|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
więc ja już po ktg..położna powiedział ze ciśnienie maluszka jest dobre
wogóle to jednak okazało sie że 28 tydz to też za wcześnie na ktg...położna była zdziwiona, ze tak wczęsnie dostałam skierowanie...Powiedziała ze wątpi ze cokolwiek wyjdzie, ze najwczesniej to robią w 30 tyg ale to już w bardzo wyjatkowych przypadkach...Ale jak zobaczyła mój brzuch stwierdziła, ze mam spory jak na 28 tydzień i jak mnie podłączyła to powiedziała ze bardzo dobrze słychać Dziwne uczucie to ktg...leżysz zapięta pasami i jak maleństwo się rusza trzeba naciskać na na guziczek( ja non stop naciskałam, bo mój maluszek to na tym badaniu mnie skopał....przez pierwsze 10 min nic a potem przez kolejne 10 min to tyle razy czułam ruch ze straciłam rachubę....Chyba mojemu maluszkowi nie podobała sie ta sytuacja...
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co Ci wyszło z badania? fajnie, że napisałaś jak to wygląda, bo ja w ogóle nie miałam pojęcia
|
|
|
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
venusw 24 tygodniu na usg wyszło że maluszek ma zwolniony rytm serca...Ale lekarz kazał czekać i jak byłam ostatnio tydzień temu, to że nie miał czasu to zrobił mi szybkie usg(oczywiście przypomniałam mu o tym i sie upomniałam) powiedział że bije miarowo...ale mimo to dał mi skierowanie na ktg, ale położna stwierdziła,że jak miałam taką sytuację to dlaczego nie skierował mnie do szpitala
jak bym znała odpowiedź....a wynik wygląda podobnie jak ekg serca, podobny zapis....ona powiedziała ze jest wszystko w porządku, dziecko ma odpowiednie tętno i nie widzxi żadnych nieprawidłowości ja tak myślałam ze będzie oki, po tym jak powiedział że już jest miarowo, ale lepiej się upewnić ![]() Normalnie to rzeczywiście z tego ktg to wychodziły mamy chyba bliskie wybuchu ja będac na korytarzu dokładnie słyszałam rytm serca dziecka Podobało mi sie to badanie mimo że trochę dziwne uczucie , ale mogła bym dłużej tak leżeć a i kazała położyć mi sie na boku . Szybko mi zleciało to 20 min
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-13 o 17:56 |
|
|
|
#395 | |||
|
Zakorzenienie
|
W poprzedniej ciąży nie liczyłam ruchów, bo synek co chwilę dawał o sobie znać. Póki co córcia też jest z tych ruchliwych więc się nie stresuje.
Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki i trzymam abyś znała przyczynę swędzeniaCytat:
W pierwszej ciąży, na patologii, miałam za sąsiadkę dziewczynę w 28tc. Miała razem ze mną każdego dnia ktg. U mnie było ktg, które samo wyłapywało ruchy dziecka.
|
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
Kropka super wynik i dzieki za norme. Ja jutro ide zjadlam obiad o 17 i teraz juz nic nie zjem. Jutro mam jeszcze toxo morfologie i siuski.
Takze trzymajciebza mnie kciuki jutro. Aaaa no i ide na sspotkanie z polozna! Zvenus - dobre wiadomosci brawoWysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że zaraz nas zaczną wszystkie na ktg wysyłać a jak widziałam dziewczyny czekające na to badanie to nie wyglądały tak jak ja
|
|
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W szpitalu, w którym rodziłam, na IP robią ktg po 30tc, jak leżysz na patologii to już po 26tc a przed porodem to różnie bywa. Ja dostałam w 37tc skierowanie na ktg 2x w tygodniu ale miałam komplikacje więc ginka wolała dmuchać na zimne. Już po 1 ktg zostałam w szpitalu i nie wyszłam bez synka
|
|
#399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że Twoje badania wyjdą równie pomyślnie! ja toxo miałam strasznie dawno temu i cytomaglię tzn badanie miałam robione dawno. Nie wiem czy trzeba powtarzać? zapomniałam ginki zapytać...ale chyba by mi dała skierowanie gdyby trzeba było. Na Coombsa juz 4 raz idę dziewczyny! ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
aha, muszę moją zapytać, chociaż ostatnio patrzyła na kartę i mówiła, że jeszcze tylko posiew i ostatni coombs i koniec badań do końca ciąży...ale zapytam na wszelki wypadek chyba.
|
|
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
A co to cooombs?
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
#403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ta położna mi powiedziała, jak mnie podłączyła ze maluch ma dobre ciśnienie( dlatego i ja tak napisałam)Czyli ten zwolniony rytm był tylko raz i oby już nie wrócił ![]() VENUS spokojna głowa jak by coś sie działo z serduszkiem to wyślą, a tak to dopiero w 9 miesiacu z tego co położna mówiła
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-13 o 18:15 |
|
|
|
|
#404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Według mnie wasza metoda jest bardziej uciążliwa bo chcecie liczyć wtedy kiedy dziecko jest aktywne i to kilka razy na dobę. A jak będziesz akurat u teściowej na kawce to ciężko będzie się skupić na liczeniu a nie na paplaniu. ![]() Nie no, każdy robi jak woli, ale dziwne że każdy lekarz ma inne metody i to praktycznie przy każdym aspekcie ciąży. |
|
|
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urodziłam 38t2d Cytat:
aby serduszko Maluszka pracowało już bez zarzutu
|
|
#406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
bo ja zaczynam pracę koło 7-8 i nie wiem jak by to było żebym miała liczyć od 9 każdy ruch...wolę po śniadaniu położyć się na te pół godziny czy tam usiąść spokojnie i liczyć. wtedy wiem że to robię i nie zajmuję się niczym innym. Z teściową nie plotkuję![]() dziwne te metody, powinna być jedna uniwersalna! |
||
|
|
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
Jestem juz po wizycie i niby szyjka ok, dzidzius ruchliwy, mam zrobic obciazenie glukoza 75. Zapytalam sie lekarza czy moge zaczac pic morwe biala, bo w necie czytalam, ze raczej nie jest wskazana dla kobiet w ciazy i uslyszalam, ze jak najbardziej moge, bo morwa stabilizuje cukier, ale najpierw mam zrobic badanie z obciazeniem glukoza. Mam nadzieje, ze ginekolog wie czy morwa nie bedzie szkodliwa dla dzidziusia... ??? Musze jeszcze na necie poszukac innych naturalnych metod obnizania cukru. Wkurza mnie, ta cukrzyca... jestem 9 kg na plusie.. uslyszlam, ze moge jeszcze przybrac z 2 i powinnam zastopowac... ciekawe jak mam to zrobic?????
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-13 o 18:29 |
|
|
|
#408 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy te nasze metody w praktyce, jak zacznę uzupełniać tabelkę to wam wkleję, żebyście zobaczyły jak to wygląda. Cytat:
Ja na prawdę jestem pełna podziwu dla zawodu ginekologa itd, ale czasami na prawdę nie wiem gdzie się ci ludzie chowali i kto ich uczył. Powinien był wyrazić się jakoś w stylu: "dobrze byłoby gdyby Pani przytyła maksymalnie 11-12 kg, no ale raczej będzie więcej, zdarza się, byle nie za dużo." |
||
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
justa Najważniejsze że wszystko jest dobrze
A dlaczego masz przystopować z waga miałas nadwagę przed ciąża, bo z tego co wiem do 17 kg z bmi w normie to jest raczej dobrze. A poza tym chcieć można..ale przez 3 miesiace nie jest to raczej realne. Wiadomo aby nie przytyć zbyt dużo, ale czasem nie jest to zależne od nas...Ja np nie jem w cale dużo porównując do moich znajomych które jadły non stop...słodycze jem sporadycznie, to co by było gdy bym jadła wszystko na co mam ochotę ,az sie boje, a po prostu staram sobie zastepować moje potrzeby mniejszym złem
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-13 o 18:46 |
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłoby się to kiepsko skończyć. ja też raczej słucham, bo innego wyjścia nie ma ale w dyskusje się nie wdaję tak dla bezpieczeństwa
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny co myślicie o Pawle Zawitkowskim. Oglądam sobie dzisiaj jego filmiki na youtube. Facet przewala te dzieci na rękach jakby sam urodził.
|
|
|
|
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z taką szyjką to chyba nie ma co się obawiać wcześniejszego porodu No ale dobrze, że ginka Cię uspokoiła, że jeszcze tylko miesiąc i możemy rodzić Teraz człowiek czuje się jednak pewniej niż na początku ciążyJa wizytuję w piątek, już się nie mogę doczekać Chociaż nie ukrywam, że mam trochę stresa![]() Cytat:
ale ogólnie ruchy powinno się czuć codziennie, czasem mniej czasem więcej ale od 22-24 tc powinny się codziennie pojawiać! Także jak Hania się nie odezwie to ja bym się przejechała na IP |
||
|
|
|
#414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam jego książkę z płytą, juz dawno przeczytałam o noszeniu, przekładaniu, podawaniu, podnoszeniu teraz musze jeszcze raz obejrzeć płytkę ale to tak przed porodem jakieś 2tygodnie żebym była na świeżo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#415 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Witam się na chwilę, jestem przeziębiona. Cały dzień w łóżku, bół głowy i gardła, mdłości. Nie wyspałam się w nocy. Cukrzyca mnie dobija, jestem głodna, ale po wszystkim mam podwyższony cukier, wiec mało jem. W piątek zadzwonię do poradni. Cytat:
Cytat:
Mi w szpitalu zabronili ziół w ciąży. A cukrzyca mnie wykańcza, prawie nic nie jem, a cukry ciąle przekroczone, trzymam się diety. Już nie wiem co robić. Dziewczyny trzymam kciuki za Was, w szpitalu jesteście pod kontrolą |
||
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy w każdej ciąży trzeba robić badania na toxoplazmoze? Mi gin nie zlecił ani wcześniejsza ginka też nie
Teraz mam zrobić glukozę, hbs i tradycyjnie morfologię ale o toxo cisza
|
|
|
|
#417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz standardowo mocz i morfologia na każdej wizycie, ostatnio tylko dodał te próby wątrobowe. |
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#419 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz po wizycie. W sumie dowiedziałam się to co przypuszczałam. Łożysko nadal nisko,przez co ruchy dziecka mogą być słabsze, macica na dobrej wysokości,ciśnienie ok. Słuchała serduszka,ale też było takie w tle,ale powiedziała ze brzmi zdrowo tyle,ze gdzieś daleko za łożyskiem. Twierdzi że ma jeszcze czas się podnieść,zobaczymy.
Na moje swędzenie odrazu powiedziała że wygląda to na cholestaze, tyle,ze dla niej to za wcześnie. Pobrala krew,zleci badania i za dwa dni wyniki. Oby byl negatywny. Kolejna wizyta za 3 tyg,później będę juz miala co 2tyg. Tyle ze dziś mialam spotkanie z inna położna,kokejna wizyta znowu z kimś innym hmmm nie podoba mi się taka zmiana.
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze
Trzymam kciuki, żeby badania wyszły dobrzeTo dziwne, że ja nie miałam tego badania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

jak bym znała odpowiedź....a wynik wygląda podobnie jak ekg serca, podobny zapis....ona powiedziała ze jest wszystko w porządku, dziecko ma odpowiednie tętno i nie widzxi żadnych nieprawidłowości
ja będac na korytarzu dokładnie słyszałam rytm serca dziecka 

abyś znała przyczynę swędzenia

się jej przytyło od ostatniego badania...mi zresztą też