Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 20:09   #3481
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Witaj

Dinozaury z 86 też są
hahahah u mnie tż85 ja88,nie takie dinozaury

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Okolice Wadowic ja mam 27 lat moj narzeczony 25 (czyli 87 i 89 ) gosci razem z orkiestra i kamerzysta 98, ale kilkoro jest bardzo niepewnych,wrecz powiedzialabym ze formalnoscia bedzie ze nam od razu odmowia, ale jest to najblizsza rodzina wiec zaproscic trzeba
oprosze, bylam tam na wycieczce,zwiedzialam kwatere naszego JPII

Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie pytanko. Czy jak są stoły okrągłe a nie w podkowę to gości wydaje się więcej czy mniej? To zajmuje więcej miejsca na sali czy mniej?
heheh jasaokragle wydajesie wiecej, bylam we wrzesniu na weselu gdzie byla podkowa i 80osob a jak sie aptrzylo na sale to jakby gości bylo max 30
na mojej sali mamlimit, okragle max 120 osob, wiecej kwadratowe

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:12   #3482
activelifestyle
Rozeznanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Czesc! Dzisiaj mielismy pracowity dzien. Zalatwilismy USC, bylismy u ksiedza dac na zapowiedzi. Nie bylo strasznie przy spisywaniu protokolu. Kupilam bizuterie do slubu, kolczyki i lancuszek. Waham sie jeszcze nad bransoletka, ale troche droga jest bo bodajze 150 zl kosztuje... Kupilam perfumy, bo byly w promocji w Rossmanie CKin2u? Ale nie wiem jeszcze czy ich uzyje w dniu slubu
Pokazuj biżuterię Gratuluję załatwionych spraw
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:32   #3483
zły jeż
Raczkowanie

Hej.

Bardzo przepraszam, ale nie dam rady Was dziś nadrobić.
W tym tygodniu codziennie jeżdżę z Katowic do Krakowa i z powrotem, wstaję o 5:30, a dziś dopiero teraz wróciłam.
Jutro może będę wcześniej to tu zajrzę.

Pozdrowienia.
Stary 2014-05-14, 20:35   #3484
paula600324
Zakorzenienie

Do jutra termin potwierdzeń a dalej cisza
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:36   #3485
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Hej.

Bardzo przepraszam, ale nie dam rady Was dziś nadrobić.
W tym tygodniu codziennie jeżdżę z Katowic do Krakowa i z powrotem, wstaję o 5:30, a dziś dopiero teraz wróciłam.
Jutro może będę wcześniej to tu zajrzę.

Pozdrowienia.
5:30?? toż to środek nocy!!!
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:40   #3486
Godzia_13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Jaskry kocham Będziesz miała bukiet z samych jaskrów?
Powiedz mi jak cenowo, bo ktoś mi kiedyś powiedział, że cenowo to zabójstwo. A mi nic takiego florystka nie mówiła

Fryzurka bardzo ładna
zdecydowałam się na bukiecik z jaskrów i konwalii, jutro będę wiedziała jaka jest ich cena to napiszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (44,3 KB, 66 załadowań)
Stary 2014-05-14, 20:43   #3487
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
sreberko4 witaj
Fajnie, że nie masz ciśnienia i wszystko na spokojnie ogarniasz
Na razie my też mamy w cenie napoje bez limitu, świeże kwiaty,dekoracje sali i owoce płacimy 180zł od osoby

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Witaj
Super, że już sporo załatwione Suknia bardzo oryginalna, ale jeśli taka to ten bukiet mnie nie przekonuje za dużo by się działo. Ale tak jak mówisz, trzeba iść i przymierzać. Na swoim przykładzie wiem, że z tej co wydawałoby się, że będzie mi najlepiej (literka A), poprzez wymarzoną (asymetryczną) wylądowałam w princessie Ale jestem mega zadowolona, bo wyglądam w niej jak milion dolarów Tobie też życzę, żebyś znalazła taką w której zakochasz się na zabój! Powodzenia w dalszych przygotowaniach
To troszkę zbiłaś mnie z tropu, ale bukiet w każdej chwili można zmienić nie podobają mi się te oklepane bukiety, mój jest taki "naturalny" nie "od linijki"

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
to widać [COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
oprosze, bylam tam na wycieczce,zwiedzialam kwatere naszego JPII

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja wstaję o 4:40
Stary 2014-05-14, 20:43   #3488
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Z okolic Wawy na ślub i wesele
Ja zawsze

Cytat:
Ale uroczo u nas to się rzuca cukierki dzieciakom a nie daje w ładnych woreczkach Pomysł bardzo fajny
U nas też się rzuca, ale ja się w to bawiła nie będę
Ewentualnie coś rozdam, ale szczerze wątpię

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Czy wszystkie kupujecie pończochy a nie rajstopy? czuję się jak wyrzutek
Ja kupiłam pończochy tylko z tego względu, że to lato i byłoby mi za gorąco w sukni z halką (ślub w sierpniu) ale będę miała rajstopy na poprawinach

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Też o tym myślałam widząc te zdjęcia, ale chyba mimo wszystko pragnienie poślubienia TŻ'a wygrałoby u mnie
Myślałam po prostu o peruce
I odpowiadając jednej z Was - zdaję sobie sprawę, że włosy straciła przez chorobę. Mam w rodzinie taką osobę i dla niej to wstydliwy problem i za nic w świecie nie pokazałaby się publicznie bez peruki, dlatego podziwiam, że potrafiła to na tyle zaakceptować, że wystąpiła łysa. Ja bym nie umiała. Tyle w temacie

Cytat:
Witamy
Skąd jestescie? jaki wiek?bokróluje rocznik 87/89 z tego co pamietam
duze wesele? ilu gosci zapraszacie?
Ej, ej, rocznik '92 też jest

Wiem, że nie wyświetlają się te moje żakiety - ale znalazłam stronę z szalami, teraz nie wiem, który wybrać a co do długości - mam całe odkryte plecy, muszę mieć coś długiego niestety...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:48   #3489
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
z porad ślubnych - nie sadzajcie starszych osób w bliskiej odległości od głośników, ja o tym nawet nie pomyślałam i "wykończyłabym" babcię, ale dzielna była.
no i miałam pończochy do pasa - jak dla mnie porażka, zjeżdżały mi do kolan, pas ich nie utrzymał, więc lepszym rozwiązaniem byłyby samonośne+pas dla bezpieczeństwa, ale to moje wrażenie.
Serio, aż taka masakra? W życiu bym nie pomyślała.

Ja miałam te cieniutki z Calzedonii i byłam/jestem bardzooooooooo zadowolona. Nic a nic nie zjeżdżało. Ba! Nawet się nie przesuwały.

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
J
Dziewczyny, zobaczcie w Promodzie, Mango, H&M...ja zazwyczaj tam znajduje sliczne maxi sukienki czasami Reserved i Mohito

Właśnie ostatnio widziałam w H&M piękną maxi i nawet sobie pomyślałam, że na poprawiny idealna. http://www.hm.com/pl/product/24653?article=24653-A - na żywo, na manekinie wyglądała przepieknie.

Cytat:
Ja na szczęście nie mam takiego problemu bo mamy przez sale zapewnione w cenie napoje w szklanych butelkach 0,2 l
My też nie mieliśmy.

Cytat:
Dinozaury z 86 też są
I jeszcze starsze dinozaury też.

Cytat:
Witam dziewczyny

Mogę się przyłączyć? podczytuję regularnie od kilku dni a dzis postanowiłam sie odezwać bardzo podoba mi się tytuł wątku

Wkupne: ślubujemy 4 października, na razie mamy salę, orkiestrę, kamerzystę/fotografa i zaklepany termin w cukierni a i jeszcze nauki i poradnię. Dopoki nie zaliczymy wizyty u ksiedza (ok 5 lipca) nie szaleję z niczym, dopiero jak będę miała godzinę ślubu to zamówie zaproszenia i zaczniemy zapraszać. Jak bede wiedziala ile osob mniej wiecej bedzie to poszukam wódki. Do zakupu sukni jakos nie moge sie zmotywowac bo ciagle wierze ze wszyszczupleje

Bukiet podoba mi się taki: http://www.styllowy.pl/bukiet-slubny-orchidea-2/
Fryzura: http://www.weddingbycolor.com/lynnmi...estones/126859 (choć coraz mniej mnie przekonuje)
sukienka w ten deseń: https://www.youtube.com/watch?v=bqXKI7WARZM ale tu wychodzę z założenia że wybiorę taką która będzie dobrze leżała (mam spory biust)

Wesele robimy sami za swoje pieniądze, teściowa próbowała sie wtrącać ale kilka razy została "zagłuszona" nawet przez teścia i moją mamę. Ale wiemże taka jej natura i na pewno jeszcze nie raz się wtrąci. Ale uczę się podchodzić do tego ze spokojem

Atomówka wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia pięknie powiedziane, dwie obrączki a sprawiają że kocha sie o 200% mocniej powiem ci że po zaręczynach już czułam się jakbyśmy się kochali 100% mocniej więc już czekam na te motyle w brzuchu 4 października
Witaj.

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Kurcze nie mogłam się skupić na obejrzeniu sukni bo ten układ mnie rozpraszał - masakra!
Tak mi zaczęło latać przed oczami, że wyłączyłam po 10s.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:57   #3490
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie oprócz krówek można kupić cukierki na paczki?? Czekoladowe chyba nie bardzo co?? I ile do paczuszki dajecie? Garść ??

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Poza krówkami będziemy mieć też paczki z kukułkami i raczkami. Nie chcieliśmy jedynie cukierków z czekoladą żeby w samochodzie się nie rozpuściły Do jednej paczki wchodzi garść cukierków

Cytat:
Witam dziewczyny

Mogę się przyłączyć?
:
Witaj

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Jestem po fryzurce próbnej bardzo fajnie się w niej czuję
Bardzo ładna fryzurka

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:48   #3491
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Ja też o tej wstaję

Cytat:
zdecydowałam się na bukiecik z jaskrów i konwalii, jutro będę wiedziała jaka jest ich cena to napiszę
Śliczny bukiecik, bardzo subtelny

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Właśnie ostatnio widziałam w H&M piękną maxi i nawet sobie pomyślałam, że na poprawiny idealna. http://www.hm.com/pl/product/24653?article=24653-A - na żywo, na manekinie wyglądała przepieknie.
Śliczna!

Mam nadzieję że jutro nie będzie jakoś bardzo padać to poszłabym do esotiq zobaczyć ten osławiony stanik
Stary 2014-05-14, 21:56   #3492
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę, konwalie to moje ulubione kwiaty, ale kilka florystek powiedziało mi, że 7 czerwca to już dość późno jak na konwalie i są w tym terminie, ale np. zagraniczne, drogie i dość nietrwałe. Najlepszy czas to 10-30 maja, więc odpuściłam.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:10   #3493
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny takie pytanko. Czy jak są stoły okrągłe a nie w podkowę to gości wydaje się więcej czy mniej? To zajmuje więcej miejsca na sali czy mniej?
jak są stoły okrągłe to więcej miejsca zajmują, sale jest bardziej zapełniona

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-14, 22:17   #3494
enzunio
BAN stały

Jeśli chodzi o pończochy to miałam na swoim panieńskim takie samonośne z gatty i słuchajcie, czego ja w nich nie robiłam - łącznie z tarzaniem się po limuzynie, tańcach, SPANIEM w łóżku w nich do 13 a potem zasuwaniem do łazienki na kolanach i ani mi się nie zsunęły ani oczka nie było, także polecam! Tylko drogie, 22 zł dałam...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:19   #3495
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
jutro ma też zadzwonić florystka, ma się dowiedzieć czy mają w hurtowni jaskry

do ślubu zostało 17 dni
świetna fryzurka i tak mało dni

Cytat:
mój Tż wstaje codziennie 5.40, o 6.00 wyjeżdża do pracy

Cytat:
ale piękne są jaskry!!! nie wiedziałam

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:21   #3496
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli chodzi o pończochy to miałam na swoim panieńskim takie samonośne z gatty i słuchajcie, czego ja w nich nie robiłam - łącznie z tarzaniem się po limuzynie, tańcach, SPANIEM w łóżku w nich do 13 a potem zasuwaniem do łazienki na kolanach i ani mi się nie zsunęły ani oczka nie było, także polecam! Tylko drogie, 22 zł dałam...
Potwierdzam!!!!!

Jestem po spotkaniu z florystką i całość zamknie się w kwocie 1500 zł, tzn. bukiet ślubny, 2 butonierki, 2 bukieciki dla druhenek, bransoletka dla świadkowej, kwiat do włosów, dekoracja samochodu, kosze z kwiatami dla mam oraz dekoracja kościoła.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:32   #3497
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Najpiękniejszy

Cytat:
To troszkę zbiłaś mnie z tropu, ale bukiet w każdej chwili można zmienić nie podobają mi się te oklepane bukiety, mój jest taki "naturalny" nie "od linijki"
Zawsze można coś pozmieniać i pomodyfikować Najważniejsze to realizować swoje plany i marzenia Może zakochasz się w takiej sukni, że Twój bukiet będzie do niej idealny?

Cytat:
To już wiem gdzie iść przymierzyć Świetna jest
Stary 2014-05-14, 22:33   #3498
domar123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jak są stoły okrągłe to więcej miejsca zajmują, sale jest bardziej zapełniona
hmm. Musimy z TŻtem o tym pomyśleć bo mamy aktualnie 52 osoby więc może by pełniej było

Dzisiaj mam wene na ogądanie różnych filmików ten jest fajny, polecam śmieszny http://filmyweselne.pl/edyta-i-lukasz/wedding-style

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:36   #3499
ewaden
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Witam się po chyba 2 tygodniowym milczeniu. Te kilkanaście dni sponsorowane były przez hasła pt. "chaos", "stres" i "wielka niewiadoma". Ta ostatnie mamy jeszcze na tapecie.
Choć się nie udzielałam, starałam się Was podczytywać regularnie.

Gratulacje dla nowych żon! To po pierwsze

Ślub brata na Teneryfie był piękny. Za to w ogóle nie wypoczęliśmy i schudliśmy z mężem
2 dni po ślubie brata zmarła mi babcia...
3 dni po ślubie brata dostałam wiadomość ze Stanów że raczej nie wyrobią się z organizacją ślubu przez diecezję amerykańską (moja parafia jest w Stanach, więc po "bożemu" musiałam to tak załatwiać...). Poza tym zostaliśmy posądzenie o kłamstwa i zatajanie informacji... Okazało się, że nasz diakon zgubił część naszych papierów. Mąż grzecznie na niego naskoczył (pogroził nagłośnieniem sprawy), za co później musiał przepraszać. Diakon też przepraszał, za spieprzenie sprawy i bezpodstawne oskarżenia, ale jako drugi!
Na gwałt przebukowywaliśmy bilet męża do Stanów i dokupywaliśmy bilety z Teneryfy do Polski. Bagatela wyszło nas to ok 1000$! A to po to by całą organizację ślubu kościelnego zacząć od nowa już w Polsce (wymóg do tego- obecność małżonka przy podpisywaniu protokołu...), bo taka alternatywną opcję kiedyś mimochodem rzucił mój ksiądz ze ślubnej parafii. Mąż był, podpis złożył, 1000$ poszło się paść, wracał do Stanów zamiast 15 godz, 29... A my dalej nie wiemy czy do ślubu dojdzie bo biskup nie chce podpisać papierów, nadal ma jedno ale, i nad tym ale pracuję obecnie... Chyba będę niedługo znała wszystkich rabinów w Stanach i Polsce, a na tłumaczu przysięgłym zbankrutuję po raz wtóry

Dziś miałam intensywny dzień załatwień- muszę zakładać że wszystko z biskupem się uda, bo jak się uda a nie załatwię to będziemy w czarnej Jutro może opiszę, na czym stoimy organizacyjnie

No nic.... miesiąc do ślubu! jupiiii!
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:39   #3500
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Okrągłe stoły sa na mniejsza ilosc gosci niestety

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Do jutra termin potwierdzeń a dalej cisza

masakra raczej trudno uwierzyc w to ze wszysy zapomnieli ... ja kazdemu kto mi wreczal zaproszenie od razu potwierdzam żeby pozniej nie zapomnieć

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że jutro nie będzie jakoś bardzo padać to poszłabym do esotiq zobaczyć ten osławiony stanik

choćby i żabami rzucalo to idz nie pożałujesz :p moj tż zazyczyl sobie ten stanik n noc poślubna nawet

Cytat:
Wow to super wytrzymałe a cena jeszcze do przejscia. Tylko ja sie nad kolorem zastanawiam czy jakis cialowy czy ecru sama nie wiem. . A duzy maja wybor kolorow odcieni?

Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:42   #3501
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
jaki planujecie mieć tort ? kwadratowy czy okrągły ??
okrągły na paterach :P

Cytat:
Witam dziewczyny
Mogę się przyłączyć? podczytuję regularnie od kilku dni a dzis postanowiłam sie odezwać bardzo podoba mi się tytuł wątku
witaj

Cytat:
Też jestem starsza od Tż Tylko ja rocznik 88 a on 89
aaa u mnie jest to samo :P ja jestem kwiecień 1988, a TŻ styczeń 1989 :P to w sumie niecały rok jestem starsza :P ale jednak starsza..

Cytat:
ładna fryzurka

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Czesc! Dzisiaj mielismy pracowity dzien. Zalatwilismy USC, bylismy u ksiedza dac na zapowiedzi. Nie bylo strasznie przy spisywaniu protokolu. Kupilam bizuterie do slubu, kolczyki i lancuszek. Waham sie jeszcze nad bransoletka, ale troche droga jest bo bodajze 150 zl kosztuje... Kupilam perfumy, bo byly w promocji w Rossmanie CKin2u? Ale nie wiem jeszcze czy ich uzyje w dniu slubu
pokażesz biżuterię?
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:46   #3502
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Rany, dziewczyny jak Wy zasuwacie z tymi postami
Cytat:
Napisane przez jumapili Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
ja tez planuje zrobic koszyczki ratunkowe.. macie jakas liste co wkladacie i co sie na 100 % sprawdza.

A dla facetow ? Oprocz dezodorantu, gumy do zucia i ewentualnie plynu do plukania ust nic mi nie przychodzi do glowy
Też nie brałam pod uwagę koszyczków, ale dziś doszliśmy do wniosku, że jednak koszyczki będą, a w nich: igły/nici, agrafki, wsuwki, gumki do włosów, tampony/podpaski, chusteczki nawilżone, lakier do włosów (taką miniaturkę kupimy), lakier bezbarwny, rajstopy, tabletki przeciwbólowe, stoperan, ranigast, 2KC, mini dezodoranty, gumy do żucia i plastry
Cytat:

ile macie/miałyście ciepłych dań na weselu?
bo u mnie są3ciepłe posiłki: jest główne- zupa+ drugie danie,potem ok 23 gorąca przystawka np strogonow i o 2 druga przystawka npkurczak w sosie teriaki z makaronem ryżowym.
wesele jest do 4/5 rano
U mnie 5 dań gorących+ stół wiejski (na którym będą też ciepłe posiłki- pierogi, mini golonki itp)+ słodki stół+ ciasta, tort
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy ingerujecie jakoś w strój świadkowej? Wiem, może głupie pytanie, ale jak zobaczyłam, jaką suknię chce moja, to się z lekka przeraziłam
Moją świadkową jest starsza ode mnie o 18 lat kuzynka, która jest dla mnie jak siostra. Nie będę w jej strój ingerować- wiem, że ma świetny gust i nie wyskoczy w białej ani czarnej kiecce, nie uraczy mnie także widokiem nagich pośladków ani piersi
Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam się pochwalić że dzisiaj zupełnie przez przypadek wpadłam do sklepu "ESOTIQ" i kupiłam:
Sliczna bielizna
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
My rodzinę prosimy z dziećmi a znajomych bez dzieci i nie uważam , że robię jakiś błąd.
My zapraszamy tylko dzieci rodzeństwa mojego TŻ. Gdybyśmy chcieli zapraszać kuzynostwo z dzieciakami, to z wesela na 200, zrobiłoby nam się chyba wesele na 300 osób
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Szlag mnie trafia!
Chyba dostałabym wścieklizny
Cytat:
W sumie to mi chodziło ogólnie o głośność na sali ja mam zamiar zespół uprzedzić że ma grać odrobinę ciszej i by nie zaczynał nagle z pełną głośnością bo takie maleństwa się potem uspokoić nie chcą
U nas na szczęście sala taneczna jest oddzielona od sali jadalnej taką "półścianką", więc nie będzie problemu z głośnością
Cytat:
Dinozaury z 86 też są
Rocznik '90 także melduje swoją obecność
Cytat:
Też jestem starsza od Tż Tylko ja rocznik 88 a on 89
Ja jestem od mojego starsza o pół roku i zawsze mówię mu, że straszny z niego gówniarz na co on mi odpowiada, że jak ja już będę stara i brzydka, to on nadal będzie piękny i młody
Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Mówiłyście coś o top coatach - ja mam Pease i jestem bardzo zadowolona. Lakier trzymał się ponad tydzień
U mnie Essie let it shine "trzyma" lakier półtorej tygodnia

Z nowości ślubnych: byliśmy dziś w USC i okazało się, że mój akt urodzenia jest nieważny, bo ma stempel z opłatą 15 zł, a nie 22 i muszę jechać do miejsca urodzenia (120km ) i dopłacić 7 zł, żeby był ważny
Byliśmy u florystki, pogadać wstępnie o dekoracji kościoła. Nie miałam właściwie koncepcji na wystrój, ale pani zaproponowała mi coś, co od razu przypadło mi do gustu: http://www.badylarnia.pl/foto/1540_4..._0_837_560.jpg mniej więcej coś takiego, z tym że z jakimiś innymi kwiatami i w trochę większych odstępach rozstawione
Przyszły mi włosy clip in jutro zrobię zdjęcia i wrzucę

73 DDŚ!!
Stary 2014-05-14, 22:58   #3503
enzunio
BAN stały

mojakaren, w sumie nie wiem bo ja chciałam na gwałt beżowe matowe obojętnie jakie ale bez wzmocnień na palce-tak babce powiedziałam (godzinę przed imprezą dopiero poszłam na zakupy) i nie przeglądałam innych I okazało się, że odcień idealny i jeśli będę miała w ogóle jakiekolwiek pończochy to właśnie w tym odcieniu je kupię - GOLDEN.

A model jaki miałam to Michelle, zaraz poszukam czy w necie nie ma taniej niż te 22 zł
Stary 2014-05-14, 23:09   #3504
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
W sumie to mi chodziło ogólnie o głośność na sali ja mam zamiar zespół uprzedzić że ma grać odrobinę ciszej i by nie zaczynał nagle z pełną głośnością bo takie maleństwa się potem uspokoić nie chcą

Czy wszystkie kupujecie pończochy a nie rajstopy? czuję się jak wyrzutek
Ja bede miec rajstopy nienawidzę pończoch

Cytat:
Musze przyznać, że jest to mega wygoda ,że w cenie sali mamy tort, ciasto, ciastka, kwiaty żywe w dekoracji i napoje bez ograniczeń. Nie musimy się tym martwić, jedyną rzeczą jaka należy do nas to wybór menu, koloru kwiatów jakie chcemy mieć na sali i smak tortu
A mogę wiedzieć ile płacicie za osobę?
Ja tez sie ciesze, ze mamy wszystko w cenie to jest jednak wygoda

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Pysia- trzymam cały czas , (jak potem kciuki nie będą mi się chciały wyprostować to zgłoszę się po odszkodowanie )
Kishlaczkowa- byłaś bardzo imprezową dziewczynką

Nie zdałam mialam dzis zaliczyc kolejny moduł, robiłam to 4razy i ńie zdałam w piatek bede powtarzać...

Cytat:
Jak w mojej starej pracy czasami jezdzilam na 6:00, pociag miałam o 4:50 wiec wstawałam o 3

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Witam się po chyba 2 tygodniowym milczeniu. Te kilkanaście dni sponsorowane były przez hasła pt. "chaos", "stres" i "wielka niewiadoma". Ta ostatnie mamy jeszcze na tapecie.
Choć się nie udzielałam, starałam się Was podczytywać regularnie.

Gratulacje dla nowych żon! To po pierwsze

Ślub brata na Teneryfie był piękny. Za to w ogóle nie wypoczęliśmy i schudliśmy z mężem
2 dni po ślubie brata zmarła mi babcia...
3 dni po ślubie brata dostałam wiadomość ze Stanów że raczej nie wyrobią się z organizacją ślubu przez diecezję amerykańską (moja parafia jest w Stanach, więc po "bożemu" musiałam to tak załatwiać...). Poza tym zostaliśmy posądzenie o kłamstwa i zatajanie informacji... Okazało się, że nasz diakon zgubił część naszych papierów. Mąż grzecznie na niego naskoczył (pogroził nagłośnieniem sprawy), za co później musiał przepraszać. Diakon też przepraszał, za spieprzenie sprawy i bezpodstawne oskarżenia, ale jako drugi!
Na gwałt przebukowywaliśmy bilet męża do Stanów i dokupywaliśmy bilety z Teneryfy do Polski. Bagatela wyszło nas to ok 1000$! A to po to by całą organizację ślubu kościelnego zacząć od nowa już w Polsce (wymóg do tego- obecność małżonka przy podpisywaniu protokołu...), bo taka alternatywną opcję kiedyś mimochodem rzucił mój ksiądz ze ślubnej parafii. Mąż był, podpis złożył, 1000$ poszło się paść, wracał do Stanów zamiast 15 godz, 29... A my dalej nie wiemy czy do ślubu dojdzie bo biskup nie chce podpisać papierów, nadal ma jedno ale, i nad tym ale pracuję obecnie... Chyba będę niedługo znała wszystkich rabinów w Stanach i Polsce, a na tłumaczu przysięgłym zbankrutuję po raz wtóry

Dziś miałam intensywny dzień załatwień- muszę zakładać że wszystko z biskupem się uda, bo jak się uda a nie załatwię to będziemy w czarnej Jutro może opiszę, na czym stoimy organizacyjnie

No nic.... miesiąc do ślubu! jupiiii!
O mamo zeby sie wszystko udalo

Jestem mega zła na siebie chyba jestem nawet zbyt głupia na zostanie konsultantem

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-05-14 o 23:10
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:12   #3505
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość

Z nowości ślubnych: byliśmy dziś w USC i okazało się, że mój akt urodzenia jest nieważny, bo ma stempel z opłatą 15 zł, a nie 22 i muszę jechać do miejsca urodzenia (120km ) i dopłacić 7 zł, żeby był ważny
Wyślij im listem akt , zadzwoń tam powiedz o co chodzi , zrób przelew i Ci odeślą . Ja miałam 14 km do urzędu właściwego memu urodzeniu i mi się jechać nie chciało:P Tylko wysłałam wniosek pocztą i za 3 dni miałam go w domu
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:13   #3506
enzunio
BAN stały

Pysia nie załamuj się, na pewno nie jesteś jedyną, która nie zdała, poza tym poprawki są dla ludzi. Nie jesteś za głupia na zostanie konsultantem, następnym razem pojedziesz, zaliczysz i bedzie OK!

ewaden Jakie przeboje... I jeszcze tyle kasy w plecy, szok...
Stary 2014-05-14, 23:13   #3507
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Jestem mega zła na siebie chyba jestem nawet zbyt głupia na zostanie konsultantem
Nie martw się Kochana Teraz dasz radę
Stary 2014-05-14, 23:22   #3508
mimi_77
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny.

Odniose sie do bizu z sieciowek. Mam pierscionek zareczynowy z apartu, proba 585 i po poltora roku jest juz porysowany i wygiety. Nie pracuje duzo fizycznie wiec jestem zdziwiona.

Odechcialo mi sie juz wszystkiego - nie mamy organisty. Dzis sie dowiedzial o slubie chrzesniaczki tez 9sierpnia...

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:22   #3509
Liana
Zadomowienie

Dziewczyny, wpadam do Was na chwilę, starałam się nadrobić
Przede wszystkim gratulacje dla Dziewczyn z 10 maja

U nas do ślubu zostało 10 dni , więc jestesmy w szale przygotowań.
Dlatego Dziewczyny, dobra rada: co możecie załatwcie wcześniej, ja jestem na etapie załatwiania wszystkiego naraz (wódka, winietki, numery na stół, księga gości, buty, tuby...) - a to wszystko można było spokojnie załatwić wcześniej

Nie zdążymy pójść na mega szybki 3 lekcjowy kurs tańca , chyba nie zdążymy sesji narzeczeńskiej, nie będziemy mieli jako dekoracji czarno-białego zdjęcia na planszy nie damy już rady, bo mamy duuużo pracy w pracy

Ale generalnie jestem dobrej myśli, moja suknia bez pleców jest OK (wkleję zdjęcia w poniedziałek po ostatniej miarze), przyszła piękna bransoletka hand-made z ETSY, kupiłam czwarte już buty z La Body - nie ma ich niestety na stronie, ale mają szpiczasto-migdałowy nosek ). Byłam też na fryzurze ślubnej i makijażu, co do makijażu mam małe zastrzeżenia - oczy muszą być mocniej, ale poza tym wszystko w porządku.
Po moich częstych załamaniach, że będę wyglądać beznadziejnie, jednak widzę światełko w tunelu

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy ingerujecie jakoś w strój świadkowej? Wiem, może głupie pytanie, ale jak zobaczyłam, jaką suknię chce moja, to się z lekka przeraziłam
Moja świadkowa na szczęście pytała mnie o zdanie przy wyborze kreacji, na szczęście wybrała naprawdę piękną sukienkę i wygląda bardzo ładnie ale gdyby chciała się ubrać zbyt wyzywająco lub odważnie to na pewno bym ją poprosiła żeby zaniechała oczywiście mam tu na myśli naprawdę odważne stroje np. bardzo obcisłe sukienki mini bez pleców etc.

Cytat:
piękna ta sukienka!! jutro biegnę do H&M

Dziewczyny, gdzie polecicie mi kupić pończochy bez wzmocnienia na palcach, takie żeby mi się nie zsuwały - a więc dobre samonośne ??
Liana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:32   #3510
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Wyślij im listem akt , zadzwoń tam powiedz o co chodzi , zrób przelew i Ci odeślą . Ja miałam 14 km do urzędu właściwego memu urodzeniu i mi się jechać nie chciało:P Tylko wysłałam wniosek pocztą i za 3 dni miałam go w domu
My też załatwiamy przez neta. Mój wniosek czeka na zeskanowanie, TŻ już swój wysłał.

Wczoraj wracam do domu a ten przy mojej mamie:
TŻ:No, ja już jestem gotowy do ślubu, a Ty?!
Ja: o co Ci chodzi?
TŻ: ja już mam akt (i leci do mamy pokazać zdjęcie ), a Ty jeszcze nawet nie zeskanowałaś! Tak Ci zależy na tym ślubie!
(ja go tak "szantażuję" jak nie chce o czymś tam słuchać, wszystko w żartach oczywiście )
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości