|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
umarłam
Nie martw się, Piotruś będzie chyba gadał tylko w języku aguuu bo moja mama do niego tak ciagle mówi ale przynajmniej sobie na okrągło ze sobą rozmawiają i jak ją tylko widzi to przestaje stękać Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- no masz mój Rysiu Kalisz się obudził i znowu stęka
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Moze glodny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1383 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Jakos to bedzie ![]() Bo ja jestem grzeczna ![]() Musze ze wstydem przyznac ze to byl cytat - moja mama na prawde uzywa takiego slownictwa ![]() Cytat:
![]() Albo kupe robi EDIT: Jeszcze to moze byc skaza bialkowa
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-05-14 o 09:07 |
||
|
|
|
#1385 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1386 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
dla Malutkiej że pozwoliła Mamie na odrobinę luksusu ![]() Cytat:
.Pewnie masz rację, mam nadzieję, że to chwilowy kryzys, co nie zmienia faktu, że chciałabym mieć więcej czasu. Cytat:
![]() za udane wizyty dla aktywnego PrzemciaCytat:
Cytat:
dziękuję za słowa otuchy dziś już do Was nie zajrzę, no może wieczorem bo obiecałam sobie, że każdą wolną chwilę spędzę z Niusią. miłego
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wykapala jeszcze najdroższych emolientach i na pewno zejdzie.
Z telefonu...
|
#1388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy Wasze dzieci wiedza jak o nich mowicie Cytat:
o matko ![]() Kupa, glod, nabial... i takie dzieci sa Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
Hejka!!
Kate może spróbuj Majkę kłaść w różna stronę w kierunku światła. U nas to działa Oski raczej się obraca w stronę okna. Agunia jeśli mogę wiedzieć to o którym żłobku mówisz? |
|
|
|
#1390 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
|
#1391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale sie was zarciki trzymaja. Mamuski nabieraja dystansu i odwiedaja fryzjerow My po szczepieniu. Franek ma dzisiaj adhd i wymaga ciaglej uwagi
|
||
|
|
|
#1392 |
|
Zadomowienie
|
Za nami kolejna cudowna noc. Misiek spał 5,5 h. Ktoś mi chyba dziecko podmienił
Tej wersji nie oddam
|
#1393 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I co by nie mówić w PL nie jest tak bardzo źle.Cytat:
![]() Cytat:
Jak miło was z rana poczytać od razu człowiek ćwiczy mięśnie brzucha ![]() My dziś o 14 mamy wizytę u neurologa więc bardzo proszę o mocne kciuki, żeby wszystko było ok (włącznie z moim opanowaniem) ![]() No i chciałam moje dziecko pochwalić. Wczoraj wpadła moja mama bo stwierdziła, że skoro Kinga zaczyna się uśmiechać to ona musi to zobaczyć. No i jak przez cały dzień młoda właściwie się nie uśmiechała (bo po co do matki się uśmiechać) to babcię obdarzyła przecudownym uśmiechem Staram się nie być zazdrosna |
|||
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Ela-
U mnie leje, ale co tam...ubieram moją "jęczącą Martę" i idziemy na spacer z osłonką przeciwdeszczową, matka musi się odstresować na zakupach w Biedronce
|
|
|
|
#1395 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Tylko guziczki jakos gowniano trzymaja i mnie czasem wkurza tym rozpinaniem sie ![]() Powodzenia na zakupach
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Wasze zarciki skutecznie poprawiaja humor od rana
U nas dzis pobudki o 2, 5 i przed 8. Teraz Przemo spi spacyfikowany przez malza. Paskudna pogoda, spaceru dzis nie bedzie ![]() Mam okazje kupic uzywane Bondolino za dobra cene Teqiba - dobrze, ze o mamie wspomnialas, teraz wiadomo po kim Kacper ma charakter
|
|
|
|
#1397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() albo nie bo znów kupie jemu coś a sobie nic ![]() do dnia dziecka jeszcze trochę czasu jest nie można cały czas czegoś dostawać..
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o taka bielizna by się nam sprawdziła http://www.enamora.pl/axami-passion-...iszbinami.html [QUOTE=margo80;46446674 Teqiba - dobrze, ze o mamie wspomnialas, teraz wiadomo po kim Kacper ma charakter [/QUOTE]teraz to już leżę |
|
|
|
|
#1399 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Z Kacprem siedze 24h/dobe, a z mama gora godzine jeden raz w tygodniu wytrzymuje Chyba Wam nie pisalam, ale ostatnio sie dowiedzialam ze Kacper to ponoc moj charakter z okresu niemowlecego - TZowi o tym nie powiem ![]() Rodzice mowili ze na chrzcie musieli wyjsc ze mna na zewnatrz, bo tak sie darlam ze ksiedza nie bylo slychac - boje sie chrzcin Kacpra ![]() Cytat:
TZ bylby zachwycony
|
||
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
tż? Raczej Piotrek byłby zachwycony stałym dostępem do cycka bez rozpinana stanika
|
|
|
|
#1401 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() przespał noc, zebrał siły to szaleje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż mi tutaj dobrze ![]() za wizyteCytat:
![]() Cytat:
|
|
#1402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z lapa bo telefon imituje właśnie dźwięk suszarki, żeby Ewie na śpiąco lepiej kupa poszła
![]() U nas wieczór dramatyczny, dużo płaczu, marudzenia i matka cała spocona na głowie stawala jak uciszyć młodsze żeby nie obudziło starszego Oby to nie były kolki... mialam nadzieję, że przynajmniej z Ewą nas ominą Za to spałyśmy do 9.30 z dwoma karmienia na śpiocha, więc noc nie była zła. Ale fryca to nie odważę się z nią zaliczyć, Olakola podziwiam Cóz to za seksowne piżamki macie mamuśki? tylko ja taka nieogranieta, że w spię w koszulce i jak wyciagam cyca to plecy wietrzę? ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() Wesoło, ale przynajmniej mszy nie zakłócała, tylko sam sakrament jej nie przypasował |
|
|
|
|
#1403 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Tylko ja bede miala fotografa to uwiecznie rozdarciucha ![]() Cytat:
![]() A mnie cos sie z dzieckiem dzieje - znowu spi caly czas. Podejrzewam dwie rzeczy - albo spi zeby zebrac sily na jakis skok albo karmi jednak nie jest bezalkoholowe, bo odkad zaczynam dzien od piwa to dziecko po karmieniu spi jak kamien |
||
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Wtajemniczenie
|
o matko
![]() to jak słownictwo mojej teściowej, zawsze mnie to wnerwia to np. szczać to może kot a nie dziecko ![]() Cytat:
U nas przynajmniej roczny z obciętą pensją no i becikowe - trza się nachodzić ale w końcu wspomogą tym tysiem![]() jakoś się ułoży, ale szkoda, że nie chcą pójść ci na rekę nadrabiam na raty bo w łóżku cos się pruje Pola dzieki za pomysł z tym swoim mlekiem jako lekiem widziałam własnie, że pupa Konewki deko czerwona a mam w lodówce sciagniety pokarm, który trzeba bedzie wylac bo nie mam w czym zamrozić już, a Ewa flaszki nie rusza, to zuzyję jako farmaceutyk
|
|
|
|
|
#1406 | ||
|
Rozeznanie
|
to na te niegrzeczne dni się zamień
w końcu już zaprawiona jesteś to wiesz co robić ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z usmiechem- wyluzuj, to normalne, że do matki to idzie się z płaczem, bo głodna, bo mokra pielucha, bo zbite kolanko... ![]() moja śmieje się do obrazu na scianie, reaguje uśmiechem na tatę i Marcela, a jak słyszy moj głos, to tylko takie skarżące "laaaaaa" zartuję że to znaczy "mamo ratuj bo mi źle"
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcialam powiedziec, ze jeszcze mam jeden z najlepszych macierzynskich na wyspie, bo tu nie ma ujendoliconego prawa i np w niektorych pracach mamy musza brac urlop lub wracac do pracy po 2 tygodniach, nie ma wcale macierzynskiego. Mnie najbardziej dobija to, ze pracuje w szpitalu, w opiece nad matka i dzieckiem i nie ma tutaj zadnej empatii dla mojej sytuacji, mam przyjsc do roboty i koniec. Jest jeszcze tak, ze po macierzynskim musze przepracowac cale dwa miesiace, bo jesli nie, to kaza mi oddawac cala kase, ktora dostalam na macierzynski. ![]() W PL jest bardzo dobrze, nawet nie macie pojecia jak dobrze ![]() To juz tylko dodam, ze u mnie w ogole nie ma zlobkow i przedszkoli panstwowych, wszystkie sa prywatne i bardzo drogie. Placi sie np od 7-10 funtow za godzine
|
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. świeta prawda. amen |
|
|
|
|
#1410 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja myslalam ze tam u Was lepiej - to ja jednak wole Polske jesli chodzi o macierzynski. Co to jest 2 tygodnie po porodzie? Przeciez to takie malenstwo - nie wyobrazam sobie wracac wtedy do pracy. Chyba wiekszosc matek rezygnuje wtedy z pracy? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Adaś 

za wizyte
Nam pediatra zwróciła uwagę, że Majce z jednej strony się spłaszczyła główka. No to przełożyłam ją na drugą stronę łóżeczka, a Ta dalej główkę układa tak samo