|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 20+
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
a tu znowu cisza.....
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
i to jaka!!!!!
ide sie uczyc
Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-06-27 o 20:06 Powód: post pod postem |
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
dziś pokłóciłam się na siłownia z pewnym mężczyzną, tzw. stałym bywalcem, który uparcie twierdził że siłowni nie jest dla kobiet
Strasznie dużo czasu zajęło mi "zbudowanie" jakiejkolwiek tam pozycji (może to dziwnie brzmi), zawiązanie znajomości (takich na przytrzymanie obciążenia ) i pewnego rodzaju promowania ćwiczeń kobiet. Dziś przyszła na siłownię dziewczyna trochę młodsza, zdesperowana siedziała cały czas na steperze, później z finezją zgarnęła jedno kilogramowe hantelki, trochę poudawała że ćwiczy i niestety tym właśnie naraziła się na śmiech płci męskiej. Dotychczas nie zdawałam sobie z tego sprawy, jaka jest rola kobiety na siłowni- wiedziałam natomiast dość dużo o znaczeniu kobiecego biegania z własnego doświadczenia,potrafiłam wymienić conajmniej 10 powodów dla którcyh kobiety nigdy nie będą tak dobre jak mężczyźni (tak, piszę to z przekąsem) a teraz- dosłownie komedia. Stereotypy, moda- nie wiem, czy czasem same sobie nie szkodzimy i nie utwierdzamy "innych" w tymże przekonaniu Jutro jak tam wrócę zacznę znowu batalię, i tak co rano. Powtarzam sobie, że niby gutta cavat lapidem, non vi, sed saepe cadendo ale czasem już sama się w tym gubię. O rany barany
|
|
|
|
#1025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NAVI kochana od 5ciu lat tym samym kolorem, jasnym popielatym blondem, z garniera, color naturals ![]() mój blond jest ciemniejszy, taki popiel z siwym stąd przezwisko SIWA, już nawet dziadkowie nie używają mojego imienia, tylko "oOOO Siwa przyjechała"ogólnie dziś nie miałam ochoty na jedzenie, moje menu to: kawa, dwie pełnoziarniste bułki (suche) , otręby śliwkowe, jogurt jagodowy 0% tł, 2 małe ciasteczka owsiane, lipton ice tea green ![]() aaa i litr wody Aqua+. noo to sobie pOjadłam allle ciepło - parno ! Inch co do chłopów na siłowni, to u mnie sa dwie, dla women i men, ale mensi i tak przychodza na womeny bo sobie "czają" jak się meloniki im ruszają itd. ja jak ide na silownię to zawsze prosze o hantle i takki przystaony trener mi pieknie mówi co mam robić na triceps , biceps itd. a niektóre panny z dziwnym skrzywieniem się mi przyglądają i sobie penie myślą " po co ona to robi?" one natomiast, nawet nie potrafią dobrze jechac na rowerku stacjonarnym, stąd pewnie mężczyźni mają z nas ubaw! niektórzy sprawiają wrażenie, jakby im języki poucinali. nie zapytają się jak ćwiczyć tylko byle na odpieprz, godzina zleci i wielce WOW byłam na siłowni ..... ![]() ale się rozpisałam ....
|
|
|
#1026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja zmusiłam się do drugiej serii a6w, żeby mój TŻ w kość dostał Ciągle słyszałam, że to żadne ćwiczenia, takie tam machanie nogami, etc, że jak od tego można schudnąć, że bieganie lepsze... i podpuściłam go na calutką serię - 42 dni ćwiczeń na full - minimalny czas zmian nóg, przestoju, etc - dotrwał do 24 dnia, a potem jakoś coraz słabiej mu szło , albo go brzuszek bolał, albo był zmęczony, albo główka - jednym słowem zawsze szukał wymówki ![]() W rewanżu postanowił się zemścić - bieganiem (wie, że ja tego nie cierpię - a raczej nie cierpiałam bo odkąd idzie mu gorzej niż mi biega mi się super - a on sobie pluje, że mnie namówił Biedak myślał, że my tak z 10 min dziennie będziemy biegać, a tu 30min interwałowo Załamało go to A swoją drogą to tą pannę i tak podziwiam 1kg to "sporo", zwłaszcza, że widziałam panów, którzy też za takie ciężarki się zabierali na siłowni i to jest dopiero obciach
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co, szkoda gadać... na silownie gdzie ja chodziłam (niestety czas przeszły z braku kasy ), wydaje mi sie ze faceci podchodzili do kobiet raczej z uznaniem, pomagali, radzili, poprawiali. nie bylo wysmiewania sie. moze jedynie glupie usmieszki przy cwiczeniu przywodzicieli ![]() wiec wspolczuje Ci tej atmosfery i tych panien co to az 1kg dźwigają ja to od dziewczyn raczej sie uczyłam jak wykonywac cwiczenia. z czasem ja sie stałam ekspertem no a potem zabrakło kasy i sie skoczyła siłownia mam nadzieje ze od wrzesnia wroce, bo strasznie mi brakuje
|
|
|
|
|
#1028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale i tak atmosfera była jakaś taka "gęsta" nie lubię lansujących się ludzi, co tylko przychodzą pokazać swoje tipsy na 5 cm i nową bluzkę chanel...pierwszego dnia to lepiej było się nie odzywać bo stałe bywalczynie patrzyły na Ciebie jak na ufo ja wiem że nie ma co zwracać uwagi na takie osoby i po prostu robić swoje, ale w miłej atmosferze jednak inaczej się pracuje...jakie baby są okropne ![]() Inch ostro z nimi! nie dawaj się
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Atmosfera jest właśnie w porządku, bo ja wolę towarzystwo męskie
Ale kiedy przychodzi jakaś dziewczyna..No nic, mykam, zobaczymy jak dziś będzie |
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nieczesto bywam na siłece, ale kiedyś chodziłam do takiej wypasionej, drogie i elitarnej silowni, gdzie raczej sie lansowalo a nie ćwiczylo
panie były tak odwalone i wypicowane, ze ja na bal tak sie nie maluję - przechadzały sie po slai tu chwilka na stepperku troszkę na rowerku, ale tak żeby się nie spocić i nie popsuć makijażu%)i jak tam sie zabrałam za trening to się zebrala grupka panów, ktory zastanwiali sie co ja zamierzam z tą sztangą robić, ale potem to juz było fajnie niestety większość kobiet twierdzi, ze jak pzrez 3 dni pomacha 1 kilową sztangielka to jej mięsnie jak u Pudziana wyrosna większość dziewczyn na forum też tak twierdzi - wszystkie maja mega miesnie i jak ktoś zna sie na rzeczy to nie dziwię sie, ze go to śmieszy i irytuje sama sobie na taka opinię zapracowałyśmy - niestety
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
Inch - do dzieła
![]() jak u mnie leje ! szok. ide z psami, a później do pracy ![]() pozdrawiam
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu jeszcze nie leje.. ale zapowiada sie ![]() to ja naprawde musialam miec szczescie do tej silowni, dziewczyny naprawde harowaly jak szalone, te co 'zielensze' dopadaly tylko biezni i rowerkow i sie nie chcialy od nich odczepic ![]() jednak bez silowni ciezej (mi przynajmniej) zmobilizowac się do ćwiczeń.. ale wczoraj zaczelam, przejechalam 18km na rowerze, dobre i to na początek ![]() no i wrocilam na dobra droge odzywania, ustalilam z mama, ze teraz ja robie zakupy, a ona daje na nie kase tak bedzie lepiej
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
a ja cały czas się zabieram za siłownię, u mniej jest jedna fajna wypasiona, ale taka koedukacyjna i powiem szczerze mam opory, bo obawiam się że właśnie zaprezentowałabym się jak ta laseczka co 1 kg hantlami macha i wszyscy się będą śmiać, bo nie wiem jak się wogóle do takich ćwiczeń konkretnych zabrać
teraz mój kumpel się tam zapisał więc może z nim wkroczę na siłkę albo ewentualnie wykupie sobie trenera co układa trening na początek2 popołudnia będę miała wolne od lipca to jakoś trzeba je zagospodarować
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze to swoje małe love namowisz na cwiczenia razem? ![]() ja tez sama nie poszlam, cos Ty. czekalam az kolezanka ze mna pojdzie. nigdy nie zapomne jak poszłysmy pierwszy raz stanelysmy na srodku, popatrzylysmy na siebie i w smiech dookola pelno prezacych sie facetow (tego dnia akurat bylo ich multum, potem nigdy wiecej nie widzialam tam ich tylu na m2 ).ale jakos poszlo, potem juz chodzilysmy same bez problemu. najgorzej jest zacząc ![]() a co robic pokaze Ci albo trener, albo cw z wizazu wezmiesz, albo podpatrzysz u szpecjalistow
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1036 |
|
sophisticated
|
no właśnie pokaże ktoś czy nie pokaże na siłowni co robić
z tego co inch pisała wynika, że jak się nowa dziewczyna pojawia to nikt się do niej nie zbliża tylko wszyscy z uśmieszkiem się przypatrują co będzie robić;ja się nie dziwię, że włazi na stepper albo orbitrek i łapie malutkie hantelki, bo przynajmniej sobie krzywdy nie zrobi; Oreganko dokładnie tak będzie, stali umięśnieni bywalcy będą ci się z wyższością przypatrywać i pogardliwie prychać ![]() uzbrój się w towarzystwo koniecznie, bo więcej tam nie wrócisz
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi ze się nie udało. ale z drugiej strony po co 'marnowac czas' na cos, co nie jest jeszcze tym 'czyms' ![]() Cytat:
zalezy od siłowni, a wlasciwie to od ludzi. nami sie zajeli od razu, bez zadnych usmieszkow, chodzilo na ta silownie duzo kobiet i zadna nie czula sie wysmiana czy zle traktowana. ale zgadzam sie ze z kolega bedzie razniej ![]() najgorsz pierwszy raz, potem jakoś idzie
|
||
|
|
|
#1039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) tylko ja jakoś przekonania nie mam, ja się nudzę za szybko po za tym mam związki kojarzą mi się tylk z jedny, z zamknięciem kogoś w klatce ![]() Cytat:
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to czy konczy sie szybko to chyba w duzej mierze kwestia chemii, podobnych fluidow i innych tajemniczych substancji fe(n/r)omenowych ![]() no to z kolega na pewno bedziesz sie czula bezpieczniej ![]() a cwiczen na silownie masz od groma na wizazu przecież. opracujesz sobie jakis fajny plan i hop na maszyny
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale masz rację cykam się tej siłki ![]() *edit: właśnie przed chwilą dostałam sms, że nie widział mnie 2 dni i strasznie tęskni, i że cieszy się że od lipca będę miała więcej czasu żeby się bliżej poznać i takie tam......... to jest ten wolny czas co go chciałam na siłownię spożytkować ale się wkręciłam.......zawsze myślałam że to faceci sa bardziej powściągliwi w uczuciach, ale od jakiegoś czasu przekonuję się że jest zupełnie na odwrót, to oni dążą do bycia w związku,a ja to zawsze jakoś tak olewam...
