Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 12:37   #3181
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

88katerinka88: dziękuję uspokoilas mnie bo strach szczerze mówiąc 5kg dziewczynkie rodzic dziękuję ci za mile słowa.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:37   #3182
Amelie
Raczkowanie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Ana - na allegro uchwycilam w zielone wywijasy dzisiaj druga noc i jest boskooo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-14, 12:38   #3183
Krumcia
Raczkowanie

Witam popołudniowo z bólem głowy.

bezaczek, jakie smakowite kanapki jadłaś wczoraj Aż mój brzuch się odezwał...
aa2, również życzę zdrówka. Dobrze, że się już wyjaśniło, co mu jest.
Metamfetaminax, gratulacje

Dzisiaj mnie teściowa wkurza. Ledwo ją przeziębienie złapie, a przeżywa gorzej niż "typowy" facet. Ale do lekarza nie pójdzie...
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:42   #3184
Amelie
Raczkowanie

Krumcia - moja tesciowa jest taka sama. Tylko ze ona ma wrodzony strach przed lekarzami, jak zeby leczy to hurtowo pod narkoza

Wlasnie piecze mi sie ciasto marchewkowe ( kropkowo sie zachcialo) maz wraca za godzine a ja ani jednej koncepcji na obiad :/

Stary 2014-05-14, 12:45   #3185
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
Krumcia - moja tesciowa jest taka sama. Tylko ze ona ma wrodzony strach przed lekarzami, jak zeby leczy to hurtowo pod narkoza

Wlasnie piecze mi sie ciasto marchewkowe ( kropkowo sie zachcialo) maz wraca za godzine a ja ani jednej koncepcji na obiad :/

Ooo własnie powiedz mi jak to jest z tym ciastem marchewkowym.
Zawsze się zastanawiałam czy czuć tą marchewkę czy to raczej jest jak z tym ciastem na majonezie, że jest pyszne ale w ogóle nie czuć, ze tam jakiś majonez jest dodany

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:54   #3186
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
dzisiaj miałam taki sam problem - co ugotować, ale problem rozwiązał się sam bo Teściowa przywiozła mi pierogi
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:55   #3187
Amelie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ooo własnie powiedz mi jak to jest z tym ciastem marchewkowym.
Zawsze się zastanawiałam czy czuć tą marchewkę czy to raczej jest jak z tym ciastem na majonezie, że jest pyszne ale w ogóle nie czuć, ze tam jakiś majonez jest dodany
W ogole nie czuc marchewki, dzieki niej ciasto jest szalenie wilgotne ciasto ma posmak pierniczkowy ja dorzucam jeszcze sporo orzechow i posiekana czekolade gorzka gore posypuje cukrem pudrem i pozeram bez pamieci

Stary 2014-05-14, 12:57   #3188
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
To tylko mój mąż tutaj taki napalony? Tylko ja taka wata jestem Toż przecież jak ja bym miała wasz temperament to byśmy z łózka w ogóle nie wychodzili A tak mi szkoda mojego mężczyzny...

A panie pytałam się wczoraj ginekologa na wizycie co w końcu z tą spermą i przyspieszeniem porodu. To mi powiedział, że facet musiał by mieć wytrysk jak z wiadra (ilościowo), żeby ta substancja co jest w nasieniu mogła coś zdzialać
Także spokojnie można kochać się do końca i do samego porodu.

Zaznaczam tutaj, że mówimy o sytuacji kiedy nie ma zadnych przeciwskazań typu małe rozwarcie czy zbyt częste skurcze macicy!! Ale przy czymś takim to nawet orgazm przy masturbacji jest groźny.
U mnie po wytrysku są mocniejsze skurcze i dłużej trwają, dlatego bezpieczniej się czuję omijając tę przyjemność

Cytat:
Ana - na allegro uchwycilam w zielone wywijasy dzisiaj druga noc i jest boskooo.
pokaż aukcję
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:58   #3189
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krumcia Pokaż wiadomość
Witam popołudniowo z bólem głowy.

bezaczek, jakie smakowite kanapki jadłaś wczoraj Aż mój brzuch się odezwał...
aa2, również życzę zdrówka. Dobrze, że się już wyjaśniło, co mu jest.
Metamfetaminax, gratulacje

Dzisiaj mnie teściowa wkurza. Ledwo ją przeziębienie złapie, a przeżywa gorzej niż "typowy" facet. Ale do lekarza nie pójdzie...
Co z tymi kobietami sie dzieje ? przechodza climacterium czy co

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
U mnie po wytrysku są mocniejsze skurcze i dłużej trwają, dlatego bezpieczniej się czuję omijając tę przyjemność

pokaż aukcję
Co do wytrysku i spermy, to niektóre kobiety moga odczuwac w ciazy pieczenie i swedzenie, także wówczas moga sie kochac ale bez wytrysku.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:00   #3190
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
W ogole nie czuc marchewki, dzieki niej ciasto jest szalenie wilgotne ciasto ma posmak pierniczkowy ja dorzucam jeszcze sporo orzechow i posiekana czekolade gorzka gore posypuje cukrem pudrem i pozeram bez pamieci

ooo tez własnei słyszałam ze dobre ale jakos sie zebrac nie mogłam do tego ciasta, ale jak chwalisz to chyab spróbuje , podeslesz mi przepis ?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:05   #3191
Paulina Darek
Rozeznanie

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4322485

znalazłam fajne ubranka na allegro dla ciężarnych... szczególnie spódnica maxi przypadła mi do gustu i ceny nie są zabójcze tylko na mnie chyba za małe, ale może komuś się przyda

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 13:06   #3192
Amelie
Raczkowanie

Cytat:
pokaż aukcję
http://allegro.pl/kojec-motherhood-w...210009740.html

aa2 - przepis w załączniku poniżej
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Przepis ciasto marchewkowe.pdf (50,0 KB, 15 załadowań)
Stary 2014-05-14, 13:09   #3193
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Co do wytrysku i spermy, to niektóre kobiety moga odczuwac w ciazy pieczenie i swedzenie, także wówczas moga sie kochac ale bez wytrysku.
To akurat mnie dotyczy, po prostu czuję się bezpieczniej. Przy stosunku "do końca" mam mocniejsze orgazmy

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:

kojec? a nie kocyk?;P
Stary 2014-05-14, 13:12   #3194
Amelie
Raczkowanie

Cytat:
To akurat mnie dotyczy, po prostu czuję się bezpieczniej. Przy stosunku "do końca" mam mocniejsze orgazmy

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

kojec? a nie kocyk?;P
kojec, poduszka do spania w ciaży, a wcześniej napisałam kocyk?
Stary 2014-05-14, 13:13   #3195
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

oo dzięki
zrobie i nei powiem z czego to bo inaczej mąż nei zje
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:14   #3196
etusiaaa
Wtajemniczenie

witajcie, nadrobiłam Was nareszcie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
aa2-życzę zdrówka Marcelkowi
Ale jestem happy-Julcia dostała się do przedszkola!!!
super gratulacje

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Mój też tak żartuje ale wiem,że to tylko gadanie i nie przejmuje się tym Co to za facet,że rozstałby się ze swoją babką,bo przytyła Musiałby być na prawdę świnią

Aa ciotki !!
SYN ! -zamieni się ktoś na córeczkę ?

Podobno bez dwóch zdań tylko jak lekarz robił usg mówi"znacie płeć?" ja mówię,że nie i on czy chcemy poznać a ja już tak,tak oczywiście a on"No chłopak jak nic,bez dwóch zdań" I powiedział to chyba z 5 razy a ja taka zawiedziona"eeeee" I tż w gabinecie się ze mnie śmiał,że tak się nakręcałam na dziewczynkę,ale sam chciał córeczkę przecież
No nic najważniejsze,że wszystkie organy idealne,mały waży 455gramów i już nie jest dzidzią,maluchem-tylko synkiem
gratuluje

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Kurcze! Brat do mnie dzwonił i zaczął od słów tylko się nie denerwuj... Okazało się że tato miał zawał i jest w szpitalu i nikt mnie o tym nie miał zamiaru poinformować dopiero brat zadzwonił... Dobrze że w De jest to mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... Bo ja już oczywiście panikuję i ryczę... I powiedziałam Małżowi, że jutro jedziemy do De.
bedzie dobrze

a ja wczoraj mialam pierwszy raz szkole rodzenia.
Ku mojemu zdziweniu nawet maz ze mna poszwedl przy czym zapieral sie ze on tam nie pojdzie ale jak przyszlo co do czego to poszedl
ogladalismy porodowke, sale , bylismy na oddziale noworodkow pokazli nam chlopca ktory sie urodzil dzien wczesniej ale byl strasznie malutkib 54cm.
W przyszlym tygodniu pol godziny przed zajeciami bedziemy miec cwiczenia na sali cos w stylu aerobik.
Mamy sie uczyc przewijac, kapac maluszka i udzielac mu pierwszej pomocy, i najmocnije maja byc panowie zaangazowani.
Jestem bardzo zadowolona zobaczymy czy malzonego pojdzie ze mna

za chwile jak wgram zdjecia to pokaze wam moj brzuszek w 24 tygodniu

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:15   #3197
Amelie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
oo dzięki
zrobie i nei powiem z czego to bo inaczej mąż nei zje
Ja uwielbiam to ciasto, bo sama je jem Mąż raz widział jak dodaje marchewkę i już się nie chwycił No cóż, nie wie co traci
Stary 2014-05-14, 13:18   #3198
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Aa ciotki !!
gratulacje kule kolejny raz moja intuicja w ciąży mnie zawiodła! Wróżyłam CI córkę, sobie syna, koleżance córkę i każda ma na odwrót! Chyba już nie mam co polegać na mojej do tej pory dość niezawodnej instytucji...

A i dostałam wypłatę !!! I się gęba cieszy !!! No ale nie oby ło się bez interwencji, więc co się nadenerwowałam to moje Ale za to kupiłam sobie dzisiaj dzinsy ciążowe, bo doszłam do wniosku żę przy tej pizgawie jednak nie objadę na leginsach i sukienkach, jak trzeba gdzieś wyjść to potem kombinuję No i nawet są fajne, nie są krótkie, szok !
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:24   #3199
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Mój też tak żartuje ale wiem,że to tylko gadanie i nie przejmuje się tym Co to za facet,że rozstałby się ze swoją babką,bo przytyła Musiałby być na prawdę świnią

Aa ciotki !!

Podobno bez dwóch zdań tylko jak lekarz robił usg mówi"znacie płeć?" ja mówię,że nie i on czy chcemy poznać a ja już tak,tak oczywiście a on"No chłopak jak nic,bez dwóch zdań" I powiedział to chyba z 5 razy a ja taka zawiedziona"eeeee" I tż w gabinecie się ze mnie śmiał,że tak się nakręcałam na dziewczynkę,ale sam chciał córeczkę przecież
No nic najważniejsze,że wszystkie organy idealne,mały waży 455gramów i już nie jest dzidzią,maluchem-tylko synkiem

GRATULUJE!!! ps. czulam w kosciach, ze synek

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
Fajnie? No nie wiem a co to będzie w 40tyg ile będzie wazyc aż się boje
Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Gosia nie narzekaj , bo co po niektóre w ciąży męczą się z hipotrofią płodu , więc wolałabym urodzić pulpecik niż dziecko z niedowagą ...
Malgosia, nie ma co narzekac, tez bylam troche przerazona, bo lekarz mi na ostatnim usg powiedzial, ze spora dzidzia, ale lepiej niz po urodzeniu mialoby lezec w inkubatorze, albo przyjmowac jakies leki itd.

Cytat:
U mnie też posucha bo mój tż w panice że krzywde zrobi sama sobie radze

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

No kurfa mam to samo....
Cytat:
Dziewczyny współczuję że Wasi tż nie chcą się dać namówić na seksik. To może choć pieszczoty? Tym nie uszkodzą, a od czegoś zacząć można

ja z moim czytałam od początku artykuły o współżyciu w ciąży i nie ma z tym problemu jedyne co to zaleca się aby wytrysku nie było w środku bo nasienie zawiera coś tam coś tam co powoduje skurcze. No i nie tak ostro tylko w miarę delikatnie

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

O wydrukujcie i przyklejcie na lodówkę

"Czy wiesz, że seks także przygotowuje cię do porodu, bo umożliwia ćwiczenie mięśni miednicy? Co więcej, dziecko będzie zachwycone lekkim kołysaniem, jakie zafundujesz mu podczas orgazmu. Otrzyma też wtedy od ciebie porządną dawkę endorfin - hormonów szczęścia."

wlasnie sie zastanawialam, bo u nas ostatnio intensywnie, chyba az za bardzo, no moj nie umie powoli.... kurde. no i jest jazda i do konca... pytanie czy mozna do konca...

A tak w ogole to zabraniam Wam tyle pisac! Zrobmy wspolny zlot w wakacje ahhahaha , chcialam napisac ze sie napijemy , ale napisze tylko ze sie napijemy soku no zawsze cos!
Mam ostatnio duzo energii, ciagle bym sprztaala i przy tym jestem mega w☠☠☠☠i.... wyglada to tak .. siedze siedze.. patrze, mysle : o kur. ale balagan , tak nie bedzie <wscieklosc w oczach> takim sposobem wczoraj posprzatalam we wszystkich szufladachm, wywalilam stare kosmetyki z lazienki, kremy itd. upralam buty letnie, zimowe spakowalam i dzis zostaly wywiezione.
W weekend mam egzamin z przedsiebiorczosci.. musze sie pouczyc
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:26   #3200
DorissiriD
Rozeznanie

aa2 Zdrowia dla synka!

Metamfetaminax grtuluję synka!!! od razu pomyślałam o nim Tomek, ale widzę, że koncepcja się zmieniła - no tak 0 decyzja na całe życie

elffirka trzymaj się... teraz będą Cię dręczyć smutne myśli, niestety, ale podniesiesz się wkrótce!

Cytat:
Dziewczyny współczuję że Wasi tż nie chcą się dać namówić na seksik. To może choć pieszczoty? Tym nie uszkodzą, a od czegoś zacząć można

ja z moim czytałam od początku artykuły o współżyciu w ciąży i nie ma z tym problemu jedyne co to zaleca się aby wytrysku nie było w środku bo nasienie zawiera coś tam coś tam co powoduje skurcze. No i nie tak ostro tylko w miarę delikatnie

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

O wydrukujcie i przyklejcie na lodówkę

"Czy wiesz, że seks także przygotowuje cię do porodu, bo umożliwia ćwiczenie mięśni miednicy? Co więcej, dziecko będzie zachwycone lekkim kołysaniem, jakie zafundujesz mu podczas orgazmu. Otrzyma też wtedy od ciebie porządną dawkę endorfin - hormonów szczęścia."
Tekst na lodówkę dobry!
U mnie jest ok, a nawet lepiej w tym temacie. TŻ się nieraz nie chce (o! to mnie zaskakuje! to zwykle ja byłam ta nietykalska), a mnie się chce o wiele częsciej niż przed ciążą. I jest dobrze. No teraz przy zakażeniu pęcherza trzeba odczekać jakiś czas

Cytat:
Przepis zaraz zgarnę Co do obiadu to ja dziś leniwiec... Został mi z wczoraj barszcz czerwony zabielany i ma na dziś wystarczyć.

Męczyła mnie w nocy ta infekcja, zasnąć nie mogłam, a jak się udało to bardzo twardo spałam. Rano dopiero jak tż drzwi zamykał wychodząc do pracy się przebudziłam, a kiedy wstał nie słyszałam. Dziś od rana spać mi się bardzo chciało, zabawę z córką nieco zbywałam by sobie leżeć i przymknąć oczy. Potem kładłam córkę spać, a ona jakaś rozdrażniona... nie mogła długo zasnąć (a mnie się już praktycznie udało). Potem wpadła w histeryczny płacz i dopiero po nim usnęła... a ja roztrzęsiona jej płaczem stwierdziłam że nie zasnę i przyszłam Was czytać.
Piję duuużo wody, zażywam furaginum i dostarczam wit. C. Ma być dobrze.
Stary 2014-05-14, 13:27   #3201
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4322485

znalazłam fajne ubranka na allegro dla ciężarnych... szczególnie spódnica maxi przypadła mi do gustu i ceny nie są zabójcze tylko na mnie chyba za małe, ale może komuś się przyda
fajne spódnice maxi i bluzki z kołnieżykiem - szkoda ze wszystko krótkie na mnie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-14, 13:28   #3202
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Kurcze! Brat do mnie dzwonił i zaczął od słów tylko się nie denerwuj... Okazało się że tato miał zawał i jest w szpitalu i nikt mnie o tym nie miał zamiaru poinformować dopiero brat zadzwonił... Dobrze że w De jest to mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... Bo ja już oczywiście panikuję i ryczę... I powiedziałam Małżowi, że jutro jedziemy do De.
Biedactwo Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:35   #3203
etusiaaa
Wtajemniczenie

jest i zdjecie z twarza w klubie a bez tutaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0006.jpg (91,7 KB, 50 załadowań)

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:36   #3204
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
to jest brzusio

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-14, 13:48   #3205
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
kojec, poduszka do spania w ciaży, a wcześniej napisałam kocyk?
coś mi się chyba popierdykało... bo któraś pisała ze ma mięciutki kocyk i dzisiaj na nim spała?

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Tekst na lodówkę dobry!
U mnie jest ok, a nawet lepiej w tym temacie. TŻ się nieraz nie chce (o! to mnie zaskakuje! to zwykle ja byłam ta nietykalska), a mnie się chce o wiele częsciej niż przed ciążą. I jest dobrze. No teraz przy zakażeniu pęcherza trzeba odczekać jakiś czas

i dobrze
zapalenia pęcherza współczuję

--

Mnie jakieś 10min temu jak tu byłam z Wami coś bardzo zabolało po prawej stronie w podbrzuszu... ruszyć się nie mogłam . Ledwo doszłam do kanapy. Położyłam się na boku i przeszło, ale jak chciałam na wznak to z powrotem zabolało bardzo.

Dopiero podłożyłam poduchę pod tyłek i ulga, Wstałam i niby w porządku ale teraz znowu coś w tym miejscu pobolewa

Czy to możliwe że maluszek gdzieś nie tam ucisnął/uciska?

No nie nogi nie mogę podnieść bo boli... eh
po prawej stronie nad pachwiną

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-05-14 o 13:50
Stary 2014-05-14, 13:56   #3206
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Etusia piękny brzuszek
Ja dziś tez zaczęłam 24 tydzień i wstawię fotkę ale z domu.
Mój kierowca pruje jak szalony jest już w gdańsku to za chwile go zobaczę
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:58   #3207
ircha06
Raczkowanie

Witajcie.
Czytam i czytam, ale coś sił nie mam, by cytować to choć w skrócie się odezwę.

Gratuluję wizyt i kolejnych ujawnionych maluszków. Widzę, że czasem intuicja zawodzi Ja nie staram się jakoś zbytnio przemyśliwać, kogo goszczę w brzuszku, żeby nie było niespodzianki jak moze się już na którąś stronę bardziej napalę. Jeszcze do 27 maja muszę jakoś się spiąć i wytrzymać, mam nadzieję, że wtedy coś się dowiem... wreszcie )
Jutro odbieram swoja krewkartę.
Chorowitkom życzę zdrówka
Elfirrka, musisz być dobrej myśli, MUSI być dobrze, wspieramy Cię mooocniutko !!!

Ja dziś z rana poleciałam biegusiem na pocztę, wysłać wyjaśnienia do ZUS-u z kilkunastoma załącznikami, bo chyba mało wiarygodna jestem i muszę udowadniać to i owo....wrrr. Następnie szybkie zakupy, przy wejściu do domku spotkałam listonosza. Przyniósł mi zamówione body dla bliźniaków (z tej aukcji brałam):

http://allegro.pl/body-z-nadrukiem-k...164100224.html

wzór 31a i 31 b. W porozumieniu ze sprzedawcą dodrukowano mi jeszcze imiona malców oraz mam kolorystycznie jedne z niebieskim, drugie z zielonym nadrukiem - ogólnie fajnie wyszło. Umyłam płytki na balkonie, pranie się kręci, zaraz idę obiadek szykować. Dziś zapowiadają się schabowe z serem i pieczarkami oraz frytasy i suróweczka. Dziś już wpierniczyłam 2 jabłka, jakoś mi smakują.
Przepis na marchewkowe ciacho zapisany, niebawem pewnie ukręcę, choć już mam na nie smaka.
Niby słońce świeci, ale nie jest za gorąco.
Aha, jak wracałam z zakupami i choć nie miałam zbyt ciężko, bo staram się uważać, by nie taszczyć wagowo zbyt wiele, to w brzuchu czułam jakieś napięcie. Przypomniało mi się, jak jakiś czas temu pisałyście o napinaniu się czy stawianiu macicy, a że ja mam termin na koniec września to może to teraz występuje u mnie..? No chyba, że to bobofrutek wygina śmiało ciało. Ogólnie trwało to chwilę. Idę wskoczyć w legginsy, bo idąc do piwnicy założyłam spodnie dresowe, ale już cisną, nie czuję się swobodnie.
Zmykam do garów, potem zajrzę do Was. Miłego popołudnia

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-05-14 o 14:03
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:38   #3208
ZygaEffka
Zadomowienie

Jestem po kolejnej wizycie , dowiedziałam sie tyle że to infekcja gardła która wywołuje kaszel (mimo że gardło w ogóle nie boli ) a teraz uwaga może sie to utrzymac do 6 tyg, i tak na prawde nawet antybiotyk moze nie pomoc. Jestem załamana siedze i rycze , jak wracalam od lekarza to ryczałam ... nie mam już na nic siły mam płukać gardło nadmanganianem potasu i brac chlorchinaldin , jak minie infekcja to minie kaszel..
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:39   #3209
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po kolejnej wizycie , dowiedziałam sie tyle że to infekcja gardła która wywołuje kaszel (mimo że gardło w ogóle nie boli ) a teraz uwaga może sie to utrzymac do 6 tyg, i tak na prawde nawet antybiotyk moze nie pomoc. Jestem załamana siedze i rycze , jak wracalam od lekarza to ryczałam ... nie mam już na nic siły mam płukać gardło nadmanganianem potasu i brac chlorchinaldin , jak minie infekcja to minie kaszel..
Co lekarz to opinia nie płacz Kochana, trzeba działać i stosować się do zaleceń wtedy przejdzie na pewno
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:42   #3210
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Też teraz zaczęłam myśleć o Maksie jak przewertowałam strony z imionami... Ale Tż się nie zgodzi,bo mu się nie podoba I u nas takie kompromisy,że głowa boli,wychodzi na to,że będzie się nazywać Incognito...

Haha ja też swojej nie widzę brzucha wielkiego nie mam ale wczoraj to myślałam,że wezmę w końcu lusterko i od odwal się wydepilowałam Ja to w ogóle jak się podnoszę z łóżka to urządzam kamasutrę
Trzymam kciuki za wizytę

Taaak ! I to niby ja się grzebię zawsze i jest pełno narzekań a on wcale nie lepszy...

Też mam ten problem i muszę się ułożyć dobrze,żeby sobie pomóc w obcinaniu

Dzanet,mi też zabrało dziecko urodę i co Jestem brzydka i mam syna haha. A tyle snów było,że córka a tu jednak widać ktoś inny

Anesh,to fakt, u mnie też dużo kobiet jest zakochana w synkach Nie od dziś jest w końcu nazwa"mamisynek"
Szkoda,że Ci nie robili żadnego badania A wiedziałaś chociaż,że to w szpitalu to połówkowe? Masakra.. Też chodzisz na nfz?

Tak, chodze na NFZ. Ja tego w szpitalu nie nazwalabym polówkowym, takie szybkie było, raczej żadnych pomiarów, no,ale na wypiwSie było napisane : wymiary płodu w normie... No to jak w normie to nie chciała zrobić. I zbadała tylko brzuch rękoma, stwierdziła, ze urósł i tyle....
Jestem strasznie zawiedziona.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości