|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Jakoś sobie nie wyobrażam, po co to nosić...eh. |
|
|
|
|
#302 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
Słyszałam o tym, że dzieci rodzą się duże, ale póki co moja córka jest średniakiem mimo codziennego zażywania witamin. Cytat:
![]() U mnie działa coś słodkiego, wypicie zimnej wody i położenie się na lewym boku. Cytat:
![]() Przerobienie łożyska na leki wydaje mi się obrzydliwe... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra lecę, póki pogoda dopisuje
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Twin, bierzesz luteinę? Czemu?
|
|
|
|
#304 |
|
Rozeznanie
|
witam się w III trymestrze
![]() byłam rano w laboratorium, wzięłam numerek z rejestracji i podeszłam pod drzwi laboratorium. Przeczytałam karteczkę, że kobiety w ciąży mogą wchodzić poza kolejnością, więc weszłam od razu. Jak wychodziłam, to jakiś facet na mnie naskoczył, ale grzeczni wskazałam mu karteczkę, mówiąc: "kobiety w ciąży mogą wchodzić poza kolejnością", popatrzył na brzuch (lekko schowany pod kurtką), spuścił głowę i nic nie mówił. Postanowiła, że będę korzystać w przychodni ze swoich przywilejów. W sklepach itp. mogę czekać w kolejce, ale nie w przychodni, tym bardziej robiąc badania na czczo (jestem zawsze słaba, boli mnie żołądek, mam mdłości). A ludzie niech sobie myślą, co chcą. Mamy do tego "święte prawo". Tym bardziej jeżeli są wywieszone informacje na ten temat.
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
Szyjka sie skraca, skurcze i twardnienie brzucha mialam. Mysle ze przyczynila sie tez jelitowka w tamtym tyg i masa stresu ktorego przyczyn nie chce wspominac.
Do jutra leze pod pompa z lekami p skurczowymi. Jutro usg. KTG mi zrobili wczoraj,choc polozna mowila ze to wczesnie i moze nie wyjsc ale dalo rade (25tc 3d). Wyszlo dobrze Dzis tez mialam, dziecko czasem ucieka na chwile ale zaraz wraca.Zaciskam zabki i leze. Chce jak najdluzej dac rade . Mam dobry humor na zewnatrz ale w srodku co chwile sie gotuje z emocji. Chce wierzyc ze lekarze opanuja sytacje i doczekam 38tyg (kolezanka z sali juz prawie doczekala= ma 37tcMoja rodzina panikuje strasznie i to mi nie pomaga
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, spotkałyście się z tymi pieluszkami? Trochę nad nimi myślę na początek, zanim przejdę na wielorazowe. Drogie, ale według opisu wydają się być fajne.
|
|
|
|
#307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj Ty się bidulko namęczysz... Tak sobie pomyślałam, jeszcze odnośnie tych witamin, które zażywamy, że czasami one powodują nudności i jak kobieta je zmieni na inne, to dolegliwości ustępują. Oczywiście nie wiem, czy jest u Ciebie takie prawdopodobieństwo, ale przeczytałam wyżej że bierzesz Femibion od 1 trym. Ginekolog zalecił Ci akurat te, czy sama wybierałaś? ![]() Cytat:
Jak widać ile kobiet tyle opinii, ba! nawet co lekarz to inna ( jedni zalecają a inni mówią wyraźnie by się nie szprycować bez wyraźniej potrzeby). No nic, muszę wybrać jakiś złoty środek
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz raz je na troche odstawilam a nudnosci i wymioty byly bez zmian |
|
|
|
|
#309 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo dobrze zrobiłaś ja tez tak zrobię jak pójdę na badanie Czyli jutro! Będę piła glukoze, powiedzieli abym wzieła cytryne ze sobą. Wezmę jeszcze książkę. dzięki za info o pieluszkach z Ikei zrobie sobie listę zakupów u nich na stronie i może skoczymy do POZ na weekend któryś. CO jeszcze polecacie z takich drobniejszych rzeczy? Załączam dzieło bohatera w swoim domu czyli mojego TŻta
|
|
#310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A pozytywne nastawienie to połowa sukcesuCo do rodziny to u mnie pewnie byłoby podobnie... Już powiedziałam mamie i tacie, że dam im znać dopiero jak urodzę Tata by chyba na zawał zszedł jakby mnie miał zawieźć na porodówkę![]() Czy u Was też pogoda się pogorszyła? Niby czasem przebija słonko ale wieje i co jakiś czas się chmurzy... Jakiegoś doła załapałam chyba przez tą pogodę... Mała dzisiaj już 3 dzień mało aktywna, martwię się Poza tym jakoś boli mnie brzuch a te rozstępy co mi wyszły strasznie swędzą i mam już całe podrapaneDziewczyny wstawiam zdjęcie z ostatniego usg Ja i moja mama widzimy na nim włosy, tak jakby Mela miała irokeza Widzicie to też czy to tylko nasze wyobrażenia![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...84b4f5153.html |
||
|
|
|
#311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wytrzymasz jak najdłużej Na tym ktg wyszły Ci jakieś skurcze? Dużo? Kurcze, dziwi mnie to, bo jeden lekarz mówi, że to twardnienie jest normalne, drugi, że nie. Chyba, że nie jest normalne, jak dochodzi do tego skracanie się szyjki....
|
||
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken no widać włosy, ale czad!!
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aby udało się doczekać 38 tygodnia!co do brania witamin etc. Ja biorę "vitaminer prenatal plus kwasy dha" (lekarz polecił mi inne, ale od razu zaznaczył, że tamte są drogie i mogę kupić inne, ważne żebym brała witaminy dla kobiet w ciąży), kilka razy też brałam Luteinę - zwykle 2x2, a teraz miałam 2x1 (ale luteine w większej dawce) - kilka dni temu skończyłam brać, teraz nie biorę. Do tego łykam magnez 3 razy po 1 tabletce. Czekam na wyniki z laboratorium: magnez, potas i d-dimery. 21.05 mam kolejną wizytę u lekarza, to okaże się, czy muszę brać coś jeszcze. Co do wizyt: od początku ciąży lekarz mówił, żebym przychodziła co 3 tygodnie. Zobaczę, czy tak zostanie, czy będę chodziła częściej.
|
|
#315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.tantra.pl/pl/polecamy/cie...we-porody.html Teraz to już z górki ![]() Daisy Dot łóżeczko śliczne dla Bohateraja mam swoje musimy je tylko odnowić
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-05-13 o 11:40 |
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CO do Ikei to ja mam taką listę ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50215772/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00097097/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30024716/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00266575/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538/ A jeśli chodzi o leki i witaminy to ja nic nie biorę Brałam Falvit Mama ale właśnie kilka dni zapomniałam wziąć i jakoś tak poprawiło mi się samopoczucie, później jak wzięłam po jakimś czasie jedną tabletkę to od razu było mi niedobrze![]() Magnez chyba zacznę brać ale to po konsultacji z ginem w piątek |
|
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna Dziewczynka ![]() Moja Mała też mało aktywna, nie podoba mi się to ![]() Co do rodziców i panikowania, to ja myślę podobnie, jak Ty. Mój ojciec cały czas twierdzi, że on mnie zawiezie na porodówkę, żeby mąż się nie musiał spieszyć, jakby coś. Ej no, kurna, to priorytet. Jak zadzwonię i powiem, że rodzę, to przecież wsiądzie w auto i po mnie przyjedzie. Niby dobrze mieć alternatywę, że jak coś, można liczyć na kogoś innego, ale wiem, że mój ojciec by tam siedział i czekał, a ja tego nie chcę. Moi rodzice, czy siostra mogą przyjechać, jak już będzie po wszystkim, a nie ja się drę na porodówce, a Ci tam siedzą i dopytują czy już. W dodatku znają mojego gina, więc pewnie by coś zagadywali itp. A dodatkowy stres i kiepskie żarty mojego taty w stosunku do gina nie są mi potrzebne. Z resztą np. obecności teściów na porodówce w ogóle nie zakładam. |
|
|
|
|
#318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sprzęty do kuchni dobra rzecz! Ja się nawet przez chwilę zastanawiałam nad pakietem spa dla siebie ![]() Kino i koncerty chyba sobie lepiej odpuścić. Za głośno. I na Powstanie też bym nie poszła właśnie ze względu na wzruszenia. Optymistka dasz radę! Kasia, takich pieluszek nie widziałam. Jakoś nie wierzę, że są lepsze od pampersów. Zresztą ja sobie nie wyobrażam kiszenia dziecka w jakichkolwiek jednorazowych pieluszkach 24h.
|
|
#319 |
|
Rozeznanie
|
ja byłam w kinie jakiś miesiąc temu. Mała trochę kopała, ale nie wydaje mi się żeby coś mocniej niż zwykle. Przypuszczam, że wypadła wtedy akurat jej pora aktywności. Raz czy dwa musiałam pójść do toalety.
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pomęczysz się jeszcze trochę i za pewne śliczna córeczka Ci wszystko wynagrodzi
|
|
|
#322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wieszaki też dodałam i zastanawiam się nad tymi pudełkami, przydadzą mi się pod przewijak. I dodałam śpiworki. Ja tez widzę irokeza
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-05-13 o 11:42 |
|
|
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Zdjęcie małej wymiata ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Zaczynam 30 tydzień za szybko mi to leci
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-05-13 o 11:46 |
|
|
|
|
#324 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla Tż Moj wczoraj złożył kosyske, ale byl z siebie dumny Mamy bez kólek, ale kazał mi zamówić kółka na ebay i mi je zamontuje, zeby mozna bylo bezposrednio jezdzic z maluszkiem i sie nie męczyc Ruszyli się nasi Tż, oby zapał im nie spadł ![]() Cytat:
![]() Moj maly tez sie ostatnio nie rusza prawie wogole, kopnie mnie dwa razy dziennie i zadowolony Ale chyba ulozyl sie tak jak wczesniej dziewczyny mowily, plecami do mojego brzucha, bo rano czuje tylko taka kulke z boku, jakbym jego tyłeczek w ręku trzymała. Jak to włoski Melani to sie mała urodzi z niezłą czuprynką ![]()
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
super
brawa dla Tz
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczynam dziś 27 t. Co do tego porodu lotosowego, to nie jestem pewna czy byłabym w stanie żyć aż tak w zgodzie z naturą uważam, że z higienicznego punktu widzenia to dość ryzykowne
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie pada prawie caly czas ale akurat ja lubie taka pogode oooo faktycznie !!!! mala ma irokeza ale super ![]() Moja za to kopie mnie non stop i trudno mi spac w nocy
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak nam ten czas leci
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
a my dzis 28 tydzien
|
|
|
|
#330 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do ruchów to może się odwróciła, też 1,5 tyg. temu słabo czułam mojego, a teraz wrócił do formy. W ogóle to się zdziwiłam tą tabelką ruchów od lekarza, bo zdaje się któraś z was podała linka czy pisała, że dziecko w okresie aktywności powinno poruszyć się 10 razy na godzinę. Z instrukcji od lekarza mam zaznaczyć godzinę w której dziecko poruszyło się dziesiąty raz licząc od godziny 9.00. Czyli wychodzi, że w ciągu dnia powinno się poruszyć minimum 10 razy. Jeśli będą 2 dni przerwy, lub nie dobije do 10 ruchów to trzeba jechać do szpitala. Czy wasi lekarze mają jakieś inne metody? Przy tej akurat jestem spokojna bo mały w ciągu dnia tyle się rusza, w ciągu godziny byłoby gorzej zrobić te 10 ruchów. Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

Więc nie wiem jak to do końca jest.

. Mam dobry humor na zewnatrz ale w srodku co chwile sie gotuje z emocji. Chce wierzyc ze lekarze opanuja sytacje i doczekam 38tyg (kolezanka z sali juz prawie doczekala= ma 37tc

bardzo dobrze zrobiłaś