|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
O mamo, ale cyrk przy zasypianiu, a musiał usnąć, bo potem przychodzi mój tata, a ja muszę zdążyć do MOPSu z tym głupim becikowym :/ Jestem cała poszarpana :P
Cytat:
A instytucje w sumie wszystko jedno, może być dom kultury, może być teatr, kino. Ja bardzo się odnajduję w promocji, marketingu, organizacji, lubię te tematy Cytat:
A ja w piżamie, nieuczesana, Mały dopiero co usnął, no dramat. Ale niech poczekają ci nasi znajomi, urodzą im się dzieciaczki, to im się odechce niezapowiedzianych wizyt Cytat:
Przeszło po chwili, ale od tamtego czasu boję mu się dawać surowych owoców ![]() Daję niestety herbatę Bobovita brzoskwiniową. Niestety, bo to nie jest najlepszy wybór, ale Artek nie chce niczego innego pić, a pije już bardz mało mleka, więc muszę go czymś dopajać... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Cytat:
![]() 100 lat ![]() Cytat:
proszę http://www.jakowicki.pl/doc/Atopowe_...ie_skory_4.pdf tabela nr 2 |
|||
|
|
|
#513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz spróbować.Tak jak Agrafka pisze, jeszcze kompot można dać. Cytat:
![]() co remontujecie? Nie chcę przeklinać ale w tym kraju przeżyć to jest wyczyn. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46431997] Daję niestety herbatę Bobovita brzoskwiniową. Niestety, bo to nie jest najlepszy wybór, ale Artek nie chce niczego innego pić, a pije już bardz mało mleka, więc muszę go czymś dopajać... Dlatego ja się przerzuciłam na ciasteczka bebe, bo robią stosunkowo najmniej syfu ze wszystkich przegryzek :P A tak poważnie, to mam to samo, tu gdzieś coś wyleję, Artek wyrzuci, non stop coś. Takie życie ![]() [/QUOTE]1. Ja też czasem daję te herbatki granulowane. 2. Te ciasteczka to zwykłe herbatniki? Bo coś mi dzwoni... 3. Igorowi robię taką słomkową, nie za mocną. Lubie czerwoną, ale zielona u mnie to podstawa. I ja kupuję tylko liściaste, nie saszetkowe. Wczoraj M. mi powiedział, że kuzynka, która mieszka na przeciwko ma rumień zakaźny, a Igor się z nią widział dwa dni temu... kurcze... teraz czytam, że okres wylęgania to dwa tygodnie.
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-05-13 o 11:43 |
||
|
|
|
#514 |
|
Konto usunięte
|
Tak, takie zwykłe herbatniczki bebe, z wzorkiem na brzegach
Artur je uwielbia, woli nawet od tych mega słodkich ciasteczek Hipp :/
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio też je kupiłam i Igi wcinał. Chyba całkiem się na nie przerzucę, bo te dla dzieci są takie drogie
|
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() Matko wy chyba macie motorki tak pedzicie . litosci Mera witaj bos ty chyba nowa dosypia to tylko Bianka![]() A dzisiaj spała do 7.30 z przerwa koło 24 gdzie dostała butelke. Mama nadzieje ze juz bedzie ładnie spac ![]() elaine nie c hodzi jeszcze chyba ze ma sie czego złapac to tak a tak to mi zasuwa na czworakach jak perszing i musze uwazac 100razy mocniej bo jeszcze wszedzie stoi pełno niebezpiecznych rzeczy. Musimy naprawic drzwi do piwnicy zeby sie zamykały bo oczywiscie tam jest najciekawiej. A tak to sobie dzisiaj posiałam szpinaczek fasolke , sałate i rzodkiew. Jutro przygotuje grunt pod bataty i marczew pietruche i seler oraza por. perse ja nie wiem jak ty ogarniasz chate. Ja mam wrazenie ze sprzatam cały dzien wieczorem padam na twarz i ide spac to juz jest syf. wstaje i od nowa. Dzisiaj w planie wiecej czasu w domku bo mozliwe ze tesciu wpadnie na weekend( tez se pore wybrał) to jakos niech wyglada.Pogoda w kratke ale spacerek trzeba zaliczyc i drzemke pod chmurka. A najbardziej niezadowolone z przeprowadzki sa chyba moje sierscie. Owszem spacery narazie fajne bo mnóstwo łak i nowych zapachów ale na podwórku jest tak nuuuuuuuuuuuudno. Nikt nie przychodzi nie jezdzi cisza i spokuj i nie ma na kogo poszczekac. Nawet koty nie przyłaza.
|
|
|
|
#517 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi odnośnie picia
. Muszę spróbować tą czerwoną herbatę , kiedyś piłam i czerwoną i zieloną herbatę , swoją drogą strasznie często się po nich siusia . Jeżeli chodzi o soczki typu bobofrut to Julek nie lubi tych nektarowych są dla niego za gęste, nawet po rozcieńczeniu bawił się smoczkiem. Kupiłam na szybko bobovita melisę z jabłkiem , może go przy okazji trochę uspokoi. Czy u Was w rossmanie też taki mały wybór herbatek granulowany, normalnie szok 1 sztuka z bobovity i 2 z hippa !?Ciasteczka be be Julek też uwielbia, kupne dzieciakowe drogie i słodkie. Dla tego muszę mu wprowadzić tą herbatke czerwoną, bo za dużo słodkiego na cały dzień potrafi zjeść całą paczuszkę. Ups , tylko nie bijcie .
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
SAMMI a ja się zapomniałam zapytać (nie mówiąc juz o samej rozmowie na żywo,bo czas to uciekał jak diabeł jakiś), co na uczelni się zmieniło że z drugim dzieckiem się wstrzymacie? Wszystkiego najlepszego dla dlugaska Kubusia
)MERA hm.. Wydawało mi się ze zyrtec jest dla nieco Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to jestem zdziwiona, przecież na wiosce sierście powinny być przeszczęśliwe !? Gratuluje własnego domku i gospodarstwa. Ale musicie mieć tam błogi spokój!? Elaine na opakowaniu napisane jest, że od dwóch lat podaje się zyrtek, my juz go stosowaliśmy jaj Julan miał dwa miesiące ! Mamaszkrabka u moich przyjaciół dwójka dzieciaków ma rumień, na szczęście nie widzieliśmy się ostatnio z nimi. Trzymam za Igusia, oby się nie zaraził. |
|
|
|
|
#520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mala za kupę![]() My robimy na "nocnik" od połowy lutego i w sumie to tak 98% kup trafia do kibelka Cudzysłów jest przy nocniku bo Peter bojkotuje nocnik i nie chce na niego siadać i robi na kibelek normalnie![]() Może nie oduczy się przez to wcześniej, ale oszczędność pieluch ogromna i łatwiej tyłek powycierać Cytat:
![]() Jak nie ma ochoty to schodzi od razu ![]() dla Kuby Słuszny wiek![]() A znajomości zazdrościmy ![]() Cytat:
za zasypianie
|
|
#521 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2014-05-13 o 23:29 |
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Młody wyjątkowo ma dziś drzemkę w domku bo się rozpadało przed obiadem
![]() Tak to siedzimy na polku całe dnie ![]() I przesyłamy ciepłe pozdrowienia z Babcinego ogrodu ![]() Dziś Dziecko biegało sobie bez majtek hahahahah
|
#523 | ||
|
Zakorzenienie
|
O też Was pozdrawiamy
![]() Bardzo dorośle Misiu tu wygląda! Nie jak Dzidziuś![]() A Wasze uśmiechy mówią same za siebie, że place zabaw są fajne aaaaa i czapka jest rewelacyjna!!! strasznie mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() A gostek jak już wspominałam, wygląda na starszaka ![]() Cytat:
|
|
#524 |
|
Rozeznanie
|
Agrafka , Margosia ale słodziaszki, dorosłe chłopaczki. czapeczka bardzo radosna
. A babcia Petera to normalnie urządziła mu w ogrodzie prawdziwy plac zabaw, superrr, na pewno się tam nie nudzi.---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Mój mały Misiu siedział sobie .dzisiaj podłodze obok stała miska z suchą karmą, patrze ukratkiem a on siup jedną ręką po chrupka i karmił psiaka. Ale mieli radochę, szkoda tylko że nie cyknęłam fotki
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Na telefonie pisze, to za duzo nie naskrobie teraz
Olek zasnal, jak sie obudzi jwdziemy do znajomych z prezentem urodzinowym..spozniona impreza Mamsszkrabka kolezanka w 13ym tygodniu jest W sumie to nie pomyslalam, ze moge ja straszyc..musze zwazac na to co mowie ![]() Oczywiscie z tego wszystkiego zapomnialam jej powiedziec czemu nie otworzylam :P Stokrotka super,ze tak sprawnie poszla nauka zasypiania..dorosl Lukaszek ile to wladciwie sie meczylas? Nie dziwie sie,ze ni masz czasu nadrabiac i nie przejmuj sie..kiedy znjdziesz czas melduj sie i pisz o sobie i Lukaszku..jak sobie radzicie ![]() Mera na szczescie wczorajszy placz nie trwal dlugo..max godz z usypianiem,cycem,wciskani em camilii..i reszta nocy juz spokojnie minela Mamaszkrabka kciuki, zeby to paskudztwo nie przeszlo na Was! Elaine zaluje, ze nie moge przekonac meza do gotowania..no uparty jak osiol a nalesniki juz tydzin za mna chodzily :PAga to Ty sporo chyba wiesz o sadzeniu i pielegnacji kwiatow i warzyw? ![]() Nie pamietam czy jeszcze cos mialam napisac. Zdjec nie widze ![]() Mialo byc krotko i nawet tel mnie nie powstrzymal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#526 |
|
Zadomowienie
|
pogoda dziadowska:/
Dzoan zdjec nie wrzucałam bo nie mam cierpliwosci na zmniejszanie. Jak juz sie urzadzimy to wtedy wstawie. Nie mam zielonego pojecia o uprawie nigdy nie miałam ogródka pasja mojego taty było chodowanie roslin ozdobnych to troche łyknełam. Natomiast drób koze i nawet swinke to chodowałam kiedys No i konczyłam biologie to mysle ze nie potruje od razu wszystkiego. ale potem wyskoczyłoLaski a jak wy zaczynacie sadzac dzieciaki na nocnik? Ja próbowałam w 6 miesiacu i nawet Bianka miała ochote a potem wyskoczyło mi duzy, roboty , przeprowadzka remont i teraz mloda siedziec nie chce a ja mam mega ochote by zaczeła. Moze jak bedzie juz super ciepło i bedzie latała na gaciach to nam sie uda. Co do picia to oprócz mleka nic nie wchodzi. czasami troche wody i sok rozcienczony ale nie zadne wbobofruty tylko takie domowe albo kupne jednodniowe. sammi 100 lat dla Kubusia ![]() Zapomniałam ze moje dziecie konczy dzis 9 miechów
|
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie)
Pędzicie jak szalone. Człowieka nie było jedno popołudnie a tu tyle spamu ![]() Życzymy dzieciaczkom sto lat z okazji kolejnych miesięcznic oraz gratulujemy nocnikowych osiągnięć Cytat:
Cytat:
I przepraszam, że się wtryniam ale Rooibos to z czerwonokrzewu i to chyba nie to samo co herbata czerwona (chociaż jest tak czasem nazywana) bo czerwona to z krzewu herbacianego . Nawet w smaku są całkiem inne. Uwielbiam herbaty, a najbardziej białą. Mój mężu sie śmieje, że najgorzej to zapytać mnie jakiej herbaty się napiję ![]() AGRAFKA fajnie was widzieć> Twój synuś to już poważny facio Przepraszam ale nie pamiętam- Misiu już chodzi?? Bo ma już poważne buciki- zauważyłam, bo właśnie dzisiaj kupiłam Maksiowi "ozdobne"(w jego przypadku) tenisóweczki.MARGOSIA to u was takie lato?? Ale fajowsko Peter wygląda w samym bodziaku, taki plażowicz
|
||
|
|
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
MISZKA już zaczyna chodzić i czasem zakładam buciki
|
#529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wy gdzie w tropikach, że tak ciepło ? Jak patrzę na Pitera, to mam wrażenie, że przynajmniej o pół roku starszy od mojej
|
||
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Mieliśmy dzisiaj debiut w deserku: jedliśmy borówkę z innymi owocami. Smakowała bardzo- nie nadążałam z łyżeczka ale ja miałam stracha czy podawać małemu razem ze skórką, mimo tego, że robiłam na ciepło. Na razie jest ok i mam nadzieję, że ładnie sie strawi.
