|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Kupiłam sobie brzoskwinki, ale jeszcze są takie kwaśne , ale i tak dobre ;-)
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dziewczyny ale wy produkujecie ostatnio tych postów. Chyba większość z Was już niepracująca. Co to będzie jak wszystkie będziemy na L4. Już teraz się gubię która co pisze i chyba zacznę nad tym panować dopiero w wakacje jak ja będę na L4
![]() Ja jeszcze siedzę w pracy, a dziś w biurze byli wszyscy pracownicy i nie miałam jak siedzieć na wizażu. Boję się ze któryś z nich zauważy że tu siedzę i nie daj boże mój nick zauważy i będą podczytywać co piszę, a tego wolałabym uniknąć. Wczoraj nagotowałam cały garnek botwinki wieczorem, więc przynajmniej gotowanie mnie dziś ominie.No i wreszcie hemoglobina podskoczyła mi w górę - wprawdzie niewiele bo z 9,9 na 10,2 ale lepsze to niż spadki, które miałam od początku ciąży. |
|
|
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
Super kołyska! ja chcę kupić w kolorze słomka żeby nam pasowało w sypialni i u małego w pokoiku
ja w ogóle mam faze na meble sosnowe słomka. Mam takie od kiedy byłam nastolatką i nigdy nic innego nie kupiłam. tak się do nich przywiązałam że mały też takie będzie miał ![]() Z tego co wymieniła zaczarowana to ja nie mam nic haha i tez przerzucam to na czerwiec. Jeśli chodzi o kopniaki to ja czuję jak się wierci czasem nawet widać ale mnie to nie przeszkadza, nie dostaję po żadnych narządach więc mnie nie boli. Lubie jak kopie a TŻ uwielbia jak się do niego przytulam brzuchem i wtedy zostaje pokonany po plecach i się chichra jak głupek
|
#364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam identycznie, nie rozróżniam kiedy dziecko się przekręca, ani po jakich narządach mnie kopie, a już całkiem nie mogę sobie wyobrazić jak odczuwa się czkawkę cały brzuszek się trzęsie?![]() A tak na serio- to już doszłam że to przez ułożenie łożyska, również mam wysoko i na przedniej ścianie, więc to pewnie znacznie amortyzuje ruchy mojego synusia. W sumie ja czuje tylko pukanie, ale takie to jest delikatne i jakoś ciepło mi się od razu na sercu robi
|
|
|
#366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Odebralam wynik z glukozy i nie wiem czy sie martwic Na czczo 82 po 1h 72 po 2h 72 I komentarz ktory nie ukrywam mnie zmartil wynik uzyskany w dwukrotnym badaniu cukrzyca,wskazane wykonanie testu OGTT |
|
|
|
#369 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twardnienie kilka x/dzien jak lapie i po chwili puszcza jest normalne chyba ze boli jak na okres i trzyma mimo lezenia. M mimo magnezu trzymalo po pol dnia niezaleznie co robilam - lezalam czy chodzilam. Bralam kilka dni nospe forte rano i w nocy a nadal bolalo. Szyjka sie skrocila. Nio to to juz nie normalne jest. Cytat:
Moje dziecko skacze jak szalone, podczas 30-40minut ktg bylo 42ruchy I serduszko ladnie bije |
||
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
Tutaj m.in opowiadala kobieta o swoim porodzie lotosowym - o przebiegu i "plusach"brrrr ale w odcinku jest tez troche innych informacji
http://player.pl/programy-online/bez...E13,20114.html |
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loo 42 ruchy podczas 40 minut Ja juz dawno nie slyszalam jak mojej krolewnie serduszko bije ![]() Juz kazda z nas kocha swoje malenstwa na zaboj, przynajmniej ja tak mam |
|
|
|
|
#373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pokaźne to twoje pranie
![]() Cytat:
|
|
#374 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mhm, rozumiem. Ja mam nadzieję, że moja szyjka się trzyma dzielnie! Mi łapie, ale jak np. przekręcę się na bok, albo wezmę z 2 głębokie oddechy, to przechodzi. Czasem mnie cos pobolewa na dole brzucha. Ja już sama nie wiem. Ale to jak więcej chodzę. Obyś wytrzymała jak najdłużej Fajnie, że małe się tak rusza
|
||||||
|
|
|
#375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro beda mi robic glukoze bo nie mialam jeszcze.
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-05-13 o 15:57 |
|
|
|
|
#376 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Coś mi wizaż ucina cytaty :/
Butter, luteinę biorę na moje twardnienia brzucha. Ginka powiedziała, że może twardnieje mi częściej niż zwracam na to uwagę i woli dmuchać na zimne. Cytat:
Ja chodzę co 4 tygodnie. Raz tylko miałam wizytę po 3, żeby skontrolować szyjkę. Teraz znowu idę za 4 tygodnie. Cytat:
Mela naprawdę ma irokeza! super wygląda! Cytat:
za 30 tydzień za 27tc za 28tcCytat:
![]() Cytat:
Z doświadczenia wiem, że łożysko na przedniej ścianie mocno amortyzuje odczuwanie ruchów. Cytat:
za delikatny skok hemoglobiny. Wg mnie, masz dobry wynik.
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
![]() byłam na wizycie, odebrałam wyniki obciążenia i nie ma żadnej cukrzycy szyjka moja ma podobno kilometry a tak serio to ponad 6cm ponoć od 34-35tc ma się skracać (wtedy już może mieć około 2,5cm nawet).Co do ruchów to pytałam czy powinnam je odczuwać mocno tzn czuc kopy po żebrach i takie tam mocniejsze a ginka powiedziała "skąd!" przecież dzidzia jeszcze jest mała to nawet nie powinno boleć. Więc się uspokoiłam, bo ja podobnie jak niektóre z Was odczuwam takie raczej delikatne te ruchy. Czuję je i widzę czasem jak brzuch "pływa" ale żeby mnie to bolało albo zginało w pół...no nie! Jeszcze dziś mi powiedziała, że za miesiąc już mogę rodzić, nie żebym miała jakieś ku temu powody ale, że za miesiąc już dziecko będzie na tyle gotowe, że mogę je spokojnie urodzić i się nie martwić. Także głowa do góry dziewczyny, ja jestem w 27tc za miesiąc to będzie 31-32tc i jedyne problemy jakie wtedy może mieć dziecko to z oddychaniem ale "to szybko nadrobi w razie czego" jak powiedziała! Także zaciskać nogi te co muszą i do 32tc dotrwać!! a potem to już niech się dzieje co chce ![]() Moja królewna waży 1,1kg się jej przytyło od ostatniego badania...mi zresztą też![]() trzymam kciuki za Wasze wizyty, z tego co kojarzę Justa ma też dziś i któraś jeszcze...dajcie znać co słychać w brzuchach
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już duzia dzidzia super ze nie masz cukrzycy i możesz jeść co chcesz ![]() juz za miesiąc to prawie zaraz
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Zaciskamy nogi do 32. tygodnia u mnie to jeszcze trochę, dziś 24t4d
|
|
|
|
|
#380 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wow sporo tego ![]() Cytat:
za 27 tydzieńCytat:
za 30 tydzień, ale ten czas szybko leci. Już nie długo będziemy tulić nasze skarby za 28 tydzień---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() Bardzo się cieszę że nie masz cukrzycy Ja już się nie mogę piątku doczekać- mam wizytę wtedy ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- W ogóle to ostatnio było 100 dni do porodu a dziś już tylko 80 zostało, mam nadzieję że ten remont się szybko skończy i zacznę przygotowywać wszystko..
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2014-05-13 o 16:22 |
|||||
|
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na czczo 95 (norma 70-105) Po 2h 109 (norma do 140) Także jest git, nie wiem czym się martwisz dostałam skierowanie na zawartość bilirubinę, aspat-got, alat-gpt, anty-hcv, jutro jadę pobierać krew, a w czwartek będą wyniki, trochę się stresuję bo nie wiem co mi jest, jutro będzie tydzień jak swędzi mnie wszystko :-( wrrr!
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki zeby nie bylo nic powaznego
|
|
|
|
|
#383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#384 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale to jest duża różnica 10 ruchów w ciągu dnia a w ciągu godziny
|
||||
|
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież dzidzia teraz dużo śpi...może tylko w tej 1h po jedzeniu te 10 ruchów powinno być...u mnie ruchy czasem są bardzo "gęste" a potem np ich nie czuję parę godzin...to normalne---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#386 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwilkę, bo już mnie TŻ goni na zakupy!
wieczorem tu wrócę i porządnie nadrobię!Cytat:
Cytat:
A moja mała od 2 dni nie daje żadnych znaków z brzuszka i oczywiście trochę się martwię. Wiem, że to zależy od ułożenia i różnie jest z tymi ruchami, ale już się przyzwyczaiłam, że jak się wieczorem kładę to Hania mnie kopie i się wierci, a teraz nic się nie dzieje. Chyba po prostu za tym tęsknię...
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, będę liczyć jak kazał mój lekarz, chociaż ostatnio go nie lubię. Trochę lekko do tematu podchodzi i wydaje mi się, że nie sprawdza wszystkiego skrupulatnie. To w sumie końcówka ciąży więc jakoś z nim dotrwam.
Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2014-05-13 o 17:15 |
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na razie nie liczę...nie kazali mi to nie liczę. |
|
|
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "W ogóle to się zdziwiłam tą tabelką ruchów od lekarza, bo zdaje się któraś z was podała linka czy pisała, że dziecko w okresie aktywności powinno poruszyć się 10 razy na godzinę. Z instrukcji od lekarza mam zaznaczyć godzinę w której dziecko poruszyło się dziesiąty raz licząc od godziny 9.00. Czyli wychodzi, że w ciągu dnia powinno się poruszyć minimum 10 razy. Jeśli będą 2 dni przerwy, lub nie dobije do 10 ruchów to trzeba jechać do szpitala. Czy wasi lekarze mają jakieś inne metody? Przy tej akurat jestem spokojna bo mały w ciągu dnia tyle się rusza, w ciągu godziny byłoby gorzej zrobić te 10 ruchów." |
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej książce jest taka metoda liczenia ruchów (od 28.tygodnia): kładziesz się dwa razy dziennie (rano i wieczorem, po posiłku) z zegarkiem i od pełnej minuty zaczynasz liczyć ruchy dziecka, doliczasz do 10 ruchów i notujesz czas. Zwykle zajmuje to ok 10 minut. Jeśli w godzinę nie naliczy się 10, odczekujemy, jemy coś kalorycznego i od nowa liczymy. Jeśli po kolejnej godzinie nic się nie dzieje- kontaktujemy się z lekarzem.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

wieczorem, więc przynajmniej gotowanie mnie dziś ominie.
ja w ogóle mam faze na meble sosnowe słomka. Mam takie od kiedy byłam nastolatką i nigdy nic innego nie kupiłam. tak się do nich przywiązałam że mały też takie będzie miał

. Mam dobry humor na zewnatrz ale w srodku co chwile sie gotuje z emocji. Chce wierzyc ze lekarze opanuja sytacje i doczekam 38tyg (kolezanka z sali juz prawie doczekala= ma 37tc

klask i: