mu sie nie podobalo![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
OOO dziekuje!!!!! to jade do ikei w weekend albo w tyg, poznej nie bede miec czasu bo cos mozna robic 2 miesiace przed porodem? zaczynac remont, cala kuchnia do skucia, przedpokoj, ubikacja, garderoba Co do lozyska-to wiem, dziwnie to brzmi ale dosajesz takie malenkie pudeleczka z apteki z malenkimi kuleczkami, wygladaja profesjonalnie ale wiem...pierwzse wrazenie....dziwactwo
|
|
#279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co się u Ciebie stało Marta? Aż do takich wojen dochodziło? za wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
A z tą paczką to teściowa nie chciała źle Może nie wszystkim tak łatwo przychodzi segregacja ubrań albo teściowa się wzruszała nad każdym pajacykiem i żal jej było wyrzucać ![]() Cytat:
A lokat tak szybko nie likwiduję ![]() Oczywiście mam nadzieję, że lekarz się zlituje i podpisze mi papiery do tego becikowego (byłam u niego dopiero w 10tc, czyli o tydzień za późno ) Jednak co 3 głowy to nie jedna! Świetnie! Czyli jednak jedziecie na wakacje
|
|
#280 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy w ciąży można iść do kina? Nie będzie za głośno? Kurde tyle fajnych filmów teraz a ja nie wiem czy to bezpieczne?
|
|
|
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Mała skakała jak szalona, bo było głośno. Myślę, że była zaniepokojona cały film trzymałam ręce na brzuchu.
|
||
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym pójść na ten najnowszy film Allena, więc może to będzie spokojniejszy film |
|
|
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziendoberek;-)
Tyle napisalyscie że juz zapomnialam co komu odp.;-) Optymistko nóżki w górę. Trzymam mocno kciuki za Was. Lekarstwo z łożyska brzmi bleeeee. Ale slyszalam o kobietach, które po porodzie chodzą z lozyskiem czy z pępowinową jakiś czas . Ide jakieś śniadania zjeść. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#286 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj się ![]() Cytat:
.Ja też dostałam używane i niektóre są brzydkie. Po praniu troszkę przebiorę i do wora na dno szafy .Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież po porodzie to martwy organ, zaczyna się rozkładać i wdaje sie zakażenie. Co do lekarstwa z łożyska, to czy ja wiem, czy to obleśne?! Łożysko to witaminowo-odżywcza bomba. Nie wiem, czy macie świadomość, że świetne kosmetyki, bardzo drogie, mają w sobie komórki z łożyska, np. konia. Polecam pooglądać kosmetyki z hasłem 'placenta'. |
|
|
|
|
#288 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Tylko pęcherz pod koniec boli
|
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaraz ide na wizyte do ginekologa, wiec prosze trzymajcie kciuki, zeby wszystko bylo ok!!! Martwie sie tym cukrem i musze przedyskutowac, co robic dalej, czy diabetyk mi pomoze... w kazdym razie mykam
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice byli na tym filmie i mówili, że bardzo fajny ![]() Justa, za wizytę |
|
|
|
|
#293 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do łożyska to nie wiem nic na ten temat. Cytat:
![]() No ale już słowo się rzekło, rodzice sami nie chcą zostać, a ze chorzy to wiadomo. Jestem dobrą córką. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kochane teściowe Pewnie stwierdziła, że i tak się wszystko przyda.Moja mamuśka kupiła kiedyś sweterek w lumpku dla małego, który ja już wcześniej widziałam i nie kupiłam bo mi się nie podobał. Oczywiście powiedziałam jej o tym (delikatnie ) to się naburmuszyła, że ona to już nie wie co mi kupić bo mi się wszystko nie podoba. Sweterek jak sweterek, w prezencie ok., przyda się, ale sama bym nie kupiła po prostu. To chyba normalne, że się pod swój gust kupuje. ![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie oglądasz takich filmów bo boisz się o dziecko? Ja ciągle oglądam na laptopie jakieś horrory albo thrillery, mały śpi w najlepsze. Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Ja to ostatnio w nocy nie moge spac czesto sie budze ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() daj znac jak wrocisz z dobrymi wiesciami mam nadzieje ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
JAk tak to musze sama obczaic ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() To czyli jednak beda wakacje za rok ?
|
||||
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bylam w kinie jak bylam w Polsce i malej chyba sie nie podobalo bo kopala i wiercila sie strasznie no i co 5 minut latalam na siku w moim przypadku jeszcze wymiotowalam ale ty nie masz takich sklonnosci
|
|
|
|
|
#297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
H4alinka ja z dwa miesiące temu bylam w kinie. Mała tak w brzuszku skakała jak nigdy chyba było jej troszkę za głośno;-) ale raz na jakiś czas mozna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co masz bradzo podwyzszony cukier ? |
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
a w I trymestrze bralam Femibion 1 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

za wszystkie sliczne imionka

Więc nie wiem jak to do końca jest.

I tak się zaczęłam zastanawiać na co najlepiej wydać te pieniądze, żeby się nie rozeszły. Przecież zanim je dostanę, to będę już miała wszystko gotowe 

za wizytę!
(byłam u niego dopiero w 10tc, czyli o tydzień za późno

, jestem w szpitalu, dostalam sterydy na plucka