Wszystko o Avonie - cz.35 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 14:02   #2341
_Juliette_
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.35

Cytat:
Napisane przez Gosienka1707 Pokaż wiadomość
Wracając do mojej historii z payback: to dzwoniłam do Avonu i pani powiedziała mi, że jeszcze uaktualniają się im wszystkie dane w systemie, ale coś posprawdzała i zobaczyła, że rzeczywiście mam tą kartę dopisaną i żeby się nie martwić, że wszystko będzie jak być powinno. Ale mam pytanie do Was: czy Wy za złożenie zamówienia macie już punkty na swojej karcie? Bo na mojej cicho sza...
W mojej strefie konsultantki pokazuje mi się, że niby zdobyłam 825 punktów za katalog 7, ale po zalogowaniu się do Payback tych punktów nie ma, a co ciekawe pokazują mi się punkty które zdobyłam za zakupy w Naturze, co było już chwilę po tym, jak składałam zamówienie z K7....
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:05   #2342
carla252
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Mam pytanie. Czy za katalog 6 dostałyście punkty Payback?? Bo ja mam Avon punkty 0 a zamówienie miałam na ponad 1000zł I teraz nie wiem czy dzwonić i pytać o to??? Kartę mam dopisaną oczywiście

k7 punkty payback naliczają

Wysłane z mojego iPad 4 Apple Retina przez Tapatalk

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Wracając do mojej historii z payback: to dzwoniłam do Avonu i pani powiedziała mi, że jeszcze uaktualniają się im wszystkie dane w systemie, ale coś posprawdzała i zobaczyła, że rzeczywiście mam tą kartę dopisaną i żeby się nie martwić, że wszystko będzie jak być powinno. Ale mam pytanie do Was: czy Wy za złożenie zamówienia macie już punkty na swojej karcie? Bo na mojej cicho sza...

tak doliczyli mi juz punkty, a dzis dostalam 500 promocyjnych to na dniach tez sie pojawia po zalogowaniu w payback

carla252 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:05   #2343
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie na koncie payback są już widoczne punkty za zamówienia złożone w zeszły czwartek
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:14   #2344
carla252
Rozeznanie

mam pytanie do was czy ktoras z was ma sklep avon online ze mozna zamawiac przez internet? i czy majac taki sklep musicie zglosic dzialanosc gospodarcza?

Stary 2014-05-14, 14:19   #2345
SzalonaDziewczyna
Raczkowanie

Co dla siebie wzięłyście z 7mki?

Ja zamówiłam kulkę i spray invisible protection (miałam na to jeszcze 3 zamówienia, klientkom spodobała się pachnąca strona ), różową kosmetyczkę, kredkę neonową magenta pink i turquoise burst, modelujący krem do biustu, silikonowe foremki do muffinek (jak beda fajne to zamowie sobie jeszcze zestaw w 8mce ), maseczkę do cery tłustej i mieszanej z demo, za złotówkę płyn do kąpieli chociaż nie mam wanny... będzie najwyżej do moczenia stópek rozświetlający żel do pielęgnacji okolic oczu truly radiant, biały zegarek unlike the rest, no i próbki: UC hot pink, red 2000, 2x zestaw nowych kremów do cery tłustej i mieszanej solutions, perceive soleil
Także bez szału... dużo produktów, co chciałam było niedostępnych. Klientki oburzone, kiedy dzwoniłam i informowałam je o tym, żeby podały mi ewentualnie inny kolor lakieru... wyobraźcie sobie, że na kilka lakierów trzeba by było czekać równy miesiąc - no która by chciała tyle czekać? bo ja osobiście bym im podziękowała... A wiecie przecież jak jest, co tu będę pisać
SzalonaDziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:20   #2346
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carla252 Pokaż wiadomość
mam pytanie do was czy ktoras z was ma sklep avon online ze mozna zamawiac przez internet? i czy majac taki sklep musicie zglosic dzialanosc gospodarcza?

