|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXIV
Cytat:
Zawsze przy jednym kciuku po paru godzinach odpryskuje mi lakier
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
U mnie jakikolwiek lakier czy za 20zł czy za 2zł trzyma sie te kilka dni, jeszcze nigdy nie miałam sytuacji, żeby po kilku godzinach czy na drugi dzień już go nie było. Tak samo tusze do rzęs, cienie czy eyeliner. Jeśli nie dotykam oka to zostaje wszystko cały dzień
|
|
|
|
#213 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
teraz mam i tak odwyk od malowania, ratuję moje nadwątlone szpony odżywką Eveline 8w1 i muszę przyznać, że jest genialna.
|
|
|
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
Wywołałam wilcza z lasu :<
Żenada... |
|
|
|
#215 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzisiaj je sobie zamówię ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
u mnie na pierwszy ogień idzie lewy kciuk ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#216 |
|
-ist
|
Tak, parę razy, ostatnio przeglądałam jej instagram i pod paroma zdjęciami jest dyskusja o tym, jak ta biedna Nissiax sobie radzi bez zdrowego mięska naszpikowanego hormonami, antybiotykami i sterydami i że takiej to dobrze w tym Nowym Jorku, w Polsce nie da się być weganinem - bardzo mnie rozbawiły te komentarze, bo co zrobić
![]() (to nie teksty Nissiax, tylko jej troskliwych/empatycznych, ale cóż zrobić, jak w Polsce wszystko jest z dodatkiem skwarek i smalcu fanek, zabrzmiało dwuznacznie, więc wolę wyjaśnić) Edytowane przez kustraczek Czas edycji: 2014-05-13 o 18:02 |
|
|
|
#217 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;46437418]Tak, jest weganka teraz
(swoja droga ja sobie nie wyobrazam takiego stylu zycia )[/QUOTE]Ja również. Kocham wszystko co z mięsa ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
Również
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d Czas edycji: 2014-05-13 o 18:10 |
|
|
|
|
#219 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;46437418]Tak, jest weganka teraz (swoja droga ja sobie nie wyobrazam takiego stylu zycia )[/QUOTE]Cytat:
Kocham mięso, czy to dobrą kiełbasę na zimo, karkówkę, kaszankę, kurczaka, rybki . Wszystko
|
||
|
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;46438186]Tyle ze to nie tylko brak miecha i smalcu, ale tez jajek, jogurtow, serow, miodu, itd. Wydaje mi sie ze w malych miasteczkach w Pl ciezko to czyms dobrym zastapic
[/QUOTE]Dokładnie. Mieszkam w bardzo małym mieście i wątpie bym jako weganka mogła zaopatrzyć się w potrzebne mi składniki do codziennych potraw. Najbliższe miejsce gdzie mogłabym znaleźć takie produkty znajduje się 30 km stąd O zdrowej żywności już nie wspomnę (która w Polsce osiąga ceny i tak dwa razy większe niż normalne produkty)
|
|
|
|
#221 |
|
-ist
|
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;46438186]Tyle ze to nie tylko brak miecha i smalcu, ale tez jajek, jogurtow, serow, miodu. Wydaje mi sie ze w malych miasteczkach w Pl ciezko to czyms dobrym zastapic
[/QUOTE]Absolutna bzdura, w Biedronce można kupować wegańskie produkty całymi wózkami, tak samo jak w każdym innym markecie - ale Biedronki są chyba najbardziej rozpowszechnione, raczej każdy ma do niej dostęp. Najgorzej chyba jest z dostępnością serów, ale można samodzielnie zrobić pyszne sery, nic prostszego publiczna-pralnia.blogspot.nl/2014/04/ser-migdaowy-czyli-niebo-w-gebie.html Dla chcącego nic trudnego, to tylko wymówki. Tyle że właśnie - trzeba chcieć, a te osoby, jak sądzę, wcale nie chcą - cóż. I myślę, że eot z mojej strony, i tak nikogo nie przekonam, że polskie sklepy są dobrze zaopatrzone, bo przecież nie są, a najlepiej wiedzą o tym osoby, które nie interesują się tym tematem, bo, jak same napisały, nie wyobrażają sobie bycia weganką
Edytowane przez kustraczek Czas edycji: 2014-05-13 o 18:25 |
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
Kustraczku jesteś weganką?
|
|
|
|
#223 |
|
now or never
|
no to ja polecę z nowościami
![]() MsDoncelita - tania kolorówka i znów złamana szminka ... https://www.youtube.com/watch?v=VyGCcU0veVwnie wiem czy ktoś ją jeszcze ogląda: alltheprettyfacesTV https://www.youtube.com/watch?v=W9VTtGD6g58 Zmalowana http://youtu.be/t1-ghuE7f88
jeśli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się Edytowane przez juli_jka Czas edycji: 2014-05-13 o 18:32 |
|
|
|
#224 |
|
-ist
|
|
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niestety bardzo duzo czasu poswieca na znalezienie skladnikow i samo przyrzadzanie potraw, nie mowiac o tym ze wszystki to jest 3x drozsze, bo nawet mleko sojowe czy migdalowe do owsianki czy kawy. Bardzo musi uwazac, co je, no i niestety o pojsciu do normalnej restauracji tez moze zapomniec, bo juz pizzy czy spaghetti nie zje. No ja wiem, jak kto lubi, dla mnie temat by byl baaaardzo ciezki
|
|
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Skorzystam z możliwości i zapytam jeśli można: zdecydowałaś się na weganizm ze względu na kwestię zabijania i wykorzystywania zwierząt czy po prostu jako zdrowszy styl życia? Nie wiem czy wyłapiesz o co mi chodzi
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mimo wszystko w diecie wegańskiej czegoś nie rozumiem. W jaki sposób weganie uzupełniają braki białka pochodzenia zwierzęcego czyli pełnowartościowe? Suplementami ?
|
|
|
|
#229 | |
|
-ist
|
Cytat:
carpaibex, piosenka dla Ciebie http://www.youtube.com/watch?v=Tc8TrchWeO0 |
|
|
|
|
#230 | |
|
maskott
|
Cytat:
Zgadzam się w pełni, przejście na weganizm wymaga większej świadomości o jedzeniu, ale nie trzeba wydawać fortuny na jedzenie. |
|
|
|
|
#231 |
|
-ist
|
Względy empatyczne, ale teraz widzę również plusy jeśli chodzi o zdrowe odżywianie, na pewno mniej chemii w siebie pcham ("chemia" to niefortunne słowo, bo chemia jako taka jest wspaniała, chodzi mi o te wszystkie leki/sterydy, którymi szprycowane są zwierzęta)
|
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuję za odpowiedź. Przyznam szczerze, że nie mogłabym przestawić swojej diety na wegańską, ale chciałabym chociaż przez tydzień spróbować (!) odstawić całkowicie mięso. Ciekawa jestem czy bym wytrzymała i jak bym się czuła.
|
|
|
|
#233 | |
|
-ist
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja próbowałam być wege, byłam 1,5 miesiąca, ale skończyło się i u mnie anemią (mam do tego skłonności) i ogólnie osłabieniem. Teraz wiem, że to dlatego, że wiedziałam za mało i moja dieta była zbyt uboga. We wszystko.
Myślę, że kiedyś wrócę do tego, ale już bardziej świadomie. :ekhm: Także nie polecam takich zrywów "szkoda mi zwierzątek, od dziś nie jem mięsa" bez informacji na temat jak planować . Dodatkowo zbiegło się to u mnie z ogromną ilością zajęć na uczelni i nie gotowałam w domu, bo i tak całe dnie siedziałam na zajęciach, a mało co w stołówce jest wege więc nie dziwię się, że dopadła mnie ta anemia z powrotem jak pomyślę co ja wtedy jadłam. O, jeszcze jedna rzecz mnie denerwowała, od roślin strączkowych miałam paskudne wzdęcia, gazy i bóle brzucha . To przechodzi po jakimś czasie? Hm, zjadłabym kotleciki brokułowe, chyba sobie zrobię w tym tygodniu na obiad Powiem szczerze, że nie tęskniłam specjalnie za mięsem, tylko ten dyskomfort wzdęciowo-brzuszny i anemia jakoś mnie zdemotywowały. No i posłuchałam lekarzy, ze ta anemia to na pewno przez zmianę diety, a teraz wiem, że moglo to być tylko przejściowe no i że pewnie po poprawieniu diety polepszyłoby się. Zresztą, tak czy siak przynajmniej raz w roku mam anemię, czy z mięsem,czy bez.
Edytowane przez Bellitudoo Czas edycji: 2014-05-13 o 19:20 |
|
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;46438557]Ejjj hola, ja nie jestem, ale moja przyjaciolka tak
niestety bardzo duzo czasu poswieca na znalezienie skladnikow i samo przyrzadzanie potraw, nie mowiac o tym ze wszystki to jest 3x drozsze, bo nawet mleko sojowe czy migdalowe do owsianki czy kawy. Bardzo musi uwazac, co je, no i niestety o pojsciu do normalnej restauracji tez moze zapomniec, bo juz pizzy czy spaghetti nie zje. No ja wiem, jak kto lubi, dla mnie temat by byl baaaardzo ciezki [/QUOTE]nie mam nic wspólnego z weganizmem ani tym podobnymi sprawami, ale zauważyłam, że jest tanie sojowe mleko w Biedrze ostatnio |
|
|
|
#236 |
|
Konto usunięte
|
Nie znoszę, jak ktoś mówi "ciuchy".
https://www.youtube.com/watch?v=Ju59H5BdZRw |
|
|
|
#237 | |
|
now or never
|
Cytat:
a co złego jest w słowie "ciuchy" ?
|
|
#238 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#239 | |
|
now or never
|
Cytat:
![]() mnie to bez większej różnicy, myślałam, że jest jakieś tego drugie dno
|
|
#240 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

teraz mam i tak odwyk od malowania, ratuję moje nadwątlone szpony odżywką Eveline 8w1 i muszę przyznać, że jest genialna.

(swoja droga ja sobie nie wyobrazam takiego stylu zycia 

(która w Polsce osiąga ceny i tak dwa razy większe niż normalne produkty)

. To przechodzi po jakimś czasie? Hm, zjadłabym kotleciki brokułowe, chyba sobie zrobię w tym tygodniu na obiad