W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 10:46   #601
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Helołłłł Mamuśki.

Chciałam tylko się przywitać i napisać, że żyję. Chociaż ledwo ledwo....remont zmierza ku końcowi. Wczoraj byłam w IKEA i kupiłam mebelki dla małej tylko łóżeczka nie dostałam takiego jakiego chciałąm i musze zamówić na allegro jednak.

Jestem urobiona po same łokcie. Mała w brzuszku szaleje i wypycha wieczorami rączki albo nóżki i robi się taka faaaaaaaaaajowska górka a ja się tym jaram na maxa.

TŻ mnie wkurza!!! Jeszcze pare dni razem przez 24h i chyba skończy się to rozwodem!!!!! Chodzi nabuzowany jak oranżada z biedronki

Nie wiem kiedy was nadrobię aleeeeee jest tego sporo.

Trzymajcie się laseczki i brzuszki do przodu!!

aaaa mój kręgosłup już odmawia posłuszeństwa.
witaj kochana !

Super ze remont zbliza sie ku koncowi to niedlugo czas na odpoczynek bo w ciazy nie mozna sie tak przemeczzac !!
Jak moj jest dluzej w domu to tez mnie wkurza

oj to niedobrze powinnas odpoczac jak kregoslup Ci daje do zrozumienia ze za duzo juz pracy

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 10:50   #602
anius_7
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość

Mam pytanko, czy macie jakieś książki o macierzyństwie, o pierwszych dniach życia dziecka czy coś w tym stylu? Chciałabym się troszkę podszkolić, ale nie wiem co wybrać.
Ja mam całą biblioteczkę, dostałam od znajomych i rodziny, mam m.in. Niemowlę i dziecko - naturalne sposoby opieki i pielęgnacji (dużo przydatnych informacji!), W oczekiwaniu na dziecko, Pierwszy rok życia dziecka (obie też mają mnóstwo informacji, ale mi się je źle czyta, układ jest dla mnie mało przejrzysty), Ciąża i poród, Ciężarówką przed 9 miesięcy, Twoje niemowlę tydzień po tygodniu - te bardzo mało czytałam, więc nie mam zdania

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem. Udało mi się zwolnić miejsce w szafie. To takie dwie głębokie półki, ale sa nisko i z racji, że głębokie, to pewnie często byłby tam bałagan i ciężko coś znaleźć.. Mama miała mi przywieźć komodę, ale jak teraz odkryłam to miejsce, to wolę sobie nie zagracać małego pokoju komodą. Może kupić sobie jakieś organizery/pudła do tej szafy? Z czego się lepiej korzysta? Z komody czy z półek?
ja jestem za komodą z szufladami, mi jest tak po prostu wygodniej. U nas w domu TŻ dostał wszystkie półki w szafie, a ja zajęłam 2 komody z szufladami

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Już po wizycie, nie ma poprawy, ale też się nie pogorszyło. Podobno wszystko się zatrzymało i jest bardzo duża szansa, że wytrzymam do 36 tygodnia dalej mam brać luteinę, odpoczywać i uważać na siebie. Na usg idę w przyszłym tyg, wtedy też będę wiedziała jaka jest długość szyjki.
cieszę się bardzo wracając od gina wstąpiłam do tesco i kupiłam małemu dwie pary "ala spodni"
super wieści! Trzymam kciuki, żeby udało się wytrzymać do 36tc

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Uświadomiłam sobie wczoraj, że zostały tylko dwa miesiące z kawałkiem do porodu. Kiedy ten czas minął? Dopiero co był grudzień.. I patrząc na pogodę, lato chyba nas oszczędzi w tym roku.

Dziewczyny, kiedy trzeba zacząć pakować torbę? I jakie bierzecie ciuszki do szpitala? Takie mniej czy bardziej ładne?
a mi się strasznie wlecze czas, jestem jakaś inna chyba Wydaje mi się, że już długo jestem w tej ciąży, a gdzie tu do początku września?!

A jeśli chodzi o ciuszki to chyba wezmę same nowe. Poza tym ja mam tylko kilka rzeczy z SH, a resztę mam nową, bo nie dostaliśmy od nikogo ciuszków po innym maluszku. Także będą same nowe i ładne

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 10:59   #603
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
zgadza się, jednak co drugi lekarz zaleca liczenie od 28tc, dlatego ja zaczynam dziś.
Juz prawie 10 a u mnie brak ruchów...a przed 9 to bym mogła pewnie z 20 naliczyć
właśnie znalazłam i wydrukowałam tabelkę do uzupełniania jakby któraś chciała:
http://www.medforum.com.pl/upload/ed...ow%20plodu.gif
Dzięki za tabelke :roża:
Cytat:
W temacie naszych wspaniałych tżtów. Mój kupił wczoraj bilety do filharmonii i za dwa tygodnie idziemy posłuchać na żywo muzykę filmową z batmana i transformersów.

Uświadomiłam sobie wczoraj, że zostały tylko dwa miesiące z kawałkiem do porodu. Kiedy ten czas minął? Dopiero co był grudzień.. I patrząc na pogodę, lato chyba nas oszczędzi w tym roku.

za ładne brzuchy i spokojne szyjki!

Dziewczyny, kiedy trzeba zacząć pakować torbę? I jakie bierzecie ciuszki do szpitala? Takie mniej czy bardziej ładne?
Nie wiem czy u mnie potrzeba cos zabrac ze soba, ale wezme takie zwykle w razie bym ich nie odzyskala, a na wyjscie najladniejsze

Cytat:
To mają zapłon! Powodzenia!

I masz rację z prezentami. Powinien być symboliczny. Pamiętam, że ja się najbardziej cieszyłam z przyjazdu gości, mojej pięknej sukienki i zegarka z pajączkiem Dostałam też nintendo i złoto, ale nie powaliło mnie to na kolana (chociaz potem się przydało )

O! To 1 czerwca? W Lublinie są wtedy piosenki z bajek Disneya Też chciałam iść, ale po ostatnim koncercie wolę nie fundować dziecku takich głośnych atrakcji.

Ja zabieram ładne - w końcu będą mnie odwiedzać ludzie Do porodu jeszcze nie wybrałam. Może w lumpku znajdę jakąś rozpinaną.

U nas też zimno.. Nawet ogrzewanie włączyli!

Śniło mi się dziś, że moje dziecko w końcu ujawniło swoją płeć i pokazało siusiaka! A potem zobaczyłam, że ma garbaty nos po mamie! Rozbawiło mnie to

Kochane, i co radzicie z tą komodą? Brać? Czy szafka wystarczy?
Komoda ma szuflady? Jak tak to bym wolała komode, jednak szafki, a jeszcze glębokie są nieporeczne, zawsze bałagan i nie zawsze się wogole zakłada wszystkie rzeczy, bo nie widać co z tyłu jest.
Stary 2014-05-15, 11:00   #604
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję bardzo

w kauflandzie w promocji są chusteczki nawilżane huggies pakowane po 3 paczki za 11,99 zł, wydaję mi się że dobra cena. W rossmanie widziałam po 15 zł, a w tesco 4 paczki za 25 zł. Wzięłam 3 opakowania

W lidlu w przyszłym tyg mają być spodnie i body niemowlęce, spodenki wyglądają na fajne http://www.lidl.pl/cps/rde/www_lidl_...rta.htm?id=295
Fajnie, ze piszesz, jak dzisiaj bede jechac do babci, to kupie te chusteczki. Mam juz te biedronkowe (zgodnie z rankingiem sroki, sa na 1 czy 2 miejscu), ale chce dokupic jeszcze z huggiesa i pampersa...

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
O masz, współczuję, niepoważna jakaś. Jeszcze ciężarnej dowalać takich stresów...
Jak ja pisałam licencjat, to jedna z promotorek (na szczęście nie moja), taka starszej daty, nie uznawała komputera. Na każde spotkanie dziewczyny musiały jej drukować i przynosić wszystko co napisały, ona poprawiała i potem poprawione znowu musiały drukować i też potrafiła jeszcze raz poprawić. Ci ludzie są czasem nienormalni

Mój kryzys trwa. Jeszcze dziś wyjęłam kolczyk z pępka, bo już mi go wypycha i wcale to nie poprawiło mojego samopoczucia. W dodatku wczoraj się nalatałam jak głupia z tym ubezpieczeniem dla banku, żeby zdążyć wszystko załatwić i się okazało, że muszę znowu jechać do ubezpieczyciela z umową z banku, którą ma mi podpisać i z powrotem z nią do banku, jakby nie mogli mi jej kurna wcześniej dać. Jeszcze mnie facet wyprowadził z równowagi, przedłużyło mu się poprzednie spotkanie, potem nie mógł jakichś danych odnaleźć, a ja opłaciłam parking na 40 minut (no bo ile może trwać dostarczenie dokumentów??) i na 5 minut przed końcem czasu się go pytam, ile to jeszcze potrwa bo muszę iść dopłacić, a on że nie trzeba bo za 5 minut to na pewno już skończymy. Ale motał się i motał i w efekcie siedziałam tam 20 minut myśląc tylko o tym, czy nie dostanę mandatu. Jakbym dostała, to chyba bym wróciła do tego banku mu po mordzie dać.
I wszystko mnie denerwuje ostatnio, a z mężem się kłócimy właściwie codziennie :/
Gosia, wiem z doswiadczenia, ze w bankach i tow. ubezpiecz. zawsze czlowieka wkurza, szkoda nerwow, bo i tak tego nie przeskoczysz. Ja tez jestem bardziej nerwowa i wyczulona na gesty, slowa i zachowania ... nie powinnam robic zakupow, bo zawsze musze trafic na "zyczliwa" starsza pania, ktora np. udaje glupa i wlazi przede mnie do kolejki , a jak grzecznie zwracam uwage, to sie naslucham jak swinia grzmotu... o tym ze co mnie zbawi jedna osoba i ze ciaza to nie choroba itp....przysiegam, ze jeszcze jedna taka osoba i zapomne co to szacunek dla starszych, porzuce wszystkie wpajane od dziecka zasady...i zaprzestane ustepowania miejsca np. w autobusach, a jak uslysze, ze starszym trzeba ustepowac, to odpale, iz starosc podobnie jak ciaza, to nie choroba!