Nie mam sklepu, właśnie z powodu zgodnego z prawem nakazu opłacania podatku od dochodów. Uważam,że gra nie warta świeczki.
Nigdy nie wiadomo kiedy US upomni sie o swoje, może nie a może kiedyś. Jak ktoś ma działalność to chyba nie ma takich problemów. Jak normalnie kupujesz to zawsze możesz powiedzieć,że dla siebie dla rodziny ( bez zarobku), ale jak mają dowód w postaci kontaktu internetowego,że te kosmetyki sś na sprzedaż dla obcych to już gorzej. Takie jest moje zdanie.
Stary 2014-05-14, 14:24   #2347
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzalonaDziewczyna Pokaż wiadomość
Także bez szału... dużo produktów, co chciałam było niedostępnych. Klientki oburzone, kiedy dzwoniłam i informowałam je o tym, żeby podały mi ewentualnie inny kolor lakieru... wyobraźcie sobie, że na kilka lakierów trzeba by było czekać równy miesiąc - no która by chciała tyle czekać? bo ja osobiście bym im podziękowała... A wiecie przecież jak jest, co tu będę pisać
U mnie by czekały
Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
W mojej strefie konsultantki pokazuje mi się, że niby zdobyłam 825 punktów za katalog 7, ale po zalogowaniu się do Payback tych punktów nie ma, a co ciekawe pokazują mi się punkty które zdobyłam za zakupy w Naturze, co było już chwilę po tym, jak składałam zamówienie z K7....
Pojawią się, u mnie z tydzień trwało zanim na stronie Payback'a się pojawiły.
Cytat:
Z każdego dochodu powinno się rozliczyć więc powinno się mieć działalność.
Cytat:
Hej Dziewczyny
Mam pytanie. Czy za katalog 6 dostałyście punkty Payback?? Bo ja mam Avon punkty 0 a zamówienie miałam na ponad 1000zł I teraz nie wiem czy dzwonić i pytać o to??? Kartę mam dopisaną oczywiście
Od K7 zbieramy
Mi się pojawiły zera na stronie Payback przy datach kiedy składałam zamówienia od kilku miesięcy, powariowali.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:25   #2348
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Ja dziś wieczorem składam zamówienie dopiero, więc się jeszcze zobaczy

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:30   #2349
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny
Cytat:
k7 punkty payback naliczają

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość

Od K7 zbieramy
ale jeśli była w grupie kk wybranych wcześniej do paybacka to chyba powinna je dostać

to pozostali zbierają dopiero od kat.7
Stary 2014-05-14, 14:32   #2350
SzalonaDziewczyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
U mnie by czekały
Ja osobiście nie wytrzymałabym miesiąc już dawno bym zapomniała, że coś zamówiłam
SzalonaDziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:33   #2351
carla252
Rozeznanie

Cytat:
Ja osobiście nie wytrzymałabym miesiąc już dawno bym zapomniała, że coś zamówiłam

ja tez w goracej wodzie kapana i szybko bym chciala kosmetyki miec juz w domu

Stary 2014-05-14, 14:40   #2352
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
ten tusz luxe zloty jest tragiczny juz lepszy jest luxe pogrubiajacy w ciemnym fioletowym opakowaniu
Dla mnie ten zloty tez jest nijaki

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
ja tez w goracej wodzie kapana i szybko bym chciala kosmetyki miec juz w domu
i ja
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:19   #2353
patusia22
Zakorzenienie

widziałyście ten filmik ?
https://www.youtube.com/watch?v=9shw6t4o6Sk

może któraś z Was tam była?

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2014-05-14 o 15:20
Stary 2014-05-14, 15:23   #2354
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
widziałyście ten filmik ?
https://www.youtube.com/watch?v=9shw6t4o6Sk

może któraś z Was tam była?
to dla liderów przecież.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:58   #2355
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Jak u was z zamówieniami na Perceive? Przymierzam się do programu, bo mam klientki, które stale zamawiają tylko Perceive i innych wód nie uznają, ale nie wiem, jak z tymi męskimi mi pójdzie...
na razie na 5 sztuk-dwie żółte,3 niebieskie ale daję zniżkę,dlatego też się kuszą

Cytat:
Napisane przez Kairra Pokaż wiadomość
Tak samo
Jak dla mnie to najlepsze tusze w Avonie: głęboki kolor (używam black i brown), wygodna szczoteczka no i najważniejsze- nawet przy 3-4 warstwach nie skleja rzęs i nigdy się nie kruszy.
pokusa

Cytat:
Napisane przez nightsong Pokaż wiadomość
Przy składaniu zamówienia miałam wczoraj wieczorem czerwoną kropkę przy żelowym lakierze DAZZLE PINK, ale na fakturze jest.
cudny lakier,mam go właśnie na pazurkach tyle że 3 warstwy trzeba-pierwszy raz mi to nie przeszkadza

Cytat:
Co dla siebie wzięłyście z 7mki? .
lakier dazzle pink i mauvelous,szminkę odcień iced coffee,tusz super shock kolor emerald-też właśnie mam na rzęsach,bardzo fajny kolor taka zieleń głęboka,nie rażąca tylko nie cierpię szczoteczki super shock bo końcówka jest ścięta i źle mi się maluje dolne rzęsy (lubię zwężającą się) ale dla koloru się pomęczę

Edytowane przez Sarunieczka
Czas edycji: 2014-05-14 o 15:59
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:27   #2356
Ingusia_sz
Raczkowanie

GG do Ingusia_sz

Cytat:
z siódemki podkład w dwóch kolorach standardowo Nude, dla testów wzięłam Light Nude ( dla mamy też dwa ) kredkę neonową Cobalt, puder sypki też Nude, kosmetyczkę różową, żel w dużej butli z pompką, i próbki solei i instinct.
a teraz kusicie tuszem ale może uda mi się powstrzymać chyba że jeszcze jakieś zamówienie wpadnie

z tuszu kolorowego(niebieskiego) zrezygnowałam, bo znalazłam w zapasach dwa z Wibo i GR, odpuściłam.

bloga mam też ja

Edytowane przez Ingusia_sz
Czas edycji: 2014-05-14 o 16:29
Ingusia_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:50   #2357
Gosienka1707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
No właśnie mam identycznie
Gosienka1707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:06   #2358
maga_a
Raczkowanie

Co do punktów Payback, ja ostatnie punkty za Avon miałam naliczone 1 kwietnia. Zgłosiłam to do Payback i już mi doliczyli te zaległe. Takie same są problemy z punktami za Allegro odkąd pozmieniali zasady ich zdobywania. Pomimo, że się wchodzi przez podaną stronę to i tak trzeba kontrolować czy przyznają punkty.

Wcześniej nie miałam z tym problemów.
maga_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:54   #2359
Kairra
Spiritus Movens

Cytat:
Wzięłam kilka rzeczy:
* biały zegarek Unlike the rest - jest super!
* tusze Royal i Emerald - bardzo mi się podobają
* neonowa konturówka Cobalt Cool - fajnie wygląda z tuszem Royal na dolnej powiece
* okrągły pilnik z polerką
* 2 lakiery żelowe: Dazzle Pink (cudny ) i Barely There
* 2 zmywacze do paznokci (wróciłam do tego sprawdzonego bo wszystkie drogeryjne wysuszały mi paznokcie)
* zegarek za złotówkę.

Zastanawiam się jeszcze nad okularami Ocean Voyage albo Katlynn z mini

Edytowane przez Kairra
Czas edycji: 2014-05-14 o 18:56
Kairra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:19   #2360
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Jak u was z zamówieniami na Perceive? Przymierzam się do programu, bo mam klientki, które stale zamawiają tylko Perceive i innych wód nie uznają, ale nie wiem, jak z tymi męskimi mi pójdzie...
ja nic jeszcze nie mam, ale zastanawiam sie wlasnie czy ten aparat jest spoko? ma ktos?
program na torebki odpuscilam, ale aparat zawsze sie przyda

Cytat:
Wzięłam kilka rzeczy:
* neonowa konturówka Cobalt Cool - fajnie wygląda z tuszem Royal na dolnej powiece
a ja sie wlasnie zastanawiam czy brac bialy czy niebieski ale bralam tez ten za zlotowke a w domu mam 3 inne i czesto o nich zapominam

a gorne rzesy malujesz normalnie czarnym? kurcze! musze sprobowac, bo brzmi ciekawie

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:38   #2361
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny
Za katalog 6 punktów nie dają, dopiero od k7

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
działa wyloguj, zaloguj, wyczyść historię, ciasteczka
Wyczyściłam wsio i nadal nie działało dopiero telefonicznie Pani kazała przez podgląd zamówienia przejść i z tego podglądu dopiero się udało
Wysłałam zamówienie z zegarkiem za 1zł, ciekawe czy będzie na fakturze
Stary 2014-05-14, 19:41   #2362
Kairra
Spiritus Movens

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
a gorne rzesy malujesz normalnie czarnym? kurcze! musze sprobowac, bo brzmi ciekawie
Tak, górne czarnym a dolne niebieskim + konturówka albo w drugiej wersji tylko górne niebieskim + konturówka a dolne gołe
Wygląda to bardzo fajnie, taki ciekawy akcent na oku

Bo wersja górne + dolne rzęsy na niebiesko lub zielono to dla mnie za dużo, zbyt kolorowo
Kairra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:54   #2363
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, górne czarnym a dolne niebieskim + konturówka albo w drugiej wersji tylko górne niebieskim + konturówka a dolne gołe
Wygląda to bardzo fajnie, taki ciekawy akcent na oku

Bo wersja górne + dolne rzęsy na niebiesko lub zielono to dla mnie za dużo, zbyt kolorowo
Strasznie rzuca się w oczy nie? Też chyba coś pokombinuje bo za bardzo ludzie się gapią

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Skromne zamówionko miałam więc dla siebie wzięłam tylko balsam koloryzujący z SSS i fioletowy tusz pod koniec katalogu coś jeszcze zamówię
Stary 2014-05-14, 20:04   #2364
carla252
Rozeznanie

Wszystko o Avonie - cz.35

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Strasznie rzuca się w oczy nie? Też chyba coś pokombinuje bo za bardzo ludzie się gapią

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Skromne zamówionko miałam więc dla siebie wzięłam tylko balsam koloryzujący z SSS i fioletowy tusz pod koniec katalogu coś jeszcze zamówię

ludzie w Polsce zawsze sie gapic beda bo to zacofańcy nie lubia jak ktos ma cos innego , w Niemczech, czy we Wloszech nikt by sie nie gapil tam jest wolnosc w wyrazaniu siebie.

Stary 2014-05-14, 20:06   #2365
_W_
Raczkowanie

Cytat:
Wyczyściłam wsio i nadal nie działało dopiero telefonicznie Pani kazała przez podgląd zamówienia przejść i z tego podglądu dopiero się udało
Wysłałam zamówienie z zegarkiem za 1zł, ciekawe czy będzie na fakturze
Przecież sama tłumaczyłam tu to :P
Stary 2014-05-14, 20:08   #2366
badromance1992
Recenzentka Miesiąca - Wrzesień 2016

Cytat:
Wzięłam kilka rzeczy:
* tusze Royal i Emerald - bardzo mi się podobają
* okrągły pilnik z polerką
* 2 lakiery żelowe: Dazzle Pink (cudny ) i Barely There
* 2 zmywacze do paznokci (wróciłam do tego sprawdzonego bo wszystkie drogeryjne wysuszały mi paznokcie)
* zegarek za złotówkę.

Zastanawiam się jeszcze nad okularami Ocean Voyage albo Katlynn z mini
Ja zamówiłam sobie w 7:
- tusz niebieski i tusz zielony SuperShock - miałam wziąć jeszcze fioletowy, ale mama brała sobie więc przetestuję od niej
- płyn Zielone Jabłuszko w programie WOW - nieciekawe nagrody były, i jeszcze praktycznie pokończyły się zanim złożyłam zamówienie, ale płyn chociaż się zużyje a biżuteria brana na siłę tylko zajmowałaby miejsce
- lakier Barely There - na zdjęciach wygląda ślicznie, i kusi mnie Parfait Pink, ale siostra wzięła tylko szkoda że ma kosmiczną datę dostępności
- różową kosmetyczkę
- krem do stóp FW z katalogu z ostatnich stron
- krem FW z demo
- krem do rąk ten nowy z Naturals.

W sumie nic ciekawego w tym katalogu jak dla mnie nie było. Żelowy lakier zamówiłam, bo z siostrą się zmówiłyśmy, tusze kolorowe kusiły mnie już dawno ale te CT jak użyłam od mamy okazały się niewypałem, no a kremy do stóp przydadzą się już teraz

Za to kolejne katalogi - 8,9 i 10 oj kuszą bardzo zwłaszcza te wszystkie nowe perfumy
27-11 Anew Reversalist krem na dzień
28-11 balsamy Care
29-11 tusz Infinitize
05-12 krem SSS z olejkiem arganowym
badromance1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:18   #2367
_W_
Raczkowanie

Cytat:
Ostatnio oglądałam jakiś profil kosmetyczny na YT i tam Pani zalecała pomalować rzęsy normalnie na czarno i na końcówki tylko kolor, bo całe wyglądają infantylnie. Spróbowałam i rzeczywiście lepiej to wygląda i lepiej się czuję tak

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Ja z 7 wzięłam dla siebie:
*AT SPRAY PROSTUJACY WLOSY - używam regularnie, musi być zapas
*MATUJACY PODKLAD W MUSIE NUDE - do przetestowania
*ZELOWY LAKIER DO PAZNOKCI PARFAIT PINK - na szczęście mi zafakturowali
*ZELOWY LAKIER DO PAZNOKCI MAUVELOUS
*ZMYWACZ/PAZN. Z ODZYWKA
*PILNICZEK DO PAZNOKCI W ETUI
i szalik EARTHLY PARADISE nareszcie przychodzi
Stary 2014-05-14, 20:32   #2368
nosy
Raczkowanie

dobry wieczór ,
w katalogu 5 była promocja dla konsultantek (wznowienie zamówień),które zrobią zamowienie za 170 zł to otrzymają upust -30% . Dodatkowo przy zrobieniu zamowienia w 5 otrzymywaliśmy możliwość równiez otrzymania -30% w katalogach 6 i 7 przy osiągnieciu min. 170 zł . Mam pytanie czy ta oferta działa wyłącznie w jednym zamówieniu? Chodzi mi o to czy jeśli w katalogu 7 bede chciala zrobić domówienie to będe miała te -30% czy -20% ?
nosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:56   #2369
Ingusia_sz
Raczkowanie

GG do Ingusia_sz

Cytat:
Napisane przez _W_ Pokaż wiadomość
Ostatnio oglądałam jakiś profil kosmetyczny na YT i tam Pani zalecała pomalować rzęsy normalnie na czarno i na końcówki tylko kolor, bo całe wyglądają infantylnie. Spróbowałam i rzeczywiście lepiej to wygląda i lepiej się czuję tak
w taki sposób właśnie najbardziej lubię, pomaluje czarnym, a potem tak jakby wciskam go na same końcówki. Od kilku dobrych lat tak maluje wiosna - lato, i widoczne ładnie w słoneczku kolor.

bloga mam też ja
Ingusia_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:57   #2370
stenka30
Zadomowienie

Ja z 7 brałam dla siebie kilka lakierów ale ponieważ co chwile zmieniały się daty dostępności to został mi Mauvelous i Purpilicious -obydwa śliczne a z innych zrezygnowałam, tusze kolorowe wzięłam wszystkie 3 bo jestem pazerna a poza tym mam tylko na ten katalog zniżke -40% to co mi tam zielony i fioletowy są fajne bo takie bardziej stonowane a niebieski daje po oczach ja i tak samym kolorkiem nigdy nie maluje tylko na czarny nakładam albo pod ale to będą eksperymenty bo avonowych kolorków nigdy miałam
jestem bardzo zaskoczona pomadką ochronną 30 SPF bo jest dziwnie zasuszona i jeszcze pęknięta do tego, ulepiłam ją jako tako paluchami i pomazałam się na siłę bo jest strasznie tępa ale na ustach wygląda jak kreda może w upały będzie inaczej wyglądała a może mi się tylko taka trafiła
a tak poza tym to zapasy robiłam żeli, depilacji, balsamów
stenka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości