|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Ja pierdziu pospał jakieś 35 min i z płaczem się obudził, a cichutko byłam.. coś go męczy
Drugi dzień taki dziwny
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
DZOAN a nie widać jakiś zębów w natarciu?
tylko osoby bezdzietne mogą wpaść na pomysł niezapowiedzianych wizyt ![]() MISZKA gratuluję przespanej nocki jak robisz bakłażana?JA kupiłam i leży w lodówce bo nie wiem co z nim zrobić
|
|
|
|
#603 |
|
Konto usunięte
|
no i u nas drugi zabek wychodzi
|
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
Hej,Ciotki kochane,wbić mi się trudno,bo głowa pęka(nie od szafy kuchennej,tylko od przeziębienia
szc zerze mówiąc mam już dosyć kolejnej infekcji)Dzoan-w sumie rozumiem Twoją niechęć do pójścia do lekarza,ale naprawdę uważaj,bo potem może być jeszcze gorzej.Mnie od przedwczoraj wysyłają do rodzinnego,ale ja się boję.Moim lekarzem jest kierownik przychodni,emerytowany ordynator oddziału psychiatrii(słowo daję!)Przemiły człowiek,ale jak idę do niego z bólem gardła albo z zapaleniem pęcherza,to najpierw wynajduje u mnie stany napięciowe lub lękowe ![]() Jak pójdę z opryszczką i podwyższoną temperaturą,to mnie w kaftan zawinie ![]() Rocky-przytulam,dasz radę My ciągle na 3,czwórki z biedry zakładam na noc. Cdn.,dzieć mi płacze. |
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Lemurku-zdrowka
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Wyprawiłam moich mężczyzn na spacerek. Mały w końcu dorobił sie bucików i nareszcie wygląda jak facio a nie jak niemowlaczek ![]() ja idę robić pesto. Nie doczekałam się przepisu od Elaine;p więc spróbuję przypadkowy z internetu. Jak nas podtruję to będzie na wspomnianą kobitkę ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- A odnośnie krzesełek do karmienia to też zastanawialiśmy się nad chicco poly ale zwyciężył mamas&papas, który w sumie funkcje ma bardzo podobne. Też jesteśmy bardzo zadowoleni. Jak go obniżam maxymalnie to fajnie służy Maksiowi jako podpórka przy wstawaniu/ staniu. |
|
|
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
MERA u mnie na szczęście siostra jest pielęgniarką i jak krew czy mocz to zawsze mi robi
jakoś umie nakładać te woreczki![]() ROCKY jakbym mieszkała blisko Ciebie to uwierz miałabyś mnie dość wszystko bym robiła żebyś się nie nudzila.MISZKA za super noc! Choć nie ukrywam, że zazdroszczę ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mi się przypomniało...
wiecie jaki wczoraj widzieliśmy "wehikuł". Wózek bugaboo, nie wiem jaki model ale był kosmiczny (Samantha, może taki jaki Twój - wyglądał na "obcy" i burżujski ) Ogólnie wielki jak dla bliźniaków ale jedno siedzisko a obok taki schowek (sztywny) na torbę (chyba). Oczywiście pod spodem również torba. Przypominał trochę te stare motory z jednym siedzeniem i obok ze "schowkiem" na pasażera. Trochę niepraktyczna ta szerokość bo my już ze swoim Quinny mamy czasem problem, żeby przejść a co dopiero z taką "kolumbryną". Pewnie autobusem to oni nie jeżdżą. No kosmos! Nie widziałam nigdy takich, nawet nie wiedziałam, ze takie istnieja. Czego to już nie wymyślą. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
rozochociłam się, chociaż to dopiero pierwsza taka, i mam nadzieję, ze idzie ku lepszemu! (chociaż juz i tak nie mogę narzekać w porównaniu z tym co było przy kp) |
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
MISZKa też mu dodam do zupki. Dzięki.
Ciekawe ile ten wózek kosztuje ![]() LEMURKU zdróweczka życzymy. |
|
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
Ciągle w biegu jestem dzisiaj,Tż wyjechał wczoraj służbowo daleko w Polskę,jutro tato idzie do szpitala na operację,rąk mi brakuje,żeby wszystko ogarnąć.
Surka-właśnie usypiałam Jasia przy uroczym śmiechu Twojej Córci,zdrowia dla Was dużo!Lila jest śliczna )I dzięki za link dotyczący maści,bo ja też jestem zainteresowana.Perse-skórki pękają Ci przy paznokciach?Tak do krwi? Miszka- za nockę!
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam juz siły płakać.
wygladam jak potwor.Po 16 jade z Laurą do Lidla to kupie sobie- w aptece melise-moze pomozeWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie jest PIANKA??
Haaalo, haaalo, gdzie jesteś?! MAMASZKRABKA myślę, ze nie mało. Ogólnie te wózki są drogie bo "celebryckie" a pewnie czym większy bajer tym wyższa cena, wiadomo. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- ROCKY nie płacz, kochana bo dzieciaczkom też będzie smutno. LEMURKU Idź do lekarza, może da skierowanie na jakieś badania. Trzeba Cię wzmocnić! Jak Cie wsadzi w kaftan to napiszemy petycję o uwolnienie ![]() A jak sytuacja z Tż-em? Już ok? Jak tam, uszy Ci zwiędły jak się nasłuchałaś o imprezce na której była Twoja córcia? (czy nie było źle?) |
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Laura widzi ze cos jest nie tak
patrzy na mnie taka powaznaWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja jakoś nie mam nastroju do pisania. Wypadł nam nieoczekiwany wydatek i aż cholera bierze, bo nie wiadomo jak teraz będzie z zaplanowanym wyjazdem. Poza tym wczoraj Małgoś na kontroli wypadła dobrze. Jeszcze lekko migdałki powiększone, ale o wiele lepiej jest. Dziś jeszcze pani dr kazała na CRP zrobić pobranie. Moje dziecko super grzeczne nie potrzebowało asysty, więc stałam sobie z boku z Alicją na rękach, a ta zagadana z panią dała sobie pobrać krew z paluszka. Moje dzielne dziecko. Kupiłam wczoraj pomidory malinowe i koktajlowe, oraz truskawkę tą pnącą. Widziałam też truskawkę, która też zima w domu owocuje i tak się waham czy kupić. Bo niby fajnie, ale jak te owoce będą smakowały bez światła słonecznego? Idę uśpić tą małą marudę bo mi pod stołem siedzi i płacze. Rockyy siły ci życzę.
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Mela-twoja Małgosia jest naprawdę dzielna.Szacun.
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyy zobacz jaki paradoks. Ja bym chciała, żeby mój wyjechał na dłużej. Szykuje mu się szkolenie ze straży w temacie pierwszej pomocy. W przyszły weekend od pt do nd. Wiem, że głównie będzie tam picie i zwisa mi to, ale chciałabym jechać. On ma opory bo nie za bardzo ma z kim zostawić hodowlę bo ja jeszcze krowami się zajmę (są 24h/dobę na łące więc tylko prąd w ogrodzeniu sprawdzić i wody nalać), ale do chlewni już nie wejdę i nie ogarnę 900 świń, no nie ma bata. I tak naprawdę powinien jechać, ale się waha, a ja o tym marzę!
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Tydzień temu płakała, ale pani w labku fajna z podejściem. Poza tym po wszystkim doszła do wniosku, że nie bolało, więc jest na świeżo i pamięta, że nie ma co się strachać. W każdym razie, uważam, że od samego początku, od najmłodszych lat z dziećmi trzeba rozmawiać bo to przynosi efekty.
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Bo zycie jest brutalne.Jakby bylo malo-musimy sie do konca września wyprowadzic.
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie gdzie? Dlaczego musicie sie wyprowadzic?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Bo na nasze miejsce przyjdzie rodzina od babki co nam wynajmuje.Musimy cos znaleźć
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda ze akurat teraz tak wam to na glowe spada.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
To mnie wczoraj dobilo
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na krotkim spacerku we trójkę.. gdyby nie wiało mogłoby być przyjemnie.
Mamaszkrabka jakiś czas temu pisałam, że wydaje mi się, że dziąsełka spuchnięte..jakby trójka na górze.. wczoraj wydawało mi się, że może dolna dwójka.. sama już nie wiem.. Ciężko podejrzeć, Olek nie bardzo chce ziapkę trzymać uchylona.. a im bardziej się zbliżam zaciska usta i koniec oględzin ![]() Lemurku Ty to naprawdę masz powody by do lekarza nie iść.. a najlepiej w razie czego spakować się w torbę, jakby Ci ten kaftan mieli założyć Zdrówka! Rocky przerąbane z tą przeprowadzką Będziecie szukać dopiero jak Tż wróci?Idę nakarmić Małego.. nie zrobiłam obiadku..dam ze słoiczka, tylko makaron i żółtko dogotowałam |
|
|
|
#623 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Wam Kochane za wszystkie polecane kremy i sposoby
![]() Tak właśnie tak Lemurku, tak jakby na czubku palca i do krwi I tak strasznie to boli.. Nie wiem, czy to jest jakieś genetyczne, bo mojej mamie też się tak dzieje ![]() Miszka no właśnie, chętnie bym sobie robiła jakieś oliwki, maski, ale gdzie, jak ciągle się zajmuję Małym. W rękawiczkach jak coś robię, to sobie posmaruję kremem, ale to daje krótkotrwały efekt. A tak to używam kremów, ale byleby sie szybko wchłonął.. A co do butli, mam to samo Po nocy bez pobudki szukam butli ![]() My dzisiaj nie wyszliśmy na spacer, Artur mnie tak zszarpał znowu przy zasypianiu :/ (tzn. powodem, dla którego nie poszliśmy, była pogoda, nie szarpanie:P). Strasznie mi się go usypia ostatnio, ja mu śpiewam, kołyszę, a ten się drze, szarpie mnie za bluzkę, włosy, nos, usta... Jest śpiący, ale nie chce spać, a oczy mu się kleją. Teraz śpi. Rocky jeszcze raz przytulam Nie ma co ukrywać, ciężka sytuacja.. Oby w razie czego był ktoś do pomocy wokół Ciebie. Ale uwierz mi, szybko zleci Mi tak lecą dni przy dziecku w domu, że szok. Jak Artek kończy kolejne miesiące, to dopiero sobie wtedy uświadamiam, jaka jest data w kalendarzu.Co do pieluch - my od dawna pieluchy Pampki zielone 4 (waży 7800 obecnie, ale 4 już naprawdę długo używamy), a chusteczki z Lidla - nie ma dla nas lepszych. Ja dzisiaj chcę zrobić placki ziemniaczane z cukinią, tzn. zamiast cebuli cukinia. OK już płacze... lecę
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-05-14 o 17:12 |
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Ogarnelam Lidla i Biedre.Laura byla zafasynowana folią p/ deszczowa
Pieluchy z Lidla kosztuja 25.99 za 56 sztuk w rozmiarze 3. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rockyyy jeszcze raz Cie ściskam. A ja dziś ide na bieżnie z podciśnieniem. Trzeba zadbać o swoje cialo troche by zeszło troche kg. Musze pomiescic sie w moje sukienki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#626 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idź do lekarza, bo jeszcze przy takim trybie sieknie Cię bardziej. Ja też muszę iść, jak wrócę do Łodzi do zapisuję się od razu bo strasznie mnie stawy w biodrach rwą i kręgosłup, czasem podnieśc się nie mogę nie ma co, sypiemy się powoli ![]() Cytat:
za nockeCytat:
![]() mamaszkrabka toksykologia Margos ups w sumie to może i mi coś zaświtało ale widocznie nie do końca Mela i Twój mąż sam dba o te wszystkie zwierzęta? Mera Jakub waży 8750g, uzywamy 4 Dady. Dzięki za kciuki, kiecki nie ma, może w piątek. Akurat jadę na uczelnię to bym ją odebrała ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Fiazo daj znać jak to wygląda i czy fajnie. Bo ja tez mam możliwość skorzystania z tego zabiegu (?) póki na wsi jestem i ma kto się Młodym zająć |
|||
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze ze wczesniej Lidla ogarnelam bo teraz leje
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Pije melise.Oby pomogla bo znowu sie rozkleilam ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#628 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój tez się nudzi w sklepie, dawajcie mu coś do zabawy, typu paczkę makaronu czy inny produkt, mój się bawi, tylko potem nie chce do skasowanie oddać ![]() Elain jak Igi? wyzdrowiał już? Łukasz śpi i obiad o 18 będzie jadł pewnie kolacji już nie zje
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo-super!
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Laura mnie marwi bo malo dzis je ale jest pogodna i wesola Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

Drugi dzień taki dziwny 

jak robisz bakłażana?
szc zerze mówiąc mam już dosyć kolejnej infekcji)

nie ma co, sypiemy się powoli