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cieszę się, że stan Twojej szyjki się nie pogorszył. Trzymam kciuki abyś wytrwała jak najdłużej z Franiem w brzuchu

dla TŻ

Ja pakowałam na koniec 37tc a 2 dni później byłam już w szpitalu

Ja brałam gorsze ciuszki, w razie gdyby zginęły

Podobają mi się te spodenki ale dlaczego nie ma np. żółtego koloru?

Kupiłam dziś różowe kocyki w ogóle to włączył mi się syndrom wicia gniazda chciałabym już urządzać kącik dla Hani, powoli segreguję ubranka i szukam nowych

Sliczny zakup!

Cytat:
Helołłłł Mamuśki.

Chciałam tylko się przywitać i napisać, że żyję. Chociaż ledwo ledwo....remont zmierza ku końcowi. Wczoraj byłam w IKEA i kupiłam mebelki dla małej tylko łóżeczka nie dostałam takiego jakiego chciałąm i musze zamówić na allegro jednak.

Jestem urobiona po same łokcie. Mała w brzuszku szaleje i wypycha wieczorami rączki albo nóżki i robi się taka faaaaaaaaaajowska górka a ja się tym jaram na maxa.

TŻ mnie wkurza!!! Jeszcze pare dni razem przez 24h i chyba skończy się to rozwodem!!!!! Chodzi nabuzowany jak oranżada z biedronki

Nie wiem kiedy was nadrobię aleeeeee jest tego sporo.

Trzymajcie się laseczki i brzuszki do przodu!!

aaaa mój kręgosłup już odmawia posłuszeństwa.
Moj tez ostatnio jakis byl nakrecony...ale chyba wiem skad to sie u nas bierze... z braku fiki miki , jednak facet, to facet i kieruje sie popedem , a jak go nie moze uwolnic, to biada wszystkim
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:12   #605
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o ciuszki to chyba wezmę same nowe. Poza tym ja mam tylko kilka rzeczy z SH, a resztę mam nową, bo nie dostaliśmy od nikogo ciuszków po innym maluszku. Także będą same nowe i ładne
duzo masz ciuszkow ?

Nasze szczescie
Stary 2014-05-15, 11:12   #606
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi nabuzowany jak oranżada z biedronki

Pochwal się zakupami! I oszczędzaj się dziewczyno!
Cytat:
Dziewczyny, nie stresuje się tak tymi ruchami.
Ja ich nie liczę, bo co jakiś czas po prostu czuję ruchy córci.
Lekarz kazał, to liczę No i to dobra motywacja, żeby wstać o jednej porze. I o 10:45 już naliczyłam 10 ruchów koniec obowiązków na dziś ale tabelkę mam do d.py... Musze przeprawiać dni tyg., bo u mnie tc zaczyna się w środę, a na tabelce jest od poniedziałku. I gdzieś zgubiłam korektor..
Dziewczynki też mogą lubić samoloty
Cytat:
ja jestem za komodą z szufladami, mi jest tak po prostu wygodniej. U nas w domu TŻ dostał wszystkie półki w szafie, a ja zajęłam 2 komody z szufladami
No właśnie.. wiem, że wygodniej. Właściwie to szukam potwierdzenia, że z szafkami też ok, bo nie chcę zagracać pokoju komodą Znalazłam takie wysuwane kosze do tych półek, które będą jak szuflady. Może dadzą radę.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:14   #607
patrycja19894
Wtajemniczenie

Sara, Optymistka Ciesze sie bardzo, ze sytuacje opanowane Jestescie wielkieee

Dzwonili do mnie z wynikami na cholestaze, normy podwyzszone.
Nie wiem dokladnie ile , co i jak. Ale polozna umowila mnie na dzis na 11 do szpitala. A jest 10.. takze nie dalabym rady. Wiec zadzwoniła do szpitala jeszcze raz zeby przelozyc wizyte i odrazu skonsultowała wyniki telefonicznie z lekarzem i poradził zrobic jeszcze raz badanie krwi we wtorek i dopiero przyjsc z dwoma wynikami. Pewnie chca zobaczyc czy sie podnosi wynik czy stoi w miejscu.
Ale tak jak przypuszczałam, swedzenie było objawem cholestazy. Takze dziewczyny, lepiej dmuchac na zimne i jak zobaczycie objawy to szybko na badania.
Stary 2014-05-15, 11:15   #608
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Z niesmialoscia dodaje zdjecie swojego brzuchola... przepraszam za brudne lustro, ale moje dziecko namietnie je lize, caluje, dotyka itp.
Cytat:
fajny brzuchol! Okrąglutki

To i ja się pochwalę moją dzisiejszą piłeczką widok z boku i z góry
Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
A to mój brzuszek 27 t + 7kg
śliczne brzuszki

Cześć i czołem!
ależ miałam nadrabiania, wzięłam tableta wczoraj na badanie a tam nie ma wifi, nie pomyslalam, a z tel juz usunelam tapatalka. ehhh

A więc, jezusiczku co to ta glukoza było masakracja jakaś! no ja nei lubie słodkiego za bardzo a to to było jakies hiper ultra słodkie! Usta to mi w drugą stronę wygięło i zrobiły mi się wary obciągary. No ale przeżyłam jak widzicie, troszku mnie mdliło. No ale koniec końców dałam radę szybcikiem to wypić na 2 razy... 3 razy mnie kłuli to nie! mam siniaki, siedziałam tam 2,5 godziny! ach. Miałam książkę.
Jeśli chodzi o wynik to mam:
na czczo: 72
1h: 109
2h: 119
Na dole były wpisane normy dla kobiet w ciąży a więc się mieszcze bo były do 150 bodajże, mogę sprawdzić dokładnie jak któraś chce.
Morfo mam w normie, w siuskach jakie forma coś tam, toxo nadal ujemne.
Przy okazji dzięki za info o toxo. To ja już miałam 2 razy.
Next week idę do gina z wynikami
mam 5 kg na +

Spotkałam sięz położną i dostałam gifty! kremik, do prania lovela, mnostwo broszurek, gazete i bylo bardzo fajnie

Dzięki za info o promocjach!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:20   #609
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Pochwal się zakupami! I oszczędzaj się dziewczyno!

Lekarz kazał, to liczę No i to dobra motywacja, żeby wstać o jednej porze. I o 10:45 już naliczyłam 10 ruchów koniec obowiązków na dziś ale tabelkę mam do d.py... Musze przeprawiać dni tyg., bo u mnie tc zaczyna się w środę, a na tabelce jest od poniedziałku. I gdzieś zgubiłam korektor..
Dziewczynki też mogą lubić samoloty

No właśnie.. wiem, że wygodniej. Właściwie to szukam potwierdzenia, że z szafkami też ok, bo nie chcę zagracać pokoju komodą Znalazłam takie wysuwane kosze do tych półek, które będą jak szuflady. Może dadzą radę.
Ja też zwolniłam po prostu trzy duże półki w szafie, nie chce zagracać sypialni. To kwestia organizacji tylko

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:26   #610
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Moni Co do tej małej to ona będzie się cieszyć ze wszystkiego bo niestety przez całe życie mało co miała, ostatnio jak dostała zestaw kredek w takim pudełku to się mega cieszyła

A co do rodziców to znam, to córka tż-ta brata ale nie utrzymujemy z nimi kontaktów, sprawa jest skomplikowana Chcę dać prezent bo chcę, żeby to było coś dla niej a nie kasa dla rodziców

Jak coś kupimy dam znać

malutka no właśnie z jej matką nie mamy kontaktu a brat tż-ta czyli ojciec nie ma pojęcia jaki ona ma rozmiar

Wyczytałam, że mieszkasz na 3 piętrze Powiedz mi jaki masz patent na wózek? Będziecie go codziennie wnosić do mieszkania czy będzie stał gdzie indziej? Ja mieszkam na 1 piętrze i się zastanawiam jak to zorganizować, szczególnie jak będę sama

halinka co do pakowania torby to ja tak myślę, żeby do 34-36 tc spakować A co do ciuszków to u mnie w szpitalu są rzeczy dla maluchów i nie biorę żadnych, tylko na wyjście

Sara ja właśnie chcę kupić te spodenki Wydają mi się mega wygodne i są prześliczne

Z tego co widziałam będą też staniki do karmienia jakby którąś interesowały http://fanlidla.pl/gazetka/2012.05.2...z,do,karmienia
Będą jeszcze inne ciążowe ciuszki

patrycja mega kciuki, żeby wszystko było dobrze

Dziewczyny ze skracającą szyjką? Miałyście jakieś objawy czy po prostu wyszło podczas wizyty??
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:30   #611
UmiZumi
Rozeznanie

ja mam 2 półki wolne w szafie w sypialni. Będzie jeszcze trzecia, na której trzymam teraz ciążowe ubrania pożyczone od szwagierki (pożyczyłam, a nic nie założyłam). Po ciąży je oddam i będzie miejsce. Mam jedną szafkę w meblościance na takie większe dziecięce ubranka wygospodarowaną - w tej chwili wypchana jest po brzegi ubrankami, które dostaliśmy w pożyczce -muszę je uprać i poukładać. Moja mam wygrzebała w szafie pościel z mojego łóżeczka. Jest śliczna Wymaga tylko przeprania, bo tyle lat leżała, ale jak już upiorę (jak wreszcie remont łazienki się skończy), to Wam prześlę zdjęcie! Mama przed schowaniem ją wyprała i wyprasowała, trzymała dla wnuków Znalazła nawet śnieżnobiałą poszewkę na kołderkę po moim tacie - aż się zdziwiłam, że w takim dobrym stanie jest. Chcemy jeszcze nowe pościele dokupić żeby mieć ochraniacz na szczebelki, bo do tych nie ma.
Stary 2014-05-15, 11:40   #612
Polly_
grozi wypollizowaniem

hej,
witam po wizzycie u gina
mała 1150g, szyjka 42, wszystko wyglada ok

co do ruchów to ja czuje ok 4 razy na dobe, najbardziej o 1 po południu i o 1 w nocy.

zuken
- do czego bedziesz używac tych małych ręczniczków z ikea? bo tez mam na liście, ale nie znalazłam jeszcze dla nich zastosowania

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:

Podobają mi się te spodenki ale dlaczego nie ma np. żółtego koloru?

Kupiłam dziś różowe kocyki w ogóle to włączył mi się syndrom wicia gniazda chciałabym już urządzać kącik dla Hani, powoli segreguję ubranka i szukam nowych

sliczne te kocyki, gdzie kupiłaś?

dziewczyny w kwesti kocyków, to nie myslicie ze na lato przydałoby sięcos super lekkiego? ja rozmyslam nad kocykami bambusowymi la millou, co myslicie?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:46   #613
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Dzwonili do mnie z wynikami na cholestaze, normy podwyzszone.
Nie wiem dokladnie ile , co i jak. Ale polozna umowila mnie na dzis na 11 do szpitala. A jest 10.. takze nie dalabym rady. Wiec zadzwoniła do szpitala jeszcze raz zeby przelozyc wizyte i odrazu skonsultowała wyniki telefonicznie z lekarzem i poradził zrobic jeszcze raz badanie krwi we wtorek i dopiero przyjsc z dwoma wynikami. Pewnie chca zobaczyc czy sie podnosi wynik czy stoi w miejscu.
Ale tak jak przypuszczałam, swedzenie było objawem cholestazy. Takze dziewczyny, lepiej dmuchac na zimne i jak zobaczycie objawy to szybko na badania.
tez musze to zrobic bo ostatnio wszystko mnie swedzi

trzymam kciuki zeby wynikl sie nie podniosl

Nasze szczescie
Stary 2014-05-15, 11:47   #614
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
hej,
witam po wizzycie u gina

co do ruchów to ja czuje ok 4 razy na dobe, najbardziej o 1 po południu i o 1 w nocy.

zuken
- do czego bedziesz używac tych małych ręczniczków z ikea? bo tez mam na liście, ale nie znalazłam jeszcze dla nich zastosowania

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

sliczne te kocyki, gdzie kupiłaś?

dziewczyny w kwesti kocyków, to nie myslicie ze na lato przydałoby sięcos super lekkiego? ja rozmyslam nad kocykami bambusowymi la millou, co myslicie?
Tak myślałam, że przydadzą się do wycierania buźki małej czy czasem do wycierania pupy jak będę w dzień przebierać i zamiast chusteczek przemywać wodą
Na pewno się przydadzą bo są poręczne

Co do kocyka na lato to ja chcę zamówić taki:

http://allegro.pl/kocyk-koc-dzieciec...205136744.html

Jest jeszcze niebieski

Podobają mi się jeszcze te ale są już droższe i nie wiem czy mimo wszystko nie za grube na lato
http://www.mamissima.pl/product/sear...ory_id=&limit=
Stary 2014-05-15, 11:48   #615
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
A więc, jezusiczku co to ta glukoza było masakracja jakaś! no ja nei lubie słodkiego za bardzo a to to było jakies hiper ultra słodkie! Usta to mi w drugą stronę wygięło i zrobiły mi się wary obciągary. No ale przeżyłam jak widzicie, troszku mnie mdliło. No ale koniec końców dałam radę szybcikiem to wypić na 2 razy... 3 razy mnie kłuli to nie! mam siniaki, siedziałam tam 2,5 godziny! ach. Miałam książkę.
Jeśli chodzi o wynik to mam:
na czczo: 72
1h: 109
2h: 119
Na dole były wpisane normy dla kobiet w ciąży a więc się mieszcze bo były do 150 bodajże, mogę sprawdzić dokładnie jak któraś chce.
Morfo mam w normie, w siuskach jakie forma coś tam, toxo nadal ujemne.
Przy okazji dzięki za info o toxo. To ja już miałam 2 razy.
Next week idę do gina z wynikami
mam 5 kg na +

Spotkałam sięz położną i dostałam gifty! kremik, do prania lovela, mnostwo broszurek, gazete i bylo bardzo fajnie

Dzięki za info o promocjach!
super ze nie masz cukrzycy i ze reszta wynikow wyszla dobrze

Nasze szczescie
Stary 2014-05-15, 11:50   #616
ButterBear
Zakorzenienie

A propos mebla na ciuszki, to kupuję komodę, wydaje mi się to wygodne

Co do kocyków, to jak któraś z Was ma TK Maxxa, to widziałam tam ostatnio fajne kocyki minky w cenach spoko, ok. 55 zł.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:51   #617
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
hej,
witam po wizzycie u gina

Nasze szczescie
Stary 2014-05-15, 11:54   #618
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
W temacie naszych wspaniałych tżtów. Mój kupił wczoraj bilety do filharmonii i za dwa tygodnie idziemy posłuchać na żywo muzykę filmową z batmana i transformersów.

za ładne brzuchy i spokojne szyjki!

Ja chyba spakuję się pod koniec czerwca, a do szpitala wezmę trochę starych i trochę nowych, żeby wstydu młody nie miał.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
O masz, współczuję, niepoważna jakaś. Jeszcze ciężarnej dowalać takich stresów...
Jak ja pisałam licencjat, to jedna z promotorek (na szczęście nie moja), taka starszej daty, nie uznawała komputera. Na każde spotkanie dziewczyny musiały jej drukować i przynosić wszystko co napisały, ona poprawiała i potem poprawione znowu musiały drukować i też potrafiła jeszcze raz poprawić. Ci ludzie są czasem nienormalni

Mój kryzys trwa. Jeszcze dziś wyjęłam kolczyk z pępka, bo już mi go wypycha i wcale to nie poprawiło mojego samopoczucia. W dodatku wczoraj się nalatałam jak głupia z tym ubezpieczeniem dla banku, żeby zdążyć wszystko załatwić i się okazało, że muszę znowu jechać do ubezpieczyciela z umową z banku, którą ma mi podpisać i z powrotem z nią do banku, jakby nie mogli mi jej kurna wcześniej dać. Jeszcze mnie facet wyprowadził z równowagi, przedłużyło mu się poprzednie spotkanie, potem nie mógł jakichś danych odnaleźć, a ja opłaciłam parking na 40 minut (no bo ile może trwać dostarczenie dokumentów??) i na 5 minut przed końcem czasu się go pytam, ile to jeszcze potrwa bo muszę iść dopłacić, a on że nie trzeba bo za 5 minut to na pewno już skończymy. Ale motał się i motał i w efekcie siedziałam tam 20 minut myśląc tylko o tym, czy nie dostanę mandatu. Jakbym dostała, to chyba bym wróciła do tego banku mu po mordzie dać.
I wszystko mnie denerwuje ostatnio, a z mężem się kłócimy właściwie codziennie :/
Powiem Ci, że mi też nerwy puszczają o byle co. Wkurzam się czasami na Tż’ta, że musi wyjechać, no ale przecież to służbowe wyjazdy, będą z tego pieniądze, to o co mi chodzi właściwie. Dobrze, że on ma jeszcze cierpliwość do mnie.

Majstry już pojechały, cała robota zajęła im 3,5 godziny. Ale się cieszę. Jeszcze dzisiaj ma przyjść elektryk i Tż może zacząć malowanie i przygotowanie ściany pod szkło.
A już się bałam, że urodzę zanim to skończymy.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 11:55   #619
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

co do szafek to mi najlepiej sie sprawdziły płytkie półki, perzy 1 dziecku trzymalam długo ciuszki w barku (taki wiecie w meblościance jak to dawniej był), teraz bede trzymac w regale billy z ikei ktory ma półki na 26 cm, tak ze wszystko na widoku

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Z tego co widziałam będą też staniki do karmienia jakby którąś interesowały http://fanlidla.pl/gazetka/2012.05.2...z,do,karmienia
Będą jeszcze inne ciążowe ciuszki

napaliłam sie na te staniki,ale widzę ze są same gigantyczne obwody , wogole co to za debilny rozmiar do karmienia 80 B?
powinny miec wieksze miski a mniejsze obwody...

co do koszul do szpitala to nie moge znaleźć
chce cos taniego,ale nie w miśki czy inne dziecinne obrazki, chcialam sie przekonac do nich ale nie mogę, no nie dam rady załozyc czegos takiego na siebie .
nie rozumiem wogole tego trendu ze jak cos dla ciezarnej, to we wzory jakby ta ciezarna sie automatycznie cofała do poziomu swojego nienarodzonego jeszcze dziecka

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-05-15 o 11:58
Stary 2014-05-15, 12:00   #620
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
tez musze to zrobic bo ostatnio wszystko mnie swedzi

trzymam kciuki zeby wynikl sie nie podniosl
Ja juz myslalam, ze sobie wkrecam to swedzenie. Bo w dzien jest nawet spoko, a wieczorem i w nocy oszalec mozna. W przyszlym tyg masz wizyte u gina, prawda? Popros o badania

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:

chce cos taniego,ale nie w miśki czy inne dziecinne obrazki, chcialam sie rpzekonac do nich ale nie mo, no nie dam rady załozyc czegos takiego na siebie .
nie rozumiem wogole tego trendy ze jak cos dla ciezarnej, to we wzory jakby ta ciezarna sie automatycznie cofała do poziomu swojego nienarodzonego jeszcze dziecka
haha Ktos juz wspomniał, ze ponoć tracimy na inteligencji, wiec moze producenci tez są tego zdania

Ja znowu widziałam bardzo ladna koszule do karmienia, na ramiączkach cienkich, z koronką, dośc krótką wiec to raczej do szpitala nie przejdzie. Stwierdza, ze na rewie mody przyjechałam, a nie rodzic Ale kupie ją do domu.
Stary 2014-05-15, 12:02   #621
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

chce cos taniego,ale nie w miśki czy inne dziecinne obrazki, chcialam sie przekonac do nich ale nie mogę, no nie dam rady załozyc czegos takiego na siebie .
nie rozumiem wogole tego trendu ze jak cos dla ciezarnej, to we wzory jakby ta ciezarna sie automatycznie cofała do poziomu swojego nienarodzonego jeszcze dziecka
Mam to samo zdanie, misie, kokardki, serduszka... Kto to wymyślił?!
Mi moja mama dała swoje 3 stare koszule nocne rozpinane pod szyją. Nie są jakieś mega ładne, ale bawełniane i bez tych dziecinnych wzorków. Jedna najbrzydsza będzie do porodu a reszta do karmienia.
Stary 2014-05-15, 12:03   #622
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:

co do szafek to mi najlepiej sie sprawdziły płytkie półki, perzy 1 dziecku trzymalam długo ciuszki w barku (taki wiecie w meblościance jak to dawniej był), teraz bede trzymac w regale billy z ikei ktory ma półki na 26 cm, tak ze wszystko na widoku

napaliłam sie na te staniki,ale widzę ze są same gigantyczne obwody , wogole co to za debilny rozmiar do karmienia 80 B?
powinny miec wieksze miski a mniejsze obwody...

chce cos taniego,ale nie w miśki czy inne dziecinne obrazki, chcialam sie rpzekonac do nich ale nie mo, no nie dam rady załozyc czegos takiego na siebie .
nie rozumiem wogole tego trendy ze jak cos dla ciezarnej, to we wzory jakby ta ciezarna sie automatycznie cofała do poziomu swojego nienarodzonego jeszcze dziecka
W Lidlu zawsze są takie rozmiary

Co do koszul to ja też nie chciałam z miśkami i na pewno wybiorę któreś z tych, muszę tylko zamówić ale to czekam na wypłatę
Może coś Ci wpadnie w oko

http://allegro.pl/100-bawelniana-kos...175498219.html
http://allegro.pl/bawelna-koszula-no...172717366.html
http://allegro.pl/elegancka-koszulka...197162823.html
http://allegro.pl/dyskretna-koszula-...197230368.html
http://allegro.pl/italian-fashion-ko...191033801.html
http://allegro.pl/rozpinana-koszula-...155400445.html
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...127001147.html

Muszę się tylko zdecydować na jakieś 3

Fajny jest jeszcze ten szlafrok ale ja chyba nie będę kupować wcale...

http://allegro.pl/fila-krotki-lekki-...139039091.html
Stary 2014-05-15, 12:07   #623
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
wspolczuuje wszystkim mama ktore musza sie jeszcze meczyc w pracy
ale przynjamniej dzis konczysz wczesniej jakies pocieszenie

rowniez zycze milego dnia w pracy

Ja tam lubię chodzić do pracy. Robię sobie tak z 1 dzień wolnego w tygodniu a tak to chodzę na pare godzin bo w domu byłabym sama i się nudziła. A tu zawsze się cos dzieje, mozna się pośmiać itp. I jakoś ten czas leci szybciej. Dopiero w wakacje będe pracowac w domu, bo córa nie bedzie chodzic do szkoły a nigdzie jej nie wysyłamy tzn na zadne kolonie bo bym chyba ze stresu szybciej urodziła do pracy bede wpadac tak z raz, góra 2 razy w tygodniu.

Cytat:
Dziewczyny, nie stresuje się tak tymi ruchami.
Ja ich nie liczę, bo co jakiś czas po prostu czuję ruchy córci.
Ja tez nie licze , w 1 ciąży tez nieliczyłam - lekarz mi nie kazał. Bym chyba zwariowała majac zapisywac ile kopniaków odczuwam

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

mam 5 kg na +
za wagę. To chyba najmniejszy przyrost na wątku. Ja mam 6+.

Ostatnio piszecie na temat twardnienia brzucha. W pn przezyłam coś takiego - a wszystko przez nerwy. Odebralismy bardzo nieprzyjemna wiadomość pocztą z TZ (napiszę w klubie) i po jakims czasie tak zaczął mnie bolec brzuch, zrobił sie twardy jak kamień i myslałam ze mi zaraz pęknie. Pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło. Na szczęście we wtorek już było lepiej, a dziś juz nic nie boli.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Mam to samo zdanie, misie, kokardki, serduszka... Kto to wymyślił?!
Mi moja mama dała swoje 3 stare koszule nocne rozpinane pod szyją. Nie są jakieś mega ładne, ale bawełniane i bez tych dziecinnych wzorków. Jedna najbrzydsza będzie do porodu a reszta do karmienia.
Mi się udało kupić na allegro komplet 2 koszul dla kobiet w ciązy/i karmienia wraz z szlafrokiem w jednolitym kolorze. Fakt że jak ubrałam ta koszulę to wyglądam jak "idź stąd i nie wracaj" ale jakoś przezyję...
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:09   #624
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość

haha Ktos juz wspomniał, ze ponoć tracimy na inteligencji, wiec moze producenci tez są tego zdania
.

ale wiesz ze cos w tym jest?
w ciąży robie rzeczy ktory mi sie nigdy wczesniej nie zdazały np:

na kuchence stoi patelnia po obiedzie z resztkami sosu,ja ide sobie zagotowac wode na herbate...po kilku minutach dym w chaupie...bo właczyłam gaz pod brudną patenią

albo-zabieram sie za prasowanie...właczam wtyczke do kontaktu..sprawdzam a zelazko zimne i zimne...wolam TZa...ze chyba popsute i co sie okazuje? ze właczyłam do gniazdka odkurzacz

dziecko wraca z jazdy konnej a ja do niej- tylko wykąp sie razem ze stajnią! (dziecko wtf?) mialam na mysli zeby włosy tez umyła...no masakra
Stary 2014-05-15, 12:10   #625
asix86
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny

U mnie w bloku głośno.. zaczęły się remonty klatek schodowych, a potem będą blok ocieplać. Ja oszaleje!! Dobrze, że jutro wyjeżdżam do kuzynki na ponad tydzień

Wrzucanie linków o promocjach
- genialny pomysł. Może jeszcze będziemy zaznaczać je na inny kolor, żeby ładnie w oczy się rzucały

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszła:

pościel wypłenienie - Senna Baby super jakość polecam
prześcieradło nieprzemakalne (bardzo mięciutkie) super
łóżeczko- narazie w kartonie, czeka, chyba wszystko z nim ok. Połączenie ecru z szarością super.

a dzisiaj materacyk HEVEA - jest super i taka przyjemna poszewka.
A który materac kupiłaś? Jak twardość?

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2014-05-15 o 12:41
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:16   #626
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Co do koszul to ja też nie chciałam z miśkami i na pewno wybiorę któreś z tych, muszę tylko zamówić ale to czekam na wypłatę

własnie 2 pierwsze mam w obserwowanych ,
tylko wlasnie dlaczego one sa 2 razy drozsze niz te miskowane?

3 tez ładna, ale nie wiem czy brzuszek sie tam zmiesci? chce miec koszule taka uniwersalną, ze jakbym wyladowala wczesniej w szpitalu to zeby sie tez nadała...

kasy mi szkoda akurat na koszule bo ja wogole nie bede ich potem uzywac- spie w obcisłych tshirtach, bo szystko inne mnie gniecie

w sumie moze zamowie 1 koszule i 1 pizamke?
Stary 2014-05-15, 12:18   #627
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Zuken fajne koszule, ale prawie 60 zł + przesyłka to dla mnie dużo jak za koszulę do zapaćkania. Chociaz pewnie Ty kupujesz je z myślą o używaniu w domu. Ja chyba przejdę się na targ w moim mieście i poszukam czegoś do 25 zł.
Kupiłam tam właśnie taki cieniutki szlafrok do szpitala za 30 zł. Milutki materiał, ładnie wykończony i przede wszystkim tani.
Stary 2014-05-15, 12:19   #628
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
ale wiesz ze cos w tym jest?
w ciąży robie rzeczy ktory mi sie nigdy wczesniej nie zdazały np:

na kuchence stoi patelnia po obiedzie z resztkami sosu,ja ide sobie zagotowac wode na herbate...po kilku minutach dym w chaupie...bo właczyłam gaz pod brudną patenią

albo-zabieram sie za prasowanie...właczam wtyczke do kontaktu..sprawdzam a zelazko zimne i zimne...wolam TZa...ze chyba popsute i co sie okazuje? ze właczyłam do gniazdka odkurzacz

dziecko wraca z jazdy konnej a ja do niej- tylko wykąp sie razem ze stajnią! (dziecko wtf?) mialam na mysli zeby włosy tez umyła...no masakra
hahaha To przez nasze rozkojarzenie.

Ja ostatnio mowie do siostry, ze moj Tz w weekend pomalował szafe i skręcił pokój. A ona
Najlepsze jest to, ze ja dopiero po dlugim czasie zajarze, ze cos nie ten teges powiedziałam
Stary 2014-05-15, 12:20   #629
TheFall
Zadomowienie

A jeszcze odnośnie tych koszul to zauważyliście, że większość jest bardzo krótka, a modelki mają brzuszki tak na 5-6 miesiąc. Przecież jak kobieta chce je kupić do szpitala i ma wielki brzuch to jej majty na wierzch wyjdą.
Stary 2014-05-15, 12:23   #630
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
A jeszcze odnośnie tych koszul to zauważyliście, że większość jest bardzo krótka, a modelki mają brzuszki tak na 5-6 miesiąc. Przecież jak kobieta chce je kupić do szpitala i ma wielki brzuch to jej majty na wierzch wyjdą.

tez zwrocilam na to uwage, a takze na to ze najbardziej popularne koszule na all miały podany wymiar w tali mniej niz 90 cm-nawet rozmiar XL

ja tez chcialam tansze koszule,ale juz byłam ze wszystkich znanych mi miejscach i wszedzie albo miśkowa ochyda, albo drogo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości