Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXIV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 17:31   #211
susuanne
Wtajemniczenie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXIV

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość
SALIX, też bym zapewne chciała nosić tydzień - ale dla mnie te 3 dni w idealnym stanie to istny wyczyn ;P u mnie się lakier trzyma z 2 dni max i 2 dnia wygląda już brzydko.
Nie lubię awonowych lakierów - nigdy nic mi w nich nie pasowało - pędzelek, konieczność nakładania kilku warstw po trwałość, ale ten jest jak z innej bajki

co do lakierowych koszmarów - essence - kilka godzin i sajonara
U mnie lakier trzyma się bardzo długo, ale tylko na 9 paznokciach Zawsze przy jednym kciuku po paru godzinach odpryskuje mi lakier
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:32   #212
panterarozyczka
Zadomowienie

U mnie jakikolwiek lakier czy za 20zł czy za 2zł trzyma sie te kilka dni, jeszcze nigdy nie miałam sytuacji, żeby po kilku godzinach czy na drugi dzień już go nie było. Tak samo tusze do rzęs, cienie czy eyeliner. Jeśli nie dotykam oka to zostaje wszystko cały dzień
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:33   #213
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
SALIX, też bym zapewne chciała nosić tydzień - ale dla mnie te 3 dni w idealnym stanie to istny wyczyn ;P u mnie się lakier trzyma z 2 dni max i 2 dnia wygląda już brzydko.
Nie lubię awonowych lakierów - nigdy nic mi w nich nie pasowało - pędzelek, konieczność nakładania kilku warstw po trwałość, ale ten jest jak z innej bajki
polecam bazę Revlon Colorstay i top Insta Dri z Sally Hansen - tydzień przy tych utrwalaczach to standard teraz mam i tak odwyk od malowania, ratuję moje nadwątlone szpony odżywką Eveline 8w1 i muszę przyznać, że jest genialna.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:38   #214
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krzaki_w_stodole Pokaż wiadomość
i tu się kończą pozytywne porywy
Wywołałam wilcza z lasu :<

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość

Rozwaliło mnie na łopatki gdy kolega biorący udział w Voice powiedział mi, że oni dostają puste butelki i mają jedynie udawać, że piją Napój w sklepie kosztuje 2 zł...
Żenada...
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:51   #215
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
polecam bazę Revlon Colorstay i top Insta Dri z Sally Hansen - tydzień przy tych utrwalaczach to standard teraz mam i tak odwyk od malowania, ratuję moje nadwątlone szpony odżywką Eveline 8w1 i muszę przyznać, że jest genialna.
Dzięki, SALIX, bo już mam dosyć tego wiecznego malowania.
Dzisiaj je sobie zamówię

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
U mnie lakier trzyma się bardzo długo, ale tylko na 9 paznokciach Zawsze przy jednym kciuku po paru godzinach odpryskuje mi lakier

u mnie na pierwszy ogień idzie lewy kciuk

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
U mnie jakikolwiek lakier czy za 20zł czy za 2zł trzyma sie te kilka dni, jeszcze nigdy nie miałam sytuacji, żeby po kilku godzinach czy na drugi dzień już go nie było. Tak samo tusze do rzęs, cienie czy eyeliner. Jeśli nie dotykam oka to zostaje wszystko cały dzień
Różyczka zazdrości Różyczce
201605301559 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:55   #216
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Czy Nisiax wspominała coś o przejściu na weganizm?
Tak, parę razy, ostatnio przeglądałam jej instagram i pod paroma zdjęciami jest dyskusja o tym, jak ta biedna Nissiax sobie radzi bez zdrowego mięska naszpikowanego hormonami, antybiotykami i sterydami i że takiej to dobrze w tym Nowym Jorku, w Polsce nie da się być weganinem - bardzo mnie rozbawiły te komentarze, bo co zrobić
(to nie teksty Nissiax, tylko jej troskliwych/empatycznych, ale cóż zrobić, jak w Polsce wszystko jest z dodatkiem skwarek i smalcu fanek, zabrzmiało dwuznacznie, więc wolę wyjaśnić)

Edytowane przez kustraczek
Czas edycji: 2014-05-13 o 18:02
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:04   #217
susuanne
Wtajemniczenie

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;46437418]Tak, jest weganka teraz (swoja droga ja sobie nie wyobrazam takiego stylu zycia )[/QUOTE]

