Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 22:14   #2731
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
mozecie podac jeszcze raz

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

przynamniej ponosi bo moj to w ekspresie wyrastal...
Jeżeli gorgulek nie poda ci rano to jak wrócę z dziećmi od okulisty to włączę laptopa i podam bo z telefonu niestety nie mam jak

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:16   #2732
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Nie pisalam, bo bylam na aplikacji. Wczoraj wrocilismy z Adasiem do domu, ale kiepsko się czulam i balam sie, ze znow wirusa zlapalam. Ale chyba nie - kuruje sie mlekiem z miodem i czosnkiem (mnie to smakuje). A mąż kochany wywiozl dzis Adasia do babci, zebym ogarnęła chorobę
Adas w przeciagu 2 tyg zaczął stawac do raczkowania, klekac np.przy lezaczku, próbuje stawać i prawie siada. Chyba ma skok, bo je jak smok
Uciekam spać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hmm to u nas chyab tez skok, bo dzisaj tyle zjadl ze szok, maruda z niego i zaczyna tez robic to co twoj...
w koncu bo moj takj jak madziuchy szkrab ma troche cialka i chyba mu ciezko, bo siluje sie do raczkowania juz troche czasu
w kazdym razie Madziuchna ja sadzam swojego, pieknie siedzi proste plecy
natomiast z Julkiem poszlabym do innego rehabilitanta by sprawdzil
ja z Alkiem tez pojde by skontrolowal bo nie bylam jeszcze ale dla wlasnego spokoju

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Jeżeli gorgulek nie poda ci rano to jak wrócę z dziećmi od okulisty to włączę laptopa i podam bo z telefonu niestety nie mam jak
spoko, nie spieszy sie ")

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:17   #2733
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wiem właśnie i on już sto lat temu miał ten skok i dalej tak nie robi
aż musze jutro sprawdzić czy Igor tak robi

za to moje dziecko nie pełza... jedynie odpycha się do tyłu i zaczął się podnosić na czworaka - tak się chwieje przód tył

no i chyba skończy się nam karmienie bardzo szybko jak mnie dziś ugryzł to mi oczy na wierzch wyszły

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:23   #2734
kama1987
Rozeznanie

hej hej!

Ale popisałyście, ale dałam radę Ostatnio nie mam na nic czasu, Zuzia skutecznie mi zajmuje cały czas. Najchętniej by chciała żeby się z nią cały czas bawić.

Byłam wczoraj u fryzjera i wstąpiłam z ciekawości do sklepu obok z rzeczami dziecięcymi i się pytam babki czy ma foteliki RWF.(Fotelik już mamy, chciałam zobaczyć co mi Pani w sklepie powie)
Nie wiedziała o co mi chodzi, po wyjaśnieniu stwierdziła że to beznadziejne, po co mi to i jak ja tam dziecko 2letnie wsadzę Do Pani nie przemawiało że to moja sprawa jak się tam zmieści i że jest ten pałąk taki co można odsunąć fotelik od oparcia. I mi mówi że napewno nie będę zadowolona i jak to? Dziecko nic nie będzie widziało jadąc tyłem Dowiedziała się ceny, powiedziała mi 1900 zł, ja za taki sam gdzie indziej płaciłam 1450.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
to ja w takim razie chyba nie jedyna na chrzcie dziecko nie trzymalam na rekach tylko w wozku rodzina i ludzie w kosciele sie krzywili i ciagle sie ktos pytal kiedy wyjme mala z wozka....a ja jej nie wyjmowalam, tylko na samo chrzczenie woda swiecona
stwierdzilam po co ja mam sie meczyc i mala ma plakac jak mozna na spokojnie....
a tak wogole nie pamietam czy Wam opowiadalam jakie jaja byly u nas....nie dosc ze prawie sie spoznilam na chrzest bo wymyslilam ze sama pojde z mala wozkiem zeby zasnela po drodze do kosciola a byly takie wtedy sniegi ze ledwo co doszlam i bylam cala mokra upocona i rozmazana a mala i tak sie obudzila w momencie wejscia do kosciola
Na poczatku ksiadz pytal jakie nadajemy idzie dziecku a my: Julia, a on Julia czy jest jeszcze jakies drugie...zapomnialam dodac Marta
Ksiadz chcial zrobic znak krzyza dzieciom na czole ale nie mogl sobie poradzic bo mu buda przeszkadzala(zapomnilam ja zlozyc),jeszcze wspomne tylko ze moj brat jako chrzestny byl ubrany w dresy bluze adidady i taka kurte jakby kibolska(na poczatku az mi sie wstyd zrobilo ale pozniej to mi sie juz tylko smiac chcialo z tego).Wogole my i chrzestni bylismy nie ogarnieci nie wiedzielismy co kto robi(mial nam koscielny przed msza powiedziec) i wyszlo tak ze do chrztu trzymał mój mąż, swiece odpalałam ja a na koncu ksiadz podchodzi i widzi ze szatka lezy na małej(ja tam polozylam)a on a glos w kosciele: szatke to ja zachwile nakladam wiec ogolnie smiechu mielismy wtedy kupe
U nas nie było szans, żeby dziecko w foteliku/wózku było Proboszcz sobie wymyślił że dzieci mają być na rękach i nieważne że dzieci fajnie spały i do chrztu wiadomo że by się je wyciągnęło, ale na całej mszy

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
podobno cielęcina bardzo uczula

Znowu bach na główkę

A w ogóle to dziś mamy z mężem 3 rocznicę ślubu i 10 razem w weekend przyjadą moi rodzice i zamierzamy w sobotę wieczorem iść na jakąś kolację albo coś, pierwszy raz od urodzenia Oli
Wszystkiego Najlepszego!!
Właśnie sobie przypomniałam że my mieliśmy w styczniu 9 rocznicę razem i zarazem rok od dnia w którym byliśmy na USG 1 potwierdzającym ciąże

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczęta, jak serwujecie swoim dzieciom pierś z kuraka to kupujecie jakąś specjalną, szukacie gdzieś na giełdach spożywczych, eko, bio itd. czy idziecie np. do Lidla i kupujecie????
Kupuję w Kauflandzie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Uffff, młodą właśnie wysypalo, wiec to musiała być trzydniowka. Tyle, że trwała 5 dni. Czytam, że biegunka może jej towarzyszyc, aczkolwiek temp niby do 40 stopni.
Nie słyszałam, żeby ktoś aż tak ciężko przechodzil trzydniowke, ale stanowczo lepsze to niż coś innego.
Dobrze że to tylko 3dniówka i nic groźniejszego

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Mam pytanie: czy kupiłyście jakiś preparat przeciw owadowy?
i taki po ukąszeniu? wczoraj patrzyłam to dla takich małych dzieci kosztowały po 40zł za małą tubkę, a na gemini nie umiem wyszukać może mogłybyście coś doradzić, bo pewnie niedługo będzie potrzebne
myślę czy by wózka nie skropić olejkiem z trawy cytrynowej, bo odstrasza komary, muchy i meszki, co o tym myślicie???

A na słońce kupiłam krem Babydream i nieźle jedzie alkoholem
My mamy Dapis, dostałam bo sama bym tego nie kupiła bo jakoś nie bardzo lubię homeopatię. Zobaczę jak będzie działał bo jeszcze nie używaliśmy

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
przeczytałam siema lochy (w sensie samice świń)

to trzymam kciuki

Cytat:
Maciej aspołeczny? no co Ty
to dobrze że potrafi się zająć sobą przez dłuższą chwilę, ja bym się cieszyła
ja też bym się cieszyła gdyby Zuzia się umiała zająć sobą przez 20 min.

Cytat:
hmmm... z tym sadzaniem to jestem na maksa zmieszana, bo wiem, że nie powinno się sadzać dziecka, które samo nie usiądzie, ale co z takim posadzonym, który siedzi???? jak ma mój ważący 10100 gramów syn wyćwiczyć tę umiejętność??? Julek wrzeszczy już od tego leżenia, jak posadzę go na kolanach to jest happy pytałam naszą rehabilitantkę, chociaż nie ufam jej bezgranicznie, o nie, to powiedziała, żebym próbowała z tym sadzaniem, bo Julek ma osiem miesięcy. Moim zdaniem, tak naprawdę NIC nie robi.... Dziewczyny, NIC kompletnie. Na ziemi tylko obraca się wokół własnej osi, ale nie na brzuszek/plecy. Nie pełza, nie raczkuje, nie wspina się.... Posadzony i podtrzymywany pod żeberka siedzi fajnie (m.in. tak ćwiczył z rehab.)
Moja mama kupiła mu wczoraj koło do nauki siedzenia... Jeszcze nie mam go w domu. Trochę sceptycznie do tego podchodzę, bo wiem, że nie można sadzać dziecka, które samo nie usiadło.... Najwyżej będziemy z niego korzystać jak Julek już opanuje tę umiejętność Smutno mi, że mój Julek jest taki wolny w tym temacie, martwię się. Nie będę pisać, jak z jednej strony zazdroszczę Wam, że dzieciaki tak książkowo się rozwijają, ale z drugiej cieszę się, że mam jeszcze Julka pod kontrolą i nie muszę za nim latać po chacie

Idę ćwiczyć, choć mi się nie chce
Zuzia posadzona siedzi pewnie, nie chwieje się, bawi się ładnie. Widziała to i rehabilitantka i neurolog i nam nie mówiła że nie możemy jej sadzać jak ma za co to się sama do siadania podciąga.

A tak wogule to dzisiaj w jakiejś gazetce dzieciowej wyczytałam że w 8 mies dziecko siedzi posadzone, ale nie musi samo siadać Niewiem czy to prawda.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

dziewczyny korzystacie jeszcze z przewijaków?

bo u mnie cerata już mocno popękała, bo tuśka rzucała kremem i się poprzebijało od ostrych rogów. i chyba już się nie opłaca kupować nowego?
Korzystam Nie wyobrażam sobie nie mieć przewijaka, bardzo ułatwia życie mojemu kręgosłupowi

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wiecie ze moj syn nadal nosi 68. Chyba ta kurtke co mu na roczrk kupilsm to za dwa lata zalozy.
Zuzia też 68 nosi, jedne spodnie ma nawet 62, ale to z HM
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:27   #2735
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiecie jak milo polozyc sie w swoim wlasnym lozku i poscieli. Ide spac bom niezywa.
wiemy

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
my tak, ale myslę ze juz niedługo bo ciągle z niego zwiać probuje
pamiętam jak pisałyscie ze nie możecie dziecku pampersa przebrać bo się ciągle na brzuszek przewraca. w końcu wiem co to znaczy ten mój mały wiercipiętek kilku sekund na pleach nie uleży. nie mówiąc już o ubieraniu w ogóle

dałam Jaśko nurofen na noc, mam nadzieje ze uśmierzy ból i trochę pośpi

mojego męża znów nie ma
w zeszlym tyg spędził w domu tylko 2 popołudniaoprócz etatu, bierze na siebie "milion" dodatkowych zleceń. wiem ze robi to dla dobra naszej przyszłości, ale jestem z Jaskiem ciągle sama....

nooo ja jestem najszczęśliwsza jak ktoś jest i mi pomoga w tym przebieraniu.

wiedziałam,że odpadną tancerze.

na finał obstawiam lekarza, kazacha i lesbijki. Ale znając Polaków to lesbijki nie wygrają oby

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:28   #2736
kaska87
Zakorzenienie

a mi się lesbijek chata podoba

dobra zwijam żagle idę spać
branoc

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:40   #2737
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

Słodki Jaśko

http://static.topsecret.pl/public/fo....jpg#KOLOR_131
http://static.topsecret.pl/public/fo....jpg#KOLOR_131

Dziewczyny mam taką spódniczke na niedzielną komunię, do tego biała bluzka i pytanie: czarne szpilki plus czarna kurteczka skórzana lub beżowy płaszczyk i szpilki nude? Doradzicie
ja bym to tego ubrala plaszczyk i szpilki nude
Cytat:

na finał obstawiam lekarza, kazacha i lesbijki. Ale znając Polaków to lesbijki nie wygrają oby
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

branoc
mi sie ich chata tez podoba
ale napewno nie wygraja bo Polska to nie jest tolerancyjny kraj
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jak tak piszecie o dzieciorahto znow zaczynam sie martwic.
Maciej codziennie dwa razy po godzine potrafi sie sam zajac soba.
bawi sie, przeklada klocki z pudelka na ziemie, uderza klockami o siebie, lazi po calym pokoju i wyciaga jakies.napotkane rzeczy, oczywiscie kable, metki, odkurzacz, buty, kapcie

ktora ostatnio pisala apropos bolu glowy.
mam od paru tygodni nawracajace bole glowy. w podobnym miejcu jak mam migreny i tez mam takie cmienie, ale nasilenie zdecydowanie mniejsze niz migrena. sama nie wiem co to

zreszta moj kaszel nadal mi nie minal

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

a czemu ci nie pobrali?
no wlasnie nie wiem czemu nie pobrali, lekarka musiala tego nie wpisac na skierowaniu ja go w rekach nie mialam wiec nie mialam nawet jak sprawdzic.

a co do tego ze Maciej sie umie sam zabawic to naprawde zazdroszcze moje dziecko jak juz sie nauczylo pełzac to wiadomo pobawi sie chwile sama ale tak w ciagu dnia i tak ciagle wymaga mojej uwagi
Cytat:
przeczytałam siema lochy (w sensie samice świń) :cojest :

to trzymam kciuki
Cytat:
Kaśka dobrze,że pytasz, bo sama się nad tym ostatnio zastanawiałam.

A wiecie co robi moja Tuśka?Jak się wspina po moim mężu a tenże jest w krótkich spodenkach to go ciągnie za włochy na nogach. Próbuje się na nich podciągać
Cytat:
no wiedziałam, że za dwie rączki to absolutnie, ale widzę, że za jedną też nie wolno- dzięki
sam tylko z pchaczem chodzi dzisiaj się rozpłakał bo meble w kuchni nie chciały się przesunąć a on przecież chciał iść dalej
może myślał, że jest babymojżeszem i się rozstąpią

poprawiłam
ale sie uśmiałam

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:40   #2738
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
wiemy

nooo ja jestem najszczęśliwsza jak ktoś jest i mi pomoga w tym przebieraniu.

dzieki ze wydalas kto wypadnie... wlasnie zabieram sie za ogladanie
lesbijki? matko one straszna wioche odwalaja w niekotrych pomiesczeniach
tancerze fajnie robili wg mnie aranzacje

Aleksander
Stary 2014-05-14, 23:11   #2739
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, przecież już się nie mam czym stresowac, a dziś boli bardziej, czuję każdy kawałek moich jelit
tylko czasami nerwy dają o sobie znac pozniej.Ja tak mam ze jak sie bardzo stresuje to dopiero po jakims czasie organizm odreagowuje i mam nerwobóle nawet i 2 tygodnie po ciezkim okresie

Cytat:
Niektóre nawet fajne, ale na myśl o myciu tego jasnego jakoś by mi się odechciało

No leci ten czas leci

A Alek ma już ząbka? Może marudny z powodu bólu dziąseł. Ola nadal bezzębna, a marudzi od zębów, a przynajmniej tak myślę, bo się trzyma za dziąsła
ja mam białą kuchnie i o dziwo jakos bardzo brudu nie widac i latwo sie myje
Cytat:
Leo kończy dziś 7miesięcy
najlepszego dla Leosia!
Cytat:
podobno cielęcina bardzo uczula

Znowu bach na główkę

A w ogóle to dziś mamy z mężem 3 rocznicę ślubu i 10 razem w weekend przyjadą moi rodzice i zamierzamy w sobotę wieczorem iść na jakąś kolację albo coś, pierwszy raz od urodzenia Oli
piękna rocznica wszystkiego najlepszego duuuzo milosci
Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Kurcze fajny patent! Mało miejsca zajmuje, można zabrać ze sobą gdzie się chce Super!

E to ja mam inne, o takie -> http://allegro.pl/nosidlo-nosidelko-...205870682.html

Vea jak pięknie stoi! Brawo !! A jesteś zadowolona z tego kojca? Dziś wszystkich pytam z czego są zadowoleni i co się sprawdzi zeby nie wtopić na zakupach
a nie boli Cie szyja przy noszeniu?ja mierzylam w komisie podobne nosidlo i po 5 minutach myslalam ze mi szyja wyskoczy bo caly ciezar sie na niej opierał
Cytat:
Hej Wróciłam niedawno z Olą od alergologa. Nic mi w sumie nowego nie powiedziała, poza tym, że kazała smarować emolientem co najmniej 4 razy dziennie i Ola dostała jakąś nową maść. Mamy koniecznie wprowadzić mięso, nawet kosztem pogorszenia skóry. Pozaznaczała, co w kolejności wprowadzać i trochę mnie uspokoiła, że nie jest najgorzej i że z czasem organizm powinien tolerować więcej produktów teraz mała żaba po półgodzinnej drzemce, raczkuje po pokoju, a ja zaraz muszę poodkurzać, bo mi wózek naniosł błota. Ale najpierw nadrabiam
napiszesz co masz wprowadzac po kolei?moze troche odgapie od Was
Cytat:
Dobrze, mogli by nas już wypuścic, bo nie ma żadnych objawów już w sumie, nawet kupka dużo lepsza. Mała jest radosna i już zaczęła rozrabiac, zboj mały teraz śpi, a ja się nudze
oby juz wszystko bylo dobrze i zebyscie jutro wrocily do domu!

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

u nas tez chyba bedzie jakis skok albo w koncu te gorne jedynki beda sie przebijac bo zawsze mamy przespane noce a dzis juz od 19 Julka sie 4 razy budzila

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:15   #2740
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Leo kończy dziś 7miesięcy

Byliśmy wczoraj u nefrologa i mówi że trzeba obserwować tą nerkę do ukończonego roczku, ale raczej będzie ok

Zamówiłam Leosiowi spodenki na all i przysłali mi zły wzór jednych, napisałam z pretensjami, a oni że wyślą mi te co chciałam, a tamtych nie muszę oddawać to to ja rozumiem
Wszystkiego najlepszego dla małego solenizanta i brawa za dobre wieści

Anutka brawa dla Kubusia za skończone miesiące

Miałam to zacytowane wcześniej ale wizaż mi poucinał

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:16   #2741
Brydzia_
Zakorzenienie

orientujecie się gdzie na Śląsku ( najlepiej katowice) są sklepy z fotelikami rwf ? (żeby był jakiś wybór )

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:38   #2742
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

lesbijki zrobily super salon, cofam hehe

Aleksander
Stary 2014-05-15, 00:03   #2743
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to kupiłaś w końcu ten kremik z filtrem co ja?

ja go nie znam, mój mąż z nim chodził do klasy. znam jego mamę, podaje w mięsnym i to nie szymon,tylko sebastian, on ładny nie jest:P
no faktycznie nie najpiękniejszy
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

za to moje dziecko nie pełza... jedynie odpycha się do tyłu i zaczął się podnosić na czworaka - tak się chwieje przód tył

no i chyba skończy się nam karmienie bardzo szybko jak mnie dziś ugryzł to mi oczy na wierzch wyszły
mój jak dostał zęby to tak zagryzał że pod sufit podskakiwałam, ale chyba skumał że jestem o to zła mówiłam że tak mnie boli,ale nie robił tego przy jedzeniu tylko memlaniu, więc odstawiałam go na chwilę po takiej akcji. teraz w ogóle nie gryzie, chociaż jak mi złapie palca (nawet od stopy)to zaraz gryzie ale nie umiem go oduczyć łapania mnie za włosy

Cytat:
przeważnie tak ale kuchnia i ten salon to moim zdaniem porażka
ten mieszko jest trochę nieprzyjemny

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ----------

Dziękujemy za wszystkie życzonka dla Leośka

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
lesbijki zrobily super salon, cofam hehe
wie ktoś ile ta starsza ma lat? bo ta Ola młodziutka 20

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 00:28   #2744
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witam wieczorem. Nie wiem co jest ostatnio ze mną nie tak. Chyba mi mózg wyparował, serio. O niczym nie pamiętam, nic do mnie nie dociera.. :/ byliśmy dziś na trzech spacerach jeśli jutro też będzie tak ciepło to jedziemy na wycieczkę

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

A właśnie mam problem. Czy wszystkie dzieci tutaj trzymają bez problemu w obu dłoniach coś jednocześnie? Bo jak Bartek ma coś w jednej dłoni i podam mu inna rzecz do drugiej to z tej pierwszej zawsze wtedy puszcza. No zawsze. Nigdy też nie uderzał w dłoniach zabawkami o siebie itp..
Antek też tak robi, wypuszcza zabawkę którą trzyma w rękach gdy daje mu inną. Ale nigdy mnie to nie niepokoiło , myślę że to kwestia tego że ta którą mu podaje zainteresowała go bardziej

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

ale mnie dopadła jakaś cholerna kolka zaraz wykituje..
Antoś nadal się nie obudził więc chyba idę się położyć

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 06:28   #2745
ewacia85
Wtajemniczenie

witam
dzisiaj siedzę w domku wiec postaram sie być na bieżąco
póki co nadrabiam zaległości z niecierpliwym sebciem
adi śpi do przedszkola nie idzie wiec mam dzień z bojsami ...jedynie może sebcia skocze zaszczepić popołudniu i z adim do fryzjera ale to będzie zależne od deszczu
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:11   #2746
kaska87
Zakorzenienie

hej

Lola z tego co pamiętam to ta Kornelia ma 34
mi się wszystko u nich podoba na chacie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:25   #2747
karolson
Zakorzenienie

Matal - a może Ty kapusty nie możesz...? albo to od wody z kranu bo jest straszna w tym szpitalu nawet po przegotowaniu.

Madziuchna ja bym nie sadzała na dłużej Jula. a ta rehabilitantka robiła jakieś ćwiczenia na obroty? pamiętam że ja wstawiała w K. takie zabawy i ćwiczenia i ja kiedyś opisywałam typu leży Julek na plecach i na przemian trzymając za kostki w nogach celujesz jego stopa do buzi itd?

Misia
dobrze że już w domu

co do prowadzania za rączki mi się wydaje że za jedną jest gorzej niż za dwie bo dziecko jest takie przekrzywione w jedną strone
Stary 2014-05-15, 07:27   #2748
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
orientujecie się gdzie na Śląsku ( najlepiej katowice) są sklepy z fotelikami rwf ? (żeby był jakiś wybór )
W Dąbrowie Górniczej jest sklep małe abc na kasprzaka. Mają duzy wybór fotelików ale musiałabyś zadzwonić czy mają wybór w rwf. Na pewno jest axkid czy jakoś tak

Dzień dobry

Jak jej te zęby nie wyjdą w końcu to ja wyjdę z domu... wyjec mały. ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:29   #2749
karolson
Zakorzenienie

Lola a ile waży Alek? on też się nie przekręca z brzucha na plecy i z pleców na brzuch?
Stary 2014-05-15, 07:32   #2750
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
W kwestii lozeczka turystycznego, to ja kupiłam materac piankowy, cienki. Dobrze się zwija/składa, a zupełnie inny komfort spania.
piankowy, czy gąbkowy?
Cytat:

oj ostatnio Emilka też mnie kilka razy dziabła na początku krzyknęłam, ale teraz staram się zaciskać zęby, bo wtedy się wystraszyła. Ona mnie gryzie przeważnie na początku, chyba tym pokazuje, że nie jest głodna, więc daję później
Stary 2014-05-15, 07:32   #2751
karolson
Zakorzenienie

jak ją wywalą to ten serial naprawdę nie będzie miał sensu http://aleseriale.pl/gid,14218,img,3...fototemat.html
Stary 2014-05-15, 07:36   #2752
misia332
Zakorzenienie

nena piona jak mojemu zęby nie wyjda to się wyprowadzę chyba.

Spaliśmy do 7, oby mojemu dziecku to zostało.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:44   #2753
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję rocznicy, napisz później jak spędziliście wieczór w sobotę.
Stary 2014-05-15, 07:47   #2754
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jejku dziwczyny ile postow
ja tam klub nadrabiam a tu tyle do czytania
potrzebuje porady
musze dosc pilnie kupic barierke do domu
czy ktos zglebial juz temat?
najchetbiej taka zeby nie trzebabylo sie wwiercac o ile istnoeja w ogole
jest tego pełno i polecam firmy geuter bo dopiero moj 5laterk ja sforsowal. http://allegro.pl/geuther-0048zk-moc...216590235.html otwiera sie nie jakims przyciskiem czy zapadka ktora rozpracowuja 2latki tylko podnoszac jakby w gore za ten uchwyt. zamyka sie przy zatrzasnieciu sama.

witalam dszien o 5:20 a teraz sam-wiesz-kto ma drzemke

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-05-15 o 07:50
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:49   #2755
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczęta, jak serwujecie swoim dzieciom pierś z kuraka to kupujecie jakąś specjalną, szukacie gdzieś na giełdach spożywczych, eko, bio itd. czy idziecie np. do Lidla i kupujecie????
Ja nie mam sprawdzonego źródła. Ja później od was zaczęłam sama gotować. Kupuje normalnie w sklepie, kupuje też słoiczki tak na zmianę.
Stary 2014-05-15, 07:51   #2756
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry pospalam sobie całą noc, TŻ raz wstał do małego tylko więc nie jest źle. Tyle że obudził się przed 7 i przez TŻta już chyba nie zaśnie :/ no trudno nie można mieć wszystkiego

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:53   #2757
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
piankowy, czy gąbkowy?

oj ostatnio Emilka też mnie kilka razy dziabła na początku krzyknęłam, ale teraz staram się zaciskać zęby, bo wtedy się wystraszyła. Ona mnie gryzie przeważnie na początku, chyba tym pokazuje, że nie jest głodna, więc daję później
A co to gabkowy?
Zwykły cienki piankowy: http://allegro.pl/materac-piankowy-1...189804902.html

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 08:01   #2758
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
A co to gabkowy?
Zwykły cienki piankowy: http://allegro.pl/materac-piankowy-1...189804902.html
ale że na ten materac z łóżeczkaturystycznego nakładasz to ? jak to sie składa?

a miałam pisać że skoro TŻ już ma dobry etat to myślałam że odpuści zlecenia zeby miec wiecej czasu wolnego wkońcu..
Stary 2014-05-15, 08:12   #2759
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.

Po pierwsze:

możecie polecić jakiś fajny stolik edukacyjny?
Natka dostała na chrzciny od kuzynki,ale jakiś chiński badziew, od początku nie grał i nic...

Cytat:

branoc
mi się salon podoba,ale kuchnia i ten tzw. gabinet nie. I łazienka też nie. w ogóle zbyt nowocześnie u nich, a ja wolę takie inniejsze wnętrza. Mi się podoba kuchnia Kazacha, salon zresztą też, gdyby wywalili te krateczki.

Cytat:
przepraszam, shame on me...

ja wam mówię,że lesbijki będą w finale, ale ludzie nie będą na nie głosować. jeśli kazach przejdzie, to prawdopodobnie on wygra, bo ta ckliwa opowieść o rodzicach. nawet mój chłop uronił łezki jak do niego przxyjechali.
Lekarz też miałby szanse, bo jest fajny i sympatyczny, także on u mnie jest na drugim miejscu do wygranej.

Mi się strasznie podobna chata lekarza, oprócz kuchni i salonu

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
jak ją wywalą to ten serial naprawdę nie będzie miał sensu http://aleseriale.pl/gid,14218,img,3...fototemat.html
noooo słyszałam,ale babka też leci w kulki,że nie powiedziała stacji o ciąży...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 08:18   #2760
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ale że na ten materac z łóżeczkaturystycznego nakładasz to ? jak to sie składa?

a miałam pisać że skoro TŻ już ma dobry etat to myślałam że odpuści zlecenia zeby miec wiecej czasu wolnego wkońcu..
Daje go na ten z turystycznego. A ten albo zwijam, albo kładę na górę w bagażniku.

No odpuści trochę na pewno, ale teraz musi pokonczyc, co zaczął.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości