|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Vegetka super wieści
czyli musisz więcej leżakować przez kilka dni Mój mały jogin tak mi dzisiaj zasunął, że myślałam, że przez pępek wyjdzie. Nie mam pojęcia jak się dzisiaj ułożył, ale brzuch mam już nieźle okopany
|
|
|
|
#2012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
jetem przed pierwszą aplikacją ![]() Cytat:
|
|
#2013 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do fotela, nie wiem czy się sprawdzi akurat do karmienia, ale wydaje mi się że tak. Zweryfikuję a prawda jest taka że właśnie też lubię takie gibiące się fotele (braki ze szkoły wychodzą "nie kiwaj się na krześle" ) i zawsze chciałam taki mieć, nie kosztuje dużo... no więc, mam go [właśnie mężunio skręca sesese ]Cytat:
więcej leżakowania i forumowania i będzie ok ![]() Cytat:
Jak się nic nie zmieni (tzn praca), nie dopadną nas jakieś choroby, czy inne wypadki losowe, to dzieciaki będą, to duża odpowiedzialność ale i wielka radość ![]() A dzień matki... u nas to zwykle kwiaty i jakiś dobry słodycz, zazwyczaj rafaello bo obie mamy lubią Ambitniejsze prezenty zostawiamy na urodziny/imieniny
|
|||
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
Nie jest to jakieś szczególnie nieprzyjemne czy uciążliwe. Ja chyba jestem jakaś anatomicznie niedopasowana do przyjmowania leków dopochwowo. Zawsze jak trochę pospacerowałam to albo mi się tabletka wysunęła, albo zdążyła się rozpuścić i cała "paćka" lądowała na bieliźnie czy wkładce. Nieważne jak głęboko ją włożyłam zawsze coś lądowało na zewnątrz. W końcu gin zapisał mi luteinę pod język.
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po wieczornym "zabiegu" najlepiej do rana już w ogóle nie wstawać. Wtedy problem się minimalizuje
|
|
|
#2016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez nie lubilam tego. Mam nadz.ze w tej ciazy juz nie bede musiala stosowac nic takiego.Vegetka swietne wiesci, oszczedzaj sie
|
|
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie jest fame wydaje mi sie czy jej nie ma od jakiegos czasu?
|
|
|
|
#2019 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Co do fotela to też kupuję z Ikei ale taki bardziej klasyczny. Jak już jesteśmy przy meblach to pochwalę się zamówionym łóżkiem i dzieciowymi mebelkami I jeszcze wózek Wam pokażę Jak już tak wrzucam to za ciosem mój brzuchol w wersji eleganckiej (przymiarki na wesele) i sport . Strasznie mi go wywaliło ostatnio serio wyglądam jakbym połknęła piłkę do kosza. |
|
|
|
#2020 |
|
Zadomowienie
|
usnęłam dosłownie na 15 min i po spaniu :/
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się porannie/w nocy :-\ śnią mi się koszmary bo byłam wczoraj w pracy... nie mogę patrzeć jak moja zastępczyni jeździ moim autem :-( no cóż ma inna nogę, tz pociesza mnie ze przez rok nie powinna nic popsuć... z tego przejęcia śniło mi się ze chodziła za mnie w ciąży i miała dbać o dietę z powodu cukrzycy a tego nie robiła i się ciągle denerwowalam ze nie dba o moje dziecko
Nie pamiętam kiedy miałam tak nieprzespana noc.... Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2022 |
|
Raczkowanie
|
Nadaję ze szpitala po wczorajszym usg zlecenie hospitalizacji i zagrożenie wcześniejszym porodem szyjka 14,7 mm rozwarcie na opuszek palca, dostałam sterydy na płuca i leżę. W pierwszej ciąży tez tak miałam i donosiłam do 40 to więc ze spokojem podchodze.
Okropnie za to boje się o dzidziusia. Odkryli pepowine dwunaczyniowa i o ile nie ma innych anomalii to nie musi być to powodem do zmartwień, tak u Tosi podejrzewają Jurg, brzuszek nieproporcjonalnie mniejszy od reszty ciała, waga 1420. Naczytalam się już mądrości w necie wiec leżę i rycze |
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nic się nie zapowiada aby się podniósł, a teraz jak ważę znów 200g mniej to wydaje się jeszcze mniejszy |
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
malwiska, ja też mam bardzo nisko brzuch, każdy mówi, że taki niewielki a już się obniżył, więc muszę prostować, że od początku mam tak nisko brzuch.
Skoro wszystko jest w porządku to po co się tym przejmujesz? Każdy brzuch jest inny po prostu.I pomyśl sobie, że dzięki temu, że mamy nisko brzuchy to zdecydowanie łatwiej się nam oddycha ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
Po co stresujesz siebie i Maleństwo?Jesteś w szpitalu pod dobrą, fachową opieką, więc nic złego stać się nie może
|
|
|
#2025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na chwilkę , nadrobiłam pobieżnie i życzę Wam miłego dnia
Wybaczcie ale nie będę mogła być z Wami na bieżąco Buziaki Cytat:
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrze, najwazniejsze że leżysz w szpitalu i jestes pod opieką |
|
|
|
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
Elcia bez żadnych doktor google!! Bo lanie będzie
Wszystko ma być dobrze takie jest założenie.. Buziaki.. Zgadzam się brzuch wysoko ciezko sie oddycha Ja dzis w miarę pospałam
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#2028 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A brzuszek na ostatnim zdjęciu taka mała piłeczka, a w sukience wygląda na znacznie większy I faktycznie brzuszek bardzo wysoko No i ja niezmiennie zazdraszczam cycuchów Cytat:
bo co innego iść do szpitala w 1 ciąży co innego w 2... Może się polepszy jeszcze i Cię wypuszczą?, mocno zaciskam za to kciuki ![]() Wisienka mnie zmotywowała i wrzucam brzuchola zmieścił się w kadrze! ![]() Dziś przychodzą montować nam drzwi przesuwne w sypialni, jeszcze tż musi zmontować komodę, listewki na rurki i sypialnia będzie gotowa Fotel już zmontowany jak widać, nie jest tak źle z niego wstać Córci jak widać już się sposobał Przymierzyłam się do karmienia i wydaje mi się że będzie ok, ale życie pokaże jak faktycznie będzie Martwi mnie tylko kolor... no ale od czego jest pralka ![]() Miłego dnia Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-05-14 o 08:32 |
||
|
|
|
#2029 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Debeściara brzuszek się zmieścił i jeszcze sporo wolnego miejsca w kadrze masz ja już sobie wyobrażałam mega wielki brzuch, a tu taki normalny fajny brzuszek. Cytat:
i meble dla malucha wyglądają mi też na te same, Pinio? Brzuszek super
|
||
|
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
Wisienka zakupy cudne
Debeściara brzuszek super..jaki on duży? Mój wiekszy hehe ![]() Ważne że fotel wypróbowany.. ja mam 2 takie w domu od zestawu i są wygodneCo do mbelków do dzieciecego to narazie nie kombinujemy , jak sie nam sytuacja wyklaruje to pomyślimy ale to jak mały bedzie wiekszy to mu pokój zrobimy ![]() Noc w mare spokojnie mineła, wstawać mi się nie chciało A wziełam się na sposob i w dzień drzemkę sobie ucinam..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#2031 |
|
Zadomowienie
|
Kochana trzymaj się w tym szpitalu musi być dobrze a google to zostaw w spokoju odpoczywaj
Mebelki śliczne hmmm bajka szkoda że ja nie mam możliwości zrobienia pokoju dla dziecka no ale mały będzie przy mnie 2tyg jeszcze i mały w domu Brzusio śliczny okrągły jak piłeczka |
|
|
|
#2032 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() we wszystkich kwiatkach? omg ![]() [QUOTE=simka234;46436019] yuza brzuszek ślczny malutki.. to z tym porodem to chyba złosliwosć była.. QUOTE] Dziękuje Cytat:
Wisienka za piękne zakupy, brzuszek extraCytat:
Cytat:
za to, żeby wszystko było ok![]() Debeściara piękny brzuszek! Dzień Dobry. Dzisiaj we Wrocławiu zimno, wyszłam na chwilę na balkon i zamarzłam
|
|
#2033 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myśl pozytywnie teraz potrzeba Wam dużo spokoju, najważniejze że jesteś pod stałą opieką Malwiska mój brzuch też nisko i już zaczyna się wróżenie z fusów kiedy urodzę:/ że napewno nie donoszę, mimo że mój brzuch odkąd się pojawił to był nisko. Ludzie chyba tak mają że jak widzą koietę w ciąży to muszą coś skomentować. Także Mamaya ma rację przynajmniej lżej nam oddychać ![]() Wisienska śliczna pościel, fajny fotel i bardzo ładnie wyglądasz w tej sukience . Vegetka chyba już takie uroki tych ostatnich tygodni ciąży, leż, odpoczywaj i nie martw się na zapas Na zgagę też polecam gaviscon, ja go biorę na ból brzucha i też bardzo mi pomaga. Miałyście robione już GBS? Ja miałam wczoraj, czekam na wynik i nie wiem czemu ale się tym denerwuję :/ |
|
|
|
|
#2034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Yuzz u nas wogóle słonka nie ma..
Oby przyszły tydz był ładny bo mam dużo biegania Och synek joge ćwiczy Cukry coś mi się ostatnio uspokoiły, oby nie zapeszyć.. Dziś nadczo 79 po śniadaniu( jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem i 2 kromki cheba z sałatą i ogórkiem) cukier 81 Dusia gratulacje dla Areczka Fame gdzieś zagineła?! Celebrinfea a co u ciebie i Jagody? ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
A ten gaviscon to jak cię zołądek boli? Pomaga?
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Marianna, ja miałam robione GBS
Nie stresuj się wynikami, nie ma powodu
|
|
#2036 |
|
Rozeznanie
|
a dlaczego miałyście GBS tak wcześnie? z tego co wiem robi się pomiędzy 35 a 37 tygodniem ciąży, chyba, że jest zagrożenie porodem przedwczesnym to wtedy szybciej
ja miałam w szpitalu robiony, ale pomimo tego, że wyszło ok i tak właśnie w pomiędzy 35 a 37 będę miała powtarzany
|
|
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ze względu na cukrzyce chyba..
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam cukrzyce a nikt mi nie mówił że mam zrobić szybciej
|
|
|
|
#2039 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję udanej wizyty. Mojego gina też zaniepokoiło twardnienie, ale kazał więcej leżeć i nospę łykać 3x1 tabletka dziennie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze, trzymamy mocno kciuki za Was.Nie czytaj tych głupot w necie, słuchaj lekarzy, na pewno jesteś w dobrych rękach. Powodzenia Yuza ![]() Cześć Dziewczyny ja dziś jestem po ciężkiej nocy, maluch naciskał na pęcherz i kopał w żebra bardzo mocno Pogoda u mnie też nie rozpieszcza, chociaż powiem szczerze, że chyba wolę taką pogodę niż męczarnie w upałach, jeszcze będziemy tęsknić za chmurkami na niebie. Miłego dnia dla wszystkich
|
|||||
|
|
|
#2040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do GBS to lekarz kazał mi zrobić przed następną wizytą , mam w sobotę, także zrobiłam wczoraj (32t5d) żeby z wynikiem zdąrzyć, ogólnie nic nie mówił o porodzie przedwczesnym, raczej wzystko ok , szyjka się skróciła, ale mówił że tragedi nie ma. Wogóle juz się soboty nie mogę doczekać co mi lekarz powie o mojej szyjce szanownej bólach pachwiny i brzucha i innych ciążowych zmorach . I może nasz remont wreszcie dobiegnie końca i w sobotę już zaczniemy sprzatać a w przyszłym tygodniu już prać dla Małej bo ja to w lesie ze wszytskim przez ten remont i płacze naokrągło, że wózka nie mamy i łożka i mi dziecka ze szpitla nie dadzą bo fotelika nie mamy :/ A wynikiem właśnie nie wiem czemu się denerwuje, wiem że nawet jak się ma tą bakterie to tragedi nie ma ale chyba nie lubię małych paskudztw wybiłabym wszystkie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

czyli musisz więcej leżakować przez kilka dni

za wizytę i szyjkę w normie
też brałam luteinę dopochwowo, feh, strasznie tego nie lubiłam
jetem przed pierwszą aplikacją
) i zawsze chciałam taki mieć, nie kosztuje dużo... no więc, mam go 
i tez nie lubilam tego. Mam nadz.ze w tej ciazy juz nie bede musiala stosowac nic takiego.

i nic się nie zapowiada aby się podniósł, a teraz jak ważę znów 200g mniej to wydaje się jeszcze mniejszy
Po co stresujesz siebie i Maleństwo?
wszystko będzie dobrze, najwazniejsze że leżysz w szpitalu i jestes pod opieką 
ja miałam w szpitalu robiony, ale pomimo tego, że wyszło ok i tak właśnie w pomiędzy 35 a 37 będę miała powtarzany