Ja również. Kocham wszystko co z mięsa

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
u mnie na pierwszy ogień idzie lewy kciuk [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Również
Stary 2014-05-13, 18:09   #218
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Tak, parę razy, ostatnio przeglądałam jej instagram i pod paroma zdjęciami jest dyskusja o tym, jak ta biedna Nissiax sobie radzi bez zdrowego mięska naszpikowanego hormonami, antybiotykami i sterydami i że takiej to dobrze w tym Nowym Jorku, w Polsce nie da się być weganinem - bardzo mnie rozbawiły te komentarze, bo co zrobić
(to nie teksty Nissiax, tylko jej troskliwych/empatycznych, ale cóż zrobić, jak w Polsce wszystko jest z dodatkiem skwarek i smalcu fanek, zabrzmiało dwuznacznie, więc wolę wyjaśnić)
Tyle ze to nie tylko brak miecha i smalcu, ale tez jajek, jogurtow, serow, miodu, itd. Wydaje mi sie ze w malych miasteczkach w Pl ciezko to czyms dobrym zastapic

Edytowane przez b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Czas edycji: 2014-05-13 o 18:10
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:09   #219
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
ja nie lubię lakierów do paznokci, takich zwykłych, dlatego robię sobie hybrydy jeśli mam ochotę na kolor i spokój na 2-3 tygodnie
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;46437418]Tak, jest weganka teraz (swoja droga ja sobie nie wyobrazam takiego stylu zycia )[/QUOTE]

Cytat:
Ja również. Kocham wszystko co z mięsa

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Również
I ja i ja !
Kocham mięso, czy to dobrą kiełbasę na zimo, karkówkę, kaszankę, kurczaka, rybki . Wszystko
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:15   #220
susuanne
Wtajemniczenie

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;46438186]Tyle ze to nie tylko brak miecha i smalcu, ale tez jajek, jogurtow, serow, miodu, itd. Wydaje mi sie ze w malych miasteczkach w Pl ciezko to czyms dobrym zastapic [/QUOTE]

Dokładnie. Mieszkam w bardzo małym mieście i wątpie bym jako weganka mogła zaopatrzyć się w potrzebne mi składniki do codziennych potraw. Najbliższe miejsce gdzie mogłabym znaleźć takie produkty znajduje się 30 km stąd O zdrowej żywności już nie wspomnę (która w Polsce osiąga ceny i tak dwa razy większe niż normalne produkty)
Stary 2014-05-13, 18:17   #221
kustraczek
-ist

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;46438186]Tyle ze to nie tylko brak miecha i smalcu, ale tez jajek, jogurtow, serow, miodu. Wydaje mi sie ze w malych miasteczkach w Pl ciezko to czyms dobrym zastapic [/QUOTE]
Absolutna bzdura, w Biedronce można kupować wegańskie produkty całymi wózkami, tak samo jak w każdym innym markecie - ale Biedronki są chyba najbardziej rozpowszechnione, raczej każdy ma do niej dostęp. Najgorzej chyba jest z dostępnością serów, ale można samodzielnie zrobić pyszne sery, nic prostszego publiczna-pralnia.blogspot.nl/2014/04/ser-migdaowy-czyli-niebo-w-gebie.html
Dla chcącego nic trudnego, to tylko wymówki. Tyle że właśnie - trzeba chcieć, a te osoby, jak sądzę, wcale nie chcą - cóż.
I myślę, że eot z mojej strony, i tak nikogo nie przekonam, że polskie sklepy są dobrze zaopatrzone, bo przecież nie są, a najlepiej wiedzą o tym osoby, które nie interesują się tym tematem, bo, jak same napisały, nie wyobrażają sobie bycia weganką

Edytowane przez kustraczek
Czas edycji: 2014-05-13 o 18:25
Stary 2014-05-13, 18:25   #222
rickybobby
Wtajemniczenie

Kustraczku jesteś weganką?
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:28   #223
juli_jka
now or never

no to ja polecę z nowościami
MsDoncelita - tania kolorówka i znów złamana szminka ... https://www.youtube.com/watch?v=VyGCcU0veVw

nie wiem czy ktoś ją jeszcze ogląda: alltheprettyfacesTV
https://www.youtube.com/watch?v=W9VTtGD6g58

Zmalowana
http://youtu.be/t1-ghuE7f88

Edytowane przez juli_jka
Czas edycji: 2014-05-13 o 18:32
juli_jka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:30   #224
kustraczek
-ist

Cytat:
Kustraczku jesteś weganką?
Niestety aktualnie nie, mam teraz taki etap, że muszę czasem jeść jajka czy nabiał - zalecenia lekarza, nudne sprawy - ale nie mogę się doczekać, aż do tego wrócę
Stary 2014-05-13, 18:34   #225
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety aktualnie nie, mam teraz taki etap, że muszę czasem jeść jajka czy nabiał - zalecenia lekarza, nudne sprawy - ale nie mogę się doczekać, aż do tego wrócę
Rozumiem, a kiedy przeszłaś na dietę wegańską? Zauważyłaś u siebie poprawę zdrowia dzięki niej?
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:35   #226
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Cytat:
Absolutna bzdura, w Biedronce można kupować wegańskie produkty całymi wózkami, tak samo jak w każdym innym markecie - ale Biedronki są chyba najbardziej rozpowszechnione, raczej każdy ma do niej dostęp. Najgorzej chyba jest z dostępnością serów, ale można samodzielnie zrobić pyszne sery, nic prostszego publiczna-pralnia.blogspot.nl/2014/04/ser-migdaowy-czyli-niebo-w-gebie.html
Dla chcącego nic trudnego, to tylko wymówki. Tyle że właśnie - trzeba chcieć, a te osoby, jak sądzę, wcale nie chcą - cóż.
I myślę, że eot z mojej strony, i tak nikogo nie przekonam, że polskie sklepy są dobrze zaopatrzone, bo przecież nie są, a najlepiej wiedzą o tym osoby, które nie interesują się tym tematem, bo, jak same napisały, nie wyobrażają sobie bycia weganką
Ejjj hola, ja nie jestem, ale moja przyjaciolka tak niestety bardzo duzo czasu poswieca na znalezienie skladnikow i samo przyrzadzanie potraw, nie mowiac o tym ze wszystki to jest 3x drozsze, bo nawet mleko sojowe czy migdalowe do owsianki czy kawy. Bardzo musi uwazac, co je, no i niestety o pojsciu do normalnej restauracji tez moze zapomniec, bo juz pizzy czy spaghetti nie zje. No ja wiem, jak kto lubi, dla mnie temat by byl baaaardzo ciezki
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:37   #227
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem, a kiedy przeszłaś na dietę wegańską? Zauważyłaś u siebie poprawę zdrowia dzięki niej?
Skorzystam z możliwości i zapytam jeśli można: zdecydowałaś się na weganizm ze względu na kwestię zabijania i wykorzystywania zwierząt czy po prostu jako zdrowszy styl życia? Nie wiem czy wyłapiesz o co mi chodzi
Stary 2014-05-13, 18:46   #228
carpaibex
Zakorzenienie

Ja mimo wszystko w diecie wegańskiej czegoś nie rozumiem. W jaki sposób weganie uzupełniają braki białka pochodzenia zwierzęcego czyli pełnowartościowe? Suplementami ?
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:54   #229
kustraczek
-ist

Cytat:
Nie pamiętam... jakoś w 2007-2008 roku, ale wcześniej byłam wegetarianką przez parę lat, niestety nie potrafię odpowiedzieć Ci na to pytanie, nie pamiętam jak się czułam wcześniej, ale sądzę, że na pewno było tak samo/lepiej, bo nie przypominam sobie powodu do niepokoju, badam się regularnie, a! przeszła mi anemia, bo zaczęłam jeść mądrzej
carpaibex, piosenka dla Ciebie http://www.youtube.com/watch?v=Tc8TrchWeO0
Stary 2014-05-13, 18:58   #230
Sasabina
maskott

Cytat:

Zgadzam się w pełni, przejście na weganizm wymaga większej świadomości o jedzeniu, ale nie trzeba wydawać fortuny na jedzenie.
Stary 2014-05-13, 19:02   #231
kustraczek
-ist

Cytat:
Skorzystam z możliwości i zapytam jeśli można: zdecydowałaś się na weganizm ze względu na kwestię zabijania i wykorzystywania zwierząt czy po prostu jako zdrowszy styl życia? Nie wiem czy wyłapiesz o co mi chodzi
Względy empatyczne, ale teraz widzę również plusy jeśli chodzi o zdrowe odżywianie, na pewno mniej chemii w siebie pcham ("chemia" to niefortunne słowo, bo chemia jako taka jest wspaniała, chodzi mi o te wszystkie leki/sterydy, którymi szprycowane są zwierzęta)
Stary 2014-05-13, 19:05   #232
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Względy empatyczne, ale teraz widzę również plusy jeśli chodzi o zdrowe odżywianie, na pewno mniej chemii w siebie pcham ("chemia" to niefortunne słowo, bo chemia jako taka jest wspaniała, chodzi mi o te wszystkie leki/sterydy, którymi szprycowane są zwierzęta)
Dziekuję za odpowiedź. Przyznam szczerze, że nie mogłabym przestawić swojej diety na wegańską, ale chciałabym chociaż przez tydzień spróbować (!) odstawić całkowicie mięso. Ciekawa jestem czy bym wytrzymała i jak bym się czuła.
Stary 2014-05-13, 19:16   #233
kustraczek
-ist

Cytat:
Dziekuję za odpowiedź. Przyznam szczerze, że nie mogłabym przestawić swojej diety na wegańską, ale chciałabym chociaż przez tydzień spróbować (!) odstawić całkowicie mięso. Ciekawa jestem czy bym wytrzymała i jak bym się czuła.
Proszę, może się przyda www.zostanwege.pl/zostan-wege-na-30-dni/
Stary 2014-05-13, 19:17   #234
Bellitudoo
Zakorzenienie

Ja próbowałam być wege, byłam 1,5 miesiąca, ale skończyło się i u mnie anemią (mam do tego skłonności) i ogólnie osłabieniem. Teraz wiem, że to dlatego, że wiedziałam za mało i moja dieta była zbyt uboga. We wszystko. Myślę, że kiedyś wrócę do tego, ale już bardziej świadomie. :ekhm: Także nie polecam takich zrywów "szkoda mi zwierzątek, od dziś nie jem mięsa" bez informacji na temat jak planować . Dodatkowo zbiegło się to u mnie z ogromną ilością zajęć na uczelni i nie gotowałam w domu, bo i tak całe dnie siedziałam na zajęciach, a mało co w stołówce jest wege więc nie dziwię się, że dopadła mnie ta anemia z powrotem jak pomyślę co ja wtedy jadłam. O, jeszcze jedna rzecz mnie denerwowała, od roślin strączkowych miałam paskudne wzdęcia, gazy i bóle brzucha . To przechodzi po jakimś czasie? Hm, zjadłabym kotleciki brokułowe, chyba sobie zrobię w tym tygodniu na obiad Powiem szczerze, że nie tęskniłam specjalnie za mięsem, tylko ten dyskomfort wzdęciowo-brzuszny i anemia jakoś mnie zdemotywowały. No i posłuchałam lekarzy, ze ta anemia to na pewno przez zmianę diety, a teraz wiem, że moglo to być tylko przejściowe no i że pewnie po poprawieniu diety polepszyłoby się. Zresztą, tak czy siak przynajmniej raz w roku mam anemię, czy z mięsem,czy bez.

Edytowane przez Bellitudoo
Czas edycji: 2014-05-13 o 19:20
Bellitudoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 19:21   #235
wiosna494
Wtajemniczenie

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;46438557]Ejjj hola, ja nie jestem, ale moja przyjaciolka tak niestety bardzo duzo czasu poswieca na znalezienie skladnikow i samo przyrzadzanie potraw, nie mowiac o tym ze wszystki to jest 3x drozsze, bo nawet mleko sojowe czy migdalowe do owsianki czy kawy. Bardzo musi uwazac, co je, no i niestety o pojsciu do normalnej restauracji tez moze zapomniec, bo juz pizzy czy spaghetti nie zje. No ja wiem, jak kto lubi, dla mnie temat by byl baaaardzo ciezki [/QUOTE]

nie mam nic wspólnego z weganizmem ani tym podobnymi sprawami, ale zauważyłam, że jest tanie sojowe mleko w Biedrze ostatnio
wiosna494 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 19:27   #236
201605301559
Konto usunięte

Nie znoszę, jak ktoś mówi "ciuchy".
https://www.youtube.com/watch?v=Ju59H5BdZRw
Stary 2014-05-13, 19:29   #237
juli_jka
now or never

Cytat:
Nie znoszę, jak ktoś mówi "ciuchy".
https://www.youtube.com/watch?v=Ju59H5BdZRw
myślałam, ze ona juz od daaawna nie nagrywa ...

a co złego jest w słowie "ciuchy" ?
Stary 2014-05-13, 19:36   #238
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
myślałam, ze ona juz od daaawna nie nagrywa ...

a co złego jest w słowie "ciuchy" ?
Wiesz co, w sumie to chyba nie ma w nim nic złego, ale całe życie to słowo wydawało mi się jakieś takie.. prostackie.
Nie jestem jakaś ą ę, ale lubię słowo ubrania, a nie ciuchy.
Stary 2014-05-13, 19:37   #239
juli_jka
now or never

Cytat:
Wiesz co, w sumie to chyba nie ma w nim nic złego, ale całe życie to słowo wydawało mi się jakieś takie.. prostackie.
Nie jestem jakaś ą ę, ale lubię słowo ubrania, a nie ciuchy.

mnie to bez większej różnicy, myślałam, że jest jakieś tego drugie dno
Stary 2014-05-13, 19:44   #240
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość

mnie to bez większej różnicy, myślałam, że jest jakieś tego drugie dno
jak widac jestem malo skomplikowana
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości