![]() |
#3121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D
Cytat:
![]() 800km?! Naprawde spory dystans jak na jeden dzien. Ja wybralam sie w piatek przed praca na mala przejazdzke w zalozeniu do pol godziny, tutaj w lewo tutaj w prawo i wyladowalam nie wiem gdzie, po powrocie do domu okazalo sie ze bujalam sie 1,5h ![]() Warto bylo a jak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
Ok, moje dziewuszki i peniski
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3124 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
baw się dobrze! Wyluzuj i odpocznij! To mówię ja (zdjęcia takiego jak Ty nie dodam, bo poza puckami nie widać przez szybkę nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3127 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie wrocławska moto-majówka rozpoczęła się 1-go maja i zakończyła się tez 1-go maja:P
Niestety tylko w ten dzień była naprawdę super pogoda i naprawdę mocny deszcz. Posiedziałam na słoneczku i wróciłam mokra do domu ![]() Jakoś jeszcze nie jestem maniakiem motocyklowym żeby przy 8 st C jeździć na moto ![]() A jak tam wasze plany dziewczyny? udały się? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3128 |
Konto usunięte
|
Ja miałam majówkę niestety nie motocyklową, bo zdecydowaliśmy się z TŻ na wypad z sunią do Czech. No i jak szybko się skończyła, tak zaczęła. 1 maja gdzieś w górach (czeskie Beskidy) suńka poraniła łapy i trzeba było wracać do domu...Jakoś ostatnio nie mam szczęścia do majówek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
u nas też majówka nie-motocyklowa. TŻ w czwartek rozebrał auto i tak mu zeszło z grzebaniem, że w sobotę ledwo ogarnęliśmy się z obiecanymi spotkaniami ze znajomymi i rodziną. No a w niedzielę już powrót...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Hejjjj
![]() ![]() znów mnie tu przywiało ![]() zapisuje się w koncu na kurs(olaboga 2 lata jako plecak doSC!) kwestia taka ze mam 160cm cale 47kg wagi i nie wiem czy dosięgne do xj 600... takie maja u mnie w szkole i w wordzie. ostatnio kupiłam godzinę na 125, i ybrka 125 była dla mnie duża ![]() ![]() zmieniając temat... co polecacie na 1wsze moto dla kurdupla? myslalam o gs 500 czy gpz 500? ![]() ![]()
![]() |
#3131 |
Raczkowanie
|
Hej AguŚ87
![]() ja sama mam 160 cm wzrostu i to był jeden z powodów dla którego zrobiłam prawko na A1 ![]() ![]() siedziałam na gs 500 i jeżeli chodzi o dosięganie do ziemi to było spoko, bardzo nisko siedziałam na gladiusie 650 no ale to droższy sprzęt. Sama jeżdżę cbr 125 z wyżej wymienionych powodów i sobie bardzo chwalę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no własnie jak jechałam ybr125 i instruktor do mnie' zejdz i teraz ją pchaj' a ja yyyyy ![]() tez myslalam o kupnie 125.. ale boje się że to nawet nie wyprzedzi auta i będę jechać zółwim tempem? wiadomo zapieprzac tez nie chce ![]() Mój tż ma suzuki gsxr 750srad ja tego nie mogłam pchnać nawet 1 cm ![]() nie wiem co robić ![]()
![]() |
![]() |
#3133 |
Raczkowanie
|
Niestety przepchnięcie dużego moto to dla mnie problem taki sam jak dla ciebie
![]() Co do prędkości do moja cbr 125 rozwija zawrotną 140 km/h ![]() ![]() ![]() Robisz kurs więc masz okazję pojeździć dużym moto i małym, razem z instruktorem i Lubym zdecyduj co jest dla Ciebie najlepsze ![]() Ja puki co jestem bardzo zadowolona z mojej 125-ki, jak sie podszkolę w technice jazdy to zrobię prawko na A i kupię większy sprzęt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
Dosiegnelam palcami do ziemii na xj z moim 160cm
![]() ![]() Pan powiedział ze jak jednak nie ogarne to przepisze mnie na 125 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3135 |
Przyczajenie
|
Dołączam; ) wlasnie zaczęłam kurs na A
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3136 |
Rozeznanie
|
Aguś, obawiam się, że samo dosięganie palcami do ziemi (i to ledwo) nie wystarczy... Czasem trzeba stabilnie stanąć na ziemi żeby móc utrzymać moto i na paluszkach bywa ciężko
![]() U Was pewnie sezon w pełni, a ja... no cóż... najpierw uraz palca stopy, dzisiaj jeszcze obtłukłam sobie kość ogonową, do tego kawą wozi się mój tż, który swojego gsa rozbebeszył i niby remontuje, ale remontu nie widać. Ciekawe czy w tym roku sobie pojeżdżę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() martakz, witaj ![]() Myśmy wczoraj wrócili z Chorwacji, dzisiaj pada... Ale pewnie na dniach wsiądziemy na moto, nie widzę innej możliwości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3139 |
Raczkowanie
|
Aguś87 jeżeli tylko będziesz czuła się stabilnie na tej xj-ocie to super
![]() U mnie łikend pół na pół, trochę moto trochę deszczu. Niestety jak na razie maj nas nie rozpieszcza słoneczną ciepłą pogodą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
Miałam wrażenie , że tam samo dosięgałam na ybr 125. (dosc nisko ta xj ma kanapę)Pod górke sama go pchałam nawet wczoraj. Jak się nie da najwyzej przerzucą mnie na 125
![]() ![]()
![]() |
#3141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do gs500 - że niski to fakt, sporym plusem (jak dla mnie, w bardzo dziurawym mieście) jest miękkie zawieszenie. Ale trochę waży, ze 190 będzie ![]() justyna, zazdroszczę Wam tej Chorwacji! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3142 |
Raczkowanie
|
Aguś87 no to życzyć tylko powodzenia na xj-ocie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no max 2,5 tys chcialam wydac na 1wsze moto do nauki.. a co polecacie ? ![]() obawiam się placu :/ no i teoria ![]() ![]() ![]() dziękuję za wszelkie porady ![]()
![]() |
![]() |
#3144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no generalnie gs jest dobry na początek o ile Ci niestraszne większe pojemności, ale wtedy zawsze musisz się liczyć z tym, że taka maszyna będzie swoje ważyć ![]() za 2,5 k to tak trochę ciężko może być, owszem, gsa znajdziesz, rocznik 9x. musisz mieć na uwadze to, że sprzęt ma już swoje lata i musisz zwracać uwagę na stan techniczny, przede wszystkim czy silnik sprawny. licznikiem się nie przejmuj, bo ciężko uwierzyć że 23-letni motocykl może mieć 39 000 km ![]() tak zerkam sobie na allegro własnie i nawet nsr 125 za 4k chodzą, wow. ja bym radziła troszkę zwiększyć budżet i znaleźć maszynę w przyzwoitym stanie, a nie kupować po taniości i później drugie tyle na naprawy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no wlasnie plac.. jak oglądałam na youtubie to masakra jakaś dla mnie ![]() a co wam sprawiało największe problemy na prawku ? ![]()
![]() |
![]() |
#3146 |
Konto usunięte
|
mi ruszanie na górce;-P jak zdawałam lało jak z cebra;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3147 |
Rozeznanie
|
u mnie też górka - przy drugiej próbie mi się udało. do dzisiaj mam uraz do górek i np. stania na światłach pod górkę, brrr ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3148 |
Raczkowanie
|
podzielam zdanie naroa, 2,5 k to troszkę mało na moto. Fajnie że Twój TŻ zna się na moto, sam jeździ jak wspominałaś wiec badziewia Ci nie kupi, ale też nie daj się przekonać do motocykla, który Tobie nie pasuje. U mnie było podobnie, Luby najpierw chciał dla mnie koniecznie gs 500, a ja się uparłam na małą ceberkę i na A1 i jeżdżę tym co wymarzyłam sobie na kursie
![]() Co do prawka to się mocno stresowałam testami, a one się okazały banalnie proste. Jeździłaś już jako plecak, masz TŻ, który jeździ wiec wydaje mi się, że jeżeli choć trochę zaraziłaś się tą pasją to z testami sobie poradzisz ![]() ja na placu panikowałam przed 8, we Wrocławiu z 8 od razu sie wjeżdża na slalom wolny no i tego się właśnie bałam, u mnie na placu było między tymi zadaniami więcej miejsca niż na egzaminie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3149 |
Rozeznanie
|
martakz- witaj
![]() justyna- zazdroszczę urlopu, a byliście na moto? My lecimy w tym roku motocyklami do Grecji, niesety dopiero we wrześniu wrrrr. Aguś- Moim skromnym zdaniem Gs to jeden z lepszych moto do nauki. Nie ma co kupować hulajnogi skoro będziesz mieć prawko "A" a jak dla początkującej gs ma przyzwoitą moc i pojemność i jest szansa, że nie znudzi Ci się po miesiącu. Jeśli Twój TŻ zna się na rzeczy to na pewno nie pozwoli Ci kupić nieboszczyka. Mój gs kosztował niewiele więcej niż wynosi Twój budżet a śmigał jak dziki wieprz i był w świetnym stanie zważywszy jego wiek, tak więc na pewno uda Ci się coś fajnego wyhaczyć. Waga- jeśli sama nie ważysz 40 kg to dasz sobie z nim rade, chyba że masz zamiar go nosić na plecach, w tym wypadku lepiej kupić rower ![]() Co do problemów na egzaminie: Nie przypominam sobie większych poza egzaminatorem-bucem, który bardzo chciał mnie oblać na czymkolwiek ![]() ![]() No ale wtedy było troche inaczej niż teraz ![]()
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
naroa, e no coś Ty
![]() ![]() renia, byliśmy po kosztach, więc samochodem w piątkę, ale plan nad Balaton motocyklem w tym roku nadal na tapecie ![]()
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2014-05-13 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.