W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 11:19   #481
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki przyjmiecie mnie do grona brzuchatek? termin mam na 17 sierpnia,tak jak jedna z was,z tego co widzialam na poczatku wątku.jestem chyba najmlodsza - 20 lat. jesli chodzi o plec dziecka to jeszcze nic pewnego.w czwartek kolejna wizyta,to moze bedzie cos wiecej widac
Zapraszamy, w kupie raźniej
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
z tego co wiem, niektóre dziewczyny mają badaną ręcznie. Moja ginka mierzy na usg, nawet mi ją pokazuje od główki jakoś do ujścia pochwy chyba...poproś o zmierzenie. Ja normalnie zapytałam to mi pokazała jak mierzy

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

dziś 14-sty a na 14-tego mam termin
Tak więc witam się w 7 miesiącu i w III trymestrze

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość

Ja tez mialam wczoraj wizyte, badania wyszly idealne juz 2 miesiac, szyjka niezla jak to powiedzaial lekarka
Umowilam sie na usg gen w 30 tyg dokladnie 26 maja
AAA no i powiedzaial mi zebym nie brala asparginianu magnezu tylko wrocila do tego magnokal, ale to 6 tabl zamiast 2

Ehhh maz mnie wurzuca z lozka bo zgubil portfel i szaleje zeby go znalezc..wrrrrrrrrrrrr

Nie szalejcie dzisiaj)) buzki

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Zuken oczywiscie chodzilo mi ze toxo robi sie 2 razy w ciagu ciazy nie dziennie heheh

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

papryczka160- juz sobie sprawdzilam Twoj TP Kurcze ale bedzie szal w lipcu juz bedziemy czekac na oznaki porodu

Mam pytanie do dziewczyn ktore beda rodzily kolejny raz- kiedy macie zamiar jechac do szpitala? Ja sie panicznie boje ze jak dojade to bede miala tym razem zbyt duze rozwarcie i nie zdaze na ZZO. A bez tego to ja dziekuje, nie rodze)) Nie wyobrazam sobie tego po prostu!
Ja tez porodu naturalnego nie wyobrazam sobie bez ZZO, jeszcze opcje w wodzie bym wziela pod uwage jezeli w szpitalu nie mieliby znieczulenia.
Ehh chociaz ja juz nastawiona na cesarke jestem.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Kurde, mam kryzys.
Chciałam założyć tunikę taką luuuuuźną sprzed ciąży, do tego leginsy. Wyglądałam jak słoń! Poza tym, leginsy ciążowe S-ki, które kupiłam na początku ciąży (nosząc rozmiar xs, s z naciskiem na xs) są ZA MAŁE!! panel za krótki, jak podciągam to nogawki za krótkie, w dodatku w biodrach jakieś takie opięte...
Pewnie Cie nie pociesze, ale ciesz się, że to nie w rozm L masz problem sie zmiescic Moze na małą S - ke trafiłas.
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Z tego, co czytałam, to liście malin wywołują skurcze macicy. To chyba można po 36 tc.

Cześć.

Ale jestem zła.
Promotorka wysłała mi poprawki do pracy. I kurde, tych poprawek jest tyle, że mogłabym od nowa to pisać...a najbardziej zdenerwowało mnie to, że wprowadziła w piguły poprawek do części, którą już widziała i poprawiała. I zrobiła mi tam poprawki, które właściwie sprawiają, że muszę zmienić WSZYSTKO!!
Kobiety w ciazy nie mozna denerwowac, należy jej się
Stary 2014-05-14, 11:23   #482
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Takze trzymajciebza mnie kciuki jutro.
Aaaa no i ide na sspotkanie z polozna

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:23   #483
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Z tego, co czytałam, to liście malin wywołują skurcze macicy. To chyba można po 36 tc.

Cześć.

Ale jestem zła.
Promotorka wysłała mi poprawki do pracy. I kurde, tych poprawek jest tyle, że mogłabym od nowa to pisać...a najbardziej zdenerwowało mnie to, że wprowadziła w piguły poprawek do części, którą już widziała i poprawiała. I zrobiła mi tam poprawki, które właściwie sprawiają, że muszę zmienić WSZYSTKO!!
Znam to, oni niestety nie pamiętają co poprawiali i co radzili wcześniej. Też jak mi raz zaakceptował promotor rozdział to na koniec jeszcze nawynajdywał poprawek. Życie..

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Witaj wsrod nas

Dziekuje za slowa otychy

Trzecie usg robi sie ok 30 tc, sprawdza sie ulozenie dziecka, jego wielosc, serduszko i ilosc wod plodowych, wiec moze smialo zapytac kiedy bedziesz miala robione!

Wiem, ze doktor sobie a zycie sobie, ale czlowiek strara sie trzymac zalecen, a tu dostaje do wykonania Mission Impossible.... to jak nie zlapac dola...

Ja tez mialam z tym problem, tzn czy podczas ciazy bede sie miescic w S skoro normalnie nosilam XS czy tez M. Najbardziej wkurzaja nietrafione zakupy...A nie masz mozliwosci zamienic?

pentuerka- nie martw sie, jedziemy na jednym wozku! Dzisiaj rano na czczo mialam 110, odprowadzilam coreczke do przedszkola, poszlam do przychodni sprawdzic z zyly poziom cukru, po drodzie zrobilam zakupy i w domu znowu zmierzylam glukometrem cukier (oczywiscie na czczo) i co ?? Wynik 111 !!!! Tadammmmm Tylko sie pokroic..

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

To ja Cie pociesze, przed urodzeniem coreczki pierwszy dzien miesiaczki byl dla mnie zawsze koszmarem, leki przeciwbolowe, lozko i spanie! Natomiast odkad urodzilam mala nawet nie wiem co to bol miesiaczkowy!!! Serio! Podobnie bylo u mojej mamy czy cioci, po pierwszym dziecku skonczyly sie comiesieczne cierpienia!
Już mi to mówili, oby się sprawdziło bo głupio tak rano dzwonić do szefa i się zwalniać na sprawy kobiece. A mój szef lubi być poinformowany i następnego dnia się wypytuje co się działo. No i co mam mu powiedzieć "Panie macica mi nawalała od rana.."
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:24   #484
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Kobiety w ciazy nie mozna denerwowac, należy jej się
Jestem naprawdę zdołowana...a przecież nie mogę jej napisać nic w stylu 'przecież już to pani sprawdzała i był ok'...bo to ja się muszę obronić. Eh, szlag by to trafił

Chyba pójdę dziś do gina, mimo, że miałam iść w poniedziałek. Ale znowu pół nocy nie spałam przez ból nóg.
A mój mąż wyjechał dziś, wraca dopiero jutro po południu.
Eh...już wiem, że to nie będzie dobry dzień.

A w ogóle rano, mąż szykował się do wyjścia, więc wyjątkowo zaprosiłam psa na łóżko. Leżał koło mnie i nagle coś mąż zaszurał, pies się zerwał i zeskoczył z łóżka przeskakując przeze mnie. Przestraszyłam się bardzo, że mi skoczy na brzuch... I wyobraźcie sobie, że z tego przestraszenia Mała się od razu obudziła i tak fikała biedna, chyba się tam cała turlała. To tak dla zobrazowania, jak nasze emocje wpływają na Maluszka.
Puściłam jej do brzucha liska-pozytywkę i się uspokoiła i zasnęła

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-05-14 o 11:27
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:34   #485
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem juz po wizycie i niby szyjka ok, dzidzius ruchliwy, mam zrobic obciazenie glukoza 75. Zapytalam sie lekarza czy moge zaczac pic morwe biala, bo w necie czytalam, ze raczej nie jest wskazana dla kobiet w ciazy i uslyszalam, ze jak najbardziej moge, bo morwa stabilizuje cukier, ale najpierw mam zrobic badanie z obciazeniem glukoza. Mam nadzieje, ze ginekolog wie czy morwa nie bedzie szkodliwa dla dzidziusia... ??? Musze jeszcze na necie poszukac innych naturalnych metod obnizania cukru. Wkurza mnie, ta cukrzyca... jestem 9 kg na plusie.. uslyszlam, ze moge jeszcze przybrac z 2 i powinnam zastopowac... ciekawe jak mam to zrobic?????
Dobrze ze z dzidziusiem wszystko dobrze i ze ruchliwy jest no i ze szyjka ok

do konca 2 kg ???
Raczej to niemozliwe, szalony ten twoj lekarz

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Witam się na chwilę, jestem przeziębiona. Cały dzień w łóżku, bół głowy i gardła, mdłości. Nie wyspałam się w nocy.

Cukrzyca mnie dobija, jestem głodna, ale po wszystkim mam podwyższony cukier, wiec mało jem.

W piątek zadzwonię do poradni.

A cukrzyca mnie wykańcza, prawie nic nie jem, a cukry ciąle przekroczone, trzymam się diety. Już nie wiem co robić.
Szybkiego powrotu do zdrowia kochana, trzymaj sie

Jejju ale z ta cukrzyca jest masakra, ja to sie modle zeby jakims cudem mnie ominela

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy w każdej ciąży trzeba robić badania na toxoplazmoze? Mi gin nie zlecił ani wcześniejsza ginka też nie

Teraz mam zrobić glukozę, hbs i tradycyjnie morfologię ale o toxo cisza
Tez u mnie o Taxo cisza wlasnie napisalam do Tz zeby zadzwonil do ginka i sie upewnil czy mialam robione a jak nie to czy bede jeszcze miala bo to chyba wazne badanie z tego co niektore dziewczyny pisza wiec dziwne ze o tym nie wspomniala

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Ja juz po wizycie. W sumie dowiedziałam się to co przypuszczałam. Łożysko nadal nisko,przez co ruchy dziecka mogą być słabsze, macica na dobrej wysokości,ciśnienie ok. Słuchała serduszka,ale też było takie w tle,ale powiedziała ze brzmi zdrowo tyle,ze gdzieś daleko za łożyskiem. Twierdzi że ma jeszcze czas się podnieść,zobaczymy.
Na moje swędzenie odrazu powiedziała że wygląda to na cholestaze, tyle,ze dla niej to za wcześnie. Pobrala krew,zleci badania i za dwa dni wyniki. Oby byl negatywny.
Kolejna wizyta za 3 tyg,później będę juz miala co 2tyg. Tyle ze dziś mialam spotkanie z inna położna,kokejna wizyta znowu z kimś innym hmmm nie podoba mi się taka zmiana.
Trzymam kciuki zeby badania wyszly negatywanie
i zeby lozysko sie podnioslo

Przez to pisanie o swedzeniu tez zaczelo mnie wszystko swedziec
i nie wiem czy to od samego czytania czy moze cos jest na rzeczy
juz powiedzialam Tz zeby zadzwonil do ginekolog i jej powiedzial o tym zobaczymy co z tym zrobi

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

Ostatnio chwaliłyście swoich TŻ, a dziś i ja muszę pochwalić mojego! Dla niego najlepszą odpowiedzią na wszystkie moje pytania i pomysły zakupowe było: mamy jeszcze czas! A dziś tak mnie zaskoczył, bo sam kupił dla naszej niuni pajacyk i dla mnie koszulę do karmienia i w końcu dał mi przyzwolenie na zakupy, także mogę szaleć
Super, brawa dla Tz

To udanych i owocnych zakupow

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Oficjalnie się witam w IIIcz
Mało się odzywam bo u mnie nic ciekawego, ale w takim pozytywnym znaczeniu.
Dołączam do klubu nieczułych matek. Jak jestem na chodzie to właściwie nie czuje wcale. Maluchy ruszają się najwięcej w nocy, jak parę razy zdarzyło mi się nie zasnąć o 21.30 to byłam zdzwiona jaka dyskoteka. Ale zwykle wtedy już śpię i nie czuje
Ciesze sie ze u Ciebie dobrze

No i gratuluje III trymestru

uaaa dyskoteka to musialo byc cos z dwoma malenstwami

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Chyba jeszcze nikt nie pochwalił TOP gaduł z poprzedniego wątku, więc pozwolę sobie wstawić imponujące wyniki
1. zaczarowana 420
2. kasia_ruda 412
3. patrycja19894 314
4. zuken 293
5. ButterBear 230
uuuuu juz drugi raz na 1 miejscu

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Zaczarowana zniszczyłyśmy konkurencję

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Zaszalalysmy

Nasze szczescie
Stary 2014-05-14, 11:39   #486
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem naprawdę zdołowana...a przecież nie mogę jej napisać nic w stylu 'przecież już to pani sprawdzała i był ok'...bo to ja się muszę obronić. Eh, szlag by to trafił

Chyba pójdę dziś do gina, mimo, że miałam iść w poniedziałek. Ale znowu pół nocy nie spałam przez ból nóg.

A w ogóle rano, mąż szykował się do wyjścia, więc wyjątkowo zaprosiłam psa na łóżko. Leżał koło mnie i nagle coś mąż zaszurał, pies się zerwał i zeskoczył z łóżka przeskakując przeze mnie. Przestraszyłam się bardzo, że mi skoczy na brzuch... I wyobraźcie sobie, że z tego przestraszenia Mała się od razu obudziła i tak fikała biedna, chyba się tam cała turlała. To tak dla zobrazowania, jak nasze emocje wpływają na Maluszka.
Pamietam jak ja oddawalam prace, juz mialam "wszytsko" poprawione, poszlam wydrukowac, zbindowałam całość a promotor, ze jeszcze cos musze poprawic Bardziej mnie stresowaly te poprawki i bieganie za nim niz cala obrona. Ale zdarzalo sie, ze cos mi wczesniej zaakceptowal, pozniej kazal poprawiac.. i wiesz co? Zdarzylo sie, ze tego nie poprawialm, a on tego nawet nie zauważał. No chyba, ze głupa udawał
Stary 2014-05-14, 11:45   #487
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamuśki przyjmiecie mnie do grona brzuchatek? termin mam na 17 sierpnia,tak jak jedna z was,z tego co widzialam na poczatku wątku.jestem chyba najmlodsza - 20 lat. jesli chodzi o plec dziecka to jeszcze nic pewnego.w czwartek kolejna wizyta,to moze bedzie cos wiecej widac
Witaj

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
[/COLOR]dziś 14-sty a na 14-tego mam termin
Brawa za III trymestr

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:

Glupio mi pytac ale co to podklad pod ochraniacz?
Wlasnie ostatnio zauwazylam ze sa nieprzemakalne przescieradla, ne wiedzialam i uzywamy takich normalnych z podkladem na materacu, teraz kupie te nowo-odkryte

Wooow!! Niezle.. O ile Dzidzia nie bedzie ulkewac to chyba nie zalozy wszytskiego bo moze nie zdazyc!!!
Ale to co ja pisalam to nie mialo byc do ochraniacza tylko pod przewijak dlatego po tym jest przerwa

Dostalam te ciuszki wiec nie bedzie mi szkoda jak ich nie zalozy

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:

I witam się laseczki w 29 tygodniu "Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta"

Gratuluje 29 tyg

Nasze szczescie
Stary 2014-05-14, 11:45   #488
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

A ja tam bym napisała do niej. Ja na poradnictwie robiłam magisterkę z tematu, na który byłam bardzo nakręcona i walczyłam z promotorem mocno. Kiedyś na seminarium, na którym nie byłam, powiedział moim koleżankom, że "pani Kasia to jest tak związana emocjonalnie z każdym zdaniem, że ja się boję jej cokolwiek wykreślać", a inne dziewczyny jeździły do niego z Warszawy do Kalisza omawiać poprawki, wykreślał im całe rozdziały. Miałam najdłuższą mgr w historii wydziału, bo nie dałam nic wywalić Trzeba trochę zawalczyć o siebie! Współczuję tych problemów z nogami... dobrze, że w razie czego możesz w każdej chwili iść do gina.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:54   #489
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

hahahaha Tz wlasnie mi napisal ze w nocy go walnelam jak sie przekrecalam i mu krew z nosa poleciala bo obudzil sie zakrwawiony

och ja zla

Nasze szczescie
Stary 2014-05-14, 12:11   #490
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jak tam z ruchami?
Mała wczoraj wieczorem troszkę pofikała, więc się uspokoiłam

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszedł materac z ikei, jest super!
podeślesz linka?

Cytat:
mi już wcześniej lekarz je zalecał na anemię, bo podobno pomagają w przyswajaniu żelaza, więc zgłupiałam

Cytat:
Pewnie Cie nie pociesze, ale ciesz się, że to nie w rozm L masz problem sie zmiescic Moze na małą S - ke trafiłas.
ja wczoraj kupowałam sobie w netto leginsy ciążowe i niestety musiałam wziąć rozmiar L/XL, bo w mniejsze bym się już nie zmieściła a przed ciążą nosiłam S/M w zależności od rozmiaru.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:14   #491
justa_1978
Rozeznanie

Maz przyniosl mi rzeczy po mojej malej od mamy plus kilka nowych i sie pochawale :P Jedno mnie tylko martwi, ze plamy po oliwce co jakis czas wychodza (teraz rowniez) i jak bede prac ubranka, to znowu w 90 st i z dodatkiem sodki.. Dziewczyny pamietajcie oliwka Bambino jest Beeeeee!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tn_IMG_0021.jpg (25,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tn_IMG_0022.jpg (21,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tn_IMG_0023.jpg (23,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tn_IMG_0024.jpg (22,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tn_IMG_0025.jpg (25,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tn_IMG_0026.jpg (25,0 KB, 25 załadowań)
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:30   #492
justa_1978
Rozeznanie

Z niesmialoscia dodaje zdjecie swojego brzuchola... przepraszam za brudne lustro, ale moje dziecko namietnie je lize, caluje, dotyka itp.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tn_IMG_0033.jpg (19,4 KB, 69 załadowań)
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:04   #493
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja też się obawiam, że mogę nie zdążyć bo jestem uzależniona szybkości przyjazdu mamy albo siostry do synka
Poza tym czuję się trochę jak pierworódka, gdyż pierwszy poród rozpoczął się podczas mojego pobytu w szpitalu.
A za pierwszym razem długo rodziłaś? Jak daleko siostra/mama mają do Ciebie?
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki, czasami zwalniałam się z pracy, brałam ketanol 100 mg i tak sobie myślę, że jak je przeżyłam to poród też powinnam bo wydaje mi się, że dobrze znoszę ból. Przywykłam po prostu
Grunt to dobra autosugestia. Ja sobie tłumaczyłam że jak świat światem kobiety dają radę to i ja dam.
Cytat:
To ja Cie pociesze, przed urodzeniem coreczki pierwszy dzien miesiaczki byl dla mnie zawsze koszmarem, leki przeciwbolowe, lozko i spanie! Natomiast odkad urodzilam mala nawet nie wiem co to bol miesiaczkowy!!! Serio! Podobnie bylo u mojej mamy czy cioci, po pierwszym dziecku skonczyly sie comiesieczne cierpienia!
Taaa...mnie też tak pocieszali. I co? I Boli jak bolało, nawet jak się przeciwbólowych najem to i tak dzień do niczego. Oczywiście wszystkim cierpiącym życzę żeby przeszło ale niestety nie zawsze tak jest.
Stary 2014-05-14, 13:21   #494
chilanes
Zakorzenienie

TheFall znalazłam dość przydatny link o skrótach przy USG, może by go podpiąć w 1 poście? http://wrolimamy.pl/usg-w-ciazy-co-oznaczaja-skroty/

My dziś kończymy 28 tydzień
Stary 2014-05-14, 13:27   #495
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

poprasowalam sobie ciuszki ktore mi wyschly i wstawilam kolejna partie prania narazie piore tylko te ktore dostalam te ktore kupilam to dopiero jak juz reszte dokupie to czego mi brakuje

Tz napisal ze polozna do niego dzownila i mowila ze super program mi przygotowala lepszy niz w szkole rodzenia maja super

Pytala sie co tam u mnie Tz powiedzial ze mam podwyzszony cukier ona powiedziala ze to nic takiego bo tutaj to co druga to ma

Nasze szczescie

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-05-14 o 13:30
Stary 2014-05-14, 13:37   #496
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Z niesmialoscia dodaje zdjecie swojego brzuchola... przepraszam za brudne lustro, ale moje dziecko namietnie je lize, caluje, dotyka itp.
fajny brzuchol! Okrąglutki

To i ja się pochwalę moją dzisiejszą piłeczką widok z boku i z góry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0002.jpg (64,9 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0006.jpg (70,4 KB, 41 załadowań)

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:39   #497
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

ale super pileczka

Nasze szczescie
Stary 2014-05-14, 13:41   #498
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Pamietam jak ja oddawalam prace, juz mialam "wszytsko" poprawione, poszlam wydrukowac, zbindowałam całość a promotor, ze jeszcze cos musze poprawic Bardziej mnie stresowaly te poprawki i bieganie za nim niz cala obrona. Ale zdarzalo sie, ze cos mi wczesniej zaakceptowal, pozniej kazal poprawiac.. i wiesz co? Zdarzylo sie, ze tego nie poprawialm, a on tego nawet nie zauważał. No chyba, ze głupa udawał
Oooo co mi przypomina, że mi raz promotor kazał coś poprawić na jego widzi mi się, a następnym razem znowu kazał mi to poprawić jeszcze inaczej. Czyli w sumie sam po sobie poprawiał. Norma.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
hahahaha Tz wlasnie mi napisal ze w nocy go walnelam jak sie przekrecalam i mu krew z nosa poleciala bo obudzil sie zakrwawiony

och ja zla
Przemoc w rodzinie

Cytat:
Wysoko masz brzuszek

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
TheFall znalazłam dość przydatny link o skrótach przy USG, może by go podpiąć w 1 poście? http://wrolimamy.pl/usg-w-ciazy-co-oznaczaja-skroty/

My dziś kończymy 28 tydzień
Jasne, podpinam na pierwszej stronie. Sama zaraz sprawdzę to sobie z moim usg.

Jeśli macie dziewczyny coś ciekawego to wklejajcie linki, zrobi się fajna baza danych i nie trzeba będzie po postach szukać.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:

Ja mam właśnie taki jak Twój, troszkę bardziej na dole.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:42   #499
chilanes
Zakorzenienie

Piękne brzuszki dziewczyny Ja to przy Was jak hipopotam wyglądam
Stary 2014-05-14, 13:50   #500
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Powinnaś z dumą pokazywać brzuszek, piękny
Cytat:

Faktycznie jak piłeczka
Stary 2014-05-14, 14:20   #501
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Maz przyniosl mi rzeczy po mojej malej od mamy plus kilka nowych i sie pochawale :P Jedno mnie tylko martwi, ze plamy po oliwce co jakis czas wychodza (teraz rowniez) i jak bede prac ubranka, to znowu w 90 st i z dodatkiem sodki.. Dziewczyny pamietajcie oliwka Bambino jest Beeeeee!!!!
Super te ciuszki I brzuchol piękny

Cytat:

Śliczna piłeczka I bardzo podoba mi się sypialnia
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:24   #502
sara 85
Zakorzenienie

śliczne brzuszki

Optymistka długo będziesz w szpitalu? jak się czujesz?

dzisiaj mam wizytę, już się boję co mi powie w przyszłym tyg mam usg, a będzie to 30 tydzień.

Czekam na przesyłkę z c&a i biorę się za pranie, tzn tż będzie prał

Dziewczyny nie martwcie się, tak szybko się nie rodzi od pierwszych skurczy mija kilka godzin, na pewno zdążycie
Mnie chyba na cc gin szykuje, wszystkiego się dzisiaj dowiem albo. w przyszłym tyg po usg

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:27   #503
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dzisiaj mam wizytę, już się boję co mi powie w przyszłym tyg mam usg, a będzie to 30 tydzień.
zeby bylo dobbrze

Nasze szczescie
Stary 2014-05-14, 14:38   #504
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Super, dzieki za linki
Tyle, ze wyczytałam, ze trzeba spełniac conajmniej jeden warunek, zeby to dostac. Ja bym sie kwalifikowala tylko na "Child Tax Credit (w kwocie wyższej niż dodatek rodzinny)" Tyle, ze o co chodzi z tą kwotą wyższa niz dodatek rodzinny??

Czyli, zeby dostac becikowe musze najpierw starac sie o Child Tax Credit?
wysłałam pw
Cytat:
Cześć mamuśki przyjmiecie mnie do grona brzuchatek?
witaj
Cytat:
[/COLOR]dziś 14-sty a na 14-tego mam termin
gratuluję
Cytat:
Dziendobry!!!!

Mam pytanie do dziewczyn ktore beda rodzily kolejny raz- kiedy macie zamiar jechac do szpitala? Ja sie panicznie boje ze jak dojade to bede miala tym razem zbyt duze rozwarcie i nie zdaze na ZZO. A bez tego to ja dziekuje, nie rodze)) Nie wyobrazam sobie tego po prostu!
Ja sama nie wiem jak to będzie w poprzedniej ciąży miałam ZZO ale działał u mnie tylko na jedną stronę !! Położna powiedziała że u nie których tak już jest (czemu akurat u mnie ) no i teraz nie wiem czy brać bo może lepiej by było z samym gazem i jakbym mogła chodzić w trakcie, najgorsze były te parte ( trwały 3 godziny- gdzie max to 2 ale nie mogłam się doczekać lekarza) spróbuję bez najwyżej poproszę w trakcie porodu (pewnie zmienię zdanie jak się skurcze zaczną )
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Trzecia pralka się mieli, drugą dzisiaj prasowałam o 7:20 rano! Bo nie śpię od 6 i szukałam sobie zajęcia. Tż się obudził o 8 i odgonił mnie od żelazka, prawie połowę wyprasował sam. Kochany mój
wariatka
brawo dla tż

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:43   #505
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

mam pytanie do doswiadczonych mam
czy na prawde jest nam potrzebne tak duzo ciuszkow ?
bo z tego co mowicie mam duzo ale mi sie wydaje ze mam za malo

ile czasu trwa kiedy mala przejdzie z rozmiaru 56 na 62 ?

Nasze szczescie
Stary 2014-05-14, 14:48   #506
asix86
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny
Witam nową Mamusię
ale ostatnio rośniemy w ilość

Byłam właśnie u Gin. Synuś ma się dobrze. Ma prawie 1.2kg, a jesteśmy w 28 tc . Bardzo szalał na USG, cały brzuszek mi latał . W sumie to cały czas jest bardzo ruchliwy, aż się boję . Jestem nadal +12kg. Waga troszkę przystopowała

Cytat:
może masz niezgodność a nie konflikt jak Ci coombs nie wychodzi dodatni to nie masz konfliktu tylko niezgodność. problem zaczyna sie dopiero jak Ci wyjdą antygeny na teście coombsa
dzięki . mam niezgodność

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2014-05-14 o 14:49
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:50   #507
88natka
Zadomowienie

Cytat:

Cześć.

Ale jestem zła.
tak napar z liści malin piję się dopiero po 36 tygodniu.
Współczuję, kobieta nie ma serca
Cytat:

u mnie tak samo, podczas okresu nie mogłam się ruszać, nic mi nie pomagało.. a po urodzeniu jak ręką odjął
Cytat:

och ja zla
haha mój mi ostatnio pod oko w nocy przywalił wiercił się jakby miał owsiki na szczęście nie było śladu
Cytat:
piękne
Cytat:
śliczny brzuszek
Cytat:

piękna piłeczka
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
śliczne brzuszki

Optymistka długo będziesz w szpitalu? jak się czujesz?

Czekam na przesyłkę z c&a i biorę się za pranie, tzn tż będzie prał

Dziewczyny nie martwcie się, tak szybko się nie rodzi od pierwszych skurczy mija kilka godzin, na pewno zdążycie
Mnie chyba na cc gin szykuje, wszystkiego się dzisiaj dowiem albo. w przyszłym tyg po usg
kciuki za wizytę

niespodzianka
Stary 2014-05-14, 14:51   #508
Optymistka26
Zadomowienie

Czuje sie lepiej, leki dozylne pomogly, dzis je odstawili, dostalam Magnezin 500 3x/dzien po 2 tabletki czyli max dawke. Luteine 2x2 i jeszcze costam. Leze nadal. Mysla nad pessarem.
Na usg wszystko dobrze z dzieckiem, co do plci prawdzali ale nie ma pewnosci nadal, chyba chlopiec Szyjki dzis nie mierzyli bo nie chca mi jej codziennie miziac i pobudzac. KTG dobre, dziecko w trakcie sie obudzilo i szalalo. W 40minut zliczylam 57 ruchow a KTG wykazalo jeszcze wiecej Juz wszyscy wiedza na oddziale ze mam malego sportowca w brzuszku. hihi

Nie wiem ile poleze ale jesli zaloza pessar to pewnie nie dlugo, tylko musza powiedziec jaki, zamawia sie do domu i jak przyjdzie to zaloza. Koszt ok 200zl. Potem raczej zostane na miejscu u mamy i nie pojade z mezem przez jakis czas, nie chce ruszac w droge i wytrzasc sie w trasie.

witaj nagiAkt

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
a ja wam zadam pytanie dziewczyny, na czym polega mierzenie szyjki macicy, ja nie miałam mierzonej i tak sie zastanawiam, czy będe miała. Mnie mój gin raz tylko badał ginekologicznie, na początku ciąży, w tedy pobrał mi też cytologię....Ja na bank tego chyba nie miałam....
ginekologicznie mmniej wiecej lekarz sprawdza szyjke - jak jest b dluga to wie, sprawdza czy jest twarda i zamknieta, czy miekka albo ma rozwarcie. Usg dopochwowym szyjke sie sprawdza na obrazie i mierzy dlugosc podobnie jak dziecku udo

Cytat:
na pewno mówiła o pokrzywie, melisie, naparze z liści malin i rumianku było ich trochę więcej, ale nie mogę sobie teraz przypomnieć.
na naszym etapie ciazy liscie malin nie wskazane, maliny - owoce owszem

Cytat:
Ja też mam kryzys ubraniowy bo w niedzielę jedziemy na drugą już komunię i nie mam co ubrać...
W dodatku będzie tż-ta "ex" a ja będę przy niej wyglądać jak małe słoniątko
Zuken ale sexy sloniatko

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:52   #509
88natka
Zadomowienie

Cytat:
mam pytanie do doswiadczonych mam
czy na prawde jest nam potrzebne tak duzo ciuszkow ?
bo z tego co mowicie mam duzo ale mi sie wydaje ze mam za malo

ile czasu trwa kiedy mala przejdzie z rozmiaru 56 na 62 ?
Olivia jak się urodziła to miała 51 cm więc nawet te 56 były na nią za duże. Tyle że u nas są rozmiary 0-3 miesiące, 3-6 miesiace, 6-9..Więc chyba to 3-6 to jest właśnie 62.

niespodzianka
Stary 2014-05-14, 14:58   #510
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Czuje sie lepiej, leki dozylne pomogly, dzis je odstawili, dostalam Magnezin 500 3x/dzien po 2 tabletki czyli max dawke. Luteine 2x2 i jeszcze costam. Leze nadal. Mysla nad pessarem.
Na usg wszystko dobrze z dzieckiem, co do plci prawdzali ale nie ma pewnosci nadal, chyba chlopiec Szyjki dzis nie mierzyli bo nie chca mi jej codziennie miziac i pobudzac. KTG dobre, dziecko w trakcie sie obudzilo i szalalo. W 40minut zliczylam 57 ruchow a KTG wykazalo jeszcze wiecej Juz wszyscy wiedza na oddziale ze mam malego sportowca w brzuszku. hihi
Super ze czujesz sie lepiej
Najwazniejsze ze malenstwo ma sie dobrze

Looo jaaaaa 57 ruchow no niezle Ci szaleje, maly sportowiec jak nic bedzie

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość

Byłam właśnie u Gin. Synuś ma się dobrze. Ma prawie 1.2kg, a jesteśmy w 28 tc . Bardzo szalał na USG, cały brzuszek mi latał . W sumie to cały czas jest bardzo ruchliwy, aż się boję . Jestem nadal +12kg. Waga troszkę przystopowała
Super ze maly ma sie dobrze
To juz duzy chlopak jestem ciekawa ile moja mala ma

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości