Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-05-15, 13:10   #181
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Ja te¿ mam nadziejê, ¿e bêdê dobr± te¶ciow± dla wybranka mojej córki. Bo moja to taka typowa z kawa³ów, ale nie bêdê o niej mówiæ bo mo¿naby by³o telenowelê nakrêciæ tak mi przez te 5 lat da³a w ko¶æ.

A tak poza tym to zbieram motywacjê na te 30 dni przysiadów... kto¶ to robil ju¿?

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:27   #182
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ mam nadziejê, ¿e bêdê dobr± te¶ciow± dla wybranka mojej córki. Bo moja to taka typowa z kawa³ów, ale nie bêdê o niej mówiæ bo mo¿naby by³o telenowelê nakrêciæ tak mi przez te 5 lat da³a w ko¶æ.

A tak poza tym to zbieram motywacjê na te 30 dni przysiadów... kto¶ to robil ju¿?
to wiêkszo¶æ z nas ma podobnie tesciowa to tylko tesciowa

a Ja z przysiadami czekam ,narazie czuje ¿e musze skrócic 10-15min treningi bo mi nogi dokuczaj±, a nie chce przesadziæ aby mi sie cia³o nie zbuntowa³o ,
dzi¶ interwa³ mnie wykoñczy³ ! polecam niez³a jazda a¿ sie z ty³ka kurzy
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:47   #183
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez saira__ Poka¿ wiadomo¶æ
Mogê do Was do³±czyæ? Szukam w³a¶nie jakiej¶ fajnej grupy wsparcia

Wzrost 165 cm, waga pocz±tkowa 94 kg, obecna 91? chyba (rano siê zwa¿ê). Odchudzanie poprzez dietê, ograniczanie porcji, æwiczenia 40 min. dziennie. Tryb ¿ycia niestety kompletnie siedz±cy :/
No to idealnie trafi³a¶, nasza jest najfajniejsza .
Wpisa³am Ciê ju¿ .
Cytat:
K³adê siê o 20.30 bo jest Top chef , normalnie posz³ambym spaæ ko³o 21.oo, niestety ale wstajê o 4.30 I tak tydzieñ w tydzieñ, zawsze mam na rano... no ale dziêki temu koñczê pracê o 13.30 i mam pó³ dnia dla siebie.
Jako cz³owiek cierpi±cy na bezsenno¶æ - zazdroszczê. W ¿yciu bym nie zasnê³a o 21 .
Cytat:
Napisane przez BlankaSz Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny równie¿ ja do³±czam! W±tek idealny dla mnie

Oto moje dane : 175cm -- 106.5kg -- 100.4kg -- 70kg.

Wierzê w Was i potrzebujê wsparcia. Bo nie mam co liczyæ na najbli¿szych. Nie dostrzegaj± niestety tego jak trudno zrzuca mi siê zbêdny balast.
Witamy . Za to my doskonale wiemy jak to jest . Razem nam siê uda!
Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam metodê na napady zachciankowe jak ³apie mnie chêæ na mleko czekoladowe czy batona przeliczam t± kwotê,któr± bym przejad³a i wrzucam do s³oika podpisanego "tattoo" w ten sposób mam prosty wybór przeje¶æ kasê i miêæ d³u¿szy czas osi±gniêcia wymarzonego cel czy od³o¿yæ na co¶ trwa³ego. kiedy¶ tak uzbiera³am w rok na telefon komórkowy
Genialny sposób!
Cytat:
Te¿ siê dziwnie czujê jak moja ''te¶ciowa'' na mnie nie raz spojrzy. Generalnie lubimy siê. To spoko babka, ale czasem co¶ dowali. Ostatnio proponowa³a mi ¶liwki bo s± dobre na wypró¿nienia... no sorry, przykro mi siê zrobi³o!

T¿. zauwa¿a ró¿nicê. Ale nie wierzy, ¿e mi siê uda. Tak my¶lê. Ostatnio schud³am 28kg i prawie wszystkie kg mi wróci³y.
Dlatego tak bardzo chcê udowodniæ sobie i tym co we mnie nie wierz±, ¿e dam radê!

Dziewczyny nie kupujcie jaki¶ s³odko¶ciowych ¶wiñstw. Spróbujcie zrobiæ sernik wg Dukana Starczy spokojnie na 2-3 dni. Poczujecie w ustach s³odkie. A nie ma to kalorii i cukier jest oszukany. Tak¿e naprawdê fajne wyj¶cie!
Bêdê dzi¶ go robiæ, bo jestem przed @ i mnie szlag trafia
28kg? Wow, piêknie! A co siê sta³o, ¿e wróci³y?
Ja kiedy¶ schud³am co¶☠ok. 7kg, tak siê ucieszy³am, ¿e zaczê³am je¶æ fast foody (czego wcze¶niej, nawet przed odchudzaniem, nie robi³am) i totalnie odpu¶ci³am zdrowe od¿ywianie i æwiczenia. A potem ju¿ tylko by³o coraz gorzej i teraz wa¿ê chyba 21kg wiêcej ni¿ wtedy .
Cytat:

Ja siê zastanawiam nad tymi przysiadami ... W sumie wola³abym co¶ innego æwiczyæ, ale w ogóle siê nie mogê zebraæ do ¿adnych æwiczeñ :/. A potem siê bêdê dziwiæ,☠¿e nie chudnê!

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-15, 14:01   #184
bebemwls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491
GG do bebemwls

ArcymoneQ Melonade

Hej ja robi³am przysiady pod koniec ciê¿ko siê robi kolana bol± ale pupe ³adnie podnosi i celulit ³adnie znika
ech ja muszê zaraz wykonaæ mój plan treningowy....T¯ ma dzi¶ wolne i mnie totalnie rozprasza
Jest: 77 kg
II cel: 70kg
bebemwls jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-15, 14:05   #185
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
to wiêkszo¶æ z nas ma podobnie tesciowa to tylko tesciowa

a Ja z przysiadami czekam ,narazie czuje ¿e musze skrócic 10-15min treningi bo mi nogi dokuczaj±, a nie chce przesadziæ aby mi sie cia³o nie zbuntowa³o ,
dzi¶ interwa³ mnie wykoñczy³ ! polecam niez³a jazda a¿ sie z ty³ka kurzy
A gdzie ten interwa³ mogê znale¼æ? Mam ochotê spociæ siê dzi¶ tak jak Ty wczoraaj

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ

Ja siê zastanawiam nad tymi przysiadami ... W sumie wola³abym co¶ innego æwiczyæ, ale w ogóle siê nie mogê zebraæ do ¿adnych æwiczeñ :/. A potem siê bêdê dziwiæ,☠¿e nie chudnê!
We¼ siê za co¶ bêdzie Ci ³atwiej siê odchudziæ, mo¿e Mel B chod¼ jak dla mnie za trudna, albo Chodakowska... a mo¿e przysiady? Cokolwiek co spali nadmiar t³uszczyku

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-05-15 o 14:12
Stary 2014-05-15, 14:56   #186
Eglel
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Ale¿ siê rozpisa³yscie, ledwie nad±¿am Cieszê siê, ¿e jest nas coraz wiêcej. W kupie si³a!

Bebemwls, planujesz na koniec odchudzania zrobiæ tatua¿? Tak siê sk³ada, ze ja mam taki nikczemny zamiar. W wakacje wyje¿d¿am na praktyki do Szkocji i jestem zmotywowana ¿eby tam osi±gn±æ moj± wymarzon± wagê i zrobiæ tatua¿- pami±tka po dwóch prze¿yciach

Przysiady s± ¶wietne na po¶ladki, tylko pamiêtajmy ¿eby nie robiæ ich zbyt g³êbokich. Podobno zbyt 'niskie' przysiady s± zabójcze dla stawów kolanowych.

zrzucam kilogramy 76 kg -> 75 kg -> 55 kg

Eglel jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-15, 15:04   #187
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
Napisane przez Eglel Poka¿ wiadomo¶æ
Ale¿ siê rozpisa³yscie, ledwie nad±¿am Cieszê siê, ¿e jest nas coraz wiêcej. W kupie si³a!

Bebemwls, planujesz na koniec odchudzania zrobiæ tatua¿? Tak siê sk³ada, ze ja mam taki nikczemny zamiar. W wakacje wyje¿d¿am na praktyki do Szkocji i jestem zmotywowana ¿eby tam osi±gn±æ moj± wymarzon± wagê i zrobiæ tatua¿- pami±tka po dwóch prze¿yciach

Przysiady s± ¶wietne na po¶ladki, tylko pamiêtajmy ¿eby nie robiæ ich zbyt g³êbokich. Podobno zbyt 'niskie' przysiady s± zabójcze dla stawów kolanowych.
Ja o tym nie mia³am pojêcia i kolana makabrycznie bola³y i nie mia³am pojêcia dlaczego

Tak marzy mi siê tatua¿ w nagrodê serce z inicja³ów mê¿a na przegubie lewej rêki
a we wrze¶niu w I rocznicê ¶lubu ko¶cielnego planujemy pod obr±czkami wytatuowaæ znak nieskoñczono¶ci
bo w lipcu mijaj± nam trzy lata po cywilnym,ale on jest dla nas ma³o wa¿ny

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 15:07   #188
Eglel
Przyczajenie

Cytat:
Tak marzy mi siê tatua¿ w nagrodê serce z inicja³ów mê¿a na przegubie lewej rêki
a we wrze¶niu w I rocznicê ¶lubu ko¶cielnego planujemy pod obr±czkami wytatuowaæ znak nieskoñczono¶ci
bo w lipcu mijaj± nam trzy lata po cywilnym,ale on jest dla nas ma³o wa¿ny
Jak cudownie

Stary 2014-05-15, 15:22   #189
ArcymoneQ
Rozeznanie

Jak tam dziewczyny wasze æwiczenia? Ja jestem po Chodakowskiej i przynajmniej 10 minutach biegu w miejscu

Stary 2014-05-15, 15:27   #190
Eglel
Przyczajenie

ArcymoneQ, nie¼le
U mnie dzisiaj cienko bêdzie z æwiczeniami i jutro podobnie. Chyba ¿e bezgranicznie po¶wiêcê siê pracy i wygospodarujê ciut czasu na spalanie izolacji termicznej. Ale ile¿ mo¿na siedzieæ nad tym komputerem....

Stary 2014-05-15, 15:36   #191
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
A gdzie ten interwa³ mogê znale¼æ? Mam ochotê spociæ siê dzi¶ tak jak Ty wczoraaj

We¼ siê za co¶ bêdzie Ci ³atwiej siê odchudziæ, mo¿e Mel B chod¼ jak dla mnie za trudna, albo Chodakowska... a mo¿e przysiady? Cokolwiek co spali nadmiar t³uszczyku
Tylko nie Chodakowska .
Planujê Jillian Michaels, bo ja jestem zwolenniczk± treningu si³owego jednak. Ale nie mogê siê zebraæ, ¿eby w koñcu zrobiæ ten pierwszy dzieñ ... A nawet jak ju¿ to ci±gle po 3-4 dniach porzucam æwiczenia na parê miesiêcy ...

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 17:21   #192
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Tylko nie Chodakowska .
Planujê Jillian Michaels, bo ja jestem zwolenniczk± treningu si³owego jednak. Ale nie mogê siê zebraæ, ¿eby w koñcu zrobiæ ten pierwszy dzieñ ... A nawet jak ju¿ to ci±gle po 3-4 dniach porzucam æwiczenia na parê miesiêcy ...
Oooo, muszê zobaczyæ æwiczenie tej autorki... mo¿e akurat spodobaj± mi siê.