|
|
|
#1042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do poglądu na związek to z coraz większym przekonaniem mogę stwierdzić, że coś w tym jest (4 lata z moim TŻ o czymś mówią...). Może teraz to oni czują się "słabszą płcią" i po prostu nas potrzebują
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie jestem po sesji. Dziś zdałam ostatni egzamin
![]() a za tydzień przeprowadzam się do Bolesławca, do mojego TŻ ![]() no ale mam nadzieję, że będzie to tylko przejsciowe![]() w Bolesławcu już wyczaiłam siłwonię, do której chcę się zapisać bo czas odkurzyć swoje mięśnie![]() |
|
|
|
#1044 |
|
sophisticated
|
nie no Oreganko
czyli moim będzie dobrze, tylko warto żebyś wiedziała co chcesz tam robić (na tej siłowni)a chłopakowi zawróciłaś w głowie, co się dziwić, że głupieje ![]() |
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
No w końcu jakies ożywienie
![]() Pingwin, jest dokładnie tak jak piszesz, najgorsze jest to, że same sobie pracujemy na taką opinię. Jestem jedyną (sic!) kobietą na siłowni, która wychodzi cała śmierdząca, spocona i czerwona. Ostatnio śmiali się, że zdjęcie mi trzeba zrobić jak podnoszę ciężar, bo takie miny robię Jest parę innych kobiet, które ćwiczy kompletnie bez sensu. Wygląda to w ten sposób: 20 minut steppera, drugie tyle brzuszków, przy których się nawet nie spocą, póxniej znowu steper, hantelki i steper. Naprawdę nikogo nie chcę oceniać, ale dziewczyny sądzą, że są przyrządy męskie i damskie i o dziwo niektórzy panowie też się tak zapatrują! Ja ciągle słyszę o tym, żebym tak nie ładowała, bo "będę wyglądać jak facet". Czuję się wtedy okropnie. Dałm sobie trochę czasu, żeby im to udowodnić. Oreganka, idź na siłownię, tam sa takie fajne ciacha
Edytowane przez inch Czas edycji: 2007-06-26 o 13:40 Powód: z tym "śmierdząca" to trochę przesadziłam, no wiecie...:D |
|
|
|
#1046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) wymachując 2,5 kg hantelkiem, robiąc przy tym takie miny że czasami ze smiechu wyrobić nie mogę
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!!
Co do siłowni, to ja bym sie nie stresowała. Niech sobie paniusie machaja rzesami i robia trzy wymachy noga. Niech sobie faceci stroja miny. Ja sie z tym nigdy nie spotkalam albo tego nie widze. Po prostu robie swoje. A na silke najczesniej chodze z przyjaciołmi bo zawsze razniej, kiedy widzisz znajome twarze jak sie mecza na przyrzadach... ![]() Ostatnio nie chodze i mam wrzanie ze tyje. ... CHyba musze jakies cwiczenia na wyszczuplenie nóg zastosowac ![]()
|
#1049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sie nie cykaj!! ![]() faceci sa bardzo uczuciowi i bardzo nas potrzebuja wbrew pozorom, w szczegolnosci moj zwiazek mnie o tym przekonuje ![]() Cytat:
![]() ale zazdroszcze mieszkania z TŻ powodzenia na 'nowej drodze' ![]() spadam pichcic cukinie faszerowaną
|
||
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Navi, faszerowana cukinia brzmi przepysznie
ja właśnie zjadłam tony czereśni, nie ma to jak aktywne leniuchowanie po egzaminie ) może być takie miłea tak nawiasem mówiąc to ja jestem na socjologii (od dziś 5 rok ) więc serdecznie pozdrawiam psycholożkę (dziwnie brzmi ten wyraz ).
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

) i pewnego rodzaju promowania ćwiczeń kobiet. Dziś przyszła na siłownię dziewczyna trochę młodsza, zdesperowana siedziała cały czas na steperze, później z finezją zgarnęła jedno kilogramowe hantelki, trochę poudawała że ćwiczy i niestety tym właśnie naraziła się na śmiech płci męskiej.

Ciągle słyszałam, że to żadne ćwiczenia, takie tam machanie nogami, etc, że jak od tego można schudnąć, że bieganie lepsze... i podpuściłam go na calutką serię - 42 dni ćwiczeń na full - minimalny czas zmian nóg, przestoju, etc - dotrwał do 24 dnia, a potem jakoś coraz słabiej mu szło
, albo go brzuszek bolał, albo był zmęczony, albo główka - jednym słowem zawsze szukał wymówki
), wydaje mi sie ze faceci podchodzili do kobiet raczej z uznaniem, pomagali, radzili, poprawiali. nie bylo wysmiewania sie. moze jedynie glupie usmieszki przy cwiczeniu przywodzicieli 

nie lubię lansujących się ludzi, co tylko przychodzą pokazać swoje tipsy na 5 cm i nową bluzkę chanel...pierwszego dnia to lepiej było się nie odzywać bo stałe bywalczynie patrzyły na Ciebie jak na ufo 

ja właśnie zjadłam tony czereśni, nie ma to jak aktywne leniuchowanie po egzaminie