Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-05-12, 19:02   #91
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
wys³a³am Ci wiadomo¶æ z moimi danymi
a tak zapytam z ciekawo¶ci tabelka bêdzie tylko wagowa?
bo my¶la³am te¿ nad mierzeniem pas,uda,pupa,biust
Dziêki, doda³am do pierwszego posta. Na pocz±tek wpiszê wszystko tam, a jak ju¿ bêdziemy mieæ pomiary to stworzê tabelkê .
Je¶li macie ochotê to mo¿emy siê te¿ mierzyæ (to w sumie wa¿niejsze).
Wiem tylko, ¿e zazwyczaj siê robi tabelkê z wag±, bo to jest szybsze i ³atwiejsze . Ja sama planowa³am mierzyæ siê rzadziej, ale je¶li bêdziecie chcia³y to mo¿emy stworzyæ tak± tablekê .
Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ

169cm 91kg jestem nabitym klopsem szerokie ramiona w±skie biodra,niektóre wa¿ace mniej o 10kg wygladaj± grubiej,tzn wylewaja sie im boki czy podwójna broda .. to chyba zalezy od kosci,ja jestem do¶c ko¶cista nawet jak by³am szczup³a i wa¿y³am 64kg a wizualnie szprycha
co do tabeli to EXTRA pomys³
Mo¿e takie korzystne zdjêcia, ale serio nie wygl±dasz na a¿ tyle.
Ja teraz jestem jednym wielkim klopsem . Mój typ figury jest taki, ¿e wszystko mi idzie w nogi i ty³ek, ale teraz ju¿ na tyle przedobrzy³am z ilo¶ci± t³uszczu, ¿e mam 500 podbródków, t³uste rêce, du¿y biust, wielki brzuchol, s³oniowate nogi. Do tego jestem niska, wiêc wygl±da to jeszcze gorzej ...
No, ale po to tu jeste¶my, ¿eby to zmieniæ! I bêdzie dobrze!!

To czekam na Wasze dane do tabelki (mo¿ecie podawaæ tu lub w wiadomo¶ci prywatnej, jak tylko dostanê to bêdê dodawaæ do pierwszego posta).

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-12, 19:14   #92
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki, doda³am do pierwszego posta. Na pocz±tek wpiszê wszystko tam, a jak ju¿ bêdziemy mieæ pomiary to stworzê tabelkê .
Je¶li macie ochotê to mo¿emy siê te¿ mierzyæ (to w sumie wa¿niejsze).
Wiem tylko, ¿e zazwyczaj siê robi tabelkê z wag±, bo to jest szybsze i ³atwiejsze . Ja sama planowa³am mierzyæ siê rzadziej, ale je¶li bêdziecie chcia³y to mo¿emy stworzyæ tak± tablekê .

Mo¿e takie korzystne zdjêcia, ale serio nie wygl±dasz na a¿ tyle.
Ja teraz jestem jednym wielkim klopsem . Mój typ figury jest taki, ¿e wszystko mi idzie w nogi i ty³ek, ale teraz ju¿ na tyle przedobrzy³am z ilo¶ci± t³uszczu, ¿e mam 500 podbródków, t³uste rêce, du¿y biust, wielki brzuchol, s³oniowate nogi. Do tego jestem niska, wiêc wygl±da to jeszcze gorzej ...
No, ale po to tu jeste¶my, ¿eby to zmieniæ! I bêdzie dobrze!!

To czekam na Wasze dane do tabelki (mo¿ecie podawaæ tu lub w wiadomo¶ci prywatnej, jak tylko dostanê to bêdê dodawaæ do pierwszego posta).
nie kochana zdjecia nie s± korzystne,tylko w ubraniu prawie 170cm i grube kosci robia swoje uwierz mi ale waga nie k³amie ,za tydzieñ robie kolejne foty i tez wrzucê dla porównania
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-12, 23:37   #93
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Malinka_Malinka
ArcymoneQ
GrubaskaLaska
domciaa115
Prannie
Mangdzia23
lindziorr
addda

Czekam na Wasze dane!

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-13, 05:00   #94
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Witam z rana i po pierwszym posi³ku, zaraz wychodzê do pracy wiêc nie rozpiszê siê za mocno. Widzê jednak, ¿e w±tek ruszy³ i co¶ siê dzieje... to dobrze, bo ja w innym pisaæ nie chcê.

¦niadanie - kromka chleba + jajko na twardo (bez soli i mas³a) - no i niestety bez ogórka bo mi wczoraj rodzinka ze¿ar³a, muszê dzi¶ jechaæ na zakupy.

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-13, 07:12   #95
Prannie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
cze¶c serduszka ,wkoñcu trafi³am w odpowiednie miejsce
pisa³am na innym w±tku ale tam raczej rozmowy schodz± na zakupy i plotki wiec pozwolê sie do³±czyc
otó¿ .....wkoñcu miarka sie przebra³a!wyl±dowa³am u lekarza na bóle pleców i nóg;(prykas? Musze schun±c 20kilo!!!!!
pytanie jak....? jak teraz po zimie wysz³o cielsko 91kg! aaaaa wstyd siê przyznawac ale og³aszam tu i ówdzie ¿e wa¿e cholerne 91kilo! w³asnie by siê wstydziæ tej wagi i co¶ z tym zrobic
jestem zdeterminowana i chce wygladaæ jak kiedys ! za³±czam zdjeicia ale w ubraniu bo na golasa nie mam a¿ tyle odwagi i zachêcam do pokazania sie do pokazania efektów jakie ju¿ zdo³a³y¶cie osi±gn±æ ,mobilizujmy sie nawzajem wierzê ze to pomaga,,dla mnie fotografia to ¶wietna motywacja!
nie s±dzi³am ¿e tak wygladam! w lustrze tego nie widac
w pi±tek by³am na 1 treningu ovaball& p³aski brzuch mój 1wysi³ek 1,5 h i 30min si³ka bie¿nia ,rower,steper ka¿de po 10min, w sobote mia³am extra zakwasy brzucha ,bo na pocz±tek to do¶c duzo! ale za³e³am i bedê chodzi³a codziennie! karnet na si³ke kupiony,dieta w trakcie, cel? 69kilo!!!! a do zrzucenia 22! czas? wierzê na na moje 33 urodzinki 25wrzesnia wbijê sie w extra kiecke! o osi±gach bêdê na bierz±co informowa³a ,zamierzam nagraæ filmik który zamieszcze w necie po uzykaniu wymarzonej wagi! robiê juz dokumentacjê zdjeciow± dzi¶ o 8:15 by³am na si³ce steper,bie¿nia 1h25min suuuuuuuuper siê czujê bardzo wypocona ,i jaka¶ taka lzejsza? do tego nie mam zadnej diety opracowanej przez dietetyka ,nie potrafie trzymac siê jad³ospisu wiec zaopatrzy³am sie w zdrow± zywnosc oczywiscie odrzuci³am bia³y chleb,ziemiaki ,napoje gazowane ,s³odycze,cukry ,t³uszcze duzo warzyw! owoc tylko rano i na 2 sniadanie! nie pije masakrycznie duzo wody ,bo niby siê nie powinno sk³adamy siê z 80% wody wiec trza to wypocic jak kto¶ jest z Bydgoszczy czy okolic zapraszam na wspólne treningi
Witaj! Widzê, ¿e ostro wziê³a¶ siê do roboty A ile masz wzrostu? Wygladam podobnie jak Ty, tyle, ¿e mam wiêkszy biust, co absolutnie nie jest powodem do dumy Do tego teraz karmiê, wiêc jest meeega du¿y Ja wczoraj te¿ sobie zrobi³am fotkê i ....siê za³ama³am - wygl±dam jak potwór. Ju¿ mam za sob± 2 dni szóstki Widera (czy jak tam to siê pisze), ale chyba nie dam rady 42 dni. U mnie ilo¶æ æwiczeñ jest uzale¿niona od dzidzi [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Prannie - 175, 88kg (i nadal tak jest), cel - 70
Prannie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:12   #96
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Prannie Poka¿ wiadomo¶æ
Witaj! Widzê, ¿e ostro wziê³a¶ siê do roboty A ile masz wzrostu? Wygladam podobnie jak Ty, tyle, ¿e mam wiêkszy biust, co absolutnie nie jest powodem do dumy Do tego teraz karmiê, wiêc jest meeega du¿y Ja wczoraj te¿ sobie zrobi³am fotkê i ....siê za³ama³am - wygl±dam jak potwór. Ju¿ mam za sob± 2 dni szóstki Widera (czy jak tam to siê pisze), ale chyba nie dam rady 42 dni. U mnie ilo¶æ æwiczeñ jest uzale¿niona od dzidzi [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Prannie - 175, 88kg (i nadal tak jest), cel - 70
hej ,mam 169cm a biust i tak miseczke D ,na foto nie mam biustonsza
Tak wziê³am sie do roboty ,nie chcê d³u¿ej patrzec w lustro i widziec opone i ocieraj±ce siê uda! chcê byæ fit i bêde! Wy tez bedziecie! ka¿da z nas z jakiego¶ powodu tu trafi³a ,
nie pisz ¿e nie dasz rady! to b³±d!
pozytywne myslenie,CEL I MOTYWACJA!!!! To podstawa do sukcesu
musisz w siebie uwierzyc kto inny jak nie TY ! je¶li nie jest ³atwo to znaczy ¿e jest warto i idziesz w dobr± stronê
u¶miechajcie sie do lustra smiejcie siê ze swoich opon i grubych nóg ,ja sobie wczoraj ¿artowa³±m z zsiebie po k±pieli ¿e wygl±dam jak czarna beza bo mam ciemne w³osy i wmiarê sniad± cere
,w±tek rozwin±³ sie w extra kierunku! i tak 3 maæ!
jeste¶my po to by sie wzajemnie napêdzac i dodawaæ sobie powera!
ZACHÊCAM DO ROBIENIA FOTEK ,DO PORÓWNIANIA SIEBIE Z PRZED LAT , Za³aczcie zdjecia to naprawde mobilizuje a tym czasem
Smacznego
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3418.jpg (78,9 KB, 17 za³adowañ)
Stary 2014-05-13, 09:35   #97
bebemwls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491
GG do bebemwls

Prannie trzymam kciuki za a6w. Ja zawsze sobie obiecuje,¿e wytrwam do koñca i po ok 20 dniach mam kryzys tydzieñ przerwy i zaczynam od nowa,nie ma to sensu,ale chocia¿ siê staram.

LadyDagaMilon apetyczne te Twoje jedzonko
idê zrobiæ sobie ¶niadanko,bo zg³odnia³am
dzisiaj omlet z warzywami.
Jest: 77 kg
II cel: 70kg
bebemwls jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:33   #98
ArcymoneQ
Rozeznanie

No, no, no ¶niadanko jak tramtalala , ale ja chyba nie mog³abym stosowaæ takich po³±czeñ, nie za bardzo smakuje mi pomidor z ogórkiem zielonym - osobno jak najbardziej!
PS. Nie mam pomyslu na zdrow± ciekaw± surówkê do ryby, znam tylko z kapusty kwaszonej... mo¿e jaka¶ pomoc?

Stary 2014-05-13, 10:47   #99
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
PS. Nie mam pomyslu na zdrow± ciekaw± surówkê do ryby, znam tylko z kapusty kwaszonej... mo¿e jaka¶ pomoc?
Ja czêsto robiê zmodyfikowana surówkê coleslaw ( kapusta bia³a,marchew,trochê jogurtu naturalnego i przyprawy ),czêsto te¿ robiê jab³ko z marchewk± posypane odrobina cukru je¶li jab³ko jest kwa¶ne.
Mi pasuje takie po³±czenie z ryb± zale¿y kto jaki ma gust. I uwielbiam pstr±ga podanego z kasz±
Stary 2014-05-13, 10:56   #100
ArcymoneQ
Rozeznanie

Zmieniony coleslaw odrazu mi podszed³, spróbujê zrobiæ zobaczymy co wyjdzie

Cytat:
I uwielbiam pstr±ga podanego z kasz±
Do mojej miruny wybra³am kaszê pêczak, niby zdrowsza od per³owej.

Stary 2014-05-13, 13:59   #101
Prannie
Raczkowanie

Ja najczê¶ciej robiê z pekiñskiej, dodajê tarkowan± marchew, do tego, co znajdê w lodówce - ogórek, pomidor, szczypiorek. Dodajê sos francuski z Lidla (bo tani), do tego albo ¶mietanê 12 %, albo trochê oliwy z pestek winogron. W domu tez uwielbiaj± - por pokrojony plus jab³uszko starte, czasem marchew, do tego mój ulubiony sos z Lidla i ¶mietana12% (pycha, ale ja nie mogê ze wzglêdu na karmienie piersi±).

Lady, Twoja stanowczo¶æ i zdecydowanie s± super, dzia³aj± na mnie motywuj±co.
U mnie waga jako¶ nie spada . Trochê winiê niedoczynno¶æ tarczycy, do tego brak ruchu i te cholerne podjadanie s³odyczy. W ci±¿y nie jad³am w ogóle - ze wzglêdu na cukrzycê, a teraz nadrabiam. Dzi¶ kupi³am batoniki fit, ale wiem, ¿e to i tak jedna wielka ¶ciema.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

bebemwls, 20 dni - to du¿o. Nie wiem, czy ja dam rady tyle. My¶lê pozytywnie, ale.....

CEL 1 OSI¡GNIETY - obecnie - 77 - jeszcze 7 kg

Cele ró¿ne - je¶æ zdrowo , æwiczyæ co najmniej 5 razy w tygodniu
Stary 2014-05-13, 14:03   #102
Eglel
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Witajcie,
jestem nowa na forum i chcia³abym spytaæ, czy mo¿na siê do Was do³±czyæ?

zrzucam kilogramy 76 kg -> 75 kg -> 55 kg

Eglel jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:07   #103
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
Dzi¶ kupi³am batoniki fit, ale wiem, ¿e to i tak jedna wielka ¶ciema.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

bebemwls, 20 dni - to du¿o. Nie wiem, czy ja dam rady tyle. My¶lê pozytywnie, ale.....
Batoniki nie do¶æ,¿e maj± masê cukru to jeszcze sama chemia-jak mam ochote na co¶ s³odkiego to np. kupuje sobie sezamki lub wafla bez czekolady
Wydrukuj sobie tabele do skre¶lania-bardzo motywuje
http://www.piekne-cialo.biz.pl/brzuc...6-weidera.html
Jednej tabeli u¿ywam kilka razy,aby zmotywowaæ siê do wykonania ca³ego planu a6w. Obecnie mam têcze w 3 kolorach

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Eglel Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie,
jestem nowa na forum i chcia³abym spytaæ, czy mo¿na siê do Was do³±czyæ?
Zapraszamy
Napisz jaki masz cel i co¶ osobie,aby¶my mog³y Ciê poznaæ

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Hehe jestem ¶lepa cel pisze jak byk 55 kg! Przepraszam za nie uwagê :P

Edytowane przez bebemwls
Czas edycji: 2014-05-13 o 14:08
Stary 2014-05-13, 14:37   #104
Prannie
Raczkowanie

Hej, Eglel! A ile masz wzrostu, bo dla mnie waga 76 to na razie sfera marzeñ

A czemu sezamki? Przecie¿ one s± z cukrem.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

No tak - s± zdrowe
http://slodkozdrowo.blogspot.com/201...sa-zdrowe.html

Stary 2014-05-13, 15:12   #105
Eglel
Przyczajenie

Bardzo siê cieszê

teraz krótko o mnie:
Mam 22 lata, a mój wzrost to zawrotne 164 cm . Zawsze mia³am brzuszek, chocia¿ wie¶æ gminna niesie, ¿e za czasów wczesnego dzieciñstwa by³am chodz±cym ko¶ciotrupem. Pó¼niej pojawi³y siê chipsy, czekolady i cukierki. Niczego mi nie odmawiano. W gimnazjum na wadze goni³am ju¿ 6 z przodu, w liceum ¶rednia waga wynosi³a ok 66, a teraz powoli koñczê studia i najwy¿sz± wagê, jak± odnotowa³am by³o 75.8 kg. Przera¿ona swoim stanem zdecydowa³am wzi±æ siê za siebie. Ciekawa jestem jak to jest mieæ p³aski brzuch i nigdy siê nie martwiæ, ¿e cos zaraz wyp³ynie. Nie jest to pierwsza dieta. Tak naprawdê od gimnazjum co jaki¶ czas mia³am napady na odchudzanie z lepszym lub gorszym skutkiem. Nigdy nie dotrwa³am do uzyskania swojej wymarzonej wagi.

Moimi najwiêkszymi wrogami s±:
- jedzenie -> po prostu uwielbiam je¶æ; jedzenie traktuje jako przyjemno¶æ, nie jako akt niezbêdny do prze¿ycia
- moje ma³e uzale¿nienie od czekolady-> przez ni± kilkana¶cie prób odchudzania leg³o w gruzach
- zajadanie stresu -> w trakcie pisania pracy in¿. przyty³am ok 10 kg
- sporadyczne kryzysy samooceny -> bo skoro i tak jestem beznadziejna to nawet szczup³a sylwetka mi nie pomo¿e (przestaje siê pilnowaæ i robiê sobie uczty dla poprawy humoru = efekt turbo-jo-jo)
- studia -> muszê ¶lêczeæ przed komputerem ca³ymi dniami

Obecnie wa¿ê ok 75 kg. Chcê wa¿yæ min. 55 kg, chocia¿ jak zobaczê stare 66 kg bêdê przeszczê¶liwa. Wyznaczy³am sobie kilka pomniejszych celów, za których osi±gniêcie planujê sfinansowaæ sobie nagrodê Ale wiem, ¿e najwiêksz± nagrod± bêdzie p³aski brzuch.

Obecnie wykluczy³am cukier, sól, pieczywo, makarony, ser ¿ó³ty i walczê o wyleczenie siê z mi³o¶ci do czekolady. Staram siê je¶æ ok 4-5 ma³ych posi³ków, piæ ok 2-3 litrów wody i æwiczê 6-7 razy w tygodniu. Moja dieta wystartowa³a zaledwie 4 dni temu.

Jej. Mia³o byæ krótko. Mam nadziejê, ¿e nikogo nie zirytowa³a moja 'wypowied¼' . Dla mnie by³a bardzo pomocna, bo przy pisaniu i uporz±dkowaniu wszystkiego w g³owie zwróci³am uwagê na pewne rzeczy.

Pozdrawiam i ¿yczê samych sukcesów

Stary 2014-05-13, 15:34   #106
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
Mam 22 lata, a mój wzrost to zawrotne 164 cm :)
Ja mam 150 cm i warze prawie tyle samo co Ty
Wiêc nie przesadzaj z t± zawrotno¶ci±,niektórzy maj± jeszcze gorzej

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Moimi najwiêkszymi wrogami s±:
- jedzenie -> po prostu uwielbiam je¶æ; jedzenie traktuje jako przyjemno¶æ, nie jako akt niezbêdny do prze¿ycia
- moje ma³e uzale¿nienie od czekolady-> przez ni± kilkana¶cie prób odchudzania leg³o w gruzach
- zajadanie stresu -> w trakcie pisania pracy in¿. przyty³am ok 10 kg
- sporadyczne kryzysy samooceny -> bo skoro i tak jestem beznadziejna to nawet szczup³a sylwetka mi nie pomo¿e (przestaje siê pilnowaæ i robiê sobie uczty dla poprawy humoru = efekt turbo-jo-jo)
- studia -> muszê ¶lêczeæ przed komputerem ca³ymi dniami

Obecnie wa¿ê ok 75 kg. Chcê wa¿yæ min. 55 kg, chocia¿ jak zobaczê stare 66 kg bêdê przeszczê¶liwa. Wyznaczy³am sobie kilka pomniejszych celów, za których osi±gniêcie planujê sfinansowaæ sobie nagrodê Ale wiem, ¿e najwiêksz± nagrod± bêdzie p³aski brzuch.

Obecnie wykluczy³am cukier, sól, pieczywo, makarony, ser ¿ó³ty i walczê o wyleczenie siê z mi³o¶ci do czekolady. Staram siê je¶æ ok 4-5 ma³ych posi³ków, piæ ok 2-3 litrów wody i æwiczê 6-7 razy w tygodniu. Moja dieta wystartowa³a zaledwie 4 dni temu.
Kochana wa¿ne,¿e masz ¶wiadomo¶æ swoich b³êdów i chcesz je zmieniæ. Chyba wiêkszo¶æ z nas tutaj jedzenie traktowa³o jako co¶ wiêcej ni¿ paliwo do egzystencji+brak ruchu zrobi³y swoje. Fantastyczne za³o¿enia ¿ywieniowe-ja mam nadal s³abo¶æ do kluch,staram siê wybieraæ pe³noziarnistê,kuchnia w³oska jest moj± ulubion±

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Dziewczyny polecam Wam Niezbêdnik odchudzania-robi fantastyczne zestawienia i symulacje BMI

Edytowane przez bebemwls
Czas edycji: 2014-05-13 o 15:29
Stary 2014-05-13, 15:49   #107
Eglel
Przyczajenie

Cytat:
Wiêc nie przesadzaj z t± zawrotno¶ci±,niektórzy maj± jeszcze gorzej
-------
Kochana wa¿ne,¿e masz ¶wiadomo¶æ swoich b³êdów i chcesz je zmieniæ. Chyba wiêkszo¶æ z nas tutaj jedzenie traktowa³o jako co¶ wiêcej ni¿ paliwo do egzystencji+brak ruchu zrobi³y swoje. Fantastyczne za³o¿enia ¿ywieniowe-ja mam nadal s³abo¶æ do kluch,staram siê wybieraæ pe³noziarnistê,kuchnia w³oska jest moj± ulubion±
Och jej, przepraszam Zawsze wydawa³o mi siê, ¿e nale¿ê do tych niskich. Mo¿e miêdzy innymi dlatego, ¿e poruszanie siê na obcasach to dla mnie czary z pogranicza czarnej magii.

Mam nadziejê, ¿e wytrwam w moich za³o¿eniach. To dopiero 4 dzieñ i jeszcze nie mam odruchów wymiotnych na widok jaka czy pomidora

Ca³kiem fajny ten "Niezbêdnik odchudzania" - wszystko w jednym miejscu .

Edytowane przez Eglel
Czas edycji: 2014-05-13 o 15:52
Stary 2014-05-13, 15:58   #108
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Ja najczê¶ciej robiê z pekiñskiej, dodajê tarkowan± marchew, do tego, co znajdê w lodówce - ogórek, pomidor, szczypiorek. Dodajê sos francuski z Lidla (bo tani), do tego albo ¶mietanê 12 %, albo trochê oliwy z pestek winogron. W domu tez uwielbiaj± - por pokrojony plus jab³uszko starte, czasem marchew, do tego mój ulubiony sos z Lidla i ¶mietana12% (pycha, ale ja nie mogê ze wzglêdu na karmienie piersi±).

Lady, Twoja stanowczo¶æ i zdecydowanie s± super, dzia³aj± na mnie motywuj±co.
U mnie waga jako¶ nie spada . Trochê winiê niedoczynno¶æ tarczycy, do tego brak ruchu i te cholerne podjadanie s³odyczy. W ci±¿y nie jad³am w ogóle - ze wzglêdu na cukrzycê, a teraz nadrabiam. Dzi¶ kupi³am batoniki fit, ale wiem, ¿e to i tak jedna wielka ¶ciema.

tarczyca kochanie to nie wymówka
tez ci±gle sie zas³ania³am tarczyc±! to bzdura ,dla chc±cego nie ma rzeczy niemozliwych! musisz zacz±c cwiczæ ,sama dieta cudów nie zdzia³a ,jeszcze trza siê napocic jak diabli
by³am dzi¶ na si³ce 50minut juz nie mia³am si³y na wiecej ,uwierzcie mi steper i bieznia wypoci³y ze mnie tyle sad³a ze jak posz³am sie przebierac sci±ga³am legginsy z majtkami ,biustonosz z bluzk± wysz³am bez bielizny w dresiorach po takim prawie godzinnym wycisku czujê siê super i wylane poty motywuj± mnie do dalszej pracy,wkoñcu to 3 raz jak by³am na si³ce a przede mn± sporo tych dni obieca³am te¿ sobie ¿e jak bedê wa¿yc ju¿ 69kilo zacznê regularnie chodziæ na fitness i pracowaæ nad miêsniami ja tez zdecydowa³am sie na si³ke z racji iz w domu nie potrafiê steper stoi w gara¿u ,wioslarz zardzewia³ na tarasie a tam wiem ze musze chociazby ze wstydu przed innymi uczestnikami

Eglel witamy

ArcymoneQ ja tam wszytkie warzywa ³acze ze sob± mogê jesc pomieszane warzywa jak i owoce czy na talerzu czy w sa³atkach

co do czekolady to nie polecam ,
s± batoniki z musli i s± nisko kaloryczne ja dzi¶ takiego zjad³am na 2 sniadanie po treningu mia³ 52kcal a siê najad³am ze smakiem
Stary 2014-05-13, 16:14   #109
201709081028
Konto usuniête

Dziesiejsze zakupy sprawi³y mi wiele rado¶ci
juz po obiadku:
kurczak gotowany
marchewka gotowana
1/2 paczki ryzu
4³y¿ jogurtu light gêsty jako sos do miêsa i ry¿u
3 truskaweczki pojawi³y sie dzi¶ u nas wiêc nie mog³am sie oprzec
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjêcie3501.jpg (104,0 KB, 26 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Zdjêcie3502.jpg (56,6 KB, 19 za³adowañ)
Stary 2014-05-13, 16:36   #110
ArcymoneQ
Rozeznanie

Eglel wita Ciê studiuj±ca, pracuj±ca matka 3 latki, maj±ca 160cm wzrostu i 88kg wagi na pocz±tek. Dzi¶ za mn± 11 kilo, a kolejne w drodze
Moja recepta na schudniêcie? M¯ plus æwiczenia, ale wiadomo ka¿dy z nas jest inny, ja nie potrafiê odmówiæ sobie sma¿onego (chod¼ z tym walczê), a s³odyczê mog± dla mnie nie istnieæ. Dlatego poczytaj co siê tu dzieje, wszystkie dziewczyny maj± ciekawe rady, warto z nich skorzystaæ!

LadyDagaMilon, to ci dobrze, ¿e warzywa nie s± dla Ciebie problemem, ja przez zaniedbanie moich rodziców, dla których istnia³y tylko ogórki, pomidor i sa³ata nie jem prawie nic

Stary 2014-05-13, 17:58   #111
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

ArcymoneQ mam tak samo.Sama uczy³am siê je¶æ rukole,roszponkê,bak³a¿an y,kie³ki czy cieciorkê o imbirze nie wspomnê
Ja dodatkowo mia³am braki ¿ywieniowe odno¶nie miês,moi rodzice tylko toleruj± wieprzowinê i kurczaki. Mój T¯ uczy³ mnie je¶æ indyka,wo³owinê czy dziczyznê-obecnie wieprzowiny jem bardzo ma³o.
Ja ju¿ po moim treningu 700kcl za mn±
II ¶niadanie- jab³ko i herbatka zielona
obiad-barszczyk czerwony i pier¶ kurczaka z ry¿em i warzywami
podwieczorek-mix sa³at z rzodkiewk± i serem feta z sosem vinaigrette
kolacja (za godzinê)- jogurt naturalny z 1/2 banana
Stary 2014-05-13, 18:56   #112
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
ArcymoneQ mam tak samo.Sama uczy³am siê je¶æ rukole,roszponkê,bak³a¿an y,kie³ki czy cieciorkê o imbirze nie wspomnê
Ja dodatkowo mia³am braki ¿ywieniowe odno¶nie miês,moi rodzice tylko toleruj± wieprzowinê i kurczaki. Mój T¯ uczy³ mnie je¶æ indyka,wo³owinê czy dziczyznê-obecnie wieprzowiny jem bardzo ma³o.
Ja ju¿ po moim treningu 700kcl za mn±
II ¶niadanie- jab³ko i herbatka zielona
obiad-barszczyk czerwony i pier¶ kurczaka z ry¿em i warzywami
podwieczorek-mix sa³at z rzodkiewk± i serem feta z sosem vinaigrette
kolacja (za godzinê)- jogurt naturalny z 1/2 banana
U mnie by³ tylko schab, wo³owina jako bitki i kurczak. Sosy, mielone, go³±bki, bigosy czy ryba (tylko mintaj) by³o na³adowane t³uszczem, dla przyk³adu; panierowali miêso czy rybê dwa razy w jajku i bu³ce dziêki czemu ka¿da potrawa nas±czona by³a wielk± ilo¶ci± t³uszu. Dodam, ¿e nie u¿ywali te¿ ¿adnych przypraw, tylko sól i pieprz... ahhh
No, ale tak samo jak Ty zmieniam swoje przyzwyczajenia dziêki mê¿owi (jak mam rozumieæ skrót T¯?), nauczy³ mnie je¶æ zdrowiej i mniej t³usto, ale nie oduczy³ mnie je¶æ mniej to muszê zrobiæ sama!

Obiad - zupa pomidorowa z kluskami
Obiad II - 4 ³y¿ki kaszy pêczak, ryba i coleslaw, który zrobi³am dziêki Tobie, a ¿eby nie by³o zbyt wiele ¶mietany zmiesza³am j± z mlekiem - pycha... dziêki!
Kolacja - jab³ko i czerwona herbata!

Stary 2014-05-13, 19:08   #113
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
panierowali miêso czy rybê dwa razy w jajku i bu³ce dziêki czemu ka¿da potrawa nas±czona by³a wielk± ilo¶ci± t³uszu. Dodam, ¿e nie u¿ywali te¿ ¿adnych przypraw, tylko sól i pieprz... ahhh
No, ale tak samo jak Ty zmieniam swoje przyzwyczajenia dziêki mê¿owi (jak mam rozumieæ skrót ?), nauczy³ mnie je¶æ zdrowiej i mniej t³usto, ale nie oduczy³ mnie je¶æ mniej to muszê zrobiæ sama!
Towarzysz ¯ycia- obecny status m±¿
Ciesze siê,¿e surówka przypad³a Ci do gustu.
A jak ta kasza pêczak-dobra w smaku?Mi siê jako¶ tak kojarzy z pszenic± pêczak-a jej nie znoszê
Stary 2014-05-13, 19:34   #114
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Towarzysz ¯ycia- obecny status m±¿
Ciesze siê,¿e surówka przypad³a Ci do gustu.
A jak ta kasza pêczak-dobra w smaku?Mi siê jako¶ tak kojarzy z pszenic± pêczak-a jej nie znoszê
Surówka ¶wietna, proszê o wiêcej takich przepisów
Pêczak spoko, tylko troszkê md³y - ale podobno zdrowszy od zwyk³ej per³owej kaszy bo ca³y a nie rozdrabniany mechaniczne. Na³o¿y³am go sobie ma³o, a zapycha jakbym z kilo ziemniaków zjad³a

Czy 3 godzinne koszenie trawy pozwala zrzuciæ jakie¶ kalorie? Wszystko mnie boli wiêc mam nadziejê, ¿e tak.

Stary 2014-05-13, 19:48   #115
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
Czy 3 godzinne koszenie trawy pozwala zrzuciæ jakie¶ kalorie? Wszystko mnie boli wiêc mam nadziejê, ¿e tak.
To rewelacyjna forma aktywno¶ci,bo pracuje ca³e cia³o
Wed³ug mojego niezbêdnika 180 minut koszenia kosiarka to co¶ ok 800-1000kcl!!!
Wiêc chylê czo³a
Stary 2014-05-13, 20:03   #116
Prannie
Raczkowanie

Ja osobi¶cie uwielbiam pêczak - jest ok. Kiedy mia³am cukrzycê ci±¿ow± jad³am go sporo, bo nie podnosi³ poziomu cukru. Ja, niestety, mam tak - ¿e wszystko uwielbiam je¶æ. Nie ma rzeczy, których nie lubiê. Jem stanowczo za du¿o i za czêsto. Trochê mi zosta³o po ci±¿y - to czêste jedzenie - bo tak kaza³ je¶æ diabetolog. I sprawdza³o siê - bo nawet schud³am. Tylko, ¿e wtedy by³o zero s³odyczy, zero cukru - mierzy³am poziom cukru 4 razy dziennie i wiedzia³am, co je¶æ. Teraz ta czêstotliwo¶æ pozosta³a, ale jako¶æ ¿ywno¶ci pogorszy³a siê.
Co do p³askiego brzucha - ja te¿ ie pamiêtam, abym kiedy¶ mia³a. No, kiedy¶, kiedy wygl±da³am jak anorektyczka - prawie nic wtedy nie jad³am. Teraz jednak nawet o tym nie marzê. Cesarka zrobi³a swoje
Dzi¶ odkry³am cukierki ze stewi± i cukier brzozowy - to co¶ dla nas

Stary 2014-05-14, 06:02   #117
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
To rewelacyjna forma aktywno¶ci,bo pracuje ca³e cia³o
Wed³ug mojego niezbêdnika 180 minut koszenia kosiarka to co¶ ok 800-1000kcl!!!
Wiêc chylê czo³a
O kurka no nie spodziewa³am siê . A dodam, ¿e przy tym ca³ym koszeniu chyba z 40 razy musia³am siê schyliæ wyci±gn±æ kosz i i¶æ wywaliæ trawê jakie¶ 50 metrów dalej.

Cytat:
Ja osobi¶cie uwielbiam pêczak - jest ok. Kiedy mia³am cukrzycê ci±¿ow± jad³am go sporo, bo nie podnosi³ poziomu cukru. Ja, niestety, mam tak - ¿e wszystko uwielbiam je¶æ. Nie ma rzeczy, których nie lubiê. Jem stanowczo za du¿o i za czêsto. Trochê mi zosta³o po ci±¿y - to czêste jedzenie - bo tak kaza³ je¶æ diabetolog. I sprawdza³o siê - bo nawet schud³am. Tylko, ¿e wtedy by³o zero s³odyczy, zero cukru - mierzy³am poziom cukru 4 razy dziennie i wiedzia³am, co je¶æ. Teraz ta czêstotliwo¶æ pozosta³a, ale jako¶æ ¿ywno¶ci pogorszy³a siê.
Co do p³askiego brzucha - ja te¿ ie pamiêtam, abym kiedy¶ mia³a. No, kiedy¶, kiedy wygl±da³am jak anorektyczka - prawie nic wtedy nie jad³am. Teraz jednak nawet o tym nie marzê. Cesarka zrobi³a swoje
Dzi¶ odkry³am cukierki ze stewi± i cukier brzozowy - to co¶ dla nas
A jak go przygotowujesz i z czym jesz najczê¶ciej? Bo ja na razie raz w tygodniu dajê go zamiast ziemniaków.

I ¶nidanie - pó³ bu³ki, 1 jajko na twardo, 1/3 ogórka zielonego (bez mas³a i soli).

Stary 2014-05-14, 08:25   #118
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Koszenie jak zajêcia na si³owni i do tego na ¶wie¿ym powietrzu.
Ja ogólnie nie lubiê ziemniorów- no chyba,¿e to fryty
Zamiast nich jem kasze:jaglan± i gryczan±;ry¿ i kluchy
W³a¶nie jem ¶niadanko-wczorajszy kurczak z ry¿em i warzywami
a na II ¶niadanie ok 11 zjem jogurt naturalny z jab³kiem i rodzynkami.

P.S Wczoraj k³óci³am siê z T¯, ¿eby przed snem nie jad³,ale jak zawsze musia³ postawiæ na swoim-wci±gn±³ prawie pó³ blachy wykonanego przez siebie sernika na zimno i po 10 minutach doprawi³ dwiema parówkami-bo by³ g³odny a po pó³ godzinie bola³ go brzuszek z przejedzenia i pó³ nocy nie spa³ Mam nadzieje,¿e to go nauczy ¿eby s³uchaæ ¿ony
Stary 2014-05-14, 09:16   #119
Prannie
Raczkowanie

ArcymoneQ, pêczak przygotowujê na ró¿ne sposoby - zamiast ziemniaków, zamiast ry¿u do chiñszczyzny, zamiast makaronu z sosem. Szczególnie lubiê z pesto ze s³oiczka i ¿ó³tym serem, czasem mieszam z serkiem wiejskim.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Koszenie jak zajêcia na si³owni i do tego na ¶wie¿ym powietrzu.
Ja ogólnie nie lubiê ziemniorów- no chyba,¿e to fryty
Zamiast nich jem kasze:jaglan± i gryczan±;ry¿ i kluchy
W³a¶nie jem ¶niadanko-wczorajszy kurczak z ry¿em i warzywami
a na II ¶niadanie ok 11 zjem jogurt naturalny z jab³kiem i rodzynkami.

P.S Wczoraj k³óci³am siê z T¯, ¿eby przed snem nie jad³,ale jak zawsze musia³ postawiæ na swoim-wci±gn±³ prawie pó³ blachy wykonanego przez siebie sernika na zimno i po 10 minutach doprawi³ dwiema parówkami-bo by³ g³odny a po pó³ godzinie bola³ go brzuszek z przejedzenia i pó³ nocy nie spa³ Mam nadzieje,¿e to go nauczy ¿eby s³uchaæ ¿ony
A ja mam wyrzuty sumienia, bo mój T¯ rzadko je wieczorami, a je¶li ju¿ to troszeczkê. Ja za to wpycham, ile siê da. Wczoraj np. miêso z kurczaka - kawa³ek, surówkê i kromkê chleba - zosta³o z obiadu, wiêc ¿eby siê nie zmarnowa³o....
A kaszê jaglan± jak przyrz±dzasz? Kiedy¶ chcia³am sobie kupiæ, ale wyczyta³am, ¿e, niestety, podnosi cukier, wiêc zrezygnowa³am.

Stary 2014-05-14, 10:22   #120
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Prannie Zazwyczaj kasze jaglan± gotuje na sypko jako dodatek do miês czy ryb. Czasami jako danie g³ówne z sosem grzybowym lub pieczeniowym i do tego buraczki tarte ze spi¿arki mojej mamy A kilka razy po ugotowaniu dorzuci³am do niej warzyw,które lubiê i nadziewa³am papryki,cukinie i pieczary-a potem zapieka³am w piekarniku.

Dzi¶ na obiad robiê lazanie z racji tego,¿e ma byæ na obiedzie mój m³odszy brat,z racji tego,¿e nie przepadam za bardzo za tym daniem zjem nie za wiele.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.