PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 13:35   #601
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Ja pierdziu pospał jakieś 35 min i z płaczem się obudził, a cichutko byłam.. coś go męczy Drugi dzień taki dziwny

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:45   #602
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

DZOAN a nie widać jakiś zębów w natarciu?
tylko osoby bezdzietne mogą wpaść na pomysł niezapowiedzianych wizyt

MISZKA gratuluję przespanej nocki jak robisz bakłażana?
JA kupiłam i leży w lodówce bo nie wiem co z nim zrobić
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:10   #603
201801111004
Konto usunięte

no i u nas drugi zabek wychodzi
201801111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:14   #604
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Hej,Ciotki kochane,wbić mi się trudno,bo głowa pęka(nie od szafy kuchennej,tylko od przeziębieniaszc zerze mówiąc mam już dosyć kolejnej infekcji)
Dzoan-w sumie rozumiem Twoją niechęć do pójścia do lekarza,ale naprawdę uważaj,bo potem może być jeszcze gorzej.Mnie od przedwczoraj wysyłają do rodzinnego,ale ja się boję.Moim lekarzem jest kierownik przychodni,emerytowany ordynator oddziału psychiatrii(słowo daję!)Przemiły człowiek,ale jak idę do niego z bólem gardła albo z zapaleniem pęcherza,to najpierw wynajduje u mnie stany napięciowe lub lękowe
Jak pójdę z opryszczką i podwyższoną temperaturą,to mnie w kaftan zawinie
Rocky-przytulam,dasz radęMasz takie wsparcie w nas,że musi być dobrze.I,tak przy okazji,dzięki-jutro spróbuję pampków z Lidla,bo właśnie nam się kończą,a jeszcze nigdy tam nie kupowałam.
My ciągle na 3,czwórki z biedry zakładam na noc.
Cdn.,dzieć mi płacze.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:17   #605
Rockyyy
Zakorzenienie

Lemurku-zdrowka

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-14, 14:28   #606
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
DZOAN a nie widać jakiś zębów w natarciu?
tylko osoby bezdzietne mogą wpaść na pomysł niezapowiedzianych wizyt

MISZKA gratuluję przespanej nocki jak robisz bakłażana?
JA kupiłam i leży w lodówce bo nie wiem co z nim zrobić
Dodałam Maksiowi do "zupy" czyli do pozostałych warzywek obiadowych, ale pod koniec gotowania bo bakłazan jak cukinia- bardzo szybko będzie miękki.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Wyprawiłam moich mężczyzn na spacerek. Mały w końcu dorobił sie bucików i nareszcie wygląda jak facio a nie jak niemowlaczek

ja idę robić pesto. Nie doczekałam się przepisu od Elaine;p więc spróbuję przypadkowy z internetu. Jak nas podtruję to będzie na wspomnianą kobitkę

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

A odnośnie krzesełek do karmienia to też zastanawialiśmy się nad chicco poly ale zwyciężył mamas&papas, który w sumie funkcje ma bardzo podobne. Też jesteśmy bardzo zadowoleni. Jak go obniżam maxymalnie to fajnie służy Maksiowi jako podpórka przy wstawaniu/ staniu.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:34   #607
Agrafka86
Wtajemniczenie

MERA u mnie na szczęście siostra jest pielęgniarką i jak krew czy mocz to zawsze mi robi jakoś umie nakładać te woreczki

ROCKY jakbym mieszkała blisko Ciebie to uwierz miałabyś mnie dość wszystko bym robiła żebyś się nie nudzila.

MISZKA za super noc! Choć nie ukrywam, że zazdroszczę

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:36   #608
miszkaaa
Zakorzenienie

Jeszcze mi się przypomniało...

wiecie jaki wczoraj widzieliśmy "wehikuł". Wózek bugaboo, nie wiem jaki model ale był kosmiczny (Samantha, może taki jaki Twój - wyglądał na "obcy" i burżujski )
Ogólnie wielki jak dla bliźniaków ale jedno siedzisko a obok taki schowek (sztywny) na torbę (chyba). Oczywiście pod spodem również torba. Przypominał trochę te stare motory z jednym siedzeniem i obok ze "schowkiem" na pasażera. Trochę niepraktyczna ta szerokość bo my już ze swoim Quinny mamy czasem problem, żeby przejść a co dopiero z taką "kolumbryną". Pewnie autobusem to oni nie jeżdżą.
No kosmos! Nie widziałam nigdy takich, nawet nie wiedziałam, ze takie istnieja. Czego to już nie wymyślą.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
MERA u mnie na szczęście siostra jest pielęgniarką i jak krew czy mocz to zawsze mi robi jakoś umie nakładać te woreczki

ROCKY jakbym mieszkała blisko Ciebie to uwierz miałabyś mnie dość wszystko bym robiła żebyś się nie nudzila.

MISZKA za super noc! Choć nie ukrywam, że zazdroszczę

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
ja sobie samej też rozochociłam się, chociaż to dopiero pierwsza taka, i mam nadzieję, ze idzie ku lepszemu!
(chociaż juz i tak nie mogę narzekać w porównaniu z tym co było przy kp)

Żabinek
Stary 2014-05-14, 14:37   #609
mamaszkrabka
Zakorzenienie

MISZKa też mu dodam do zupki. Dzięki.
Ciekawe ile ten wózek kosztuje

LEMURKU zdróweczka życzymy.
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:40   #610
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Ciągle w biegu jestem dzisiaj,Tż wyjechał wczoraj służbowo daleko w Polskę,jutro tato idzie do szpitala na operację,rąk mi brakuje,żeby wszystko ogarnąć.
Surka-właśnie usypiałam Jasia przy uroczym śmiechu Twojej Córci,zdrowia dla Was dużo!Lila jest śliczna Ale wiem,że już zajęta,więc się nie wbijam z zięciem w kolejkę(chociaż widzę,że ta sama kategoria wagowa)I dzięki za link dotyczący maści,bo ja też jestem zainteresowana.
Perse-skórki pękają Ci przy paznokciach?Tak do krwi?
Miszka-za nockę!
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:40   #611
Rockyyy
Zakorzenienie

Nie mam juz siły płakać. wygladam jak potwor.Po 16 jade z Laurą do Lidla to kupie sobie- w aptece melise-moze pomoze

Stary 2014-05-14, 14:44   #612
miszkaaa
Zakorzenienie

A gdzie jest PIANKA??
Haaalo, haaalo, gdzie jesteś?!

MAMASZKRABKA myślę, ze nie mało. Ogólnie te wózki są drogie bo "celebryckie" a pewnie czym większy bajer tym wyższa cena, wiadomo.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

ROCKY nie płacz, kochana bo dzieciaczkom też będzie smutno.

LEMURKU Idź do lekarza, może da skierowanie na jakieś badania. Trzeba Cię wzmocnić! Jak Cie wsadzi w kaftan to napiszemy petycję o uwolnienie
A jak sytuacja z Tż-em? Już ok? Jak tam, uszy Ci zwiędły jak się nasłuchałaś o imprezce na której była Twoja córcia? (czy nie było źle?)

Żabinek
Stary 2014-05-14, 14:45   #613
Rockyyy
Zakorzenienie

Laura widzi ze cos jest nie tak patrzy na mnie taka powazna

Stary 2014-05-14, 14:57   #614
mela1234
Zakorzenienie

Witam
Ja jakoś nie mam nastroju do pisania. Wypadł nam nieoczekiwany wydatek i aż cholera bierze, bo nie wiadomo jak teraz będzie z zaplanowanym wyjazdem.

Poza tym wczoraj Małgoś na kontroli wypadła dobrze. Jeszcze lekko migdałki powiększone, ale o wiele lepiej jest. Dziś jeszcze pani dr kazała na CRP zrobić pobranie. Moje dziecko super grzeczne nie potrzebowało asysty, więc stałam sobie z boku z Alicją na rękach, a ta zagadana z panią dała sobie pobrać krew z paluszka. Moje dzielne dziecko.

Kupiłam wczoraj pomidory malinowe i koktajlowe, oraz truskawkę tą pnącą. Widziałam też truskawkę, która też zima w domu owocuje i tak się waham czy kupić. Bo niby fajnie, ale jak te owoce będą smakowały bez światła słonecznego?
Idę uśpić tą małą marudę bo mi pod stołem siedzi i płacze.

Rockyy siły ci życzę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:58   #615
Rockyyy
Zakorzenienie

Mela-twoja Małgosia jest naprawdę dzielna.Szacun.

Stary 2014-05-14, 15:02   #616
mela1234
Zakorzenienie

Rockyy zobacz jaki paradoks. Ja bym chciała, żeby mój wyjechał na dłużej. Szykuje mu się szkolenie ze straży w temacie pierwszej pomocy. W przyszły weekend od pt do nd. Wiem, że głównie będzie tam picie i zwisa mi to, ale chciałabym jechać. On ma opory bo nie za bardzo ma z kim zostawić hodowlę bo ja jeszcze krowami się zajmę (są 24h/dobę na łące więc tylko prąd w ogrodzeniu sprawdzić i wody nalać), ale do chlewni już nie wejdę i nie ogarnę 900 świń, no nie ma bata. I tak naprawdę powinien jechać, ale się waha, a ja o tym marzę!

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Mela-twoja Małgosia jest naprawdę dzielna.Szacun.

Tydzień temu płakała, ale pani w labku fajna z podejściem. Poza tym po wszystkim doszła do wniosku, że nie bolało, więc jest na świeżo i pamięta, że nie ma co się strachać. W każdym razie, uważam, że od samego początku, od najmłodszych lat z dziećmi trzeba rozmawiać bo to przynosi efekty.
Stary 2014-05-14, 15:06   #617
Rockyyy
Zakorzenienie

Bo zycie jest brutalne.Jakby bylo malo-musimy sie do konca września wyprowadzic.

Stary 2014-05-14, 15:22   #618
mela1234
Zakorzenienie

Ale macie gdzie? Dlaczego musicie sie wyprowadzic?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-14, 15:24   #619
Rockyyy
Zakorzenienie

Bo na nasze miejsce przyjdzie rodzina od babki co nam wynajmuje.Musimy cos znaleźć

Stary 2014-05-14, 15:27   #620
mela1234
Zakorzenienie

Szkoda ze akurat teraz tak wam to na glowe spada.

Stary 2014-05-14, 15:28   #621
Rockyyy
Zakorzenienie

To mnie wczoraj dobilo

Stary 2014-05-14, 15:51   #622
dzoan
Zakorzenienie

Byliśmy na krotkim spacerku we trójkę.. gdyby nie wiało mogłoby być przyjemnie.

Mamaszkrabka jakiś czas temu pisałam, że wydaje mi się, że dziąsełka spuchnięte..jakby trójka na górze.. wczoraj wydawało mi się, że może dolna dwójka.. sama już nie wiem.. Ciężko podejrzeć, Olek nie bardzo chce ziapkę trzymać uchylona.. a im bardziej się zbliżam zaciska usta i koniec oględzin

Lemurku Ty to naprawdę masz powody by do lekarza nie iść.. a najlepiej w razie czego spakować się w torbę, jakby Ci ten kaftan mieli założyć
Zdrówka!

Rocky przerąbane z tą przeprowadzką Będziecie szukać dopiero jak Tż wróci?

Idę nakarmić Małego.. nie zrobiłam obiadku..dam ze słoiczka, tylko makaron i żółtko dogotowałam

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:10   #623
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dziękuję Wam Kochane za wszystkie polecane kremy i sposoby
Tak właśnie tak Lemurku, tak jakby na czubku palca i do krwi I tak strasznie to boli.. Nie wiem, czy to jest jakieś genetyczne, bo mojej mamie też się tak dzieje
Miszka no właśnie, chętnie bym sobie robiła jakieś oliwki, maski, ale gdzie, jak ciągle się zajmuję Małym. W rękawiczkach jak coś robię, to sobie posmaruję kremem, ale to daje krótkotrwały efekt. A tak to używam kremów, ale byleby sie szybko wchłonął..
A co do butli, mam to samo Po nocy bez pobudki szukam butli

My dzisiaj nie wyszliśmy na spacer, Artur mnie tak zszarpał znowu przy zasypianiu :/ (tzn. powodem, dla którego nie poszliśmy, była pogoda, nie szarpanie:P). Strasznie mi się go usypia ostatnio, ja mu śpiewam, kołyszę, a ten się drze, szarpie mnie za bluzkę, włosy, nos, usta... Jest śpiący, ale nie chce spać, a oczy mu się kleją. Teraz śpi.

Rocky jeszcze raz przytulam Nie ma co ukrywać, ciężka sytuacja.. Oby w razie czego był ktoś do pomocy wokół Ciebie. Ale uwierz mi, szybko zleci Mi tak lecą dni przy dziecku w domu, że szok. Jak Artek kończy kolejne miesiące, to dopiero sobie wtedy uświadamiam, jaka jest data w kalendarzu.

Co do pieluch - my od dawna pieluchy Pampki zielone 4 (waży 7800 obecnie, ale 4 już naprawdę długo używamy), a chusteczki z Lidla - nie ma dla nas lepszych.

Ja dzisiaj chcę zrobić placki ziemniaczane z cukinią, tzn. zamiast cebuli cukinia.

OK już płacze... lecę

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2014-05-14 o 17:12
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:33   #624
Rockyyy
Zakorzenienie

Ogarnelam Lidla i Biedre.Laura byla zafasynowana folią p/ deszczowa

Pieluchy z Lidla kosztuja 25.99 za 56 sztuk w rozmiarze 3.

Stary 2014-05-14, 17:37   #625
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Ciągle w biegu jestem dzisiaj,Tż wyjechał wczoraj służbowo daleko w Polskę,jutro tato idzie do szpitala na operację,rąk mi brakuje,żeby wszystko ogarnąć.
Surka-właśnie usypiałam Jasia przy uroczym śmiechu Twojej Córci,zdrowia dla Was dużo!Lila jest śliczna Ale wiem,że już zajęta,więc się nie wbijam z zięciem w kolejkę(chociaż widzę,że ta sama kategoria wagowa)I dzięki za link dotyczący maści,bo ja też jestem zainteresowana.
Miszka-za nockę!
Kciuki za operacje

Rockyyy jeszcze raz Cie ściskam.

A ja dziś ide na bieżnie z podciśnieniem. Trzeba zadbać o swoje cialo troche by zeszło troche kg. Musze pomiescic sie w moje sukienki.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:43   #626
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Kurcze, żeby nie było, że jestem niedobrą sąsiadką ja po prostu nie lubię wpuszczać kogoś z rana kiedy jestem w piżamie, bez make-upu, z nieumytymi włosami i niewyszorowanymi zębami.. I nie lubię, gdy ktoś mnie w takich rannych porach nawiedza.. Ogólnie to nie lubię niezapowiedzianych wizyt .. Spontany mnie nie bawią w tej kwestii i ja również do nikogo bez zapowiedzi się nie ładuję, bo mam świadomość, że nie każdy to lubi
AMEN

Idź do lekarza, bo jeszcze przy takim trybie sieknie Cię bardziej.
Ja też muszę iść, jak wrócę do Łodzi do zapisuję się od razu bo strasznie mnie stawy w biodrach rwą i kręgosłup, czasem podnieśc się nie mogę nie ma co, sypiemy się powoli

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

I stało się... Mieliśmy noc bez pobudek. Huuurrraaaaaaaa!!!!!!!:ju pi:
Nie spodziewałam się i w takim szoku byłam, że rano jak otworzyłam oczy to zastanwiałam się co jest grane i gdzie jest butelka po mleku

ROCKY przytulam i dużo sił i cierpliwości życzę. My żyliśmy tak prawie 2 lata na odległość i wiem doskonale co to tęsknota. Kochana, peirwsze dni najgorsze, czuje się mega pustkę ale za jakiś czas będzie lepiej, zwłaszcza, że masz Laurkę i brzucholek

STOKROTKA staramy się chodzić w "dobrym" czasie ale może faktycznie czasem jedziemy w takiej porze, kiedy mały w domu ma spać bo liczymy, że właśnie w wózku nam zaśnie i będzie luz. Ale czasami jedziemy po drzemce, kiedy jest najedzony a jemu chyba się po prostu nudzi jak jest troche dłużej w jednym miejscu.

PERSE na skórki proponuję moczenie rąk w ciepłej oliwie. Nie wiem sama kiedy miałabyś to robić ale to super nawilża. I ja od niedawna (też miałam mega suche ręce po częstym myciu) postawiłam sobie w łazience obok mydła balsam z dozownikiem i teraz myję, wycieram i od razu wcieram kapkę balsamu. Pomaga!

My używamy chusteczek Hugiesa zielonych- czytałam w analizach Sroki, ze mają dobry skład.
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html
za nocke

Cytat:
DZOAN na szczęście nie było żadnych rewolucji po borówkach.
A co do sąsiadów to nie wiem czy jak tu mieszkałaś też tak mieliście, że wiekszosć ludzików wchodzi do domów bez pukania;/ ja tego nie rozumiem i to mnie wkurza! A kiedyś byłam sama z małym i wparowała do nas babeczka, znajoma mojego męża z pracy a w dodatku podchmielona
Normanie tak się zestresowałam a do tego próbowała brać Maksia na ręce. On wpadł w histerię a babka rozłożyła się na sofie i jest fajnie
Zaproponowałam żeby zadzwoniła po swojego męża- bo strach ją puszczać ale ostatecznie zebrała się i poszła sama.
Teraz to brzmi śmiesznie ale wtedy serce mi mało nie wyskoczyło

A dzisiaj do obiadku dodaję bakłażana

mamaszkrabka toksykologia

Margos ups w sumie to może i mi coś zaświtało ale widocznie nie do końca

Mela i Twój mąż sam dba o te wszystkie zwierzęta?

Mera Jakub waży 8750g, uzywamy 4 Dady.

Dzięki za kciuki, kiecki nie ma, może w piątek. Akurat jadę na uczelnię to bym ją odebrała

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Fiazo daj znać jak to wygląda i czy fajnie. Bo ja tez mam możliwość skorzystania z tego zabiegu (?) póki na wsi jestem i ma kto się Młodym zająć
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:44   #627
Rockyyy
Zakorzenienie

Dobrze ze wczesniej Lidla ogarnelam bo teraz leje

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Pije melise.Oby pomogla bo znowu sie rozkleilam

Stary 2014-05-14, 17:48   #628
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja pierdziu pospał jakieś 35 min i z płaczem się obudził, a cichutko byłam.. coś go męczy Drugi dzień taki dziwny
biedulek, może faktycznie ząbki

Cytat:
Napisane przez mydream_ Pokaż wiadomość
no i u nas drugi zabek wychodzi

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Miszka-za nockę!
trzymam kciuki za operację
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Nie mam juz siły płakać. wygladam jak potwor.Po 16 jade z Laurą do Lidla to kupie sobie- w aptece melise-moze pomoze

przytulam kochana, bądź silna dla swoich kruszynek, one Cię potrzebują uśmiechniętą

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Ja jakoś nie mam nastroju do pisania. Wypadł nam nieoczekiwany wydatek i aż cholera bierze, bo nie wiadomo jak teraz będzie z zaplanowanym wyjazdem.

Poza tym wczoraj Małgoś na kontroli wypadła dobrze. Jeszcze lekko migdałki powiększone, ale o wiele lepiej jest. Dziś jeszcze pani dr kazała na CRP zrobić pobranie. Moje dziecko super grzeczne nie potrzebowało asysty, więc stałam sobie z boku z Alicją na rękach, a ta zagadana z panią dała sobie pobrać krew z paluszka. Moje dzielne dziecko.

Kupiłam wczoraj pomidory malinowe i koktajlowe, oraz truskawkę tą pnącą. Widziałam też truskawkę, która też zima w domu owocuje i tak się waham czy kupić. Bo niby fajnie, ale jak te owoce będą smakowały bez światła słonecznego?
Idę uśpić tą małą marudę bo mi pod stołem siedzi i płacze.

Rockyy siły ci życzę.
brawo dla Małgosi
Cytat:
Dzień dobry

I stało się... Mieliśmy noc bez pobudek. Huuurrraaaaaaaa!!!!!!!:ju pi:
Nie spodziewałam się i w takim szoku byłam, że rano jak otworzyłam oczy to zastanwiałam się co jest grane i gdzie jest butelka po mleku

ROCKY przytulam i dużo sił i cierpliwości życzę. My żyliśmy tak prawie 2 lata na odległość i wiem doskonale co to tęsknota. Kochana, peirwsze dni najgorsze, czuje się mega pustkę ale za jakiś czas będzie lepiej, zwłaszcza, że masz Laurkę i brzucholek

STOKROTKA staramy się chodzić w "dobrym" czasie ale może faktycznie czasem jedziemy w takiej porze, kiedy mały w domu ma spać bo liczymy, że właśnie w wózku nam zaśnie i będzie luz. Ale czasami jedziemy po drzemce, kiedy jest najedzony a jemu chyba się po prostu nudzi jak jest troche dłużej w jednym miejscu.

PERSE na skórki proponuję moczenie rąk w ciepłej oliwie. Nie wiem sama kiedy miałabyś to robić ale to super nawilża. I ja od niedawna (też miałam mega suche ręce po częstym myciu) postawiłam sobie w łazience obok mydła balsam z dozownikiem i teraz myję, wycieram i od razu wcieram kapkę balsamu. Pomaga!

My używamy chusteczek Hugiesa zielonych- czytałam w analizach Sroki, ze mają dobry skład.
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html
brawo za przespaną nocmój tez się nudzi w sklepie, dawajcie mu coś do zabawy, typu paczkę makaronu czy inny produkt, mój się bawi, tylko potem nie chce do skasowanie oddać

Elain jak Igi? wyzdrowiał już?

Łukasz śpi i obiad o 18 będzie jadł pewnie kolacji już nie zje

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:49   #629
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
AMEN

Idź do lekarza, bo jeszcze przy takim trybie sieknie Cię bardziej.
Ja też muszę iść, jak wrócę do Łodzi do zapisuję się od razu bo strasznie mnie stawy w biodrach rwą i kręgosłup, czasem podnieśc się nie mogę nie ma co, sypiemy się powoli

za nocke

mamaszkrabka toksykologia

Margos ups w sumie to może i mi coś zaświtało ale widocznie nie do końca

Mela i Twój mąż sam dba o te wszystkie zwierzęta?

Mera Jakub waży 8750g, uzywamy 4 Dady.

Dzięki za kciuki, kiecki nie ma, może w piątek. Akurat jadę na uczelnię to bym ją odebrała

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Fiazo daj znać jak to wygląda i czy fajnie. Bo ja tez mam możliwość skorzystania z tego zabiegu (?) póki na wsi jestem i ma kto się Młodym zająć
Już kiedys byłam na tym, tylko 2 razy i podobało mi sie. Teraz wykupuje karnet na 10 wejsc i bede chodzic co 2-3 dni. Zamiennie mpge chodzic na steper w podczerwieni. Musze spisac swoje wymiary by za jakis czas porównać

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:53   #630
Rockyyy
Zakorzenienie

Fiazo-super!

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Laura mnie marwi bo malo dzis je ale jest pogodna i wesola

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości