|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Czesc babeczki!
PAULA podwojne gratulacje dla Ciebie ![]() Niech dzoewczyny zdrowo rosna. IEMAND, jak tam, juz na pordowce siedzisz? ![]() PRINCI ja z takim rozwarciem,jechalabym do szpitala,tym bardziej ze kawalek drogi masz. ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Iemand,jednak jeszcze w domu widze
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Dzien dobry
![]() Moje gadżety wstały o 5 a nanstarszy o 4 teraz usypiam młodszego i idziem sie bawic ![]() Martusia co za aplikacja???
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka, wielkie gratulacje!!!! Masz już corcie. Przy sobie
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka gratulacje i to podwójne!!!
Ramona zostałyśmy więcej same na placu boju
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja dzis zaliczylam troche stresu, tzn wczoraj wieczorem mialam takie bole krzyzowe, potem brzuch mi sie zaczal stawiac, wiec wzielam mg, po czym o 3 obudzil mnie bol brzucha dosyc mocny jak na okres ale jeszcze nie skurczowy, no ale przeszlo w ciagu godziny, po czym dostalam takich skurczy w lydkach ze mialam dosyc przy Hani nie mialam takich atrakcji ![]() Iemand kciuki za rozwoj akcji ![]() W ogole kciuki za rozwoj akcji porodowych i za wizyty jesli jakies sa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
my dziś nieco wcześniej wstałyśmy.. Iga koloruję a ja z laptopem w łóżku, nie chcę mi się wstawać..pogoda też nijaka bo szaro, buro eh.. i do tego pada lemand no to kciuki za rozwój akcji Kasian ale miałaś nockę, współczuję mnie ostatnio tak złapały skurcze w łydkach, że mało się nie darłam na cały dom, jak dla mnie to jest gorsze niż skurcze porodowe przynajmniej w moim wypadku to jak mnie chwyci to nie ma zmiłuj![]() trzeba by było zjeść jakieś śniadanko..
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
też dzis zaliczyłam nocne skurcze... łydek
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, ale chyba nic z tego
skurcze mam dalej ale bardzo nieregularne.
|
#4422 |
|
Raczkowanie
|
Iemand
za rozwoj akcjiPaula gratulacje. Ladnie waza i mierza te twoje cory Santom, ale masz przejscia z piersiami. Podziwiam Cie za walke. Obym i ja miala tyle sil. Madziula mam nadzieje, ze twoje slowa pomoga niejednej mamusi. Sama bede o nich pamietac jak bede na skraju zalamania i poddania sie z kp. Choc pewnie jak kazda mamusia mam nadzieje, ze mnie to minie. Niky wiecej nie urodzil? Dziewczyny polowe maja juz mamy. Jakos kwietniowkom lepiej poszlo
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tak bylo dzien przed porodem- od rana skurcze przez 2-3h a jak chcialam jechac do szpitala to sie wyciszyly, za to wieczorem ju ryszyly na dobre ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4424 |
|
Raczkowanie
|
Iemand, ale te twoje skurcze juz bardzo dlugo trwaja jak na przepowiadacze. Nie wolisz tego sprawdzic i na IP pojechac?
|
#4425 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Miłego dnia |
||
|
|
|
#4426 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziula aplikacja się nazywa FeedMe,dobra sprawa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- A wogóle dzień dobry, my jeszcze w łóżku, Bartek jeszcze śpi, a Emilke nakarmić i też śpi ![]() U nas dziś piękne słońce, mam nadzieję że cały dzień taki będzie i w końcu na normalny spacer wyjdziemy, bo wczoraj nas deszcz po drodze złapał Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Dziś wizyta u dentysty znowu. Tym razem zrobię "7" i chyba koniec reszta po porodzie... Miłego dnia
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przy młodej miałam dużo atrakcji, ale teraz mam jeszcze więcej i tak sobie myślę, że u nas to wynika z dwóch ciąż w niewielkim odstępie czasu a to jednak duże obciążenie dla organizmu |
|
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to powinnaś faktycznie zawód zmienić![]() Justiwi- wczoraj pytałaś czy po indukcji porodu kp się rozkręca. Powiem Ci, że tak. Ja miałam indukowany i siara była po pół godzinie i później się rozkręcało ładnie Od środy do piątku walczyłam z zatkanymi kanalikami i guzkami. Mąż się nawet przydał do odciągania ale jednak słabo udrożnione były. Dopiero ciotka przyjechała rozmasowała je i udrożniła wszystko co możliwe. Teraz jest lux Mała ssie jak szalona i śpi po 3 godziny po jedzeniu w ciągu dnia a w nocy potrafi do 5 komara przyciąć. Teraz też o 6 dostała cyca i śpi do tej pory. Muszę ją przewinąć, ale tak słodko sapie że mi szkoda ją wybudzać![]() Co do pępka... U nas odpadł w niedzielę, ale ładny nie jest. Sączy trochę i musimy osuszać Polecam gaziki nasączone LEKO. Ten octenisept się u mnie nie sprawdził![]() Paulka Super, że dziewczynki już z Wami.A ja od dziś już sama na placu boju. Chłop mi do roboty pojechał... A no teściowa jest, ale od kiedy urodziłam, zmieniłam do niej podejście i nie gadam z nią prawie. Przez nią miałam batalię z Olcią, bo wsadziła jej smoka na siłę i biedactwo się powietrza nałapało i po 2 godzinach wyła z bólu brzuszka... Straszna sprawa. Pomogła kąpiel i okłady na brzuszek.
|
|
#4430 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
witam sie z Wojtkiem ktory zrobil sobie z mojego cycka poduszke.Zaczynam miec nawal- w nocy z jednej piersi cieklo strasznie, ogolnie sa ciezkie i twarde obie wiec masuje i przystawiam bo szczerze mowiac nie wiem co jeszcze moglabym zrobic. Wydaje mi sie ze tez sa kanaliki nieco przytkane :/ kasiab jak to porzadnie rozmasowac? Wojtek dzis miał ciezka noc i pare h spal mi na klacie- nieodkladalny..... jak tylko chcialam go odlozyc to w ryk. Mamy- jak kladziecie dzieci na noc, na bok? U mnie tz boi sie zostawic go w lozeczkj, niania i monitor zainstalowana a on woli jak soi u nas w lozku ( tzn spi na mnie ). Jednak wolalabym zeby spal u siebie. Walczyc o kp tez zamierzam tylko teraz wlasnie mnie martwia te kanaliki, kupic laktator? Paulka gratulacje!!!! Ale super ![]() Trzymam kciuki za rozkrecenie akcji u kolejnych mam! apLikacje tez polecam- korzystam i duzo ulatwia ja mam "breast-feeding"
Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-05-14 o 08:25 |
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia dzieki
![]() Seksta mój na brzusiu najchętniej ale on strongmen sam sobie główke obraca, albo w kokonie na rogalu na boczku ![]() Ktosiowa najstarszy to ten 30letni ![]() Ja dzis sama na placu boju bo tż w trase 400km . . . Ciekawe czy na kąpiel wróci :p
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Seksta ja Laurę jak była taka maleńka kładłam na boku w łóżeczku, co karmienie zmieniałam tylko bok. Na a potem to już z nami spała
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie oliwka na rączki i na początku paluchami tak jakby na pianinie gra, później od góry piersi okrężne ruchy w dół coraz silniej i silniej ale tez nie mocno bo można biedy narobić sobie. Taki masaż ok pół godziny na pierś jedną. Na koniec próbuj ściągać ręcznie. Powinno mleko strzelać i tryskać. A najlepiej jakbyś zadzwoniła po położną i ona by Ci zrobiła. 3 mam kciuki
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Iemand ja bym sie przejechala chyba jednak na ip
Ktosiowa na pewno masz sporo racji jak zwykle zresztą ![]() Kasiab, Madziuula to powodzenia na tych placach boju ![]() U mnie caly czas bol brzucha jak na okres, ale to dziwne, bo to nie jest skurczowo tylko taki ciagly bol, wzielam od mamy ta no spe, zobaczymy a teraz jakas sraczka sie zaczela i juz sobie wkrecam ![]() Moj maz madry stwierdzil ze jak teraz urodze to tylko chyba sila umyslu tak, bo ja kuzwa mistrz jedi jestem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4436 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Wam ... dzis nocka byla super,jak mala zasnela przed 20.00 to wstala pozniej po 12.00,3.00 i 5.55 I teraz spi bo znow pojadla. Chcialam isc z nia do lekarza ale nie chce dzis ryzykowac bo jest duzo chorych a jutro przyjmuja dzieciaczki zdrowe a I tak mamy jutro isc na kontrole ... od wczoraj chlusta z niej mlekiem jak zje wczoraj dwa razy a dzis raz ... I wszystko co zje ... tak sie o nia martwie. Taka biedulka z niej pozniej jak zwymiotuje ...
Paulka-gratulacje coreczek! W koncu masz je przy sobie! Madziuuula- dobrze powiedziane! Jak bylam ostatnio u lekarza na kontroli to na kilkanascie noworodkow tylko kilka mam karmilo piersia reszta butla. Za szybko sie poddaja ... w szpitalu jak lezalam jedna po cc od razu kazala przywiezc mezowi mleko dla dziecka bo ona bez papierosow zyc nie mogla. Tylko dzieciaczka szkoda bylo ... Wiadomo walka nie jest latwa bol jest I to duzy . Mi brodawki cale popekaly I skora schodzila,ciocia z siara sciagala razem krew bo mialam takie rany ... ale zaciska sie zeby I robi sie wszystko dla dzieciaczka ![]() Na goraczke I na nawal duzo pomaga rozbita kapusta! Szybko wyciaga temperature I od razu czuc ulge naprawde ...
|
#4438 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wiadomości, witamy dziewczynki na świecie i dużo zdrówka całej trójeczce życzę Cytat:
kciuki za rozkręcenie sie akcji Cytat:
pamiętasz, że dzisiaj rozpoczynasz 38 tc i możesz rodzić? łądnie Ci się to rozpoczyna no chociaż jakby siła umysłu mogła rodzić to połowa dziewczyn by to sobie wkręciła, szkoda, że tak się nie da ![]() Zresztą ja też sie witam w 38 tc wózek zamówiony, łóżeczko do odebrania, więc można rodzić, chociaż ostatnie całe dnie bym spała nie wiem czemu no i przez beznadziejną pogodę jakiś dół mnie złapał i nie mogę sobie miejsca znaleźć
|
|||
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin no wlasnie sobie przed chwila uswiadomilam, ze dzisiaj konczymy 37 tydzien i mozemy rodzic teoretycznie
ale kurcze no, ja mialam inne plany Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

a nanstarszy o 4
teraz usypiam młodszego i idziem sie bawic
i Rysiu 

a ja z laptopem w łóżku, nie chcę mi się wstawać..
mnie ostatnio tak złapały skurcze w łydkach, że mało się nie darłam na cały dom, jak dla mnie to jest gorsze niż skurcze porodowe

skurcze mam dalej ale bardzo nieregularne.