|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Juz wolałabym krótsze.
|
|
|
|
|
#632 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
ha!
jednak poprawili tabelke z wymiarami, moze wczesniejsze wymiary były błęłdne, o te mi chodziło, moze jednak zamówie? http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...198817290.html
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A oprócz tego mam zamiar zamówić 3 już po porodzie to chcę jakoś wyglądać hehe Poza tym później pewnie też się przydadzą jak będziemy karmić...Wiadomo, że te po porodzie mogą się też ubrudzić krwią ale to wszystko będzie do sprania przecież! Ważne jest dla mnie, żebym się czuła mega komfortowo także wolę dołożyć te parę zł i być zadowolona a nie cały czas myśleć o tym, że wyglądam jak stara baba w wielkim worku
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba kupie jakas najzwyklejsza do porodu, i ladniejsza po porodzie. Mysle nad spodniami i koszulce, chyba nie trzeba pozniej lezec w koszuli? Nie nawidze spac w koszulach, a jak jeszcze bede miala wielkie gacie pod spodem to lepiej sie bede czula w spodniach.
|
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to tylko na te parę dni w szpitalu. W domu będą czekać na mnie sexowniejsze piżamy
|
|
|
|
|
#636 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Co do spodni to raczej w wiekszosci szpiatli absolutnie nie wolno
|
|
|
#637 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trochę mnie to przeraża, zwłaszcza wizja jak jestem już sama bez Tż i tacham ten wózek na dół Szczerze mówiąc jak nie uda nam się do tego czasu wyprowadzić na swoje ( teraz intensywnie poszukujemy mieszkania do kupienia, bo to wynajmujemy) to raczej będę wózek zostawiać na dole w korytarzu, ale nie byłabym tym zachwycona. Kiedyś mieliśmy sąsiadkę naprzeciwko, mieli małe dziecko, to wiesz gdzie ona trzymała wózek? W samochodzie, na parkingu przed blokiem- schodziła z małym, z bagażnika wyciągała wózek i dopiero na zewnątrz pakowała małego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja będę po prostu polować na jakąś jednokolorową najlepiej/ bez zbędnych obrazków.
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także piżama nie jest dobrym pomysłem
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Wtajemniczenie
|
na razie jeszcze niewiele,bo dopiero niedawno zaczęłam kupować. Z tego co kojarzę to mam 4 body na krótki rękaw, 3 na długi, 2 półśpiochy, 2 pajace, 1 kaftanik,3 pary skarpetek i sweterek taki milutki. I to wszystko jest na rozmiar 62, bo od takiego zaczęłam. Muszę kupić coś na 56, chociaż żyję w przekonaniu, że nasze maleństwo będzie duże. U TŻ rodzeństwa wszystkie dzieci miały ok.60cm., nam gin w 18tc powiedziała, że chyba nigdy nie widziała takich długich nóg u dziecka
Więc tak sobie myślę, że ten rozmiar 56 może się okazać niepotrzebny Cytat:
i ją oczywiście zostawiam do domu
Edytowane przez anius_7 Czas edycji: 2014-05-15 o 12:50 |
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka w sumie to super patent z tym samochodem
Ja mam ten problem, że u mnie na klatce nie ma miejsca, żeby ten wózek stał, musiałby stać na dworze a to przecież bez sensu bo jak zacznie padać to co ![]() Także ja albo będę musiała za każdym razem znosić i wnosić do mieszkania albo też będę zostawiać w samochodzie ![]() Na początku jak będzie jeszcze ciepło to pewnie zamiast gondoli będę wpinać fotelik, wtedy tylko stelaż zostawię na dworze albo właśnie w aucie a z nosidełkiem będę mogła swobodnie chodzić |
|
|
|
#641 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodzi mi juz o pizame po porodzie, wiec majtki jak najbardziej beda nam potrzebne. Przed porodem i w trakcie oczywiscie planuje koszule.
|
#642 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
, ale to bylo dawno temu---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Ale po porodzie w szpitalu nie wolno miec spodni
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
Skoro planujecie tanie badziewne koszule kupić na rynku za pare złotych tylko do porodu to czemu nie weźmiecie tych szpitalnych?
Przeciez poród nie zaczyna się i nie kończy w 5 minut zdązycie się przebrać. Tym bardziej że można szpitalną koszulę mieć ciągle przy sobie a być w normalnej ładnej zacznie się akcja to przebieramy się w szpitalne a potem to i tak trzeba się jakoś odświeżyć wiec i przebrac w lepsiejszą swoją. zuken - ta jest piękna http://allegro.pl/italian-fashion-ko...191033801.html chyba sobie zamówię takie dwie dzięki za link
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-05-15 o 13:18 |
|
|
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także w piżamie miałabyś wszystko na wierzchu![]() Nawet te jednorazowe majtki trzeba ściągać zanim przyjdzie lekarz albo położna bo można dostać orymus ![]() Ogólnie jest zakaz noszenia gaci na porodówce i tak jest wszędzie ![]() Cytat:
Powinny być takie sznurki do zawiązywania ale, że koszule mają już swoje lata to prawie żadna tych sznurków nie ma i tak się chodzi ze wszystkim na wierzchu
|
||
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tylko Tż ma prawo jazdy, więc siłą rzeczy jak będzie jeździł do pracy to samochodu nie będzie na parkingu
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze kiedys zabranialo sie chodzenia w bieliznie po porodzie, bo nie bylo jednorazowej i z obawy przed jakims zakazeniem byla stara "szkola" nienoszenia majtek po porodzie.
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś jeszcze jak byłam nastolatką, zabrało mnie pogotowie i wylądowałam właśnie na ginekologii. Nie miałam ze sobą żadnych rzeczy, więc pielęgniarki dały mi tą koszulę- rzeczywiście rozcięcie do samej pipki, wszystko miałam na wierzchu, a że jestem drobna, to wyglądałam jak w rozciętym namiocie. W takim stroju + zimowe botki jechałam z pielęgniarką windą na 3 piętro. Oprócz bólu fizycznego, który był naprawdę silny, musiałam jeszcze przeżyć to że wyglądam jak sierota Wtedy jednak nie było mi do śmiechu, czułam jedynie upokorzenie ![]() Więc ja za te ich szpitalne koszule na pewno podziękuję, wolę mieć swoją- i mało tego nie planuje żadnej brzydkiej i byle jakiej , tylko ładną, a co!!
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babki mniej ogarnięte to chodzą jak kaczki ze złączonymi nogami, żeby utrzymać te podkłady A te sprytniejsze mają bieliznę tylko jak jest obchód albo przychodzi lekarz zbadać to zdejmują i tyle
|
|
|
|
|
#652 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do pracy to wpadam tylko w odwiedziny, więc to mi jakichś szczególnych stresów nie dostarcza (oprócz tego, że się boję, co zastanę po powrocie, bo niestety mój szef jest z tych, co trzeba myśleć za nich i trochę się boję, że przez te parę miesięcy schrzani wszystko to na co ja tak długo pracowałam :P dlatego też planuję po porodzie zacząć szybko wracać tak na 1/4 etatu). Ale nie siedzę całymi dniami sama w domu, bo bym oszalała tylko staram się wychodzić do ludzi, więc to raczej też nie to. Cytat:
Zakupy swoją drogą (chociaż ostatnio jakaś pani mnie przepuściła w kolejce do kasy! normalnie się zdziwiłam jak nie wiem, pierwszy raz mi się to zdarzyło), ale ja powinnam też przestać jeździć samochodem, bo połowie kierowców bym zabrała prawo jazdy a drugą połowę to bym od razu kazała rozstrzelać szczególnie teraz załatwiając te sprawy w ścisłym centrum Warszawy, to myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. To nie jest najlepsza rozrywka na 7 miesiąc ciąży Cytat:
Cytat:
tzn fakt, że tyle pracuje, chociaż oczywiście fajnie jak potem pieniążki przynosi... Gratuluję postępów w remoncie!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj wysiadłam z auta, trzymam kluczyki w ręku i idę zapłacić za parking. Wracam do samochodu i przetrzepuję całą torebkę w poszukiwaniu kluczyków, które trzymam w ręku... ![]() Cytat:
mamy mieszkanie na piętrze i po schodach nie dam rady tego sama taszczyć. Niby na parterze mam pomieszczenie gospodarcze, do niego są tylko trzy schodki ale zobaczymy, czy będzie mi tam wygodnie manewrować z wózkiem. Jak nie to będzie w aucie
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, co masz na myśli, ale to takie same rodzące jak Ty, tyle, że bez kasy na nowe koszule
|
|
#654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServl...WDU20090520417 Ja mam kupiona pizamke do szpitala (specjalna do karmienia) i jedna koszule (na wszelki wypadek), ale generalnie preferuje pizame (kupie jeszcze jedna). Jak widze w szpitalu biedne rodzace z wielkimi brzuchami w koszulach nocnych (przykrotkawych, bo wiadomo brzuch podnosi koszulke) z opuchnietymi nogami, to az zal |
|
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie ogladalam filmik o wyprawce do szpitala w UK.
Trzeba zabrac cos do picia a nawet jedzenia, bo porod wymaga od nas zuzycia duzego zapasu energii i caly czas trzeba mu tej energii dostarczac ![]() Dodatkowo do porodu proponuja jakas starą koszulke lub koszule, a po porodzie jakieś majtki które spiszemy na straty. Po porodzie moge założyć co chce, tzn koszule lub pizame ze spodniami I jezeli wszystko bedzie ok to kilka godzin po porodzie wychodzi sie do domu ![]() Takze biore majtki bawelniane, jednorazowe i pizamke
|
#656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oooo kochana zdziwilabys sie jakie panie przyjezdzaja rodzic do szpitala i otrzymuje szpitalna koszule.. np. takie co rodzac dziecko maja 3 promile alkoholu sa zasikane ob..... ne itd., albo bezdomne lub narkomanki... niby taka koszula idzie pozniej do prania, ale co swoja to swoja! |
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
A, właśnie, już wiem czego zapomniałam.
Mam dwa pytania z serii głupich ![]() Do szpitala to wiadomo, że trzeba się ubrać tak żeby wstydu nie było. Ale potem, w domu, to powiedzcie mi, w tych koszulach i stanikach się śpi dlatego, że to mleko się tak leje, że inaczej się nie da? Jak pisałam wcześniej, do spania nie zakładam nic na górę i teraz się nad tym zastanawiam... A drugie, to do porodu nie można mieć pomalowanych paznokci, a u stóp też to dotyczy?
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
no ja tez urodziłam dwoje dzieci, w roznych szpitalach i nie słyszałam ze nie mozna majtek... No z tym ze miałam 2 cc... Teraz to wogole zastanawiam sie czy kupowac jednorazowe czy jakies zwykle bawełniane...
Do dziewczyn po cc, boli was w miejscu blizny?bo mnie czasem tak i sie zastanawiam czy to normalne? Dzis mam wizyte to zapytam. |
|
|
|
#660 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Sliczne, gdzie kupiłaś? A dlaczego ciuszki miałby zaginąć?
Cytat:
Agelika nie denerwuj się zbytnio Cytat:
Dzięki za linka, fakt, rpzynajmniej bez tych okropnych miśków. CO do promocji to oczywiście. Cytat:
za wyniki. Waga też super ;-)Cytat:
Cytat:
Mi się podobają w ZARA HOME, proste, piękne białe bawełniane, ale cena od 150 PLN Cytat:
Cytat:
http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...io-120-60.html Cytat:
Dokładnie tak, już dawno to zauważyłam. No nie każdy wygląda dobrze w takiej długości, zwłaszcza jak ma się mega celullit. |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

Juz wolałabym krótsze.

Poza tym później pewnie też się przydadzą jak będziemy karmić...

za wyniki. Waga też super ;-)