|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
przekreca sie, ale do tej pory nie raczkuje ostatnio jednak zaczal probowac ale zawsze spada na brzuch ![]() ja z nim bylam tylko u ortopedy z biodrami a do rehabilitanta tez chce isc niby wszystko prawdilowo robi i tez mi sie wydaje ze moze ominac raczkowanie ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
a kazach ma naprawde smutna historie, ja tez mialam mokre oczy cyba nikt z nas neichcilby takiej sytuacji i robia bardzoo ciekawe aranzacje, maja inne pomysly, nie stawiaja na nowoczesnosc, podoba mi sie lekarz jest zaje*isty i jego rodzinka i w sumie to fajnie bybylo jakby wygral ten facet co nie zabeiral sie do roboty haha z nich tez jest niezla polewkasmieszne teksty maja
|
|
#2762 | |||
|
Zadomowienie
|
hej, hej witam się, nawet nie komentuję dzisiejszej nocy
![]() Cytat:
dla LEO!ale ci się udało z tymi zakupami, no takie trochę jak piżamka wyglądają Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
kochana gratulacje,!!!
po cichu zazdroszczę matal- dobrze że malutkiej już lepiej tassia- no coś ty , martwisz się że Maciej potrafi się sobą zająć, a Ty masz chwilkę wytchnienia ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
hehe małż będzie miał kompana do x-boxa- Tusioa go właśnie odkryła, przyraczkowała, włączyła go na przycisku i tak się jej spodobało,że zaczęła ciągle naciskać. aż ją muszę odciągać od tego.
aaa i mata z FP Rainforest to chyba nie wytrzyma presji i nie zostanie dla rodzenstwa. Tusia się po niej wspina i pałąki są już mocno pogięte
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja maty już dawno nie rozkładam bo i tak spieprza u nas za to karuzelka rainforest jest zagrożona
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwykle jak zaczne zastanawiac sie ze Alek czegos nie robi to za kilka dni zalapuje;p pojscie do rehabilitanta napewno nie zaszkodzi moj sie przeekreca na 4 ale widac ze sily nie ma, chyba przez mase dobrze ze cwiczysz, pojdziecie na rehbilitacje i maly sie nauczy
|
|
#2768 | |
|
Zadomowienie
|
papalinka- gratki z okazji rocznicy
gorulku - zdrówka Cytat:
|
|
|
|
|
#2769 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Spałam 4h, ale nawet pisać nie będę, bo to już się robi nudne Chociaż mam czas rano mężowi przygotować śniadanie i zrobić dwa posiłki do pracy. Po prawie 11 latach razem nadszedł w końcu ten czas, że mu robię śniadanie ![]() Cytat:
Cytat:
super wieści u nefrologa Cytat:
ale tylko raz podałam i będę dawać raczej rzadko, chyba że mi teściowa jakiegoś kuraka na wiosce załatwi Cytat:
dziś o domku? wreszcie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak będziesz go sadzać to tym bardziej tej umiejętności nie wyćwiczy no bo jak i po co? Cytat:
eeee nie podoba mi się ![]() Cytat:
ja Dawidowi też po roku Cytat:
dla Adasia za tyle nowych umiejętności
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-05-15 o 09:14 |
||||||||||
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale widzisz, moja Tusia poraczkowała trochę w sobotę i niedzielę, w poniedziałek zaczęła siadać bez podparcia, a w środę już stawała. i wtedy zaniechała raczkowania, tzn. bardzo rzadko. a teraz znowu raczkuje i to jak ślicznie! dumni jesteśmy z tego raczkowania.bo tego stawania to ja się boję, często ją biorę od mebli i kładę na podłogę. no z tej Olki to mamy polewkę, za piękna to ona nie jest, ale ego ma wysokie- przynajmniej jest szczęśliwa w życiu. A ta Kornelia to widać,że już taka ułożona kobitka, w sumie fajna jest.ja tam nie mam uprzedzeń na tle orientacji ![]() no lekarz jest fajny i ma fają rodzinkę. a ci ostatni, ta Agnieszka z mężem to myślę,że teraz odpadną.
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
co ja to chciałam...
a no, mała rada/pomysł odnośnie ósemek bo u mnie to było tak, że jak przygotowywałam się do operacji, to musiałam usunąć wszystkie ósemki. dwie byłe zatrzymane całkiem, te na gózy i nie wyszły by same tak i tak, a dwie wyszły do połowy i pewnie szły by dalej. w każdym razie chodzi o to, że już po fakcie spotkałam mojego ortodonte, który powiedział, że mogli mi usunąć siódemki, które i tak były już leczone, a na ich miejsce przesunęłyby się brand new zdrowe ząbki. Bo ogólnie jest taki mit że ósemki się szybko psują. Ale to nie dlatego że są ósemkami, tylko dlatego że najgorzej je domyć ale nie są jakieś gorsze jakościowo![]() W każdym razie, polecam podsunięcie pomysłu lekarzowi, bo czasami wyrywają maszynowo zamiast pomyśleć, a być może u którejś z was się tak da jeśli ma połatane/zepsute siódemki. szczelyłam wywoda jak na dentonecie
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2772 | |
|
Zadomowienie
|
Katarzyna ja bym wybrała jasne szpilki i jasny płaszczy
Cytat:
|
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karuzelke zlozylam bo jak nei bylo obnizone lozeczko to ciagnac za nia i w koncu by urwal;p noi walil nogami w pozytywke od karuzeli wiec tez dlugo by nei wytrzymala ![]() teraz hitem jest ksizka mamy ktoae lezy i podtrzymuje drzwi by sie nie zamknely i wałek z FP do raczkowania male kręgle które potrafi wkladac sobie gleboko do buzi i musze go pilnowac piłka ktora jest prawie wieksza od niego KAPCIE KAPCIE KAPCIE
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
u nas hit: numer jedne miski kota
papcie ![]() ja lubię doktorka- ma super rodzinkę lesbijki tez lubię- ta młoda piękna nie jest i nosek w boku też ma jak pinokio, ale je lubię- zarażają optymizmem kazacha nie lubię a tej parki co jeszcze została to nie kojarzę co tam robili
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazde dziecko w koncu zacznie natomiast niektorym tzreba pomoc najwazniejsze to reagowac jak karolson twoja Tusia to wogole super sprawna i szybko dziewczynka
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Przewertowałam opinie o krzesełku, które wczoraj wkleiłam i dobrze, że nie zamówiłam. Jest bardzo niestabilne, śruby są plastikowe, rozkręcają się, a nawet pękają
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
w DDTVN mówią o tym cze bezpłodność staje się chorobą cywilizacyjną, a ja niedawno czytałam na wizazu wątek dziewczyn które starają się o dziecko i nic, i nic - szkoda mi ich, bardzo
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie właśnie ten problem, że te 8 się nie mieszczą i non stop mam tam stany zapalne. A cykam się wyrwać
|
|
|
#2780 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tą wagą to tak i nie. Córka znajomej (bardzo drobna dziewczynka) zaczęła raczkować jak miała 11 miesięcy (wczoraj o tym akurat rozmawiałyśmy i była strasznie zdziwiona, że Miłosz dzień przed skończonym 6 msc ruszył do przodu). Zrób w dwóch takich samych i jedzcie razem ![]() Tu od razu masz przepisy z kaszy jaglanej http://gotujzdrowo.com/category/kasz...na-przepisy-2/ smacznego pamiętaj, żeby kupować dobrej jakości kaszę bo w smaku jest trochę inna.Cytat:
Bo to jest wisiadełko nie nadaje się.Cytat:
![]() A tak serio to łączę się w bólu bo u nas to samo
|
|||||
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys zacznie cie tak bolec ze polecisz rwac a z tego co wiem jak jest stan zapalny to rwac nie wolno chyba wiec musialabys i tak przetrzymac ja jakbym miala popsute 7 to moze zastanowilabym sie nad wyrwaniem ich zmaiast ósemek, ale jezeli oba sa zdrowe to napewno nei wyrwalabym 7mki
|
|
#2782 | ||
|
Wtajemniczenie
|
przybij pione
wstaliśmy o tej samej porzei po nieprzespanej nocy, pobudce o 5.20, jęczeniu, marudzeniu i tarciu oczu cały poranek moje dziecko spało 35 minut i już od pół godziny nie śpi ![]() Cytat:
nogi można wyjąć i położyć sam blat na podłodze Cytat:
Madziuchna jeszcze odnośnie Twojego Julka to ci napiszę, że Dawid mój ogólnie bardzo był ruchliwy, sprawny, obracał się w obie strony bardzo szybko, zaczął pełzać zanim skończył 5 miesięcy, ale usiadł dopiero jak skończył 9 miesięcy, w przeciągu tygodnia też zaczął raczkować, więc w sumie późno. Nie wiem jak to jest ale znacznie wcześniej nauczył się wstawać i chodzić przy meblach, ale sam zaczął chodzić jak miał 11,5 miesiąca. Aha i na pewno nie przeszkadzała mu waga on na rok ważył 9,3 kg.
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-05-15 o 09:16 |
||
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- bajka gdzie jestes?
|
|
#2784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj pobudka po 8 nie po 10 bo wczoraj tez poszla o 24 spac
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko spi od 8. A mi sie nudzi. I przed chwilą mąz wpadł do domu, bo myślał, że mi się coś stało, bo telefonu nie odbierałam. No cóż nie słysałam ani domowego, ani komórki.
|
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
co do przewijaka to ja przebieram już Natkę na matach najczęściej, albo jak ktoś mi pomaga to ją trzyma na rękach i wtedy. Ale jak jest grubsza sprawa
w pieluszce to właśnie wtedy wolę przewijak, tak na wszelki wypadek.a jak gadamy o finałach to myślę,że TCH wygra właśnie Sebek. On miał staż o Ramsaya jak Amaro, mają więc podobne smaki i zawsze miał dania w czołówce,więc ma ogromne szanse ![]() Cytat:
taaaa, karuzelka- ciągnie za zabawki.w sumie nie dosięga tylko do tego motylka w środku.
|
|
#2788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czerwony
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzimy dziś do domu
|
|
#2790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

dla LEO!

a było dobrze jakieś 2 tygodnie.
może mogłybyście coś doradzić, bo pewnie niedługo będzie potrzebne
Wygladała prześliczne w stroju, ktory mama wykombinowala

bo widzę ze mama robi dwie