Stary 2014-05-15, 17:52   #193
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
Tylko nie Chodakowska .
Ja tam lubiê 6 minutówki Ewki Tylko skalpel i reszta to jaka¶ masakra. Zastanawiam siê nad bieganiem tylko nie mam z kim mo¿e,która¶ z Was jest z Legnicy
Stary 2014-05-15, 17:55   #194
201709081028
Konto usuniête

[QUOTE=ArcymoneQ;46468228]A gdzie ten interwa³ mogê znale¼æ? Mam ochotê spociæ siê dzi¶ tak jak Ty wczoraaj

interwa³ kochanie to napierzemienny sprint w miejscu

mozna to robic na kilka sposobów! ja cisne³am na orbitreku
tu masz link :
http://www.youtube.com/results?searc...=interwa%C5%82

ale jak wpiszesz w wójka google to ci wyskocz± informacje ,a na youtube podejrzysz jak mo¿na to robic
dzi¶ zgrzeszy³am ;( jestem przed i wsumie to nic s³odkiego poza s³omk± ptysiow± i ogromem truskawek które bardzo kocham
Stary 2014-05-15, 18:29   #195
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Ja tam lubiê 6 minutówki Ewki Tylko skalpel i reszta to jaka¶ masakra. Zastanawiam siê nad bieganiem tylko nie mam z kim mo¿e,która¶ z Was jest z Legnicy
Ja nie robiê pe³nego skalpela, szczególnie æwiczenia na nogi nie s± dla mnie... ale w czasie kiedy nie wyrabiam biegam lub robiê brzuszki. Ogólnie 40 minut æwiczê, nie odpoczywam je¶li czego¶ nie jestem w stanie zrobiæ.
Cytat:
interwa³ kochanie to napierzemienny sprint w miejscu mozna to robic na kilka sposobów! ja cisne³am na orbitreku
tu masz link :
http://www.youtube.com/results?searc...=interwa%C5%82

ale jak wpiszesz w wójka google to ci wyskocz± informacje ,a na youtube podejrzysz jak mo¿na to robic
dzi¶ zgrzeszy³am ;( jestem przed i wsumie to nic s³odkiego poza s³omk± ptysiow± i ogromem truskawek które bardzo kocham
Tak, poczyta³am sobie o tym, ale opinie sa podzielone... muszê siê bardziej w to wczytaæ.
Ja te¿ dzi¶ zgrzeszy³am, zjad³am o dwie ³y¿ki za du¿o duszonych ziemniaczków No a jutro wa¿enie, obym tylko nie przyty³a.
Ps. Herbatka czerwona i lulu - tyle mi brakuje do szczê¶cia!

Stary 2014-05-15, 20:13   #196
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Ile ludzi tyle opinii. Jedni chwal± sobie Ewkê inni jej nie lubi±. Kto¶ zachwala Dukana a kto¶ inny M¯
Stary 2014-05-15, 20:31   #197
BlankaSz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 051

Cytat:
Ile ludzi tyle opinii. Jedni chwal± sobie Ewkê inni jej nie lubi±. Kto¶ zachwala Dukana a kto¶ inny M¯
Wed³ug mnie dieta Dukana jest naprawdê niezdrowa. Wyniszcza organizm. Jestem tego dobrym przyk³adem.
Ale w tej¿e diecie jest kilka fantastycznych pomys³ów na posi³ki. Które stosujê. Proteiny ³±czê z warzywami. Mogê siê podzieliæ sprawdzonymi przepisami, które s± smaczne i oczywi¶cie dietetyczne! Dlatego do nich stale wracam!
cel II 70 kg
_________________________ _________

Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz!
24.08.2012

30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±!
BlankaSz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-15, 20:39   #198
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

BlankaSz ja ho³duje M¯, testowa³am dukana tydzieñ i mia³am do¶æ monotonno¶ci a masz przepis na ciastka dukana?
Stary 2014-05-15, 20:40   #199
BlankaSz
Zakorzenienie

Cytat:
BlankaSz ja ho³duje M¯, testowa³am dukana tydzieñ i mia³am do¶æ monotonno¶ci a masz przepis na ciastka dukana?
Mam przepis np na pancakes, ciasta piankowe, serniki, rolady(s³odkie)
cel II 70 kg

24.08.2012

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 20:51   #200
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
Mam przepis np na pancakes, ciasta piankowe, serniki, rolady(s³odkie)
A które polecasz ciastka? Serników nie lubiê
Ja dzi¶ ¶rednio poæwiczy³am, bo strasznie stawy mnie bola³y chyba zmieniê system 2/1
Stary 2014-05-15, 20:56   #201
BlankaSz
Zakorzenienie

Cytat:
A które polecasz ciastka? Serników nie lubiê
Ja dzi¶ ¶rednio poæwiczy³am, bo strasznie stawy mnie bola³y chyba zmieniê system 2/1
Powiedz mi jakie lubisz to bêdzie mi ³atwiej Przepisów mam naprawdê masê, skserowa³am jego ksi±¿kê od kole¿anki, po co przep³acaæ
Stawy? Przeæwiczy³a¶ siê?
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-15, 21:20   #202
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Uwielbiam ciastka owsiane,sezamowe,czekolad owe...
chyba tak 3 dni pod rz±d æwiczy³am po 3 godziny dziennie, a dzi¶ przez 20 minut æwiczeñ my¶la³am,ze umrê od dwóch miesiêcy mia³am system 5/1
Stary 2014-05-15, 21:22   #203
saira__
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Cytat:
No to faktycznie zbyt wiele czasu dla siebie nie masz, musisz siê mocno zdyscyplinowaæ ¿eby znale¼æ chod¼ pó³ godzinki na æwiczenia. (...)
Niestety w³a¶nie niewiele, ale da siê wkomponowaæ w to æwiczenia, je¶li siê chce - przynajmniej w marcu tak mi siê wydawa³o i dzia³a³o Teraz chcia³abym wróciæ do tych regularnych æwiczeñ. Dzisiaj mi siê uda³o, oby dalej
Fajne masz korzy¶ci z tej pracy
Sama te¿ jestem na M¯. I przycinam mocno wêglowodany.

BlankaSz - witaj

Cytat:
dobry pocz±tek od czego¶ zacz±c trzeba, 40min dziennie na pocz±tku to i tak bardzo du¿o! widzê ¿e jestes zmotywowana
to ¿e masz tryb pracy siedz±cy nie ogranicza ciê , znajudujesz jednak te 40min po pracy tak?
a zeby by³o ci lzej ¶migaj po pracy lub najlepiej przed na si³ke
Jak jestem zmotywowana, to znajdujê A jak nie, to w³a¶nie ró¿nie bywa. No i s± okresy, kiedy nie znajdujê z przyczyn niezale¿nych ode mnie - ale zazwyczaj je¶li chcê, jestem w stanie æwiczyæ. Problem tkwi w³a¶nie w tym "je¶li chcê"
Si³owni na razie nie próbowa³am, bo trochê niekomfortowo bym siê czu³a chyba z obecn± wag±. I nie wiem, czy po treningu bym nie pad³a, zamiast i¶æ grzecznie do pracy

Cytat:
co do T¯ stara siê mnie wspieraæ jak tylko potrafi.Jako tako przyj±³ szok dietetyczny pozbawiony t³uszczu, cukru i soli.
O, mój podobnie, tylko zacz±³ sam sobie gotowaæ

Cytat:
No to idealnie trafi³a¶, nasza jest najfajniejsza .
Wpisa³am Ciê ju¿ .
Dziêki

bebemwls - rewelacyjny pomys³ z tymi tatua¿ami.

Jest:
94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65
-5 kg

A journey of a thousand miles must begin with a single step.
saira__ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-15, 21:53   #204
BlankaSz
Zakorzenienie

Cytat:
chyba tak 3 dni pod rz±d æwiczy³am po 3 godziny dziennie, a dzi¶ przez 20 minut æwiczeñ my¶la³am,ze umrê od dwóch miesiêcy mia³am system 5/1
To mo¿e czekoladowe ciasto piankowe bêdzie Ci odpowiada³o Jest pyszne i wci±ga, niczym paluszki lub chipsy

Sk³adniki (na blaszkê 20x23cm):
  • 200ml gêstego jogurtu naturalnego
  • 4 ³y¿ki s³odziku w proszku, do pieczenia(mo¿na wiêcej/mniej-wg w³asnego smaku)
  • 3 jajka
  • 2 ³y¿ki maizeny( m±ki kukurydzianej )
  • 100ml mleka
  • 1 ³y¿ka kakao
  • ulubiony zapach

Bia³ka ubiæ na sztywno a ¿ó³tka - do bia³o¶ci. Do ¿ó³tek dodaæ s³odzik, mleko, jogurt, maizenê (czyli m±kê kukurydzian±) i kakao. Dok³adnie wymieszaæ. Masa wyjdzie rzadka, ale tak ma byæ. Dodaæ pianê z bia³ek i zapach. Delikatnie po³±czyæ. Wylaæ do formy wy³o¿onej papierem do pieczenia. Piec w 180*C (piekarnik powinien byæ wcze¶niej nagrzany) w k±pieli wodnej ok 30min.
Ciasto po upieczeniu opada, ale nie przeszkadza w konsumpcji Podawaæ wystudzone, bo ciep³e bêdzie siê rozwalaæ podczas krojenia.

Ps. Pojecha³a¶ po bandzie z tymi æwiczeniami Lepiej æwiczyæ godzinkê, ale codziennie. Jeste¶ wtedy spokojna, ¿e nie obci±¿asz stawów i gdzie¶ nie fikniesz
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-16, 00:50   #205
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Wed³ug mnie dieta Dukana jest naprawdê niezdrowa. Wyniszcza organizm. Jestem tego dobrym przyk³adem.
Ale w tej¿e diecie jest kilka fantastycznych pomys³ów na posi³ki. Które stosujê. Proteiny ³±czê z warzywami. Mogê siê podzieliæ sprawdzonymi przepisami, które s± smaczne i oczywi¶cie dietetyczne! Dlatego do nich stale wracam!
Dziel siê, dziel
Cytat:
Oooo, muszê zobaczyæ æwiczenie tej autorki... mo¿e akurat spodobaj± mi siê.
S± super, 30 day shred na pocz±tek .

Cytat:
Mnie strasznie nudz± Jej æwiczenia, ale te¿ przede wszystkim taka rozmem³ana osobowo¶æ . Ogólnie fajnie,☠¿e kto¶ taki siê☠pojawi³, bo ruszy³a wiele Polek z kanapy . Ale sporo æwiczeñ sama ¼le wykonuje, tak¿e trzeba uwa¿aæ,☠¿eby siê☠kontuzji nie nabawiæ! Jak kto¶☠lubi z Ni± æwiczyæ to super! Ale to po prostu nie dla mnie .

Te¿ bym chcia³a biegaæ, ale taka paskudna pogoda . Poza tym dla mnie by by³o idealnie mieæ bie¿niê w domu . Wtedy to bym chyba maratoñczykiem zosta³a .

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

Cytat:
Po co tak d³ugo æwiczysz? I co w ogóle æwiczysz przez te 3 h?

Stary 2014-05-16, 02:22   #206
frakfrak
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

kaloria kalorii nierówna polecam zaznajomiæ siê z pojêciem Indeks Glikemiczny, a na pewno du¿o to pomo¿e w doborze posi³ków. 5 posi³ków dziennie...a ¶niadanie NAJWA¯NIEJSZE z diety wywalamy wszelkie cukry (oprócz oczywiscie tych zawartych w owocach*) gotowana marchewka czy buraczki tez mog± wydawac siê niskokaloryczne, bo to przecie¿ warzywa... ale TAK NIE JEST podnosz± ilosc insuliny we krwi co prowadzi do odkladania tkanki tluszczowej, wiec takie warzywka zastêpujmy surowymi! Fast foody, napoje gazowane (nawet cola zero) , PIWO (gorzej byæ nie mo¿e) , produkty z bia³ej m±ki, o zgrozoooo. czytajmy etykietki na produktach, chleb razowy, moze byc tylko barwiony, a to zwyk³y produkt z m±ki pszennej. Dla milosniczek makaronów- polecam czytaæ sk³ad i wybierac, albo te z pszenicy durum, albo je¿eli musz± ju¿ byæ z m±ki bia³ej, to przygotowywany al dente. Bialy ry¿ te¿ fe, zast±piæ dzikim najlepiej (mowie ogolnikowo, ale jest kilka lepszych rodzajów ry¿u ni¿ bia³y) pokochaæ nale¿y te¿ kaszê gryczan± po treningu nafaszerowaæ siê bia³kiem, a nie wêglami! Gotujcie sobie kurczaczki, s± przeciez takie pyszne :P albo grillujcie. Sma¿enie nie jest wskazane, ale od biedy jak co¶ to na oliwie z oliwek, albo innej oliwie. Mas³a, smalce itp, w ogole nie wchodz± w gre. Hmmm....Polecam poszukaæ tabelek z IG, pe³no jest tego w necie, a naprawde mo¿e to przyspieszyæ proces spalania tkanki tluszczowej. Wiadomo, ze trening to 30% sukcesu, natomiast 70% to nasza dieta i regularne posilki oraz DU¯O WODY. Monitoruj±c indeks glikemiczny, wcale nie musimy jesc jak krolik, bron Bo¿e, naprawde mozna jesc pysznie i prawie niczego sobie nie odmawiaæ )

*jedz±c np banany wybierajmy te ma³o dojrza³e.

Edytowane przez frakfrak
Czas edycji: 2014-05-16 o 02:29
frakfrak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-16, 05:05   #207
ArcymoneQ
Rozeznanie

Witam o poranku, jestem ju¿ po kanapce z bia³ym serem, szczypiorkiem i ogórkiem. Dzi¶ wa¿enie... zobaczymy jak mi posz³o w tym tyg.
Do posta nade mn± ustosunkujê siê pó¼niej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 06:46   #208
saira__
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Co zwykle robicie na obiady na diecie? Zastanawiam siê nad tym ostatnio, bo trochê nudz± mnie uniwersalne zestawy kurczak/ryba + warzywa...

Jest:
94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65
-5 kg

A journey of a thousand miles must begin with a single step.
saira__ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-16, 07:21   #209
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez frakfrak Poka¿ wiadomo¶æ
kaloria kalorii nierówna polecam zaznajomiæ siê z pojêciem Indeks Glikemiczny, a na pewno du¿o to pomo¿e w doborze posi³ków. 5 posi³ków dziennie...a ¶niadanie NAJWA¯NIEJSZE z diety wywalamy wszelkie cukry (oprócz oczywiscie tych zawartych w owocach*) gotowana marchewka czy buraczki tez mog± wydawac siê niskokaloryczne, bo to przecie¿ warzywa... ale TAK NIE JEST podnosz± ilosc insuliny we krwi co prowadzi do odkladania tkanki tluszczowej, wiec takie warzywka zastêpujmy surowymi! Fast foody, napoje gazowane (nawet cola zero) , PIWO (gorzej byæ nie mo¿e) , produkty z bia³ej m±ki, o zgrozoooo. czytajmy etykietki na produktach, chleb razowy, moze byc tylko barwiony, a to zwyk³y produkt z m±ki pszennej. Dla milosniczek makaronów- polecam czytaæ sk³ad i wybierac, albo te z pszenicy durum, albo je¿eli musz± ju¿ byæ z m±ki bia³ej, to przygotowywany al dente. Bialy ry¿ te¿ fe, zast±piæ dzikim najlepiej (mowie ogolnikowo, ale jest kilka lepszych rodzajów ry¿u ni¿ bia³y) pokochaæ nale¿y te¿ kaszê gryczan± po treningu nafaszerowaæ siê bia³kiem, a nie wêglami! Gotujcie sobie kurczaczki, s± przeciez takie pyszne :P albo grillujcie. Sma¿enie nie jest wskazane, ale od biedy jak co¶ to na oliwie z oliwek, albo innej oliwie. Mas³a, smalce itp, w ogole nie wchodz± w gre. Hmmm....Polecam poszukaæ tabelek z IG, pe³no jest tego w necie, a naprawde mo¿e to przyspieszyæ proces spalania tkanki tluszczowej. Wiadomo, ze trening to 30% sukcesu, natomiast 70% to nasza dieta i regularne posilki oraz DU¯O WODY. Monitoruj±c indeks glikemiczny, wcale nie musimy jesc jak krolik, bron Bo¿e, naprawde mozna jesc pysznie i prawie niczego sobie nie odmawiaæ )

*jedz±c np banany wybierajmy te ma³o dojrza³e.
no z t± woda to nie by³abym taka odwa¿na! wcale nie jest zalecane "ochlewaæ " sie wod± , piæ ok , bo trzeba ale nie tak DUUUU¯O
ja przy ptreningu wypijam max 200ml wody i to wystarcza ,jak tylko sucho¶c w ustach siê bierze biorê po ³yczku ,jak cwiczê na powietrzu p³uczê usta i wypluwam,
do diety- co do picia to zaleca sie wypiæ 1 szklankê przed ka¿dym posi³kiem i to tyle....z tej wody

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez saira__ Poka¿ wiadomo¶æ
Co zwykle robicie na obiady na diecie? Zastanawiam siê nad tym ostatnio, bo trochê nudz± mnie uniwersalne zestawy kurczak/ryba + warzywa...
mozesz sobie ugrilowaæ albo usma¿yc na ³y¿ce oliwy befsztyka jest super
uwielbiam tez warzywne szasz³yki ugrilowane we folii,mozna tez do³ozyc jakie¶ miêsko ,spróbuj np.kotletów sojowych
Stary 2014-05-16, 08:34   #210
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
To mo¿e czekoladowe ciasto piankowe bêdzie Ci odpowiada³o Jest pyszne i wci±ga, niczym paluszki lub chipsy

Sk³adniki (na blaszkê 20x23cm):
  • 200ml gêstego jogurtu naturalnego
  • 4 ³y¿ki s³odziku w proszku, do pieczenia(mo¿na wiêcej/mniej-wg w³asnego smaku)
  • 3 jajka
  • 2 ³y¿ki maizeny( m±ki kukurydzianej )
  • 100ml mleka
  • 1 ³y¿ka kakao
  • ulubiony zapach

Bia³ka ubiæ na sztywno a ¿ó³tka - do bia³o¶ci. Do ¿ó³tek dodaæ s³odzik, mleko, jogurt, maizenê (czyli m±kê kukurydzian±) i kakao. Dok³adnie wymieszaæ. Masa wyjdzie rzadka, ale tak ma byæ. Dodaæ pianê z bia³ek i zapach. Delikatnie po³±czyæ. Wylaæ do formy wy³o¿onej papierem do pieczenia. Piec w 180*C (piekarnik powinien byæ wcze¶niej nagrzany) w k±pieli wodnej ok 30min.
Ciasto po upieczeniu opada, ale nie przeszkadza w konsumpcji Podawaæ wystudzone, bo ciep³e bêdzie siê rozwalaæ podczas krojenia.
Dziêkuje za przepis Zapomnia³am tylko dodaæ,¿e nie mam talentu do pieczenia

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Po co tak d³ugo æwiczysz? I co w ogóle æwiczysz przez te 3 h?
Jako¶ tak czuje siê lepiej-tym bardziej,¿e przez 5 godzin dziennie mam typowo siedz±cy tryb ¿ycia.
Co æwiczê?Ró¿nie
->Rower-3X45 minut
->a6w trochê zmodyfikowane,deska,przys iad przy ¶cianie,no¿yce,spiêcia brzucha-to ok 45 minut
-> 6 minutówki Ewki-36minut

Jak tam wa¿enie?
U mnie 78,6kg nie wiele

Edytowane przez bebemwls
Czas edycji: 2014-05-16 o 08:38
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.