|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
wróciłam :P włosy mokre a kanapki całkiem inne niż wczoraj: almette jogurtowy posypany szczypiorkiem
![]() oglądałam opinie na temat wkładek laktacyjnych i zamierzam się do kupna. nie wiem czy mi leci bo staniki mam czarne a na bluzkach nie widać ale wczoraj wieczorem ścisnęłam lekko i z obu poleciały krople, aż się przestraszyłam i zmartwiłam. teraz się boję je nawet dotykać ![]() ![]() z lewej, tej aktywnej lekko już od paru tyg, wyleciał żółtawy płyn a obok jakby z innej dziurki ![]() jak jest u was?
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-05-15 o 00:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
Teraz niestety u nas krucho z kasa ![]() ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Cytat:
![]() Fifi, Fifik |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ---------- Basia ja bym poszla skonsultowac to z lekarzem albo chociaz telefonicznie zapytala. Bo o ile wydzielina zoltawa, przezroczysta badz biala nie budzi mojego niepokoju tak cos czerwonego owszem.. nie wiem czy to normalne, brak mi wiedzy na ten temat wiec lepiej zapytac gina.
![]() |
#3274 |
Zakorzenienie
|
aj zmartwiłaś mnie
![]() o siedemnastej mam szkołę rodzenia z położną od mojej ginki, jak nie zapomnę to jej spytam może po zajęciach. idę dosuszyć włosy i spać. do jutra ps nie szalejcie tak, w ok 6 godzin zrobiłyście 4-5 stron ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj zamówiłam rogala do spania więc już w ogóle nie wyjdę z łóżka pewnie ![]() No i zakupiłam 5 pieluszek tetrowych białych, 5 flanelowych dużych i 5 flanelowych małych ![]() ![]() ![]() A dzisiaj mam wreszcie samochód i jadę na podboje sklepów ![]() ![]() ![]() Co do laktatora... Macocha miała ręczny i ją strasznie to bolało, tata musiał jej pompować i widząc jej ból nie kupię ręcznego. Pod koniec karmienia dostała od koleżanki elektryczny i inna bajka ![]() ![]() Tak pisałyście o imionach ![]() ![]() Tyle chciałam jeszcze napisać a zapomniałam ![]()
#3276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Już kiedyś wspominałam, że mam bratanka Filipa. Nawet wczoraj i przedwczoraj była tu o nim mowa. Zdrobniamy przeróżnie Filipek,Fifi, Filipcio, Filipunio, Filipuniek, on jak był mały to mówił: jestem Sipi ![]() U mnie w domu wszyscy prócz taty mamy po dwa imiona, u męża natomiast wszyscy mają po jednym. Moi bratankowie mają: Dominik Piort, Filip Jakub i teraz w lipcu przyjdzie na świat brat Filipka, ponoć Szymon Leon. Leon po dziadku bratowej, bo był naprawdę wspaniały dla nich. U mnie teściowa od początku obstawiała u swoich dzieci, że gdzieś trafi się Zosia, bo siorka męża bardzo chciała Zosię (po babci), a ma 3 synków już ![]() ![]() ![]() Latte, dobrze, że już jesteście szczęśliwie w domku ![]() No fakt, tyle tych imion, że ciężko się zdecydować. U mnie np. prababcia miała na imię Amalia, nie Amelia i niby jedna literka, a już nie to samo co ta ostatnio dość popularna Amelka ![]() ![]() ![]() Hehe, fajne skojarzenie z ta Antoniną, zapomniałam o tej piosence: Piejo kury, piejo ![]() U nas od kilku dni to jest domowym hiciorem - chyba z reklamy H&M : http://www.youtube.com/watch?v=ux7nA8GHvZo Mecia, aaaale lista zdrobnień, muszę pokazać to dla naszego Filipka ![]() Mam znajome, które obecnie mieszkają zagranicą i jedna ma synka Philipa, a druga Nathana. Misstic, ja mam braci Andrzeja, Mariusza i Krzysztofa. Fakt chłopaki już dorosłe i mają swoje rodziny. A nasz Andrzej to taki Andziuś ![]() Słońce, a ty kiedy masz teraz wizytę, bo widzę, że piszesz, że też jeszcze nie znasz swojego lokatora .? bezaczek7, to se chłopaczyna wymyślił sztuczkę z chowaniem jajka ![]() ![]() anesh_ czy zdecydujesz się dodatkowo to połówkowe czy nie - musi być wszystko dobrze ![]() ![]() Monika, wiem co znaczy wygodne łóżko. Nasz materac też wygodny jest, a u teściów kupiliśmy sobie tam do pokoiku kiedyś zwykłą kanapę, bo póki co, były pokój męża nadal jest nasz, jak przyjeżdżamy tam nocować. Taki niewypał ta kanapa,że szok. Mąż się śmieje, że czeka aż ciepło będzie i wywali ją przez balkon z piętra. Twarda, wyrobiła się, jakieś żelastwo z niej wystaje, że głowę można sobie rozwalić,bo zawiasy nie są zabezpieczone żadną gąbką i dosłownie pod ręka czuć jak wystają spod obicia... masakra ![]() ![]() U mnie dziś trochę pochmurno, ale lecę zaraz też się zbierać na podbój miasta, jakieś zakupy małe itp itd. Alem naskrobała, macie lekturkę ![]() Tak się wydaje, ale ja tez jak zniknę na trochę to potem wchodzę, a już kilka stron na plusie i mam czytadło ![]() ![]() Tego nam teraz trzeba, wygadać sie o wszystkim i o niczym. A jak już mówiłyście, kto zrozumie nasze bolące piersi, rosnące biodra czy tyłki, rozstępy, cellulit, jak nie druga przyszła lub już praktykująca mama. Dobrze, że JESTEŚCIE ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() A ja rogala do spania sama zmajstrowalam ![]() ![]() ![]() ![]() Tz robi sniadanko, ma 5 dni wolnego ![]() ![]() ![]() Ktoś ma dziś wizytę ? Ja jutro ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3278 | |
Wtajemniczenie
|
witajcie,
u mnie od wczorakj okropne opady, nic sie nie chce:/ caly dzien w lozku bym przeleżała, maskara jakas ![]() piekne imie, ja tez chcialam takie ale u nas bedzie corunia a imienia brak ![]() Cytat:
ja tez sie zarejestrowalam i nic mi nie przeszylo ![]() a mam takie pytanko, bo zrobiłam wczoraj taka podstawowa liste co bedzie nam potrzebne dla dzidzi, a pytanie jest odnośnie ubranek po ile trzeba sztuk kupic tak mniej wiecej?? a i zamowilam sobie wczoraj podgrzewacz do butelek ze sterylizatorem taki uniwersalny do wszystkich rodzajow butelek ![]()
![]() |
#3279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3280 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() dziewczyny co gotujecie dzisiaj? bo szukam inspiracji i totalnie nie mam pomysłu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | ||
Wtajemniczenie
|
ładnie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Monika a moim kolezankom elektryczny sie nie sprawdzil bo w ogole nie ciagnął ![]() ![]() A co do drugiego imienia to ja nie chce,ja sama nie mam drugiego i dla mnie to zbędne jest ale teściowie mogą się znowu wtrącać i będą chcieli żebysmy dali po dziadku Tzta ![]() Witam się,pogoda dziś znowu podobna do mojej dupy ![]() A zapomniałam powiedzieć że dentystka powiedziala mi ze teraz mam piękne zdrowe zęby ale... mam uwazac przy karmieniu,bo wtedy mogą się sypać jak dzidziuś wraz z mlekiem zabiera mamie witaminki.Także żebym dbała o zęby właśnie wtedy i zebym do niej przyszla. A i moja kumpela po porodzie mowila ze włosy jej wylatywały garściami ![]() A ja teraz zapuszczam...
![]() |
#3282 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() Wczoraj byliśmy na połówkowych i potwierdziło się, że będzie córka ![]() z reguły pępowina jest trójnaczyniowa. Lekarz powiedział, żeby się nie martwić bo to nie oznacza nic złego. Ma/Miała któraś z Was też taka pępowinę? A nie określił też twarzoczaszki bo Milenka cały czas miała rączki na twarzy;-) pozdrawiamy:-* A i waga 505 :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Simran86 Czas edycji: 2014-05-15 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestabilna też ma tą pępowine dwunaczyniową
![]() |
#3284 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3285 |
Konto usunięte
|
Witam z rana
![]() Widziałam, ze dziewczyny pisały tutaj o tym, ze paczuszki z kolysankami jeszcze nie doszły...spokojnie ![]() ![]() ![]() Był tez temat ![]() U nas co zaczynamy to ja jestem jakos tak spięta i przewrażliwiona, ze mnie wręcz wszystko boli zamiast sprawiać przyjemność wiec takie ekscesy to sporadycznie i nadrabiam innymi sposobami ![]() Rogala do spania nie mam ale mam takie podłużne dwie poduszki i leżą u mnie na łóżku jedna z lewej, druga z prawej i zarzucam sobie na nie nogę w zależności od boku na którym śpię ![]() ![]() Ostatnio leciała mi juz siara ale wkładek nie kupiłam tylko wsadzilam sobie do stanika płatki kosmetyczne i zauważyłam, ze 3dni juz mi nic nie leci ![]() Muszę sie rozejrzeć za tym adapterem do pasów do auta bo jeżdzę dużo i na koniec tego miesiąca jedziemy do Pl załatwić papiery do ślubu (weźmiemy szybki w De w konsulacie). Któraś z Was tutaj pokazywała swój ale muszę poszukać jakiegoś tańszego bo mi jakos szkoda tyle kasy :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na obiad tz robi zeberka z woreczka czy rękawa ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3287 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny kurde czytam i czytam to co pisalyscie, chwile mi zeszlo ale jestem w miare w temacie
![]() wczoraj pod koniec pracy zwalilo mi sie tyle wycen ze nie wyrabialam jeszcze jeden klient zauwazyl ze w ciazy jestem chyba pierwsza osoba hehe i mnie super pocieszyl " moja zona tez nie tyla do 6 miesiaca a potem przytyla 27kg" super pocieszenie. Przyszlam wczoraj do domu i cwiczylam oczywiscie delikatnie ![]() Chyba musze jechac na zakupy ![]() Edytowane przez allckarola Czas edycji: 2014-05-15 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Konto usunięte
|
Nie czytałam bo na razie (odpukać) mnie to nie dotyczy ale moze sie komuś przyda
![]() W grupie dla mam w De dziewczyna zachwalała ten artykuł... Dotyczy rozstępów ![]() http://www.alinarose.pl/2014/02/rozs...ozbyc.html?m=1 Nie wiem czy tam jest cos odkrywczego ale moze akurat ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | |||||
Konto usunięte
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
Zmieniłam jednak stomatologa prywatnego na takiego tez z nfz i jestem mega zadowolona. Facet super konkretny, teraz w ciąży tez leczył mi zęba i praktycznie nic za to nie zapłaciłam, bo w ciąży leczenie jest w sporej części refundowane. I da się z NFZ? Da się, trzeba tylko odrobiny dobrej woli lekarza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() NATALUSIA14, Misstic ja dostałam paczkę po 3 tygodniach. Trzeba było przy rejestracji zaznaczyć, że się chce otrzymywać od nich prezeny i podać adres ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale paskudna pogoda... Kurde, gdzie ta piękna wiosna? ![]() Czuję dziś taka niemoc że szok... ![]() Wczoraj nasz świadek oznajmił nam że się zaręczył i za rok w październiku ślub ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zadomowienie
|
a ja sobie wymyśliłam szparagi na obiad
![]() ja się nie będę bawić w układanie zestawów, bo z doświadczenia wiem, że to się średnio sprawdziło, przynajmniej u mnie ![]() za zakupy się wezmę, jak już przejrzę ciuszki po córci, tam było sporo tzw unisexów i trochę chłopięcych rzeczy, po synku siostry tż także muszę to ogarnąć, zobaczyć ile czego mam i wtedy będę buszować po sklepach ![]() zaraz się zbieram do sklepu, bo jakieś zakupy trzeba zrobić aha, ja też się rejestrowałam na tej stronie i też póki co nic nie dostałam aha i jeszcze jedno, u mojej córci w żłobku znalazłam ogłoszenie o bezpłatnych warsztatach szkoły rodzenia będzie to cykl 3 spotkań, ilość miejsc ograniczona już dzwoniłam i się zapisałam ![]() 20 maja pierwsze spotkanie, ciekawa jestem czy będzie tam coś ciekawego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Zadomowienie
|
Mnie poki co tez nie dotyczy ten artykuł i mam nadzieje ze tak zostanie.
smaruje sie dwa razy na dzien ale jak juz bede na chorobowym to bede czesciej sie smarowac ![]() Ktoras z Was ma juz rozstepy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3293 |
Zadomowienie
|
Robicie smaka na jedzenie, obiadki a ja siedze w pracy nic tylko
![]() Od czerwca zostaje kurą domowa i bede robic obiady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() młoda w klubie malucha a ja muszę się ogarnąć bo potem z młodą i moją mamą idziemy do mojej cioci na imieninową kawę i ciacho(dziś Zofii).
![]() |
#3296 |
Zadomowienie
|
Nie chce nic mowic u tesciowej to bym wygladala jak wieprz
![]() ![]() ![]() wole jesc u mamusi |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Zakorzenienie
|
moja teściowa dobrze gotuje, ale często tłusto, jak smaży kotlety to tłuszczu sporo, a osobno smaży cebulkę w dużej ilości oleju, masakra. No ale ona miała 4 chłopów w domu (mąż i 3 synów) to wiadomo, panowie konretnie lubili zjeść. Teściowa super też piecze i ejst taka kochana, że jak się dowiedziala, że bardzo mi smakuje jej jabłecznik, to zawsze go piecze jak przyjeżdżamy
![]() ![]()
#3298 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja tak wlasnie probuje we mnie pchac jedzenie ale ja sie nie daje ![]()
![]() |
#3299 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I widzisz,jednak trafiłaś na swojego Piotrka z kalendarza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja słyszałam o tych ząbkach,że nawet w ciąży mogą polecieć jak się ma za mało wapnia,bo dziecko wyżera nam ten cały zapas wapnia i przez to dużo ząbków leci. Szczególnie przerypane mają osoby,które mają bialutkie ząbki ![]() ![]() Mi już od kilku tygodni włosy garściami wypadają mimo,że biorę witaminy w których jest cynk... A po porodzie też podobno mocno lecą ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Zadomowienie
|
Aliszcze kochana masz ta tesciowa
![]() Moja tez jest kochana ale nic nie poradze ze akurat za jej kuchnia nie przepadam. W sumie ona miala trzech chlopow w domu wiec tez jedzenie tluste i wogole ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego z okazji imienin ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- wlasnie mi wyskoczyla reklama ze spodenkami http://allegro.pl/listing/user/listi...7ff61c30c9e5bb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.