|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Super ze remont zbliza sie ku koncowi to niedlugo czas na odpoczynek bo w ciazy nie mozna sie tak przemeczzac !! Jak moj jest dluzej w domu to tez mnie wkurza ![]() oj to niedobrze powinnas odpoczac jak kregoslup Ci daje do zrozumienia ze za duzo juz pracy
|
|
|
|
|
#602 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli chodzi o ciuszki to chyba wezmę same nowe. Poza tym ja mam tylko kilka rzeczy z SH, a resztę mam nową, bo nie dostaliśmy od nikogo ciuszków po innym maluszku. Także będą same nowe i ładne
|
|
#603 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#604 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
duzo masz ciuszkow ?
|
|
|
|
#606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pochwal się zakupami! I oszczędzaj się dziewczyno! ![]() Cytat:
ale tabelkę mam do d.py... Musze przeprawiać dni tyg., bo u mnie tc zaczyna się w środę, a na tabelce jest od poniedziałku. I gdzieś zgubiłam korektor.. Dziewczynki też mogą lubić samoloty Cytat:
Znalazłam takie wysuwane kosze do tych półek, które będą jak szuflady. Może dadzą radę.
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
Sara, Optymistka Ciesze sie bardzo, ze sytuacje opanowane
Jestescie wielkieee Dzwonili do mnie z wynikami na cholestaze, normy podwyzszone. Nie wiem dokladnie ile , co i jak. Ale polozna umowila mnie na dzis na 11 do szpitala. A jest 10.. takze nie dalabym rady. Wiec zadzwoniła do szpitala jeszcze raz zeby przelozyc wizyte i odrazu skonsultowała wyniki telefonicznie z lekarzem i poradził zrobic jeszcze raz badanie krwi we wtorek i dopiero przyjsc z dwoma wynikami. Pewnie chca zobaczyc czy sie podnosi wynik czy stoi w miejscu. Ale tak jak przypuszczałam, swedzenie było objawem cholestazy. Takze dziewczyny, lepiej dmuchac na zimne i jak zobaczycie objawy to szybko na badania.
|
#608 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cześć i czołem! ależ miałam nadrabiania, wzięłam tableta wczoraj na badanie a tam nie ma wifi, nie pomyslalam, a z tel juz usunelam tapatalka. ehhh A więc, jezusiczku co to ta glukoza było masakracja jakaś! no ja nei lubie słodkiego za bardzo a to to było jakies hiper ultra słodkie! Usta to mi w drugą stronę wygięło i zrobiły mi się wary obciągary. No ale przeżyłam jak widzicie, troszku mnie mdliło. No ale koniec końców dałam radę szybcikiem to wypić na 2 razy... 3 razy mnie kłuli to nie! mam siniaki, siedziałam tam 2,5 godziny! ach. Miałam książkę. Jeśli chodzi o wynik to mam: na czczo: 72 1h: 109 2h: 119 Na dole były wpisane normy dla kobiet w ciąży a więc się mieszcze bo były do 150 bodajże, mogę sprawdzić dokładnie jak któraś chce. Morfo mam w normie, w siuskach jakie forma coś tam, toxo nadal ujemne. Przy okazji dzięki za info o toxo. To ja już miałam 2 razy. Next week idę do gina z wynikami ![]() mam 5 kg na + Spotkałam sięz położną i dostałam gifty! kremik, do prania lovela, mnostwo broszurek, gazete i bylo bardzo fajnie ![]() Dzięki za info o promocjach!
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Moni Co do tej małej to ona będzie się cieszyć ze wszystkiego bo niestety przez całe życie mało co miała, ostatnio jak dostała zestaw kredek w takim pudełku to się mega cieszyła A co do rodziców to znam, to córka tż-ta brata ale nie utrzymujemy z nimi kontaktów, sprawa jest skomplikowana Chcę dać prezent bo chcę, żeby to było coś dla niej a nie kasa dla rodziców![]() Jak coś kupimy dam znać ![]() malutka no właśnie z jej matką nie mamy kontaktu a brat tż-ta czyli ojciec nie ma pojęcia jaki ona ma rozmiar ![]() Wyczytałam, że mieszkasz na 3 piętrze Powiedz mi jaki masz patent na wózek? Będziecie go codziennie wnosić do mieszkania czy będzie stał gdzie indziej? Ja mieszkam na 1 piętrze i się zastanawiam jak to zorganizować, szczególnie jak będę sama![]() halinka co do pakowania torby to ja tak myślę, żeby do 34-36 tc spakować Sara ja właśnie chcę kupić te spodenki Z tego co widziałam będą też staniki do karmienia jakby którąś interesowały http://fanlidla.pl/gazetka/2012.05.2...z,do,karmieniaBędą jeszcze inne ciążowe ciuszki patrycja mega kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() Dziewczyny ze skracającą szyjką? Miałyście jakieś objawy czy po prostu wyszło podczas wizyty?? |
|
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
ja mam 2 półki wolne w szafie w sypialni. Będzie jeszcze trzecia, na której trzymam teraz ciążowe ubrania pożyczone od szwagierki (pożyczyłam, a nic nie założyłam). Po ciąży je oddam i będzie miejsce. Mam jedną szafkę w meblościance na takie większe dziecięce ubranka wygospodarowaną - w tej chwili wypchana jest po brzegi ubrankami, które dostaliśmy w pożyczce -muszę je uprać i poukładać. Moja mam wygrzebała w szafie pościel z mojego łóżeczka. Jest śliczna
Znalazła nawet śnieżnobiałą poszewkę na kołderkę po moim tacie - aż się zdziwiłam, że w takim dobrym stanie jest. Chcemy jeszcze nowe pościele dokupić żeby mieć ochraniacz na szczebelki, bo do tych nie ma.
|
#612 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
hej,
witam po wizzycie u gina mała 1150g, szyjka 42, wszystko wyglada ok ![]() co do ruchów to ja czuje ok 4 razy na dobe, najbardziej o 1 po południu i o 1 w nocy. zuken- do czego bedziesz używac tych małych ręczniczków z ikea? bo tez mam na liście, ale nie znalazłam jeszcze dla nich zastosowania ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
sliczne te kocyki, gdzie kupiłaś? dziewczyny w kwesti kocyków, to nie myslicie ze na lato przydałoby sięcos super lekkiego? ja rozmyslam nad kocykami bambusowymi la millou, co myslicie?
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki zeby wynikl sie nie podniosl
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy czasem do wycierania pupy jak będę w dzień przebierać i zamiast chusteczek przemywać wodąNa pewno się przydadzą bo są poręczne ![]() Co do kocyka na lato to ja chcę zamówić taki: http://allegro.pl/kocyk-koc-dzieciec...205136744.html Jest jeszcze niebieski ![]() Podobają mi się jeszcze te ale są już droższe i nie wiem czy mimo wszystko nie za grube na lato http://www.mamissima.pl/product/sear...ory_id=&limit= |
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
A propos mebla na ciuszki, to kupuję komodę, wydaje mi się to wygodne
Co do kocyków, to jak któraś z Was ma TK Maxxa, to widziałam tam ostatnio fajne kocyki minky w cenach spoko, ok. 55 zł. |
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Majstry już pojechały, cała robota zajęła im 3,5 godziny. Ale się cieszę. A już się bałam, że urodzę zanim to skończymy.
|
||
|
|
|
#619 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
co do szafek to mi najlepiej sie sprawdziły płytkie półki, perzy 1 dziecku trzymalam długo ciuszki w barku (taki wiecie w meblościance jak to dawniej był), teraz bede trzymac w regale billy z ikei ktory ma półki na 26 cm, tak ze wszystko na widoku Cytat:
napaliłam sie na te staniki,ale widzę ze są same gigantyczne obwody , wogole co to za debilny rozmiar do karmienia 80 B? ![]() powinny miec wieksze miski a mniejsze obwody... co do koszul do szpitala to nie moge znaleźć chce cos taniego,ale nie w miśki czy inne dziecinne obrazki, chcialam sie przekonac do nich ale nie mogę, no nie dam rady załozyc czegos takiego na siebie nie rozumiem wogole tego trendu ze jak cos dla ciezarnej, to we wzory jakby ta ciezarna sie automatycznie cofała do poziomu swojego nienarodzonego jeszcze dziecka
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-05-15 o 11:58 |
||
|
|
|
#620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Ktos juz wspomniał, ze ponoć tracimy na inteligencji, wiec moze producenci tez są tego zdania Ja znowu widziałam bardzo ladna koszule do karmienia, na ramiączkach cienkich, z koronką, dośc krótką wiec to raczej do szpitala nie przejdzie. Stwierdza, ze na rewie mody przyjechałam, a nie rodzic Ale kupie ją do domu.
|
|
#621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi moja mama dała swoje 3 stare koszule nocne rozpinane pod szyją. Nie są jakieś mega ładne, ale bawełniane i bez tych dziecinnych wzorków. Jedna najbrzydsza będzie do porodu a reszta do karmienia. |
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do koszul to ja też nie chciałam z miśkami i na pewno wybiorę któreś z tych, muszę tylko zamówić ale to czekam na wypłatę ![]() Może coś Ci wpadnie w oko ![]() http://allegro.pl/100-bawelniana-kos...175498219.html http://allegro.pl/bawelna-koszula-no...172717366.html http://allegro.pl/elegancka-koszulka...197162823.html http://allegro.pl/dyskretna-koszula-...197230368.html http://allegro.pl/italian-fashion-ko...191033801.html http://allegro.pl/rozpinana-koszula-...155400445.html http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...127001147.html Muszę się tylko zdecydować na jakieś 3 ![]() Fajny jest jeszcze ten szlafrok ale ja chyba nie będę kupować wcale... http://allegro.pl/fila-krotki-lekki-...139039091.html |
|
|
|
|
#623 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do pracy bede wpadac tak z raz, góra 2 razy w tygodniu.Cytat:
za wagę. To chyba najmniejszy przyrost na wątku. Ja mam 6+.Ostatnio piszecie na temat twardnienia brzucha. W pn przezyłam coś takiego - a wszystko przez nerwy. Odebralismy bardzo nieprzyjemna wiadomość pocztą z TZ (napiszę w klubie) i po jakims czasie tak zaczął mnie bolec brzuch, zrobił sie twardy jak kamień i myslałam ze mi zaraz pęknie. Pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło. Na szczęście we wtorek już było lepiej, a dziś juz nic nie boli. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
ale jakoś przezyję...
|
|||
|
|
|
#624 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale wiesz ze cos w tym jest? w ciąży robie rzeczy ktory mi sie nigdy wczesniej nie zdazały np: na kuchence stoi patelnia po obiedzie z resztkami sosu,ja ide sobie zagotowac wode na herbate...po kilku minutach dym w chaupie...bo właczyłam gaz pod brudną patenią albo-zabieram sie za prasowanie...właczam wtyczke do kontaktu..sprawdzam a zelazko zimne i zimne...wolam TZa...ze chyba popsute i co sie okazuje? ze właczyłam do gniazdka odkurzacz ![]() dziecko wraca z jazdy konnej a ja do niej- tylko wykąp sie razem ze stajnią! (dziecko wtf?
|
|
|
#625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() U mnie w bloku głośno.. zaczęły się remonty klatek schodowych, a potem będą blok ocieplać. Ja oszaleje!! Dobrze, że jutro wyjeżdżam do kuzynki na ponad tydzień ![]() ![]() ![]() Wrzucanie linków o promocjach - genialny pomysł. Może jeszcze będziemy zaznaczać je na inny kolor, żeby ładnie w oczy się rzucały ![]() Cytat:
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-05-15 o 12:41 |
|
|
|
|
#626 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
,tylko wlasnie dlaczego one sa 2 razy drozsze niz te miskowane? ![]() 3 tez ładna, ale nie wiem czy brzuszek sie tam zmiesci? chce miec koszule taka uniwersalną, ze jakbym wyladowala wczesniej w szpitalu to zeby sie tez nadała... kasy mi szkoda akurat na koszule bo ja wogole nie bede ich potem uzywac- spie w obcisłych tshirtach, bo szystko inne mnie gniecie ![]() w sumie moze zamowie 1 koszule i 1 pizamke?
|
|
|
#627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam tam właśnie taki cieniutki szlafrok do szpitala za 30 zł. Milutki materiał, ładnie wykończony i przede wszystkim tani. |
|
|
|
|
#628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ostatnio mowie do siostry, ze moj Tz w weekend pomalował szafe i skręcił pokój. A ona Najlepsze jest to, ze ja dopiero po dlugim czasie zajarze, ze cos nie ten teges powiedziałam
|
|
#629 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze odnośnie tych koszul to zauważyliście, że większość jest bardzo krótka, a modelki mają brzuszki tak na 5-6 miesiąc. Przecież jak kobieta chce je kupić do szpitala i ma wielki brzuch to jej majty na wierzch wyjdą.
|
|
|
|
#630 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tez zwrocilam na to uwage, a takze na to ze najbardziej popularne koszule na all miały podany wymiar w tali mniej niz 90 cm-nawet rozmiar XL ja tez chcialam tansze koszule,ale juz byłam ze wszystkich znanych mi miejscach i wszedzie albo miśkowa ochyda, albo drogo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

Powodzenia!
)
Do porodu jeszcze nie wybrałam. Może w lumpku znajdę jakąś rozpinaną.