|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ehh chociaz ja juz nastawiona na cesarke jestem. Cytat:
Moze na małą S - ke trafiłas. Cytat:
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
|
|
|
|
|
#483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem naprawdę zdołowana...a przecież nie mogę jej napisać nic w stylu 'przecież już to pani sprawdzała i był ok'...bo to ja się muszę obronić. Eh, szlag by to trafił
Chyba pójdę dziś do gina, mimo, że miałam iść w poniedziałek. Ale znowu pół nocy nie spałam przez ból nóg. A mój mąż wyjechał dziś, wraca dopiero jutro po południu. Eh...już wiem, że to nie będzie dobry dzień. A w ogóle rano, mąż szykował się do wyjścia, więc wyjątkowo zaprosiłam psa na łóżko. Leżał koło mnie i nagle coś mąż zaszurał, pies się zerwał i zeskoczył z łóżka przeskakując przeze mnie. Przestraszyłam się bardzo, że mi skoczy na brzuch... I wyobraźcie sobie, że z tego przestraszenia Mała się od razu obudziła i tak fikała biedna, chyba się tam cała turlała. To tak dla zobrazowania, jak nasze emocje wpływają na Maluszka. Puściłam jej do brzucha liska-pozytywkę i się uspokoiła i zasnęła
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-05-14 o 11:27 |
|
|
|
#485 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do konca 2 kg ??? Raczej to niemozliwe, szalony ten twoj lekarz ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() Jejju ale z ta cukrzyca jest masakra, ja to sie modle zeby jakims cudem mnie ominela ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() i zeby lozysko sie podnioslo Przez to pisanie o swedzeniu tez zaczelo mnie wszystko swedziec i nie wiem czy to od samego czytania czy moze cos jest na rzeczy ![]() juz powiedzialam Tz zeby zadzwonil do ginekolog i jej powiedzial o tym zobaczymy co z tym zrobi ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() To udanych i owocnych zakupow ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
No i gratuluje III trymestru ![]() uaaa dyskoteka to musialo byc cos z dwoma malenstwami ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]()
|
||||||||
|
|
|
#486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#487 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Dostalam te ciuszki wiec nie bedzie mi szkoda jak ich nie zalozy ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Gratuluje 29 tyg ![]() |
||||
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba trochę zawalczyć o siebie! Współczuję tych problemów z nogami... dobrze, że w razie czego możesz w każdej chwili iść do gina.Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
hahahaha Tz wlasnie mi napisal ze w nocy go walnelam jak sie przekrecalam i mu krew z nosa poleciala bo obudzil sie zakrwawiony
![]() och ja zla
|
|
|
|
#490 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mała wczoraj wieczorem troszkę pofikała, więc się uspokoiłam
podeślesz linka? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
Maz przyniosl mi rzeczy po mojej malej od mamy plus kilka nowych i sie pochawale :P
|
|
|
|
#492 |
|
Rozeznanie
|
Z niesmialoscia dodaje zdjecie swojego brzuchola... przepraszam za brudne lustro, ale moje dziecko namietnie je lize, caluje, dotyka itp.
|
|
|
|
#493 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
. Ja sobie tłumaczyłam że jak świat światem kobiety dają radę to i ja dam.Cytat:
|
|||
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
TheFall znalazłam dość przydatny link o skrótach przy USG, może by go podpiąć w 1 poście? http://wrolimamy.pl/usg-w-ciazy-co-oznaczaja-skroty/
My dziś kończymy 28 tydzień
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
poprasowalam sobie ciuszki ktore mi wyschly i wstawilam kolejna partie prania narazie piore tylko te ktore dostalam te ktore kupilam to dopiero jak juz reszte dokupie to czego mi brakuje
Tz napisal ze polozna do niego dzownila i mowila ze super program mi przygotowala lepszy niz w szkole rodzenia maja super Pytala sie co tam u mnie Tz powiedzial ze mam podwyzszony cukier ona powiedziala ze to nic takiego bo tutaj to co druga to ma Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-05-14 o 13:30 |
|
|
|
#496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To i ja się pochwalę moją dzisiejszą piłeczką widok z boku i z góry
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
ale super pileczka
|
|
|
|
#498 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli macie dziewczyny coś ciekawego to wklejajcie linki, zrobi się fajna baza danych i nie trzeba będzie po postach szukać. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne brzuszki dziewczyny
Ja to przy Was jak hipopotam wyglądam
|
#500 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne brzuszki
Optymistka długo będziesz w szpitalu? jak się czujesz? dzisiaj mam wizytę, już się boję co mi powie w przyszłym tyg mam usg, a będzie to 30 tydzień.Czekam na przesyłkę z c&a i biorę się za pranie, tzn tż będzie prał ![]() Dziewczyny nie martwcie się, tak szybko się nie rodzi od pierwszych skurczy mija kilka godzin, na pewno zdążycie ![]() Mnie chyba na cc gin szykuje, wszystkiego się dzisiaj dowiem albo. w przyszłym tyg po usg
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby bylo dobbrze
|
|
|
|
|
#504 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) no i teraz nie wiem czy brać bo może lepiej by było z samym gazem i jakbym mogła chodzić w trakcie, najgorsze były te parte ( trwały 3 godziny- gdzie max to 2 ale nie mogłam się doczekać lekarza) spróbuję bez najwyżej poproszę w trakcie porodu (pewnie zmienię zdanie jak się skurcze zaczną )Cytat:
brawo dla tż
|
||||
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie do doswiadczonych mam
czy na prawde jest nam potrzebne tak duzo ciuszkow ? bo z tego co mowicie mam duzo ale mi sie wydaje ze mam za malo ![]() ile czasu trwa kiedy mala przejdzie z rozmiaru 56 na 62 ? |
|
|
|
#506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Witam nową Mamusię ale ostatnio rośniemy w ilość ![]() Byłam właśnie u Gin. Synuś ma się dobrze. Ma prawie 1.2kg, a jesteśmy w 28 tc . Bardzo szalał na USG, cały brzuszek mi latał . W sumie to cały czas jest bardzo ruchliwy, aż się boję . Jestem nadal +12kg. Waga troszkę przystopowała ![]() ![]() ![]() Cytat:
. mam niezgodność
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-05-14 o 14:49 |
|
|
|
|
#507 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję, kobieta nie ma serca ![]() Cytat:
Cytat:
wiercił się jakby miał owsiki na szczęście nie było śladu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#508 | |||
|
Zadomowienie
|
Czuje sie lepiej, leki dozylne pomogly, dzis je odstawili, dostalam Magnezin 500 3x/dzien po 2 tabletki czyli max dawke. Luteine 2x2 i jeszcze costam. Leze nadal. Mysla nad pessarem.
Na usg wszystko dobrze z dzieckiem, co do plci prawdzali ale nie ma pewnosci nadal, chyba chlopiec Szyjki dzis nie mierzyli bo nie chca mi jej codziennie miziac i pobudzac. KTG dobre, dziecko w trakcie sie obudzilo i szalalo. W 40minut zliczylam 57 ruchow a KTG wykazalo jeszcze wiecej Juz wszyscy wiedza na oddziale ze mam malego sportowca w brzuszku. hihiNie wiem ile poleze ale jesli zaloza pessar to pewnie nie dlugo, tylko musza powiedziec jaki, zamawia sie do domu i jak przyjdzie to zaloza. Koszt ok 200zl. Potem raczej zostane na miejscu u mamy i nie pojade z mezem przez jakis czas, nie chce ruszac w droge i wytrzasc sie w trasie. witaj nagiAkt Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
Olivia jak się urodziła to miała 51 cm więc nawet te 56 były na nią za duże. Tyle że u nas są rozmiary 0-3 miesiące, 3-6 miesiace, 6-9..Więc chyba to 3-6 to jest właśnie 62.
|
|
|
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwazniejsze ze malenstwo ma sie dobrze Looo jaaaaa 57 ruchow no niezle Ci szaleje, maly sportowiec jak nic bedzie ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
To juz duzy chlopak jestem ciekawa ile moja mala ma
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

przyjmiecie mnie do grona brzuchatek? termin mam na 17 sierpnia,tak jak jedna z was,z tego co widzialam na poczatku wątku.jestem chyba najmlodsza - 20 lat. jesli chodzi o plec dziecka to jeszcze nic pewnego.w czwartek kolejna wizyta,to moze bedzie cos wiecej widac
od główki jakoś do ujścia pochwy chyba...poproś o zmierzenie. Ja normalnie zapytałam to mi pokazała jak mierzy