A w ogóle to mój synuś będzie chyba miłośnikiem makaronów. Pięknie zjada, zwłaszcza dania makaronowe ze słoiczków ![]() I mamy pierwszego porządnego guza na czole, niestety. Jak mały taki mobilny to człowiek dopiero teraz zauważa ile "pułapek" i niebezpiecznych rzeczy dookoła;/ Aż chciałoby się momentami w ten nieszczęsny chodzik wsadzić ![]() Tylko czekam aż mąż sie podda i przyniesie go od kogoś. ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- MYSZKA Ty chyba pytałaś kiedy wiemy, że koniec jedzenia. U nas też to nie jest jednoznaczne, chociaż coraz częściej zauważam powtarzalność, że jak Maksiul nie chce jeść to zaczyna stękać jakby chciał sie rozpłakać a do tego trze oczy i główkę. Czasami zje jeszcze parę łyżeczek ale to już takie trochę na siłę. Tak mi sie wydaje, że to ten moment bo czasami- jak miał skok albo ząbka to już na wstępie tak stękał i popłakiwał czyli nie miał apetytu. I ja, po takim stękaniu nie próbuje dawać mu np. mleka. Uważam, ze skoro nie chce jeść np. obiadku, to nie ma apetytu (bo przecież jeszcze chyba nie wybiera sobie smaków- przynajmniej mój synuś). ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Dziewczyny, jak wasze dzieciaczki zachowują się np. na zakupach albo w knajpkach? Bo my dzisiaj zastanawialiśmy czy tylko my mamy takiego dzikusa? Dla nas wyjazd do sklepu czy kawa w knajpce to napięcie i szybka akcja. Mały wkurza się już po paru minutach pobytu w sklepie. Jak widzimy inne dzieciaczki spokojnie siedzące to zastanawiamy się czy popełniliśmy jakiś błąd czy mamy po prostu "dziki egzemplarz" ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- AGRAFKA a kupowałaś jakieś szczególne jako pierwsze? (nie pamiętam czy to Ty pisałaś, że udało Ci się kupić po fajnej cenie) |
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
MISZKA tak ja kupiłam z Bartka. Udało nam się. Bo niektóre buty to np. 200 zł
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli moje dziecko w gorączce, z bolącym gardłem i cieknącym nosem może się tak śmiać to ja też jestem w stanie zrobić dla niej wszystko
|
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też sie tak zaśmiewa.A Liluli życzymy zdrówka! |
|
|
|
|
#534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
naprawdę musisz mieć oczy na około głowy ![]() Cytat:
![]() Pytałam alergolog, to powiedziała, że można dać. Cytat:
za jedzenie2. Biedny Maksiu z guzem. U nas surowe jajco rozbijali i kładli na guza za starych czasów ![]() 3. Mój syn należy do tych spokojnych. Jak jest w nowym miejscu to najpierw jest bardzo spokojny, rozgląda się wszędzie zaciekawiony i ogląda lampy.. uwielbia lampy ![]() 100 lat dla solenizantów ![]() SURKA śmiech dziecka jest najpiękniejszy zdróweczka życzymy.
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-05-13 o 20:54 |
||||
|
|
|
#535 |
|
Rozeznanie
|
Aga najlepszego za 9 miesiączków.
Hmmm, to nie wiem czy mam kupić taką zwykłą czerwoną herbatę czy taką z czerwonokrzewu ? A czy taką herbatę można zakupić w sklepie ze zdrową żywnością ? Miszka Julek też wciąż gdzieś upada i głową wali w podłogę, siniaki też się pojawiają . Dziś w kuchni włożył paluszek w szufladę (nie wiem jak to się stało)i przyciął sobie go, był płacz. A z wyjściami to różnie , zależy od jego nastroju i humoru , z reguły jest ciekawy wszystkiego , byle nie za długo. Surka ale Lilianka fajna śmieszka , bezcenny widok. I dziś znów kupencja popłynęła Julanowi po nogach , masakra jakaś , w najmniej oczekiwanym momencie. W szybkim tempie po powrocie z ogródka dziadków wyciągam małego z fotelika, chciałam jeszcze skoczyć do biedronki. Pieski czekały już na wyjście a tu Julek obsrany i fotelik . Znów wylądował w zlewie ! Doszłam do wniosku, że to źle ubrany pampers zawinił. Wasze maluchy też tak nie lubią ubierania ? |
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Oj mojej zalozyc bluzke to zawsze placz na maxa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
MERA niestety nie powiem Ci, gdzie to kupić bo ja to dostaję od mojej mamy. Ona się lubuje w rooibosach i jakiś yerba mate (czy jak to się tam pisze) i co jakiś czas przynosi mi różne fusy
![]() Co do kup, to jak się mu nie mieści w pampie to jest ufajdany, a tak to nie. MELA u nas dokładnie to samo z tym zakładaniem ale od niedawna, nie wiem co jest grane. Idę spać, bo jutro do roboty znów. |
|
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Herbata czerwona nie jest nawet zalecana w czasie ciąży, pewnie dla dzieci tym bardziej, a poza tym dość specyficznie pachnie i smakuje i nie sądzę, że Małemu posmakuje. A z kupami- to mimo rozszerzania diety macie nadal takie lejące?? Bo u nie są może twarde bobkowe, ale nie są aż takie, żeby wypływały z pieluchy. I właśnie zmieniły konsystencję jak zaczęliśmy jeść pokarmy stałe. Maksiul też odstawia cyrki przy ubieraniu/przebieraniu. Wije się, siada, czasem pomaga tubka kremu/ pudełko tekturowe-dzisiaj właśnie zjadł kawałek na dobranoc;/ Coraz gorzej i trudniej nam to idzie i chyba za chwilę przeniesiemy się na podłogę- dla bezpieczeństwa. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() i miłej pracy
|
||
|
|
|
#540 |
|
Konto usunięte
|
Jakie piękne macie dzieci
Artur w sklepie rozgląda się ciekawie i wyciąga rączki, muszę uważać, żeby czegoś nie zwinął, bo nas ochrona zgarnie :P Kojec mamy przy szafce i odsunęłam go po tym, jak Artur w nią walnął :/ A tak to też się przewraca, ale dzisiaj ładnie już podciągał główkę tak, że nie poleciała na podłogę, już tak doroślej się wywalił że tak powiem... Artur nienawidzi się ubierać, pisałam już o tym, jest ryk, bunt i kopanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

A ja w piżamie, nieuczesana, Mały dopiero co usnął, no dramat. Ale niech poczekają ci nasi znajomi, urodzą im się dzieciaczki, to im się odechce niezapowiedzianych wizyt
.
Przeszło po chwili, ale od tamtego czasu boję mu się dawać surowych owoców 

i dla Was za pierwszą nocnikową kupcię
. Sama piłam kiedyś czerwoną herbatę, z tego co pamiętam ma taki cierpki smak !?