|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2
Na mojej stronie, w feedbackach, pojawił mi się mój komentarz, który wystawiłam jace_k i mam teraz -1
Tak zawsze jest?edit: Już mam, ogarnęłam. Są po prostu dwie zakładki z komentarzami ;p Edytowane przez melay Czas edycji: 2014-05-14 o 21:03 |
|
|
|
#3242 |
|
Raczkowanie
|
No to jutro kolejny dzień z glowy
bede siedziec i tam przeglądac. I jest nawet strój kapielowy o ktory ktos tu pytał
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki status : collection ale jak wchodze w kupiony przedmiot na ali . Wysłane z mojego Lenovo A850 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3244 |
|
Raczkowanie
|
łooohohoho, widzę że znów nastąpiło oburzenie na podróbki
co jakiś czas wraca ta fala... najpierw jest masowe zamawianie i komentowanie (conversy, NB) a potem fala krytyki. Cieszę się, że macie swoje zdanie i brzydzicie się podróbkami, ale nie obrażajcie innych, jeśli je zamawiają (gimbaza??? co to w ogóle jest???) Mnie to wisi i powiewa co tam jest napisane, bo akurat marka CONVERSE nie robi na mnie większego wrażenia (ogólnie nie mam fazy na żadne firmówki). Pierwszy raz zamówiłam podróbkę, a skusiłam się tylko i wyłącznie dzięki temu wątkowi, poniekąd też z ciekawości i ta PODRÓBA nie kosztowała mnie 100 zł, a niecałe 60, to jest różnica. I bynajmniej nie zamówiłam ich z myślą o lansowaniu się ani pokazywaniu innym, że MAM, STAĆ MNIE. Ale z tego co widzę, to innych powodów nie można mieć wg was No bo przecież mogłam sobie kupić trampki no name. Tak, mogłam, ale nie chciało mi się iść na targ. Btw - na zdjęciach tej 'aukcji' logo było niewidoczne, więc ostatecznie mogłam nie wiedzieć że to conversy ![]() Ale wiedziałam, bo kilka dziewczyn zamawiało od tego sprzedającego i ja też się skusiłam. Ot, taki mój kaprys. I nie uważam, że jestem przez to gorsza od tych, które brzydzą się podróbkami. Nie życzę wam, abyście zamówiły coś no name, a ta rzecz przyjdzie z metką... jejku, co wy zrobicie, chyba kosz albo odpruwanie? ![]() A tak na serio, to ten temat był już tyle razy wałkowany! wraca co jakiś czas niczym bumerang. Zdania zawsze będą podzielone. I uważam, że takie krytykowanie zahacza o lekką próbę poniżenia drugiej osoby. To jest niefajne. P.S. zamówiłam też strój kąpielowy, który podobno jest wzorowany na Victoria Secret. Gdyby nie to forum, to nie miałabym o tym pojęcia, bo nie śledzę markowych kolekcji :P po prostu mi się spodobał. To też jest be? Edytowane przez asik85 Czas edycji: 2014-05-14 o 21:12 |
|
|
|
#3245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem przekonana ,że w dobrej cenie zebrałoby sie nas sporo
|
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Btw, kwestia podróbek. Co Wam to przeszkadza, że ktoś chodzi w "podróbkach"? Wiele z tych rzeczy jest wyrabianych w tych samych fabrykach. Tak, dokładnie, w TYCH SAMYCH. Idąc w Polsce do sklepu też nie macie pewności, czy Wasze conversiki nie były wyprodukowane w Chinach na tej samej taśmie co podróby. Różnica jest taka, że do sklepu trafią buty z dobrym wykonaniem, logo, etc., a Chińczyk sprzeda wszystko co zostanie, więc raz się trafi idealny, a raz będzie coś nie tak. Dajcie dziewczynom spokój, skoro ich nie stać na oryginały, to niech sobie zamówią w Chinach i się cieszą. Dowartościowywanie siebie przez pryzmat loga jest niedojrzałe, ale na tej samej półce postawiłabym snobizm, gdzie liczy się tylko cena i droga marka To raz, a dwa - nie każda dziewczyna, która tutaj zamawia buty "nb", "convers", "nike" ma ochotę na zaszpanowanie logiem, ale np. podoba im się design buta/koszulki... Poza tym w związku z tym, że te produkty wyrabiane są często w tych samych fabrykach, często okazują się całkiem fajnej jakości I tak, będą służyć dłużej niż buty z targu za 20zł. Aliexpress to portal, który ewidentnie wzoruje się na znanych markach. Zanim zaczęłam udzielać się na wątku nie miałam pojęcia, że kupuję coś a'la ZARA, Bershka czy Asos Większy szok przeżyłam jak się okazało, że komuś zatrzymali chustki, bo były podróbą LV - nie znałam wcześniej tej firmy, bo po prostu nie interesuję się modą. Wiele osób zamawia tak rzeczy z Ali, nie będąc świadomym nawet, że ktoś ich może oskarżać o chęć lansowania się metką Wchodząc na ten wątek, radzę więc się przyzwyczaić, że będą tu tacy, którzy podróbki zamawiają i czują się z tym dobrze. A jak kogoś tak bardzo to razi to w ogóle niech się zastanowi czy chce na Ali kupować Mnie osobiście znaczek nie obchodzi, ale to jak się ubranie prezentuje i ile kosztuje już jak najbardziej ![]() Podsumowując, niech każdy kupuje co chce - kupujcie i dajcie żyć innym ![]() Co do dziewczyn, które narzekają na żółtą gumę - moim zdaniem trochę przesadzacie. Według mnie wygląda to bardzo normalnie, tak jakby to miało być. Moja siostra nosi oryginalne (prawdopodobnie ) conversy i w jednych też jest lekko żółta guma. Tak się chyba po prostu zdarza, przestańcie panikować - i tak po pewnym czasie noszenia różnica się zatrze
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Vinnga i asik85 - to, że te wszystkie buty pewnie wychodzą z jednej fabryki to raczej wiadome
Mnie tam najbardziej dziwi, że dziewczyny tak narzekają bo guma żółta albo logo źle wycięte, gdzie za taką cenę można się tego spodziewać, szczególnie, że Vinnga sama napisałaś, że te Chińczyk sprzedaje zarówno te dobrze jak i źle wykonane. Aaa... i jestem jednego ciekawa - jak to wygląda, że te buty mogą wychodzić z tej samej fabryki, a jednak potem powstają takie artykuły "jak odróżnić podróby od oryginału"? Serio pytam ![]() Co do żółtej podeszwy - http://www.converse.com/regular/conv..._3346_size=030 Converse ma również trampy z taką bardziej beżową podeszwą
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tematu wątku to śmiać mi się chce czasem jak się porozumiewam z chińczykami. Ostatnio mi napisał takie słowa których w słowniku nawet nie było
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3251 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby napis nie był taki krzywy bo słabo to wyglądaA miałaś też ucięty napis??
|
|
#3254 |
|
Raczkowanie
|
co do żółtej gumy się nie wypowiadam, bo ja również nie widzę rażącej różnicy w Waszych egzemplarzach, kolor moich conversów nie jest biały, ale nie przeszkadza mi to, natomiast ten ucięty napis owszem. I gwarantuję, że tak samo by mi przeszkadzało, gdyby tam było napisane "rower" i ucięte.
Edytowane przez asik85 Czas edycji: 2014-05-14 o 22:34 |
|
|
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam Conversy w Chinach, bo jestem próżna i chciałam logo. Mijając mnie na ulicy nie zauważyłabyś, że to podróbka, bo są podróbą idealną - wstawiałam linki i zdjęcia. Dziś zamowilam u tego samego Sprzedawcy dla męża. Sorry, ale dla mnie wywalenie 200zł na trampki, bo "mają duszę" jest dziecinne. Bo ja mam 2 dzieci, dom, kredyt i jest to dla mnie szastaniem kasą. Wolę iść na jakiś fajny zabieg na twarz za te 200zł. A jeśli mogę mieć "prawie" Conversy za 60zł, to tak - kupię je. Ludzie robią gorsze rzeczy
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, ogólnie uważam że jeśli się tak oburzacie na podróby to nie wchodźcie na ten wątek . Bo my jesteśmy KRÓLOWE podróbek i dobrze nam z tym! ![]() |
|
|
|
|
#3257 |
|
Raczkowanie
|
Vinnga, Ofelia82, mogg
nic dodać, nic ująć...
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kasę to kupiłam oryginały, te buty podobają mi się od kiedy pamiętam, w takim fasonie chodzę praktycznie non stop i przykro mi, nie widzę w tym nic dziecinnego. Jak widać Ty też łyknęłaś ten marketingowy bełkot, bo chciałaś logo ![]() Poza tym - jedno drugiego nie wyklucza. Jak ktoś ma rodzine, rachunki, dom to już oryginałów nie można kupić bo to szastanie kasą?
Edytowane przez Silence_ Czas edycji: 2014-05-14 o 22:44 |
|
|
|
|
#3259 |
|
Użyszkodniczka
|
Chciałabym mieć tylko takie problemy- czy kupić podróbę, czy może jednak nie, bo to ''gimbaza'', a guma za żółta.
Zazdraszczam
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już kwestia tego, ile tej kasy ma. ![]() Ja tam też mam podróbki, do których się przyznaje wszem i wobec. Wszyscy znajomi wiedzą, że mam fejkowe trampki. No i fejkowe zegarki też mam, a co. A co sobie myślą obcy ludzie "na ulicy" przestało mnie obchodzić odkąd skończyłam -naście lat.
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie rozumiem tego argumentu, ze jak rodzina i dom to już nie buty za 200zł
|
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie źle zrozumiałyście, albo po prostu dyskusja poszła w złą stronę, ale ja nigdzie na nikogo nie najeżdżałam, że kupuje podróbki...
pisałam tylko o tym, że niektórzy spodziewają się niewiadomo jakiej jakości produktów za naprawdę niską cenę- i nie miałam na myśli tych nieszczęsnych conversów, ale też innych rzeczy... ode mnie tyle.Cytat:
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, że tu nikogo nie wyzwałam od nie wiadomo kogo, a odpowiedziałam na inny post
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Użyszkodniczka
|
|
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
sedno Martolek Zresztą ja nie będę się z nikim tutaj kłócić bo ten wątek jest o zdobyczach z aliexpress a nie o wyższości oryginału nad podróbą , czy udowadnianiu że ktoś wie więcej od innego. Ps. Pewnie nawet nie wiesz czym się różni RAM od ROM ![]() Jeśli będziemy zaśmiecać ten wątek w taki sposób to bez sensu... ktoś coś kupił jeszcze ? ![]() ![]() Ja już się nie mogę doczekać na moje paczuszki
Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-05-14 o 23:19 |
||
|
|
|
#3266 |
|
Użyszkodniczka
|
Sedno, sedno... wyższą filozofią jest zrozumieć po co przepłacać za jabłuszko, ale to temat taki sam jak z gimbazą i podróbkami, mam ważniejsze problemy
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wolałabym najpierw poczekać aż dojdzie mi strój, który zamówiłam jakiś czas temu. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3269 | |
|
Użyszkodniczka
|
Cytat:
Wolnoć Tomku w swoim domku, nie wnikam w nikogo wybory ![]() A tymczasem idę zamawiać kosmetykizameryki
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś kiedyś szukał tego stroju? http://www.aliexpress.com/item/75ft-...651879997.html
Wydaje mi się, że promocyjna cena 12$ jest bardzo ok ;p |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

Tak zawsze jest?
bede siedziec i tam przeglądac. I jest nawet strój kapielowy o ktory ktos tu pytał 
i ta PODRÓBA nie kosztowała mnie 100 zł, a niecałe 60, to jest różnica. I bynajmniej nie zamówiłam ich z myślą o lansowaniu się ani pokazywaniu innym, że MAM, STAĆ MNIE. Ale z tego co widzę, to innych powodów nie można mieć wg was 

To raz, a dwa - nie każda dziewczyna, która tutaj zamawia buty "nb", "convers", "nike" ma ochotę na zaszpanowanie logiem, ale np. podoba im się design buta/koszulki... Poza tym w związku z tym, że te produkty wyrabiane są często w tych samych fabrykach, często okazują się całkiem fajnej jakości
Większy szok przeżyłam jak się okazało, że komuś zatrzymali chustki, bo były podróbą LV - nie znałam wcześniej tej firmy, bo po prostu nie interesuję się modą. Wiele osób zamawia tak rzeczy z Ali, nie będąc świadomym nawet, że ktoś ich może oskarżać o chęć lansowania się metką 

oby napis nie był taki krzywy bo słabo to wygląda
nic dodać, nic ująć...