|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Witam się z rana, u mnie znowu spadek wagi
![]() Cytat:
tak mysle że dzięki naszym przygodom i opisom ich stajemy się bardziej czujne i świadome tego co chcą nam zrobić też jestem bardzo ciekawa Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Wreszcie czy miseczka po porodzie może zrobić się mniejsza, czy tylko większa przy karmieniu? Mam teraz D, ale jak zmniejszy się obwód to i miseczka będzie większa, bo większa będzie różnica między obwodami.... prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | ||
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() witam się ' porannie' - dziś miałam już lepszą noc, maluszek spał spokojnie, nie dostałam w żebra ![]() ![]() Dziewczyny, super , że jesteście ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Party Girl gratuluję pozytywnego podejścia, fajnie, że do nas zaglądasz. Powodzenia Kochana, niech te tygodnie miną jak najszybciej ![]() Mamaya no to pięknie, a możesz przybliżyć co takiego zrobiła ta kobieta, że poniesie to aż takie konsekwencje ? Mam pytanko to mamuś z Warszawy. Czy macie może jakieś informacje o szkoleniach, targach, spotkaniach, prezentacjach dla kobiet w ciąży w ten weekend z Warszawie? Może możecie coś polecić? Prawdopodobnie będę w weekend, może uda mi się wyrwać na jakiś czas od rodzinki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem zła bo coś mnie złapało i mam zakaz zbliżania do Arka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie martw się tak moze być jeśli dzidzia się dobrze rozwija to jest ok, po prostu pobiera z twoich zapasów.. robaczek współczuje insuliny , ale to już tylko 2 miesiace dasz radę.. mamaya to co ten babsztyl wyczynił?! Wszędzie się znajdą takie oszołomy..dusia to lecz cię żebyś jak najszybciej doszła do siebie, czosnek mleko i do przodu..buziaczki dla Areczka celebrinfea super że Jagoda już tak dobrze sobie radzi- bar mleczny ma i to prywatny to co się dziwić ![]() rybka kciuki zaciśnięte za wizytę ![]() A ja sobie dziś pospałam, mały też nawet bardzo nie dokuczał, dziś też chyba ma dzień leniucha rano chwilkę się powiercił i cisza czyżby spać poszedł? ![]() Zobaczymy moze się rozkręci.. Ostatnio dla odmiany zamiast zgagi mam bóle zołądka po sniadaniu najczęściej ![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Wtajemniczenie
|
Podobno dziś bądź jutro mnie wypisują. Dietka no nie powiem uboga ale czego się dla dziecka nie robi... Młoda trochę zażółcona robią badania i zobaczymy czy fototerapii się nie włączy. Spadek podobno bardzo mały jak na wcześniaka. Niech tylko mi pokarm dalej rusza...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Spicie jeszcze? ![]() Ja odezwe sie dopiero wieczorem po wizycie. Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jagoda zostaje?- zółtaczka czesto jsst u takch maluchów..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Raczkowanie
|
Ja mam znowu cukrowy kryzys, przysięgam że wyrzucę ten glukometr przez okno
![]() ![]() od dziś będę żyć wodą i powietrzem, mam dosyć, naprawdę. staram się jak mogę, odmawiam sobie wszystkiego, odmierzam, liczę i nic to nie daje. ![]() ![]() ![]()
#2140 |
Wtajemniczenie
|
Ha! Dobre wieści
![]() Przekazuję, że Mamaya już się lepiej czuje i później się odezwie ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zadomowienie
|
żółtaczka to norma u noworodków czy to wcześniak czy nie a Jagoda miała badanie słuchu już robione mój ma dziś i lekko się denerwuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci powiem że zmieniłam sobie śniadania na I jem jedną krome 25g a na drugie dwie kromki 2x25g i nawet jak CI skacze cukier to nie zmieniaj niż przez 6 dni bo zasada jest taka że jesli raz jesz mniej tych WW a raz więcej to organizm może zapamiętać że jesz mniej i później przy zjedzeniu czegoś więcej nawet o kromke będziesz miała skok. A ogórek małosolny to inaczej korniszon?? one chyba mają cukier z tego co kojaże - lepiej zjeść kiszonego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zwracaj uwagę chleb peczony na zakwasie nie podnsi tak cukru jak ten na drożdżach.. Mi też najbardzej po chlebie skakał ale odkąd kupuje ten to jest cukier w normi, czasem po 2 kromkach chleba i 160 malam, a teraz 80-90 jest różnica, a i jeszcze jeden plus ma duzo błonnika i problem zaparc się zlikwidował.. Ja kupuje sobe sporo tego chleba i mroże.. ![]() ![]() Mam nadzieje że unormują ci się te cukry..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
a i jeszcze framboise87 dodajesz do kanapek masło albo margaryne albo olej?? tłuszcz w posiłkach niby eliminujemy ale też jest ważny i nie należy go omijać
ja się staram jeść tak http://www.slodkiemamy.edu.pl/index...._1800_b&hd=sdt tyle że nie jem II kolacji, tylko III kolacje wg tej tabelki no i na I śniadanie jem 1ww, a na drugie 2WW niestety przy zwiększeniu chociazby o 1WW już mam cukier blisko 120-123 Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-05-15 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zadomowienie
|
Celebrinfea - super, że u Was lepiej
![]() debesciara - dzięki ![]() mamaya - przyłączam się do pytania co ta lekarka chciała Ci zrobić i dlaczego ? rybka - powodzenia ! framboise - ![]() dzień dobry ! u mnie przeziębienia ciąg dalszy i coś nie chce mi przejść niby gorączki nie mam ale strasznie się pocę godzinę po prysznicu a ja już całkiem mokra :/ wiecie jestem strasznie zaskoczona moim synkiem bo już drugą noc śpi w swoim pokoju z własnej woli całkiem - zabiera podusię, przytulankę, tatę i idzie - tylko mu się przestawiło i nasza sypialnia jest tylko moja a jego pokój jest jego i tatusia no i tż z nim śpi bo mały codziennie w nocy mówi przez sen i prawie zawsze sika więc chce żeby ktoś był |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie te cukry moje są w porządku, ale czasami jak dziś mnie szlag trafia bo wczoraj po takim samym śniadaniu miałam w normie... nie wiem od czego to zależy, bez sensu to wszystko jest ![]()
![]() |
#2148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
mam nadzieje że wszystko się unormuje u Ciebie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze, że jeszcze tylko dwa miesiące i przestanę się już tak martwić, bo za każdym razem jak mam wyższy cukier, to wydaje mi się, że robię krzywdę synkowi... zmierzę sobie z ciekawości też po drugim śniadaniu i zobaczymy co będzie. Też macie już dość chleba? ![]()
![]() |
#2150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak tylko urodze to upieke sobie ciacho mega bombe klasyczną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak są skoki raz na jakiś czas to nic się nie stanie dziecku... poza tym błędy w pomiarach też są, za mocno wyciśniesz krew i jest więcej osocza i też może zawyżyć bo w osoczu większe stężenie cukru i wiele innych. Ja np zaobserwowałam przed zamianą śniadan że jak mi cukier jednego dnia wyskoczył 123, następnego 126 to przy kolejnym śniadaniu i pomiarze chyba się stresowałam podświadomie i miałam 136 a kolejny czyli 4 dzień z rzędu 143 - diabetolog powiedział że stres też ma znaczenie i mam zamienić śniadania - póki co są ok a i kryzys w cukrach może wystąpić między 30-33tc ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- ja mam plan objeść się lodów śmietankowych z karmelem ![]() ![]() ![]() sos toffi/karmelowy to chyba moja jedyna zachcianka w ciaży - od początku miałam na nie ochotę a teraz jak nie mogę to na samą myśl ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Zadomowienie
|
Tort pavlova hmmm sernik jak mnie gardło przestanie boleć to na pewno coś sobie kupie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Malwiska jesteś moim ekspertem od cukrzycy ![]() ![]() LODY!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Dusia a miałaś już badanie krzywej cukrowej? czy jeszcze za wcześnie?
![]() |
#2156 |
Raczkowanie
|
Witam Mamuśki po długiej nieobecności
![]() Podczytywałam na telefonie, ale jak chciałam coś napisać, to mnie wywalało... ![]() Długo mnie nie było, ale chyba jestem na bieżąco ![]() Gratuluję udanych wizyt i zamkniętych, długich szyjek ![]() Celebrinfea - gratuluję córeczki ![]() ![]() Słodkim mamom życzę wytrwałości ![]() Mamaya - mam nadzieję, że jest już lepiej i że nikt Wam nie zaszkodzi ![]() Dusia_tcv - Aruś jest prześliczny ![]() ![]() Siedzimy razem z tżtem na L4 - boroczek dostał już drugi antybiotyk na te zmiany na rękach... okazało się, że to jakieś zakażenie od gronkowca ![]() ![]() Po wizycie - nie jest gorzej, ale lepiej też nie jest ![]() ![]() Torby do szpitala spakowane, ale tylko dlatego, że to tż zaczął bardziej panikować ![]() ![]() ![]() Miłego dnia Brzuchatki kochane ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- A jutro zaczynamy 33 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam o poród i powiedział mi że oni nie wtrącają się w sprawy położników, jeśli włączymy insuline i będzie trzeba brać dużo jednostek to wtedy oni polecają specjalistyczny szpital, przy uregulowanej cukrzycy nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu. Pytałam o stan łozyska i czy to prawda że po terminie nie mogę być - to mi powiedział że to ocenia ginekolog, jeśli dziecko będzie do 37tc ważyło 4kg to wtedy mogą skierować mnie na wcześniejsze zakończenie ciąży - ale to się zdarza bardzo rzadko. Co do mierzenie cukru w trakcie porodu - tego nie wiem od lekarza, czytałam tylko że dziewczyny przy porodzie miały mierzyć ale nie miały do tego głowy - tu bardziej chodzi o to aby cukier za bardzo Ci nie spadł i żebyś nie osłabła (tak mi się wydaje), po porodzie powinni badać poziom cukru u dziecka aby nie miało hipoglikemii i żeby się pytać o to czy badają bo nie wiadomo na jakiego "lekarza" się trafi |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 |
Wtajemniczenie
|
Za mna chodzi schace ..z maca chyba po porodzie bedzie musiał mi tż kupić
![]() Ehh te zachcianki, co zrobic..
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |||
Zakorzenienie
|
o rety
![]() Cytat:
Nie wiem jak będzie teraz... jeśli miałabym leżeć na patologii, to pewnie zdecydowalibyśmy się na wizyty, bo to jednak nie byłby raczej jeden dzień, a dłuższego rozstania sobie za bardzo nie wyobrażam, a jak będzie krótko to się zobaczy, jak dzieci będą reagować... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja jedynie ostatnio zapytałam gina, czy cukrzyca może być wskazaniem do cesarki i powiedział, że nie, chyba że mały będzie ważył 4200 g (a bez cukrzycy 4500 g jest już wskazaniem). Bardzo bym chciała uniknąć cięcia, mam nadzieję że się uda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.