W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 13:58   #361
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Kupiłam sobie brzoskwinki, ale jeszcze są takie kwaśne , ale i tak dobre ;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:01   #362
mysia111
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Dziewczyny ale wy produkujecie ostatnio tych postów. Chyba większość z Was już niepracująca. Co to będzie jak wszystkie będziemy na L4. Już teraz się gubię która co pisze i chyba zacznę nad tym panować dopiero w wakacje jak ja będę na L4
Ja jeszcze siedzę w pracy, a dziś w biurze byli wszyscy pracownicy i nie miałam jak siedzieć na wizażu. Boję się ze któryś z nich zauważy że tu siedzę i nie daj boże mój nick zauważy i będą podczytywać co piszę, a tego wolałabym uniknąć.

Wczoraj nagotowałam cały garnek botwinki wieczorem, więc przynajmniej gotowanie mnie dziś ominie.

No i wreszcie hemoglobina podskoczyła mi w górę - wprawdzie niewiele bo z 9,9 na 10,2 ale lepsze to niż spadki, które miałam od początku ciąży.:br okul:
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:11   #363
daisy dot
Rozeznanie

Super kołyska! ja chcę kupić w kolorze słomka żeby nam pasowało w sypialni i u małego w pokoiku ja w ogóle mam faze na meble sosnowe słomka. Mam takie od kiedy byłam nastolatką i nigdy nic innego nie kupiłam. tak się do nich przywiązałam że mały też takie będzie miał

Z tego co wymieniła zaczarowana to ja nie mam nic haha i tez przerzucam to na czerwiec.

Jeśli chodzi o kopniaki to ja czuję jak się wierci czasem nawet widać ale mnie to nie przeszkadza, nie dostaję po żadnych narządach więc mnie nie boli. Lubie jak kopie a TŻ uwielbia jak się do niego przytulam brzuchem i wtedy zostaje pokonany po plecach i się chichra jak głupek
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:15   #364
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o kopniaki to ja czuję jak się wierci czasem nawet widać ale mnie to nie przeszkadza, nie dostaję po żadnych narządach więc mnie nie boli. Lubie jak kopie a TŻ uwielbia jak się do niego przytulam brzuchem i wtedy zostaje pokonany po plecach i się chichra jak głupek
Mój brzuch też faluję jak mała się rusza, nawet filmik nagrałam dla dziadków

Stary 2014-05-13, 14:20   #365
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ożesz, i Wy to tak czujecie? Gdzie się kręci, że się wciska pod żebra?
Ja rozróżniam ruch od braku ruchu - jestem nieczułą, okropną matką
Nie czuję przekręcania, czkawki, ani kopania po narządach
To witaj w klubie nieczułych matek
Ja mam identycznie, nie rozróżniam kiedy dziecko się przekręca, ani po jakich narządach mnie kopie, a już całkiem nie mogę sobie wyobrazić jak odczuwa się czkawkę cały brzuszek się trzęsie?
A tak na serio- to już doszłam że to przez ułożenie łożyska, również mam wysoko i na przedniej ścianie, więc to pewnie znacznie amortyzuje ruchy mojego synusia.
W sumie ja czuje tylko pukanie, ale takie to jest delikatne i jakoś ciepło mi się od razu na sercu robi
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:52   #366
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Szyjka sie skraca, skurcze i twardnienie brzucha mialam. Mysle ze przyczynila sie tez jelitowka w tamtym tyg i masa stresu ktorego przyczyn nie chce wspominac.
Do jutra leze pod pompa z lekami p skurczowymi. Jutro usg.
KTG mi zrobili wczoraj,choc polozna mowila ze to wczesnie i moze nie wyjsc ale dalo rade (25tc 3d). Wyszlo dobrze Dzis tez mialam, dziecko czasem ucieka na chwile ale zaraz wraca.

Zaciskam zabki i leze. Chce jak najdluzej dac rade. Mam dobry humor na zewnatrz ale w srodku co chwile sie gotuje z emocji. Chce wierzyc ze lekarze opanuja sytacje i doczekam 38tyg (kolezanka z sali juz prawie doczekala= ma 37tc a tez byly problemy).
Moja rodzina panikuje strasznie i to mi nie pomaga
Skrocila Ci sie od tego badania gdzie wyszlo ze ma 2, 3 cm?
Stary 2014-05-13, 14:54   #367
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Skrocila Ci sie od tego badania gdzie wyszlo ze ma 2, 3 cm?
A u ciebie jak szyjka? Dopiero w czwartek się dowiesz? Ale chyba jest lepiej ogólnie, co?

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:55   #368
anetag80
Raczkowanie

Witam dziewczynki.
Odebralam wynik z glukozy i nie wiem czy sie martwic
Na czczo 82
po 1h 72
po 2h 72
I komentarz ktory nie ukrywam mnie zmartil wynik uzyskany w dwukrotnym badaniu cukrzyca,wskazane wykonanie testu OGTT
anetag80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:05   #369
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Na tym ktg wyszły Ci jakieś skurcze? Dużo?

Kurcze, dziwi mnie to, bo jeden lekarz mówi, że to twardnienie jest normalne, drugi, że nie. Chyba, że nie jest normalne, jak dochodzi do tego skracanie się szyjki....
na ktg teraz nie ma bo mam te leki podawane p skurczowe i leze plackiem , powoli sytuacje opanuja

Twardnienie kilka x/dzien jak lapie i po chwili puszcza jest normalne chyba ze boli jak na okres i trzyma mimo lezenia. M mimo magnezu trzymalo po pol dnia niezaleznie co robilam - lezalam czy chodzilam.
Bralam kilka dni nospe forte rano i w nocy a nadal bolalo. Szyjka sie skrocila. Nio to to juz nie normalne jest.

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
W ogóle to się zdziwiłam tą tabelką ruchów od lekarza, bo zdaje się któraś z was podała linka czy pisała, że dziecko w okresie aktywności powinno poruszyć się 10 razy na godzinę. Z instrukcji od lekarza mam zaznaczyć godzinę w której dziecko poruszyło się dziesiąty raz licząc od godziny 9.00. Czyli wychodzi, że w ciągu dnia powinno się poruszyć minimum 10 razy. Jeśli będą 2 dni przerwy, lub nie dobije do 10 ruchów to trzeba jechać do szpitala.
Czy wasi lekarze mają jakieś inne metody?
Przy tej akurat jestem spokojna bo mały w ciągu dnia tyle się rusza, w ciągu godziny byłoby gorzej zrobić te 10 ruchów.
tu w szpitalu po posilku przez 1 h trzeba liczyc i ma byc min 10 ruchow. Liczy sie 3x/dzien.
Moje dziecko skacze jak szalone, podczas 30-40minut ktg bylo 42ruchy I serduszko ladnie bije Kocham tego Szkraba coraz mocniej

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:08   #370
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Pierwsze pranie juz sie suszy

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:12   #371
Optymistka26
Zadomowienie

Tutaj m.in opowiadala kobieta o swoim porodzie lotosowym - o przebiegu i "plusach"brrrr ale w odcinku jest tez troche innych informacji
http://player.pl/programy-online/bez...E13,20114.html

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:15   #372
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Moje dziecko skacze jak szalone, podczas 30-40minut ktg bylo 42ruchy I serduszko ladnie bije Kocham tego Szkraba coraz mocniej

Loo 42 ruchy podczas 40 minut duzooooooo !

Ja juz dawno nie slyszalam jak mojej krolewnie serduszko bije

Juz kazda z nas kocha swoje malenstwa na zaboj, przynajmniej ja tak mam

Nasze szczescie
Stary 2014-05-13, 15:36   #373
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

Pokaźne to twoje pranie

Cytat:
tu w szpitalu po posilku przez 1 h trzeba liczyc i ma byc min 10 ruchow. Liczy sie 3x/dzien.
No to wiercipiętek Ci rośnie

Stary 2014-05-13, 15:36   #374
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Nie mądra , z tego że po narządach Cię nie kopie to akurat się ciesz.
Po prostu masz bardzo grzecznie dziecię
Byłabym spokojniejsza, jakby była mniej grzeczna

Cytat:
Kupiłam sobie brzoskwinki, ale jeszcze są takie kwaśne , ale i tak dobre ;-)
Ja też kupiłam ostatnio..i faktycznie są mocno kwaskowate. Ale trudno

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

Wczoraj nagotowałam cały garnek botwinki wieczorem, więc przynajmniej gotowanie mnie dziś ominie.

No i wreszcie hemoglobina podskoczyła mi w górę - wprawdzie niewiele bo z 9,9 na 10,2 ale lepsze to niż spadki, które miałam od początku ciąży.:br okul:
Super, brawo! Cieszę się, że wyniki masz lepsze

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
To witaj w klubie nieczułych matek
Ja mam identycznie, nie rozróżniam kiedy dziecko się przekręca, ani po jakich narządach mnie kopie, a już całkiem nie mogę sobie wyobrazić jak odczuwa się czkawkę cały brzuszek się trzęsie?
A tak na serio- to już doszłam że to przez ułożenie łożyska, również mam wysoko i na przedniej ścianie, więc to pewnie znacznie amortyzuje ruchy mojego synusia.
W sumie ja czuje tylko pukanie, ale takie to jest delikatne i jakoś ciepło mi się od razu na sercu robi
Też mam łożysko wysoko na przedniej ścianie. I też tak sobie tłumaczę, że te ruchy są takie delikatne.

Cytat:
Napisane przez anetag80 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki.
Na czczo 82
po 1h 72
po 2h 72
I komentarz ktory nie ukrywam mnie zmartil wynik uzyskany w dwukrotnym badaniu cukrzyca,wskazane wykonanie testu OGTT
To dobre wyniki

Cytat:
na ktg teraz nie ma bo mam te leki podawane p skurczowe i leze plackiem , powoli sytuacje opanuja

Twardnienie kilka x/dzien jak lapie i po chwili puszcza jest normalne chyba ze boli jak na okres i trzyma mimo lezenia. M mimo magnezu trzymalo po pol dnia niezaleznie co robilam - lezalam czy chodzilam.
Bralam kilka dni nospe forte rano i w nocy a nadal bolalo. Szyjka sie skrocila. Nio to to juz nie normalne jest.

Mhm, rozumiem.
Ja mam nadzieję, że moja szyjka się trzyma dzielnie!
Mi łapie, ale jak np. przekręcę się na bok, albo wezmę z 2 głębokie oddechy, to przechodzi.
Czasem mnie cos pobolewa na dole brzucha. Ja już sama nie wiem. Ale to jak więcej chodzę.

Obyś wytrzymała jak najdłużej
Fajnie, że małe się tak rusza

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:55   #375
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A u ciebie jak szyjka? Dopiero w czwartek się dowiesz? Ale chyba jest lepiej ogólnie, co?

Tak, dopiero w czwartek dowiem sie czy szyjka stoi w miejscu czy sie skrocila. Mi nie twardnial brzuch w ogole. Mialam bole ale wcześniej - w domu, tu w szpitalu tylko w niedziele bolal mnie brzuch ale dostalam leki i mi przeszlo. Ogolne moje samopoczucie jest w porzadku. mialam jedynie robiony posiew pochwy, morfologie i mocz. Tetno, temperatura i ciśnienie, to wiadomo-normalka. Czekam na ten czwartek, licze ze skoro mnie nie boli to moze sie nie skraca, bo jak sie skroci jeszcze to wątpię żebym do porodu wyszla...ale jestem dobrej mysli

Jutro beda mi robic glukoze bo nie mialam jeszcze.

Edytowane przez White Cafe
Czas edycji: 2014-05-13 o 15:57
White Cafe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:58   #376
twin--maid
Zakorzenienie

Coś mi wizaż ucina cytaty :/

Butter, luteinę biorę na moje twardnienia brzucha. Ginka powiedziała, że może twardnieje mi częściej niż zwracam na to uwagę i woli dmuchać na zimne.

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Czekam na wyniki z laboratorium: magnez, potas i d-dimery. 21.05 mam kolejną wizytę u lekarza, to okaże się, czy muszę brać coś jeszcze.

Co do wizyt: od początku ciąży lekarz mówił, żebym przychodziła co 3 tygodnie. Zobaczę, czy tak zostanie, czy będę chodziła częściej.
UmiZumi, nie przestrasz się, gdy będziesz miała trochę podwyższone d-dimery. W ciąży może tak być.

Ja chodzę co 4 tygodnie. Raz tylko miałam wizytę po 3, żeby skontrolować szyjkę. Teraz znowu idę za 4 tygodnie.

Zuken, też chcę kupić tę lampkę dla Hani
Mela naprawdę ma irokeza! super wygląda!

Cytat:
Zaczynam 30 tydzień za szybko mi to leci . Ciągle tylko wtorek i wtorek.
za 30 tydzień

Cytat:
Już?? WOW!!
Ja zaczynam dziś 27 t.
za 27tc

Cytat:
a my dzis 28 tydzien
za 28tc

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Taka zwykla, nie w kolorze bialym jak z reszta wszytsko, dopasowana do mebli w salonie
Mam taki sam model kołyski tylko ciemniejszy kolor

Cytat:
Może Hania nie miała jeszcze czkawki. gdy ją będzie miała od razu się zorientujesz, że to to.
Z doświadczenia wiem, że łożysko na przedniej ścianie mocno amortyzuje odczuwanie ruchów.

Cytat:

za delikatny skok hemoglobiny.

Cytat:
Witam dziewczynki.
Na czczo 82
po 1h 72
po 2h 72
Wg mnie, masz dobry wynik.
Stary 2014-05-13, 16:15   #377
zVenus
Zakorzenienie

byłam na wizycie, odebrałam wyniki obciążenia i nie ma żadnej cukrzycy wyniki mam całkiem ok i mogę jeść co chcę...ale ulga!

szyjka moja ma podobno kilometry a tak serio to ponad 6cm ponoć od 34-35tc ma się skracać (wtedy już może mieć około 2,5cm nawet).

Co do ruchów to pytałam czy powinnam je odczuwać mocno tzn czuc kopy po żebrach i takie tam mocniejsze a ginka powiedziała "skąd!" przecież dzidzia jeszcze jest mała to nawet nie powinno boleć. Więc się uspokoiłam, bo ja podobnie jak niektóre z Was odczuwam takie raczej delikatne te ruchy. Czuję je i widzę czasem jak brzuch "pływa" ale żeby mnie to bolało albo zginało w pół...no nie!

Jeszcze dziś mi powiedziała, że za miesiąc już mogę rodzić, nie żebym miała jakieś ku temu powody ale, że za miesiąc już dziecko będzie na tyle gotowe, że mogę je spokojnie urodzić i się nie martwić. Także głowa do góry dziewczyny, ja jestem w 27tc za miesiąc to będzie 31-32tc i jedyne problemy jakie wtedy może mieć dziecko to z oddychaniem ale "to szybko nadrobi w razie czego" jak powiedziała! Także zaciskać nogi te co muszą i do 32tc dotrwać!! a potem to już niech się dzieje co chce

Moja królewna waży 1,1kg się jej przytyło od ostatniego badania...mi zresztą też

trzymam kciuki za Wasze wizyty, z tego co kojarzę Justa ma też dziś i któraś jeszcze...dajcie znać co słychać w brzuchach
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 16:18   #378
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość

byłam na wizycie, odebrałam wyniki obciążenia i nie ma żadnej cukrzycy wyniki mam całkiem ok i mogę jeść co chcę...ale ulga!

szyjka moja ma podobno kilometry a tak serio to ponad 6cm ponoć od 34-35tc ma się skracać (wtedy już może mieć około 2.5

Jeszcze dziś mi powiedziała, że za miesiąc już mogę rodzić, nie żebym miała jakieś ku temu powody ale, że za miesiąc już dziecko będzie na tyle gotowe, że mogę je spokojnie urodzić i się nie martwić. Także głowa do góry dziewczyny, ja jestem w 27tc za miesiąc to będzie 31-32tc i jedyne problemy jakie wtedy może mieć dziecko to z oddychaniem ale "to szybko nadrobi w razie czego" jak powiedziała! Także zaciskać nogi te co muszą i do 32tc dotrwać!! a potem to już niech się dzieje co chce

Moja królewna waży 1,1kg się jej przytyło od ostatniego badania...mi zresztą też

To już duzia dzidzia

super ze nie masz cukrzycy i możesz jeść co chcesz zazdroszczę

juz za miesiąc to prawie zaraz

Nasze szczescie
Stary 2014-05-13, 16:20   #379
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

szyjka moja ma podobno kilometry a tak serio to ponad 6cm ponoć od 34-35tc ma się skracać (wtedy już może mieć około 2,5cm nawet).

Co do ruchów to pytałam czy powinnam je odczuwać mocno tzn czuc kopy po żebrach i takie tam mocniejsze a ginka powiedziała "skąd!" przecież dzidzia jeszcze jest mała to nawet nie powinno boleć. Więc się uspokoiłam, bo ja podobnie jak niektóre z Was odczuwam takie raczej delikatne te ruchy. Czuję je i widzę czasem jak brzuch "pływa" ale żeby mnie to bolało albo zginało w pół...no nie!

trzymam kciuki za Wasze wizyty, z tego co kojarzę Justa ma też dziś i któraś jeszcze...dajcie znać co słychać w brzuchach
No w końcu jakieś dobre wiadomości!!!! klask i:
Zaciskamy nogi do 32. tygodnia u mnie to jeszcze trochę, dziś 24t4d
Stary 2014-05-13, 16:30   #380
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Hehe ale głupoty gadasz

Dużo zależy od tego jak jest ułożone dziecko, moja na przykład nie kopie mnie bo żebrach ani po jakiś narządach bo nóżki ma na dole, kobie tylko w szyjkę albo okolice pępka
No i zależy gdzie masz łóżysko, ja mam na przedniej ścianie więc ruchy też są delikatniejsze bo są zamortyzowane przez łożysko właśnie

Każda z nas inaczej odczuwa ruchy i jak ktoś ma wyjątkowo aktywne i silne dziecko ułożone główką w dół to ja się nie dziwię jak mówi, że go boli jak dostaje w żebra Czasem jak dziecko się znowu ułoży pleckami do brzucha to wcale nie można wyczuć ruchów, także to zależy od wielu czynników i nie ma się co sprzeczać
ja też odczuwam bardzo mocne ruchy, moja mała praktycznie cały dzień mnie kopie, najgorzej właśnie po pępku. Czasem czuję przez skórę jej nóżkę bo na pępku jest bardzo cienka skóra. Tylko czasem tak kopnie że aż mnie w pół zgina.
Cytat:
Dziewczyny ale wy produkujecie ostatnio tych postów. Chyba większość z Was już niepracująca. Co to będzie jak wszystkie będziemy na L4. Już teraz się gubię która co pisze i chyba zacznę nad tym panować dopiero w wakacje jak ja będę na L4
Ja jeszcze siedzę w pracy, a dziś w biurze byli wszyscy pracownicy i nie miałam jak siedzieć na wizażu. Boję się ze któryś z nich zauważy że tu siedzę i nie daj boże mój nick zauważy i będą podczytywać co piszę, a tego wolałabym uniknąć.

super że homoglobina poszła w górę Ja dziś zrobiłam krem jarzynowy

Cytat:

wow sporo tego
Cytat:
Już?? WOW!!
Ja zaczynam dziś 27 t.

Co do tego porodu lotosowego, to nie jestem pewna czy byłabym w stanie żyć aż tak w zgodzie z naturą uważam, że z higienicznego punktu widzenia to dość ryzykowne
za 27 tydzień
Cytat:
Też chcę tą lampeczkę kupić tylko jeszcze nie wiem jaki kształt. Przytulanka też super .
Zdjęcie małej wymiata

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Zaczynam 30 tydzień za szybko mi to leci . Ciągle tylko wtorek i wtorek.
za 30 tydzień, ale ten czas szybko leci. Już nie długo będziemy tulić nasze skarby
Cytat:
a my dzis 28 tydzien
za 28 tydzień

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:

super że szyjka długa i zamknięta. Dzidzia już duża i jeszcze troszkę podrośnie
Bardzo się cieszę że nie masz cukrzycy
Ja już się nie mogę piątku doczekać- mam wizytę wtedy

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

W ogóle to ostatnio było 100 dni do porodu a dziś już tylko 80 zostało, mam nadzieję że ten remont się szybko skończy i zacznę przygotowywać wszystko..

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2014-05-13 o 16:22
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 16:32   #381
kro0pka
Raczkowanie

Cytat:
Witam dziewczynki.
Na czczo 82
po 1h 72
po 2h 72
Ja dzisiaj również odebrałam wyniki
Na czczo 95 (norma 70-105)
Po 2h 109 (norma do 140)
Także jest git, nie wiem czym się martwisz

dostałam skierowanie na zawartość bilirubinę, aspat-got, alat-gpt, anty-hcv, jutro jadę pobierać krew, a w czwartek będą wyniki, trochę się stresuję bo nie wiem co mi jest, jutro będzie tydzień jak swędzi mnie wszystko :-( wrrr!
Stary 2014-05-13, 16:36   #382
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Po 2h 109 (norma do 140)

dostałam skierowanie na zawartość bilirubinę, aspat-got, alat-gpt, anty-hcv, jutro jadę pobierać krew, a w czwartek będą wyniki, trochę się stresuję bo nie wiem co mi jest, jutro będzie tydzień jak swędzi mnie wszystko :-( wrrr!
super ze wyniki sa ok !

trzymam kciuki zeby nie bylo nic powaznego

Nasze szczescie
Stary 2014-05-13, 16:43   #383
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spotkałyście się z tymi pieluszkami? Trochę nad nimi myślę na początek, zanim przejdę na wielorazowe. Drogie, ale według opisu wydają się być fajne.
Nie słyszałam, ale faktycznie drogie...

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
My pewnie dołożymy do chrzcin

Biedactwo Oby wszystko było dobrze A pozytywne nastawienie to połowa sukcesu

Co do rodziny to u mnie pewnie byłoby podobnie... Już powiedziałam mamie i tacie, że dam im znać dopiero jak urodzę Tata by chyba na zawał zszedł jakby mnie miał zawieźć na porodówkę

Czy u Was też pogoda się pogorszyła? Niby czasem przebija słonko ale wieje i co jakiś czas się chmurzy... Jakiegoś doła załapałam chyba przez tą pogodę...

Mała dzisiaj już 3 dzień mało aktywna, martwię się Poza tym jakoś boli mnie brzuch a te rozstępy co mi wyszły strasznie swędzą i mam już całe podrapane

Dziewczyny wstawiam zdjęcie z ostatniego usg Ja i moja mama widzimy na nim włosy, tak jakby Mela miała irokeza Widzicie to też czy to tylko nasze wyobrażenia

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...84b4f5153.html
tak, jak dla mnie ma włosy! super

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
czytam wasze pogonienie po wyprawkę i sama tez muszę wkońcu wyjść i zacząć kupować.. w prawdzie to dopiero 25 tydzien ale nie lubie szybkich zakupow.

Co do kopania małej, to też ostatnio się przestraszyłam bo chyba pajacyki mała robiła. :P czułam z lewej i prawy strony jakieś kopniaczki to jest bezcenne.
Bratowa męża ciągle narzeka że ją mały mocno kopie a jest o 2 tygodnie dalej ode mnie.. dziwne co nie? ja to jakoś tak radośnie odczuwam te kopniaczki i ruchy a ona to jakby jej przeszkadzały to troche dla mnie przykre.
Ehh, jak mnie czasem mała skopie, to też mam dosyć. Nawet raz mąż jak trzymał rękę na brzuchu, to stwierdził, że "ona nie kopie tylko napier****". I uwierz mi, że to naprawdę bywa bolesne.. słodkie kopniaczki i mizianie oczywiście też czuję, mniej więcej pół na pół.
Stary 2014-05-13, 16:49   #384
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
A ja ją w pełni rozumiem, bo też już mnie te kopniaki przestały bawić. Synuś ma już impet, kilka razy dostałam takiego kopa, że ponoć aż na twarzy zbladłam. Poobijał mi już wszystko co się da, chodziłam kilka dni z potwornym bólem brzucha, raz od jelit, raz od nerek, kilka razy od pęcherza. :/
Wow, no to u mnie, mimo, że dosyć mocne są te ruchy, to mam podobnie jak Angels. Jeszcze je traktuję jako słodkie.

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Taka zwykla, nie w kolorze bialym jak z reszta wszytsko, dopasowana do mebli w salonie
Całkiem fajna.

Cytat:
Ja też nigdy czkawki nie czułam, ani kopania w żebra, najwyżej pęcherz mi szwankuję to wtedy „przypuszczam”, że mi tam coś gniecie. Tak to dokładnie jak ty - ruch lub brak ruchu

Cytat:

Hmm no to u mnie różnie bywa z tymi 10 ruchami w godzinę, a już trzy razy w ciągu dnia to już w ogóle. Na razie różnie to wychodzi.

Ale to jest duża różnica 10 ruchów w ciągu dnia a w ciągu godziny
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:08   #385
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, no to u mnie, mimo, że dosyć mocne są te ruchy, to mam podobnie jak Angels. Jeszcze je traktuję jako słodkie.

Całkiem fajna.

Ja też nigdy czkawki nie czułam, ani kopania w żebra, najwyżej pęcherz mi szwankuję to wtedy „przypuszczam”, że mi tam coś gniecie. Tak to dokładnie jak ty - ruch lub brak ruchu

Hmm no to u mnie różnie bywa z tymi 10 ruchami w godzinę, a już trzy razy w ciągu dnia to już w ogóle. Na razie różnie to wychodzi.

Ale to jest duża różnica 10 ruchów w ciągu dnia a w ciągu godziny
Ale chyba nie w każdej godzinie te 10 ruchów przecież dzidzia teraz dużo śpi...może tylko w tej 1h po jedzeniu te 10 ruchów powinno być...u mnie ruchy czasem są bardzo "gęste" a potem np ich nie czuję parę godzin...to normalne

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Po 2h 109 (norma do 140)

taaa ja miałam te same badania robione jak mnie swędziało. Do tej pory mnie ginka pyta czy swędzenie ustało...nie ustało do końca, często się drapię po nogach, rękach, brzuchu...ale z badań nic nie wyszło. Tylko, że te moje drapania to nie są takie do krwi...po prostu często mnie skóra swędzi. A bałam się bardzo. Mam nadzieję, że u Ciebie też się to pozytywnie wyjaśni. jeśli to jest mega uporczywe swędzenie to nie wykluczone, że wyjdzie Ci jakaś niewydolność wątroby. Ale to się leczy, także się nie martw! Gorzej jakbyś nie sprawdziła i okazałoby się, że miałaś niewydolność nieleczoną, bo to truje maleństwo. A jak będziesz pod opieką lekarza to się nic złego nie stanie!
Stary 2014-05-13, 17:14   #386
anius_7
Wtajemniczenie

ja tylko na chwilkę, bo już mnie TŻ goni na zakupy! wieczorem tu wrócę i porządnie nadrobię!

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
A jeśli już jesteśmy przy temacie witamin, to zażywacie regularnie jakieś zestawy witamin dla ciężarnych?
ja od 12tc biorę femibion2 i moja gin zapowiedziała, że już do końca ciąży mam go brać. A moja Niunia jest dość duża, na połówkowym usg ważyła 420g gdzie norma to coś ok.350g. Lekarz też zwrócił uwagę, że jest długa. Więc nie wiem czy te witaminy mi dobrze robią. Chyba na kolejnej wizycie zapytam czy faktycznie muszę je brać regularnie.

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy w ciąży można iść do kina? Nie będzie za głośno? Kurde tyle fajnych filmów teraz a ja nie wiem czy to bezpieczne?
ja byłam w zeszłym tygodniu i wszystko było w porządku

A moja mała od 2 dni nie daje żadnych znaków z brzuszka i oczywiście trochę się martwię. Wiem, że to zależy od ułożenia i różnie jest z tymi ruchami, ale już się przyzwyczaiłam, że jak się wieczorem kładę to Hania mnie kopie i się wierci, a teraz nic się nie dzieje. Chyba po prostu za tym tęsknię...

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:14   #387
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Ale chyba nie w każdej godzinie te 10 ruchów przecież dzidzia teraz dużo śpi...może tylko w tej 1h po jedzeniu te 10 ruchów powinno być...u mnie ruchy czasem są bardzo "gęste" a potem np ich nie czuję parę godzin...to normalne

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

taaa ja miałam te same badania robione jak mnie swędziało. Do tej pory mnie ginka pyta czy swędzenie ustało...nie ustało do końca, często się drapię po nogach, rękach, brzuchu...ale z badań nic nie wyszło. Tylko, że te moje drapania to nie są takie do krwi...po prostu często mnie skóra swędzi. A bałam się bardzo. Mam nadzieję, że u Ciebie też się to pozytywnie wyjaśni. jeśli to jest mega uporczywe swędzenie to nie wykluczone, że wyjdzie Ci jakaś niewydolność wątroby. Ale to się leczy, także się nie martw! Gorzej jakbyś nie sprawdziła i okazałoby się, że miałaś niewydolność nieleczoną, bo to truje maleństwo. A jak będziesz pod opieką lekarza to się nic złego nie stanie!
No nie w każdej godzinie ale dziewczyny piszą o 3 godzinach na dobę w różnych odstępach czasu.
Nie wiem, będę liczyć jak kazał mój lekarz, chociaż ostatnio go nie lubię. Trochę lekko do tematu podchodzi i wydaje mi się, że nie sprawdza wszystkiego skrupulatnie.
To w sumie końcówka ciąży więc jakoś z nim dotrwam.

Edytowane przez TheFall
Czas edycji: 2014-05-13 o 17:15
Stary 2014-05-13, 17:17   #388
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
No nie w każdej godzinie ale dziewczyny piszą o 3 godzinach na dobę w różnych odstępach czasu.
Nie wiem, będę liczyć jak kazał mój lekarz, chociaż ostatnio go nie lubię. Trochę lekko do tematu podchodzi i wydaje mi się, że nie sprawdza wszystkiego skrupulatnie.
To w sumie końcówka ciąży więc jakoś z nim dotrwam.
a jak masz liczyć te ruchy? Bo chyba przegapiłam Twój opis...
ja na razie nie liczę...nie kazali mi to nie liczę.
Stary 2014-05-13, 17:23   #389
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
a jak masz liczyć te ruchy? Bo chyba przegapiłam Twój opis...
ja na razie nie liczę...nie kazali mi to nie liczę.
A już Ci wklejam jeszcze raz.

"W ogóle to się zdziwiłam tą tabelką ruchów od lekarza, bo zdaje się któraś z was podała linka czy pisała, że dziecko w okresie aktywności powinno poruszyć się 10 razy na godzinę. Z instrukcji od lekarza mam zaznaczyć godzinę w której dziecko poruszyło się dziesiąty raz licząc od godziny 9.00. Czyli wychodzi, że w ciągu dnia powinno się poruszyć minimum 10 razy. Jeśli będą 2 dni przerwy, lub nie dobije do 10 ruchów to trzeba jechać do szpitala.
Czy wasi lekarze mają jakieś inne metody?
Przy tej akurat jestem spokojna bo mały w ciągu dnia tyle się rusza, w ciągu godziny byłoby gorzej zrobić te 10 ruchów."
Stary 2014-05-13, 17:23   #390
kasia_ruda
Zakorzenienie

W mojej książce jest taka metoda liczenia ruchów (od 28.tygodnia): kładziesz się dwa razy dziennie (rano i wieczorem, po posiłku) z zegarkiem i od pełnej minuty zaczynasz liczyć ruchy dziecka, doliczasz do 10 ruchów i notujesz czas. Zwykle zajmuje to ok 10 minut. Jeśli w godzinę nie naliczy się 10, odczekujemy, jemy coś kalorycznego i od nowa liczymy. Jeśli po kolejnej godzinie nic się nie dzieje- kontaktujemy się z lekarzem.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości